Dodaj do ulubionych

Suplementy na sprzedaż

26.09.10, 14:29
Mam trochę suplementów na sprzedaż, wszystkie kupiłam ze strony Kirkmana, wszystkie są nowe i nadal oryginalnie zapakowane. Wystawiłam je na ebay za dość niewielkie pieniądze, nawet biorąc pod uwagę koszty dostawy. Jak ktoś chętny to licytować :)
Linki do aukcji:
cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110591099084&ssPageName=STRK:MESELX:IT
cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110591101170&ssPageName=STRK:MESELX:IT
cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110591104425&ssPageName=STRK:MESELX:IT
cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110591106501&ssPageName=STRK:MESELX:IT
cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110591108154&ssPageName=STRK:MESELX:IT
cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110591109917&ssPageName=STRK:MESELX:IT
cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110591111198&ssPageName=STRK:MESELX:IT
Obserwuj wątek
    • bubbelek Re: Suplementy na sprzedaż 26.09.10, 20:57
      Wysłalam wiadomość do Ciebie na skrzynkę
      :)Pozdrowionka
      • balbina.x Re: Suplementy na sprzedaż 27.09.10, 14:51
        Odpisałam :)
        • green.karakorum Re: Suplementy na sprzedaż 27.09.10, 15:56
          Sądząc po ilości osob odsprzedających polecane na forum suplementy dochodzę do wniosku, że jednak trzeba z nimi BARDZO ostrożnie i jednak pewnie większość lekarzy ich nie poleca. No to jak to jest?
          • balbina.x Re: Suplementy na sprzedaż 27.09.10, 16:14
            Wręcz przeciwnie. Za Kirkamana ręczę czym tylko mogę! Zanim znalazłam lekarza, który podjął by się prowadzenia leczenia mojego syna zgodnie z MOIMI przekonaniami, leczyłam Juniora na własną rękę i na supplementy Kirkmana wydałam ponad 1000 funtów (około 5000 złotych) w mniej niż pół roku.... Są rewelacyjne!
            Lekarz, którego znalazłam, wprowadził mojemu synowi obok już stosowanej diety GFCFSF dietę SCD. I niestety, ale Kirkman dopiero zaczyna się w tym kierunku dopasowywać, a póki co większość ich suplementów jest nielegalna z punktu widzenia diety SCD. Dlatego pozbywam się zapasów suplementów, bo stosujemy teraz nadal takie suplementy (glutation na przykład), ale innych producentów. A ilość moich zapasów chyba świadczy o moim zaufaniu do Kirkmana :)
            • marian770 Re: Suplementy na sprzedaż 27.09.10, 19:24
              balbina.x a co u Ciebie zdaje egzamin, jakieś terapie, suplementy ?
              • balbina.x Re: Suplementy na sprzedaż 27.09.10, 23:11
                Mnóstwo tego!

- Dieta GFCFSF
                - Dieta SCD (pięknie nam grzyba zaleczyła!)
                - Dieta organiczna (ECO)
                - Probiotyki na candidę
                - Mnóstwo suplementów
                - Pozbycie się pasożytów
                - Terapia czaszkowo-krzyżowa
                - No i teraz zaczęliśmy pozbywać się metali ciężkich.

To wszystko jest w MEGA skrócie, bo na przykład choćby na temat diety bezglutenowej powinnam wspomnieć, że na początku wyeliminowaliśmy gluten tylko z jedzenia, a teraz po roku Junior już ma zerową styczność z glutenem. Zmieniliśmy pastę do zębów na bezglutenową, szampon do włosów, żel do ciała i krem z filtrem UV to samo. Kredki świecowe, pisaki i play-doh kupujemy bezglutenowe, żadnych naklejek w domu itp.

Do tego maksymalnie eliminujemy toksyny. Ubrania 100% bawełny, przestaliśmy chodzić na basen, bo chlor toksyczny i Juniora strasznie pobudzał, pasta do zębów bez fluoru, bo fluor też toksyczny, pościel 100% bawełny egipskiej, pościel z pierza/puchu gęsiego. 'Blachy' do pieczenia silikonowe, żeby unikać metali.

Robimy do tego terapie behavioralną (PEIC, PECS i pare innych) ale u Juniora problemy biorą się z dolegliwości fizycznych i na tych się skupiliśmy. Z pozbywaniem się tych dolegliwości przybywa nowych umiejętności :) A jednocześnie unikamy terroru wielogodzinnych terapii :) Udało nam się utrzymać terapię w kategorii zabawy co mnie niezmiernie cieszy! Szczególnie w świetle widma terapii ABA jako jedynej 'tak skutecznej' metody na leczenie autyzmu... :/ No się nie zgadzam :)

Kluczem do sukcesu było w naszym przypadku 'czepianie się szczegółów' czyli skupianie na takich niuansach jak odpowiednie dobieranie suplementu. Dla przykładu witamina B12. Junior ma masakryczne niedobory więc próbowałam suplementować na własną rękę MB12. Dramat po tym był, no dramat! Junior hiperaktywny, zachowania obsesyjne bardzo się nasiliły, agresja też. Po znalezieniu lekarza, pierwsze co nam zaproponował po usłyszeniu tych objawów, to B12 ale w formie Hydroxy- a nie Methylo-. I co? I teraz podaję B12 jako lek nasenny i uspokajający, bo dosłownie po 20-25 minutach od zażycia Junior wpada w błogi stan :) Badania potwierdziły nasze podejrzenia - problem z metylacją. Stąd taka reakcja na methylocobalamin. Niby szczegół, a jaka ekstremalna różnica!

Tak na szybko starałam się ująć to co najważniejsze. Jak masz jakieś pytania to pisz, postaram się odpowiedzieć, bo opisywać szczegółowo leczenia chyba nie ma sensu.

Pzdr
                Balbina
                • marian770 Re: Suplementy na sprzedaż 28.09.10, 23:19
                  przy takich obciążeniach spróbowałbym joalisy + quantec
                • marian770 Metylacja tylko przez MB12 09.10.10, 16:20
                  >Po znalezieniu lekarza, pierwsze co nam zaproponował po usłyszeniu tych objawów, to B12 >ale w formie Hydroxy- a nie Methylo-. I co? I teraz podaję B12 jako lek nasenny i >uspokajający, bo dosłownie po 20-25 minutach od zażycia Junior wpada w błogi stan :) >Badania potwierdziły nasze podejrzenia - problem z metylacją. Stąd taka reakcja na >methylocobalamin. Niby szczegół, a jaka ekstremalna różnica!

jeśli ma problemy z metylacją to podawać TYLKO w formie metylokobalaminy!
                  jest dokładnie odwrotnie jak piszesz

"Tylko metylo- i dezoksyadenozylokobalamina ( ale nie Hydroxy- ) wykazują aktywność metaboliczną, jako koenzymy. Natomiast z tych dwóch tylko metylokobalamina bierze udział w konwersji homocysteiny do metioniny i dzięki temu w dostarczaniu grup metylowych "

luskiewnik.strefa.pl/psychostymulantia/p48.htm

Te hydroksy u Was, oprócz tego, że ładnie po tym zasypia i poprawia Wam samopoczucie nic więcej nie daje. jesli syn ma mega braki B12, to zapewne dlatego że dzieci autystyczne wogóle nie przyswajają żadnej z form wit B12 podanej doustnie, nawet w formie metylo.

W grę wchodzą u Was więc tylko tzw. shots MB12. je się wykonuję strzykawkami insulinowymi ( podskórnie ) , stąd ból jest niewielki. ale jeśli dziecko i tak ma duże opory nawet przed tym to można stosować strzykawki bezigłowe ( pod dużym cieśnieniem pod skórę zostaje wtłoczona zawartość ampułki ) a ponieważ MB12 ma mniej niż 1 ml. nadają sie idealnie ( można także podawać podczas snu dziecku )

jesli dziecko jest nerwowe po MB12 to wg protokołu MB12 cierpi takze na niedobór kwasu foliowego. dla dzieci autystycznych jednak w grę wchodzi tylko tzw. kwas folinowy.

www.dzieci.bci.pl/strony/autism/MB12.htm
          • marian770 Re: Suplementy na sprzedaż 27.09.10, 18:38
            >No to jak to jest?

no takto że ogłoszenia sprzedaży są sporadyczne bo ktoś pozbywa się zapasów bo np. suplement spełnił swoją rolę lub lekarz DAN chce poprowadzić w inny sposób terapie.

> jednak pewnie większość lekarzy ich nie poleca.

lekarz pediatra nawet nie wie dobrze co to spektrum autyzmu czy autyzm a co dopiero suplementy wspierające mowę. u nas pediatra np. chwaląc się swoją wiedzą mówiła że się uczyła o tym 20 lat temu na studiach. to te dzieci co sie kiwają i patrzą w ścianę ? pyta nas pediatra.

po drugie,to są suplementy a nie leki ( chodzi o to czy są zarejestrowane jako leki czy suplementy ). lekiem może byc taka nystatyna ale nie już np. DMG. oczywiście wszystko w dużej ilości może zaszkodzić. większośc suplementów na mowę ma udokumentowaną naukowo skuteczność ( chodzi o badanie polegające na tzw. podwójnej ślepej próbie czyli losowo wybiera się grupę pacjentów, którym podaje się testowany lek, a drugiej połowie placebo)

po trzecie, możesz chcieć leczyć tylko u konwencjonalnego lekarza, to Twój wybór.
            problem polega na tym że opóźnienia mowy czy proste czy złożone ( jak afazja ) leczy się poprzez TYLKO zajęcia logopodyczne. cóż jeśli problem tkwi w nieprawidłowym funkcjonowaniu mózgu taka terapia może dac mierne efekty ( np w przypadku afazji )
            ci bardziej że tak powiem świadomi lekarze zapiszą co najwyżej Nootropil.

po czwarte, w dużo przypadkach problemem jest zanieczyszczenie toksynami ( rtęć, candida, nieszczelne jelita, pasożyty, inne metale ciężkie, nadmiar antybiotyków itp. ).

• balbina.x Re: Suplementy na sprzedaż 01.10.10, 21:54
      up
    • green.karakorum chętnie odkupię acetyl-l karnitynę 07.10.10, 14:44
      • balbina.x Re: chętnie odkupię acetyl-l karnitynę 07.10.10, 18:38
        Chętnie odsprzedam :) Aukcja już się skończyła, ale mogę wystawić jeszcze raz. A dokąd by była wysyłka? Bo do pl niestety ale dosyć drogo to wychodzi, więc grzecznie uprzedzam :)
        • gra2010 Re: chętnie odkupię acetyl-l karnitynę 08.10.10, 11:47
          Do mnie przesyłka do PL już doszła.
          kupiłam Tauryne i cornosine.
          Pozdrawiam
          • green.karakorum Re: chętnie odkupię acetyl-l karnitynę 08.10.10, 15:24
            Jaki będzie koszt preparatu wraz z przesylką do Polski?
            • balbina.x Re: chętnie odkupię acetyl-l karnitynę 08.10.10, 19:06
              Mnie ona kosztowała 25 funtów plus koszty przesyłki. Tobie mogę odsprzedać za 11 funtów plus 7 za przesyłkę (polecony do Polski tyle wychodzi :/) czyli około 90 złotych. Jak nie za drogo i nadal chcesz to powiedz, jutro wystawię na ebay :)
          • balbina.x Re: chętnie odkupię acetyl-l karnitynę 08.10.10, 19:02
            Cieszę się, że już doszła. Wysyłałam w poniedziałek i szczerze mówiąc martwiłam się, że będzie szła o wiele dłużej, a tu proszę jak się poczta uwinęła :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka