Dodaj do ulubionych

Od roku nie piję

06.10.03, 21:50
Od roku nie piję. Dokładnie. Muszę się wam tym pochwalić. I był to
najszczęśliwszy rok w całym moim dotychczasowym życiu.
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Od roku nie piję 07.10.03, 06:31
      Tak trzymaj!
      • leonardo1 Re: Od roku nie piję 07.10.03, 10:16
        klaniam sie z szacunkiem nisko do ziemi - ja pare dni temu odnotowalem
        pól roku bez picia, pierwsze od chyba 30 lat
        • hepik1 Re: Od roku nie piję 08.10.03, 05:13
          I trochę optymizmem powiało na tym forum .Też tak trzymaj.
          • Gość: pchelek Re: Od roku nie piję IP: 195.187.99.* 08.10.03, 15:39
            Super. Rok to kupa czasu - ja zaczynałem od jednego dnia a mam już za sobą 13
            lat - a zaczęło się w PETRZE.
            I tak trzymam codziennie. Zobaczysz jak szybko minie Ci tak "długi" okres. Czy
            pyślałeś o AA - to dożo daje.
            • Gość: ptyś Re: Od roku nie piję IP: *.chello.pl 08.10.03, 16:37
              Tak naprawdę liczy sie nie długość okresu nie picia, a jakość życia bez
              alkoholu w dniu dzisiejszym.
              Popieram pomysł z AA - daje jakość. AA to nie konkurs na abstynencje, to
              sposób na życie bez alkoholu przynoszący zadowolenie.

Pozdrowienia

Ptyś
              • Gość: Barnaba Re: Od roku nie piję IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 09:33
                Nie piję od pół roku. Po blisko trwającym ćwierć wieku alkoholizmie.
                Co zyskałem? Nie miewam kacy, nie trzęsę sie, nie umieram, nie upadlam się... w
                gruncie rzeczy sporo.
                Czego nie zyskałem. Nie odmieniło sie z dnia na dzień moje życie. Nie przybyło
                ani kasy, ani przyjaciół, ani żona nie nie pochwali, ani sukcesów zawodowych
                nie ma. No, cudów nie ma.
                Mimo wszystko, był to własciwy krok.
                • Gość: pchelek Re: Od roku nie piję IP: 195.187.99.* 09.10.03, 09:36
                  Barnaba - tak trzymaj - znajdzie się wszystko. Nawet wyjazd na prywatny urlop
                  do USA i Kanady. Byłem tam dzięki mojej trzeźwości.
              • Gość: pchelek Re: Od roku nie piję IP: 195.187.99.* 09.10.03, 09:34
                Do tego bym dodał jeszcze terapię w ośrodkach. Np PRO czy DDA.
                Masz rację - czas niepicia nie jest taki istotny - najlepsza jest jakość życia
                a ona poprawia się nieustannie.
                Fakt na początku niepicia najważniejszy był dla mnie ten czas. Jak minął rok to
                postawiłem tort.
    • Gość: d. Re: Od roku nie piję IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 21:22
      fajnie :-)))
    • Gość: Jancio Re: Od roku nie piję IP: *.lidzbark-welski.sdi.tpnet.pl 16.10.03, 21:32
      Nie pije 8 lat z duzym haczykiem ..i nigdy nie miałem chwili zwatpienia że
      robie dobrze :)) chociaz jak pamietam nie było łatwo ;)) trzymaj tak !!!! dar
      trzeżwości to wielki dar .
      • Gość: stachu34 super wątek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.03, 23:41
        ...serio,bardzo mi się ten wątek podoba.Załuję że wcześniej nie zauważyłem :(
        Jestem z Wami.5 latek minęło bez gorzałki,i jest fajnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka