Dodaj do ulubionych

TBS - ZIELNA

13.07.04, 11:10
WITAMY WSZYSTKICH PRZYSZŁYCH LOKATORÓW BUDYNKU POWSTAJĄCEGO PRZY UL. ZIELNEJ.
CHCIELIBYŚMY NAWIAZAĆ KONTAKT Z PRZYSZŁYMI LOKATORAMI TEGO BUDYNKU, ABY
WSPÓLNIE DZIELIĆ SIĘ ZDOBYWANYMI INFORMACJAMI.
POZDRAWIAMY NASZYCH PRZYSZŁYCH SĄSIADÓW.

macko1@go2.pl
nr GG 4196410

Obserwuj wątek
    • Gość: marcin Re: TBS - ZIELNA IP: 62.233.250.* 13.07.04, 11:57
      Witam. Wiesz moze czy wszystkie mieszkania sa tam juz rozdysponowane ? Szukam
      wszedzie malego mieszkania w TBS we Wroclawiu i marnie mi idzie :(
      • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.07.04, 15:39
        Mieszkania już od dawna są rozdysponowane. My z mężem szukaliśmy długo po
        porażce z Polewczykiem. Musisz dać ogłoszenia że odkupisz partycypację i szukać
        ogłoszeń, że ktoś sprzedaje takie mieszkanie. A tak na marginesie to pojawia
        sią takich ogłoszeń sporo. Przeglądaj również auto giełdę - tam są takie
        ogłoszenia. Od dłuszego czasu na ul. Poświęckiej (mieszkanie na parteże z
        tarasem) ktoś chce sprzedać takie mieszkanie.
        Powodzenia
        lara
        • Gość: marcin Re: TBS - ZIELNA IP: 62.233.250.* 13.07.04, 17:06
          No my dopiero zaczynamy szukac bo jedyne mieszkania sa teraz z TBS Wroclaw w
          Lesnicy a tam jest straszny kawal drogi i w dodatku nie ma jak dojechac a ja
          musze miec dojazd niskopodlogowym autobusem :( W ostatniej autogieldzie tego
          ogloszenia o ktorym pisalas nie ma ale moze bedzie w nastepnej. Czy to normalne
          ze ludzie chca po kilkadziesiat tysiecy wiecej niz partycypacja za te
          mieszkania czy ja tak zle trafiam ?
          • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.07.04, 17:24
            Nieststy tak sobie ludzie życzą za partycypację nawet 30 tys. dodatkowo. To
            strasze, ale mają do tego prawo - pytałam w tbs. Pamiętam, że widziałam jeszcze
            jedno ogłoszenie na ul. Krzywoustego,ale tam chcieli 60 tys. Te ogłoszenia z
            poświęckiej i z krzywoustego pojawiają się bardzo często. To na poświęckiej mąż
            oglądał - Państwo którzy tam mieszkają chcą mieszkanie w Leśnicy i swego czasu
            czekali aż będzie nabór do Leśnicy (a nabór już trwa), bo tamta okolica im
            bardziej odpowiada.
            Proszę jeszcze skorzystać z forum o TBS i tam zamieścić ogłoszenie o kupnie
            mieszkania.
            Ja jak się dowiem, że ktoś sprzedaje takie mieszkanie to dam znać.
            • Gość: marcin Re: TBS - ZIELNA IP: 62.233.250.* 13.07.04, 17:30
              Gdzie jest forum o TBS ? Pamietasz ile chcieli za to mieszkanie na Poswieckiej ?
              • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.07.04, 17:39
                Napiszę Ci później, bo ja nie pamietam dokładnie ile chcieli (zapytam męża jak
                wróci z pracy).
                Formu jest: kliknij myszka na wyszukiwarkę i wpisz później tbs, a zaraz na
                początku listy będzie "ogólne forum o tbs".
                • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.07.04, 19:52
                  Na Poświęckiej chcieli 65000 tys.
              • piter2004 Re: TBS - ZIELNA 02.01.05, 11:33
                www.forumtbs.pl
              • Gość: k11 Re: TBS - ZIELNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 23:58
                www.forumtbs.pl
          • Gość: ddt Re: TBS - ZIELNA IP: 80.51.27.* 12.12.04, 22:51
            mogę uzyskać więcej informacji na temat tego TBSu w Leśnicy (stronka albo coś :)
            Wielkie dzięki z góry...
          • khucz Re: TBS - ZIELNA 21.03.05, 21:50
            Ja mieszkam w Lesnicy- nie w TBS-ie, ale blisko. Przeprowadziłam się z Grabiszyńskiej. Dojazdy tez mnie przerażały, a teraz okazuje się, że nie jest wcale źle, a nawet więcej- jest rewelacyjnie. mieszkać i móc naprawde odpoczywać- to jest to. Pozdrawiam
      • Gość: markus Re: TBS - ZIELNA IP: 156.17.253.* 31.08.04, 11:24
        Część wszystkim,

Jak pamietam nasza klatka to 20. mieszkanie na poddaszu. Wchodzi się od strony
        Krzywoustego.Fajnie, że już tak szybko mają skończyć budowę. Oglądalismy na
        razie budynek z zewnątrz. No ale teraz to spróbuje wejść do środka.
      • zielna1 Re: TBS - ZIELNA 20.09.05, 09:48
        bedzie ciepło od dzisiaj jakby co !!!!!! w kaloryferach oczywiscie !
    • prw Re: TBS - ZIELNA 13.07.04, 22:22
      Ja mam tam mieszkanie. A wiesz moze na jakim etapie sa prace?
      prw
      • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 14.07.04, 11:21
        Cześć
        Jak byłam tydzień temu to od strony Zielnej do Ip w mieszkaniach tynk był już
        położony. Na IIp w mieszkaniach jeszcze niewiele było zrobione. Wiem, że w
        soboty ludzie chodzą oglądać swoje mieszkania.
        Jaki nr jest Twojej bramy?
        Pozdrawiam
        lara
        • stelnet Re: TBS - ZIELNA 14.07.04, 14:20
          Cześć !

My również czekamy na mieszkanko :-) nasza klatka ma nr 18 i mamy piękny widok
          na sad :-) no ale niestety (chodzi oczywiście o dzwony) mamy po lewej stronie
          kościół :-( trzeba będzie sprawdzic o której godzinie zaczynają sie pierwsze
          msze :-) Ja byłam ok 1 miesiąca temu no może troszke mniej ze 3 tyg i
          ucieszyłam sie ogromnie jak zobaczyłam wstawione okna itd no ale taraz co
          przeczytałam to jeszcze bardziej mnie ucieszyło gdyż mieszkanie będzie nasze
          na parterze. A czy ja dobrze zrozumiałam , że w sobotę można wejść na teren
          budowy i zobaczyć od środka mieszkanie ???????

pozdrawiamy serdecznie
          Stella, Marcel i nasz łobuziak 2,5 letni Papik
          • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 14.07.04, 14:33
            Nam się udało wejść w tygodniu obejrzeć mieszkanie (kierownik na początku nie
            chciał nas wpuścić, ale zmiękł powiedział, że w soboty ludzie oglądają
            mieszkania - czyli można wchodzić). Po budowie nikt nas nie oprowadzał,
            musieliśmy trochę poskakać przez dołki :). Nasze mieszkanie jest na IIp z
            widokiem na willę z naprzeciwka i pole.
            Życzę miłęgo zwiedzania.
          • mrynka Re: TBS - ZIELNA 04.11.04, 19:21
            Cześć!
            też czekamy z mężem na mieszkanie na zielnej, jak przeczytałam to będziemy
            mieszkać w tej samej klatce nr 18 i też na parterze pod jakim numerem będziecie
            mieszkać?

pozdrawiam sąsiadka
            • Gość: lidzki wątek!!! Re: TBS - ZIELNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 00:02
        • prw Re: TBS - ZIELNA 14.07.04, 16:23
          Osiem. Z tego, co sobie przypominam, to nr 8. A mieszkanie na I pietrze. Nie ma
          mnie we Wroc. ale moze w weekend uda mi sie tam podjechac.

Gość portalu: lara napisał(a):

> Cześć
          > Jak byłam tydzień temu to od strony Zielnej do Ip w mieszkaniach tynk był już
          > położony. Na IIp w mieszkaniach jeszcze niewiele było zrobione. Wiem, że w
          > soboty ludzie chodzą oglądać swoje mieszkania.
          > Jaki nr jest Twojej bramy?
          > Pozdrawiam
          > lara
    • stelnet Re: TBS - ZIELNA 16.07.04, 08:56
      Jestem nieszczęśliwa :-( Myślałam, że jeszcze w tym tygodniu zobaczymy
      mieszkanko no ale niestety :-( Może w poniedziałek pojedziemy - tylko żeby
      pozwolili nam wejść na teren budowy :-) A wiecie może jak bedzie z parkingiem -
      czy te pod budynkiem będą płatne ?

pozdrawiamy
      Stella, Marcel i Papik
      • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.07.04, 11:33
        Do poniedziałku już niedługo :). Wiecie dokładnie gdzie jest Wasze mieszkanie,
        jaki ma nr? Bo jeśli tak to spróbujcie wejść nikogo się nie pytając o nic (nikt
        się tam nie interesuje ludźmi) my z mężem idziemy dzisiaj i tak zrobimy, a jak
        ktoś o coś zapyta to powiemy, że ktoś z pracowników pozwolił nam wejść :-).
        Co do parkingu to nic nie wiem, ale chyba dla każdego lokatora będzie jedno
        miejsce parkingowe pod "chmurką" niodpłatne - tak powinno być, ale nie wiem. Te
        pod budynkiem jak będą to napewno odpłatne.
        Pozdrawiam
        Zdam relację z oględzin mieszkanka.
        lara
        • stelnet Re: TBS - ZIELNA 16.07.04, 11:57
          wiem wiem, że do poniedziałku niedaleko :-) ale jestem tak ciekawa i napalona ,
          że niewiem chyba stane na "rzęsach" i pojade jeszcze dzisiaj :-) a Wy ok której
          godziny tam jedziecie ?

pozdrowionka
          • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.07.04, 12:44
            około 15 tam będziemy. Jak uda Ci sie przyjechać to mozemy sie spotkać.
            lara
            • stelnet Re: TBS - ZIELNA 16.07.04, 12:55
              Z miłą chęcią byśmy się z Wami zobaczyli ale niestety ja pracuje do 15:30 mąż
              do 17 i możemy dopiero ok 19-20 jechać - a ciekawa jestem czy w ogóle w tych
              godzinach będzie można wejść na budowe :-)

pozdrowionka
              • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.07.04, 13:06
                O 19-20 tam juz nikogo nie ma tylko stróż, ale może wpóści Was.
                • stelnet Re: TBS - ZIELNA 16.07.04, 13:13
                  no właśnie mam nadzieje, że uda się wejść . A jak nie to zaczekam do przyszłej
                  soboty i wtedy już spokojnie pojedziemy :-) tylko, że ja jestem niecierpliwa
                  i chciałabym już teraz jechać :-(

Stella
                  • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.07.04, 13:20
                    Rozumiem Cię że już byś chciała zobaczyć mieszkanko. My wiele razy jeździliśmy
                    zanim tam weszliśmy, staliśmy pod budynkiem i wpatrywalismy sie w okna. Jak już
                    weszliśmy do mieszkanka to byliśmy szczęśliwi, mimo ze tylko same sciany i to
                    jeszcze nie dokończone, ale to wspaniałe uczucie. Zaskoczyłam sie troszeczkę,
                    bo niektóre pomieszczenia myślałam ze będą mniejsze lub większe a jest
                    odwrotnie - tego na planie nie widać. Prawdopodobnie metrażowo będzie
                    na "plus" - tak powiedział kierownik budowy, ale to się okaże i tak nie jest to
                    zbyt ważne, najważniejsze jest żeby oddali w terminie.
                    pozdrawiam
                    • stelnet Re: TBS - ZIELNA 16.07.04, 13:28
                      Ja również bardzo często bywałam na Zielnej i jeszcze jak stawiali parter itd
                      to się zastanawiałam gdzie będą nasze cztery ściany i nafajniejsze było to że
                      przez dłuższy czas myślałam , ze tam gdzie Wy będziecie mieli a okazało się ,że
                      z drugiej strony :-( :-) (niestety jak pojechałam do TBS-u po plan budowy
                      okazało się, że ktoś go zakosił ! )A czy wy macie taki plan ?

Stella
                      • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.07.04, 13:31
                        Mamy jakis plan, ale to jest taki ogólny budynku i naszego mieszkania.
    • stelnet Re: TBS - ZIELNA 16.07.04, 13:17
      A jakie mieszkanko macie ? Bo my dwu-pokojowe i na parterze . A wiecie może
      jakie wyposażenie będzie ? Jaka kuchenka ma być gazowa czy elektryczna ? itd ???

stella
      • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.07.04, 13:25
        My również mamy dwu-pokojowe na IIp. Będzie kuchenka gazowa, prawdopodobnie
        wykładziny w pokojach, łazienka w kaflach (chyba białe. )
      • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.07.04, 13:26
        18 kuchenek jest elektrycznych, one są na poddaszach. Reszta to kuchnie gazowe.
        • stelnet Re: TBS - ZIELNA 16.07.04, 13:36
          no to fajnie :-) już chciałabym się wprowadzać hmmmmm Ciekawe czy faktycznie w
          listopadzie dostaniemy klucze - mam nadzieję :-)

stella
          • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.07.04, 13:43
            Ja podobnie nie mogę się doczekać. Ogladam meble, kupuję rzeczy do mieszkanka.
            Jak tylko dadzą klucze to od razu sie wprowadzamy. Zapewniają w tbs że na
            świeta będą oddane.
            • stelnet Re: TBS - ZIELNA 16.07.04, 14:04
              Ja również przy każdej możliwej okazji oglądam meble przede wszystkim kuchenne.
              Swięta napewno spędzimy w nowym mieszkanku - tego możemy być pewne :-) A ty
              niedługo jedziesz ? Zdaj relacje na jakim etapie są ok? A może robicie zdjęcia ?

pozdrawiam
              stella
              • jagoda79 Re: TBS - ZIELNA 16.07.04, 15:31
                A wiecie, ile jeszcze trzeba wpłacić, bo w umowie była jeszcze kwota
                dwunastomiesięcznej wpłaty, tylko kiedy i ile to sie płaci?
                • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.07.04, 17:46
                  Wpłaca sie dwunastokrotność miesięcznej opłaty za mieszkanie, prawdopodobnie
                  przy oddaniu kluczy. TBS chce mieć zabezpieczenie w razie gdyby nie płaciło
                  się czynszu, ale dlaczego tak dużo???????????????!!!!!!!!!!!!!!!
                  A Pani jaki ma nr bramy?
                  lara
              • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.07.04, 17:55
                Byliśmy na budowie i się zezłościłam, bo nie było kierownika, a jakiś Pan
                (chyba w tym czasie odpowiadał za wszystko) nie chciał nas wpuścić do środka.
                Dla nas również najważniejsze są meble kuchenne, nawet dzisiaj bylismy jeszcze
                w Black Red White oglądać, ale ceny są wielkie.
                Zdjęć w mieszkaniu jeszcze nie robiliśmy tylko z zewnątrz.
                Od strony Krzywoustego jedną część budynku od zewnątrz już tynkują i robią
                parking - tyle zauważyłam.
                A wiesz coś na temat kaucji? w jakim czasie będzie należało ją wpłacić? zaraz
                przy przekazywaniu kluczy czy może później,a może wcześniej (ale chyba nie)?
                pozdrawiam
                lara
                • stelnet Re: TBS - ZIELNA 16.07.04, 19:21
                  Ja sądzę,że najpierw będzie trzeba wpłacić kaucję i dopiero wtedy dostanie się
                  klucze :-( a co do kwoty to tak jak mówisz 12 x czynsz miesięczny
                  (przy 50 mkw. to wychodzi ok 4.800 zł.)
                  pozdrawiam

Stella
                  • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.07.04, 09:22
                    Sądzę,ze napewno tak będzie, bo nie oddadzą nam kluczy jak nie zapłacimy.
                    Słyszałaś coś o tym, ze tbs może zmniejszyć kaucję albo od niej odstąpić czy
                    rozłożyć na raty? Mi się cos takiego obiło o uszy - jak ktoś nie ma pieniędzy
                    to można starać się o coś takiego. A tak na marginesie to troszeczkę powinni
                    się zastanowić i rozkładać na raty kaucję, bo przecież mieszkania tbs są dla
                    ludzi ubogich to skąd na raz taki człowiek ma wziąć taka kwotę?
                    Zaraz jadę na budowę, może uda mi sie wejść, albo przemknąć :)
                    pozdrawiam
                    • stelnet Re: TBS - ZIELNA 19.07.04, 11:43
                      Witam po weekendzie !

Niestety nic nie słyszałam o rozłożeniu kaucji na raty :-( Sama zapisałam się w
                      pracy na pożyczke aby mieć na wpłate :-( A powiedz czy dostałaś się do
                      mieszkanka ? I jak było ?

pozdrawiam
                      stella
                      • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.07.04, 22:47
                        Witam!
                        Bez problemu w sobotę można było zwiedzać mieszkania. Nasze jest jeszcze
                        niewykończone :(. Od strony Krzywoustego w bramach wstawili już drzwi.
                        My mamy problem z meblami (odnośnie ceny!) ładne są drogie, a te brzydkie i
                        niezbyt dobraj jakości - to nawet nie mam ochoty na nie patrzeć, a cena nie
                        jest zbyt atrakcyjna. Może wiesz gdzie można znaleźć jakieś w przystępnej cenie
                        i lepszej jakosci meble kuchenne?
                        pozdrawiam
                        lara
                        • Gość: joosef Re: TBS - ZIELNA IP: *.deitermann.pl 20.07.04, 07:56
                          Cześć
                          Nie wiedziałem, że można zobaczyć jak buduja nasze mieszkanka?
                          Jak mozna spytac to chciałbym się dowiedzieć kiedy można wejść i zobaczyć swoje
                          mieszkanko.

Joosef
                          • stelnet Re: TBS - ZIELNA 20.07.04, 08:34
                            Cześć !
                            Mnie niestety nie udało się pojechać na Zielną :-( Czekam do soboty bo w
                            tygodniu niemam mozliwości oglądnięcia naszego mieszkanka. Co do mebli to masz
                            rację są bardzio ładne ale i bardzo drogie :-( Widziałam śliczne meble do
                            kuchni no ale cena była również śliczna - ponad 6 tyś. a gdzie reszta ?
                            łazienka itd. :-(

pozdrowionka
                            Stella
                            • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 20.07.04, 09:41
                              Cześć!
                              To fakt my również w podobnej cenie zaprojektowaliśmy sobie mebelki do kuchni,
                              ale musimy się mocno zastanowić czy robić kuchnię porządnie. O umeblowaniu
                              pokoji nawet nie myślimy, a do łazienki wstawimy lusterko i to będzie musiało
                              wystarczyć ;).
                              pozdrawiam
                              lara
                          • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 20.07.04, 09:45
                            Cześć joosef!
                            Najlepiej wybrać sie na budowę w sobotę, wtedy nie robią problemu i można
                            oglądać mieszkania, bo w tygodniu troszeczkę "ganiają" i rzadko kiedy zgadzają
                            sie na oględziny.
                            Jaki nr ma Twoja brama?
                            lara
                            • stelnet Re: TBS - ZIELNA 20.07.04, 10:35
                              Lara - a o której godzinie byłaś na budowie ?

Stella
                              • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 20.07.04, 10:52
                                Ja byłam o 11, a zaczynają pracę o 7 i do 15 powinni być na pewno.
                                • stelnet Re: TBS - ZIELNA 20.07.04, 10:53
                                  dzięki :-) a Wy wybieracie ponownie w przyszłą sobote ?

stella

• Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 20.07.04, 10:56
                                    Przypuszczam, że pojedziemy, a Wy o której planujecie jechać? A może się
                                    umówimy na Zielnej?
                                    lara
                                    • stelnet Re: TBS - ZIELNA 20.07.04, 11:16
                                      No właśnie oto mi chodzi :-)
                                      A wy o której chcecie ?
                                      stella
                                      • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 20.07.04, 11:23
                                        Proponuję godz. 11 od stony zielnej (tam jest gdzie zaparkować samochód). Jak
                                        nie odpowiada Wam ta godzina to możemy zmienić, bo nam jest obojętnie ;)
                                        • stelnet Re: TBS - ZIELNA 20.07.04, 11:38
                                          jeszcze troszke czasu nam zostało do soboty i zdązymy się konkretnie umówić
                                          ok ? Mam nadzieję, że tym razem dojade na Zielną i zobaczę mieszkanie :-)

stella
                                          • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 20.07.04, 11:44
                                            ok
                                            pozdrawiam
                                            lara
                            • Gość: joosef Re: TBS - ZIELNA IP: *.deitermann.pl 20.07.04, 12:22
                              O ile dobrze pamietam to mieszkanko mam pod nr 16/9 II pięterko. Z widokiem
                              na "sypialnie zakonnic". W sobotę może podskoczę zobaczyć co oni tam zrobili.

Pozdrawiam Joosef
                              • stelnet Re: TBS - ZIELNA 20.07.04, 12:33
                                Cześć Joosef !

No to niedaleko nas my mamy pod 18 i na parterze :-) z widokiem na sad
                                zakonnic !!!

pozdrawiamy
                                Stella, Marcel i Papik (2,5 latek)
                                • Gość: joosef Re: TBS - ZIELNA IP: *.deitermann.pl 23.07.04, 10:29
                                  Cześć Stelnet

Na szczęście odwołali mój wyjazd do Katowic więc też mogę przyjechać w sobotę
                                  na budowę. Dajcie tylko znać na którą godzinę.
                                  Mój nr gg 4065679

pozdro
                                  • stelnet Re: TBS - ZIELNA 23.07.04, 11:19
                                    Cześć Wam wszystkim !

Co do jutrzejszego wypadu na Zielną proponujemy godzine 11:00 - czy Wam
                                    odpowiada ? A miejsce - hmmmmm dajcie propozycje :-)

pozdrowionka
                                    Stella
                                    • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.07.04, 11:33
                                      Cześć!
                                      Pasuje mi godz. 11, porzyjedzie ze mną jeszcze jedna sąsiadka (jest nas coraz
                                      więcej ;).
                                      Proponuję spotkać się od Zielnej ze względu, że jest tam gdzie zaparkować, ale
                                      jeśli komuś nie pasuje to się dostosuję.
                                      pozdrawiam
                                      lara
                                      • stelnet Re: TBS - ZIELNA 23.07.04, 11:43
                                        Może być od Zielnej :-) o 11:00.

pozdrowinka
                                        Stella
                                        • Gość: joosef Re: TBS - ZIELNA IP: *.deitermann.pl 23.07.04, 13:33
                                          Ok pasi - 11.00
                                          Przyjadę srebrnym busem -Mersedesikiem
                                          Co do miejsca to wolałbym na zielnej bo mój samochód jest szeroki i długi a z
                                          parkowaniem na krzywoustego będę miał problem.

pozdrawiam
                                          Jossef
                                          • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.07.04, 13:46
                                            Cześć!
                                            Ja przyjadę fordem escortem - czerwonym, a Ty Stella?
                                            Do zobaczenia
                                            pozdrawiam
                                            lara
                                            • stelnet Re: TBS - ZIELNA 23.07.04, 14:13
                                              A my niestety jeszcze autobusem :-( ale wiemy już jakie macie autka więdz nie
                                              będzie problemu :-)

pozdrowionka
                                              :-)
    • stelnet Re: TBS - ZIELNA 26.07.04, 08:36
      Cześć !

Przepraszamy bardzo, że nas nie było :-( rodzinka zrobiła nam niespodzianke i
      przyjechali do nas :-)

pozdrawiamy
      Stella, Marcel i Papik
      • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 26.07.04, 14:13
        Cześć!
        Domyśliłam się, że musiało się coś Wam przydarzyć jak nie przyjechaliście, ale
        przecież to nic straconego, będzie jeszcze niejedna okazja aby zobaczyć
        mieszkanie i się spotkać.
        pozdrawiam lara
        • tbs_zielna FORUM TBS - ZIELNA 27.07.04, 19:03
          Zapraszam
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=21789
      • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 30.07.04, 14:18
        Cześć Stella!
        Ostatnio jestem trochę zabiegana, nawet nie miałam kiedy uśiąść i coś napisać.
        Wybieracie się na Zielną?
        My dopiro pojedziemy we wrześniu - tak planujemy, bo jak często tam byliśmy to
        nie widzieliśmy żadnych zmian i dlatego odpuścimy sobie wycieczki na Zielną
        przez jakiś czas.
        Jak zwiedzicie Wasze mieszkanie to napisz o swoich wrażeniach.
        Pozdrawiam
        lara
    • stelnet Re: TBS - ZIELNA 02.08.04, 08:55
      Cześć Lara !

No nam się w końcu udało pojechać na Zielną i podotykać naszych ścian :-) jest
      boskie mieszkanko, idealne :-) A następna wizyta również we wrześniu!

pozdrawiam
      Stella
      • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 09.08.04, 09:35
        Cześć Stella!
        Czy wiesz coś nowego na temat kaucji?
        Czy kaucję będzie należało wpłaciś ok 2m-c przed otrzymaniem kluczy?
        Trochę mnie martwi ta kaucja, bo jeśli będzie trzeba wpłacić ją we wrześniu
        (tak by wyszło jak by w listopadzie mieli oddać klucze)to już tak niewiele
        czasu zostało,a to taka duż kwota, któa nie daje mi po nocach spać :(
        Jak tam poszukiwanie mebli?
        pozdrawiam
        lara

• Gość: rafal Re: TBS - ZIELNA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.04, 11:26
        Witam. Ja również mam zamiar zamieszkać na Zielnej - 14. Ostatnio nawet byłem
        obejrzeć mieszkanko. Nie wiem tylko czy to akurat było moje - bo nie wiedziałem
        która to klatka jest 14. Chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś ma może rzut
        parteru, zwłaszcza chodzi mi o klatkę 14, lub inne mieszkanko 1-pokojowe z
        aneksem kuchennym na parterze, które jest zwymiarowane. Chciałbym wkońcy jakoś
        rozplanować co i jak :-)
        Pozdrawiam
        • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 09.08.04, 12:28
          Cześć!
          Nie mam takiego rzutu, tylko taki ogólny - jak są rozmieszczone bramy no i
          oczywiście swojego mieszkania. Taki powinieneś też mieć, są na nim podane
          wszystkie wymiary pomieszczeń. Najlepiej i najdokładniej będzie jak samemu się
          zmierzy mieszkanie, bo prawdopodobnie będą niewielkie zmiany co do metraża ;).
          bramy są liczone od nr 4 do 22 (od zielnej 4,6,8,10,12,14...)
          Pozdrawiam
          lara, sąsiadka z bramy nr 10
          • Gość: Jossef Re: TBS - ZIELNA IP: *.deitermann.pl 09.08.04, 14:22
            Katastrofa
            Dzwoniłem do biura TBS i dowiedziałem się, że przekroczę limit zarobków.
            Jestem bogaczem na TBS a biedakiem na zwykłe M. Teraz muszę szybko kogoś
            domeldować bo uwolnią mi czynsz. Cholera zawsze wieje wiatr w oczy. A o kaucji
            to wolę nie myśleć. Może uda mi się domeldować kuzynkę. Ale jak ona zacznie
            pracować to leżę......Jeszcze studuije ale nie wiadomo jak jej dalej pódzie.

sąsiad z 16
            joosef
            • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 09.08.04, 17:07
              Witaj!
              Współczuję, ale masz rasję wiatr zawsze wieje w oczy i to nie tylko Tobie, ale
              mi również. Trzeba się jakoś trzymać.
              Pozdrawiam
              lara
              • olkakw Re: TBS - ZIELNA 09.08.04, 20:34
                Caeść my mamy mieszkanie w klatce nr. 14 mieszkanie 15 to jest na poddaszu nie
                wiecie czy tam bedą kuchenki elektryczne czy gazowe? A na kiedy jest planowane
                oddanie kluczy? I czy ktoś moze wie na jaki teren bede miala widok z mojego
                mieszkania( na kościoł)? Coś mi sie obiło o uszy ze na poddaszu sa kuchenki
                elektryczne czy to prawda?
                Pozdrawiam serdeczne wszystkich sasiadow
                • Gość: joosef Re: TBS - ZIELNA IP: *.deitermann.pl 10.08.04, 14:36
                  Tezmi się obiło o uszy, że na poddaszu mają być elektryczne. Ale najlepiej
                  zadzwonić do TBS-a i popgadać z babkami.

pozdro
                  • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.08.04, 08:04
                    Witam Wszystkich!
                    Nie mogliśmy sie z mężem powstrzymać i pojechaliśmy wczoraj na Zielną. Muszę
                    powiedzieć, że to trudne wytrzymać w postanowieniu, że do września tam nie
                    pojedziemy, bo i tak nie widzimy zmian.
                    Dla zaintersowanych: na balkonach są już barierki - zielone.
                    pozdrawiam
                    lara
                    • Gość: olkakw Re: TBS - ZIELNA IP: *.devs.futuro.pl 16.08.04, 18:30
                      czesc my pojedziemy w ta sobote bo juz nie mozemy wtrzymac mam nadzieje ze nas
                      wpuszczą do srodka.pozdrawiam
                      olka
                      gg 6515201
            • stelnet Re: TBS - ZIELNA 18.08.04, 09:20
              Cześć Lara !
              My również byliśmy na Zielnej i w naszym mieszkanku są już kaloryfery i w
              niektórych mieszkaniach są drzwi - białe bardzo ładne :-) Do 15 września budowa
              ma być zakończona i wchodzą podobno z wyposażeniem :-) więdz jeszcze tylko 3
              miesiące i się chyba wprowadzimy :-)

pozdrawiamy wszystkich
              Stella Marcel i Patryk
              • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.08.04, 17:06
                Cześć Stella!
                Do bardzo miła wiadomość,że powoli kończą z zewnątrz i zaczną robić wnętrza.
                Dzwoniłam do tbs, pomiary mieszkań mają być robione w listopadzie i będzie
                wtedy trzeba wpłacić kaucję i od listopada prawdopodobnie będą zasiedlać.
                pozdrawiam
                lara
                • Gość: olka Re: TBS - ZIELNA IP: *.devs.futuro.pl 24.08.04, 21:57
                  Czesc dzisiaj bylismy na budowie i ogladaliśmy swoje mieszkanie.Rozmawialismy z
                  jakims majstrem i powiedzial nam ze zakonczenie budowy bedzie do 25
                  pazdziernika.
                  Pozdrawiam
                  Olka
            • stelnet Re: TBS - ZIELNA 09.09.04, 08:54
              Witajcie sąsiedzi !

Czy Wy już biegacie za meblami, Ze Was tu nie widać ? :-( Nic nie piszecie
              może jakies nowinki ? Ja niestety nie byłąm na zielnej już chyba ze trzy
              tygodnie więdz niewiem jak wyglądają prace :-( podzielcie się informacjami :-)

Lara a ty gdzie zniknełaś ?

pozdrowionka
              Stella i reszta rodzinki :-)
    • stelnet Re: TBS - ZIELNA 25.08.04, 11:33
      Cześć Wam wszystkim !

To może całość ma już być oddana do 25 października bo jak ja rozmawiałam z
      kierownikiem budowy to powiedział, że oni mają zdać budowe 15 września i wtedy
      wejdą z wyposażeniem :-)

pozdrowionka
      Stella i reszta rodzinki
      • Gość: olka Re: TBS - ZIELNA IP: *.devs.futuro.pl 25.08.04, 11:39
        Tak cała budowa z wyposażeniem wnetrz ma byc oddana do 25.10 on powiedzial ze
        wtedy juz definitywnie maja byc zakonczone juz wszystkie prace .
        Pozdrawiam
        Olka
    • stelnet Re: TBS - ZIELNA 30.08.04, 10:19
      Cześć sąsiedzi !

Co tam słychać nowego - macie jakieś nowinki ? Może był ktoś w sobote na
      budowie i jakie postępy ????

pozdrawiam
      Stella i spółka
      • Gość: joosef Re: TBS - ZIELNA IP: *.deitermann.pl 30.08.04, 14:35
        W środku juz są kolorowe tynki i wykładaja kostke brukową. Poza tym grzejniki
        są juz zamontowanei powoli wykańczają mieszkanka.

pozdro jk
        • aniakosnik Re: TBS - ZIELNA 09.09.04, 10:46
          Hej, witam wszytskich na FORUM, ja bede mieszkac na parterze w klatce nr8 od
          strony ZIelnej , budowe obserwowalismy od czasu gdy nie byla jeszcze ogrodzona
          i wewnatrz bylismy juz kilkakrotnie .

Poruszany byl tu watek kafli w lazience , Pani w TBS powiedziala ze ich nie
          bedzie tylko wykladzina PCV...w kuchni rowniez a w pokojach wykladzina
          dywanowa - oczywiscie mozna wszystko zmienic w ramach ''upiekszania
          mieszkania''.
          Pozdrawiam , jezeli chce ktos poklikac konkretniej zapraszam na gg nr 236166 :)
          • aniakosnik Re: TBS - ZIELNA 09.09.04, 10:49
            upsss pomylka , mieszkanko jest w klatce nr 10 z widokiem na skup zlomu :P
    • stelnet Re: TBS - ZIELNA 09.09.04, 12:23
      Witajcie sąsiedzi !

Czy Wy już biegacie za meblami, Ze Was tu nie widać ? :-( Nic nie piszecie
      może jakies nowinki ? Ja niestety nie byłąm na zielnej już chyba ze trzy
      tygodnie więdz niewiem jak wyglądają prace :-( podzielcie się informacjami :-)

Lara a ty gdzie zniknełaś ?

pozdrowionka
      Stella i reszta rodzinki :-)

• Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 09.09.04, 15:36
        Witam Wszystkich!
        Ostatnio jestem zapracowan i nawet nie miałam siły napisać coś, a poza tym już
        dawno nie byłam na Zielnej. Cieszy mnie jednak fakt, że budowa nadal trwa i nie
        ma żadnych utrudnień.
        Pozdrawia
        lara
    • stelnet Re: TBS - ZIELNA 09.09.04, 15:46
      No witaj Lara !

Już myślałam, że gdzieś wyjechałaś bo jakoś cicho na forum ! Ja również dawno
      niebyłam na zielnej i chyba dzisiaj podjade po pracy popatrzeć chociaż z
      zewnątrz :-) Ciekawa jestem jak tam już jest ?!

pozdrowionka
      Stella
      • aniakosnik Re: TBS - ZIELNA 09.09.04, 16:05
        Na Zielnej bardzo kolorowo - budowa od strony Krzywoustego ma kolor ceglasty ,
        od Zielnej o ile dobrze pamietam cytrynowy( albo to od dziedzinca) i jeszcze
        gdzies tam mi blysnal zielony.

Pozdrawiam
        • aniakosnik Re: TBS - ZIELNA 09.09.04, 19:45
          Na Zielnej jest juz pieknie! budowe od strony ul.Zielnej zaczynaja powoli
          malowac , wewnatrz dziedzica jezdzi spycharka i wyrownuje teren- kladziona jest
          rowniez kostka. U nas w mieszkanku (10/2) sa juz zamontowane parapety i
          grzejniki oraz drzwi wejsciowe(jedyny mankament to brzydka rurka od gazu ,
          ktora jest miedziana i polozona na wierzchu)
          Pozdrawiam .ania
    • stelnet Re: TBS - ZIELNA 10.09.04, 08:31
      Cześć sąsiedzi !

byłam wczoraj na zielnej no i faktycznie jest kolorowo i to bardzo ponieważ
      tych odcieni na bloku jest chyba ze cztery :-) kostke kładą no i ja byłam ok
      19:00 a oni nadal pracowali i wywozili ziemie i takie tam. Zapytałam się
      jednego budowlańca jak tam w środku jest i czy mogę wejść a on powiedział, że
      mieszkania są już pozamykane na klucz ponieważ łazienki są w pełni wyposażone
      :-) :-) :-) to tyle wiadomości ale to wszystko bardzo ładnie wygląda :-)
      pozdrowienia
      stella i reszta rodzinki

ps. Moje maleńkie serduszko niestety powiedziało, że mu się niepodoba ten domek
      i on niechce tu mieszkać:-(
      • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.09.04, 18:43
        Witam!
        Byłam wczoraj na Zielnej.Nasz bloczek nabiera kolorów :). W środku w
        mieszkaniach są już drzwi (białe z szybą). Tam gdzie ma być plac zabaw to
        posiali trawę w jednym miejscu, w mieszkaniach widziałam kaloryfery -
        troszeczkę małe :(, ale może i tak będzie ciepło - mam taką nadzieję, bo jestem
        zmarzluchem :).
        Pozdrawiam
        lara
        • stelnet Re: TBS - ZIELNA 17.09.04, 18:54
          No witaj Lara !
          Coś dawno ciebie tu niebyło :-( Ja może jutro pojade ale niewiem czy jest sens
          bo jak byłam w zeszłym tygodniu to budowlaniec powiedział, że mieszkania są
          pozamykane i że łazienki są już w pełni wyposażone - to jak to naprawde jest
          możesz mi powiedzieć bo głupieję :-(

pozdrawiam Stelnet
          • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 20.09.04, 14:58
            Witaj Stella!
            To zależy na kogo trafisz na budowie, bo mój mąż i znajomi weszli bez problemu
            do mieszkań. W mieszkaniach są już drzwi więc niektóre są pozamykane, ale coraz
            trudniej się dostać do środka. Ja jestem na Zielnej bardzo rzadko. Ostatnio to
            tylko z zewnątrz popatrzyłam - mąż tylko wszedł do naszego mieszkanka. Zresztą
            jak to facet na budowie - zawsze sie przemknie :)
            Pozdrawiam
            lara
            • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.09.04, 20:10
              Witam Wszystkich!
              Mam nowe wieści. Do mieszkań już nie wpuszczają, wszystkie są pozamykane i
              teraz nie ma co liczyć na to, że pozwolą wejść do mieszkania :(, ale za to jest
              pocieszające to, że tak szybko robią.
              Poadrawiam
              lara
              • stelnet Re: TBS - ZIELNA 24.09.04, 09:17
                Witaj Lara !

Faktycznie lecą z robotą :-) teraz to nam czas powoli bedzie leciał :-( A
                właśnie, jak tam poszukiwania mebli kuchennych masz już coś na oku ???

pozdrawiam
                Stelnet
                • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 26.09.04, 19:32
                  Witaj Stelle!
                  Znaleźliśmy kilka ładnych frontów, ale pomyśłimy o zakupie w nowym roku, bo
                  ważniejsza jest teraz kaucja :(, a zaostało już mało czasu.
                  Oglądamy też inne meble, ale tylko na tym się kończy:(
                  A Wy znaleźliście coś ciekawego?
                  Pozdrawiam
                  lara
                  • stelnet Re: TBS - ZIELNA 01.10.04, 15:09
                    Witajcie !

Najnowsze informacje :
                    kuchenki gazowe firmy MORA (Słowackie) wersja podstawowa :-(
                    wykładziny beżowe,
                    zasiedlanie listopad-grudzień,
                    po 5 mieszkań dziennie :-)
                    podobno bardzo ładny plac zabaw dla dzieci
                    parkingi pod gołym niebem za darmo - wiadomo
                    natomiast miejsce parkingowe pod blokiem - kaucja 500 zł. a miesięcznie 60 zł +
                    22vat - informacja jeszcze nie jest pewna :-(

to chyba tyle !!!
                    pozdrawiam
                    Stelnet
                    • Gość: vat Re: TBS - ZIELNA IP: 195.116.92.* 01.10.04, 16:26
                      a gdzie vat - kto zapłaci ?
                      • Gość: olka Re: TBS - ZIELNA IP: *.devs.futuro.pl 07.10.04, 09:54
                        To jak bedą oddawać po 5 mieszkań dziennie to zasiedlenie potrwa 2
                        miesiące.Wydaje mi się ze będzie im zależało zeby szybko się wszyscy
                        wprowadzili bo wtedy szybciej bedziemy czynsz im placic a chyba na tym im
                        zalezy.
                        Pozdrawiam wszystkich olka
                        • soncia Re: TBS - ZIELNA 07.10.04, 16:37
                          Od strony krzywoustego dom wygląda pieknie -tynki kolorowe mury.A od strony
                          zielnej -tam gdzie ja mam miec mieszkanie -nie ma jeszcze ocieplenia tynków i
                          dachu!!!
                          • Gość: autor Re: TBS - ZIELNA IP: *.pie.warszawa.sint.pl 18.12.04, 22:13
                            eeetam
                            • stelnet Re: TBS - ZIELNA 22.12.04, 09:46
                              Cześć !

w dzisiejszym Słowie jest napisane o Zielnej oraz podali oficjalnie, że
                              lokatorami staniemy się w styczniu.

pozdrawiam i życze wszystkiego dobrego z okazji Świąt !!!

:-)

Stelnet
                        • Gość: krest Re: TBS - ZIELNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 19:06
                          mysle, ze masz racje.pozdrawiam.krest
                      • grodek1 Re: TBS - ZIELNA 02.09.05, 09:06
                        Zamiast Vat - u , mozna przeciez zaplacic Mstw, zobacz www.grybow.abc.pl
                      • grodek1 Re: TBS - ZIELNA 02.09.05, 09:08
                        Zamiast Vat-u, monaby tez Mwst zaplacic, zobacz jak sie to robi
                        www.salwa.de.vu
                        • kacha43 Zakłócenia w TV 02.09.05, 20:33
                          Mam pytanie do mieszkańców naszego TBSu: czy wiecie co się dzieje wieczorami z
                          TV, ze ekran śnieży? Do 19 jest ok, potem już nie. CZy ktoś o to pytał, albo
                          wie co z tym zrobić????????
                          • krysia.25 Re: Zakłócenia w TV 07.09.05, 08:04
                            wczoraj śnieżyła dwójka, trójka i polsat. zima idzie chyba...
                            oby dziś nie śnieżyło, bo mecz jest.
                            pozdrawiam,
                            P.S.
                            ola i grześ my żyjemy, a Wy?
                            • kacha43 Re: Zakłócenia w TV 07.09.05, 08:56
                              Krysiu 25! U nas też dalej śnieży. wczoraj do ok. 14 nie było 1, 2,polsatu, tv
                              regionalnej, już myślałam, ze coś robia i wieczorem będzie ok, a było jeszcze
                              gorzej. Ja i sąsiedzi zgłaszaliśmy to do tbsu, a Wy. Im więcej tym lepiej! A w
                              której klatce mieszkasz? Bo ja w 20. Pozdrawiam
    • stelnet Re: TBS - ZIELNA 07.10.04, 10:41
      Witam Wszystkich !

Ja się tylko dzielę informacjami które uzyskałam w TBS a jak naprawdę będzie
      dowiemy się już niebawem :-)

pozdrawiamy
      Stelnet
      • Gość: olka Re: TBS - ZIELNA IP: *.devs.futuro.pl 07.10.04, 18:01
        OK rozumiem tylko sobie pomyslalam ze jak faktycznie po 5 mieszkan dziennie
        beda oddawac to to bedzie strasznie dlugo trwalo ale tez racja ze oni moga miec
        rozne pomysly.Njaważniejsze ze juz niedlugo sie dowiemy
    • stelnet Re: TBS - ZIELNA 08.10.04, 09:16
      Witajcie przyszli sąsiedzi !!!

Obiło mi się o uszy, że może zrobią "drzwi otwarte" na naszej Zielnej i można
      będzie zobaczyć mieszkania już gotowe ale napewno nie wszystkie tylko wybrane i
      zapewne w obecności pracowników TBS-u. Jak będzie informacja już potwierdzona
      to oczywiście dam znać !!! Chyba, że Wy już coś słyszeliście ?
      pozdrawiam
      Stelnet
      • stelnet Re: TBS - ZIELNA 13.10.04, 12:52
        Witam Wszystkich !!!

No i tak "Drzwi otwarte" odbędą się 23-24 października od ok 9:00, będzie
        pokazane - jako przykład jedno mieszkanie.

pozdrawiam
        Stelnet
        • elpe1 Re: TBS - ZIELNA 13.10.04, 13:42
          Witam wszystkich sasiadów,

Super wiadomość tylko jak pokażą jedno mieszkanie a chętnych do obejżenia
          bedzie 500 osób to mam nadzieję, że to nie bedzie mieszkanie w którym będę
          mieszkał :)

Pozdrawiam,

elpe1
          • stelnet Re: TBS - ZIELNA 13.10.04, 13:53
            Cześć !!!

Ja również mam taką nadzieję, że to nie będzie moje mieszkanko !!!

pozdrawiam
            Stelnet
            • elpe1 Re: TBS - ZIELNA 13.10.04, 13:57
              Pewnie pokażą gdzieś na pierwszym, bo kto by szedł na ostatnie :)

Pzd,
              elpe1
      • stelnet Re: TBS - ZIELNA 13.10.04, 14:48
        Cześć !

podstawowe informacje dostaniesz na stronie
        - www.tbs-wroclaw.com.pl
        pozdrawiam
        Stelnet
      • stelnet Re: TBS - ZIELNA 14.10.04, 08:47
        Cześć Lara !

To są smutne wiadomości :-( mam nadzieje, że nie bedzie aż tak źle :-)
        czyli najlepiej jechać z kimś kto się zna na takich różnych usterkach.

pozdrawiam
        Stella
    • Gość: monika Re: TBS - ZIELNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.04, 14:05
      cześć bardzo jestem ciekawa ile kosztuje takie mieszkanie 2 pokojowe ile trzeba
      wpłacić i jaki jest póżniej czynsz i na jakich to jest zasadach dzieki i pozdrawiam
    • Gość: Markus Re: TBS - ZIELNA IP: 156.17.253.* 13.10.04, 16:18
      Cześć,
      Otrzymałem w TBS-ie informacje, że nie będzie kafli w mieszkankach. Byęm
      ostatnio na budowie, a własciwie w klatce, bo mieszkania już faktycznie
      pozamykane.

Pozdrawiam wszytkich,

Markus
      • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.10.04, 19:40
        Witam Wszystkich!
        Nowe wiadomość!!!
        W kilku mieszkaniach odchodzi farba i są grzyby zwłaszcza na wyższych
        kondygnacjach! zwracajcie uwagę przy oględzinach waszych mieszkanek czy nie
        macie takich niespodzianek.
        Jeszcze jedno czy wszystkie drzwi w mieszkaniu są oszklone?, bo w niektórych są
        całe bez szyby pełne (zapewne chodzi im o koszta).
        Pamiętajcie że jeśli odbierze sie mieszkanie, a później zgłosi się usterki to
        możemy się nigdy nie doczekać na poprawki - informacja z formu o TBS.
        Najwięcej i najciekawszych informacji na temat budowy udzieli wam życzliwy
        pracownik firmy Wrobis (bo inni to wynajęci- prywatni)-sprawdzone.
        Pozdrawiam
        lara
        • elpe1 Re: TBS - ZIELNA 14.10.04, 10:06
          > W kilku mieszkaniach odchodzi farba i są grzyby zwłaszcza na wyższych
          > kondygnacjach!
          zdjęcia, proszę o zdjęcia ...

> Najwięcej i najciekawszych informacji na temat budowy udzieli wam życzliwy
          > pracownik firmy Wrobis

telefon do tego "gościa" na prv.

> Pozdrawiam
          > lara

Pozdrawiam,
          elpe1
        • stelnet Re: TBS - ZIELNA 14.10.04, 10:13
          Cześć Lara !

To są smutne wiadomości :-( mam nadzieje, że nie bedzie aż tak źle :-)
          czyli najlepiej jechać z kimś kto się zna na takich różnych usterkach.

pozdrawiam
          Stelnet
        • stelnet Re: TBS - ZIELNA 14.10.04, 14:28
          Cześć Lara,

coś trudno mi w to uwierzyć :

W kilku mieszkaniach odchodzi farba i są grzyby zwłaszcza na wyższych
          > kondygnacjach!
          popytałam troszeczke i
          - jak już jest grzyb to pokazuje się najpierw na dole a na końcu na górze
          - możliwe, że dach przecieka ale od tego w tak krótkim czasie nie mógł
          powstać "muchomorek" więdz Laro mam pytanko czy ty widziałś te usterki na
          własne oczy ty tylko Ci tak powiedział ten pracownik ?

pozdrawiam
          Stelnet
          • Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 14.10.04, 17:14
            Witaj Stella!
            Grzyb w sensie wielkiej plamy wilgoci, która jest widoczna gołym okiem.
            Teraz poprawiają usterki w mieszkaniach, a od wilgoci, która jest, do grzyba
            jest niedaleko.
            Usterki widziałam sama. Nawet mogłabym podać dokładnie bramy i nr mieszkań w
            których widziałam plamy wilgoci na ścianach, ale takie rzeczy rzucają sie w
            oczy więc proponuję rozejrzeć się w swoim mieszkaniu czy nie ma nic podobnego.
            Nie dziwię się, że teraz wychodzą rózne defekty pracy, bo ściany w mieszkaniach
            pomalowali (niektórych)jak dachu jeszcze nie było.
            pozrdawiam
            lara
            • Gość: olka Re: TBS - ZIELNA IP: *.devs.futuro.pl 14.10.04, 21:43
              Witam wszystkich
              A czy juz wiadomo kiedy bedziemy mogli dokonac tych ogledzin w mieszkaniach czy
              narazie jeszcze nie?
            • stelnet Re: TBS - ZIELNA 15.10.04, 08:29
              Cześć Lara !

A już łudziłam się, że może ktoś tak sobie powiedział :-( kurcze to bardzo
              źle :-( z jednej strony to się cieszę bo mieszkanie mam na parterze (ale też
              nigdy nic niewiadomo!!!) ale znowu przykro mi, że to innych bedzie dotyczyć :-(
              a tak się cieszyliśmy, że szybko im idzie ta budowa :-( :-( :-(
              To po takich smutnych wieściach możliwe , że się przeciągnie odbór mieszkań ?!

pozdrawiam Wszystkich przyszłych sąsiadów

Stelnet i rodzinka
    • elpe1 Re: TBS - ZIELNA 21.10.04, 15:04
      Właśnie na www.tbs-wroclaw.com.pl/ oficjalnie jest, że "Drzwi otwarte"
      23.10 od godz. 10:00

Pozdrawiam,
      elpe
      • elpe1 Re: TBS - ZIELNA 21.10.04, 15:11
        Jeszcze jedno:
        Własnie dzwoniłem i miła Pani tak powiedziała:
        Drzwi otwarte w godzinach 10:00 - 16:00
        Bedzie mozna zobaczyć jak wyglądają wykończenia, armatura sanitarna itd. (no bo
        po to chyba jedziemy :) )
        Nie ma 100 % pewności czy trafi się akurat na swoje mieszkanie, ale na pewno
        nie będzie to jedno do ogladnięcia dla wszystkich.

Pozdrawiam,
        elpe

• soncia Re: TBS - ZIELNA 23.10.04, 17:25
          Czy ktoś z Was był na "Dniach otwartych"? jakie wrażenia?
          • elpe1 Re: TBS - ZIELNA 23.10.04, 17:53
            Witam,
            Tak - byliśmy.
            Ze względu braku czasu jutro opiszemy wrażenia.

Pozdrawiam,

elpe
            • Gość: olka Re: TBS - ZIELNA IP: *.devs.futuro.pl 23.10.04, 20:03
              My bylismy dzisiaj na drzwiach otwartych pokazali chyba pare mieszkan w jednej
              klatce.Nawet niezle wygladaly.Ale budowa jest jeszcze nie zakonczona w innych
              klatkach dopiero kładą kafelki.Pani z tbsu powiedziala ze w grudniu bedą
              oddawac ale dokładnie to jeszcze nic nie wiedomo.Grzyba na scianach nie
              widziałam bo pewnie pokazali te miaszkania ktore dobrze wygladaja.
              Pozdrawiam
              Olka
              gg 6515201

• stelnet Re: TBS - ZIELNA 23.10.04, 21:03
                Witam Wszystkich przyszłych sąsiadów !
                My również byliśmy i mieliśmy szczęście bo w naszej klatce montowali domofon i
                mieli klucze od naszego mieszkanka :-) no i sami otworzyliśmy drzwi wchodzimy i
                pierwsze wrażenie ok nawet powiem, że bardzo ok ALE po wejściu do kuchni
                rzuciła nam się sciana w oczy pomiędzy kuchenką a umywalką okropnie mokra :-(
                myślałam, że się załamię :-( powiedzieli, że będą osuszać ale czy to
                wystarczy ?! :-( :-(
                Mam nadziję, że u Was jest zdecydowanie lepiej :-)

pozdrawiamy
                Stelnet
                • soncia Re: TBS - ZIELNA 23.10.04, 22:55
                  Moje mieszkanie przy Zielnej 10 od strony Zielnej nadal nie ma tynków a nawet
                  jeszcze nie są połozone ocieplenia!Pytałam głównego pana inwestora o termin
                  oddana mieszkań do użytku-i on odpowiedział mi że "Wprowadzka"nastąpi w
                  styczniu.Pytałam też o miejsca garazowe-Wysokość oplaty miesiecznej ma wynosic
                  85 zl za miesiąc ,a podania już teraz można składac przy
                  ul.Przybyszeskiego.jeszcze nie wiadomo ile będzie wynosiła kaucja.Ogladane
                  mieszkania podobały mi się nawet(drobne zastrzezenia do koloru wykladzin
                  dywanowych)ale żałuję ,że żadne z oglądanych mieszkań nie było podobne w
                  rozkładzie do mojego.Na mojej klatce schodowej jeszcze kupa gruzu itp...Ale
                  jestem dobrej mysli,choc już wiem że święta spędzę w starym mieszkaniu
                  • stelnet Re: TBS - ZIELNA 27.10.04, 15:23
                    Witajcie !

pozwoliłam sobie skopiować wrażenia z "naszej Zielnej" z Ogólnopolskiego Forum
                    TBS

Re: TBS Wrocław - Leśnica
                    tomasz 25.10.2004 09:45 + odpowiedz

Witam serdecznie
                    Rury gazowe są prowadzone na, zewnątrz co jest podobno wymuszone przez przepisy
                    budowlane. Ale to informacja z drugiej ręki, zasłyszana jakiś czas temu od
                    człowieka zajmującego się zarządzaniem komercyjnych mieszkań na wynajem.
                    Zainteresowało mnie natomiast, dlaczego w łazienkach, a szczególnie w jednej z
                    nich, tak fatalnie poprowadzono rury kanalizacyjne - odpływy od umywalki i od
                    wanny "szedł" praktycznie po podłodze zamiast być wpuszczony głębiej, przez co
                    konieczne będzie podniesienie poziomu podłogi - zamaskowanie jakimś ...
                    cokolikiem, progiem itp. tej, moim zdaniem, fuszerki.
                    Przedstawiciel TBS twierdził, że obecne technologie i materiały stosowane w
                    budownictwie nie pozwalają po prostu tak do końca wszystkiego pochować w
                    ścianach/podłodze gdyż są one ... za cienkie. Hm... mówiąc szczerze odebrało mi
                    wtedy mowę i o nic więcej już się nie pytałem...
                    Ogólnie mieszkanka podobały mi się. Wyglądające na solidne (chyba, bo
                    zauważyłem od strony zawiasów po 3 kołki antywyważeniowe) drzwi wejściowe, w
                    każdym pokoju po 4 gniazdka elektryczne, szerokie, drewniane parapety, systemy
                    wentylacyjne w oknach, pozwalające "rozszczelnić" okno bez jego otwierania
                    (przydatne podczas wyjazdu np. na urlop), liczniki na wodę ze zdalnym odczytem
                    (każdy licznik podłączony do systemu - wystarczy podobno podłączyć, gdzieś w
                    piwnicy, laptopa i... wszystkie odczyty są zapisywane na dysk, bez konieczności
                    nachodzenia lokatorów), ładne, choć małe balkony, niezłe i raczej równe gładzie
                    na ścianach...
                    Ten sielankowy :-) obraz popsuła mi kuchenka elektryczna stojąca w jednym z
                    mieszkań. Była koszmarna, z najprostszymi, podejrzewam najbardziej
                    energożernymi "palnikami". Myślałem, że mieszkania w TBS mają być przyjazne dla
                    kieszeni lokatora i mają gwarantować niski koszt eksploatacji...
                    Zrobiłem parę zdjęć podczas tej wizji lokalnej :-)
                    Muszę je tylko "ściągnąć" z aparatu i chętnym postaram się je przesłać.
                    Ps.: Wszyscy poprzedni subskrybenci otrzymają je automatycznie, rzecz jasna.
                    Pozdrawiam
                    ----------Tomasz

a i jeszcze jedno dzwoniłam do TBSu i zostałam zapewniona, ŻE ŚWIĘTA TO WSZYSCY
                    SPĘDZĄ W NOWYM MIESZKANIU !!! :-)

pozdrawiam
                    Stelnet
                    • Gość: Rafał Re: TBS - ZIELNA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.04, 07:22
                      Ja chętnie zobaczę zdjęcia z Zielnej. Mój adres: frafal@o2.pl , lub powiedz jak
                      się z Tobą skontaktować.
                      Rafał
                      • Gość: olka Re: TBS - ZIELNA IP: *.devs.futuro.pl 03.11.04, 21:28