Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Mołdawskie

22.01.03, 23:18
    Co sądzicie o winach mołdawskich, np. Kagor, albo Róza Komratu. Moze wyjde na
    profana, ale dla mnie te winka sa najsmaczniejsze
    Obserwuj wątek
      • Gość: AST Re: Mołdawskie IP: *.54.222.47.tisdip.tiscali.de 23.01.03, 11:35
        Nie wiem, nigdy nie pilam.
        Ale ostatnio pilam wino tureckie. W tureckiej restauracji w Berlinie.
        I bylo nawet calkiem niezle. Nie pytajcie jednak o nazwe- nie pamietam.
      • spol Re: Mołdawskie 23.01.03, 13:02
        Ja piłem tylko raz, Cricova Acorex, Cab. Sauv.-Merlot. I, choć nikt mi nie chce
        uwierzyć, uważam, że to akurat mołdawskie wino jest dobre do picia. ;o)
        • pasqua Re: Mołdawskie 23.01.03, 13:11
          proponyje zwroc sie do niejakiego giorgio_primo, jest on na tym forum
          wyrocznia, reszta mu i tak tylko przyklaskuje
          • miszka44 Re: Mołdawskie 23.01.03, 13:41
            pasqua napisała:

> proponyje zwroc sie do niejakiego giorgio_primo, jest on na tym forum
            > wyrocznia, reszta mu i tak tylko przyklaskuje

Ktos Cie musial kiedys strasznie skrzywdzic. Zal mi Ciebie.
            • pasqua Re: Mołdawskie 23.01.03, 14:08
              jakie to proste - jeden "dotkniety" juz sie odezwal
              • pasqua Re: Mołdawskie 23.01.03, 14:10
                jednym z nich musial byc taki jakty szkoda ze nie moge zobaczyc twojej facjaty
                moze dalo by sie rozpoznac
          • svetomir Re: Mołdawskie 23.01.03, 20:02
            Pasqua, ja Cie nie pytałem o Twoje zdanie o innych forumowiczach, ale pytałem
            kazdego, kto cos na ten temat moze i chce powiedzieć, o zdanie na temat
            mołdawskich win. Widze jednak, ze Ty masz spore trudnosci ze zrozumieniem tekstu
            • panowca Re: Mołdawskie 24.01.03, 12:26
              Ja tam uważam, że Kartagina powinna być zniszczona ale chyba nie jestem na
              czasie
              piłes coś jeszcze z Cricovy maja ciekawy Pinot noir ale zdecydowanie odradzam
              ich wina półsłodkie z serii Cricova Capella były bólobrzuchogenne
              co zas się tyczy Kagora moja droga Marysieńko to sprzedajemy go dużo jak ktoś
              lubi wino dessertum to polecam ale ja męczyłem butelkę cztery dni- ale
              tragiczny nie jest może zależy od producenta ja miałem z Vino Vittis
              pozdrawiam wszystkie rzymskie gęsi
              • joe_stru Re: Mołdawskie 24.01.03, 13:15
                panowca napisał:

> > piłes coś jeszcze z Cricovy maja ciekawy Pinot noir

---->Tu się zgadzam , to jedyne pijalne wino mołdawskie jakiego dotąd
                próbowałem. Cs tej firmy jest kwaśne , a Chard. nijakie.

> co zas się tyczy Kagora moja droga Marysieńko to sprzedajemy go dużo jak ktoś
                > lubi wino dessertum to polecam ale ja męczyłem butelkę cztery dni- ale
                > tragiczny nie jest może zależy od producenta ja miałem z Vino Vittis
                ----->Nie chciałbym nikogo urazić , ale moje (2-krotne)doświadczenia z Kagorem
                przeczą temu. Otóż własnie jest tragiczne.pzdr
          • panowca Re: Mołdawskie 24.01.03, 12:20
            mano!! wuluzuj
        • panowca Re: Mołdawskie 24.01.03, 12:17
          też piłem to wino i nawet tak mi posmakowało że sprowadziliśmy je do sklepu
          jako jedno z nielicznych przeżyło próbe rynku i klienta - importuje to jakas
          firma ze Śremu - od mięs z tego co wiem to aktualnie go nie ma skończyło sie
          jeśli macie okazje kupić gdzies w Polszcze to polecam ale nie więcej niż 24 PLN
      • Gość: MaZi Re: Mołdawskie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.03, 20:40
        z moldawskich kosztowalem te z Piwnic Moldawii: Merlot, Cab. Sauv., Pinot Franc, wszystkie w cenie 12,99 w Leclerc'u i wszystkie mi smakowaly, ostatnio sprobowalem wina Coral nazwy nie pamietam z winnicy Lion cos tam a moze podobnie, cena ca 14 zl, tez mi smakowalo. Od tych win zreszta zaczela sie rewolucja w moim zyciu, do tej pory popijalem tylko biale wytrawne a teraza zakochalem sie w czerwonym winie!
        • Gość: sceptyk Re: Mołdawskie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.04.03, 15:35
          od siebie dodam, ze w ubieglym miesiacu otworzyl sie sklep z moldawskimi winami
          na Grochowskiej.
          • miszka44 Re: Mołdawskie 08.04.03, 16:13
            Gość portalu: sceptyk napisał(a):

> na Grochowskiej.

A dokładniej?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka