Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

klimatyczny na traugutta

IP: *.4web.pl 14.02.07, 12:24
    w zeszły weekend przechodzłam ulicą traugutta w Łodzi, jest nowy klimatyczny
    sklep z winem, zajżyjcie tam
    Obserwuj wątek
      • Gość: edyta881 Re: klimatyczny na traugutta IP: *.eranet.pl 15.02.07, 12:41
        Byłam, widziałam. Robi wrażenie! Punkt niezbyt ciekawy, ale salon z winami w
        klimatyzowanej szafie rewelacyjny. :))
      • Gość: kurdupels Re: klimatyczny na traugutta IP: *.toya.net.pl 13.09.07, 20:17
        sklep fakt fajny..sam brałem w udział na poczatku.ale klimatu juz tam raczej nie
        będzie..
        • Gość: Smooth Re: klimatyczny na traugutta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 10:44
          Sklep na traugutta wcale nie jest taki nowy, myślę że niedługo
          stuknie mu rok działalności. Prowadzi go jeden z dawnych właścicieli
          Winnic Świata z Aleksandrowskiej.

A dlaczego klimatu już tam nie będzie? Czyżbyś kurdupels czymś się
          rozczarował?

Pozdrawiam
          • Gość: roccobarocco Re: klimatyczny na traugutta IP: *.eranet.pl 14.09.07, 17:40
            mylne informacje, żaden z właścicieli nigdy nie pracował na
            Aleksandrowskiej i nie był tegoż właścicielem, jedynie pracuje tutaj
            dawny sprzedawca z Winnic Świata, a lokal we wnętrzu bardzo fajny,
            zupelnie inny niż ten Skład Alkoholi na Politechniki, gdzie mozna
            grzyba ze ściany dostać gratis, i w żadnym wypadku nie jest to pleśń
            szlachetna.
            pozdro
            rocco
            • Gość: rocco2 Re: klimatyczny na traugutta IP: *.zabrze.net.pl 16.09.07, 12:41
              mylne informacje, żaden z właścicieli nigdy nie pracował na
              > Aleksandrowskiej i nie był tegoż właścicielem, jedynie pracuje
              tutaj
              > dawny sprzedawca z Winnic Świata, a lokal we wnętrzu bardzo fajny,
              > zupelnie inny niż ten Skład Alkoholi na Politechniki, gdzie mozna
              > grzyba ze ściany dostać gratis, i w żadnym wypadku nie jest to
              pleśń
              > szlachetna.
              > pozdro
              > rocco

fakt ladny sklep ,tylko wlasciciele zawistni jacys chyba
              moze dlatego malo klientow
              • Gość: roccobarocco Re: klimatyczny na traugutta IP: *.eranet.pl 16.09.07, 13:36
                na Traugutta zawistni? czemu tak sądzisz bywam tam i raczej mam
                odmienne zdanie, za to na Politechniki byłem raz i juz tam nie
                wrócę, na parkingu mało sobie nogi nie złamałem... fakt, że na
                Traugutta trzeba płacic za parkowanie też niestety nie jest
                sprzyjający.
                rocco1
                • Gość: Smooth Re: klimatyczny na traugutta IP: 213.76.144.* 16.09.07, 15:57
                  Może ze zawistni to faktycznie przesada, ale zdecydowanie mało
                  obrotni i to - co mi najbardziej się nie spodobało - za dużo
                  obiecują, a potem nie wywiązują się z danego słowa, co w tym
                  biznesie jest jednak istotne.
                  Strasznie Ci musieli zajść za skórę w Partner Center bo widzę, że im
                  nie przepuszczasz:-) Ale zgadzam się - dojazd mają fatalny, sam
                  budynek też wygląda nie najlepiej. Potrafią jednak ściągnąć takie
                  wino na jakim mi zależy, co dla ludzi z Traugutta staje się zadaniem
                  ponad miarę (a raczej ponad dane słowo)
                  • Gość: roccobarocco Re: klimatyczny na traugutta IP: *.eranet.pl 18.09.07, 20:11
                    nikt w Partner Center jak piszesz za skórę nie zalazł pisze jedynie
                    o wrażeniach estetycznych z owych lokali i tyle.
                    pozdrawiam
                    rocco
            • Gość: Rioja Re: klimatyczny na traugutta IP: 213.76.144.* 28.09.07, 17:06
              Ale Twoje informacje też nie są do końca sprawdzone: część
              wyposażenia Sklepu Pinot to dawne wyposażenie Winnic Świata - i to
              współwłaściciele podzieli się tymi meblami. Teraz jeden pozostał w
              Winnicach Świata na Aleksandrowskiej, a drugi otworzył Salon
              Winiarski Pinot na Traugutta

Pozdrawiam
              • Gość: paweł Re: klimatyczny na traugutta IP: *.toya.net.pl 29.12.07, 14:54
                pudło!
      • Gość: Łodzianin Re: klimatyczny na traugutta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 13:37
        A ja już tam byłem i przyznam szczerze nieco się rozczarowałem, może
        nie ofertą ale zapewnieniami sprzedającego. Szukałem wina, miał do
        mnie oddzwonić, ponowiłem pytanie i zapadła cisza. Chyba właściciele
        więcej obiecują niż faktycznie mogą.
        • Gość: Lewy Re: klimatyczny na traugutta IP: 62.233.247.* 20.09.07, 17:06
          ale ten pracownik z Winnic Swiata to chyba nie pracuje juz na Traugutta,
          rozkrecal im biznes,przyprowadzal klientow ale chyba musial odejsc
          • Gość: paweł Re: klimatyczny na traugutta IP: *.toya.net.pl 29.12.07, 14:52
            no niestety, musiałem! czasem nawet najlepsze intencje i pasja nie wystarczą :(
            • mwi_net Re: klimatyczny na traugutta 06.01.08, 00:28
              Gość portalu: paweł napisał(a):

> no niestety, musiałem! czasem nawet najlepsze intencje i pasja nie wystarczą :(

Drogi Panie Pawle
              Zna Pan moją komórkę i maila, więc BARDZO PROSZĘ O KONTAKT.

Marek

PS. Wystawiłem Panu laurkę na GoldenLine
      • Gość: albuquerque Re: klimatyczny na traugutta IP: *.171.101.2.crowley.pl 20.09.07, 16:48
        Podczas pobytu w Łodzi udałem się do tego sklepu. Bardzo przyjemne
        miejsce. Całkiem dobre ceny i przyjazna obsługa
      • Gość: oliwka Re: klimatyczny na traugutta IP: *.eranet.pl 01.10.07, 21:54
        ..a ja jestem wierna sklepowi na Sienkiewicza (Cantina)..miła obsługa, a oprócz
        tego mnóstwo włoskich ( i francuskich!) specjałów !!
      • Gość: star www mojego ulubionego sklepu-> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 00:15
        pinot.sprzetbud.ehost.pl/
        pzdr
        star
        • Gość: winersch Re: www mojego ulubionego sklepu-> IP: *.multimo.gtsenergis.pl 09.01.08, 09:08
          No i ten weisburgunder z doliny Rodanu

pinot.sprzetbud.ehost.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=73&category
          _id=16&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=44
          • sstar Re: www mojego ulubionego sklepu-> 09.01.08, 09:52
            Gość portalu: winersch napisał(a):

> No i ten weisburgunder z doliny Rodanu

to nie jest moje ulubione wino;-)

muszę przyznać, że oferta www różni się (na niekorzyść) od sklepowej (która
            zresztą w dużej mierze jest płynna);

wina które zakupiłem w sklepie i zrobiły dobre wrażenie:
            Reinhold-Haart Piesporter-Goldtropfchen - klasyczny mozelski riesling
            Follonica Verdicchio di CJ od imp. ?Galeria di Vino - tanie i dobre (do jedzenia)
            Marques de Casa Concha CS 1997!! za jedyne 50PLN warto dekantowac
            Philip Shaw w akcji czyli Rolling Chardonnay (w europejskim stylu)
            i Climbing Shiraz (obydwa dużo tańsze niż we Wrocławiu)

pzdr
            star

pzdr
            star

• mwi_net Re: www mojego ulubionego sklepu-> 09.01.08, 14:04
              sstar napisał:

> > No i ten weisburgunder z doliny Rodanu
              > to nie jest moje ulubione wino;-)

Mnie zachwyciło ostatnio z tego sklepu:

Rupert and Rothschild Cabernet Sauvignon Merlot
              www.mojewino.pl/mwi_7861402693
              Jak napisałem koniecznie CIEPŁE (nie mam termometru w języku, ale pewnie 22
              stopnie nie jest za dużo

marek
              • Gość: star Re: www mojego ulubionego sklepu-> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 14:23
                kiedys pilem od nich (R&R) Classique (tez mieszanka bordoska) i fajna była
                ale kupowałem je w LPdV dawno i za grube pieniadze ok. 100PLN wtedy

pzdr
                star
                • mwi_net Re: www mojego ulubionego sklepu-> 09.01.08, 15:01
                  Gość portalu: star napisał(a):

> kiedys pilem od nich (R&R) Classique (tez mieszanka bordoska)
                  > i fajna była ale kupowałem je w LPdV dawno
                  > i za grube pieniadze ok. 100PLN wtedy

Jednego nie da się odebrać sklepowi Pinot - CENY. Często wina o klasę wyższe są
                  u nich w cenie tej niższej klasy z innych sklepów.

Natomiast jak ktoś napisał - zdarza się, że obiecują znacznie więcej niż są w
                  stanie zrealizować oraz sprzedawane serie bywają bardzo krótkie i znikają na
                  zawsze. Poza tym odnoszę wrażenie, że doświadczenie osób tam pracujących nie
                  zawsze jest większe od kupujących - czasami niestety czuję wielką chęć wsparcia,
                  ale bez możliwości

mwi
                  ---
                  www.mojewino.pl
                  • Gość: star2000 Re: www mojego ulubionego sklepu-> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 15:12
                    do mwi
                    naprawde jezeli to dobry sklep -nie znam ,nie bylem - to nie musisz
                    az tak sztucznie go zachwalac,pachnie spamem ,historie o cenach sa
                    lekko mowiac smieszne ,co to znaczy wina o "klase wyzsze sa w
                    cenach tych z nizszej półki ",podaj przyklad konkret
                    • Gość: star star2000!=star=sstar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 15:52
                      czyli mowiąc po ludzku to co napisał star2000 nie jest mojego autorstwa
                      to mówiłem ja - star ew. sstar (po zalogowaniu)
                    • Gość: star Re: www mojego ulubionego sklepu-> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 16:08
                      ja moge podac przyklad wspomniane Rolling/Climbing Shawa sprowadzaja za ok 50PLN
                      gdy wrocławski importer za ok 70PLN (czerwone zawsze droższe nieco);
                      Follonica miało także niezłą cenę - ok 20-30PLN (sporo Włoch mają stosunkowo
                      tanich); 50-60PLN za starszy rocznik 1997 Marques de Casa Concha to też dobra
                      cena; tyle z tych co zapamiętałem i wypiłem; wino Reinholda-Haarta było nieco
                      droższe ale ono takie po prostu jest i na zachodzie...

pzdr
                      star

ps ogólne wrażenie niezłych cen ja też odniosłem choć nie jestem w stanie teraz
                      z pamięci przytoczyć
                      • Gość: star2000 Re: www mojego ulubionego sklepu-> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 17:07
                        nie chcialem absolutnie sie pod Ciebie podszywac ,po prostu na
                        szybko nick ,przepraszam
                        piszesz o cenach ale dalej nie daje to odpowiedzi na to co napisal
                        mwi na ich temat w swoim poscie
                        przy okazji czy ten 1997 Casa jest jeszcze pijalny ?
                        • sstar Re: www mojego ulubionego sklepu-> 09.01.08, 18:01
                          Gość portalu: star2000 napisał(a):

> nie chcialem absolutnie sie pod Ciebie podszywac ,po prostu na
                          > szybko nick ,przepraszam;

teraz zadośćuczynienie może;-)

> przy okazji czy ten 1997 Casa jest jeszcze pijalny ?

czy sądzisz, że jakby nie był pijalny to bym go zachwalał???
                          choć jak napisałem w przypadku tej butelki warto było dekantować;
                          nawiasem mówiąc jest to jeden z lepszych roczników w Chile

pzdr
                          star
                    • mwi_net Re: www mojego ulubionego sklepu-> 09.01.08, 17:39
                      Gość portalu: star2000 napisał(a):

> naprawde jezeli to dobry sklep -nie znam ,nie bylem - to nie musisz
                      > az tak sztucznie go zachwalac,pachnie spamem

Nie jestem z nimi w żaden sposób związany, poza tym, że kupuję tam wino. Też w
                      tej chwili nie pamiętam konkretnych cen, zwłaszcza, że często kupuję pojedyncze
                      butelki i do nich nie wracam.

Poza tym w ramach antyzachwalania zwracam uwagę, że często zdarza się, że nie
                      wywiązują się z obietnic i mają nie zawsze największą wiedzę o winie. Tak, jakby
                      sklep zaopatrywał ktoś inny, bo generalnie jest tam sporo dobrych win. Uważam,
                      że brakuje tam DOBREGO sprzedawcy, co dla osób zaczynających przygodę z winem
                      jest chyba poważną przeszkodą. Nie mówiąc o tym, że ich "sklep internetowy" to
                      jakaś porażka

mwi
                      ---
                      moje wino
                      • sstar Re: www mojego ulubionego sklepu-> 09.01.08, 17:58
                        mwi_net napisał:

> Gość portalu: star2000 napisał(a):
                        >
                        > > naprawde jezeli to dobry sklep -nie znam ,nie bylem - to nie musisz
                        > > az tak sztucznie go zachwalac,pachnie spamem
                        >
                        > Nie jestem z nimi w żaden sposób związany, poza tym, że kupuję tam wino. Też w
                        > tej chwili nie pamiętam konkretnych cen, zwłaszcza, że często kupuję pojedyncze
                        > butelki i do nich nie wracam.
                        >
                        > Poza tym w ramach antyzachwalania zwracam uwagę, że często zdarza się, że nie
                        > wywiązują się z obietnic i mają nie zawsze największą wiedzę o winie. Tak, jakb
                        > y
                        > sklep zaopatrywał ktoś inny, bo generalnie jest tam sporo dobrych win. Uważam,
                        > że brakuje tam DOBREGO sprzedawcy, co dla osób zaczynających przygodę z winem
                        > jest chyba poważną przeszkodą.

nie wiem na kogo trafiałeś ale ja z obsługi obojga właścicieli byłem bardzo
                        zadowolony i uzyskałem kompetentne informacje; z tego co wiem to właśnie
                        właściciel sklepu uczestniczy czynnie w zaopatrywaniu sklepu (stąd też wiele
                        ciekawostek) a jego małżonka zwykle sprzedaje w sklepie

pzdr
                        star

• mwi_net Re: www mojego ulubionego sklepu-> 09.01.08, 20:06
                          sstar napisał:

> nie wiem na kogo trafiałeś ale ja
                          > z obsługi obojga właścicieli byłem bardzo
                          > zadowolony i uzyskałem kompetentne informacje;
                          > z tego co wiem to właśnie właściciel sklepu uczestniczy
                          > czynnie w zaopatrywaniu sklepu (stąd też wiele
                          > ciekawostek) a jego małżonka zwykle sprzedaje w sklepie

Mnie najlepiej doradzał Paweł, który pracował wiele lat na Aleksandrowskiej,
                          później po 2-3 miesiące na Traugutta i na Piotrkowskiej u Emila, później sam
                          Emil a dopiero później Oni, choć jak powiedziałem zawsze jestem traktowany
                          wyjątkowo i z przyjemnością tam wracam.

Pamiętaj, że odczucia są płynne jak wino - może trochę częściej trafiam na wina
                          nie w moim stylu (nie twierdzę, że niedobre. rewealcyjne ale nie takie, które
                          lubię najbardziej) i przekładam to na wspomniane wrażenia. Poza tym inny "star"
                          zarzucił mi spamowanie informacją o tym sklepie, więc może niepotrzebnie
                          podkreśliłem tą kwestię

mwi
                          ---
                          moje wino
                          • sstar Re: www mojego ulubionego sklepu-> 09.01.08, 21:18
                            mwi_net napisał:

> Mnie najlepiej doradzał Paweł, który pracował wiele lat na Aleksandrowskiej,
                            > później po 2-3 miesiące na Traugutta i na Piotrkowskiej u Emila, później sam
                            > Emil a dopiero później Oni, choć jak powiedziałem zawsze jestem traktowany
                            > wyjątkowo i z przyjemnością tam wracam.

A kto to ten Paweł i jaki sklep był na Aleksandrowskiej?
                            Gdzie pracował Paweł na Traugutta - w Pinocie?
                            Na Piotrkowskiej - czy chodzi o ten sklep za Centralem?
                            Wszystko to takie ciekawe, choć trudne nieco...

Pzdr,
                            star

PS. Może lepiej było się wczuć nieco w znalezienie kilku win i ich cen (wszak
                            masz ich trochę na www) zamiast ze spamowca przepoczwarzyć się w antyspamowca;-)?
                            • mwi_net Sklepy w Łodzi 09.01.08, 23:02
                              sstar napisał:
                              > A kto to ten Paweł i jaki sklep był na Aleksandrowskiej?
                              > Gdzie pracował Paweł na Traugutta - w Pinocie?
                              > Na Piotrkowskiej - czy chodzi o ten sklep za Centralem?

Wydawało mi się, że dla Łodzianina wszystkie sklepy z winem są znane.

Paweł Kałużny - pracownik sklepu Winnice Świata na Aleksandrowskiej 47 (sklep
                              mimo 2-3 miesięcznej przerwy pracuje nadal pod innym właścicielem (teraz
                              Michalczyk i Prokop, Ci od wydawnictw związanych z podatkami). Wcześniejszy
                              właściciel zajmował się sklepem dla przyjemności bo sam pijał dobre wina. Teraz
                              trochę udziela się tam jedna z żon właścicielek.

Paweł przeszedł do Pinot na Traugutta, popracował ze 3 miesiące i poszedł do
                              Galerii Alkoholi (Piotrkowska między centralem a Żwirki/Wigury) też po 3
                              miesiącach zniknął. Od dawna pracuje tam Emil, którego polecam.

Na Aleksandrowskiej dla mnie najlepiej wybiera wina Kasia

Winnice Francji przeniosły się z 6 sierpnia na Narutowicza i tam rewelacyjny
                              jest ten starszy Pan, choć ostatnio rzadko u nich kupuję (kiedyś doskonale
                              doradzała mi u nich Agnieszka, ale nie pracuje od kilku lat)

Passion du Vin w Manufakturze - koszmarna drożyzna, jak poszperasz to znajdziesz
                              te same wina 10-20% taniej u konkurencji

Pinot na traugutta - nie do przebicia cenowo

Na rogu Żwirki/Wigury i Kościuszki w dawnym sklepie Winnic Francji podobno jest
                              jakiś sklep, ale podobno byle jaki asortyment (nie byłem)

Dwa malutkie ciekawe sklepiki z własnym importem (mały wybór, ale niedostępne
                              gdzie indziej wina) to Wschodnia zaraz przy narutowicza i plac Wolności w
                              restauracji (nie byłem od kilku miesięcy, ale mam nadzieję, że jeszcze są

Skelp Partnera na Politechniki 5 (mam nadzieję, że czegoś nie pokręciłem) -
                              szarą szlachetną pleśń można tam zdzierać ze ścian i drogo, więc byłem tylko raz
                              i nie wracam

Warto czasami zajrzeć do MacroCasha, w lodóce leżą butelki - trudno mi cokolwiek
                              o tym powiedzieć

Mam nadzieję, że niczego nie opuściłem

mwi
                              ---
                              moje wino
                              • sstar Re: Sklepy w Łodzi 10.01.08, 00:42
                                mwi_net napisał:

> sstar napisał:
                                > > A kto to ten Paweł i jaki sklep był na Aleksandrowskiej?
                                > > Gdzie pracował Paweł na Traugutta - w Pinocie?
                                > > Na Piotrkowskiej - czy chodzi o ten sklep za Centralem?
                                >
                                > Wydawało mi się, że dla Łodzianina wszystkie sklepy z winem są znane.

Skierniewiczanina a raczej skierniewiaka:-)

>
                                > Paweł Kałużny - pracownik sklepu Winnice Świata na Aleksandrowskiej 47 (sklep
                                > mimo 2-3 miesięcznej przerwy pracuje nadal pod innym właścicielem (teraz
                                > Michalczyk i Prokop, Ci od wydawnictw związanych z podatkami). Wcześniejszy
                                > właściciel zajmował się sklepem dla przyjemności bo sam pijał dobre wina. Teraz
                                > trochę udziela się tam jedna z żon właścicielek.
                                >

nie byłem, nie znam

> Paweł przeszedł do Pinot na Traugutta, popracował ze 3 miesiące i poszedł do
                                > Galerii Alkoholi (Piotrkowska między centralem a Żwirki/Wigury) też po 3
                                > miesiącach zniknął. Od dawna pracuje tam Emil, którego polecam.

znam dobrze - przykułem się tam do kaloryfera (znana forumowa historia, rzekłbym
                                klasyk;-)

>
                                > Na Aleksandrowskiej dla mnie najlepiej wybiera wina Kasia
                                >

nie znam, choć już czuję że chciałbym aby i mi coś wybrała...

> Winnice Francji przeniosły się z 6 sierpnia na Narutowicza i tam rewelacyjny
                                > jest ten starszy Pan, choć ostatnio rzadko u nich kupuję (kiedyś doskonale
                                > doradzała mi u nich Agnieszka, ale nie pracuje od kilku lat)
                                >
                                > Passion du Vin w Manufakturze - koszmarna drożyzna, jak poszperasz to znajdzies
                                > z te same wina 10-20% taniej u konkurencji

ładnie tam, można przez okno sobie popatrzeć
                                chyba nie do końca prawda co piszesz - ale podaj przykłady

w manufakturze są jeszcze dwa sklepy z winami

>
                                > Na rogu Żwirki/Wigury i Kościuszki w dawnym sklepie Winnic Francji podobno jest
                                > jakiś sklep, ale podobno byle jaki asortyment (nie byłem)
                                >

asortyment jak to w Winnicach Francji (ciut mniej ale podobnie)
                                Winnice są też chyba nadal w Galerii??

> Dwa malutkie ciekawe sklepiki z własnym importem (mały wybór, ale niedostępne
                                > gdzie indziej wina) to Wschodnia zaraz przy narutowicza

znam i lubię choć mało kupiłem (croatica m.in.)

> i plac Wolności w
                                > restauracji

widziałem - przytulnie

> (nie byłem od kilku miesięcy, ale mam nadzieję, że jeszcze są
                                > Skelp Partnera na Politechniki 5 (mam nadzieję, że czegoś nie pokręciłem) -
                                > szarą szlachetną pleśń można tam zdzierać ze ścian i drogo, więc byłem tylko ra
                                > z i nie wracam

dziwią mnie twe zdecydowane opinie,
                                wg mnie niektóre drogie, ale inne tanie
                                kiedyś tanią Planetę kupiłem, Ravenswood Zin przyzwoicie wyceniony
                                no i Boscarelli - miło, że jest (był?)

>
                                > Warto czasami zajrzeć do MacroCasha, w lodóce leżą butelki - trudno mi cokolwie
                                > k
                                > o tym powiedzieć

nie jestem klubowiczem:-(

no i zapomniałeś o klimatycznym sklepie cantina na sienkiewicza - bardzo miła
                                Pani, a jak trafisz na takiego lekko zakręconego gościa rodem z filmów
                                gangsterskich to twoje życie nigdy już nie będzie takie same

pzdr
                                star
                                • mwi_net Re: Sklepy w Łodzi 10.01.08, 08:30
                                  sstar napisał:
                                  > do
                                  > > Galerii Alkoholi (Piotrkowska między centralem
                                  > a Żwirki/Wigury) też po 3
                                  > > miesiącach zniknął. Od dawna pracuje tam Emil, którego polecam.
                                  >
                                  > znam dobrze - przykułem się tam do kaloryfera
                                  > (znana forumowa historia, rzekłbym klasyk;-)

muszę poszukać, bo mnie umknęła (miałem przerwy czytania forum po kilka miesięcy)

> > Passion du Vin w Manufakturze - koszmarna drożyzna,
                                  >
                                  > ładnie tam, można przez okno sobie popatrzeć
                                  > chyba nie do końca prawda co piszesz - ale podaj przykłady

np. Kendall-jackson w galeriach świata - na moje oko ok. 15% taniej

> w manufakturze są jeszcze dwa sklepy z winami

Nie kojarzę gdzie? Sieciowe? Mógłbyś zapodać?

> Winnice są też chyba nadal w Galerii??

tak i jeszcze gdzieś.

> dziwią mnie twe zdecydowane opinie,
                                  > wg mnie niektóre drogie, ale inne tanie
                                  > kiedyś tanią Planetę kupiłem, Ravenswood Zin przyzwoicie wyceniony
                                  > no i Boscarelli - miło, że jest (był?)

Zawsze patrzę pod kątem tych win, które piłem, więc może być to pogląd skrzywiony. Ale oczywiście masz rację, że w większości sklepów ceny są różne to znaczy gdzieniegdzie niektóre wina tańsze inne droższe.

> no i zapomniałeś o klimatycznym sklepie
                                  > cantina na sienkiewicza - bardzo miła
                                  > Pani, a jak trafisz na takiego lekko zakręconego
                                  > gościa rodem z filmów
                                  > gangsterskich to twoje życie nigdy już nie będzie takie same

ktoś mi mówił, ale nigdy nie dotarłem więc zapomniałem. Jest jeszcze jakiś sklep w M1 jakiejś sieci nie wymienionej tu - daleko, więc raz byłem, nie zachwyciło mnie i też zapomniałem

mwi
                                  ---
                                  moje wino
                                  • Gość: star Re: Sklepy w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 08:48
                                    > Nie kojarzę gdzie? Sieciowe? Mógłbyś zapodać?
                                    >
                                    > > Winnice są też chyba nadal w Galerii??

na pierwszym piętrze bodajże dwa małe sklepiki:
                                    jeden ma trochę win od M. Kondrata,
                                    a inny m.in. od Galeria di Vino ale i innych importerów (fajny wybór)
                                    niektóre przydrogo ale inne taniej (np stosunkowo tani jurtschitsch sonhof
                                    auslese riesling)

aha i jeszcze importer w tesco na widzewie (oddzielny sklep) mają m.in.
                                    australijskie wina od Arenberga

pzdr
                                    star

• mwi_net Re: Sklepy w Łodzi 10.01.08, 12:26
                                      Gość portalu: star napisał(a):

> > Nie kojarzę gdzie (manufaktura)? Sieciowe? Mógłbyś zapodać?
                                      >
                                      > na pierwszym piętrze bodajże dwa małe sklepiki:
                                      > jeden ma trochę win od M. Kondrata,
                                      > a inny m.in. od Galeria di Vino ale i innych importerów
                                      > (fajny wybór)
                                      > niektóre przydrogo ale inne taniej
                                      > (np stosunkowo tani jurtschitsch sonhof
                                      > auslese riesling)
                                      >
                                      > aha i jeszcze importer w tesco na widzewie
                                      > (oddzielny sklep) mają m.in.
                                      > australijskie wina od Arenberga

Spróbuję oblookać przez weekend

mwi
                                      ---
                                      moje wino
                                • ducale Re: Sklepy w Łodzi 10.01.08, 09:17
                                  sstar napisał:
                                  > no i zapomniałeś o klimatycznym sklepie cantina na sienkiewicza -
                                  bardzo miła
                                  > Pani, a jak trafisz na takiego lekko zakręconego gościa rodem z
                                  filmów
                                  > gangsterskich to twoje życie nigdy już nie będzie takie same
                                  >
                                  > pzdr
                                  > star

Dzizas Sstar Ty takie rzeczy pamietasz:))?pamietam go ,dawne dzieje
                                  chyba juz -choc na 100% nie wiem
                                  • Gość: star Re: Sklepy w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 11:12
                                    ducale napisał:

> Dzizas Sstar Ty takie rzeczy pamietasz:))?pamietam go ,dawne dzieje
                                    > chyba juz -choc na 100% nie wiem

jakoś ta postać wryła się mi w pamięć;
                                    nie sądzę abyś go znał;-) ale gdyby jednak
                                    i byś go spotkał to pozdrów serdecznie:-)
                                    słyszałem, że teraz robi w
                                    przemyśle spożywczo-mlecznym???

pzdr
                                    star
                                    • mwi_net Re: Sklepy w Łodzi 14.01.08, 19:28
                                      Byłem w sklepie na Sienkiewicza 39. Maciupki i do tego podzielony jeszcze na
                                      większą część z jedeniem i mniejszą z winem. Jest trochę ciekawych win z wyższej
                                      półki (powyżej 80-100.-zł), których nie widziałem nigdzie indziej. Ciekaw jestem
                                      tylko jak są przechowywane - regał z winami stoi przy południowym oknie - latem
                                      może być tam ciepło. Kupiłem niefiltrowane Chile, ale wypiję najwcześniej za
                                      kilka dni, bo chyba mnie coś zaczyna łamać

mwi
                                      ---
                                      moje wino
                              • Gość: Klient dobrewino Re: Sklepy w Łodzi IP: *.retsat1.com.pl 19.01.09, 21:23
                                Sklep na Politechniki od czerwca jest przeniesiony na ul Wólczańską 53, to pomiędzy 6 sierpnia a Andrzeja Struga. Łatwo tam trafić, gdyż jest duża reklama widoczna z daleka. Jest też parking dla klientów sklepu (należy wjechać w bramę i wejście do sklepu jest od podwórka).
                                W sklepie jest ciekawy wystrój i miła atmosfera. Znajdziecie tam wszystkie wina jakie Partner Center dostarcza do restauracji w Łodzi jak i w całej Polsce.
                                Na terenie Łodzi i okolic większą ilość wina zawiozą do domu. Dla tych, co nie mają możliwości ruszenia się z domu można zakupy zrobić poprzez sklep internetowy, który jest pod adresem www.dobrewino.pl.
                                Jestem klientem już od wielu lat, zawsze miło się robi tu zakupy.
                                • Gość: dobrewinoraus Re: Sklepy w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 14:55
                                  czemu nie kasujecie tego ohydnego spamu, tylko posta wyrazajacego
                                  opinie klienta tego smiesznego sklepiku.!!!żenada
                                  • mwi_net Re: Sklepy w Łodzi 22.01.09, 00:18
                                    Doskonałe:)
      • kohei DST Trading 11.09.08, 09:11
        Czy ktoś wie, gdzie w detalu można znaleźć wina sprowadzane przez
        DST Trading (np. alzackie Meyer-Fonné)?
        • Gość: sstar Re: DST Trading IP: *.lab.wiz.pwr.wroc.pl 11.09.08, 12:14
          Jasne na Traugutta w Łodzi (blisko Dworca Fabrycznego) tyle, że nieco dalej niż
          Pinot (po drugiej stronie Piotrkowskiej) w Chateau Rouge.
          Link np tu:
          members.lycos.co.uk/sstarlet/sample.php?inc=note.php¬e=3111
          Pzdr, sstar
          • mwi_net Re: DST Trading 12.09.08, 18:14
            Gość portalu: sstar napisał(a):
            > Jasne na Traugutta w Łodzi (blisko Dworca Fabrycznego)
            > tyle, że nieco dalej niż
            > Pinot (po drugiej stronie Piotrkowskiej) w Chateau Rouge.

ABSOLUTNIE się z Tobą NIE ZGADZAM. Albowiem za Piotrkowską ta ulica nazywa się
            już 6 sierpnia. A reszta OK.:)
            • mwi_net Re: DST Trading 12.09.08, 18:16
              A skoro mówimy o 6 sierpnia i Traugutta to na przeciwko Pinot, 50 metrów w
              kierunku Sienkiewicza otworzyła się Cantina (ta z Sienkiewicza 39). I mają teraz
              ze 2 razy więcej wina niż kiedyś
              • mwi_net Re: DST Trading 13.09.08, 00:44
                A wracając do sklepów w Łodzi jest jeszcze sklep na Sowińskiego, gdzieś koło
                szkoły, w którym jeszcze nie byłem. I DobreWIna, czyli sklep firmowy partnera
                przeniósł się na wólczańską 53 koło urzędu pracy:) [i ma nazwę cantina]
                Natomiast na przeciwko pinot jest ... cantina, ale inna. Ale się porobiło
            • sstar Re: DST Trading 13.09.08, 11:24
              mwi_net napisał:

> Gość portalu: sstar napisał(a):
              > > Jasne na Traugutta w Łodzi (blisko Dworca Fabrycznego)
              > > tyle, że nieco dalej niż
              > > Pinot (po drugiej stronie Piotrkowskiej) w Chateau Rouge.
              >
              > ABSOLUTNIE się z Tobą NIE ZGADZAM. Albowiem za Piotrkowską ta
              ulica nazywa się
              > już 6 sierpnia. A reszta OK.:)

>>>>Racja, w przytoczonej notce adres jest jednak dobry.
              >>>>Do kohei: napisz jakie wino chcecie to Wam kupię!
              >>>>Pzdr, sstar
        • Gość: wino Re: DST Trading IP: *.toya.net.pl 01.01.10, 21:51
          na Traugutta 14
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka