Dodaj do ulubionych

Marihuanka - dosyc mam tego

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.02, 11:58
hey, wypowiadalem sie juz na tym forum jak to dobrze jest nie cpac i byc
jasnym i trzezwym. Poniewaz teraz bardzo sporadycznie cos spozywam, za
kazdym razem przerwa sie wydluza bo dochodze do wniosku ze to kompletny syf.
Wczoraj po przerwie 1,5-2 miesiaca znowu zapalilem marihuane. coraz ostrzej
widze co groznego w tym syfie siedzi. niby wszystko ok, jest ten jakis luzik
jak dawniej ale co zaobserwowalem:
+geba sie nie zamyka, mozna klepac w nieskonczonosc (glownie o sobie)
+ten syf powoduje wlasnie straszna koncentracje na sobie - inni sa jak
aktorzy a czlowiek gra, improwizuje, pierdoli, staje na glowie bo "ma faze"
+co zawsze wiadomo - uwypuklenie emocji, wyostrzenie zmyslow
+wpadlem w taka wyzerke jakiej dawno nie mialem, po prostu nie moglem sie
opanowac
+mam wrazenie ze marihuana powoduje ze czlowiek traci kompletnie kontrole
swoich emocji i popedow: chce mi sie jesc - WPIERDALAM, chce mi sie gadac -
NAPIERDALAM, chce mi sie tanczyc - DO UPADLEGO itp itd.

zegnaj syfie, za co cie kochalem tyle lat?!?!?!?!?!?!
Obserwuj wątek
    • xil Re: Marihuanka - dosyc mam tego 01.01.03, 18:46
      dziwne masz akcje :P
      zreszta nie sa takie zle :P wkoncu nie wynosisz nic z domu zeby sprzedac i
      kupic ziolka :P zreszta ja sie teraz moze nie ebde wiecej wypowiadal...
    • Gość: spiwor Re: Marihuanka - dosyc mam tego IP: *.cjb.net / 192.168.0.* 04.01.03, 10:54
      Gość portalu napisał:
      chce mi sie jesc - WPIERDALAM, chce mi sie gadac -
      NAPIERDALAM, chce mi sie tanczyc - DO UPADLEGO itp itd.

To to nie jest naturalne? To jest złe? Jestem w szoku-nie wiedziałem.
    • Gość: gnat Re: Marihuanka - dosyc mam tego IP: proxy / *.dial.pl 07.01.03, 09:21
    • Gość: Lee Re: Marihuanka - dosyc mam tego IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.03, 00:39
      marihuanka robi pape z mozgownicy, masz pamiec siedemdziesieciolatka, a jak nie
      zapalisz z rana to jebie cie depresja.
      Marycha to wielkie G...
      • Gość: xil Re: Marihuanka - dosyc mam tego IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.01.03, 00:42
        hehehe jak nie zapalisz z rana ? czlowieku jak sie z czyms przesadza to
        normalne ze potem sie za to cierpi, wszystko mozna ale rozsadnie !
        • astral_25 Re: Marihuanka - dosyc mam tego 24.11.03, 22:33
          Tez nie wyobrazam sobie, zebym zapalil z rana. Fe.
    • Gość: Magda Re: Marihuanka - dosyc mam tego IP: proxy / *.tvn.pl 22.01.03, 18:04
      Cześć!
      Przeczytałam Twoją wiadomość na forum. Rzuciłeś trawkę. Może chciałbyś o tym
      opowiedzieć w jednym z odcinków "Rozmów w Toku"? Przygotowujemy właśnie
      materiał pt. Lubię palić. Będziemy miec gości, którzy jarają i bardzo im się to
      podoba. Ty, z tego co napisałeś, jestes teraz zagorzałym przeciwnikiem jarania.
      Takich ludzi potrzeba do tej dyskusji. Bardzo fajnie byłoby gdybyś zechciał
      opowiedzieć, dlaczego teraz uważasz, że trawa to syf.
      Byłoby za to jakieś wynagrodzenie.
      Z góry dzięki za odpowiedź.
      Magda
      • Gość: xil Re: Marihuanka - dosyc mam tego IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 19:31
        ale trawa to nie syf tylko wy tak uwarzacie i robicie kolejne programy ktore
        beda praly ludzim mozgi !!! lepiej zrobcie cos o legalizacji !! wtedy mozna by
        o czyms pogadac... a i kiedy ebdize ten program z checia sie posmieje, znaczy
        obejrze i sie posmieje z bzdur ktore bedziecie wciskac :)
        • Gość: spiwor Re: Marihuanka - dosyc mam tego IP: *.cjb.net / 192.168.0.* 23.01.03, 09:19
          he he, już widzę tych widzów wpatrujących się w ekran i oglądających na własne
          oczy"prawdziwych narkomanów". Ale taki program jest potrzebny, tylko pani Magdo
          zaprosiłaby Pani bezstronnego eksperta, żeby to nie była nagonka na chłopaków.
          Marichuana to nie tylko zło, wszystko jest dla ludzi, tylko trzeba umieć z tego
          korzystać. Proponuję poczytać to:hyperreal.info/drugs/go.to/sec/4_1
          • Gość: spiwor Pani Magdo!! IP: *.cjb.net / 192.168.0.* 23.01.03, 09:22
            A obowiązkowo przeczytać to: hyperreal.info/kanaba/go.to/index
          • Gość: Magda Re: Marihuanka - dosyc mam tego IP: proxy / *.tvn.pl 23.01.03, 10:53
            No cóż, znowu ktoś mnie źle odebrał :-))) Program jak program, można się śmiać.
            A chodzi właśnie o kwestię legalizacji. Zaprosiliśmy ludzi z Kanaby, m.in.
            założyciela - a propos stronę, którą polecacie przeczytałam na samym początku.
            Co do ekspertów, to m.in gościem będzie prof. Vetulani.
            Będą ludzie, którzy palą, palili itp. Oni chcą porozmawiać. Myślę, że zawsze
            warto, a jeśli o formę chodzi, no cóż - każdy ma swoje zdanie.
            pozdr. Magda
            • Gość: jeszcze jedno Re: Marihuanka - dosyc mam tego IP: 216.40.249.* 23.01.03, 14:21
              W programnie nalezy pokazac kogos kto odczul represje ze strony ZZOMOwacialych polskich policjantow po czym odczul ciezar jednostronnej rozprawy sadowej, a jego zycie zmienilo sie w to, do czego byla zdolna komuna kilkanascie lat temu. Jednym slowem trzeba pokazac PRAWDE! a nie durna paplanine bez sensu, ktora statysyczny odbiorca skosumuje na kolacje i wysra nad ranem.
              • Gość: Magda Re: Marihuanka - dosyc mam tego IP: proxy / *.tvn.pl 23.01.03, 15:04
                Problem polega na tym, że żeby TO POKAZAĆ, to trzeba mieć ludzi, którzy będą
                chcieli o tym opowiedzieć!!! A nie tylko krytykować "głupie programy"!
                Jak my mamy w taki sposób zrobić dobry program?!
                pozdr.
                • Gość: spiwor Re: Marihuanka - dosyc mam tego IP: *.cjb.net / 192.168.0.* 23.01.03, 17:02
                  Przepraszam. Zadziałały stereotypy. Przepraszam.
                • Gość: xil Re: Marihuanka - dosyc mam tego IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 19:35
                  heh wiesz jak widzisz w YV same bzdurne programy (np. rowej blazeja) w ktorych
                  wypowiadaja sie ludzie ktorzy raczej malo wiedza to sie traci wiare ze mozna w
                  TV cos ciekawego uslyszec...

teraz moje pytanie kiedy bedzie ten program ? data i godzina :) z gory dzieki
                  za info :D
                  • ispa Re: Program - do Pani MAgdy 30.01.03, 12:20
                    hey,
                    ja jestem autorem tego watka. prosze o kontakt na mejla - wystarczy kliknac na xywke "ispa"
                    aha - ew. zadnych wypowiedzi z pokazana twarza!!!!
                    BTW - tak, trawa to SYF, trzeba lat aby to pojac i ze to co zdawalo sie WOLNOSCIA w tym specyfiku tak
                    naprawde jest ZNIEWOLENIEM
                    • Gość: xil Re: Program - do Pani MAgdy IP: *.wsisiz.edu.pl / *.wsisiz.edu.pl 31.01.03, 18:17
                      pamietaj ze tak jest tylko w Twoim przypadku wiec nie mow ogolnikami bo ja tego
                      tak nie odczuwam wiec nie wypowiadaj sie jak wiekszosc lduzi to robiu glupimi
                      oglnikami
                    • Gość: chilum Re: Program - do Pani MAgdy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.03, 12:27
                      >trawa to SYF, trzeba lat aby to pojac
                      Po 20 ponad latach palenia,palenia regularnego-nie w weekendy nie potwierdzę
                      Twoich słów.
                      Mogę powiedziec,że ganja zmieniła mnnie i mmoje życie.
                      Uważamm że na lepsze.
                      Jestem lepszym czlowiekiem do tego którym byłem przed paleniem ziól.

