Gość: domin IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 12:40 Co zobaczyć, gdzie sie wybrać,gdzie spać? Oczywiście wybieramy sie tam parą. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: isatje Re: Stopem do Holandii... IP: *.upc-d.chello.nl 01.07.02, 15:16 Wybieracie sie stopem do Holandii? Osobiscie nie mam nic przeciwko temu....tylko wiedzcie, ze w Holandii bedzie wam ciezko sie zalapac. Tutaj raczej ludzie sie nie zatrzymuja zeby zabierac autostopowiczow. Wiec to moze byc problem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domin Re: Stopem do Holandii... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 17:25 Hmm... do tej pory słyszałem zupełnie odmienne opinie na temat "stopowania" w Holandii?!:( Większym problemem wydaje mi sie pozostawianie rzeczy na campingu?!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isatje Re: Stopem do Holandii... IP: *.upc-d.chello.nl 02.07.02, 18:05 Uhm...nie wiem skad czerpiesz te informacje...ale ja wiem ze bedzie ci trudno zlapac stopa w NL. Mieszkam w Holandii wiec orientuje sie jak jest. Jezli chodzi o campingi i aspekt bezpieczenstwa tam to nie mam zielonego pojecia. Ale jest pewnie jak wszedzie. Na zadnych campingu nie jest za bezpiecznie. Tym bardziej w miejscach gdzie styka sie wiele naradowosci. Wartosciowych rzeczy nie zostawiaj poprostu na campingu. Pozdrowionka. Gość portalu: domin napisał(a): > Hmm... do tej pory słyszałem zupełnie odmienne opinie na temat "stopowania" w > Holandii?!:( > Większym problemem wydaje mi sie pozostawianie rzeczy na campingu?!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach Re: Stopem do Holandii... IP: 217.69.242.* 09.07.02, 20:04 W Holandii bardzo latwo lapie sie stopa, nie tylko na stacjach benzynowych przy autostradzie, ale takze na bocznych drogach. Na jedynym kempingu, na jakim nocowalismy (tj. w Amsterdamie) bylo calkiem bezpiecznie, mimo ze byl to czas ME w pilce noznej i nocowalo tam wielu obcokrajowcow. Co nie znaczy, ze nalezy zostawiac kosztownosci. Nie polecam natomiast powrotu przez Francje (cierpliwosc wymagana). pzdr. i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isatje Re: Stopem do Holandii... IP: *.upc-d.chello.nl 02.07.02, 18:07 A wogole to kiedy sie wybieracie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicius Re: Stopem do Holandii... IP: *.speed.planet.nl 09.07.02, 16:01 Tez mieszkam w Holandii,ale mam na temat stopa zupelnie inne odczucia-moim zdaniem-zabieraja,bez problemu.Stopem jezdze czesto.Natomiast nie mam pojecia na temat kempingow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agahodka Re: Stopem do Holandii... IP: *.in-addr.btopenworld.com 09.07.02, 21:15 Wiem, bo praktykuje, ze zarowno do oraz w samych Ned. nie jest trudno podrozowac w ten sposob. Niezaleznie od przyczyn Waszego wyboru rowniez warto(o ile nie trzesiecie portkami, lecz oni-kierowcy rowniez). Powtarzam `tak`,poniewaz para jest milej widziana na stopa, a poza tym:po drodze, procz ciekawych znajomosci (zawsze istnieje ten % kierowcow-idiotow)mozecie dowiedziec sie np.czego jeszcze nie wiecie.Powodzenia i w droge! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domin Re: Stopem do Holandii... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 16:28 droga Agahodko to nie nasza pierwsza wyprawa stopem!!:) ale pierwsza do Holandii! o przyjemnosciach ale i niebezpieczeństwach nie musisz mi mówić . Ale dzięki za odzew. wybieramy sie ok 20 sierpnia! Widzę że jednak stopowanie po Nederlandach nie jest trudne !! i dobrze:) Jeśli tylko wrócę cały i zdrowy (chuh) zdam relację! A jeśli jeszcze mógłbym prosić o przybliżone ceny noclegów na campingach, ew ceny w sklepach (wyżywienie) no i w coffe shopach (żartowałem ;)) to byłbym bardzo happy! Dzięki PS przygotowania trwają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LODZIAK Re: Stopem do Holandii... IP: 212.160.252.* 10.08.02, 14:19 Ja jadę jutro do Amsterdamu. Oczywiście stopem. Holandia - idealny miejsce dla autostpowiczów. Jedyna wada, ze to maly i kraj i czesto lapie sie okazje na krotkie trasy. Ale ludzie sa bardzo mili. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaaa Re: Stopem do Holandii... IP: *.dei.unicap.br 07.01.03, 12:55 Ja zamierzam się wybrać stopem do Holandii na począdku wakacji 2003 z kilkoma kolegami, jak dojechać razem żeby się nie zgubić(jedzie nas ok. 6-7 osób)?, i czy w Niemczech też łatwo się łapie stopa?. I :) w jakim miejscu można rozbić namioty?(Amsterdam lub gdzie indziej). Czy nie ma problemów na granicach? No to narazie tyle...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betek Re: Stopem do Holandii... IP: *.provider.pl / *.provider.pl 29.01.03, 20:15 miałam okazję jechać stopem do Holandii kilka lat temu (latem 1997). Z koleżanką pierwotnie miałyśmy zamiar jechać do Niemiec, ale we Wrocławiu złapałyśmy gościa -Holendra, który wracał do siebie. Tak więc w jedną stronę do Holandii, o godz. 21 na miejscu, nocleg na campingu (nie pamiętam nazwy miejscowości, gdzieś koło Hoorn). Kilka dni na zwiedzenie tego kraju, potem zdecydowałyśmy się jechać stopem nad Jezioro Bodeńskie. Czyli trasa na południe, a znad jeziora znów na północ do Holandii i powrót do Polski. 10 świetnych dni i niezłe doświadczenie. Ludzie na trasie w porządku i najlepiej łapać stopa na stacjach benzynowych (kierowcy rzadziej odmawiają, może im głupio tak twarzą w twarz?). Odpowiedz Link Zgłoś