earnest 05.06.07, 15:09 Jestem w posiadaniu Montecillo ( Rioja ) - Grand Reseva 95'. Sam nie wiem pić czy zostawić jeszcze na trochę. Czekam na waszę podpowiedzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marek_101 Re: Co robić ? 05.06.07, 15:40 Pij!! Piłem 2 lata temu Montecillo Grand Reserva 1994 i było to jedno z lepszych win jakie w życiu piłem. W zeszłym roku piłem Grand Reserva 1996 i już nie było takie dobre ale butelka kupiona była na sklepie bezcłowym na lotnisku więc jej warunki przechowywania nie były dobre. Koniecznie napisz recenzę na forum. Zazdroszę ci ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
earnest Re: Co robić ? 05.06.07, 15:54 A dziękuje bardzo. Ja wino te przechowuje w piwniczce . Sam piłem podobne wino rok temu też było niezłe, ale zastanawiam sie czy może jeszcze ze dwa lata potrzymać. Ale tez nie chcę aby straciło zbyt wiele . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: Co robić ? IP: 64.34.251.* 05.06.07, 16:21 Zalezy jak bardzo dojrzale wina lubisz. Ta rioja moze smialo jeszcze polezec, ale bedzie tracic resztki owocowosci na rzecz zlozonych zapachow i smakow kosztem ciala i waniliowych nut. Montecillo to srednia liga rioja i ich wina potwierdzaja to regularnie. Wina solidne, ale bez zadnej maestrii. Zwykly, dobry poziom przemyslowy. Grand Reserva jest faktycznie najlepszym ich winem i jedynym ktore w skali 100 punktowej zbliza sie, a czasem osiaga 90 punktow. 1995 jest slabszy od 1994 i jest mniej pachnacy. Zarowno 1994 jak i 1995 reprezentuje niezly poziom jak na wino za niecale 20 $, ale to wszytko. Cuda sie czasem zdazaja i wino tanie bywa wybitne. Nie w tym przypadku. pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
earnest Re: Co robić ? 05.06.07, 18:12 Tak myślałem że jeszcze może troche poleżeć. Widzę ze jesteś niezłeym fanem pana P z tego co widzę . Pamiętajmy że pijąc wino - pijemy to co jest w butelce a nie to co jest oklejone metką cenową. Dziękuje bardzo za powyższą wypowiedż. Pozdrawiam E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: Co robić ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 21:39 nie tylko Parker stosuje skale 100pkt-owa, nawiasem mowiac akurat on nie ocenia tego wina; WS daje kolo 90pkt za 94,96 oraz za zwykla Reserve z 1995; a tu kilka opinii na temat: www.cellartracker.com/wine.asp?iWine=36258 pzdr star ps od Montecillo pilem tylko rozowa Rioje z 1996 wiec nie mam wlasnej opinii nt Odpowiedz Link Zgłoś
earnest Re: Co robić ? 06.06.07, 09:22 Ok Dziekuje wszystkim za powyższe opinie i stwierdzenia . Wasze rady napewno w jakimś stopniu wykorzystam lub sie do nich odniose. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś