Dodaj do ulubionych

Stopem do Holandii...

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 12:40
Co zobaczyć, gdzie sie wybrać,gdzie spać?
Oczywiście wybieramy sie tam parą.
dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: isatje Re: Stopem do Holandii... IP: *.upc-d.chello.nl 01.07.02, 15:16
      Wybieracie sie stopem do Holandii? Osobiscie nie mam nic przeciwko
      temu....tylko wiedzcie, ze w Holandii bedzie wam ciezko sie zalapac. Tutaj
      raczej ludzie sie nie zatrzymuja zeby zabierac autostopowiczow. Wiec to moze
      byc problem...
      • Gość: domin Re: Stopem do Holandii... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 17:25
        Hmm... do tej pory słyszałem zupełnie odmienne opinie na temat "stopowania" w
        Holandii?!:(
        Większym problemem wydaje mi sie pozostawianie rzeczy na campingu?!!
        • Gość: isatje Re: Stopem do Holandii... IP: *.upc-d.chello.nl 02.07.02, 18:05
          Uhm...nie wiem skad czerpiesz te informacje...ale ja wiem ze bedzie ci trudno
          zlapac stopa w NL. Mieszkam w Holandii wiec orientuje sie jak jest. Jezli chodzi
          o campingi i aspekt bezpieczenstwa tam to nie mam zielonego pojecia. Ale jest
          pewnie jak wszedzie. Na zadnych campingu nie jest za bezpiecznie. Tym bardziej w
          miejscach gdzie styka sie wiele naradowosci. Wartosciowych rzeczy nie zostawiaj
          poprostu na campingu.
          Pozdrowionka.

Gość portalu: domin napisał(a):

> Hmm... do tej pory słyszałem zupełnie odmienne opinie na temat "stopowania" w
          > Holandii?!:(
          > Większym problemem wydaje mi sie pozostawianie rzeczy na campingu?!!

• Gość: stach Re: Stopem do Holandii... IP: 217.69.242.* 09.07.02, 20:04
        W Holandii bardzo latwo lapie sie stopa, nie tylko na stacjach benzynowych przy
        autostradzie, ale takze na bocznych drogach. Na jedynym kempingu, na jakim
        nocowalismy (tj. w Amsterdamie) bylo calkiem bezpiecznie, mimo ze byl to czas ME
        w pilce noznej i nocowalo tam wielu obcokrajowcow. Co nie znaczy, ze nalezy
        zostawiac kosztownosci.
        Nie polecam natomiast powrotu przez Francje (cierpliwosc wymagana).
        pzdr. i powodzenia
    • Gość: isatje Re: Stopem do Holandii... IP: *.upc-d.chello.nl 02.07.02, 18:07
      A wogole to kiedy sie wybieracie??
      • Gość: kicius Re: Stopem do Holandii... IP: *.speed.planet.nl 09.07.02, 16:01
        Tez mieszkam w Holandii,ale mam na temat stopa zupelnie inne odczucia-moim
        zdaniem-zabieraja,bez problemu.Stopem jezdze czesto.Natomiast nie mam pojecia na
        temat kempingow.
        • Gość: Agahodka Re: Stopem do Holandii... IP: *.in-addr.btopenworld.com 09.07.02, 21:15
          Wiem, bo praktykuje, ze zarowno do oraz w samych Ned. nie jest trudno podrozowac
          w ten sposob. Niezaleznie od przyczyn Waszego wyboru rowniez warto(o ile nie
          trzesiecie portkami, lecz oni-kierowcy rowniez). Powtarzam `tak`,poniewaz para
          jest milej widziana na stopa, a poza tym:po drodze, procz ciekawych znajomosci
          (zawsze istnieje ten % kierowcow-idiotow)mozecie dowiedziec sie np.czego jeszcze
          nie wiecie.Powodzenia i w droge!
          • Gość: domin Re: Stopem do Holandii... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 16:28
            droga Agahodko
            to nie nasza pierwsza wyprawa stopem!!:) ale pierwsza do Holandii! o
            przyjemnosciach ale i niebezpieczeństwach nie musisz mi mówić . Ale dzięki za
            odzew.
            wybieramy sie ok 20 sierpnia!
            Widzę że jednak stopowanie po Nederlandach nie jest trudne !! i dobrze:)
            Jeśli tylko wrócę cały i zdrowy (chuh) zdam relację!

A jeśli jeszcze mógłbym prosić o przybliżone ceny noclegów na campingach, ew
            ceny w sklepach (wyżywienie) no i w coffe shopach (żartowałem ;)) to byłbym
            bardzo happy!
            Dzięki
            PS przygotowania trwają!
            • Gość: LODZIAK Re: Stopem do Holandii... IP: 212.160.252.* 10.08.02, 14:19
              Ja jadę jutro do Amsterdamu. Oczywiście stopem. Holandia - idealny miejsce dla
              autostpowiczów. Jedyna wada, ze to maly i kraj i czesto lapie sie okazje na
              krotkie trasy. Ale ludzie sa bardzo mili.

powodzenia
              • Gość: :) Re: Stopem do Holandii... IP: 62.29.137.* 21.08.02, 12:13
                • Gość: Kaaa Re: Stopem do Holandii... IP: *.dei.unicap.br 07.01.03, 12:55
                  Ja zamierzam się wybrać stopem do Holandii na począdku wakacji 2003 z kilkoma
                  kolegami, jak dojechać razem żeby się nie zgubić(jedzie nas ok. 6-7 osób)?,
                  i czy w Niemczech też łatwo się łapie stopa?. I :) w jakim miejscu można rozbić
                  namioty?(Amsterdam lub gdzie indziej). Czy nie ma problemów na granicach?
                  No to narazie tyle...:)
    • Gość: betek Re: Stopem do Holandii... IP: *.provider.pl / *.provider.pl 29.01.03, 20:15
      miałam okazję jechać stopem do Holandii kilka lat temu (latem 1997). Z
      koleżanką pierwotnie miałyśmy zamiar jechać do Niemiec, ale we Wrocławiu
      złapałyśmy gościa -Holendra, który wracał do siebie. Tak więc w jedną stronę do
      Holandii, o godz. 21 na miejscu, nocleg na campingu (nie pamiętam nazwy
      miejscowości, gdzieś koło Hoorn). Kilka dni na zwiedzenie tego kraju, potem
      zdecydowałyśmy się jechać stopem nad Jezioro Bodeńskie. Czyli trasa na
      południe, a znad jeziora znów na północ do Holandii i powrót do Polski. 10
      świetnych dni i niezłe doświadczenie. Ludzie na trasie w porządku i najlepiej
      łapać stopa na stacjach benzynowych (kierowcy rzadziej odmawiają, może im
      głupio tak twarzą w twarz?).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka