Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

KRYPTO...reklama

28.08.02, 00:16
    No wiec jest. Przepraszam, ze posluguje sie forum, ale z lenistwa nie pisze
    do kazdego z Was osobiscie. Postaram sie to zrobic, jak wszystko juz "zagra"
    do konca.

Jutro sklep juz jest otwarty. Od wtorku do soboty w godzinach 12-20. Na 90%
    jestem w tym czasie osobiscie w sklepie na Szewskiej 14 w Poznaniu.

Na razie nie wszystko jest tak jak sobie wymarzylem, ale coz: za pare tygodni
    bedzie juz tak jak mysle, ze powinno byc. No moze nie tak do konca))) Mam
    powazne braki na "wloskiej mapie win", ale to niestety na razie nie
    do "naprawienia". Umbria i Apulia nie ma zadnej reprezentacji - gdybyscie
    mieli jakies pomysly na wina z tych rejonow, to dajcie znac na
    enoteca@icpnet.pl. Prosze tylko o realne propozycje - wina jakie bym chcial,
    to znam, ale nie mam "dostepu do nich"!

No i oczywiscie prosba: poczatki sa zawsze trudne, wiec jesli macie
    kogokolwiek komu mozecie delikatnie "zareklamowac" sklep, to bardzo prosze.
    Wierze, ze kiedys bede mogl sie zrewanzowac.

Wasz "zlosliwy" GiorgioP! (nota bene tego wspanialego Chianti nie mam((( )
    Obserwuj wątek
      • winoman Re: KRYPTO...reklama 28.08.02, 01:18
        Życzę powodzenia, a za jakieś dwa tygodnie odwiedzę
        osobiście!

Pozdrawiam!
        • giorgio_primo Re: KRYPTO...reklama 28.08.02, 01:19
          Milo mi. Odezwij sie e-mailem... Pliz.
      • Gość: AST Re: KRYPTO...reklama IP: 213.54.192.* 28.08.02, 08:29
        Umbria:
        Pisales cos kiedys o Villa Antinori, wiec przypuszczam, ze masz kontakty z
        Marchesi Antinori. Od nich mozesz nabyc:
        Pinot Nero- Castello della Sala
        Orvieto Classico Superiore
        Sauvignon della Sala
        Chardonnay Castello della Sala
        Cervaro della Sala
        Muffato della Sala

Apulia:
        Castel del Monte DOC, z Vinicola Rivera SPA, Andria (BA)
        (zdobyl jakis medal, ale nie pamietam jaki i gdzie)
        Salice Salentino od Leone de Castris (Lecce)

Nastepne tragi wina w Veronie sa w dniach 10-14 kwietnia 2003, tam mozesz
        najlepiej nawiazac kontakty.

P.S. Nie dziekuj!
        • Gość: Joe_Stru Re: KRYPTO...reklama IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 28.08.02, 08:54
          Wiem , że Ty wiesz , więc to nie jest propozycja , ale pytanie. Nie da się
          sprowadzić win Lungarottiego??? Chętnie bym spróbował. Fajnie ,że ruszasz:)
          Cennik ostateczny Mailem? Są jakieś różnice? pzdr.
          • giorgio_primo Re: KRYPTO...reklama 28.08.02, 09:16
            Dzieki z propozycje!

Jednak na razie mozemy rozmawiac tylko o tym co jest w kraju. Zezwolenie na
            import alkoholu do Polski, to troche "bieganiny" po urzedach przeroznych.
            Mysle, ze moze za jakies pol roku.

Tak wiec jestem na razie ograniczony w duzym stopniu przez oferte importerow,
            ale to sie zmieni.

Cennik, ktory czesc z Was ma, jest wlasciwie aktualny. Dzisiaj "siadam" do
            ostatecznej wersji. Nastapily drobne zmiany. N.p.: Barco Reale na razie nie ma,
            zamiast Barolo od Voerzio jest od Conterno-Fantino Parussi - rocznik ten sam,
            nie dotarly produkty Bortolina, Sassicaia juz kupiona((( i Solengo chyba tez(((,
            nie dotarlo Arte...

Poza tym chyba wszystko aktualne... o ile pamietam)))

Pozdrawiam.

PS. Na razie nie mam internetu w sklepie ani poczty(((
            • Gość: gaga Re: KRYPTO...reklama IP: *.27-151.libero.it 29.08.02, 10:14
              No, tak biurokracja to przeklenstwo narodow. Szkoda, ze to takie skomplikowane,
              bo takie Vermentino di Gallura (o ktorym wczesniej pisalam kosztuje niecale 4
              Euro w supermarkecie, a kupione od producenta, nawet z wszystkimi oplatami
              celno-vatowskimi mogloby miec calkiem przyzwoita cene i warto ja zaplacic, bo
              wino jest wysmienite).
              Co do Umbrii, to na pewno jakies Orvieto Classico (pisze jakies, bo nie wiem,
              co mozesz dostac w Polsce). Pewnie jest Cecchi? Mam kilka typow co do Orvieto,
              ale jesli ich i tak nie sprzedaja w Polsce, to szkoda gadac (no, chyba, ze za
              pol roku...) Jesli Cie interesuja, cosik skrobne. I jeszcze raz in bocca al
              lupo!
              • hania_76 Orvieto Classico 29.08.02, 10:22
                Gość portalu: gaga napisał(a):

> No, tak biurokracja to przeklenstwo narodow. Szkoda, ze to takie
                skomplikowane,
                >
                > bo takie Vermentino di Gallura (o ktorym wczesniej pisalam kosztuje niecale 4
                > Euro w supermarkecie, a kupione od producenta, nawet z wszystkimi oplatami
                > celno-vatowskimi mogloby miec calkiem przyzwoita cene i warto ja zaplacic, bo
                > wino jest wysmienite).
                > Co do Umbrii, to na pewno jakies Orvieto Classico (pisze jakies, bo nie wiem,
                > co mozesz dostac w Polsce). Pewnie jest Cecchi? Mam kilka typow co do
                Orvieto,
                > ale jesli ich i tak nie sprzedaja w Polsce, to szkoda gadac (no, chyba, ze za
                > pol roku...) Jesli Cie interesuja, cosik skrobne. I jeszcze raz in bocca al
                > lupo!

Na pewno jest dostępne w Polsce, bo widziałam je w warszawskich Piwnicach
                Prohibicji po około 40-50 zł za butelkę. Nie przyglądałam się zbyt dokładnie
                etykietkom, ani nie próbowałam, więc nie mogę powiedzeić nic więcej. Ale może
                skuszę się na buteleczkę i podzielę się wówzcas wrażeniami.
      • Gość: gaga Re: KRYPTO...reklama IP: *.pool80116.interbusiness.it 28.08.02, 09:04
        Trzymam za Ciebie kciuki! In bocca al lupo! (po cichu odpowiedz sobie Crepi!)
        Pozdrawiam,
        Gaga
      • hania_76 Re: KRYPTO...reklama 28.08.02, 10:09
        Życzę powodzenia!
        Napiszę na skrzynkę z prośbą o ostateczną wersję cennika.
        Pozdrawiam.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka