Dodaj do ulubionych

amfa a stabilność emocjonalna

IP: 195.94.203.* 04.11.02, 14:08
Z moją ostatnią partnerką rozstaliśmy dość gwałtownie. Nie mówię, żem święty,
ale jej reakcja była bardzo gwatłowna. W ciągu naszego dość krókiego związku
szybko przeszliśmy od jej uwielbiających mnie oczu do niemożliwości nawet
krótkiej rozmowy i wyprowadzki z dnia na dzień.
Będąc razem miałem obawy, że ona nadużywa alkoholu, próbowałem
rozmawiać, ale bez skutku. Obawy w tym względzie potwierdziło mi jeszcze
dwoje wspólnych znajomych.
Wiem bo mówiła mi, że ona przez czas jakiś przed laty sporo amfy
zjadała, ale od kilku lat nie bierze.
I tu się pytam czy branie amfy odciska się na charakterze w ten sposób,
że człowiek łatwiej wpada w skrajności emocjonalne?
Podczas naszego krótkiego związku bałem się jej radykalizmu, że teraz
jest dobrze, ale z dnia na dzień może się skończyć równie szybko jak zaczęło.
Terapeutka mówiła mi, że uzależnieni od alkoholu tak mają, że albo są bardzo
bardzo blisko, ale równie szybko bardzo daleko.

Pozdrawiam,
Ed
Obserwuj wątek
    • Gość: gary Re: amfa a stabilność emocjonalna IP: proxy / 213.249.157.* 04.11.02, 17:18
      mysle ze to zalezy od cech charakteru danej osoby
      w twoim przypadku dziewczyna byla po prostu chisteryczka,wariatka u niektorych
      dziewczyn i kobiet to normalne
      jesli ktos kiedys jadl duzo amfy i swiadomie przestal to powinien byc normalny
      jesli jest inaczej to znaczy ze albo pragnie do tego wrocic albo jest z natury
      szurniety
    • Gość: spes Re: amfa a stabilność emocjonalna IP: *.acn.waw.pl 11.11.02, 20:41
      amfa pozostawia pewną niestabilność, drażliwość i w sumie pewnego rodzaju
      pustke, ponieważ tak naprawde to nie wiadomo jak radzic sobie z tym wszystkim,
      w czym amfa pomagala. oczywiśćie, jeżeli dziewczyna zawsze byla lekko szalona i
      zakrecona, to prawdopodobnie powyższe skutki są silniejsze.

do gary'ego: ignorancją jest sądzić że amfa nie zostawia rzadnych śladów na
      psychice, a tym bardziej na zdrowiu fizycznym.. no, chyba że się brało raz na
      jakiś czas, dla "umilenia" imprezy lub zaliczenia kolokwium - ale jeśli się
      było w ciągu dłuższy czas (zdaża się nawet rok lub więcej) to nie ma co marzyć
      o harmonijnej psychice.

pozdrawiam
      • Gość: vampir01 Re: amfa a stabilność emocjonalna IP: 195.114.189.* 15.11.02, 02:50
        Nie jestem znawcą tematu, ale uważam że skoro dziewczyna nie bierze już od
        kilku lat to mimo wszyskto nie powinna odczuwać już skutków brania procha,
        jednak z drugiej strony amfetamina znieczula emocję a w szególności u kobiet
        zatem jej rozstrojenie emocjonalne może wynikać z faktu że kidyś brała,
        szczególnie jeżeli były to duże dawki.
    • Gość: Chasztilili Re: amfa a stabilność emocjonalna IP: *.toya.net.pl 19.11.02, 22:36
      U mnie amfa wywolala psychoze maniakalno-depresyjna. Bede miala to do konca
      zycia....
      • Gość: rob Re: amfa a stabilność emocjonalna IP: 217.11.143.* 19.11.02, 23:13
        mój brat brał amfę przez jakiś czas. potem przestał ale jak wypił dwa piwa
        dostawał białej gorączki, czego nie było wcześniej nim zaczął używać. coś w tym
        musi być.
        wiem jedno. to tragedia. amfa zostawia ślad do końca życia.
        powodzenia
      • Gość: rob Re: amfa a stabilność emocjonalna IP: 217.11.143.* 19.11.02, 23:29
        mój brat brał amfę przez jakiś czas. potem przestał ale jak wypił dwa piwa
        dostawał białej gorączki, czego nie było wcześniej nim zaczął używać. coś w tym
        musi być.
        wiem jedno. to tragedia. amfa zostawia ślad do końca życia.
        powodzenia
        • cal-ineczka amfa a stabilność emocjonalna 25.03.03, 13:18
          Amfe nie, ale kofeina, mocne ilosci i teina to substancje powodujace to samo
          co amfa tylko silniej, dlatego inaczej sie zauwaza efekty.
          Zeby zminimalizowac skutki uboczne wyprodukowano amfe jako srodek podobnie
          dzialajacy, i z kofeiny.
          Slady sa nieziemskie. Zwlaszcza jak od tych esensji uzaleznia sie wszystko,
          juz nie tylko obowiazki typu nauka.
          Poszarpane nerwy sa tak bardzo, ze nikt tego nie wie kto tego nie przechodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka