Gość: Temat IP: *.t-systems.at 20.11.08, 22:37 Witam wszystkich W prezencie dostałem wino Barolo 2003 co mam robić pić czy jeszcze trochę poczekać. Ponoć może poleżeć 20 lat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adamwinoman Re: Barolo 21.11.08, 15:03 Witaj! Tak, to wino może poleżeć. Osobiście piłem 23-letnie u producenta w La Morra /koło Barolo/ i było świetne, choć kolor wyblakły. Jestem Fanem tego wina i pisałem już post na ten temat, ale jakiś idiota naubliżał mi na forum. Jeśli jesteś zainteresowany Barolo oddzwoń na 601736766 powiem więcej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzichu Re: Barolo IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.08, 19:28 Naubliżał ci, bo chcesz handlować - naruszasz zasady forum. A nie dlatego, że pijesz barolo... Odpowiedz Link Zgłoś
adamwinoman Re: Barolo 21.11.08, 20:47 Właśnie, że nie chcę handlować! Może trudno w to uwierzyć, ale chciałem w zasadzie bezinteresownie zaproponować wspólny zakup, aby obniżyć koszty. Czy w tym kraju nie ma już normalnych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terefere Re: Barolo IP: 89.108.200.* 21.11.08, 21:08 P e r d o l i s z Adasiu. Buc alert! Odpowiedz Link Zgłoś
adamwinoman Re: Barolo 21.11.08, 22:06 Coś mi mówi, że trafiłem na wyjątkowego debila. Cóż, tu nie trudno o takich widać. Mimo to pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzichu Re: Barolo IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.08, 23:40 jeśli wspólny zakup, to OK, sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
adamwinoman Re: Barolo 22.11.08, 10:28 Właśnie o TO chodzi mi od początku! Im większa ilość, tym cena lepsza. Dlatego chciałem zaproponować miłośnikom Barolo dobrą okazję! Ale chyba zrezygnuję. Wszyscy podejrzewają jakiś kant...jakby już nie było normalnych uczciwych ludzi. To chore! Odpowiedz Link Zgłoś
docg Re: Barolo 22.11.08, 15:20 "normalnych uczciwych", powiadasz... muszę Ci uświadomić, że takie sprowadzanie wina zza granicy nie jest uczciwe, bo omija przepisy. Żeby sprowadzać wino zza granicy trzeba mieć koncesję i wykupić znaki akcyzy. Na własne potrzeby możesz przywozić tylko OSOBIŚCIE, czyli musisz sam wraz ze swoim winem przekroczyć granicę. Co oznacza, że jeśli przywieziesz większą ilość wina do Polski i będziesz je sprzedawał, Twoje postępowanie będzie niezgodne z prawem, czyli nieuczciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
adamwinoman Re: Barolo 22.11.08, 19:32 Był Dzień Życzliwości, nie miałem zamiaru zarabiać...chciałem dobrze. Wygląda jednak, że popełniłbym przestępstwo. Cóż, wypada się pokajać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SioSio [...] IP: *.mobile.playmobile.pl 23.11.08, 03:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś