aga29krakow 06.01.10, 13:25 Czy korzystacie z tego wydawnictwa?DZIĘKI ZA ODP. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_de Re: wydawnictwo arson 06.01.10, 21:29 tak, mamy parę pomocy, dość użyteczne, ale przyznam szczerze, że przy odrobinie wysiłku można sobie spokojnie większość samodzielnie wykonać :-) (np. takie na karonikach do ukłania sekwencji itp) Odpowiedz Link
ag-ha Re: wydawnictwo arson 06.01.10, 21:45 Zgadzam sie z Kasią. Tak właśnie robię. Kosztuje to trochę czasu, ale oszczędzamy pieniądze, które można wydac na coś innego. warto jednak poogladac pomoce, zanim cos zacznie się samemu robic. Duzo pomysłów. Polecam ruchomy alfabet. Mój Grzesiu bardzo lubi z nim pracowac. Dzięki temu ćwiczy skupianie uwagi, pamięc wzrokową i paluchy, bo wkładac i wyciągac trzeba w tę i z powrotem litery alfabetu. Pozdarwiam Aga www.grzesiek.prof4.pl - zapraszam na stronę Grzesia Odpowiedz Link
aga29krakow dzieki 07.01.10, 08:52 A słucham i ucze się mówić,czy opłaca się kupić do słuchania?są w zestawie słuchawki? Odpowiedz Link
ag-ha Re: dzieki 07.01.10, 18:59 Niestety nie ma w zestawie słuchawek. Co do słuchania tych materiałów to p. prof. Cieszyńska i p. Wianecka twierdzą, że tylko w słuchawkach ma to sens ze względu na skupienie dziecka i wschłuchanie sie w specjalnie przetworzone dźwieki. Samogłoski sa tam wydłuzone. Znam rodziców, którzy słuchają z dziećmi bez słuchawek, bo dziecko nie da ich sobie załozyć. Sa dzieci, które nie reagują dobrze na ton głosu nagrany na płytach. Myśle, że wartospróbować i przekonać się samemeu. Pozdarwiam Aga www.grzesiek.prof4.pl Odpowiedz Link
kasia_de Re: dzieki 07.01.10, 20:10 moje dziecko jest tym śmiertelnie znudzone... mam wrażenie, że może metoda dobra, ale można by to w bardziej nowoczesnej formie zrobić. Niektóre sowa dość archaiczne :-) a może tylko ja mam takie wrażenie :-) nas w każdym razie jakoś specjalnie nie zachwyciło Odpowiedz Link
kayala Re: wydawnictwo arson 11.01.10, 13:10 wg mnie te pomoce są bardzo fajne i na pewno przemyślane i wynikają z jakiejś idei terapeutycznej, nie jest to kolejna zabawka pod tytułem "edukacyjna", ale: nie są tanie i rzeczywiście wiele można sobie zrobić samemu jak się ma czas; za to bezwzględnie polecam płytki z książeczkami - rysunki nieładne itd. ale za to skuteczne! Odpowiedz Link