Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

tanie wina made in polska ;)

IP: 213.17.236.* 20.08.03, 22:35
    czy ktos popija, popijal w mlodosci?
    co dokładnie? jakie marki?
    moze czas na ranking?

oto moje typy:
    1. komandos
    2. lipa z miodem
    3. wino patykiem pisane

moze cos dorzucicie ze swojej strony?
    ale uwaga! - cena winka nie moze byc wyzsza niz 6 pln :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: oh la la la Re: tanie wina made in polska ;) IP: 213.17.236.* 20.08.03, 22:37
        chyba przesadzilam z tym 6 zetami
        no ale niech ebdzie po burzujsku :)
        • Gość: merlin Re: tanie wina made in polska ;) IP: *.wns.uni.wroc.pl 05.01.04, 15:25
          lipa zmiodem czy lipa na miodzie? bo to różnica- ważny jest też producent:) ja
          polecam Sieradz-butelki 0,7 w kształcie zbliżonym do Johnnego Walkera :).
          Poza tym Gull Porzeczkowy też jest ok. We Wrocławiu do nabyca w nocnym na
          pl.Legionów (każdy Wrocławianin wie, gdze to jest ;) )cena oscyluje wokół 7 zł
      • Gość: Kufelek Re: tanie wina made in polska ;) IP: *.pl 21.08.03, 22:03
        Rzecz oczywista, że Patykiem pisane, a poza tym: Klasztorne, Tur, Czar Okęcia,
        Rycerskie, Złota Reneta itp, itp.
        • Gość: jalala Re: tanie wina made in polska ;) IP: 213.17.236.* 21.08.03, 23:33
          czar okecia brzmi calkiem niezle, ale nie znam..
          • Gość: Kufelek Re: tanie wina made in polska ;) IP: *.pl 22.08.03, 19:40
            Czar Okęcia? Było takie wino w Warszawie w pierwszej połowie lat 60-tych. Ale
            gorsze od Patyka.
            Patykiem pisane czyli wino marki Wino, to była instytucja. A Klasztorne,
            ponieważ było czerwone, świetnie nadawało się na grzańca.
            Gdzieś miałem schowane na pamiątkę nalepki tanich win z tamtych lat. Jak znajdę
            to wrzucę tu parę nazw i może parę jakiś bliższych szczegółow.
            • Gość: WinoWajca Re: tanie wina made in polska ;) IP: *.chello.pl 03.09.03, 15:23
              malinka, pożeczka, cytrynka, wisieńka - to moje typy(oczywiście wzmacniane
              spirytusem):)))))
              • Gość: winny Re: tanie wina made in polska ;) IP: 195.245.217.* 05.09.03, 09:59
                problem
      • Gość: jarek Re: tanie wina made in polska ;) IP: *.fastres.net 04.09.03, 18:02
        Co w tych winach( oprocz miodu pitnego) bylo, ze sie zawsze po nich wymiotowalo, czyzby bylo za duzo drozdzy?
      • Gość: jarek Czy w tym roku wino z winogron sie udalo? IP: *.fastres.net 04.09.03, 18:06
        Po tym wspanialym lecie, wino polskie z winogron moze byc bardzo dobre, w Slowacji mowia ,ze maja wspanioale.
        • Gość: jjj Re: Czy w tym roku wino z winogron sie udalo? IP: *.radio.com.pl 05.09.03, 15:12
          Mój ranking sprzed 10 lat (liceum) to:
          1.Drink Nadwiślański
          2.WinDrink (brzoskwiniowy)
          Chodziliśmy też do słynnego duetu sklep-kawiarnia "Pszczółka" i "Miodek" w Wa-
          wie na Puławskiej.

Próbowałem też Okęcia, ale nie wytrzymałem jego bukietu ;)
          Mój kolega po 2 windrinkach wypitych na przerwie zwymiotował do własnego
          tornistra! (na francuskim)
      • Gość: Abdul Re: tanie wina made in polska ;) IP: *.radom.pilickanet.pl 21.12.03, 17:24
        "Byk" wino rodem z Bieszczad
        • pan_czlowiek Re: tanie wina made in polska ;) 24.12.03, 12:27
          o tak, Byk! 4 zł + 70 gr za butelkę, a smakuje jak Bordeoux.
          - Tanie wino poproszę.
          - 6.50,-
          - Tanie powiedziałem!
      • Gość: Yabol_in Re: tanie wina made in polska ;) IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.03, 18:03
        Gość portalu: oh la la la napisał(a):

> co dokładnie? jakie marki?

Ja uważam, iż wazniejsza od marki wina jest firma, która je produkuje.
        Wychodząc z tego założenia, mogę z czystym sumieniem polecić wam produkty
        winopodobne (tzw. nalewki 13-15%) z firm :
        - AGROPOL z Góry Kalwarii
        - FRUCTAR z Tarnowa.
        Jeszcze nigdy się na nich nie zawiodłem...

Za 5zł nie znajdziecie nic lepszego !
      • Gość: Koneser Re: tanie wina made in polska ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 22:46
        Najlepsze wino - moj absolutny numer 1 , a pilem wiele :)
        1. Wisienka firmy P.P.H. Olsztynek
        2. Cherry 18 - P.W.A Radom
        3.Zloty Kielich - wino jabłkowe o bardzo wyrazistym smaku. bodajze produkowane
        w Ostródzie choć zbytnio juz nie pamiętam
      • Gość: edyta881 Re: tanie wina made in polska ;) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.04, 23:36
        A Disco Polo próbował ktoś? Moim zdaniem winko dla początkujących!
      • amphetaminekillsme Re: tanie wina made in polska ;) 12.01.04, 07:36
        komandos,lipa z miodem i patyk są spoko,ale moim faworytem są produkty "EDENU"-
        Rogów czyli tzw. Wina Mocne(4.30pln).Najlepsza to Łutówka i Czarna porzeczka :)
      • Gość: Zdanka Re: tanie wina made in polska ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.04, 14:26
        To ja proponuję :
        "Węgrzyn"-4,80 - jak mówią koneserzy z "lekką nutką śliweczki" .Koneserzy po 3
        leżą ,znaczy dobre winko.

"Byk" w butelce robionej na "Egri bikaver"
        No i ta szalona nalewka sprzed paru lat ,sprzedawana bez akcyzy,jako rum do
        ciasta czy coś takiego.
        • silean Re: tanie wina made in polska ;) 14.01.04, 19:01
          " dla wlasnego bezpieczenstwa prosimy nie spijac osadu" :D :D
      • Gość: Menel Re: tanie wina made in polska ;) IP: *.p.lodz.pl 15.01.04, 09:18
        -"Poczuj moc smoka"-wino o zadziwiającym smaku i aromacie..."Walet"jest miłym
        do niego dodatkiem
      • Gość: vege Re: tanie wina made in polska ;) IP: *.hutakatowice.com.pl / *.hutakatowice.com.pl 15.01.04, 12:24
        wspaniale czasy... pamietam dobre wina takie jak: 1-pokusa, 2-zemsta elektryka,
        3-tur, 4-zubr. disko polo o ktory ktos wspomnial pamietam ze swietnego
        koncertu regalowego w 1997r tyle ze z tego co pamietam bylo wstretne
        (oczywiscie nie zmarnowalo sie :)
      • Gość: Yabol_in Re: tanie wina made in polska ;) IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 20:10
        Ekhm, pozwolę sobie na luźną uwagę :
        - Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie !

A może nie ?
      • kapustawino Re: tanie wina made in polska ;) 01.03.04, 20:57
        kiedys tak, ale teraz nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        widzialem "wina" o dosc osobliwych nazwach
        kwiat jabloni
        sperma szatana
        zemsta generala
        winako dziadunia
        biale mocne
        sarmackie
        bliondi
        kici kici mial mial mial
        tdo (tylko dla odwaznych)
        krew tesciowej 2003
        juzek (sic!) wedrowniczek
        wszystkie ok 5 zl/but
        ale z tego co widze u mnie pod sklepem, stojacy tam dzentelmeni preferuja
        nalewki. no coz sa mocniejsze i tansze, daja im pokaznego kopa.
        moze po wejsciu do ue takze polskie wyroby winopodobne stanieja i nastapi
        renesans (cena 3.5 zl lub 0.5 euro plus za butelke zwrotna)...
        • Gość: Yabol_in Re: tanie wina made in polska ;) IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 22:03
          kapustawino napisał:

> kiedys tak, ale teraz nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          > (..........)

A właśnie że są dobre.
          I tanie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wcale nie twierdzę że są smaczne...
          Tym większa radość jak się takie trafi.
      • Gość: Yabol_in Radujmy się ! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.04, 15:14
        Dziś miałem niewątpliwą przyjemność skosztować "Gruszki Sandomierskiej" (ok 3
        zł) z firmy DWIKOZY. Przyznam szczerze, iż nie spodziewałem się rewelacji, gdyż
        DWIKOZY kojarzyły mi się zwykle z takim "obrzydliwie landrynkowym" smakiem...
        Lecz kto szuka nie błądzi !

Partia z datą produkcji 23 kwietnia 2004 okazała się na tyle udana że
        postanowiłem podzielić się Dobrą Nowiną z miłośnikami taniego wina - a
        konkretnie z tymi, którzy lubią półsłodkie, lekko kwaskowe wina o wyczuwalnym
        bukiecie dojrzałej gruszki (odmiana bliżej nieokreślona - ale jakież to ma
        znaczenie ???)
        Wspomniana "kwaskowość" wynika z odpowiedniej zawartości kwasu cytrynowego - a
        nie octowego !
        • nerodavola Re: Radujmy się ! 17.05.04, 23:16
          Ja co prawda nigdy nie gustowałem w podobnych bukietach, ale koneserów tego
          gatunku zapraszam na stronę

www.taniewino.prv.pl
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka