Dodaj do ulubionych

Paryż we dwoje?

IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
Chciałabym wybrać się z mężem we wrześniu do Paryża na jakiś tydzień. Koleżanka
radzi jechać z biurem podróży. Co Wy o tym sądzicie? Czy to dobry pomysł? A
może lepiej na własną rękę? Zaznaczam że wypad ma mieć romantyczny charakter.
Dzięki za rady i uwagi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek Re: Paryż we dwoje? IP: 141.145.177.* 29.06.01, 09:17
      Jeżeli chodzi o koszty to wycieczka wydaje się być tańsza ale to zależy na jakie koszty się decydujecie
      - są przecież także bardzo drogie wycieczki. Jednak należy wziąć pod uwagę to, że grupowe wyjazdy
      są z reguły tańsze zarówno pod względem żywienia jak i zakwaterowania. W dodatku przecież nie
      musicie korzystać z programu wycieczki i przewodnika - nocleg, śniadanko i ruszacie na Paryż.
      Póżniej tzw. obiadokolacja (w większości wycieczek jest to wliczone w cenę) i znowu ruszacie na
      Paryż. Poza tym wycieczki przeważnie korzystają z hoteli 3 gwiadkowych, które dla wycieczek są
      tańsze niż dla indywidualnych klientów. Z drugiej strony, jadąc samemu można korzystać z hoteli
      niższej klasy co wyniesie mniej niż na wyciecze. Wszystko zależy od kosztów.
      Jednak wyciezka nigdy nie dostarczy Wam tylu przygód i romantyzmu jak indywidualny wyjazd.
      Co do mnie to jeżeli wybieram się w podróż - a podróżuję często - zawsze kalkuluję co mogę
      zobaczyć, ile będzie kosztował mnie nocleg i wyżywienie, co wchodzi w program wycieczki, jaka jest
      forma dojazdu (np. dla mnie długie podróże autokarem nie wchodzą w grę) i dopiero wtedy decyduję;
      może być to wycieczka jak i wyjazd indywidualny np. w Paryżu byłem wraz żoną indywidualnie a w
      Oxfordzie razem z wycieczką. Pamiętajcie tylko o jednym - Paryż w odróżnieniu od innych miast jest w
      stanie pochłonąć każdą ilość pieniędzy i to w sposób niezauważalny.
      Wojtek.
      wujotka@poczta.onet.pl
    • Gość: jarko Re: Paryż we dwoje? IP: *.opole.dialup.inetia.pl 30.07.01, 15:14
      jak ma być romantycznie to na własna reke nigdy nie wiadomo czego zapragniecie
      na miejscu... zawsze tak jeżdze ...warto mieć tylko zapas kasy na koncie
      chociaz nie koniecznie trzeba ja wydać... po prostu daje komfort psychiczny ...
    • Gość: domin Re: Paryż we dwoje? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.08.01, 08:11
      no cóż ja wybieram się z dziewczyną "na stopa", ale to chyba u Was nie wchodzi
      w grę:)
      Dla nas to będzie olbrzymia przygoda!
      A tam na miejscu co dusza zapragnie, dziś w lewo , jutro w prawo!!!
      pozdrawiam i życzę romantycznych wspomnień!
    • Gość: da Re: Paryż we dwoje? IP: 10.10.41.* 02.08.01, 14:18
      Zdecydowanie we dwoje, bez żadnej wycieczki!!!! Byłam w Paryżu 9 razy, w tym 3 razy z wycieczką - NIGDY
      WIĘCEJ.
    • Gość: monia Re: Paryż we dwoje? IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.01, 21:33
      pewnie ze na wlasna reke inaczej nie ma sensu. a to takie oriste nawet jezeli
      nie zna sie francuskiuego, no mozna miec jesynie problem z kupieniem biletu w
      metrze, bo oni nie lubia po angielsku mowic:)
      milego rzycze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka