slunko 13.08.04, 16:18 Jade za tydzien do krajow nadbaltyckich. moze ktos mi poleci ciekawe miejsca i niedrogie noclegi? najchetniej gdzies dalej, bo Wilno juz mam sprawdzone. Dziekuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
henia.lautsch Re: Litwa, Lotwa, Estonia 16.08.04, 17:56 Polecam Palange.Camping 15 litow za domek + 6litow za samochod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Litwa, Lotwa, Estonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 12:01 Byłem 2 tygodnie na LITWIE, Łotwie , Estonii i 1 dz. w Helsinkach. Wyprawa naprewdę udana. Służę pomocą przy opracowywaniu szczegółów wyprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
slunko Re: Litwa, Lotwa, Estonia 18.08.04, 15:56 ja wyjezdzam w poniedzialek i na razie jeszcze nie mam planu, wiec bylabym wdzieczna za wskazowki. tez mam zamiar poplynac do helsinek. co oprocz stolic jest jeszcze warto zobaczyc? czego nie wolno ominac? z gory dziekuje za wszelkie wskazowki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Litwa, Lotwa, Estonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 10:00 Najtaniej do Helsinek z Tallina z Tallinkiem promem mellodia wypływa z Tallkina ok 8.00 rano wraca 20.15 bilet w obie strony to 360 koron es. czyli ok 120 zł. Tallin jest rewelacyjny ale inny od Rygi i wilna. warto zobaczyć je wszystkie. Jeżęli będziecie mieli czas warto zaliczyć Pałangę i Jurmałę odpowiedni na Litwie i Łotwie To duże wczasowiska W Tallinie można rozbić namiot za 70 koron niezależnie od ilości ludzi i wykupić zawilgocony domek za 690 koron na 3 osoby. W tej odstatniej cenie znajdziecie już miły hotelik w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
slunko Re: Litwa, Lotwa, Estonia 19.08.04, 12:55 dzieki serdeczne za wszystkie informacje. mam jeszcze pytanie - warto jechac do Kowna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JakoTako Re: Litwa, Lotwa, Estonia IP: *.dip.t-dialin.net 22.08.04, 08:36 Warto niewatpliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikolaj Re: Litwa, Lotwa, Estonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 15:28 Jak sytuacja z gazem LPG na Litwie? Jakie ceny, ile stacji? Jaki stan nawierzchni drog na Litwie? Dziury, koleiny, a moze rowny asfalt? Autostrady sa platne, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: Litwa, Lotwa, Estonia IP: *.mikolow.sdi.tpnet.pl 24.08.04, 17:51 z LPG na Litwie i łotwie nie ma problemu, nieco trudniej jest w Estonii, paliwo tańsze niż w Polsceautostrady bezpłatne, drogi dobre ale uwaga! trzeba jeździć tylko drogami "głównymi", boczne to czesto szutrówki (nawet bardzo długie odcinki) . A poza tym to piękne kraje, bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Litwa, Lotwa, Estonia IP: *.mikolow.sdi.tpnet.pl 24.08.04, 17:57 Litwa: trzeba zobaczyć Troki, w okolicy nad jeziorem jest znakomity kamping, ciekawa jest Żmudź i mierzeja kurońska, na Łotwie polecam kemping w Abragciems nad samym morzem, a tuż obok piekny las, mozna zobaczyc również park narodowy Gauji, są tam organizowane spływy tratwami po rzece. Wodospady Kuldiga troszkę mogą zawieść, ale miejscowość śliczna. Wszystkie stolice Wilno, Ryga i Tallin super. W Estonii jest znacznie drożej niż w pozostałych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bingo Re: Litwa, Lotwa, Estonia IP: *.k.mcnet.pl 18.08.04, 16:41 ja tez sie wybieram w tamte rejony :) ale tylko do Estonii i Helsinek. Nie mam jeszcze szczegolowego planu ale chetnie skorzystam z waszych sugestii. A moze ktos z was byl na wyspach estonskich??? Warto? Odpowiedz Link Zgłoś
ne.la Re: Litwa, Lotwa, Estonia 27.08.04, 14:03 Ja planuję krótki wypad po Bożym Narodzeniu do drugiego stycznia, chcę jechać do Rygi - stąd pytanie. Jakie tam mogą być w tym okresie temperatury? Czy przejazd samochodem (planowałam wstępnie trasę Warszawa-Suwałki-Mariampol- Kaunas-Wilno-Ryga) jest do wykonania w okresie zimowym bez większych przeszkód? A jeśli nie do końca, to czy jest możliwość znalezienia tańszego przelotu do Rygi niż z Lotem? Wiem, że niby trochę wcześnie na takie pytania, ale tak już mam,że planuję "zawczasu"... Dzięki, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
renia29 Re: Litwa, Lotwa, Estonia 29.08.04, 21:18 Drogi na Litwie są o wiele lepsze niż w Polsce. Na Łotwie porównywalne z polskimi, a Estonia to prawdziwy Zachód. Tallin jest przepiękny. Byliśmy z mężem przed 3 laty. Spokojnie można się wybrać samochodem. Trzeba tylko strasznie uważać na gliny, bo nawet o 5km nie można przekroczyć i są bezlitośni w wypisywaniu mamdatów. renia29 Odpowiedz Link Zgłoś
stanislawwokulski Re: Litwa, Lotwa, Estonia 03.09.04, 13:39 czy ktoś jedzie samochodem przez tczew w pon 6. września rano, do kaliningradu, suwałk, lub na litwę. dajcie znać - proszę. desperat Odpowiedz Link Zgłoś