marc156ts 12.05.05, 16:53 Witam, Może ktoś zna takie wino czerwone,które ma na etykiecie fioletowe irysy? Pilismy kiedyś to wino na przyjęciu, bardzo smaczne było tylko zupełnie nie pamiętamy jak się nazywa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bartek94 Re: Może ktoś wie.. 12.05.05, 17:51 Moze Los Cardos tylko nie jestem pewny czy sa to irysy, kiepski jestem w botanice, a jeszcze cos wiesz o tym winie? pozdro Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: holita Re: Może ktoś wie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 21:42 Na Los Cardos sa osty. Sztuk trzy, jeden z fioletowa "glowka". Pozdrawiam Holita Odpowiedz Link Zgłoś
marc156ts Re: Może ktoś wie.. 13.05.05, 09:11 No własnie nic więcej nie wiem na temat tego wina. W każdym razie dziękuję za zainteresowanie. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: look_ash Re: Może ktoś wie.. IP: 193.28.230.* 13.05.05, 07:12 moze to ktores z win od debucefa - na etykietach kwiaty - wina vdp's Odpowiedz Link Zgłoś
provokator Re: Może ktoś wie.. 18.05.05, 15:55 Najprawdopodobniej chodzi Ci o "Fleur d'Iris" vdp, francuskie, półsłodkie wino z doliny rodanu, produkowane ze szczepów carignan,grenache, cinsault, wspaniały bukiet, delikatnie wyczuwalna slodycz....no i ma filotowe rysy na butelce :) Pozdrawiam Ps. Wino to jest chyba dostepne u Pierotha za ok.50pln Odpowiedz Link Zgłoś
provokator Re: Może ktoś wie.. 18.05.05, 15:57 ..oczywiście fioletowe irysy (nie rysy) :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: winiarka wino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.15, 17:04 Wydaje mi się, że chodzi o wino Fleur d'Iris, też kiedyś je piłam i bardzo mi smakowało a teraz nigdzie nie mogę go znaleźć, została mi tylko butelka :( ma ktoś może namiary na to wino? jest wyjątkowo dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Karolina Fleur d iris IP: *.dynamic.mm.pl 20.10.15, 12:24 Jest to winko u mnie w sklepie za 100 zl! ;). Pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bonia Re: Może ktoś wie.. IP: *.centertel.pl 16.11.22, 20:46 Witam, dostałam kiedyś to wino w prezencie, długo stało. Dzisiaj otworzyliśmy, jest niesamowite, nazywa się FLEUR D'IRIS. Na butelce znajdują się irysy. Jest to półsłodkie wino francuskie. Myślę, że o to wino chodzi Odpowiedz Link Zgłoś