Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Icardi - moje nowe odkrycie

IP: *.compower.pl / 217.201.79.* 07.04.05, 15:04
    Po raz pierwszy piłam wino tego producenta(Icardi) Nuj Suj Barbera D'Asti 2001
    i musze przyznać, że mi niezwykle smakowało - niesamowity bukiet, jeszcze
    lepszy smak - mam zamiar spróbować wiecej win - ciekawe czy beda równie dobre?
    polecam to wino;-))
    Obserwuj wątek
      • Gość: juancruz Re: Icardi - moje nowe odkrycie IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.com.pl 07.04.05, 16:33
        a gdzie je kupilas?
        jc
        • Gość: ameli Re: Icardi - moje nowe odkrycie IP: *.compower.pl / 217.201.66.* 09.04.05, 00:02
          > a gdzie je kupilas?
          Witam,
          jako iż jestem jakiś czas we Włoszech więc kupiłam to wino wlasnie tutaj a
          konkretnie w Rzymie - enoteka niedaleko stacji metra Piramida - nie pamietam
          nazwy enoteki, bo bylo to w pierwszym dniu mojego pobytu w Rzymie;-) na pewno
          pójde tam jeszcze nie raz, gdyż ceny maja niezle - to wino Nuj Suj kosztowało
          13,60 euro kiedy to przewodnik WiniBuoni d'Italia podaje cene 19-21 euro;-)
          pozdrawiam
          • Gość: ORMO czuwa! Re: Icardi - moje nowe odkrycie IP: *.block.alestra.net.mx 09.04.05, 12:23
            Producent bardzo chimeryczny. Wina nierowne i zbyt drogie w porownaniu do
            innych tej klasy. Trafi sie czasem u niego na wino znakomite i zbyt czesto
            wrecz wadliwe.

W Polsce do kupienia sa prawie wszystkie jego wina, ale importer jest chyba
            nienormalny i ceny ma oderwane od rzeczywistosci. Nuj Suj sprzedaje za 140 zl!
            Absolutnie nie warte tej ceny!
            • Gość: ameli Re: Icardi - moje nowe odkrycie IP: *.compower.pl / 217.201.77.* 09.04.05, 15:19
              Może to i chimeryczny producent ale np. przewodnik "Vini Buoni d'Italia" ocenia
              jego wina bardzo wysoko - najwyższymi notami! a ja ufam tym ocenom;-)))
              czesto sie sprawdzały;-)
              pozdrawiam
      • Gość: kapusta Re: Icardi - moje nowe odkrycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 00:10
        a gdzie do nabycia, ewentualnie importrer i jaka jest cena tego wina. chetnie
        kupie i dokonam degustacji...
        • Gość: willycoyote Re: Icardi w stronach Enotime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 16:14
          Vina Icardi sa polecone w stronach Enotime
          (www.enotime.it/zoom/default.aspx?id=1458)
          • Gość: ameli Icardi i inne wina IP: 213.230.130.* 21.04.05, 16:31
            Jakos nie znalazlam na stronie która podesłał willycoyote win Icardi ale
            spróbowałam kolejne wino tego producenta a mianowicie Rousori, Dolcetto D'Alba
            2001 i znowu pozytywne wrażenia: wino delikatne, miękkie, proste i eleganckie z
            wyraźną nutą czerwonych owoców i orzecha laskowego;-))

a kolejne fajne wina z długiej listy to:
            Petit Verdot 2003 Lazio , Casale del Giglio
            Barbera D'Alba Piani 2001, Pellisero
            Coste della Sesia Nebbiolo 2002 Antoniolo
            Umbraia Merlot 2003, Falesco
            pozdrawiam - punktów nie przyznaje bo dopiero by sie porobiło
            ps dzisiaj spróbuje kolejne wino z Lazio a mianowicie Colle Picchioni, Vigna del
            Vassalo 2002 (Paola Di Mauro)
            napisze jakie;-)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka