svetomir 22.01.03, 23:18 Co sądzicie o winach mołdawskich, np. Kagor, albo Róza Komratu. Moze wyjde na profana, ale dla mnie te winka sa najsmaczniejsze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AST Re: Mołdawskie IP: *.54.222.47.tisdip.tiscali.de 23.01.03, 11:35 Nie wiem, nigdy nie pilam. Ale ostatnio pilam wino tureckie. W tureckiej restauracji w Berlinie. I bylo nawet calkiem niezle. Nie pytajcie jednak o nazwe- nie pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
spol Re: Mołdawskie 23.01.03, 13:02 Ja piłem tylko raz, Cricova Acorex, Cab. Sauv.-Merlot. I, choć nikt mi nie chce uwierzyć, uważam, że to akurat mołdawskie wino jest dobre do picia. ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
pasqua Re: Mołdawskie 23.01.03, 13:11 proponyje zwroc sie do niejakiego giorgio_primo, jest on na tym forum wyrocznia, reszta mu i tak tylko przyklaskuje Odpowiedz Link Zgłoś
miszka44 Re: Mołdawskie 23.01.03, 13:41 pasqua napisała: > proponyje zwroc sie do niejakiego giorgio_primo, jest on na tym forum > wyrocznia, reszta mu i tak tylko przyklaskuje Ktos Cie musial kiedys strasznie skrzywdzic. Zal mi Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
pasqua Re: Mołdawskie 23.01.03, 14:08 jakie to proste - jeden "dotkniety" juz sie odezwal Odpowiedz Link Zgłoś
pasqua Re: Mołdawskie 23.01.03, 14:10 jednym z nich musial byc taki jakty szkoda ze nie moge zobaczyc twojej facjaty moze dalo by sie rozpoznac Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Mołdawskie 23.01.03, 20:02 Pasqua, ja Cie nie pytałem o Twoje zdanie o innych forumowiczach, ale pytałem kazdego, kto cos na ten temat moze i chce powiedzieć, o zdanie na temat mołdawskich win. Widze jednak, ze Ty masz spore trudnosci ze zrozumieniem tekstu Odpowiedz Link Zgłoś
panowca Re: Mołdawskie 24.01.03, 12:26 Ja tam uważam, że Kartagina powinna być zniszczona ale chyba nie jestem na czasie piłes coś jeszcze z Cricovy maja ciekawy Pinot noir ale zdecydowanie odradzam ich wina półsłodkie z serii Cricova Capella były bólobrzuchogenne co zas się tyczy Kagora moja droga Marysieńko to sprzedajemy go dużo jak ktoś lubi wino dessertum to polecam ale ja męczyłem butelkę cztery dni- ale tragiczny nie jest może zależy od producenta ja miałem z Vino Vittis pozdrawiam wszystkie rzymskie gęsi Odpowiedz Link Zgłoś
joe_stru Re: Mołdawskie 24.01.03, 13:15 panowca napisał: > > piłes coś jeszcze z Cricovy maja ciekawy Pinot noir ---->Tu się zgadzam , to jedyne pijalne wino mołdawskie jakiego dotąd próbowałem. Cs tej firmy jest kwaśne , a Chard. nijakie. > co zas się tyczy Kagora moja droga Marysieńko to sprzedajemy go dużo jak ktoś > lubi wino dessertum to polecam ale ja męczyłem butelkę cztery dni- ale > tragiczny nie jest może zależy od producenta ja miałem z Vino Vittis ----->Nie chciałbym nikogo urazić , ale moje (2-krotne)doświadczenia z Kagorem przeczą temu. Otóż własnie jest tragiczne.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
panowca Re: Mołdawskie 24.01.03, 12:17 też piłem to wino i nawet tak mi posmakowało że sprowadziliśmy je do sklepu jako jedno z nielicznych przeżyło próbe rynku i klienta - importuje to jakas firma ze Śremu - od mięs z tego co wiem to aktualnie go nie ma skończyło sie jeśli macie okazje kupić gdzies w Polszcze to polecam ale nie więcej niż 24 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaZi Re: Mołdawskie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.03, 20:40 z moldawskich kosztowalem te z Piwnic Moldawii: Merlot, Cab. Sauv., Pinot Franc, wszystkie w cenie 12,99 w Leclerc'u i wszystkie mi smakowaly, ostatnio sprobowalem wina Coral nazwy nie pamietam z winnicy Lion cos tam a moze podobnie, cena ca 14 zl, tez mi smakowalo. Od tych win zreszta zaczela sie rewolucja w moim zyciu, do tej pory popijalem tylko biale wytrawne a teraza zakochalem sie w czerwonym winie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Mołdawskie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.04.03, 15:35 od siebie dodam, ze w ubieglym miesiacu otworzyl sie sklep z moldawskimi winami na Grochowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
miszka44 Re: Mołdawskie 08.04.03, 16:13 Gość portalu: sceptyk napisał(a): > na Grochowskiej. A dokładniej? Odpowiedz Link Zgłoś