Dodaj do ulubionych

Barkami po kanałach Francji.

IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.03, 10:49
Szukam takich, co pływali już barkami turystycznymi po rzekach i kanałach Francji. To metoda spędzania urlopu polegająca na włóczędze kanałami portu do portu, zwiedzaniu zabytków, miast i knajp :))
Najbardziej interesowałaby mnie Akwitania, początek września. Jakie firmy charterowe są godne polecenia, na co trzeba uważać, gdzie są ukryte koszty, które drogi wodne są godne polecenia. Na ile "zielony" kapitan z samochodowym prawem jazdy jest zdolny do bezstresowego prowadzenia barki.
Katalogi już mam, ale więc wiedzę podstawową posiadam. Interesuje mnie to, czego w katalogu nie ma.

Za wszelkie informacje z góry serdeczne podziękowania.

Obserwuj wątek
    • Gość: jesien Re: Barkami po kanałach Francji. IP: *.proxy.aol.com 13.09.03, 11:43
      Godny polecenia jest Kanal Midi.Laczy on Morze Srodziemne z Atlantykiem.Zaczyna
      sie w Agde.Na wypozyczenie "krypy" nie musisz miec zadnych papierow.Plywanie po
      kanale nie wymaga szczegolnych umiejetnosci.Ale ceny wypozyczenia zaczynaja
      sie od 400euro poza sezonem.Sprobuj wejsc na strone www.midi canal.com.
      • Gość: Lechu Re: Barkami po kanałach Francji. IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.03, 12:33
        Mój DNS-Server mówi mi, że takiego adresu nie ma.
        Ale dzięki za info.
        • Gość: jesien Re: Barkami po kanałach Francji. IP: *.proxy.aol.com 14.09.03, 13:55
          napisalam troche niedokladnie powinno byc www.midicanal.com. znalazlam jeszcze
          jeden adres dotyczacy plywania po kanalach www.adnavis.com. Nie wiem jakie
          jezyki znasz ale mozesz tez zasiegnac duzych informacji pod
          www.franceguide.com.Niestety nie znam zadnych polskich adresow.Ponadto moge ci
          podpowiedziec,ze adresow jest duzo tylko to kwestia znajomosci jezyka
          obcego.Francuzi maja pieknie opracowane strony turystyczne.Canal du midi lezy w
          Languedoc-Roussilon.Trasa z grubsza
          Agde,Beziers.Narbonne,Carcassonne ,Toulouse.Przez cale lato mozesz liczyc na
          sloneczna pogode i cieplo.Ponadto wzdluz canalu biegnie droga
          rowerowa.Przeplywasz przez ciekawe miasta.Trasa jest atrakcyjna.Jezeli masz
          rowery,to wez je koniecznie w taka podroz.
          • Gość: Krystyna...... Re: Barkami po kanałach Francji. IP: 62.39.208.* 14.09.03, 16:27
            Faktycznie, le Canal du Midi jest bardzo piekny...tak jak opisala Jesien...
            a krotkie przeszkolenie po wynajeciu barki, okolo 20 minut, zupelnie wystarcza.
            Ladny jest rowniez Canal de Bourgogne, z tym, ze pogoda moze nie byc tak
            sloneczna , jak w poprzednim.
            • Gość: jesien pytanie do Krystyny IP: *.proxy.aol.com 14.09.03, 18:08
              napisz prosze cos blizej o tym canale i podaj dokladniejsze namiary,pozdrawiam
              • Gość: Do Jesieni Re: pytanie do Krystyny IP: 62.39.226.* 15.09.03, 01:14
                ...w poniedzialek po poludniu, lub wieczorem, ok?....wrocilam pozno i jestem
                zmeczona...pozdrowienia.
                • Gość: Krystyna...... Re: pytanie do Krystyny IP: 62.39.226.* 15.09.03, 01:17
                  ... P.S. ktory kanal Cie interesuje : du Midi, czy de Bourgogne?...zostaw,
                  prosze odpowiedz.
                  • Gość: jesien Re: pytanie do Krystyny IP: *.proxy.aol.com 15.09.03, 14:08
                    Francja ma mnostwo kanalow po ktorych mozna plywac.Gdzie lezy Burgogne? podaj
                    prosze rase i atrakcyjne miejscowosci,pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
                    • Gość: Krystyna...... Re: pytanie do Krystyny....BOURGOGNE.... IP: 62.39.205.* 16.09.03, 00:22
                    • Gość: Krystyna...... Re: pytanie do Krystyny....BOURGOGNE.... IP: 62.39.205.* 16.09.03, 00:47
                      to jest BURGUNDIA. Polozona w pzryblizeniu, miedzy Paryzem a
                      Lyonem.Najladniejsza trasa jest w okolicach AUXERRE, DOMPIERRE, DIJON, ale
                      wlasciwie cala ta trasa jest malownicza.Na wyszukiwarce GOOGLE Katalog, rzuc
                      haslo: burgundia (spojrz na:www.tuitam.pl/ ).tam znajdziesz informacje po
                      polsku.
                      Na innych wpisz: canal in bourgogne lub canal de bourgogne...:
                      tam znajdziesz informacje po francusku, angielsku i niemiecku...
                      M.in.:
                      www.burgundy-canal.com/
                      www.canal-de-bourgogne.com/
                      sites.inka.de/sites/henssler/inhalt21.htm/
                      icaonna.free.fr/canal.htm
                      www.cruise-in-france.com/region/burgundy.html

...moze wystarczy? pozdrowienia...@+
                      • Gość: jesien Re: pytanie do Krystyny....BOURGOGNE.... IP: *.proxy.aol.com 16.09.03, 22:10
                        dzieki za typ,poszukam
    • Gość: del_petro Re: Barkami po kanałach Francji. IP: 168.143.113.* 13.09.03, 18:15
      Bylem w sierpniu na takim rejsie po kanalach Camarque we
      Francji. W 5 osob wynajelismy barke Pénichette 935.
      Zabawa byla swietna. Na miejscu wypozyczylismy tez
      rowery i moglismy sobie nimi robic wycieczki po okolicy.
      Kierowanie taka barka jest bajecznie proste. Wystarczy
      15-minutowe przeszkolenie przy odbiorze. Dostalismy
      dokladny opis wszystkich sluz i portow, miejsc gdzie sie
      mozna zatrzymac itd. Polecam!.
      Oferte znalazlem i kupilem na stronie
      www.tuitam.pl/index.php?k=1&hotel_id=1286 .
      Sa tam tez rejsy po Burgundii:
      www.tuitam.pl/index.php?k=1&hotel_id=1285
      Pozdrawiam
      Piotr

• Gość: jesien Re: Barkami po kanałach Francji. IP: *.proxy.aol.com 14.09.03, 14:05
        Mam pytanie do Piotra,czy mozesz podac dokladny plan trasy,ktora plynales?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka