Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wino na wesele

IP: *.kapsch.com.pl 23.09.03, 14:34
    Bardzo proszę, doradźcie mi jakie wino można bezpiecznie serwować przez całą
    weselną imprezę. Myślałam o Gatto Negro, ale czekam na Wasze porady. Ważne by
    cenowo uwzględniało fakt, że potrzebuję 40 butelek.

Sencha
    Obserwuj wątek
      • Gość: jarek Re: wino na wesele IP: *.fastres.net 23.09.03, 20:34
        >Zalezy duzo od jedzenia i od towarzystwa, ale w kraju, gdzie sie wiecej pije vodke i pivo, vino, ktore pan wybral jest neutralne ( to znaczy smak znany i prawie, ze wszystkim idzie dobrze, tylko nie z rybami, oprocz smazonego lososia- mam na mysli Cabernet)
      • marcena29 Re: wino na wesele 06.10.03, 16:18
        Ja polecam Casa solar tinto hiszpańskie lekkie, owocowe pasujące do wielu
        potraw.A jak Gato to Merlot.pozdr.
      • Gość: edyta Re: wino na wesele IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.03, 20:39
        Ja proponuję Trivento VaR Malbec lub dwuszczepowe Trivento Shiraz/Malbec. Są to
        wina z Argentyny. Sprawdzone na kilku weselach! Goście zadowoleni!
        A może kilka butelek białego? nie pomyślałaś o tym?
        Argentyńskie Trivento są tańsze odz Gato, a jakość sama sprawdź!
        Pozdrawiam!
        Edyta
        • Gość: look_ash Re: wino na wesele IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 07.10.03, 07:54
          polecam wina z boyar estate (bułgaria) z seri blueridge lub domaine boyar cena Tesco 20zl/15zl
          • Gość: bartek Re: wino na wesele IP: 213.17.236.* 17.10.03, 21:21
            Witam
            Ja polecam cos z Hiszpani,winnica Torres, a wino Sangre de Toro mozna go
            znalesc prawie w kazdym supermarkecie, cena za butelke 30-32zł, te wino
            kupowalem na moje wesele tyle ze o 10 butelek mniej bo 30 i musze powiedziec ze
            mialem pewne problemy z zakupem całosci w jednym sklepie ale w koncu udało sie,
            a goscie byli bardzo zadowoleni i ci niepijacy wina na codzien, i pare osob
            ktora od czasu do czasu degustuje cos ciekawego. Mi osobiscie bardzo smakuje i
            po weselu kupilem jeszcze pare butelek aby dlugo pamietac ten dzien.
            pozdrawiam
            bartekW
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka