Dodaj do ulubionych

Co zrobić?? Ostatnio sie pociąłem....

05.05.05, 19:29
Prosze was pomóżcie mi. Co mam zrobić żeby wrócić do normalnego życia? W tym tygodniu pociąłem sobie rękę nozem skautowskim na tricepsie:( nie mogłem już wytrzymać. Przez cały dzień od samego rana wszyscy po mnie krzyczeli, nie pozwalali mi dojść do głosu:( W domu sie rzucali o jakieś drobiazgi, w szkole pobiłem sie z kolegą. Kiedy wróciłem do domu , pokłóciłem sie z moją dziewczyna:( Była dla mnie ostatnią deską ratunku, a ja ją potraktowałem niewłaściwie:( Doczepiłem sie o pewnien drobiazg. Odszedłem od komputera i wziąłem do ręki nóż:( Zacząłem sie nacinać. lecz w pewnym momencie do mnie doszło"co ja właściwie robie?" i go wyrzuciłem. Pod wieczór rozmawiałem z Dziewczyna przez gg i gdy napisałem jej ze zrobiłem coś takiego to wyłączyła komputer i komórke:( Nie odbierała telefonów:( Dzisiaj napisałem jej SMS ze chce sie spotkac i to wytłumaczyć. Ona sie zgodziła. Lecz jak sie mam przygotować na rozmowe?? Jak mam wrócić do normalnego życia?? Napiszcie mi prosze. Dodam ze mam 17 lat i bardzo tego czynu żałuje:( Teraz do mnie dopiero doszło ze nie ranie tym siebie bo nacięcia znikną, lecz ranie tym innych:( Bardzo bym chciał zeby wszystko wróciło do normy , lecz nie wiem czy jest jescze szansa:( Postawcie sie na jej miejscu i spróbujcie mi napisać czy dalibyście rade wybaczyć takie coś:( za odpowiedzi dziekuje
Obserwuj wątek
    • leksheygyatso Ad vocem co robić 05.05.05, 21:33
      WITAM,
      jeżeli nie jest to żart to sprawiasz wrażenie osoby poważnej i wcale takiej
      niedojrzałej jak sądzisz:-)
      Co robić?
      Napewno zacząc pracować nad emocjami ze specjalista poszukac bezpłatnej pomocy
      (pradnia pedagogiczno-psychologiczna dla młodzieży,ogniska,grupy
      wsparcia,świetlicy socjoterapeutycznej).
      Warto poddać sie diagnozie mądrego psychologa, który oceni Twoją sytuacje i
      poradzi co robić.
      Napewno pomoże to Ci obniżyc poziom emocji-stresu,napięcia,wyładować sie.
      Warto nauczyć się asertywnie rozmawiac z bliskimi,dziewczyna-argumetowac swoje
      racje,uczucia,bronić swoich praw,kulturalnie mówic NIE i przepraszac kiedy
      trezeba, nauczyć sie panowac nad soba.
      Napewno przyda to sie i w Twoim związku i zyciu,szkole, pracy.
      Warto zadbac o to wszystko bo lada chwila dorosłe zycie i szukanie swojego
      miejsca na serio.
      Niestety więzienia pełne są młodych ludzi którzy ten jeden raz nie wytrzymali.
      Serdecznie pozdrawaim i gratuluje madrej refleksji
      Prosze przejrzeć internet jakbyś nie znalazł namiarów na pomoc tam gdize
      mieszkasz prosze daj znać poszukam.
      OM MANI PEME HUNG
      NAMO BODHISATTWA KSITIGARBHA
      NAMO BUDDHA UZDRAWIANIA-TATHAGATA PROMIENIUJĄCEGO LAPIS LAZULI
      pozdrawiam
      lekshey

• diotiama Re: Co zrobić?? Ostatnio sie pociąłem.... 09.05.05, 00:14
      Echhh. Pierwszy raz się pocięłam w identycznej sytuacji tylko byłam rok
      starsza. Jakaś kłótnia, pretensje, miałam poczucie, że jestem osaczona,
      przyłoczona... no i ciach:/
      Poszukaj pomocy. Jeśli nie chcesz iść do psychologa lub psychiatry (ja np.
      trafiłam na pisarza recept:/), to spróbuj może jakieś łagodne środki
      uspokajające, zioła itp.
      Ale koniecznie coś z tym rób! Po pewnym czasie człowiek uzależnia się od
      poczucia ulgi, jakie dają samookaleczenia i trudno się z tego wyzwolić.
      Btw ja też sądziłam, że blizn nie będzie - niestety przeliczyłam się. Teraz, po
      kilku latach wymyślam, że miałam jakiś wypadek:/ No w ogóle żałuję, że byłam
      taka głupia.
      Nie pakuj się w to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka