Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

cin-cin a martini bianco

IP: *.plustech.pl 30.12.04, 19:58
    Witam,

co prawda ja o wermutach, ale mam pewien problem i zastanawiam się czy ktoś
    udzieli mi rady.

Czym różni się Cin-cin bianco od Martini bianco? Czy drinki, w których jednym
    ze składników jest Martini bianco można zastąpić tańszym Cin-cinem?

Będę wdzięczny za odpowiedź.

Pozdarwiam, Wojtek
    Obserwuj wątek
      • Gość: Piórko Re: cin-cin a martini bianco IP: *.mtvk.pl 23.03.05, 22:19
        Z tego co wiem wina te są bardzo podobne.Oczywiscie MArtini jest lepsze,ale
        jeżeli się niejest dużym smakoszem,to mozna spokojnie zastąpić MArtini Cin Cin-
        em.Jest również dobre i ja osobiście różnicy nieodczuwam
        • Gość: znawca Re: cin-cin a martini bianco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 17:43
          Cin&cin jest na bazie jabola a Martini na bazie wina z winogron
          • Gość: docg podforum "Wermut"? IP: 212.160.147.* 25.03.05, 09:27
            witam miłośników wermutu, choć sam do nich nie należę.
            Nie będę się wypowiadał na zasadniczy temat wątku, bo Martini wprawdzie piłem,
            ale dawno (na pewno był to jakiś obecnie niedostępny rocznik), a Cin - Cin w
            ogóle. Różnica polega, jak można przypuszczać, na różnej jakości produktów, tzn
            wina bazowego, alkoholu i ekstraktu ziołowego. Natomiast nie wydaje mi sie
            prawdopodobne, żeby cincin było produkowane na bazie wina jabłkowego, po
            pierwsze to by zmieniło smak, a ponadto zapewne taniej jest wyprodukować wino z
            importowanego soku winogronowego niż krajowego soku jabłkowego.
            pozdrawiam podforum "Wermut"
          • Gość: gronek Re: cin-cin a martini bianco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 11:57
            jabol to za mocne słowo- polskie wino jablkowe w porównaniu z tzw europejskimi
            bije nagłowe. surowiec u nas dobry a epitety pochodzą z zamierzchłej epoki
            kiedy to przyspieszało się fermentację różnymi sposobami. prawdopodobnie gdyby
            polacy mieli surowiec w postaci moszczów gronowych też tak by się traktowało
            gronka. czasy minęły bezopwrotnie a Cyd tudzież Cider jest dobrym trunkiem.
            ps.
            gronol? czy ta nazwa by się przyjęła...
      • Gość: Marcin_z_Marek Re: cin-cin a martini bianco IP: *.play-internet.pl 09.09.13, 21:34
        jako, że 2 dni wcześniej piliśmy Martini, w końcu kupiliśmy tańszego Cin Cin i zostało trochę tego Martini, obudził się pomysł bezpośredniego porównania, winka schłodzone do podobnej temperatury. WNIOSKI: smak zbliżony, Cin Cin jakby troszkę bardziej aromatyczne, ziołowe, Martini delikatniejsze. Produkty porównywalne, według mnie spokojnie CIN CIN może być tańszą alternatywą MARTINI
      • Gość: Anna Magdalena Martini Bianco vs Cin Cin Bianco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.14, 08:20
        Nie polecam tańszego zamiennika! Wczoraj wypiłam 3 lampki Cin Cin-a Bianco, i dziś rano mam tak okropny ból głowy, że nie pamiętam już dawno u siebie takiego stanu "po". Dla porównania po oryginalnym Martini Bianco nic mi nie było, a miesiąc wcześniej wypiłam prawie sama 0.5l. Skusiliśmy się z chłopakiem niską ceną. Nie warto!
      • Gość: E4GL3ON3 Re: cin-cin a martini bianco IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 29.03.17, 01:51
        Do Martini dodają syropu Glukozowo - Fruktozowego , solidna marka nigdy by sobie nie pozwoliła na taki szajs
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka