croyance 20.05.12, 16:24 Z forum 'homoseksualizm': forum.gazeta.pl/forum/w,135,132518078,132518078,nasz_syn.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meduza7 Re: Syn gej 20.05.12, 16:42 Chyba prowokacja...? Ale z drugiej strony dla takich starszych, mocno wierzących ludzi odkrycie, że jedyny syn jest homoseksualistą, może faktycznie być tragedią. Odpowiedz Link
verdana Re: Syn gej 20.05.12, 16:51 Tacy bardzo starsi to oni jeszcze nie są - w normalnym wieku rodziców dorosłych dzieci. Podejrzewam prowokację. Poza tym jakoś nie bardzo wierzę w marzenie, aby jedyny syn został zakonnikiem. Wbrew pozorom, wtedy może byc łatwiej - nie liczy się na rodzinę, wnuki, typowe życie rodzinne. Odpowiedz Link
ding_yun Re: Syn gej 20.05.12, 16:58 To wygląda rzeczywiście na prowokację, ale przeraża mnie, że są ludzie, którzy mogą kropka w kropkę tak myśleć. I fundować synowi terapię, żeby wyleczyć go z homoseksualizmu. Przecież takie praktyki mają miejsce, istnieją poradnie związane z KK, które stawiają sobie za cel wyleczenie ludzi z homoseksualizmu. Odpowiedz Link
hankam Re: Syn gej 20.05.12, 21:05 > Podejrzewam prowokację. Poza tym jakoś nie bardzo wierzę w marzenie, aby jedyny > syn został zakonnikiem. Ale w ten sposób nie trzeba go oddawać żadnej obcej kobiecie. Ja wierzę, bo znam przykład. Matka mojego dobrego kolegi ze studiów, a jakże, jedynaka, marzyła, aby został księdzem. To by było tak pięknie. Potem był dramat, bo narzeczona Żydówka (nie wiem, czy naprawdę Żydówka, ale tak twierdziła owa pani). Odpowiedz Link
ginny22 Re: Syn gej 20.05.12, 17:24 Mam nadzieję, że prowokacja. Aczkolwiek znam 30-latków, którzy pod wpływem KK zaczęli uważać, że homoseksualizm jest chorobą i że można się z niego wyleczyć Odpowiedz Link
mary_ann Re: Syn gej 20.05.12, 18:21 Moim zdaniem fake. Przekonuje mnie o tym ostatecznie wzmianka o leczeniu farmakologicznym. Swoją drogą, niektóre odpowiedzi... strach się bać Odpowiedz Link
slotna Re: Syn gej 20.05.12, 21:11 Pewno prowokacja, ale bywa i tak. Tak wyszlo, ze mam duzo znajomych i przyjaciol gejow i historie jakie czasem slysze, jeza wlosy na glowie. Bardzo to wszystko przykre. Odpowiedz Link
rufus-401 Re: Syn gej 21.05.12, 08:31 Niektórych nalezy leczyć - tych, którzy wykorzystują swoja orientację seksualną do walki o jakieś prawa, które "podobno", im także należą się Odpowiedz Link
seidhee Re: Syn gej 24.05.12, 10:20 Dokładnie tak - na przykład "obrońców instytucji małżeństwa" którzy uważają, że małżeństwo należy się im, i tylko im, z racji heteroseksualnej orientacji. Odpowiedz Link
nisar Re: Syn gej 21.05.12, 13:50 Prowokacja i to mało udana - taka wierząca rodzina, a czerpią wiedzę o orientacji syna od jego spowiednika? Rozumiem, że tajemnica spowiedzi nie istnieje? Odpowiedz Link
godiva1 Re: Syn gej 21.05.12, 15:21 A ja bym nie miala nic przeciwko zeby moja corka byla lesbijka. Z calym szacunkiem dla obecnych na tym forum mezczyzn, kobiecie z kobietami dogadac sie latwiej. Mam sporo fajnych psiapsiolek z ktorymi bym spokojnie mogla mieszkac pod jednym dachem, za to zycie z mezem czesto mi dziala na nerwy. Odpowiedz Link
ding_yun Re: Syn gej 21.05.12, 18:47 godiva1 napisała: Z calym szacun > kiem dla obecnych na tym forum mezczyzn, kobiecie z kobietami dogadac sie latwi > ej. Oj nie zawsze, nie generalizowałabym tutaj Odpowiedz Link
godiva1 Re: Syn gej 21.05.12, 20:07 Tez prawda. Ale GENERALNIE co i rusz to poznaje jakas fajna babke, ze sie tylko zakochac, a rzadko mi sie zdarza poznac mezczyzn z ktorymi bym chciala zawrzec bliska przyjazn. Odpowiedz Link
ding_yun Re: Syn gej 21.05.12, 23:18 Serio? Mam zupełnie na odwrót. Ale ja w ogóle trudno się zaprzyjaźniam Odpowiedz Link
kosheen4 Re: Syn gej 22.05.12, 22:34 jeśli to nie prowokacja, to co u kaduka z tajemnicą spowiedzi? Odpowiedz Link
truscaveczka Re: Syn gej 24.05.12, 10:11 Nie no, to chyba chodzi o to, że ksiądz kazał się rodzicom przyznać, nie że złamał tajemnicę spowiedzi. Odpowiedz Link