Aha,mammm 43 lata,studia skonczone i pamiętam gdzie co kładę;-).

STOP WAR on DRUGS
                      • sochacky Re: Program - do Pani MAgdy 26.10.03, 17:39
                        Już cię lubię:)
                        • astral_25 Re: Program - do Pani MAgdy 24.11.03, 22:38
                          Ja tez :)
                      • Gość: boro 0f green 12 Re: Program - do Pani MAgdy IP: 212.160.138.* 02.11.04, 16:45
                        szacOnek
                • Gość: piekna Re: Marihuanka - dosyc mam tego IP: *.ipt.aol.com 05.03.03, 01:51
                  magda to gdzie ten program bo jakby co to ja chetnie pomoge ja ostatni raz
                  zapalilam okolo 12 lat temu ale wiesz ze czasem mnie kusi , mam wrazenie z e
                  bym zapalila znowu gdyby tylko ktos mnie poczestowal , uwierzycie przez 12 lat
                  nikt mi nie zaproponowal maryski' ale tak w ogole to stalo sie tak dlatego ze
                  nie pale przyczyna: bo ostatni raz jak zapalilam to sie w piekle znalazlam i
                  to nie byla wizja ja tam bylam serio!sama jedna , i ogien piekielny :-( , i
                  mimo ze byl ze mna przyjaciel niestety czulam sie cholernie bezradna ,
                  samotna,wystraszona , on nie mogl mi w stanie pomoc chociaz kto wie gdyby mnie
                  wowczas przytulil moze by pomoglo zamiast tego on spanikowal wystraszony w
                  szoku patrzyl na mnie , ja polecialam do lazienki by ugasic ogien ktory mnie
                  otaczal niestety woda nie byla w stanie go ugasic , wreszcie po tormentach
                  wpadlam na pomysl zeby zmowic modlitwe ktorej Jezus nauczyl pierwszych uczniow
                  nagle klik! ogien ustal , minal nastal spokoj niesamowity cisza ,
                  normalka , bylam znowu soba hurra , Bog Jest Wielki , ale cholera boje sie
                  boje sie ze kiedys znowu zapale . A przeciez przezylam pare razy znowu
                  wpaniale momenty bez palenia bez narkotykow gdzie uczucie radosci ktore bywa
                  po trawie bylo podobne a jednak bylo tymbardziej radosne ze wiedzialam ze nie
                  mialo to nic w spolnego z jakimikolwiek narkotykami , to Byl Duch Swiety ,
                  pisze to z calym przekonaniem , tak bylo . I tak bywa czasem nawet dzisiaj
                  pare razy zauwazylam to samo uczucie a jednak na trzezwo , modle sie czesto ,
                  rozmawiam z Bogiem jestem slaba , ech rozgadalam sie , maz mnie ciagnie do
                  lozka , dobra , ide spac jakby co magda dawaj znac pa . pozdrawiam wzystkich
                  i polecam wdychanie Ducha Swietego , gdzie mozna kupic >? nigdzie po prostu
                  zacznijcie czytac biblie i wierzcie w kazde slowo w niej zapisane idzicie, i
                  proscie o dary Ducha Swietego Boga Ojca .Nawiedzilo mnie? zwwijcie to jak
                  chcecie mi tam nie zalezy , moja cielesna strona moze sie obawia ale wewntrz
                  gleboko w srodku wiem ze On mnie zna i uchroni od zla wszelkiego i jesli
                  trawa jest zlem to i od niej mnie u\uchroni .Ok no to naga dalam sie to
                  ide ,pa jeszcze raz wasza Piekna :-)
                  • astral_25 Re: Marihuanka - dosyc mam tego 24.11.03, 22:40
                    Po przeczytaniu tego, moge ci powiedziec jedno :
                    Tak, nie pal juz wiecej. To wyraznie nie jest dla ciebie.
    • Gość: cygs Re: Marihuanka - dosyc mam tego IP: *.dial.pl 25.03.03, 08:22
      Ty downie nie pal bo nie zasługujesz na zioło
      Jak masz problem to się zabji ale nie mów
      "MARIHUANKA" Zioło trzeba szanować tak jak matkę
      zioło jest Bogiem i ono decyduje o całym naszym życiu
      na Ziemi, a więc jak nie palisz to nie pal ale mnie
      nie wkurwiaj ztakimi tekstami z dupy wysranymi jesteś
      cipa i narazie. Przemyśl to zanim coś napiszesz
      • Gość: spiwor Re: Marihuanka - dosyc mam tego IP: *.cjb.net / 192.168.0.* 25.03.03, 12:25
        Gość portalu: cygs napisał(a):

> Ty downie nie pal bo nie zasługujesz na zioło
        > Jak masz problem to się zabji ale nie mów
        > "MARIHUANKA" Zioło trzeba szanować tak jak matkę
        > zioło jest Bogiem i ono decyduje o całym naszym życiu
        > na Ziemi, a więc jak nie palisz to nie pal ale mnie
        > nie wkurwiaj ztakimi tekstami z dupy wysranymi jesteś
        > cipa i narazie. Przemyśl to zanim coś napiszesz

Wiem że to nie do mnie, ale stary ty lepiej nie pal, albo zrób sobie długą
        przerwę bo zaczyna nad tobą panować. Nic nie jest warte totalnej fascynacji.
        Pozdrówka.
        >
        • Gość: henio Re: Marihuanka - dosyc mam tego IP: *.it-net.pl 29.09.03, 00:01
          palenie to dość uciążliwy momentami , ale w sumie bardzo fajny nałóg
          ja paliłem 10 lat, na początku występuje osłabienie pamięci jak człowiek dużo
          pali , bo ma cały organizm przesiąknięty tym wszystkim ale potem pamięc znowu
          wraca do nowrny mimo , że pali sie duzo to piękny nałóg ale nie dla każdego
          niestety
          • sochacky Re: Marihuanka - dosyc mam tego 26.10.03, 17:42
            Marihuana nie uzależnia - potwierdzone naukowo. Pewnie, przesiąknięty
            propagandą bogobojny i nieświadomy siebie palacz może sobie wmówić nawet
            psychozę i oczywiście obwinić trawkę. Trochę dystansu!!!
    • Gość: jointoholik Re: Marihuanka - dosyc mam tego IP: *.toya.net.pl 07.10.03, 08:34
      ojjjjej człowieku skąd ty żeś wyskoczył zastanawiałes się wogóle co ty je
      biesz jesteś takim leutem jakich mało skończ tą gadke
    • sochacky Re: Marihuanka - dosyc mam tego 26.10.03, 17:35
      Wiesz co, objawy ktore opisujesz swiadcza jedynie o tym ze marihuana ma
      dzialanie. nie sa one ani zle, ani nie zmieniaja cie na dluzej, ustepuja jak
      nie palisz. mowisz tak jakby dziwil cie i przerazal fakt ze stan wywolany
      trawka jest inny od "normalnego". To po co brac, skoro nie lubisz tych objawow.

Poczytaj sobie rzetelna literature na ten temat - papierosy i alkohol to syf-
      trawka akurat nijak sie do tego nie ma, bo jest nieszkodliwa. No, chyba ze
      ktos pali non stop ciężkie dawki kilka lat...

• katara Re: Marihuanka - dosyc mam tego 28.10.03, 11:30
        na ten temat mogę się wypowiedzieć, paliłam długo i intensywnie, powiedzmy zbyt
        intensywnie, przez pewien czas, cały czas na fazie. Skończyłam z tym, bo
        doszłam do piekiełka, do dzisiaj,a mineło już trochę lat, nie mogę do końca się
        odnależć, ale uważam, że żółka trzeba zalegalizować, dogłębne palenie, nie
        prowadzi do niczego, ale otwiera też pewne klepki w główce. Pozdrawiam, ale
        napewno nie namawiam, to niebezpieczna zabawa. Trzeba się liczyć z tym, że to
        może nie mieć pięknego zakończenia, jednak wciąga, jak cię wciągnie zbyt
        głęboko, to jest problem. Ale można spojrzeć na życie z innej perspektywy, to
        napewno. Hej
        • Gość: cyc Re: Marihuanka - dosyc mam tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 11:18
          A holandia jest jedynym krajem,gdzie zalegalizowali-dlaczego jedynym?Wszyscy
          inni się mylą?
          • jeremiasz_inny Re: Marihuanka - dosyc mam tego 24.11.03, 22:45
            Gość portalu: cyc napisał(a):

> A holandia jest jedynym krajem,gdzie zalegalizowali-dlaczego jedynym?Wszyscy
            > inni się mylą?

jeszcze Belgia, aczkolwiek chodzi tu o moznosc posiadania funieczki na wlasny
            uzytek... nie pamietam ile..
          • astral_25 Re: Marihuanka - dosyc mam tego 24.11.03, 22:47
            Nie jedynym. Lada moment dolaczy (albo juz dolaczyla) do niej Belgia. Rowniez
            gdzies slyszalem, ze w Australii sporo sie mowi o legalizacji marihuany, ale
            jeszcze nie ma oficjalnego legalu. Krok po kroku, kraj po kraju.. tendecja jest
            rosnaca, co jest wynikiem coraz lepszego uswiadomienia spoleczenstwa o tej
            roslinie. I tak trzymac.
    • Gość: Południowy Re: Marihuanka - dosyc mam tego IP: *.laizsme.edu.pl 25.11.03, 16:02
      Nie bardzo wiem o czym Wy tak naprawde mówicie, Marihuana dla mnie to czyste
      ziele gdzieś tam zasiane a potem spalone.Pale od ponad roku dzień w dzień od
      rana do wieczora ale pale SQN-a prawdziwej marihuany po prostu się u mnie nie
      pali bo jej nie ma. Tak więc chciałbym się dowiedzieć czy ta "marihuana" o
      której się mówi, to prawdziwa marihuana czy nazywacie tak wszystko czyli także
      i SQN-a. Teraz, nie mówie, że chciałbym rzucić palenie ale chciałbym po prostu
      trochę przystopować, powiedzmy 2,3 razy w tygodniu zapalić i to wszystko.Ale
      naprawde po roku palenia i spaleniu kilkuset gramów SKN-a jest naprawde cięzko
      rzucić TO.
      • Gość: RV Re: Marihuanka - dosyc mam tego IP: *.adsl.xs4all.nl 25.11.03, 17:31
        Co do "skuna", a "marychy", to kazdy powie ci inaczej. Ja slyszalem jak dotad,
        ze skun to marihuana wzmocniona innymi srodkami, a to juz zalatuje shit'em.
        Jesli to lubisz, to szukaj tylko czystej trawki, bez zadnych dodatkow. W koncu
        nie wiesz jakie to dodatki, a juz widzialem rozne rzeczy dodane do marihuany.
        Jesli takiej w twojej okolicy nie ma, to lepiej tego nie pal.

I nic dziwnego w tym, ze trudno ci jest rzucic. Jezeli w ciagu roku wypaliles
        kilkaset gram, to wybacz, ale ostro przesadziles. 2-3 razy w tygodniu to tez
        troche za czesto. Sadze, ze raz w tygodniu to rozsadne rozwiazanie, nie
        czesciej. Ja pale od ok. 8 lat, i nie sadze, zebym wypalil tyle co ty, a to
        osmiokrotnie dluzszy okres czasu ! Przy tak czestym paleniu jak u ciebie,
        organizm nie nadaza ze zregenerowaniem sie. Marihuana to nie jest sposob na
        spedzenie dnia, to jest cos na okazje, cos do umilenia konkretnego wieczoru.
        Jesli mowisz, ze chcesz "przystopowac" do 2-3 razy w tygodniu, to zakladam, ze
        jarasz codziennie - no to nie dziw sie, ze teraz jest trudno rzucic. Jakbys
        codziennie pil kawe, czy alkochol, tez prawdopodobnie byloby ci ciezko przestac.

Pozdr.
        [Astral] aka [RV]
        • joschua Re: Marihuanka - dosyc mam tego 25.11.03, 17:45
          Racja
          Ja uważam,że trawka nie uzależnia jak się nie jest podatnym,ale jest jeszcze
          to,że dodają syfu,nasączone to jest eterem,dodają heroiny-WŁAŚNIE ABY JAKIŚ
          GUWNIARZ SIĘ UZALEŻNIŁ I CO? I KOPOWAŁ.
          Rozsądnie jest właśnie umieć palić z umiarem,tak jak pić można z umiatem,tak i
          to. Jeśli ma ktoś kłopoty z sobą to prowadzi to do paranoi itp tak jak w
          przypadku alkocholu. wszystko jest dla ludzi,tylko z umiarem (oprócz oczywiście
          twardych narkotyków)
          G.
          • Gość: czmiel Re: Marihuanka - dosyc mam tego IP: *.tkdami.pl 25.11.03, 21:26
            podatnosc , faktycznie jest najwazniejsza - lecz ja przeklinam dzien w ktorym
            przyjaralem...widac zbyt podatny jestem - otroznie !
            • astral_25 Re: Marihuanka - dosyc mam tego 26.11.03, 00:44
              Ja to widze tak, ze trawka nie jest czyms na utopienie smutkow. To jest cos na
              spotkania, na pogaduchy itd. Niektorzy praktykuja palenie w samotnosci (tez
              mialem taki okres), z roznych powodow. Wiekszosci sie to nudzi z czasem (jak
              mnie). Czesci jednak nie.. a wtedy juz moze byc ciezko. Dopoki mieszkalem w
              Polsce, wygladalo to u mnie tak, ze w gronie najblizszych przyjaciol
              spotykalismy sie raz w tygodniu na pogaduchy i przy okazji palilismy.
              Oczywiscie poza tym "dniem palacych", spotykalismy sie czesto ot tak, tylko na
              pogaduchy. Czasem nie mielismy nic do palenia, a i tak bylo bardzo milo, za to
              gdy palilismy bylo jeszcze milej. Jednak nie ma to jak posmiac sie z
              przyjaciolmi ile wlezie. Jesli to prawda, ze "smiech to zdrowie", to u nas
              ilosc smiechu napewno z nawiazka rekompensowala jakiekolwiek skutki zdrowotne
              palenia marychy :). Mam z tego okresu bardzo mile wspomnienia.
              Seks po trawce to rowniez cos wspanialego, ale tez im rzadziej, tym lepiej -
              wtedy bardziej "smakuje" :). Z wieloma rzeczami jest tak, ze jak sie je robi
              czesto i bez powodu, to traca urok. Z trawka sadze, ze jest podobnie.
              Jesli ktos pali od czasu do czasu, w podobny sposob jak wyzej opisalem, nie
              widze w tym nic zlego.
              Czmiel, czemu przeklinasz ten dzien ? Uzalezniles sie ? Jesli tak, ile paliles
              i jak czesto ? Pytam z ciekawosci.
              • astral_25 Re: Marihuanka - dosyc mam tego 26.11.03, 00:46
                Aha, nie dodalem, ze ja to RV :)
                Sorry za to zamieszanie z ksywkami
                • Gość: czmiel Re: Marihuanka - dosyc mam tego IP: *.tkdami.pl 26.11.03, 10:48
                  mialem cos napisac o 2 rano, chmure sciagalem ale nie mialem ochoty a moze
                  odwagi? a na poczatku tez myslalem ze to bedzie dla fajnego humoru w
                  towarzystwie..
    • 2pstragi Mój pierwszy jont! 19.01.04, 00:37
      1993r,Holandia,wakacje itd.
      Palę do dzisiaj,jeszcze dwa lata temu wstawiałem po trzy, cztery banie dziennie.
      Obecnie zluzowałem, bo zawalałem w pracy.
      Lubię zaatakować lufę z rana, coś pysznego!
      minus gandzi, to łaknienie i senność.
      Największa bania w Alpach na wysokości ponad 3000m.n.p.m polecam...

• Gość: Władek Re: Mój pierwszy jont! IP: 63.227.76.* 03.11.04, 11:00
        Niektorzy tutaj sa idiotyczni, jak mozna na forum internetiowym pytac sie o poarady na temat rzucenia palenia?! Rozuemim mozna porozmawiac, wymienic sie dowiadczeniami, lae szuklanei pomocy tylko jedno miejsce- MONAR, chyba ze chcesz rzucic to poprostu przestan palic. TYLE.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka