runek 04.03.03, 14:03 słabe wątki dziś. Kiedyś to były wątki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Cate Re: nuda IP: 126.17.44.* 04.03.03, 14:22 usta milczą (palce) gdy dusza śpiewa Odpowiedz Link Zgłoś
zielka Re: nuda 04.03.03, 14:22 Pytasz, runku, innymi slowy, "czy sa tu jakies w miare fajne watki?"?;-) gdyby tak maly konkursik, typu "komu zajelo wiecej czasu logowanie sie dzisiaj?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriek Re: nuda IP: *.astercity.net 04.03.03, 14:24 wchodze do gry. Mi sie nie udaje od szesciu dni :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: nuda IP: *.nsm.pl 04.03.03, 15:12 Gość portalu: kriek napisał(a): > wchodze do gry. Mi sie nie udaje od szesciu dni :-( a moj licznik bije... sie nie doczekam, cos czuje przez skore. ewka_co_sie_nie_doczeka Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: nuda 04.03.03, 15:20 Nie wątki, tylko watki. A właściwie waciki. Te co to się je po 300$ kupuje. hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2 Re: nuda IP: *.atol.com.pl 04.03.03, 15:33 podobno inteligetni ludzie sie nie nudza:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: nuda 04.03.03, 17:46 Gość portalu: k2 napisał(a): > podobno inteligetni ludzie sie nie nudza:)) w powyższym przypadku zastrzeżenie "podobno" jest ogromnie uzasadnione :-]]] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2 Re: nuda IP: *.atol.com.pl 04.03.03, 18:15 ireo napisał: > Gość portalu: k2 napisał(a): > > > podobno inteligetni ludzie sie nie nudza:)) > > > w powyższym przypadku zastrzeżenie "podobno" jest ogromnie uzasadnione :-]]] KSN objawia się pseudointeligentnym dowcipem Odpowiedz Link Zgłoś
loop_ Re: nuda 04.03.03, 16:02 Nuda. Nudzi mnie ostatnio wszystko. Jakiez to nudne za kazdym razem wsiadajac do autobusu kasowac bilet... Ale jakiez to znow nudne znow jechac na gape... A jakaz nudna jest sama podroz autobusem na tej samej trasie 5 razy w tygodniu razy jeszcze dwa bo i powrotnie... Jakzesz ta nuda w powtarzalnosci sie wspaniale odnajduje. Jakze mi to wszystko juz sie nudzi i nudnawe mdlosci w zoladku gotuje. A jakze by tak cos wynalezc bylez cos co by tak zaciagnelo czlowieka na krance wyobrazni, do granic zmyslow, do krainy nie wiadomej nastepnej sekundy... Ale coz nudnosc mnie na sama mysl zbiera ze pewnie zaplatalbym sie z powrotem we wlasne uwiklania i znudzony zrobilbym sobie herbaty ze wzrokiem za oknem na tysiac kilometrow siegajacym placzliwie... Nuda, nuad, naud, duan, daun, dnau i ndau, a nie zapomniec o ndua... a tempus fugit... PEJZAŻE góry puchem śniegowym przykryte morza fale o zachodzie słońca chmury letnie białe kłębacze las pośród pól łąka wewnątrz lasu na wiosnę... strumień w potok rwie się mocno ptaki przy gnieździe staw i jezioro z rybami i znów zachód słońca łódka z dwoma wiosłami wzgórza kolorowe na jesień znów zachód... sad i owoce rolnik na polu i dzieci w zabawie zwierzęta. te dzikie i mniej a wszystko to we mnie a wszystko to moje... pejzaże. aha, i jeszcze świeca latarnia i gwiazdy księżyc wśród nocy chleb winogrona stół mały i duży i ptaki... nie, ptaki już były... Pozdrawiam! loop_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriek Re: nuda IP: *.astercity.net 04.03.03, 17:17 loop_ napisał: > A jakze by tak cos wynalezc bylez cos co by tak zaciagnelo czlowieka na krance > wyobrazni, do granic zmyslow, do krainy nie wiadomej nastepnej sekundy... wynalezc? jak samemu nie potrafisz, to nie dziwota, ze przynudzasz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniicha Re: nuda IP: *.ostroda.sdi.tpnet.pl 04.03.03, 17:50 słabszego wątku jeszcze nie widziała. kto nie odnajdzie w sobie, ten nic na zewnątrz nie zobaczy Odpowiedz Link Zgłoś
zielka Re: nuda 04.03.03, 17:58 przeciwnie, ja nic w sobie nie znalazlam, a na zewnatrz widze same zacne (no, nie same, fakt), powiedzmy, niemalo zacnych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pwrzes Re: nuda 04.03.03, 19:59 Slabsze watki juz widzialem, podac linki i autora ? ;-) Ten przynajmniej prawdziwy :P Mors Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert.ad.vocem Re: nuda 04.03.03, 20:09 watki? najwyzszy czas pomyslec o osnowie - to proste! Pozdrawiam ekspert Odpowiedz Link Zgłoś
abc_abc Re: nuda 04.03.03, 23:42 taaak, bogaci nudza sie drozej, incjatywy panowie ;-) pozdr:abc_z_ulubiona_torebka Odpowiedz Link Zgłoś
runek Re: nuda 05.03.03, 10:07 fajny wątek stworzyłeś od niechcenia :) Jesteś mistrzem prowokacji. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrus Re: nuda IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.03, 09:33 ................. zaczynam watpic w watki.......................... mfg kirrus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inteligent Re: nuda IP: *.visp.energis.pl 06.03.03, 23:04 inteligentny czlowiek nie wie co to nuda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: runek :) Re: nuda IP: *.zamek.gda.pl 06.03.03, 23:32 inteligentny czlowiek rozumie znaczenie slow w ojczystym jezyku :) (wlacznie ze slowem 'nuda') Odpowiedz Link Zgłoś
freya Re: nuda 07.03.03, 11:17 A w języku starozytnych Rzymian? (łącznie ze słowem nuda?) Odpowiedz Link Zgłoś
runek Re: nuda 07.03.03, 11:31 szuaksz jakiegoś ciekawego zajęcia ? Może poceruj wnukom skarpetki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freya Re: nuda IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.03, 12:46 Juz mam zajęcie. Szyję psom buty. Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: nuda 07.03.03, 12:32 nuda veritas? (taka wizja przyjemniejsza?) :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freya Re: nuda IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.03, 12:50 jeśli chodzi o przyjemności to wolę in vino veritas (zwłaszcza czerwone :))). Co zaś tyczy postulatu nagiej prawdy, to dla mnie-historyka jest to wręcz nakaz zyciowy. Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: nuda 07.03.03, 13:59 Hmmm, czyżbyś prowadziła badania nad sektą adamitów i ich wpływem na malarstwo mistrza Hieronymusa? P.S. A niektóre roczniki czerwonego montepulciano abruzzo mniam! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freya Re: nuda IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.03, 14:48 Mistrza Hieronimusa (i paru innych mistrzów takoż) badam hobbistycznie i popijam nieco gorszymi rocznikami (pensja uniwersytecka...) Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Mistrz z Hertogenbosch 07.03.03, 18:35 Lecz "Ogród Rozkoszy Ziemskich" z tym chronobusem w centrum, powala, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freya Re: nuda IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.03, 17:35 Przynudzasz? Nie wiem jak inni, ale ja dostaje wypieków na samą mysl o Boschu;) Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: nuda 08.03.03, 18:33 Hmmm... primo: żałuję, że w zeszłym roku nie mogłem (gupek, gupek, wiem) zobaczyć wystawy dużej Jego dzieł w Amsterdammie, secundo: w Prado się trochę uradowałem :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: nuda 08.03.03, 18:37 Hihih, a myślałem, że na myśl o adamitach, te rumieńce :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freya Re: nuda IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.03, 11:36 A tyż, tyż...;) Polecam także różne fenomenalne detale z późnoromańskich kościołów włoskich. Albo moje ulubione "Szczęśliwe godzinki hrabiego de Berry". Bardzo smaczne. A czasów nowszych - mówi ci cos nazwisko Otto Dix? Ostatnio namietnie za mna chodzi. Może dlatego, ze to takie przemieszanie erotyki z horrorem, co bardzo współgra z moim aktualnym stanem ducha, hihi Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: nuda 09.03.03, 17:00 Gość portalu: freya napisał(a): > A tyż, tyż...;) Polecam także różne fenomenalne detale z późnoromańskich > kościołów włoskich. Albo moje ulubione "Szczęśliwe godzinki hrabiego de Berry". > > Bardzo smaczne. A czasów nowszych - mówi ci cos nazwisko Otto Dix? Ostatnio > namietnie za mna chodzi. Może dlatego, ze to takie przemieszanie erotyki z > horrorem, co bardzo współgra z moim aktualnym stanem ducha, hihi No cóż, lepszy Dix z "Wielkim miastem" niż Schrimpf i jego malarstwo w stylu "gemutlichkeit" hehe Ale jednak krąg Grosza, Brechta, Piscatora i wspomnianego wyżej "Holbeina z Drezna" nie należy do moich ulubionych. Ta atmosfera dekadencji Republiki Weimarskiej... A u Dixa trochę za dużo turpizmu w połączeniu z natrętną precyzją. I jeszcze ta kolorystyka.... No ale de gustibus... wiadomo! :-))) non.przynudzacz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
freya Re: nuda 10.03.03, 18:38 Istotnie, u Dixa mnóstwo turpizmu, ale ileż treści!! Z takiego "Wielkiego miasta" mozna uczyc sie historii zamiast podręcznika. Genialna synteza szalonych lat 20. Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: nuda 10.03.03, 17:23 No i definiftywnie kończące 'nudę' "Tomorrow belongs to me"... hmmm czasem może lepiej się nudzić... Odpowiedz Link Zgłoś
freya Re: nuda 10.03.03, 18:42 nastawiam sobie kilka płytek z hiciorami z 17. wieku i idę sie nudzić Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: nuda 11.03.03, 07:52 freya napisała: > nastawiam sobie kilka płytek z hiciorami z 17. wieku i idę sie nudzić No i jak się nudziło? :-))) Jeśli kiepsko, to nastepnym razem radzę do kompletu album H.R. Gigera hyhy (to tak a'propos do połączenia erotyki z horrorem) Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: nuda 11.03.03, 11:44 Bosch się w grobie przewraca a Giger w Zurychu że ci do autolansu służą, pyrlandczyku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni_me Re: nuda IP: *.u.mcnet.pl 11.03.03, 12:37 ireo napisał: > Bosch się w grobie przewraca sądzę, że może to być dla Boscha miłym urozmaiceniem :-) agni Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: nuda 11.03.03, 14:05 Pewien katolik z Bombaju, przeważnie bywał na haju, wtem Boscha zobaczył, zadziwić się raczył, Ach mocna marycha w Bombaju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ireo_znów Re: nuda IP: 212.244.167.* 11.03.03, 14:43 :-] stary lansjer z grodu Lecha gdy znęciła go uciecha pisał teksty łaciną aż pergamin się zwinął (pewnie z bólu, bo nie mógł uciekać) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: nowe_sposoby_na_nudę? 11.03.03, 16:13 Na forum pojawiły się...nowe sposoby pokonywania nudy! Układanie i śpiewanie przyśpiewek forumowych Pierwszy zaprezentował swoje talenty nonstop zaśpiewał tak: "Pewien katolik z Bombaju, przeważnie bywał na haju, wtem Boscha zobaczył, zadziwić się raczył, Ach mocna marycha w Bombaju!" A tuż po chwili ireo tak: "stary lansjer z grodu Lecha gdy znęciła go uciecha pisał teksty łaciną aż pergamin się zwinął (pewnie z bólu, bo nie mógł uciekać)" Pozwole sobie też zanucić Super czatowników dwóch Dolatywało sobie do głów Jeden mądrzejszy od drugiego Śpiewali pieśni swoim kolegom Wszyscy zaczytani byli... Jak obaj mędrcy sobie głowy myli Szampony i odżywki używali... I wzajemnie się obrażali...? czy może tak się lubowali...? Może jeszcze ktoś się nudzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: nowe_sposoby_na_nudę? 11.03.03, 16:33 urszulka_ma napisała: > Pozwole sobie też zanucić - i znów błąd, drogie dziecko. powinno być przez "dz". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: nowe_sposoby_na_nudę? IP: *.chelmnet.pl 11.03.03, 16:42 ireo napisał: > urszulka_ma napisała: > > Pozwole sobie też zanucić > > - i znów błąd, drogie dziecko. powinno być przez "dz". Ireo, patrz na moje usta i przyswajaj: Urszulka nie nudzi, Urszulka sie trudzi, Urszulka marzy bysmy wyszli na ludzi (jakkolwiek Urszulka to rozumie). ewka_ludz_ili_niet (kto to wie...) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re:ja_chyba_wiem? 11.03.03, 20:52 Gość portalu: ewka napisał(a): Urszulka nie nudzi, Urszulka sie trudzi, > Urszulka marzy bysmy wyszli na ludzi (jakkolwiek Urszulka to rozumie). > ewka_ludz_ili_niet (kto to wie...) Urszulka trudziła się całe popołudnie długie... Nudziła się niesłychanie i rozważała takie pytanie... ..Czy ta ewka_ludz_ili_niet? Bo tak..sama niby nie wie czy jest..!!! a z drugiej strony uzdolnienia ma takowe.. wszystko co..w urszulki głowie wie.??? (nawet o marzeniach skrytych!!!tego urszulka nie rozumie!!! bo Ewce nie mówiła o tym).. więc pewnie..tak!!! Ewka_nie_ludz_tylko_jasnowidz!!! dobrze to urszulka rozumie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re:ja_chyba_wiem? IP: *.nsm.pl 12.03.03, 17:51 urszulka_ma napisała: > Gość portalu: ewka napisał(a): > > Urszulka nie nudzi, Urszulka sie trudzi, > > Urszulka marzy bysmy wyszli na ludzi (jakkolwiek Urszulka to rozumie). > > ewka_ludz_ili_niet (kto to wie...) > > > Urszulka trudziła się całe popołudnie długie... > Nudziła się niesłychanie i rozważała takie pytanie... > ..Czy ta ewka_ludz_ili_niet? > Bo tak..sama niby nie wie czy jest..!!! > a z drugiej strony uzdolnienia ma takowe.. > wszystko co..w urszulki głowie wie.??? > (nawet o marzeniach skrytych!!!tego urszulka nie rozumie!!! bo Ewce nie mówiła > o tym).. więc pewnie..tak!!! > Ewka_nie_ludz_tylko_jasnowidz!!! > dobrze to urszulka rozumie? Urszulko, zaraz tam w glowie. O slowie pisanym mowie - i w tym caly wic. ewka_jasno_wic Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: nowe_sposoby_na_nudę? 11.03.03, 16:56 ireo napisał: > urszulka_ma napisała: > > Pozwole sobie też zanucić > > - i znów błąd, drogie dziecko. powinno być przez "dz". Dlaczego i..znów?Przecież to temat o nudzie tak? Dziękuję..drogi papciu!...uczymy się na błędach...miałam napisać zgodnie z tematem.."zanudzę"...tak;))) Urszulka_ma_nowego_papcia_??? Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: nuda 11.03.03, 16:44 Dentysta-sadysta bywając w Kalkucie, gwoździ szalenie obawiał się w bucie; dlatego, gdy nona zobaczył z szewcem się utkwił, W manierze, że z szewcem bezbucie Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: nuda 11.03.03, 16:59 qrczę, sorry za ten text... mea culpa, mea maxima culpa ..... P.S. freya jak afrodyta, mniemam pianę wybacza :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: nuda 11.03.03, 17:05 non, jednak nie trzeba było mieszać tych różowych z niebieskimi ale ty mnie nigdy nie słuchasz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: nuda IP: *.nsm.pl 11.03.03, 17:14 ireo napisał: > non, jednak nie trzeba było mieszać tych różowych z niebieskimi > ale ty mnie nigdy nie słuchasz > :-) Ireo, nie trzeba bylo zapisywac rozowych i niebieskich rownolegle. Eh, a pozniej wine na bezbronnego zwala. Co za swiat - i tu wielokropek. ewka_co_ja_znowu_wali Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: nuda 12.03.03, 18:23 Rozmyło się w "białym szumie" jak widać... (skoro widać "biały szum" to i tak jest nieźle) szkoda... .(kr) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ireo_proponuje Re: nuda IP: 212.244.167.* 12.03.03, 20:16 nikt już nie pamięta, co się rozmyło i w czym :-) ale "Biały Szum" to jest niezła nazwa na wino z jabłek, np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: nuda IP: *.local.pl / 192.168.1.* 11.03.03, 19:24 kiedys bylam taka mloda! Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: nuda 12.03.03, 17:31 "do czego ja bym doszła, gdybym się nie roztyła" - może ktoś mi przypomni, z jakiego to filmu? [czeski był, zdaje się] Odpowiedz Link Zgłoś
de_molka Re: nuda 12.03.03, 17:41 Szpital na peryferiach?Hmm,,,ale chyba nie.Tam mowa była o gołębicy i głupocie Odpowiedz Link Zgłoś