Dodaj do ulubionych

PORTUGALIA - noclegi

IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 02.04.05, 19:22
Szukam noclegu w Lizbonie i generalnie w srodkowej Portugalii. Mam adresy i
kontakty do schronisk młodzieżowych, ale tam trzeba miec karte schronisk
mlodziezowych (ktorej nie mam i ktora w Irlandi, w ktorej obecnie mieszkam,
jest dla mnie za droga). Słyszalem ze pensjonaty czasem sa w tej samej cenie
co schroniska. Nie moge jednak niczego znaleźć. Zna ktos może jakieś
konkretne adresy (kontakty) badz strony www na ktorych moglbym je znaleźć??
Za wszelkie informacje bedze badzo wdzieczny, bo wyjazd juz tuz tuz...
Obserwuj wątek
    • Gość: Fredzio Re: PORTUGALIA - noclegi IP: *.zwm.osi.pl 03.04.05, 10:42
      Byłem w Portugalii parę lat temu zupełnie "na dziko",
      co wieczór bez najmniejszego trudu znajdowałem nocleg za przyzwoitą cenę, nawet
      w Lizbonie zamieszkałem w tym trybie 50 m od P. Rossi.
      • tanger_soto Re: PORTUGALIA - noclegi 04.04.05, 10:20
        Potwierdzam. ceny z wrzesnia ubieglego roku (pokoj 2 osobowy bez lazienki) w
        bardzo przyzwoitych hotelikach / pensjonatach to ok. 10 eur/os. Nie bylo
        problemu z brakiem miejsc.
        • Gość: geogis Re: PORTUGALIA - noclegi IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 05.04.05, 21:40
          a jak tego szukałeś?? Tak po prostu chodzac od drzwi do drzwi? czy oni sie sami
          oglaszaja? w informacji turystycznej??
          • chiara76 Re: PORTUGALIA - noclegi 05.04.05, 22:15
            może poszukaj także w necie.
          • tanger_soto do Georgisa 06.04.05, 08:35
            Gość portalu: geogis napisał(a):

> a jak tego szukałeś?? Tak po prostu chodzac od drzwi do drzwi? czy oni sie
            sami
            >
            > oglaszaja? w informacji turystycznej??

mialam przewodnik Pascala, tam sa zawsze jakies adresy w roznych przedzialach
            cenowych. w mniejszych miejscowosciach wystarczy sie przejsc, hoteliki
            zlokalizowane sa najczesciej w centrum. Nie musialam chodzic od drzwi do drzwi -
            juz w pierwszym z kolei byly wolne pokoje. No, chyba, ze chcesz sobie
            poogladac kilka miejsc, a potem dokonac wyboru..A zapewne w info turystycznej
            tez daja adresy albo rezerwuja miejsca.
    • ampolion Re: PORTUGALIA - noclegi 06.04.05, 05:20
      Popatrz tutaj (jeśli znasz angielski). Kosz nawet w złotówkach podawany.
      www.europeanrailguide.com/accommodation/
    • yeronimo Re: PORTUGALIA - noclegi 21.04.05, 13:30
      Witam
      ja szukam jakiegos taniego hoteliku lub pensjonatu w lizbonie jad e w maju,
      mozesz cos polecic?
      yeronimo@wp.pl
      pozdrawiam
      Jarek

Gość portalu: geogis napisał(a):

> Szukam noclegu w Lizbonie i generalnie w srodkowej Portugalii. Mam adresy i
      > kontakty do schronisk młodzieżowych, ale tam trzeba miec karte schronisk
      > mlodziezowych (ktorej nie mam i ktora w Irlandi, w ktorej obecnie mieszkam,
      > jest dla mnie za droga). Słyszalem ze pensjonaty czasem sa w tej samej cenie
      > co schroniska. Nie moge jednak niczego znaleźć. Zna ktos może jakieś
      > konkretne adresy (kontakty) badz strony www na ktorych moglbym je znaleźć??
      > Za wszelkie informacje bedze badzo wdzieczny, bo wyjazd juz tuz tuz...
    • Gość: qlesz Re: PORTUGALIA - noclegi IP: *.dsl.telepac.pt 26.04.05, 13:16
      To ja troszke was postrasze bo tak sie sklada ze obecnie studiuje w Portugalii i duzo zwiedzam,... wiec jestem na swiezo z cenami, i wcale to nie wyglada tak rozowo.. np nocleg w Porto to wydadek 11e ale za taki syf ze szkoda gadac tzn motel z zimnym prysznicem i paskudnym wygladem cos ludzkiego to od 20 e, Lizbona jeszcze drozej no chyba ze sie ma wlasny namiot to na kampingu nawet od 5 e mozna sie zalogowac. Wybrzeze strasznie drogo wczoraj wroculem z Aveiro i Costa Nova, w pierwszej miescinie da sie wyrwac cos za 5 e ale do plazy jest 20 min busem ... Reasumujac, najtaniej akademiki ale nie zawsze sa miejsca i trzeba byc studentem ( Euro 26 ) lub kamping hotele trzeba dobrze pogadac kilka razy udalo mi sie wylicytowac 18-20 e za dwojke, ale ostrzegam ze na prawde pogoda u nas jest juz wspaniala wiec i ceny ida w gore w szczegolnosic wybrzeze Nazare Faro itp.. Coimbra Covilha Castel Branco czyli srodek Portugalii ceny umiarkowane.
      Polecam lekture www.portugalia-online.prv.pl i Pozdrawiam !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka