Dodaj do ulubionych

chciałam sie przywitać

06.05.11, 12:10
jestem mamą prawie czterolatka :) Młody mówi pojedyncze słowa - mama, tata, nie, tak. :)
Chodzimy do logopedy do CZdZ. Z logopedy w przedszkolu zrezygnowałam - Pani po jednym spotkaniu z synem stwierdziła, że odkąd pracuje 10 lat nie widziała takiego przypadku.
Logopeda - wspaniała kobieta - z CZdz jest zadowolona z terapii, widzi postępy jak też je dostrzegam.
Ale smutno mi kiedy dzieci wybiegają z sali przedszkolnej do rodziców i opowiadają im co się działo w przedszkolu a mój nic tylko mruczy pod nosem. ;(
Z niecierpliwością czekam na chwilę kiedy moje dziecko zacznie swobodnie mówić :)
Obserwuj wątek
    • legenda3 Re: chciałam sie przywitać 06.05.11, 15:30
      Witam, a czy robiłeś jakaś diagnostykę skąd to opoznienie mogło sie wziąć? Czy syn ma jeszcze z czymś problemy?
      • emma_me Re: chciałam sie przywitać 09.05.11, 06:40
        Syn miał bardzo trudny poród - urodził się bez żadnych czynności życiowych, po urodzeniu otrzymał tylko dwa punkty. Był stale monitorowany pod kątem neurologicznym, ostrzegano nas, że może później siadać, chodzić,mówić. Faktycznie bardzo późno usiadł - miał 9 miesięcy( chodziliśmy na kilka zajęć rehabilitacyjnych) ale chodzić zaczął mając 13 miesięcy. Rozwijał i rozwija się wspaniale. Mam nadzieję, że zacznie mówić.
        Z każdym tygodniem jest coraz lepiej, spowodowane jest to również tym, że jego młodszy brat 2,5 letni zaczyna coraz więcej mówić i starszy zaczyna powtarzać słowa po bracie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka