Gość: BUBBA IP: 193.120.72.* 15.01.08, 11:54 Mam kolege na Azorach, moze sie wybiore wreszcie do niego w odwiedziny... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agata Re: Azory - po krawędzi krateru IP: *.aster.pl 15.01.08, 20:06 Gorąco polecam, jestem zakochana w Azorach. Martwię się tylko, że autor nic nie jadł ani nie pił za wyjątkiem miejscowego wina. Należałoby wspomnieć o bogatym wyborze ryb i innych owoców morza (polecam rodzinną restaurację w Lagoa w porcie na Sao Miguel) genialne steki ( Peter Cafe Sport w Horta na Faial) i przede wszystkim octopus stew w małej restauracji na Pico 2 min drogi od najlepszej firmy zabierającej turtstów na oglądanie wielorybów i delfinów ( Espacao Talassa- prowadzonej przez Francuza Serge'a) Jeszcze parę słów o serkach wyrabianych na miejscu jedzonych z pastą paprykową.I wiele wiele innych..... Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc Azory - po krawędzi krateru 21.01.08, 18:05 Jak bym byl geologiem i to pasjonatem to bym chciał to zobaczyc, a poniewaz nie jestem wole zwiedzac inne miejsca - ciekawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Azory - po krawędzi krateru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.10, 15:24 ta, pewnie manufakturę albo galerię łódzką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Azory - po krawędzi krateru IP: *.bb.sky.com 22.01.08, 04:52 Oj pan Damian pojechal po bandzie... bylem ostatnio na Teneryfie, pozyczylem autko i zjechalem cala, az w glowie sie krecilo od zbyt szybkiego przemieszczania sie po roznicach wysokosci na tak malym obszarze. I nie jestem geologiem ani pasjonatem, ale sily natury typu wulkan robi wrazenie i to ogromne. Jesli chodzi o temat artykulu, ja jak najbardziel zalapalem bakcyla i za 2-3 miesiace napewno sie tam wybiore, sam czy nie sam, bez znaczenia, fantastyczne miejsce. I na 100% dziksze niz oblepiona hotelami Teneryfka, ktora i tak uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutu Re: Azory - po krawędzi krateru IP: *.nhs.uk 22.01.08, 11:05 Jezeli "Teneryfka" wydaje sie oblepiona turystemi to polecam Fuertaventure, bylem w listopadzie i ludzi raczej nie wiele a wciaz ciepelko no i genialna do sportow wodnych. A te Azory brzmia troche podobnie do Kanarow wiec jezeli ktos lubi jedne to pewnie i drugie tez beda dobre. Trzeba bedzie odwiedzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Azory - po krawędzi krateru IP: 80.240.227.* 12.03.08, 09:46 Azory sa ladniesze od Kanarow. Lanzarotte jest dla fanow wulkanow, a Furtuventura i Teneriffa do kapania. Azory warto zwiedzic cale, bo sa rozne wyspy. Jest przepiekna przyroda i z tego powodu polecam wypozyczyc auto. Jedzenie jest super. Zycze milego urlopu Odpowiedz Link Zgłoś