runek 13.09.04, 13:16 Ścianka miasta i nieba ---------------- nie dam ci nic i ty nie dasz mi nic mieszkamy na zupełnie różnych drzewach do twoich drzwi nie pasuje mój klucz do moich chyba w ogóle klucza nie ma Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rena_gd Re: najzimniejsze piosenki 13.09.04, 14:29 Dzień za dniem pada deszcz Słońce śpi, nie ma Cię Jest mi bardzo, bardzo źle Zimny kraj, zimny maj Kolty śpią, miasto śpi Czarodziejskie śnią się sny dalsza część jest ciepła:) ale to już inny wątek:) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: najzimniejsze piosenki 13.09.04, 15:09 Specjalnie dla Runka znaleziono za pomocą www.google.pl :) PIOSENKA DLA MIŁOŚNIKÓW PIOSENEK ZIMOWYCH Na ulicy cicho sza, szaro, buro i śnieży tyle śniegu w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze, zima, zima wszędzie, oszalało, zwariowało MPO to nasza broń kobieca, MPO - hej, szalało, szalało, Oszalało, zwariowało moje serce. Weź to serce, wyjdź na drogę i nie pytaj się, dlaczego ciągle pada. W stawie zimna woda, a bosman tylko zapiął płaszcz, W chałupie zimno tu, słonko w kufajkach blues, Arktyka dzika, plecy odkryta, w chałupie zimno... Hu hu ha, hu hu ha nasza zima zła Pamiętam był ogromny mróz, pamiętam był ogromny mróz Od Chitaway do Syracuse Pędzi, pędzi kulig niczym błyskawica hej, z wierzchu baranica, a pod spodem noś, noś, noś kalesony, noś, noś, noś kalesony noś kalesony jak statki na niebie, jak statki na niebie noś, noś, noś kalesony, noś kalesony jak my Odpowiedz Link Zgłoś
rohasek Re: najzimniejsze piosenki 13.09.04, 15:53 nie ma nie ma ciebie -------------------- ... śnieg zasypał dzisiaj wszystkie drogi niewinnością białym płaszczem twoich śladów nie wypatrzę nie mam cię na zawsze hej moje góry i doliny widziałyście może dziś dokąd odszedł mój jedyny hej ... Odpowiedz Link Zgłoś
mela2 Re: najzimniejsze piosenki 24.09.04, 15:32 Nothing I am Nothing I dream Nothing is new Nothign I think or belive in or say Nothing is true It used to be so easy I never even tried It used to be so easy.... BUT THE LAST DAY OF SUMMER NEVER FELD SO COLD THE LAST DAY OF SUMMER NEVER FELD SO OLD... the cure "the last day of summer" :) Odpowiedz Link Zgłoś
rohasek Re: najzimniejsze piosenki 13.09.04, 15:55 trudno kochać -------------- jakbym wiedziała, czym jest? to szczęście, co rzadko zdarza się gdyby ból obcy był mi, za ból mój miły dziękuję ci choć uciekałam, zawsze wracałam z przypływem morza łez trudno kochać, lecz trudniej jest nie kochać wcale cię czy usłyszałabym szept? jakim to miłość wyznaje się gdybym nie znała słów złych, za te złe słowa dziękuję ci choć uciekałam, zawsze wracałam z przypływem morza łez trudno kochać, lecz trudniej jest... Odpowiedz Link Zgłoś
symetriaa Re: najzimniejsze piosenki 13.09.04, 19:01 Pytasz wciąż co tam u mnie czy coś Czy zmieniło się tu, chyba nie Znowu dziś chciałem odmienić świat Ale z tego i tak nie wyszło nic Smutna twarz, czy to już jestem ja Czy to ten kogo ty tylko znasz Ja i tak przecież nie zmienię się Choćbym nie wiem naprawdę jak chciał Tylko pstryk i już nie ma mnie Czasem bardzo tego chcę Zostawić wszystkich was Szukam czegoś przez cały czas Co zatrzyma mnie Wszystko drży i przeszkadza mi śmiech Lepiej odejdź już stąd, zostaw mnie Nic to nic, przecież wiesz, przejdzie mi Tylko deszcz zmyje z szyb brudny śnieg Tylko pstryk i już nie ma mnie Czasem tylko tego chcę I już nie starać się Siedzę sam w tej wieży bez dna Odpowiedz Link Zgłoś
linka_ma The Hounds of Winter / Sting 14.09.04, 02:30 The hounds of winter They follow me down I can't make up the fire The way that she could I spend all my days In the search for dry wood Board all the windows and close The front door I can't believe she won't here anymore... Odpowiedz Link Zgłoś
l3pp4 Re: najzimniejsze piosenki 13.09.04, 20:35 Syberia właśnie w tobie jest jest jest jest Arktyka biała w tobie leży też też też też i nie ma w tobie żadnych ciepłych stref stref stref stref Syberia właśnie w tobie leży leży leży leży leży leży lodowce już podchodzą pod nasz dom spod twoich powiek patrzy na mnie śnieg codziennie rano zmywam z twarzy szron na naszych mapach nie ma ciepłych stref Syberia wdarła się do naszych serc i Antarktyda skuła usta nam nie szukaj już na mapach ciepłych stref lodowce muszą wygrać z nami lodowce muszą wygrać z nami Arktyka! wygra! o nie nie! o tak! Syberia! wygra! o nie nie! o tak taaaaaaak Syberia właśnie w tobie w tobie jest Arktyka biała w tobie leży też i nie ma w tobie żadnych ciepłych stref Syberia właśnie w tobie leży Syberia właśnie w tobie leży Syberia! wygra! o nie nie! o tak! Arktyka! wygra! o nie nie! o tak taaaaaaak (2x) Arktyka! wygra! o nie nie! o tak! Syberia! wygra! o nie nie! o tak taktaktaktaktaktaktak... i bryła lodu skuje pokój nasz nasz nasz nasz będziemy w lodzie klęczeć kochać jeść jeść jeść jeść pod naszym łóżkiem będzie szalał wiatr wiatr wiatr wiatr nie wyjedziemy do cieplejszych stref stref stref stref i tylko myślę że za parę lat lat lat lat sterowce miękko spłyną pod nasz dom dom dom dom rozrzucą wokół pełno starych map map map map ktoś ciepły dotknie mnie i powie: ktoś ciepły dotknie mnie i powie: Arktyka! przegra! o nie nie! o tak! Syberia! przegra! o nie nie! o tak taaaaaaak! (2x) TAK! Odpowiedz Link Zgłoś
binka "Jezus malusieńki, leży wśród stajenki 13.09.04, 22:12 płacze z zimna...." w dzieciństwie płakałam przy niej i do dziś nie lubię Odpowiedz Link Zgłoś
walka_min Re: "Jezus malusieńki, leży wśród stajenki 14.09.04, 02:48 wołek, wołek wołek i osiołek Dzieciątko w żłóbeczku a w stajence mróz BRRRRR kto stworzył świat cały? tylko jeden Bóg :) Odpowiedz Link Zgłoś
wkamil Re: cold, cold heart 14.09.04, 09:23 your name like ice into my heart the cure - cold Odpowiedz Link Zgłoś
rododaktylos Re: najzimniejsze piosenki 13.09.04, 22:59 Zaprosił mnie pewien Eskimos Wyświetlił najnowszy twój film Nieszczęsny, dygotał jak listek I siny od zimna aż był Przypuszczam, że zmarzł Gdy wiatr suknię ci zdarł I już nigdy nie przestał się trząść Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: najzimniejsze piosenki - Cohen jeszcze raz 14.09.04, 11:54 "Suddenly the night has grown colder. The god of love preparing to depart. (...) Say goodbye to Alexandra leaving. Then say goodbye to Alexandra lost." Odpowiedz Link Zgłoś
walka_min a kiedy tęsknię 14.09.04, 01:41 tu gdzie jestem teraz jest noc i najzimniejsza z zim w iskierkach wspomnień grzeję się w pamięci szukam Cię, Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Piszę do ciebie z dalekiej północy (n/t) 14.09.04, 11:47 (Jacek Kaczmarski, oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś
hippy_pottamus Re: najzimniejsze piosenki 14.09.04, 14:50 w życiu są czarne chwile nie każda mija albo: sama chciałam zalanych łzami nocy właśnie to dostałam -- poważnie rozważam możliwość opcji sygnaturki Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: tradycyjnie 14.09.04, 16:26 1. trzeba zauważyć, że mieszkanie na drzewach wiąże się z ryzykiem upadku z wysokości i doznania poważnego urazu, np. złamania ogona. 2. przebywanie na dwóch różnych drzewach znacząco zwiększa to ryzyko. 3. być może autor tekstu ma już za sobą jakiś bolesny upadek. inaczej nie dziwiłby się, że - jako mieszkaniec drzewa - nie posiada nie tylko klucza, ale przede wszystkim drzwi, a w związku z tym że 4. nie posiadany klucz nie pasuje także do innych drzwi. bo jak może pasować, jeśli go nie ma. 5. z powyższych względów prowadzenie przez autora jakiejkolwiej wymiany handlowej mija się z drzewem. tzn. z celem. bo jak może na taką wymianę liczyć ktoś, kto mieszka na drzewie i nic nie ma. 6. ze względu na zbliżanie się zimy (co znalazło wyraz w tytule wątku) w przypadku urazu ogona polecamy okłady ze śniegu. Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: tradycyjnie 14.09.04, 18:51 ireo napisał: > 1. trzeba zauważyć, że mieszkanie na drzewach wiąże się z ryzykiem upadku z > wysokości i doznania poważnego urazu, np. złamania ogona. I dlatego gdzie indziej inny uzdolniony autor tekstu radzi, by "wejść na drzewo, spojrzeć w niebo i pobyć chwilę sam, zupełnie sam"? > 4. nie posiadany klucz nie pasuje także do innych drzwi. bo jak może pasować, > jeśli go nie ma. Z tym polemizowałaby Alicja, a także ostatnia z Żon Sinobrodego. No i autor teorii o enzymach - jeśli istnieje dziurka, to na pewno istnieje gdzieś pasujący do niej klucz, choćby i nieposiadany; jeśli istnieje rękawiczka, to na pewno gdzieś znajdziemy pasującą do niej dłoń (wyznawcą tej teorii, nagrodzonym za wiarę przez los, był Książę z "Kopciuszka"). Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: cześć runek :-) 15.09.04, 09:49 wiesz, skoro mignąłem na czacie, to musiałem być konsekwentny i w Twoim wątku też mignąć (tradycyjnie) Odpowiedz Link Zgłoś
maggy Re: a'propos 15.09.04, 15:02 nieslychanie cieszę się tradycyjnym mignięciem ireo :-)) jeszcze bardziej cieszy mnie nietradycyjnie krótka długość tegoż postu, która sprawiła, że przeczytałam go W CAŁOŚCI! ;-)) -- zdecydowanie rozważam możliwość opcji Odpowiedz Link Zgłoś
rohasek Re: tradycyjnie 16.09.04, 09:58 ireo napisał: > 5. z powyższych względów prowadzenie przez autora jakiejkolwiej wymiany > handlowej mija się z drzewem. tzn. z celem. bo jak może na taką wymianę liczyć ktoś, kto mieszka na drzewie i nic nie ma. o handlu 'brakami' Pan nie słyszał? np. handel emisjami Odpowiedz Link Zgłoś
ewka5 Re: najzimniejsze piosenki 16.09.04, 05:21 Ireowiec zyw? Jak milo. Runeczku, Ty to umiesz wyjac czleka nawet z, powiedzmy, szafy. Odpowiedz Link Zgłoś
runek zimne wyjmowanie z szafy 16.09.04, 08:25 to kogo mam teraz wyjąć ? realistę,kleszczo,freda ? Odpowiedz Link Zgłoś
rohasek Re: zimne wyjmowanie z szafy 16.09.04, 09:54 myślę, że pora na Kubę Rozpruwacza Odpowiedz Link Zgłoś
runek zimno coraz zimniej 17.09.04, 08:28 Sting - dead man's rope If you're walking to escape, to escape from your affliction You'd be walking in a great circle, a circle of addiction Did you ever wonder what you'd been carrying since the world was black? You see yourself in a looking glass with a tombstone on your back Walk away in emptiness, walk away in sorrow, Walk away from yesterday, walk away tomorrow, Walk away in anger, walk away in pain Walk away from life itself, walk into the rain Odpowiedz Link Zgłoś
hippy_pottamus Re: zimno coraz zimniej 17.09.04, 14:04 ale ta sygnaturka była tu, runiu, co najmniej nie na miejscu ;-) hipek_heh Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: zimno coraz zimniej 20.09.04, 11:04 tekst napisany i zaśpiewany po angielsku ma swoje niezaprzeczalne zalety, bo: - zniechęca tych, którzy nie lubią uczyć się języków obcych – więc nie krytykują - a z kolei liczną grupę anglo/amerykanofilów odpowiednio podkręca – więc chwalą i w ten sposób przestaje się liczyć treść, ważny staje się wyłącznie sposób przekazu, czyli język (+ videoclip – cokolwiek to znaczy, + ew. melodia, jeżeli jakaś jest. ostatnio od melodii się odchodzi, inwestując zaoszczędzoną w ten sposób energię twórczą w odpowiednio drażniący i mrugający teledysk, najlepiej pełen Murzynów i wytatuowanych dziewczyn). ale - ad rem (to po łacinie. na razie więc nie można nam zarzucić, że piszemy po angielsku) - aby stwierdzić, czy zamieszczony tekst jest arcydziełem czy gniotem (czy ewentualnie czymś pośrednim) należy go przetłumaczyć (o zaprzestanie czytania w tym momencie proszeni są wrogowie przekładów z angielszczyzny oraz osoby niezdolne do przyswojenia sobie jakiegokolwiek tekstu [zaraz zaraz, jeszcze nie idźcie. to nie koniec] dłuższego niż 14 linijek). wariant I gdybyś odejść chciał by uciec, uciec od nieszczęścia chodziłbyś w uzależnieniu, które się zagęszcza czy myślałeś co byś widział w czasie gdyby ciemno się zrobiło wokól grobu? raczej nic. na pewno. chodziłbyś wśród wielkiej próżni gdzie trudno oddychać i od wczoraj aż do jutra musiałbyś to czytać w swoim bólu oraz złości miotałbyś się, leszczu wychodziłbyś wtedy z siebie i biegał po deszczu wariant II może odejść by uniknąć unieszczęśliwienia i chodzenia ciągle w kółko (- krąg uzależnienia) po co męczyć się po ciemku od początku świata żeby potem być pod spodem nagrobka wariata po co iść bez parasola po pustyni tej od wczoraj niech odejdzie zły ból życia idź moknąć już dzisiaj - można sobie wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
wichrowe_wzgorza Re: najzimniejsze piosenki 17.09.04, 19:55 "Louise" - 5 utwór z płyty Clan of Xymox "Meduza". Lodowato - czarny. Odpowiedz Link Zgłoś
paiha masz to, na co godzisz sie 20.09.04, 08:49 Zamknieta w sobie, szukasz ucieczki Boisz sie wyjsc, boisz sie chciec, Wiem jak jest trudno strach przezwycieżyc Na przekór życiu dodawac mu sens Wszystkim nam brakuje szczescia, Masz to, na co godzisz sie! Odpowiedz Link Zgłoś