Dodaj do ulubionych

MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna

IP: *.as.kn.pl 25.08.10, 19:06
ixdude.com/mkm/
Oto co spotkalo dzis uzytkownikow forum mieszkancow inwestycji przy ul Zwirki i Wigury. Inwestorzy na forum osiedla od kilku miesiecy pisali o swych trudnosciach i problemach, jakich doswiadczali ze strony MKM. Jak widac, takiej ilosci glosow krytycznych dr Klajn juz nie byl w stanie zniesc, wiec... forum zniklo.
Obserwuj wątek
    • szarak1 Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna 25.08.10, 19:20
      Tutaj znajduje się nowe forum mieszkańców osiedla MKM investment.
      forum.gazeta.pl/forum/f,99628,Osiedle_MKM_investment.html. Zapraszam
    • Gość: Mruk Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.218.146.194.generacja.pl 19.09.10, 11:08
      Masakra jakaś. Szukam mieszkania od 2 miesięcy, bujam się po budowach, forach, stronach, reklamach, znowu forach. Dziś jak trafiłem na 5 różnych watków na pierwszej stronie forum gazety to zaliczyłem zdziwko. Bez jaj. Byłem na tej budowie, rozpytywałem się. Nie wiem kto temu człowiekowi robi taki czarny PR ale żale, że ktoś ma złe kafelki albo porysowaną podłogę są śmieszne.

Chętnie zobaczę jakiś konkret pt. zdjęcia tych złych kafelków, podłogi czy tego domofonu za 50 złotych. Chcesz domofon to płacisz, nie chcesz to nie płacisz. Co jest nie tak ? Mieszkanie w dobrej cenie, Zapłać 1000 złotych więcej za metr to będziesz miał domofon i kafelki za free.

Dramat i porażka. Mam nadzieje, że dopadną tą konkurencję, która nakręciła taki negatywny PR
      • Gość: ROMEO Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: 46.113.254.* 16.01.11, 00:24
        konkrety? - zaapraszam jeszcze raz na osiedle - popytać, popatrzeć - gdzie jest obiecane w umowach ogrodzenie? dlaczego nie oddano jeszcze garaży? (minął już ponad rok od terminu) to samo z komórkami lokatorskimi, dlaczego PINB i WINB wstrzymalio prace budowlane? no i gd\zie są kur.....a umowy przeniesienia własności? - termin właśnie minął!!!!! czy wystarczy konkretów? -
        a no i nikt nie dostał ani złotówki za opóźnienie w oddaniu mieszkania, mimo takiego zapisu w umowie.
        Kafelki - domofony - może i mały problem, miałem do czynienia z innym deweloperem - był na każde zawołanie i przede wszystkim szanował klientów i dotrzymtwał słowa - w końcu dzięki nam zarabiał pieniądze.
        • Gość: Bela Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.wroclaw.mm.pl 16.01.11, 10:30
          przestancie narzekać, to się juz nudne robi.
          • Gość: Sebastien Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.play-internet.pl 26.01.11, 17:27
            nudne ale prawdziwe - nudna jest rozmowa z nimi. w zasadzie to już nie ma o czym z nimi rozmawiać.
          • Gość: Spiker Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.medicus.wroc.pl 31.01.11, 11:13
            Jak Ci się nie podoba że narzekamy to nie czytaj :) Kup mieszkanie od tej "firmy" to będziesz mogła się wypowiadać.
            • Gość: Igor Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.play-internet.pl 16.02.11, 19:26
              Faktycznie !!!

W sprawie mkm mozna zobaczyć:

decyzje.uokik.gov.pl/dec_prez.nsf/0/FD1E7DB9158E8783C1257825005031E6/$file/Decyzja%20nr%20RWR%2031-2010%20z%20dnia%2016.12.2010r..pdf
              decyzja Prezesa UOKiK z grudnia przeciwko MKM-investment

i sprawdzić, czy w umowach De-Jot (osiedle horyzonty) są podobne zapisy. Jeśli tak to jak to wygląda?
    • hipoteczny11 Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna 22.02.11, 21:28
      Witam,
      Zapraszam serdecznie na stronę:
      www.solarfinance.pl/posrednictwo-finansowe-solarfinance.html
      Zapewniam bezpłatną obsługę oraz atrakcyjną premię uzależnioną od wysokości kredytu. Premia wypłacana jest w przypadku pozytywnej decyzji kredytowej.

Zapraszam
      Piotr
    • Gość: wojtek k. Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.11, 14:43
      bo jak ktoś wypisuje bzdury to podaje się ich do Sądu, a jak się wygrywa sprawę to i forum znika :) po pierwsze, dobre ceny mieszkań, świetne lokalizacje, domofony to raczej pierdoła wiec nie ma co oczerniać dobrego developera za domofony. mieszkam na Żwirki od roku, poprawki jakieś małe były, ale proszę Was ludzie... gdzie nie ma poprawek?! psujecie mienie dobrego Wrocławskiego developera przez to co u innych pojawia się nagminnie. Ludzie inteligentni potrafią się dogadać z inteligentnym, niewątpliwie Prezesi tego typu inwestycji do takich nalezą. Wstępna rozmowa z MKM bardzo pozytywna. Dalsze działania bezproblemowe (domofony uznaje za pierdołę). Poleciłem kilku przyjaciołom te mieszkania, kupili, zamieszkali i nikt nie narzeka! trzeba umieć docenić pewne szczegóły i zrozumieć drugiego człowieka. Firma dobrze wie czego ludzie oczekują i wywiązują się ze swoich obowiązków. Tyle na ten temat. nie ma co ciągnąc tematu steku bzdur. Pozdrawiam i polecam serdecznie developera. Wojtek.
      • Gość: ... Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.internetia.net.pl 13.04.11, 17:13
        taaa ale jakos płacic swoich zobowiązań nie zamierzają
        • Gość: :) Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.11, 14:04
          takie życie, każdy musi czekać :)
      • Gość: Ja Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.04.11, 15:12
        zacytuje wypowiedzi z innego forum:

Postprzez kubus » Wtorek, 29 Marzec 2011, 17:43
        (...) Swoją drogą. Osiedle MKM do dzisiejszego dnia nie doczekało się zakończenia, nikt nie otrzymał jeszcze aktu. Oficjalny termin zakończenia to koniec 2011r. Lecz z uwagi na toczące się przeciwko developerowi postępowania w sądach administracyjnych, ten termin jest nie realny.

kubus

Ostatnio zalogowany: 09-05-2010

Postprzez marpionek » Poniedziałek, 11 Kwiecień 2011, 20:53
        potwierdzam! nie jest to osiedle "horyzonty" a poprzednia nieudana póki co inwestycja MKM-investment - były na tyle powazne błędy wykonawcze, że nadzór budowlany zamknął budowę. Horyzonty buduja po drugiej stronie Żwirki i Wigury. a jak wybudują - czas pokaże co się tam kryje.
      • Gość: qbs Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.218.146.194.generacja.pl 15.04.11, 17:49
        Domofon to pierdoła - fakt. Półtoraroczne opóźnienie odnośnie aktów, też - fakt. Developerowi też nic nie można zarzucić, po prostu dbają tylko i wyłącznie o interes - fakt. Ale najbardziej mnie rozbawił fakt iż ktoś się podał za osobę, która razem z nami tłucze się po prawnikach w celu odzyskania czegoś za co zapłacił. Tak więc fałszywy Wojtku K, skończ pleść bzdury! I tak wiem kim jesteś ;)
        • Gość: wojtek.k Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 19:34
          Słuchaj Gościu!
          skąd wiesz w którym budynku ja mieszkam? a może mieszkam po przeciwnej stronie i jestem zadowolony co? ciężko było pomyśleć? jak wiesz kim jestem, to wpadnij, przedyskutujemy kwestie nad którymi tak strasznie ubolewasz... zapraszam :) wyraziłem swoje zdanie bo miałem na to ochotę i nie podoba mi się co wypisują tu ludzie wiedzący tak na prawdę G... Ja mieszkam w jednym z mieszkań, jestem zadowolony i mam prawo napisać jakie jest moje zdanie! pozdrawiam ozięble :)
          • Gość: qbs Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.218.146.194.generacja.pl 17.04.11, 11:18
            Gościu!
            mam odpis z KW przed sobą!
            • Gość: wojtek.k Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.11, 21:47
              Gościu! ja do aktu notarialnego tez dostałem odpis z KW (sprawdzony przez notariusza). I co w związku z tym? uważasz ze Sądy i notariusze też działają przeciwko Tobie???
              • Gość: qbs Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.218.146.194.generacja.pl 19.04.11, 14:33
                Jeżeli masz odpis z KW to przejrzyj sobie dział 3. Znajdź mi tam dwóch Wojtków K.
              • Gość: qbs Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.218.146.194.generacja.pl 19.04.11, 14:36
                Poza tym, jak jesteś taki mega szczęśliwy z zakupu to jak się zapatrujesz na wiadomość którą dostaliśmy ostatnio od MKM że 6ego maja będą nas usuwać z mieszkań???!?!?!?!?!? Wiec nie pie...że kupiłeś mieszkanie u nas bo całe osiedle chce zlinczować "panów" K. Dodatkowo że dzisiejsze spotkanie w tej sprawie zostało przez nich odwołane!
                • Gość: n Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.e-wro.net.pl 19.04.11, 21:03
                  dlaczego będą usuwać z mieszkań?
                  • Gość: janosik Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.org 28.04.11, 11:29
                    nie MKM a nadzór, jak się wku... na nicnierobienie w wykonaniu MKM Investment
                    • Gość: qbs Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.218.146.194.generacja.pl 28.04.11, 13:18
                      A podaj mi chociaż jedną sprawę w której nadzór pogonił ludzi? Więc nie chodziło mi o Nadzór
      • Gość: AK Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.man.tk-internet.pl 20.05.11, 22:07
        Czlowieku, jaja sobie robisz? Radzę zapoznac się z przepisami prawa dot. przeniesienia prawa wlasności lokali/ umów przyrzeczonych, wtedy zrozumiesz dlaczego ludzie się niepokoją o swoje mieszkania które moga stracić, jezeli stana się czescia masy upadlosciowej, którzy z Twoich znajomych mają umowyb przyrzeczone?? Nikt, bo nie ma odbiorów budynku i koło się zamyka. Widać ze nie kumasz w ogóle tematu i powagi sytuacji dopoki sam nie odczujesz co znaczy cholerna niepewnosc i strach o swoje M2
      • Gość: MMIIM Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.man.tk-internet.pl 20.05.11, 22:22
        hehehehe :):):) dobry bajer nie jest zły :):) sciema jak nic :)
    • Gość: wojtek.k Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.11, 16:22
      ot co ! :)

www.cylex.pl/firmy/mkm-investment--sp--z-o-o--10483211.html

POZDRAWIAM :)

• Gość: qbs Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.218.146.194.generacja.pl 02.05.11, 12:01
        I rozumiem że to dowodzi faktu że jesteś Wojtkiem K?
        • Gość: wojtek.k Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 17:50
          nie, absolutnie :) to dowodzi tego, że ja będę miał mieszkanie a Ty nie :p ja koncentruje sie na załatwieniu sprawy a Ty na szczuciu i podburzaniu, z czego nic nie wynika... :)
          • Gość: qbs Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.man.tk-internet.pl 10.05.11, 14:16
            jestes debilem wiesz?
          • Gość: AK Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.man.tk-internet.pl 20.05.11, 22:17
            żal mi Ciebie i Twojej infantylności- nie znajomosc prawa szkodzi , a tak na marginesie jakie są koszty utrzymania osiedlowego szamba?
    • garym MKM Investment a AOW 13.05.11, 10:17
      Czy AOW nie uprzykrza trochę życia mieszkańcom osiedla? Przy samych ekranach szum samochodu trochę słychać jednak
      • Gość: AK Re: MKM Investment a AOW IP: *.man.tk-internet.pl 20.05.11, 22:11
        nic nie slychac, mieszkamy przy slepiej drodze a jedyny szum pojazdow dobiega z ulicy Gagarina. Nie wyobrazam sobie mieszkac przy jakiejkolwiek głównej drodze bo tutaj na prawdę jest spokojnie :) I zapewniam ze nie AOW stanowi nasz problem...
    • Gość: abecadło Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.man.tk-internet.pl 24.05.11, 09:26
      Najnowsze informacje o postępach prac na budowie: ixdude.com/mkm/ m.in. Zadłużenie hipoteki na rzecz ZUS, promowanie nowej spółki nie swoimi inwestycjami ale także naprawa oświetlenia i domofonów. Dla każdego coś dobrego ;)
    • Gość: mieszkaniec Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.man.tk-internet.pl 08.11.11, 20:00
      No i niestety MKM Investment zostawił ponad 70 rodzin z zadłużoną hipoteką, przestępcą jako prezesem a panowie prokurenci się zmyli z majątkiem ze wszystkich spółek powiązanych, tj MKM Investment, WGI, De-Jot, K-Invest i Wrocławska Grupa Inwestycyjna. Nowe spółki panów byłych prezesów/prokurentów to Parkhouse i Wrocławska Grupa Finansowa. Jutro w Gazecie Wrocławskiej ukaże się artykuł o osiedlu na Żwirki i Wigury.
      Developer pod pretekstem rozmów o porozumieniu wyczyścił spółkę do cna - sentencja wyroku z Warszawy w sprawie firmy RoKo mówi o celowym wyprowadzeniu majątku. Komornicy podwykonawców i innych wierzycieli wchodzą na m.in. naszą KW. Zaczyna się dramat!
      • Gość: Klient MKM Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.internetia.net.pl 11.11.11, 18:30
        Po ukazaniu się artykułu w Gazecie Wrocławskiej , nowy "Zarząd" MKM-u dał głos. Jak zwykle zrobił to w charakterystyczny dla siebie sposób- wywieszając pismo na drzwiach klatek schodowych osiedla przy Żwirki i Wigury. O formalnej korespondencji do Klientów - stron umowy nikt nie słyszał. Zamieszczam link do tego 'obwieszczenia' : ixdude.com/mkm/wp-content/uploads/2011/11/Pismo-z-MKM-10_11_2011.jpg. Z tomu przekazu i jego charakteru wnioski wyciągnijcie drodzy Państwo sami.
      • Gość: mieszkaniec Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.man.tk-internet.pl 14.11.11, 22:13
        ixdude.com/mkm/2011/11/14/tvp3-wroclaw-o-naszej-sytuacji/
        • Gość: gość Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.internetia.net.pl 17.11.11, 08:22
          O, i tu bardzo ciekawa wiadomość z pierwszej ręki :forum.muchoborwielki.pl/viewtopic.php?f=2&t=1304
          • Gość: Trop Re: MKM Investment - dlugie rece prezesa Klajna IP: *.218.146.194.generacja.pl 20.11.11, 13:31
            Ale przerąbane mają. Wygląda na to, że długie ręce wystawiły ludzi. 70 mieszkań x 300 tys daje 21 milionów złotych. Jeżeli faktycznie ni zapłacili podwykonawcom to zostało to w ich kieszeni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka