Dodaj do ulubionych

JICIN - CZESKI RAJ - PYTANIE

IP: 157.25.119.* 09.05.03, 10:58
Czy ktos z was byl w tym miescie, a moze w innym miescie czeskiego raju.
Interesuje mnie wszystko co dotyczy tego regionu a PRZEDE WSZYSTKIM
odległodsc od Pragi, bo to ona jest glownym celem naszej wycieczki, tylko ze
wzgledu na drogie noclegi planujemy zatrzymac sie w jakiej innej ciekawej
okolicy a do Pragi dojezdzac.
dziekuje wszystkim papa
Obserwuj wątek
    • Gość: bah7 Re: JIĆIN - CZESKI RAJ - ODPOWIEDŹ... IP: 213.192.80.* 09.05.03, 11:17
      90 km.
      Ale jak zobaczysz "magiczne miejsca" w Cz. Raju, to może Ci się Pragi
      odechcieć... :)))
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=207&w=77109&a=2860752
      W Jićinie - ładny rynek...

bah7
    • Gość: Paweł Z. Re: JICIN - CZESKI RAJ - PYTANIE IP: 195.117.149.* 28.05.03, 11:50
      Turnov.
      Nie wiem, ile to będzie z Pragi, ale miasteczko jest urocze.
      W samym Turnovie jest do zwiedzenia zamek Hruby Rohozec, a w okolicach jest
      jeszcze kilka zamków i trasy wycieczkowe.
      Najlepiej kupić mapy.
    • Gość: Martin Re: JICIN - CZESKI RAJ - PYTANIE IP: proxy / *.gazeta.pl 30.05.03, 10:22
      Zdravim z Prahy. V okoli Jicina je jeste Sobotka s krasnym zamkem. Jicin -Prahy
      cca 100 km. Zkus www.jicin.org je to velmi dobre udelany informacni server.
      Mejte se Martin
      • Gość: olo Re: JICIN - CZESKI RAJ - PYTANIE IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.03, 07:37
        Martinie, czy moja niedoświadczona w turystyce rowerowej małżonka da sobie radę
        na rowerowych wycieczkach. Jakie trasy polecasz w rejonie CZ.R.
    • magda120475 Re: JICIN - CZESKI RAJ - PYTANIE 05.06.03, 12:29
      Cześć,
      Zeszly weekend spędziłam właśnie w Czeskim Raju -gorąco polecam. Warto obejrzeć
      m.in. Prahovskie Skaly, zamek Kost, Trosky i Valdstein.. no i na pewno tysiąc
      innych miejsc. Sam Jicin jest uroczy, tylko niestety życie w nim zamiera już
      ok. 18.00 (sobota) , dziwne... Zatrzymałam się wlaśnie w Jicinie na
      autokempingu Rumcajs. Standard taki sobie, zbliżony do innych obiektów tego
      typu w Czechach. Tras rowerowych jest b. dużo, ale w najpiekniejsze fragmenty
      skalnych miast trzeba isć na piechotę. Jako raczej niedoswiadczona rowerzystka
      uważam , że wiekszość tras rowerowych chociaż na pewno super ciekawa, jednak
      moze być dosyć mecząca (sporo podjazdów i stromych zjazdów)-ale może tylko to
      tak wygląda. Miłego wyjazdu!
    • waz2105 Re: JICIN - CZESKI RAJ - PYTANIE 19.06.03, 19:24
      Fajny kemping pod Pragą
      www.drusus.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka