Gość: śliwa IP: *.4web.pl 14.02.07, 12:24 w zeszły weekend przechodzłam ulicą traugutta w Łodzi, jest nowy klimatyczny sklep z winem, zajżyjcie tam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: edyta881 Re: klimatyczny na traugutta IP: *.eranet.pl 15.02.07, 12:41 Byłam, widziałam. Robi wrażenie! Punkt niezbyt ciekawy, ale salon z winami w klimatyzowanej szafie rewelacyjny. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurdupels Re: klimatyczny na traugutta IP: *.toya.net.pl 13.09.07, 20:17 sklep fakt fajny..sam brałem w udział na poczatku.ale klimatu juz tam raczej nie będzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smooth Re: klimatyczny na traugutta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 10:44 Sklep na traugutta wcale nie jest taki nowy, myślę że niedługo stuknie mu rok działalności. Prowadzi go jeden z dawnych właścicieli Winnic Świata z Aleksandrowskiej. A dlaczego klimatu już tam nie będzie? Czyżbyś kurdupels czymś się rozczarował? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roccobarocco Re: klimatyczny na traugutta IP: *.eranet.pl 14.09.07, 17:40 mylne informacje, żaden z właścicieli nigdy nie pracował na Aleksandrowskiej i nie był tegoż właścicielem, jedynie pracuje tutaj dawny sprzedawca z Winnic Świata, a lokal we wnętrzu bardzo fajny, zupelnie inny niż ten Skład Alkoholi na Politechniki, gdzie mozna grzyba ze ściany dostać gratis, i w żadnym wypadku nie jest to pleśń szlachetna. pozdro rocco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocco2 Re: klimatyczny na traugutta IP: *.zabrze.net.pl 16.09.07, 12:41 mylne informacje, żaden z właścicieli nigdy nie pracował na > Aleksandrowskiej i nie był tegoż właścicielem, jedynie pracuje tutaj > dawny sprzedawca z Winnic Świata, a lokal we wnętrzu bardzo fajny, > zupelnie inny niż ten Skład Alkoholi na Politechniki, gdzie mozna > grzyba ze ściany dostać gratis, i w żadnym wypadku nie jest to pleśń > szlachetna. > pozdro > rocco fakt ladny sklep ,tylko wlasciciele zawistni jacys chyba moze dlatego malo klientow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roccobarocco Re: klimatyczny na traugutta IP: *.eranet.pl 16.09.07, 13:36 na Traugutta zawistni? czemu tak sądzisz bywam tam i raczej mam odmienne zdanie, za to na Politechniki byłem raz i juz tam nie wrócę, na parkingu mało sobie nogi nie złamałem... fakt, że na Traugutta trzeba płacic za parkowanie też niestety nie jest sprzyjający. rocco1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smooth Re: klimatyczny na traugutta IP: 213.76.144.* 16.09.07, 15:57 Może ze zawistni to faktycznie przesada, ale zdecydowanie mało obrotni i to - co mi najbardziej się nie spodobało - za dużo obiecują, a potem nie wywiązują się z danego słowa, co w tym biznesie jest jednak istotne. Strasznie Ci musieli zajść za skórę w Partner Center bo widzę, że im nie przepuszczasz:-) Ale zgadzam się - dojazd mają fatalny, sam budynek też wygląda nie najlepiej. Potrafią jednak ściągnąć takie wino na jakim mi zależy, co dla ludzi z Traugutta staje się zadaniem ponad miarę (a raczej ponad dane słowo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roccobarocco Re: klimatyczny na traugutta IP: *.eranet.pl 18.09.07, 20:11 nikt w Partner Center jak piszesz za skórę nie zalazł pisze jedynie o wrażeniach estetycznych z owych lokali i tyle. pozdrawiam rocco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rioja Re: klimatyczny na traugutta IP: 213.76.144.* 28.09.07, 17:06 Ale Twoje informacje też nie są do końca sprawdzone: część wyposażenia Sklepu Pinot to dawne wyposażenie Winnic Świata - i to współwłaściciele podzieli się tymi meblami. Teraz jeden pozostał w Winnicach Świata na Aleksandrowskiej, a drugi otworzył Salon Winiarski Pinot na Traugutta Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: klimatyczny na traugutta IP: *.toya.net.pl 29.12.07, 14:54 pudło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: klimatyczny na traugutta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 13:37 A ja już tam byłem i przyznam szczerze nieco się rozczarowałem, może nie ofertą ale zapewnieniami sprzedającego. Szukałem wina, miał do mnie oddzwonić, ponowiłem pytanie i zapadła cisza. Chyba właściciele więcej obiecują niż faktycznie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewy Re: klimatyczny na traugutta IP: 62.233.247.* 20.09.07, 17:06 ale ten pracownik z Winnic Swiata to chyba nie pracuje juz na Traugutta, rozkrecal im biznes,przyprowadzal klientow ale chyba musial odejsc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: klimatyczny na traugutta IP: *.toya.net.pl 29.12.07, 14:52 no niestety, musiałem! czasem nawet najlepsze intencje i pasja nie wystarczą :( Odpowiedz Link Zgłoś
mwi_net Re: klimatyczny na traugutta 06.01.08, 00:28 Gość portalu: paweł napisał(a): > no niestety, musiałem! czasem nawet najlepsze intencje i pasja nie wystarczą :( Drogi Panie Pawle Zna Pan moją komórkę i maila, więc BARDZO PROSZĘ O KONTAKT. Marek PS. Wystawiłem Panu laurkę na GoldenLine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albuquerque Re: klimatyczny na traugutta IP: *.171.101.2.crowley.pl 20.09.07, 16:48 Podczas pobytu w Łodzi udałem się do tego sklepu. Bardzo przyjemne miejsce. Całkiem dobre ceny i przyjazna obsługa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwka Re: klimatyczny na traugutta IP: *.eranet.pl 01.10.07, 21:54 ..a ja jestem wierna sklepowi na Sienkiewicza (Cantina)..miła obsługa, a oprócz tego mnóstwo włoskich ( i francuskich!) specjałów !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star www mojego ulubionego sklepu-> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 00:15 pinot.sprzetbud.ehost.pl/ pzdr star Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winersch Re: www mojego ulubionego sklepu-> IP: *.multimo.gtsenergis.pl 09.01.08, 09:08 No i ten weisburgunder z doliny Rodanu pinot.sprzetbud.ehost.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=73&category _id=16&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=44 Odpowiedz Link Zgłoś
sstar Re: www mojego ulubionego sklepu-> 09.01.08, 09:52 Gość portalu: winersch napisał(a): > No i ten weisburgunder z doliny Rodanu to nie jest moje ulubione wino;-) muszę przyznać, że oferta www różni się (na niekorzyść) od sklepowej (która zresztą w dużej mierze jest płynna); wina które zakupiłem w sklepie i zrobiły dobre wrażenie: Reinhold-Haart Piesporter-Goldtropfchen - klasyczny mozelski riesling Follonica Verdicchio di CJ od imp. ?Galeria di Vino - tanie i dobre (do jedzenia) Marques de Casa Concha CS 1997!! za jedyne 50PLN warto dekantowac Philip Shaw w akcji czyli Rolling Chardonnay (w europejskim stylu) i Climbing Shiraz (obydwa dużo tańsze niż we Wrocławiu) pzdr star pzdr star Odpowiedz Link Zgłoś
mwi_net Re: www mojego ulubionego sklepu-> 09.01.08, 14:04 sstar napisał: > > No i ten weisburgunder z doliny Rodanu > to nie jest moje ulubione wino;-) Mnie zachwyciło ostatnio z tego sklepu: Rupert and Rothschild Cabernet Sauvignon Merlot www.mojewino.pl/mwi_7861402693 Jak napisałem koniecznie CIEPŁE (nie mam termometru w języku, ale pewnie 22 stopnie nie jest za dużo marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: www mojego ulubionego sklepu-> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 14:23 kiedys pilem od nich (R&R) Classique (tez mieszanka bordoska) i fajna była ale kupowałem je w LPdV dawno i za grube pieniadze ok. 100PLN wtedy pzdr star Odpowiedz Link Zgłoś
mwi_net Re: www mojego ulubionego sklepu-> 09.01.08, 15:01 Gość portalu: star napisał(a): > kiedys pilem od nich (R&R) Classique (tez mieszanka bordoska) > i fajna była ale kupowałem je w LPdV dawno > i za grube pieniadze ok. 100PLN wtedy Jednego nie da się odebrać sklepowi Pinot - CENY. Często wina o klasę wyższe są u nich w cenie tej niższej klasy z innych sklepów. Natomiast jak ktoś napisał - zdarza się, że obiecują znacznie więcej niż są w stanie zrealizować oraz sprzedawane serie bywają bardzo krótkie i znikają na zawsze. Poza tym odnoszę wrażenie, że doświadczenie osób tam pracujących nie zawsze jest większe od kupujących - czasami niestety czuję wielką chęć wsparcia, ale bez możliwości mwi --- www.mojewino.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star2000 Re: www mojego ulubionego sklepu-> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 15:12 do mwi naprawde jezeli to dobry sklep -nie znam ,nie bylem - to nie musisz az tak sztucznie go zachwalac,pachnie spamem ,historie o cenach sa lekko mowiac smieszne ,co to znaczy wina o "klase wyzsze sa w cenach tych z nizszej półki ",podaj przyklad konkret Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star star2000!=star=sstar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 15:52 czyli mowiąc po ludzku to co napisał star2000 nie jest mojego autorstwa to mówiłem ja - star ew. sstar (po zalogowaniu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: www mojego ulubionego sklepu-> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 16:08 ja moge podac przyklad wspomniane Rolling/Climbing Shawa sprowadzaja za ok 50PLN gdy wrocławski importer za ok 70PLN (czerwone zawsze droższe nieco); Follonica miało także niezłą cenę - ok 20-30PLN (sporo Włoch mają stosunkowo tanich); 50-60PLN za starszy rocznik 1997 Marques de Casa Concha to też dobra cena; tyle z tych co zapamiętałem i wypiłem; wino Reinholda-Haarta było nieco droższe ale ono takie po prostu jest i na zachodzie... pzdr star ps ogólne wrażenie niezłych cen ja też odniosłem choć nie jestem w stanie teraz z pamięci przytoczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star2000 Re: www mojego ulubionego sklepu-> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 17:07 nie chcialem absolutnie sie pod Ciebie podszywac ,po prostu na szybko nick ,przepraszam piszesz o cenach ale dalej nie daje to odpowiedzi na to co napisal mwi na ich temat w swoim poscie przy okazji czy ten 1997 Casa jest jeszcze pijalny ? Odpowiedz Link Zgłoś
sstar Re: www mojego ulubionego sklepu-> 09.01.08, 18:01 Gość portalu: star2000 napisał(a): > nie chcialem absolutnie sie pod Ciebie podszywac ,po prostu na > szybko nick ,przepraszam; teraz zadośćuczynienie może;-) > przy okazji czy ten 1997 Casa jest jeszcze pijalny ? czy sądzisz, że jakby nie był pijalny to bym go zachwalał??? choć jak napisałem w przypadku tej butelki warto było dekantować; nawiasem mówiąc jest to jeden z lepszych roczników w Chile pzdr star Odpowiedz Link Zgłoś
mwi_net Re: www mojego ulubionego sklepu-> 09.01.08, 17:39 Gość portalu: star2000 napisał(a): > naprawde jezeli to dobry sklep -nie znam ,nie bylem - to nie musisz > az tak sztucznie go zachwalac,pachnie spamem Nie jestem z nimi w żaden sposób związany, poza tym, że kupuję tam wino. Też w tej chwili nie pamiętam konkretnych cen, zwłaszcza, że często kupuję pojedyncze butelki i do nich nie wracam. Poza tym w ramach antyzachwalania zwracam uwagę, że często zdarza się, że nie wywiązują się z obietnic i mają nie zawsze największą wiedzę o winie. Tak, jakby sklep zaopatrywał ktoś inny, bo generalnie jest tam sporo dobrych win. Uważam, że brakuje tam DOBREGO sprzedawcy, co dla osób zaczynających przygodę z winem jest chyba poważną przeszkodą. Nie mówiąc o tym, że ich "sklep internetowy" to jakaś porażka mwi --- moje wino Odpowiedz Link Zgłoś
sstar Re: www mojego ulubionego sklepu-> 09.01.08, 17:58 mwi_net napisał: > Gość portalu: star2000 napisał(a): > > > naprawde jezeli to dobry sklep -nie znam ,nie bylem - to nie musisz > > az tak sztucznie go zachwalac,pachnie spamem > > Nie jestem z nimi w żaden sposób związany, poza tym, że kupuję tam wino. Też w > tej chwili nie pamiętam konkretnych cen, zwłaszcza, że często kupuję pojedyncze > butelki i do nich nie wracam. > > Poza tym w ramach antyzachwalania zwracam uwagę, że często zdarza się, że nie > wywiązują się z obietnic i mają nie zawsze największą wiedzę o winie. Tak, jakb > y > sklep zaopatrywał ktoś inny, bo generalnie jest tam sporo dobrych win. Uważam, > że brakuje tam DOBREGO sprzedawcy, co dla osób zaczynających przygodę z winem > jest chyba poważną przeszkodą. nie wiem na kogo trafiałeś ale ja z obsługi obojga właścicieli byłem bardzo zadowolony i uzyskałem kompetentne informacje; z tego co wiem to właśnie właściciel sklepu uczestniczy czynnie w zaopatrywaniu sklepu (stąd też wiele ciekawostek) a jego małżonka zwykle sprzedaje w sklepie pzdr star Odpowiedz Link Zgłoś
mwi_net Re: www mojego ulubionego sklepu-> 09.01.08, 20:06 sstar napisał: > nie wiem na kogo trafiałeś ale ja > z obsługi obojga właścicieli byłem bardzo > zadowolony i uzyskałem kompetentne informacje; > z tego co wiem to właśnie właściciel sklepu uczestniczy > czynnie w zaopatrywaniu sklepu (stąd też wiele > ciekawostek) a jego małżonka zwykle sprzedaje w sklepie Mnie najlepiej doradzał Paweł, który pracował wiele lat na Aleksandrowskiej, później po 2-3 miesiące na Traugutta i na Piotrkowskiej u Emila, później sam Emil a dopiero później Oni, choć jak powiedziałem zawsze jestem traktowany wyjątkowo i z przyjemnością tam wracam. Pamiętaj, że odczucia są płynne jak wino - może trochę częściej trafiam na wina nie w moim stylu (nie twierdzę, że niedobre. rewealcyjne ale nie takie, które lubię najbardziej) i przekładam to na wspomniane wrażenia. Poza tym inny "star" zarzucił mi spamowanie informacją o tym sklepie, więc może niepotrzebnie podkreśliłem tą kwestię mwi --- moje wino Odpowiedz Link Zgłoś
sstar Re: www mojego ulubionego sklepu-> 09.01.08, 21:18 mwi_net napisał: > Mnie najlepiej doradzał Paweł, który pracował wiele lat na Aleksandrowskiej, > później po 2-3 miesiące na Traugutta i na Piotrkowskiej u Emila, później sam > Emil a dopiero później Oni, choć jak powiedziałem zawsze jestem traktowany > wyjątkowo i z przyjemnością tam wracam. A kto to ten Paweł i jaki sklep był na Aleksandrowskiej? Gdzie pracował Paweł na Traugutta - w Pinocie? Na Piotrkowskiej - czy chodzi o ten sklep za Centralem? Wszystko to takie ciekawe, choć trudne nieco... Pzdr, star PS. Może lepiej było się wczuć nieco w znalezienie kilku win i ich cen (wszak masz ich trochę na www) zamiast ze spamowca przepoczwarzyć się w antyspamowca;-)? Odpowiedz Link Zgłoś
mwi_net Sklepy w Łodzi 09.01.08, 23:02 sstar napisał: > A kto to ten Paweł i jaki sklep był na Aleksandrowskiej? > Gdzie pracował Paweł na Traugutta - w Pinocie? > Na Piotrkowskiej - czy chodzi o ten sklep za Centralem? Wydawało mi się, że dla Łodzianina wszystkie sklepy z winem są znane. Paweł Kałużny - pracownik sklepu Winnice Świata na Aleksandrowskiej 47 (sklep mimo 2-3 miesięcznej przerwy pracuje nadal pod innym właścicielem (teraz Michalczyk i Prokop, Ci od wydawnictw związanych z podatkami). Wcześniejszy właściciel zajmował się sklepem dla przyjemności bo sam pijał dobre wina. Teraz trochę udziela się tam jedna z żon właścicielek. Paweł przeszedł do Pinot na Traugutta, popracował ze 3 miesiące i poszedł do Galerii Alkoholi (Piotrkowska między centralem a Żwirki/Wigury) też po 3 miesiącach zniknął. Od dawna pracuje tam Emil, którego polecam. Na Aleksandrowskiej dla mnie najlepiej wybiera wina Kasia Winnice Francji przeniosły się z 6 sierpnia na Narutowicza i tam rewelacyjny jest ten starszy Pan, choć ostatnio rzadko u nich kupuję (kiedyś doskonale doradzała mi u nich Agnieszka, ale nie pracuje od kilku lat) Passion du Vin w Manufakturze - koszmarna drożyzna, jak poszperasz to znajdziesz te same wina 10-20% taniej u konkurencji Pinot na traugutta - nie do przebicia cenowo Na rogu Żwirki/Wigury i Kościuszki w dawnym sklepie Winnic Francji podobno jest jakiś sklep, ale podobno byle jaki asortyment (nie byłem) Dwa malutkie ciekawe sklepiki z własnym importem (mały wybór, ale niedostępne gdzie indziej wina) to Wschodnia zaraz przy narutowicza i plac Wolności w restauracji (nie byłem od kilku miesięcy, ale mam nadzieję, że jeszcze są Skelp Partnera na Politechniki 5 (mam nadzieję, że czegoś nie pokręciłem) - szarą szlachetną pleśń można tam zdzierać ze ścian i drogo, więc byłem tylko raz i nie wracam Warto czasami zajrzeć do MacroCasha, w lodóce leżą butelki - trudno mi cokolwiek o tym powiedzieć Mam nadzieję, że niczego nie opuściłem mwi --- moje wino Odpowiedz Link Zgłoś
sstar Re: Sklepy w Łodzi 10.01.08, 00:42 mwi_net napisał: > sstar napisał: > > A kto to ten Paweł i jaki sklep był na Aleksandrowskiej? > > Gdzie pracował Paweł na Traugutta - w Pinocie? > > Na Piotrkowskiej - czy chodzi o ten sklep za Centralem? > > Wydawało mi się, że dla Łodzianina wszystkie sklepy z winem są znane. Skierniewiczanina a raczej skierniewiaka:-) > > Paweł Kałużny - pracownik sklepu Winnice Świata na Aleksandrowskiej 47 (sklep > mimo 2-3 miesięcznej przerwy pracuje nadal pod innym właścicielem (teraz > Michalczyk i Prokop, Ci od wydawnictw związanych z podatkami). Wcześniejszy > właściciel zajmował się sklepem dla przyjemności bo sam pijał dobre wina. Teraz > trochę udziela się tam jedna z żon właścicielek. > nie byłem, nie znam > Paweł przeszedł do Pinot na Traugutta, popracował ze 3 miesiące i poszedł do > Galerii Alkoholi (Piotrkowska między centralem a Żwirki/Wigury) też po 3 > miesiącach zniknął. Od dawna pracuje tam Emil, którego polecam. znam dobrze - przykułem się tam do kaloryfera (znana forumowa historia, rzekłbym klasyk;-) > > Na Aleksandrowskiej dla mnie najlepiej wybiera wina Kasia > nie znam, choć już czuję że chciałbym aby i mi coś wybrała... > Winnice Francji przeniosły się z 6 sierpnia na Narutowicza i tam rewelacyjny > jest ten starszy Pan, choć ostatnio rzadko u nich kupuję (kiedyś doskonale > doradzała mi u nich Agnieszka, ale nie pracuje od kilku lat) > > Passion du Vin w Manufakturze - koszmarna drożyzna, jak poszperasz to znajdzies > z te same wina 10-20% taniej u konkurencji ładnie tam, można przez okno sobie popatrzeć chyba nie do końca prawda co piszesz - ale podaj przykłady w manufakturze są jeszcze dwa sklepy z winami > > Na rogu Żwirki/Wigury i Kościuszki w dawnym sklepie Winnic Francji podobno jest > jakiś sklep, ale podobno byle jaki asortyment (nie byłem) > asortyment jak to w Winnicach Francji (ciut mniej ale podobnie) Winnice są też chyba nadal w Galerii?? > Dwa malutkie ciekawe sklepiki z własnym importem (mały wybór, ale niedostępne > gdzie indziej wina) to Wschodnia zaraz przy narutowicza znam i lubię choć mało kupiłem (croatica m.in.) > i plac Wolności w > restauracji widziałem - przytulnie > (nie byłem od kilku miesięcy, ale mam nadzieję, że jeszcze są > Skelp Partnera na Politechniki 5 (mam nadzieję, że czegoś nie pokręciłem) - > szarą szlachetną pleśń można tam zdzierać ze ścian i drogo, więc byłem tylko ra > z i nie wracam dziwią mnie twe zdecydowane opinie, wg mnie niektóre drogie, ale inne tanie kiedyś tanią Planetę kupiłem, Ravenswood Zin przyzwoicie wyceniony no i Boscarelli - miło, że jest (był?) > > Warto czasami zajrzeć do MacroCasha, w lodóce leżą butelki - trudno mi cokolwie > k > o tym powiedzieć nie jestem klubowiczem:-( no i zapomniałeś o klimatycznym sklepie cantina na sienkiewicza - bardzo miła Pani, a jak trafisz na takiego lekko zakręconego gościa rodem z filmów gangsterskich to twoje życie nigdy już nie będzie takie same pzdr star Odpowiedz Link Zgłoś
mwi_net Re: Sklepy w Łodzi 10.01.08, 08:30 sstar napisał: > do > > Galerii Alkoholi (Piotrkowska między centralem > a Żwirki/Wigury) też po 3 > > miesiącach zniknął. Od dawna pracuje tam Emil, którego polecam. > > znam dobrze - przykułem się tam do kaloryfera > (znana forumowa historia, rzekłbym klasyk;-) muszę poszukać, bo mnie umknęła (miałem przerwy czytania forum po kilka miesięcy) > > Passion du Vin w Manufakturze - koszmarna drożyzna, > > ładnie tam, można przez okno sobie popatrzeć > chyba nie do końca prawda co piszesz - ale podaj przykłady np. Kendall-jackson w galeriach świata - na moje oko ok. 15% taniej > w manufakturze są jeszcze dwa sklepy z winami Nie kojarzę gdzie? Sieciowe? Mógłbyś zapodać? > Winnice są też chyba nadal w Galerii?? tak i jeszcze gdzieś. > dziwią mnie twe zdecydowane opinie, > wg mnie niektóre drogie, ale inne tanie > kiedyś tanią Planetę kupiłem, Ravenswood Zin przyzwoicie wyceniony > no i Boscarelli - miło, że jest (był?) Zawsze patrzę pod kątem tych win, które piłem, więc może być to pogląd skrzywiony. Ale oczywiście masz rację, że w większości sklepów ceny są różne to znaczy gdzieniegdzie niektóre wina tańsze inne droższe. > no i zapomniałeś o klimatycznym sklepie > cantina na sienkiewicza - bardzo miła > Pani, a jak trafisz na takiego lekko zakręconego > gościa rodem z filmów > gangsterskich to twoje życie nigdy już nie będzie takie same ktoś mi mówił, ale nigdy nie dotarłem więc zapomniałem. Jest jeszcze jakiś sklep w M1 jakiejś sieci nie wymienionej tu - daleko, więc raz byłem, nie zachwyciło mnie i też zapomniałem mwi --- moje wino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: Sklepy w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 08:48 > Nie kojarzę gdzie? Sieciowe? Mógłbyś zapodać? > > > Winnice są też chyba nadal w Galerii?? na pierwszym piętrze bodajże dwa małe sklepiki: jeden ma trochę win od M. Kondrata, a inny m.in. od Galeria di Vino ale i innych importerów (fajny wybór) niektóre przydrogo ale inne taniej (np stosunkowo tani jurtschitsch sonhof auslese riesling) aha i jeszcze importer w tesco na widzewie (oddzielny sklep) mają m.in. australijskie wina od Arenberga pzdr star Odpowiedz Link Zgłoś
mwi_net Re: Sklepy w Łodzi 10.01.08, 12:26 Gość portalu: star napisał(a): > > Nie kojarzę gdzie (manufaktura)? Sieciowe? Mógłbyś zapodać? > > na pierwszym piętrze bodajże dwa małe sklepiki: > jeden ma trochę win od M. Kondrata, > a inny m.in. od Galeria di Vino ale i innych importerów > (fajny wybór) > niektóre przydrogo ale inne taniej > (np stosunkowo tani jurtschitsch sonhof > auslese riesling) > > aha i jeszcze importer w tesco na widzewie > (oddzielny sklep) mają m.in. > australijskie wina od Arenberga Spróbuję oblookać przez weekend mwi --- moje wino Odpowiedz Link Zgłoś
ducale Re: Sklepy w Łodzi 10.01.08, 09:17 sstar napisał: > no i zapomniałeś o klimatycznym sklepie cantina na sienkiewicza - bardzo miła > Pani, a jak trafisz na takiego lekko zakręconego gościa rodem z filmów > gangsterskich to twoje życie nigdy już nie będzie takie same > > pzdr > star Dzizas Sstar Ty takie rzeczy pamietasz:))?pamietam go ,dawne dzieje chyba juz -choc na 100% nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: Sklepy w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 11:12 ducale napisał: > Dzizas Sstar Ty takie rzeczy pamietasz:))?pamietam go ,dawne dzieje > chyba juz -choc na 100% nie wiem jakoś ta postać wryła się mi w pamięć; nie sądzę abyś go znał;-) ale gdyby jednak i byś go spotkał to pozdrów serdecznie:-) słyszałem, że teraz robi w przemyśle spożywczo-mlecznym??? pzdr star Odpowiedz Link Zgłoś
mwi_net Re: Sklepy w Łodzi 14.01.08, 19:28 Byłem w sklepie na Sienkiewicza 39. Maciupki i do tego podzielony jeszcze na większą część z jedeniem i mniejszą z winem. Jest trochę ciekawych win z wyższej półki (powyżej 80-100.-zł), których nie widziałem nigdzie indziej. Ciekaw jestem tylko jak są przechowywane - regał z winami stoi przy południowym oknie - latem może być tam ciepło. Kupiłem niefiltrowane Chile, ale wypiję najwcześniej za kilka dni, bo chyba mnie coś zaczyna łamać mwi --- moje wino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient dobrewino Re: Sklepy w Łodzi IP: *.retsat1.com.pl 19.01.09, 21:23 Sklep na Politechniki od czerwca jest przeniesiony na ul Wólczańską 53, to pomiędzy 6 sierpnia a Andrzeja Struga. Łatwo tam trafić, gdyż jest duża reklama widoczna z daleka. Jest też parking dla klientów sklepu (należy wjechać w bramę i wejście do sklepu jest od podwórka). W sklepie jest ciekawy wystrój i miła atmosfera. Znajdziecie tam wszystkie wina jakie Partner Center dostarcza do restauracji w Łodzi jak i w całej Polsce. Na terenie Łodzi i okolic większą ilość wina zawiozą do domu. Dla tych, co nie mają możliwości ruszenia się z domu można zakupy zrobić poprzez sklep internetowy, który jest pod adresem www.dobrewino.pl. Jestem klientem już od wielu lat, zawsze miło się robi tu zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrewinoraus Re: Sklepy w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 14:55 czemu nie kasujecie tego ohydnego spamu, tylko posta wyrazajacego opinie klienta tego smiesznego sklepiku.!!!żenada Odpowiedz Link Zgłoś
kohei DST Trading 11.09.08, 09:11 Czy ktoś wie, gdzie w detalu można znaleźć wina sprowadzane przez DST Trading (np. alzackie Meyer-Fonné)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sstar Re: DST Trading IP: *.lab.wiz.pwr.wroc.pl 11.09.08, 12:14 Jasne na Traugutta w Łodzi (blisko Dworca Fabrycznego) tyle, że nieco dalej niż Pinot (po drugiej stronie Piotrkowskiej) w Chateau Rouge. Link np tu: members.lycos.co.uk/sstarlet/sample.php?inc=note.php¬e=3111 Pzdr, sstar Odpowiedz Link Zgłoś
mwi_net Re: DST Trading 12.09.08, 18:14 Gość portalu: sstar napisał(a): > Jasne na Traugutta w Łodzi (blisko Dworca Fabrycznego) > tyle, że nieco dalej niż > Pinot (po drugiej stronie Piotrkowskiej) w Chateau Rouge. ABSOLUTNIE się z Tobą NIE ZGADZAM. Albowiem za Piotrkowską ta ulica nazywa się już 6 sierpnia. A reszta OK.:) Odpowiedz Link Zgłoś
mwi_net Re: DST Trading 12.09.08, 18:16 A skoro mówimy o 6 sierpnia i Traugutta to na przeciwko Pinot, 50 metrów w kierunku Sienkiewicza otworzyła się Cantina (ta z Sienkiewicza 39). I mają teraz ze 2 razy więcej wina niż kiedyś Odpowiedz Link Zgłoś
mwi_net Re: DST Trading 13.09.08, 00:44 A wracając do sklepów w Łodzi jest jeszcze sklep na Sowińskiego, gdzieś koło szkoły, w którym jeszcze nie byłem. I DobreWIna, czyli sklep firmowy partnera przeniósł się na wólczańską 53 koło urzędu pracy:) [i ma nazwę cantina] Natomiast na przeciwko pinot jest ... cantina, ale inna. Ale się porobiło Odpowiedz Link Zgłoś
sstar Re: DST Trading 13.09.08, 11:24 mwi_net napisał: > Gość portalu: sstar napisał(a): > > Jasne na Traugutta w Łodzi (blisko Dworca Fabrycznego) > > tyle, że nieco dalej niż > > Pinot (po drugiej stronie Piotrkowskiej) w Chateau Rouge. > > ABSOLUTNIE się z Tobą NIE ZGADZAM. Albowiem za Piotrkowską ta ulica nazywa się > już 6 sierpnia. A reszta OK.:) >>>>Racja, w przytoczonej notce adres jest jednak dobry. >>>>Do kohei: napisz jakie wino chcecie to Wam kupię! >>>>Pzdr, sstar Odpowiedz Link Zgłoś