Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    IP: *.t-systems.at 20.11.08, 22:37
    Witam wszystkich
    W prezencie dostałem wino Barolo 2003 co mam robić pić czy jeszcze
    trochę poczekać. Ponoć może poleżeć 20 lat.
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • adamwinoman Re: Barolo 21.11.08, 15:03
        Witaj! Tak, to wino może poleżeć. Osobiście piłem 23-letnie u producenta w La
        Morra /koło Barolo/ i było świetne, choć kolor wyblakły. Jestem Fanem tego wina
        i pisałem już post na ten temat, ale jakiś idiota naubliżał mi na forum. Jeśli
        jesteś zainteresowany Barolo oddzwoń na 601736766 powiem więcej. Pozdrawiam
        • Gość: Zdzichu Re: Barolo IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.08, 19:28
          Naubliżał ci, bo chcesz handlować - naruszasz zasady forum.
          A nie dlatego, że pijesz barolo...
          • adamwinoman Re: Barolo 21.11.08, 20:47
            Właśnie, że nie chcę handlować! Może trudno w to uwierzyć, ale chciałem w
            zasadzie bezinteresownie zaproponować wspólny zakup, aby obniżyć koszty. Czy w
            tym kraju nie ma już normalnych ludzi?
            • Gość: terefere Re: Barolo IP: 89.108.200.* 21.11.08, 21:08
              P e r d o l i s z Adasiu. Buc alert!
              • adamwinoman Re: Barolo 21.11.08, 22:06
                Coś mi mówi, że trafiłem na wyjątkowego debila. Cóż, tu nie trudno o takich
                widać. Mimo to pozdrawiam!
                • Gość: Zdzichu Re: Barolo IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.08, 23:40
                  jeśli wspólny zakup, to OK, sorry.
                  • adamwinoman Re: Barolo 22.11.08, 10:28
                    Właśnie o TO chodzi mi od początku! Im większa ilość, tym cena lepsza. Dlatego
                    chciałem zaproponować miłośnikom Barolo dobrą okazję! Ale chyba zrezygnuję.
                    Wszyscy podejrzewają jakiś kant...jakby już nie było normalnych uczciwych ludzi.
                    To chore!
                    • docg Re: Barolo 22.11.08, 15:20
                      "normalnych uczciwych", powiadasz... muszę Ci uświadomić, że takie sprowadzanie
                      wina zza granicy nie jest uczciwe, bo omija przepisy. Żeby sprowadzać wino zza
                      granicy trzeba mieć koncesję i wykupić znaki akcyzy. Na własne potrzeby możesz
                      przywozić tylko OSOBIŚCIE, czyli musisz sam wraz ze swoim winem przekroczyć
                      granicę. Co oznacza, że jeśli przywieziesz większą ilość wina do Polski i
                      będziesz je sprzedawał, Twoje postępowanie będzie niezgodne z prawem, czyli
                      nieuczciwe.
                      • adamwinoman Re: Barolo 22.11.08, 19:32
                        Był Dzień Życzliwości, nie miałem zamiaru zarabiać...chciałem dobrze. Wygląda
                        jednak, że popełniłbym przestępstwo. Cóż, wypada się pokajać...
                        • Gość: SioSio [...] IP: *.mobile.playmobile.pl 23.11.08, 03:33
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka