IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 11:11
Witam, zastanawiam sie nad wakacjami w Albani. Czy ktos moglby mi cos
doradzic? Planuje pobyt nad morzem, i zwiadzanie gor. Szukam spokojnych i
cichych miejsc, czystych plaz (nie koniecznie piaszczystych) ale
bardzo 'malowniczych i widokowych' :) Nastawiam sie na spanie na kampach w
namiocie, ewentualnie tanie kwatery. Wybieram sie oczywiscie autem.
Bede wdzieczny za wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: >>Albania IP: 213.17.180.* 10.10.06, 09:13
      a to ciekawe, ja też ostatnio myślę żeby odiwedzić ten kraj, pozwolisz że sie
      podczepię do twojego wątku? ;-) I rzuce dodatkowe pytanie: czy jakies biura
      organizuja tam wyjazdy lub chociaz wycieczki fakultatywne podczas wczasów w
      innym kraju?
      • Gość: annamas Re: >>Albania IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.13, 18:26
        witam mam do odstąpienia wczasy w Dures hotel Akropol od 15 lipca autokarem 9 nocy HB
        dla 2 os dorosłych i dziecko za 2800zł mam problem z urlopem w tym terminie a rezerwowaliśmy już w listopadzie dlatego fajna cena
        wyjazdy ze śląska
        nadia.p1@wp.pl
      • Gość: Moris88 Re: >>Albania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.13, 09:51
        Jakiej wycieczki szukasz? Wypoczynek i leżenie na plaży czy zwiedzanie czyli objazdówka?
        Wycieczki do Albanii znajdziesz np. na Euroturystyka.pl.
        Bogaty program jest np. w objazdówce po całych Bałkanach (Albania, Czarnogóra, Bośnia i Hercegowina). Polecam ten kierunek bo za parę lat będzie tam jak w Słowenii i Chorwacji - drogo, głośno ...
    • kuleczka53 Re: >>Albania 10.10.06, 12:54
      Hej
      Forum o Albanii jest wśród forów prywatnych na tym portalu, spróbuj jeszcze
      poczytać i zapytać tam.
      Morze - najpiękniejsze, malownicze plaże są na południe od Vlory, z czystością
      najogólniej mówiąc bywa różnie... W sezonie o ciche miejsca raczej trudno.
      Góry - Prokletije oczywiście, dojazd najlepiej samochodem terenowym bo tylko
      główne drogi są w dobrym stanie, te wzdłuż morza , do Tirany, przez Elbasan do
      Macedonii, do granicy z Grecją. O górach poczytaj na forum cro.pl, jest tam
      kilku zakręconych na tym punkcie
      Pozdrawiam
    • bah77 Re: >>Albania... 11.10.06, 21:30
      Zajrzyj tu:

www.kontynenty.tpi.pl/Albania03A.htm

bah77
    • Gość: ekst Re: >>Albania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 09:02
      Hmmm, widze ze opinie sa dosc rozne. Musze powiedziec ze po ostatniej wizycie w
      Czarnogorze i jej kempingach troche przeraza mnie brud. jadac z dzieckiem jest
      to problem. z drugiej strony wyglada ze jest tam odludnie i pieknie
      krajobrazowo, co z kolei mi bardzo odpowiada.

A moze ktos zna jakies konkretne miejsca, gdzie mozna sie zatrzymac w znosnych
      warunkach (ciepla woda i czyste ubikacje!) a woda w morzu jest cudowna?
      • Gość: Anna Re: >>Albania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 09:06
        Hej,
        Byłam w Albanii w tym roku w sierpniu i takiego brudu i biedy jeszcze nie
        widziałam. Jeśli myslicie, że byłe kraje Jugosławii są brudne to musicie
        zobaczyć jak wygląda Albania.
        Zwiedziłam Tirane i okolice - nic tam nie ma prócz bałaganu, mnóstwa bezdomnych
        i żebrzących dzieci. W centrum miasta bajzel. Nie mogłam się doczekać powrotu do
        cywilizowanej i przepięknej Czarnogóry.
        Zadziwiająca jest różnica pomiezy wyglądem jeziora Szkadarskiego ze strony
        Albani i Czarnogóry. Od strony Czarnogóry to zadbane jezioro, czyste a od strony
        Albanii to śmietnik!!!! Odradzam Albanię - wrócicie przygnębieni tym co tam
        zobaczycie. Ja na szczęśćie szybko uciekłam do Czarnogóry. W Albanii mieliśmy
        Albańczyka jako przewodnika, który nam opowiadał zadziwiwjące historie o
        mentalności tamtejszych władz...coś niesamowitego..już wolę Polskę Giertycha i
        Leppera ...;-)
      • Gość: gość Re: >>Albania IP: 83.238.103.* 31.10.06, 13:03
        img441.imageshack.us/img441/4576/tiranaaw6.jpg
        Centrum Tirany, aleja Zogu, sierpień 2006. Rzeczywiście, dookoła sam syf i
        żebrzące dzieci.
        :/
        Po co wypisujesz takie pierdoły?
        • Gość: gb Re: >>Albania IP: *.chello.pl 01.11.06, 00:06
          ale to tylko centrum. wyjedz poza.
    • Gość: sara Do Kasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 12:25
      Kasiu, wyjazdy do Sarandy organizowało w tym roku biuro Juwentur z Wałbrzycha.
      Cena ok.1.600,00 zł. przejazd autokarem i promem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka