Dodaj do ulubionych

Zrobilam zakupy :)

27.10.09, 09:39
Zaispirowana waszysmi watkami o witaminach przekopalam ebaya i kupilam B
complex w plynie, B12 w kapsulkach, DMG w plynie i EyeQ w zelkach o smaku
truskawkowym. Nie znalazlam B12 w plynie i troche sie obwaiam jak moj 3 latek
to polknie bo niechetny do przyjmowania lekow. Ale damy rade.
Nie wiem jak szybko beda efekty i czy w ogole ale nie mam nic do stracenia.
W kazdym badz razie dziekuje Wam za kolejny pomysl!!
Obserwuj wątek
    • szalicja Re: Zrobilam zakupy :) 27.10.09, 10:03
      Kurcze! EyeQ w żelkach? I to o smaku truskawkowym? Serio? Ja podaję płyn w
      jogurcie, ale odkąd młody chodzi do przedszkola, to już mi trudniej przemycać
      leki ;-( To ja chyba też zrobię napad na e-bay. Przeczytałam dziś rano cały
      wczorajszy wątek o suplementach i też się wybieram na zakupy. Eh... Tylko kupić
      a podać wszystko to druga historia. Ale co tam, damy radę ;-)
    • bubbelek Re: Zrobilam zakupy :) 27.10.09, 10:23
      To super,napiszcie jak zauważycie efekty,u mojej zauważyłam po 2 tygodniach.Nie opuściłam żadnej dawki.Wiecie co,nawet sama Natalka wczoraj do mnie powiedziała(mamuś ale ja ładnie mówię)szok.Mówi jeszcze niewyrażnie ale to już kwestia logopedyczna.Ja właśnie dziś zamówiłam balsam kapucyński,chcę ją odrobaczyć.Na stronie Ireny Wołoszyńskiej jest jak byk napisane że pasożyty i grzyby mają ogromny wpływ na rozwój.Więc przed nami walka z robalami,a mała ma wszystkie objawy.Może po oczyszczaniu nie będą potrzebne żadne suplementy.Choć już chyba przy nich zostaniemy:)
      Trzymam kciuki:)
      Dobrze że zaczęliśmy wątki w tym temacie napewno wielu z nas się to bardzo przyda:)
      Tylko nie róbmy bałaganu piszmy pod jednym tematem,będzie nam łatwiej dzielić się doświadczeniami:)
      Narka:)
      • szalicja Re: Zrobilam zakupy :) 27.10.09, 10:53
        Bbbelek, ja Ci odpisywałam na Innym Świecie w sprawie candidy. Na pewno macie
        problem z jelitami. Ktoś tam jeszcze pisał, co by sprawdzić zatrucie metalami.
        Ciekawa jestem, jak to ma wpływ? Ja w przyszłym tygodniu wysyłam włoski do
        stanów, bo próbki z krwi i moczu już poszły wcześniej.
        Rok temu leczyłam candidę i dziecko bardzo poszło do przodu. Myślę, że jeszcze
        jakieś szczątki candidy są i dalej będę kontynować leczenie candidy. Dziwi mnie
        tylko to, dlaczego lekarze NIGDY nie traktują tego poważnie i przy jakiś
        zaburzeniach rozwoju czy opóźnieniach nie kierują na takie badania. W gruncie
        rzeczy jedynie lekarze DAN oraz homeopaci, zajmujący się leczeniem autyzmu i
        zaburzeń, widzą o co chodzi. Mi się to w głowie nie mieści.
    • zawszemilusia Re: Zrobilam zakupy :) 27.10.09, 11:53
      Ile mg DHA ma EyeQ? Bo w składzie podane jest:Skład:
      Zalecana dawka dzienna (2 kapsułki) dostarcza:
      olej z ryb (omega-3) 800 mg w tym: - kwas eikozapentaenowy (EPA) 186
      mg
      - kwas dokozaheksaenowy (DHA) 58 mg

olej z wiesiołka (omega-6) 200 mg
      w tym:
      - kwas gamma-linolenowy (GLA) 20 mg
      - naturalna witamina E 3,6 mg

W Kidabionie DHA 200mg, wiec róznica ogromna, a mi właśnie
      najbardzie na kwasach zależy bo podobno to właśnie one maają
      najwiekszy wpływ na mówienie. Chyba ze to ja coś pochrzaniłam...
      • zawszemilusia Re: Zrobilam zakupy :) 27.10.09, 11:58
        Ok już widze olej z wiesiołka (omega-6) 200 mg :D Ale czym różni sie
        omega-3 od omega-6 ? Domyślam sie że omega 6 jest bardziej
        wartościowe ale czy na tyle żeby zdziałać cuda w rozwoju mowy?
        Logopeda twierdzi aby na własną ręke nie podawać nic bo mozna
        bardziej zaszkodzić- jednak lekarzem nie jest wieć sama nie wiem czy
        nie zdecydować sie na na to EyeQ, bo kidabion u nas nie działa wcale.
        • kamila_21 EYE Q w zelkach 27.10.09, 12:09
          cgi.ebay.co.uk/Equazen-Eye-Q-Chews-180-Capsules-Strawberry-Age-3-Adult_W0QQitemZ350233331068QQcmdZViewItemQQptZUK_Health_Beauty_Vitamins_Supplements?hash=item518b88857c
          tez mam troche obawy przed podawaniem suplementow bez konsultacji z lekarzem ale
          ten na pewno mi nie pomoze, kaze jak zwykle czekac a logopeda wiadomo - nie
          lekarz . Probuje bo nie mam juz innych pomyslow.
        • paniiwonka1 bubbelek 27.10.09, 12:10
          nie wiem co z tym odrobaczaniem za pomocą balsamu kapucyńskiego,
          niby ma odrobaczać a niby nie jest dla dzieci...
          jaką dawkę bedziesz dawać?
          • szalicja Kamila dzięki 27.10.09, 12:38
            Akurat brat przyjeżdża za tydzień z lądka to mi przywiezie. Ciekawa jestem, na
            ile są jadalne te żelki...Szkoda, że u nas tylko kapsułki i płyn. Ale ja się
            zapytam w aptece, czy aby na pewno nie ma u nas w hurtowniach. A nóż widelec, po
            co się bujać z ebajami i takie tam.
            • kamila_21 Re: Kamila dzięki 27.10.09, 12:44
              Nie wiem jaki maja smak. Ale podejrzewam ze ok, moj mlody je codziennie
              multiwitaminy w zelkach o smaku truskawkowym i smakuja jak misie Haribo :) sam
              sie o nie upomina .Mam nadzieje ze te beda podobne.
              • szalicja Re: Kamila dzięki 27.10.09, 12:58
                A kupujesz te Biovital żelki? Niestety mój młody za często chce je jeść, hehe Są
                teraz jeszcze nowe żelki witaminowe, Vibovit. Jak zjemy Biovital to kupię te
                nowe. Kurka wodna, tylko rzeby nie przegiąć z tymi witaminami. Nadmiar też szkodzi.
                • bubbelek Re: Kamila dzięki 27.10.09, 13:24
                  Takie żelki to dla dzieci profilaktycznie można podawac,ale dzieci opożnione w mowie i rozwoju potrzebują większe dawki.Jeżeli nie masaz problemów z dzieciaczkie to spokojnie takie witaminki wystarczą,przedewszystkim zimą:)
                  • bubbelek Re: Kamila dzięki 27.10.09, 13:43
                    inne forum cytat
                    - dobowa dawka syropu i żelków ma zupełnie inne dawki kwasów tłuszczowych (nie wiadomo dlaczego)
                    - zawiera witaminę A, której nie należy podawać przewlekle.

Ja trochę zgłupiałam, bo zabrzmiało to jak opis jakiejś trucizny, ale lekarz nie zabronił tego zażywać, zwrócił tylko uwagę, żeby absolutnie nie przekraczać dawki dziennej.
                    Zapisał natomiast Eye q, twierdząc, że to jest odpowiednie do leczenia.
                • kamila_21 Re: Kamila dzięki 27.10.09, 15:04
                  Jak tylko dostane wszystko to co dzis zamowilam odstawie multiwitaminy. Wiem, ze
                  co za duzo to nie zdrowo.
          • bubbelek Re: bubbelek 27.10.09, 12:59
            Jest dużo o tym balsamie tu na forum-wpisz balsam kapucyński-dużo właśnie z tamtąd się dowiedziałam.Jest na ten temat ok.500postów,dużo czytania.Póżniej sama zdecydujesz ja już zdecydowałam podawac,najpierw sama wezmę.Jak po podawaniu zauważysz objawy jak
            biebunka
            wysypka
            kaszel
            katar
            lub OBCYCH w kupce
            znaczy że organizm pozbywa się nieproszonych gości tj.grzyby,pasożyty
            Małej podam 20 kropelek,mi i mężowi po 50.Podają 1kropelke na kg masy ciała.Czekam na przesyłke.
    • bubbelek Re: Zrobilam zakupy :) 27.10.09, 13:09
      Żelki truskawkowe to nie EYEQ byłam przypadkiem w aptece.
      EYEQ-podstawą jest to ,że jest oczyszczony i nie posiada żadnych dodatków.Trzeba nasycic organizm 3x2kapsułki dziennie przez 12 tygodni.Następnie do podtrzymania wystarczy 2x2dziennie.Po co kupujecie coś co nie jest sprawdzone-ja mam mój zestaw i innego nie podam ponieważ widzę efekty,zresztą nie tylko ja.
      Wcześnie także używałam omega kwasy-tran,ale nie widziałam różnicy,a teraz widzę.Pomyślcie jeszcze o DMG.Nie wiem co pomogło ale to już dla mnie malo ważne dobrze że działa i tyle.
      A wiesz wogóle ile podac żelków aby nasycic organizm?Podejrzewam,że maluszek szybko wciągnie żelki,napewno lepiej wyjdziesz kupując EYEQ.
      • bubbelek Re: Zrobilam zakupy :) 27.10.09, 13:21
        Te żelki są w aptekach SUPERFARM u nas w fokus park.
    • bubbelek Re: Zrobilam zakupy :) 27.10.09, 13:45
      Tak z innej beczki tez mam na imię Kamila:):):)
      • szalicja Dawkowanie żelków 27.10.09, 13:55
        Jest określone, że na początku 6 żelków przez pierwsze trzy miesiące a potem 2
        sztuki dziennie.
        • kamila_21 Bubelek 27.10.09, 15:08
          A dlaczego mowisz ze te zelki to nie EYE Q? Przeciez jak byk napisane.
          Kurcze zglupialam juz....
          Wzielam te w zelkach bo wiedzialam ze nie bedzie problemu z ich podawaniem
          • bubbelek Re: Bubelek 27.10.09, 15:45
            Ok.Ja mam takie zdanie,rozmawiałam z lekarzem ktory powiedział ,ze to
            najlepszy.Zresztą poczytaj na innych forach,przecież nie mówię że
            zły.Przytoczyłam wypowiedz innej mamy która po wizycie stosuje to co ja.Słuchaj
            tak myślę może wydusic z tych kapsułek EYEQ na łyżeczkę.Boże ja nie mam takich
            problemów,przed chwilą właśnie moja łyknęła 5tab i 2 kaps.Daję w kieliszku,nawet
            nie zdążę się obejrzec a juz ich nie ma.Boję się tylko tego wstrętnego
            balsamu,podobno świństwo,będzie problem,ale damy radę.Lece do kuchni sprawdze
            skład EYEQ,porównasz ze składem żelków.Poza tym tam jest cukier co u mnie
            odpada.Taka różnica w cenie tez o czymś świadczy.
            Narka zaraz wracam:)
            • bubbelek Re: Bubelek-skład EYEQ 27.10.09, 15:52
              -omega3-800mg
              -kwas (EPA)-186mg
              -kwas(DHA)-58mg
              -omega6-200mg
              -kwas gamma(gla)-20mg
              -wit E- 3.6mg
        • bubbelek Re: Dawkowanie żelków 27.10.09, 15:46
          Noo to takie jak kapsułek.
          • bubbelek Re: Dawkowanie żelków 27.10.09, 16:15
            No to super,nie będziesz miała problemów z podawaniem:)
            • kamila_21 Re: Dawkowanie żelków 27.10.09, 16:44
              Ja aboslutnie nie mowie ze nie masz racji. Na pewno masz wieksza wiedze w tej
              dziedzinie niz ja. Chcialam tylko zebys mi powiedziala dlaczego talk uwazasz,
              juz wiem, dzieki. Kazde info jest dla mnie cenne.
              • kamila_21 Re: Dawkowanie żelków 27.10.09, 16:47
                A sklad identyczny rzeczywsicie. Uff, juz myslalam ze 20 funtow poszlo w bloto :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka