Dodaj do ulubionych

Amsterdam- aktualne ceny biletów wstępu

IP: 195.116.20.* 10.01.12, 12:57
Witam, wybieram się w maju do Amsterdamu i chciałabym wiedzieć jakie są ceny biletów wstępu do atrakcji miasta: np. Muzeum Figur Woskowych
i jak funkcionuje komunikacja miejska(jakieś bilety jednodniowe?, tygodniowe?)-jaki koszt?

Jeżeli moglibyście mi podpowiedziec co warto zobaczyć?
Obserwuj wątek
    • kanzashi Re: Amsterdam- aktualne ceny biletów wstępu 15.01.12, 20:37
      W Amsterdamie możesz kupić dwa rodzaje kart zniżkowych: amsterdam pass do darmowego poruszania się po mieście, lub muzemkaart do darmowego zwiedzania 400 muzeów w całej Holandii. Byliśmy tam jakiś czas temu, tutaj znajdziesz naszą relację z tej wycieczki, wraz z opisem tego, co widzieliśmy w muzeach.
      • Gość: Ania Re: Amsterdam- aktualne ceny biletów wstępu IP: 195.116.20.* 16.01.12, 09:33
        Super bardzo dziękuję za odpowiedz:-)
        • amelia2013 Re: Amsterdam- aktualne ceny biletów wstępu 19.08.13, 22:39
          a czy ktos korzystal z stronki De telegraaf webshop z jakiejkolwiek znizki ? sa znizki do muzeum figur woskowych za polowe ceny
    • tanie-latanie.net Re: Amsterdam- aktualne ceny biletów wstępu 18.01.12, 13:16
      Bilety można kupić online na stronie www.madametussauds.com/Amsterdam/en/KoopKaartjes/default.aspx oszczędzając 2 EUR. Dzieci do 4 lat wstęp wolny, dorośli 20 EUR, dzieci (4-15 lat) 15 EUR. Można połączyć bilety do Madame Tussauds i Amsterdam Dungeon: 33 EUR - dorośli, 26 EUR dzieci (wstęp tylko dla dzieci pow. 10 r.ż.).
      • Gość: Ania Re: Amsterdam- aktualne ceny biletów wstępu IP: 195.116.20.* 18.01.12, 14:53
        a co powiedzie o Muzeum sex'u? warto się wybrać?
        Na pewno odwiedzę tez ten park pod Amsterdamem, wstep kosztuje koło 7€ więc nie dużo.
        A podróż po kanałach ile? i jak długo trwa takie pływanie?

Co jeszcze powinnam zobaczyć?
        • tanie-latanie.net Re: Amsterdam- aktualne ceny biletów wstępu 18.01.12, 15:15
          Bilety do Sexmuseum Amsterdam Venustempel kosztują 4 EUR, z wpisów w Księdze Gości wnioskuję, że warto muzeum odwiedzić:) Co do rejsów kanałami to znalazłam stronę firmy, która je obsługuje. Mają 3 trasy: zieloną, czerwoną i pomarańczową (szczegóły na www.canal.nl/bus/en/routes). Do wyboru mają bilety całodzienne (20 EUR), 24-godzinne (22 EUR) i 48-godzinne (33 EUR). Na czas ważności biletu można wsiadać i wysiadać na różnych przystankach bez ograniczeń (w sumie 17 przystanków przy różnych muzeach i innych atrakcjach turystycznych). Przy rezerwacji online -10%. Pewnie podobnych firm jest więcej.
          • Gość: Ania Re: Amsterdam- aktualne ceny biletów wstępu IP: 195.116.20.* 19.01.12, 13:08
            Super, właśnie o to mi chodziło:-). Myślałam że to pojedyncze kursy, ale jak można wykupić na cały dzień to tym lepiej:-)
            • sott71 Re: Amsterdam- aktualne ceny biletów wstępu 28.04.12, 21:52
              Warto kupić karte iamsterdam Karta na 3dni kosztuje 60 euro masz w tym komunikacje tramwaje metro i autobusy w strefie centrum za darmo i mase darmowych wejściówek (muzeum.ogrody,zoo,itp) w jeden dzien mozna zwiedzic kilka najlepszych miejsc i karta sie zwraca duzo więcej wydasz bez karty a komunikacja w mieście jest rewelacyjna i niezawodna Muzeum sexu warte zwiedzenia bilet do muzeum figur woskowych radze kupic przez internet ponieważ kolejka jest ogromna po bilety wiec szkoda marnowac czas jak masz jakieś pytania to pisz kilka dni temu wróciłem z amsterdamu miasto jest przepiękne
              • Gość: Ania Re: Amsterdam- aktualne ceny biletów wstępu IP: 195.116.20.* 08.05.12, 14:16
                Włąsnie wróciłam:-) Wypad raczej rekreacyjny, duzo zwiedzania centrum na piechotę, ale w Dniu Królowej tłumy nieziemskie;-)
                Polecam też miasteczko niedaleko Amsterdamu Merken, taka typowa wieś, ale cisza i spokój.
                Z Merken można popłynąć do drugiego miasteczna .
                Byłam też na polach tulipanów, super widoki:-) Polecam Amsterdam w maju- trzeba tylko uważąc na pogodę bo bywa zmienna:-)
                • gerv.azy Re: Amsterdam- aktualne ceny biletów wstępu 11.08.12, 13:28
                  Miasteczko o którym wspominasz to Marken, jest rzeczywiście przepiękne i słynie z produkcji tak popularnych w Holandii chodaczków.
                  • Gość: radaro Re: Amsterdam- aktualne ceny biletów wstępu IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.12, 20:42
                    Odnośnie cen to sporo aktualnych infomacji jest na stronie amsterdamaania.pl.
                    • Gość: monika Re: Amsterdam- aktualne ceny biletów wstępu IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.13, 11:19
                      Witajcie,

Chciałabym zasięgnąć porady na temat 3 dni w okolicach Amsterdamu :)
                      Pierwszy raz zamierzam odwiedzić te okolice i zabieram moja mamę, wielką wielbicielkę ogrodów i kwiatów, także wyjazd ma być relaksacyjny i spokojny.

loty są idealnie dobrany, czyli w piątek lądujemy w Amsterdamie o 8.20, a wylot mamy o 20.00 w niedzielę. Jeśliktoś jest dobrze zorientowany i mógłby mi doradzić w następujących kwestiach:

- jakie miasto/miasteczko wybrać na nocleg? tak aby było dobrze skomunikowane z lotniskiem oraz z ogrodami Keukenhof, rozważam oczywiście Amsterdam,ale tu tez szukam wskazówek gdzie najlepiej nocować, w jakiej dzielnicy aby móc pospacerować wieczorem, usiąść w knajpce itp?

byłabym wdzięczna za wszelkie wskzowki.
                      • Gość: merke Amsterdam- noclegi IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.07.13, 22:32
                        Hej, Monika, może jakieś wieści z tego 3-dniowego pobytu. Myślę o przyszłym maju. A już teraz noclegi w centrum Amsterdamu są w jakichś astronomicznych rejonach.
                        Gdzie zamieszkać, żeby było tanio i dość dobrze skomunikowane było to miejsce z centrum Amsterdamu?
                        Będę jechać z rodziną, czyli w sumie jest nas 4, a ceny w centrum za 3 dni dla rodziny to teraz ponad 600 EUR. To dla mnie za drogo.
                        Poradźcie coś, proszę.
                        • Gość: Kero Re: Amsterdam- noclegi IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.14, 16:44
                          Hej merke.
                          Ja wyszukałem sobie apartament w Amsterdamie, prawie w centrum. Kosztowało mnie to 481 Euro. To nie mało ale nie masz lepszej opcji.
                          Ja także jadę z rodziną w weekend majowy. Aktualnie zbieram wszelkie info dotyczące Amsterdamu.
                          Chcesz powymieniać info i wskazówki to zapraszam Pisz na kero@op.pl
                          • Gość: merke Re: Amsterdam- noclegi IP: *.netfala.pl 10.01.14, 12:22
                            Hej, chętnie powymieniam info. Na razie mam namiar tylko na apartament na Jordaanie... kurcze, drogo. Ale co robić. Napisze na priv.
                            • Gość: Chempson Re: Amsterdam- noclegi IP: *.icpnet.pl 12.03.14, 16:04
                              Poszukuję jakiś tańszych noclegów w Amsterdamie, interesuje mnie początek sierpnia.

E-mail: weronka1234@tlen.pl
                              • Gość: Ania83 Re: Amsterdam- noclegi IP: *.ip.prioritytelecom.net 15.03.14, 13:16
                                Jeżeli szukasz czegoś tańszego w centrum Amsterdamu, to polecam www.amsterdamapartamenty.pl
                                • nice01 Re: Amsterdam- noclegi 21.03.14, 11:38
                                  Dla osób posiadających/ dojeżdżajacych samochodem fajna opcja jest campingu w Waseenaar "DUINRELL" 50 km od Amsterdamu. Jedziemy w 5 osób na weekeng majowy 30-04.05 -zapłaciłam za mobilhoma 816 zł. w poblizu Rotterdam i Keukenhof.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka