richel Re: TBS - ZIELNA 07.12.04, 17:17 Witam wszystkich TBSiaków. Gratuluje nowych mieszkanek, obok których codziennie się przemieszczam ;) Bardzo ładne. Mam prośbę. Staram się o mieszkanie w tym samym TBSie co Wasze mieszkania. Na ulicy górniczej mają niedługo startować z budową. Jest maaasa wniosków o przydział mieszkania. Proszę powiedźcie mi, jak to było w Waszym przypadku. Kto ma pierwszeństwo do przydziału mieszkania. Jakaś komisja to ocenia? Chyba to niezłe pole do łapówek - tak sądzę. Na temat TBSów wiem b.dużo, bo sam mieszkam w TBSie -ale w Intakusie. Chodzi mi o to, jak rozdzielają mieszkania, gdy jest więcej chętnych niż mieszkań. Ta niemiła pani w biurze na Trzebnickiej mydli oczy i po prostu kłamie. Chyba ma za zadanie naciągnąć ludzi na Leśnice. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam, Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: TBS - ZIELNA IP: *.magma / *.magma-net.pl 07.12.04, 18:33 Najprawdopodobniej nie ruszy budowa na pilczycach , dopóki będzie dużo mieszkań w leśnicy a pamiętaj że tam jest prawie 400 mieszkań, to jedno , po drugie jeżeli spełniasz warunki żeby mieszkać w tbs to raczej nie ma problemu z dostaniem takiego przydziału , pierszeństwo ma ten "kto wcześniej się zgłosi " to nie są mieszkania socjalne przecież partycypujesz w kosztach budowy. Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arwena Re: TBS - ZIELNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 11:16 A myslisz ze jest więcej chętnych niż mieszkań? Też chcielibyśmy mieszkanie na Górniczej i do tej pory miałam nadzieję, że szanse są duże. A tu czytam o łapówkach, itd. Jakie papiery składaliście na Trzebnickiej w sprawie mieszkania? My jak dotąd tylko zgłoszenie do partycypacji. A może trzeba coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
soncia Re: TBS - ZIELNA 08.12.04, 11:38 Przy skladaniu papierów na Trzebnickiej są BARDZO MIŁE Panie, NIE MA MOWY o żadnych łapówkach.Oczywiście mieszkania TBS-u są dla średnio zamożnych (dochód na 1 osobę okreslają odrębne przepisy)Decyduje kolejność zgłoszenia-po złożeniu dokumentacji zbiera się Komisja która zatwierdza kandydaturę- ale mam wrażenie że to tylko formalność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 08.12.04, 13:56 Mama złe wiadomości. Zasiedlanie dopiero będzie w styczniu - tak mi powiedział pania z TBS. Jest jeszcze sporo niedociągnięć. Jednak ja nie tracę nadzieii, bo pani troszeczkę się zawahała kiedy spytałam czy jest jakaś możliwość żeby jeszcze w grudniu otrzymać kluczę. Teraz dzwonią, aby przyjść po zawiadomienia o kaucji. Kaucję należy wpłacić w terminie siedmiu dni od dnia otrzymania zawiadomienia. Niektóre mieszkania metrażowo ulgają zmianie, ale jest to kwestia kilkudziesięciu cm, a nawet metra na minius. Pozdrawiam lara Odpowiedz Link Zgłoś
krogulec_dp Re: TBS - ZIELNA 08.12.04, 13:50 O jakich łapówkach mówisz??? Nigdy nie spotkałem się osobiście z czymś takim w gminnym TBS Wrocław, ani też nie słyszałem takich opinii od innych. Spotkałaś się z tym osobiście czy rozgłaszasz jakieś niesprawdzone pomówienia? Odpowiedz Link Zgłoś
krogulec_dp Re: TBS - ZIELNA 08.12.04, 13:59 richel napisał: > Ta niemiła pani w biurze na Trzebnickiej mydli oczy i po prostu kłami > e. Chyba ma za zadanie naciągnąć ludzi na Leśnice. > > Z góry dzięki za odpowiedź. > Pozdrawiam, > Mariusz Nie zgadzam sie z Tobą. Panie z biura na Trzebnickiej są bardzo miłe. Od samego początku załatwiania formalności byłem bardzo pozytywnie zaskoczony ich pracą. Mimo tego, że podczas pewnych etapów (podpisywanie umów partycypacyjnych czy teraz podczas finalizowania inwestycji) mają naprawdę dużo roboty - zawsze są uśmiechnięte itd. To naprawdę rzadko się zdarza w gminnych czy państwowych instytucjach. Dla odmiany panienka z biura TBSu Intakusa mimo, że nie miała nic konkrentego do roboty (oprócz być może malowania paznokci) była podczas dwukrotnej mojej wizyty w ich biurze mało sympatyczna... Nie wiem też co masz na myśli pisząc, że panie z Trzebnickiej kłamią? Pewnie nie były Ci w stanie odpowiedzieć na "sto pytań do" odnośnie Górniczej, (bo prawdopodobnie same jeszcze za dużo nie wiedzą)... Dodam, że nie wypowiadałem się wcześniej na tym forum ale Twoja opinia, jest wg mnie błędna i krzywdząca. Odpowiedz Link Zgłoś
richel Re: TBS - ZIELNA 08.12.04, 19:59 WIem co mówie. Kłamie w żywe oczy i w słuchawke telefonu też. No chyba że Gazeta kłamie. Wklejam treść artykułu, który ostatnio sie ukazał w Gazecie. Po tym artykule dzwoniłem do biura TBS na Trzebnickiej. Pani powiedziała, że nie wie nic na temat górniczej. Kopia artykułu z GW - wklejam, bo poźniej nie będzie dostępna treść: Tytuł: Miasto wybuduje nowe mieszkania na ul. Górniczej Maciej Miskiewicz 03-12-2004 , ostatnia aktualizacja 03-12-2004 19:04 W miejscu wyburzonych budynków po nieparzystej stronie ul. Górniczej miasto wybuduje 167 mieszkań. Nowy budynek będzie miał trzy piętra i 20 klatek. Stanie w miejscu wyburzanych właśnie domów o numerach od 11 do 49. Stan starych budynków gwałtownie się pogorszył po powodzi w 1997 roku. W 1998 roku rozpoczęło się wykwaterowywanie mieszkańców. W ubiegłym roku rozszabrowane przez złomiarzy domy zaczęły znikać z powierzchni ziemi. Teraz w ich miejscu powstanie nowe osiedle. Inwestorem jest gmina, generalnym wykonawcą WPBP nr 2 Wrobis. Dlaczego miasto zdecydowało się na budowę? - Boom na inwestycje drogowe spowoduje, że potrzebna nam będzie pula lokali zamiennych - tłumaczy Rafał Dutkiewicz, prezydent Wrocławia. Miejscy urzędnicy nie ukrywają też, że dzięki inwestycji chcą przywrócić blask ul. Górniczej. Gminne mieszkania będą miały od 27 do 61 mkw. To kawalerki i mieszkania dwu- i trzypokojowe. Miasto zagospodaruje też teren wokół budynku. Będą parkingi, zieleń i place zabaw. Wygląd nowego budynku był konsultowany z miejskim konserwatorem zabytków. Ulica Górnicza znajduje się w strefie ochrony konserwatorskiej. - By zachować charakter ulicy i uniknąć przestrzennego chaosu, budynki, które postawi TBS po drugiej stronie ulicy, będą wyglądały tak samo jak nasze - podkreśla Adam Grehl, wiceprezydent Wrocławia. TBS wybuduje po parzystej stronie ul. Górniczej 231 mieszkań. Miejska budowa będzie kosztować 15,5 mln zł. Mieszkania będą oddawane w trzech etapach. Pierwsi lokatorzy wprowadzą się we wrześniu przyszłego roku. Następni w listopadzie 2005 r. Ostatnie mieszkania zapełnią się w czerwcu 2006 roku. KONIEC. No a pani w TBSie mówi, że chyba górnicza nie wypali - kłamie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania171 Re: TBS - ZIELNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 13:29 Hmm, a to nie jest tak , że na Górniczej miały powstać mieszkania komunalne / kwaterunkowe- a nie TBS ? moze to trzeba by zadzwonic na ul.Kotlarską - tam zajmują się dysponowaniem mieszkań kwaterunkowych. Forma WROBIS to jest wykonawca ogolnie wybierany do inwestycji chociazby czesciowo finansowanych przez miesto- np budowa nowego gmachu PWr.A , że na Górniczej maja byc mieszkania kwaterunkowe to cos mi sie chyba obilo o uszy w TV. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja wiem Re: TBS - ZIELNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 14:13 Po stronie nieparzystej na ul. Górniczej buduje gmina. A po parzystej TBS. Budynki mają być identyczne ze względu na zachowanie dawnego stylu ulicy. Jest to info sprawdzone i potwierdzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja wiem Re: TBS - ZIELNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 14:32 A nam Pani w TBSie nie mówiła niczego takiego, że Górnicza nie wypali. Może się przesłyszałeś. My usłyszelismy, że nie obiecuje, iż mieszkanie zostanie przyznane ze względu na duże zainteresowanie i ilość podań. Na początek ma byc sto mieszkań. Ale jak już wyżej ktoś wspomniał najpierw muszą się pozbyć mieszkań na Leśnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania171 Re: TBS - ZIELNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 17:02 Aaaa i wszytsko jasne :-) a z TBS-em to jest tak , ze kto pierwszy ten lepszy i ma wieksze pole do wyboru- i jezeli zainteresowanie jest duze to trzeba napewno miec szybko pozalatwiane wszelkie formalnosci. A pani z Trzebnickiej - moze poprostu pewnego dnia jak kazdy czlowiek miala troszke gorszy dzien - albo to byl juz 200 telefon z tym samym pytaniem - kiedy jeszcze nic do konca nie wiadomo i ona sama nie moze udzielic konkretnej odpowiedzi. Pozdrawiam ( jako przyszla mieszkanka Zielnej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzul Forum TBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 14:51 Nie wiem czy wiecie ale jest forum TBSowe :) zapraszam! www.forumtbs.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
soncia Re: Forum TBS 08.12.04, 15:07 Mam pytanie do "forumowiczów".w związku z tym co przeczytałam ,że pomiary indywidualne różnią się od podanych na umowie(jest to ważne do wysokości czynszu i kaucji)a jak będzie wyglądała sytuacja ,gdy moje mieszkanie będzie np.większe o 1 m.kw? Czy TBS ma prawo zażądać dopłaty partycypacji za ten jeden metr?A jeśli różnica będzie in-minus -to czy TBS zwróci mi 530 zł?Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lara Re: TBS Zielna IP: *.kom / *.kom-net.pl 09.12.04, 13:54 Witam! Kwota partycypacja była obliczana wcześniej i prawdopodobnie wszystko się zgadza (jakby zmierzyć całe mieszkanie - bez ścian) to ma być taki sam metraż jak w planach. Różnica prawdopodobnie jest tylko w ścianach. Ale co z tymi troszeczkę większymi metrażami??????? są takie? Pani powiedziała, że nic nie będą zwracać, bo ściany też należą do mieszkania :) tyle, że mamy się cieszyć, bo będziemy mniej płacić za mieszkanie HURAAAA :( Nie ma co się martwić. Kto ma o kilka cm, albo i o metr większe mieszkanie lub też mniejsze to i tak nic do partycypacji nie dopłaca i nic nie ma zwracane. Pozdrawiam lara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOKATOR Re: TBS Zielna IP: *.devs.futuro.pl 09.12.04, 22:42 no ja nie był bym taki pewien czy mieszkania na górniczej będą oddane na wrzesień, nierealne ........ My mieliśmy sie w prowadzć wszyscy przed świętami na zielną a ty chu.......... a te dwie miłe (hehehehehehehe) panie na trzebnickiej boże przecież one są z tych filmów BAREji dajcie sobie ludzie spokój , śmierdzi komuna i tyle ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka Re: TBS Zielna IP: *.devs.futuro.pl 09.12.04, 22:50 Te panie z TBSu to sa wogóle obrazone chyba ze tam musza pracowac jak my sie staralismy o mieszkanie to tam bylismy chyba z 5 razy i panie nam mowily zebysmy sobie dali spokoj bo nic nie ma i nie bedzie i zebysmy sobie zalatwiali w intakusie bo u nich nie ma szans.No wiec dalismy sobie spokoj.A za jakies pare tygodni przypadkowo trafilismy do zarzadu TBsu i rozmawialismy z prezesem i nawet on nam powiedzial ze beda budowali na gorniczej i zeby tam pojsc i sie zapisac.Powiedzielismy mu ze panie sa niemile i o tym jak nas odeslaly do intakusa bardzo byl zdiwiony ze nas tak potraktowali na trzebnickiej powiedzial ze zrobi z tym porzadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fields Re: TBS Zielna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 11:19 Drogi LOKATORZE, gdzie przeczytałeś że mieszkania TBSu na Górniczej będą na wrzesień? Jesli w tym powyższym artykule - to niestety - brak umiejętności czytania ze zrozumieniem. Artykuł jest o mieszkaniach budowanych przez gminę i te może będą do oddania we Wrześniu, nie wnikam. O TBSowskich jest króciutka wzmianka, że planują budowę po przeciwnej stronie ulicy. I TBS jeśli rozpocznie budowę to dopiero w II kwartale 2005 roku, więc nie ma możliwości by wyrobili sie jeszcze w 2005. Poza tym opóźnienia dotyczą prawie każdej budowy. Nie tylko TBSów. Wystarczy przejść sie po okolicznych i podpatrzeć kiedy jest planowane oddanie budynku. Prawie każdy ma opóźnienie. Ale oczywiście najlepiej jest narzekać i mieć pretensje do całego świata. Bynajmniej ja "miłym paniom" z Trzebnickiej się nie dziwię. Jesli każdy przychodzi z pretensjami to jakie one moga być?? To je się obwinia o wszelkie opóźnienia i niepowodzenia... Ludzie zastanówcie się! I wrzućcie na luz! Więcej dystansu do świata! Odpowiedz Link Zgłoś
olkakw Re: TBS Zielna 10.12.04, 15:08 Ja nie przyszłam tam z pretensjami tylko przyszłam dowiedziec sie o mieszkania (czy aktualnie maja jakieś wolne) i tez mnie nie milo potraktowały.Ja ich nie obwinaim o opożnienia bo wiem ze to nie ich wina.Ale jak tam sie dzwoni i o cos pyta to one od niechcenia odpowiadaja.Może to jakies twoje znajome , że tak je bronisz heheh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fields Re: TBS Zielna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 20:53 nie są to żadne moje znajome. Po prostu staram sie zrozumieć dlaczego osoby, które powinny być miłe są takie jakie opisują je użytkownicy tego forum. I tu już kilka razy udało mi się zauwazyc jaki jest stosunek ludzi to TBSów. I poniekad domyślam się, że pretensje i uwagi o których tu piszą niejednokrotnie kierowali pod adresem owych pań. I nie wspominam ani słowem, że ty kogoś obwiniasz, ale Twoi poprzednicy i owszem. I to oni przyczynają się do tego, że Panie tak się zachowują. Są po prostu zniechęcone i zgorzkniałe. Odpowiedz Link Zgłoś
olkakw Re: TBS Zielna 11.12.04, 12:38 Ja tez mam czasem dosyc swoich klientów ale nie okazuje im tego , dlatego ze za to mi placa i nalezy to do moich obowiazków.Wiec moze jak one nie wykazuja zainteresowania swoja praca to powinny sie zwolnic.Zapewniam cie ze na ich miejsce byloby 1000 chetnych, ktorzy obslugiwaliby klientow z nalezytym dla nich szacunkiem.Czasy SPOłem sie juz skonczyly. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olkakw Re: TBS Zielna IP: *.devs.futuro.pl 12.12.04, 12:20 Jak ktoś z was nie ma jeszcze upatrzonej kuchni to moge polecic jedna firme robia naprwde fajne mebeliki i nie jst drogo.Jak cos to prosze o kontakt na gg 6515201 Odpowiedz Link Zgłoś
mirv Re: TBS Zielna 15.12.04, 10:52 Witam, pierwszy raz zabieram tu głos. Też będe waszym sąsiadem i też miałem różne doświadczenia z Paniami z Trzebnickiej. Nie moge powiedzieć jednoznacznie czy sa miłe, czy nie, bo jak dzwonie się czegoś dowiedzieć to słyszę "tak" i trzask słuchawki, albo "nie" i ten sam trzask. Jak natomiast pojade do nich to sie uśmiechaja i sa życzliwe(bez przesady oczywiscie). Jednym słowem sa humorzaste, raz tak raz tak... Zgadzam się jednak z koleżanka, ze pracujac na swoim stanowisku są swistego rodzaju wizytówką całego TBSu, więc powinny się bardziej postarac. Każdy z nas ma swoje gorsze dni i do mnieteż czasem lepiej sie nie odzywać, ale jeszcze nigdy nikogo źle nie potraktowałem tylko dlatego, że zadzwonił i sie o coś spytał... Jest jeszcze jedna rzecz oo której chciałm powiedzieć, a pewnie to was zainteresuje. Od kolegi, który już mieszka w TBSie dowiedziałem sie, że przynajmniej na początku płaca masakryczne kwoty za ogrzewanie z tej ich własnej kotłowni gazowej, dużo większe niż średnio w mieście sie płaci i że trzeba sie z tym liczyć. Kolejną sprawą jest oczekiwanie na założenie licznika... trwa to koło tygodnia (dzisiaj dzwoniłem do energetyki) i mże to mieć znaczenie dla osób, które chcą się wprowadzić natychmiast po otrzymaniu kluczy. Pozdrawiam wszystkich sasiadów :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: TBS Zielna IP: *.devs.futuro.pl 15.12.04, 18:09 No wlaśnie ja kiedys zadzwonilam o 14,45 to mi powiedziano ze o tej porze to juz nie udzielaja informacji bo sie juz do domu zbieraja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania171 Re: TBS Zielna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.04, 14:34 A ja bedac dzisiaj na Trzbnickiej( w celu odstarczenia dowodu wplaty kaucji na konto) dowiedzialam sie : 1) 21.12 na Zienej ma byc oficjalna "feta" z Panem prezydentem - przy nowym budynku TBS - wiec mozemy szukac jakis migawek w TV regionalnej, 2) na zasiedlenie liczyc nalezy w styczniu-polowa stycznia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka TBS - ZIELNA-ZAMIANA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 16:18 Nie wiecie czy ktoś nie chciałby zamienić się na mieszkania w obrebie obiektu...My mamy 40m2 mieszkanko na poddaszu - po podłodze wychodzi około 48m2 (skosy), bardzo mi sie podobaja poddasza, ale wspinanie się z dziecinnym wózkiem na 4piętro trochę mnie przeraża...Jeżeli ktoś jest chętny na zamianę to proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznan Re: TBS - ZIELNA IP: *.pie.warszawa.sint.pl 18.12.04, 22:11 ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
stelnet Re: TBS - ZIELNA 22.12.04, 09:48 Cześć ! w dzisiejszym Słowie jest napisane o Zielnej oraz podali oficjalnie, że lokatorami staniemy się w styczniu. pozdrawiam i życze wszystkiego dobrego z okazji Świąt !!! :-) Stelnet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: TBS - ZIELNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 16:11 W gazecie też o tym piszą: miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,36743,2458929.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Fitness Planet ul.Inflancka 4 Psie Pole IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.04, 17:35 Fitness Planet wita wszystkich przyszłych mieszkańców. Zapraszamy Panie na zajęcia do klubu ul.Inflancka 4 boczna Kiełczowskiej tel.799-89-10 po 17.00 zapraszamy na stronkę www.fitnessplanet.strefa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lara TBS ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 22.12.04, 18:50 WSZYSTKIM NASZYM PRZYSZŁYM SĄSIADOM SKŁADAM NJSERDZECZNIEJSZE ŻYCZENIA Z OKAZJI ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA, WIELU MIŁYCH CHWIL, ZDROWIA, SPEŁNIENIA MARZEŃ, A CO NAJWAŻNIEJSZE ZADOWOLENIA Z MIESZKANKA, KTÓRE JUŻ ZA KILKANAŚCIE DNI OTRZYMAMY. SZAMPAŃSKIEJ ZABAWY SYLWESTROWEJ I WYJĄTKOWEGO 2005r. ps. Szkoda, że Sylwestra nie możemy spędzić w naszych nowych mieszkankach. A przecież tak miało być :( lara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania171 Re: TBS ZIELNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.12.04, 11:46 Witam , ma ktoś z Was może konkretne informacje -dokładnie- kiedy zostanie rozpoczęte zasiedlanie i wg jakiej kolejności?? Podobno przekazywanie mieszkań ma się odbywać w tempie 20/ dzień - czyli jak ktoś będzie mieć pecha to klucze może dostać dopiero w marcu ? Napiszcie jak będziecie wiedzieć coś bliżej . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania171 Re: TBS ZIELNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.12.04, 11:58 I dałam upust swojej ciekawości i zadzwoniłam do TBS-u... I z tego co usłyszałam sprawa przedstawia się następująco : primo- przekazywanie mieszkań będzie od początku stycznia- ale Panie w TBS nie wiedzą dokładnie kiedy - bo może to być 3, 4, 5...01.2005- czekają już w tej chwili na "znak " z >góry< ( budowa podobno jest wykończona); secundo- na moje pytanie dotyczące kolejności oddawanych mieszkań usłyszałam , że to również zależy od >góry< i trzeba czekać na sygnał "zasiedlamy klatkę nr 4,8,10,22..." ... Nie wiem czy mam się cieszyć , czy też nie... Odpowiedz Link Zgłoś
mrynka Re: TBS ZIELNA - ZASIEDLENIE 29.12.04, 18:49 Droga Aniu. Jeśli zasiedlenie ma się odbywać w tempie 20 mieszkań na dzień to jakby nie liczyć ostatnia osoba powinna dostać klucze w połowie stycznia( ściślej mówiąc 9 dnia od momentu rozpoczęcia zasiedlania: 162 mieszkania/20 mieszkań dziennie = 8,10 dnia) Pozdrawiam mrynka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania171 Re: TBS ZIELNA - ZASIEDLENIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.04, 10:02 Wiem , przepraszam - przeliczyłam się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: TBS ZIELNA - ZASIEDLENIE IP: 62.233.143.* 09.01.05, 13:05 Witam Prawdopodobnie od jutra powinni zacząć dzwonic i bedą oddawać po 20 mieszkań dziennie zaczynając od klatki nr 22. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piter2004 Re: TBS - ZIELNA 02.01.05, 11:31 Wszystkich zainteresowanych TBS-ami zapraszam do udziału w dyskusji na www.forumtbs.pl TBS Zielna też ma swój wątek Odpowiedz Link Zgłoś
soncia Re: TBS - ZIELNA-pytania do mieszkających 24.01.05, 17:40 Czy ktoś z mieszkajacych juz przy Zielnej wie czy są anteny zbiorcze do TV? bo własnych nie mozna montować tak w "instrukcji" pisze.Moje drugie pytanie: Czy ktoś wie jaka sieć telefonów :Tepsa czy Dialog ma w okolicy swoją tzw"iglicę" I jeszcze jedno :Czy wiadomo komuś o mozliwości szybkiego podłączenia się do internetu np:poprzez siec osiedlową?Czy w mieszkaniach jest wystarczjąco ciepło? i czy woda do kapieli jest gorąca? Odpowiedz Link Zgłoś
soncia Re: TBS - ZIELNA 03.01.05, 22:57 szkoda,że ogólnopolskie forum TBS pod podanym adresem od 3 dni mi sie nie otwiera....a Wam?? Odpowiedz Link Zgłoś
mrynka Re: TBS - ZIELNA 03.01.05, 23:18 Wczoraj ogólnopolskie forum chodziło normalnie ale dzisiaj nie chodzi. Czy wiadomo coś kiedy zaczną dzwonić pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mrynka Re: TBS - ZIELNA 03.01.05, 23:20 Wczoraj ogólnopolskie chodziło normalnie ale dzisiaj nie działa. Wiesz coś kiedy będą dzwonić pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 08.01.05, 18:50 Witam! Drodzy sąsiedzi już za kilka dni będziemy mijali się na naszym podwórku :) Od poniedziałku zaczynają podpisywać umowy, zasiedlanie będzie klatkami od strony Krzywoustego. Dajcie znać jak otrzymacie telefon z TBSu. Pozdrawiam lara Odpowiedz Link Zgłoś
soncia Re: TBS - ZIELNA 10.01.05, 10:31 Właśnie dzwoniłam na Trzebnicką i dowiedziałam się że dziś niestety nie rozpocznie się zasiedlanie budynku....:-(((( powód? Zaklady Energetyczne nie przekazały jeszcze oficjalnie prądu!! Ma to nastąpić "lada dzień" ale ani mnie poinformowała ,że nie wiedzą kidy gdyż "energetyka" nie dotrzymuje terminu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stelnet Re: TBS - ZIELNA IP: *.prw.pl 10.01.05, 13:22 a teraz to już panie z trzebnickiej nic nie mówią o energetyce, są złe, że dzwonimy i przecież ciągle powtażają, że będą dzwonić więdz mamy czekać :-) ooo!!! - może zadzwonią już jutro do mieszkańców klatki 22- oby :-) pozdrawiam no i dalej czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STELNET Re: TBS - ZIELNA IP: *.prw.pl 10.01.05, 11:55 Witajcie sąsiedzi, a już myślałam , że nic nie może się wydażyć :-( pozdrawiająca i czekająca na "własne" cztery ściany Stelnet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stelnet Re: TBS - ZIELNA IP: *.prw.pl 10.01.05, 13:24 a teraz to już panie z trzebnickiej nic nie mówią o energetyce, są złe, że dzwonimy i przecież ciągle powtażają, że będą dzwonić więdz mamy czekać :-) ooo!!! - może zadzwonią już jutro do mieszkańców klatki 22- oby :-) pozdrawiam no i dalej czekam stelnet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOKATOR Re: TBS - ZIELNA IP: *.devs.futuro.pl 11.01.05, 20:15 już mnie to zaczyna wszystko wkór...........ć , ściemniają jak mogą ..., ta na święta to już dawno będziecie mieszkać ... i tym słodkim pierdzeniem ludzią zrobili wielkie nadzieje, a teraz jedna z druga bedzie się dąsać bo dzwonimy i się pytamy co i kiedy. niech się kórw.......a nie dziwią , jak mówili że w grudniu a tu połowa stycznia JA JEBI...E co za burdel... jestem ciekaw co będzie jeszcze nie odebrane po tej energetyce, nie zdziwie sie wogóle jak to się przedłuży do lutego POZDRO 4 ALL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stelnet Re: TBS - ZIELNA IP: *.prw.pl 12.01.05, 09:21 nic dodać nic ująć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psiegopolanin witam mieszkańców TBS Zielna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 09:53 i zyczę miłeo zamieszkiwania,tym bardziej,że w końcu to Psie Pole też wyremontują. Odpowiedz Link Zgłoś
soncia Re: witam mieszkańców TBS Zielna 12.01.05, 13:51 Dziś przed południem byłam na Zielnej-prąd dalej nie podłaczony , o czym świadczą kable ciągnące się po podwóku i wokół budynku do róznych bram.Poszczegolne bramy pootwierane a w niektorych mieszkaniach widać "Fachowców" tzn myślę że usuwanie usterek trwa.Tylko dlaczego nie powiedzą nam prawdy??To jest naprawdę denerwujące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stelnet Re: witam mieszkańców TBS Zielna IP: *.prw.pl 12.01.05, 14:09 Witajcie, mam pytanie kiedy u Was mija 18 miesięcy bo u mnie na początku lutego i ciekawa jestem co oni zrobią jak u kogoś na dniach będzie już po terminie a mieszkania nadal brak. pozdarwiam stelnet i spółka Odpowiedz Link Zgłoś
papryka75 Re: TBS - ZIELNA 13.01.05, 08:36 cześć! pozdrawiam serdecznie... i myślę że do końca tego roku to sie na pewno wprowadzimy :) ..a tu kazda sekunda jest "cierpieniem"... ale już nie mam ochoty dzwonić do TBS-u, będę cierpliwa. Myślę, że skoro tak sobie czekamy to faktycznie mamy czas się blizej poznac. Ja zamieszkam wraz z mężem na Zielnej 20/12.. Chej przyszli sąsiedzi odezwijcie się do mnie.. fajnie byłoby już wiedzieć u kogo będę pożyczać cukier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stelnet Re: TBS - ZIELNA IP: *.prw.pl 13.01.05, 09:48 no cześć sąsiadko, my tzn ja mąż i 3 letni synek zamieszkamy w bramie nr 18/5 i też już mamy dosyć bo od listopada mieszkamy na kartonach :-( a oni wszyscy lecą sobie w kulki !!! jak będziesz w potrzebie to przyjdz do nas cukier pożyczymy :-). A kiedy Wy podpisywaliście umowe partycypacyjną ? pozdrawiam Stelnet Odpowiedz Link Zgłoś
mrynka Re: TBS - ZIELNA 13.01.05, 12:20 W końcu zaczynają ODDAWAĆ !!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! HURRRRRRRRAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mrynka Re: TBS - ZIELNA 13.01.05, 12:22 Witamy sąsiadów melduje się Zielna 18/4 (zaczynamy się pakować):-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mrynka Re: TBS - ZIELNA 13.01.05, 12:25 Witamy sąsiadów melduje się Zielna 18/4 (zaczynamy się pakować):-)))) My mało słodzimy ale mamy za to sól Odpowiedz Link Zgłoś
krogulec_dp Re: TBS - ZIELNA 13.01.05, 12:38 Cześć Papryczko! Po cukier będziesz miała blisko do nas - będziemy mieszkać pod nr 20 m 14 (to chyba to samo piętro ;-))) Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
papryka75 Re: TBS - ZIELNA 13.01.05, 13:01 ale super...ktoś z mojego piętra... po wprowadzce chyba będzie cicha imprezka cukrowa.... aa.przepraszam czy ja dobrze słyszalam?? od dziś już kwaterują??? to znaczy ze mam wyciągać kartony? gg4051023 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.01.05, 14:53 Witajcie! Czy jest wśród nas ktoś kto otrzymał już klucze? Jeśli tak to napiszcie jak wygląda odbiór mieszkania. Po codziennych rozmowach z paniami dałam sobie od 2 dni spokój, bo wciąż słyszałam to samo i postanowiłam czekać na telefon. Jednak jeden post (ten że zaczęli oddawać) trochę mnie ucieszył i dlatego pytam czy to już pewne???? pozdrawiam lara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stelnet Re: TBS - ZIELNA IP: *.prw.pl 13.01.05, 15:44 Cześć Lara ! dopiero od jutra zaczynają podpisywać umowy z klatką nr 22 a odbiór kluczy podobno w poniedziałek, czyli musimy czekać na telefon :-) najważniejsze juz ruszyło !!! pozdrawiam i do zobaczenia na Zielnej stelnet i spółka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stelnet Re: TBS - ZIELNA IP: *.prw.pl 13.01.05, 15:56 Drodzy sąsiedzi, prośba ! Ten kto jutro podpisze umowe niech się odezwie na forum i zda relacje jak to wszystko wygląda ok :-) no to cześć wszystkim Stelnet Odpowiedz Link Zgłoś
kacha43 Re: TBS - ZIELNA 14.01.05, 11:08 Do Krogulca i Papryczki!!!! Zapraszam po cukier, na Zielną 20/13. Mam nadzieję, że już w przyszłym tygodniu. Strasznie się cieszę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A & D Re: TBS - ZIELNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.05, 12:09 Witajcie sąsiedzi!!! Będziemy zamieszkiwac na Zielnej 20/15...także znamy już chyba skład całego naszego piętra.Bardzo się cieszę i mam nadzieję, że już niedługo będziemy mieli okazję się spotkać na Zielnej. Ja również zapraszam po cukier!!! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
papryka75 Re: TBS - ZIELNA 14.01.05, 12:49 No no.. nie spodziewałam się, że poznam sąsiadów nim zdąże sie wprowadzić... jestem dumna że całe nasze piętro odwiedza to forum... i szczęśliwa, że wszyscy moi sąsiedzi dysponują cukrem ;) Pozdrawiam, Papryka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stelnet Re: TBS - ZIELNA IP: *.prw.pl 14.01.05, 13:04 mieszkańcy klatki 20 i nie tylko :-), czy do Was już dzwonili i kiedy podpisujecie umowy ? pozdrowienia stelnet Odpowiedz Link Zgłoś
krogulec_dp Re: TBS - ZIELNA 14.01.05, 13:36 Właśnie dzwoniłem do TBSu i okazuje się, że jednak mieszkania nie będą oddawane klatkami. Ja podpisanie umowy mam dopiero na 25-go, a wcześniej ponoć miało być dzień po rozpoczęciu podpisywania umów (czyli w poniedziałek)... Ręce opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
papryka75 Re: TBS - ZIELNA 14.01.05, 13:47 to super... wiem oni sprawdzają stan naszych zwojów nerwowych... niedługo napiszą w gazetach.. jeden z niedoszłych lokatorów TBS Zielna popełnił samobójstwo w wyniku rozstroju nerwowego, którego nabawił się w kontaktach z administracją tejże spółdzielni .... Boże! A ktoś z was ma już jakiś termin podpisania umowy?? i od czego to zależy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania171 Re: TBS - ZIELNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.05, 14:44 Zielna 10/2 termin podpisania umowy ma 24.01 a odbior kluczy 25 :)) Pozdrawiam wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
krysia.25 Re: TBS - ZIELNA 14.01.05, 15:29 a 14 będzie podpisywac umowę we wtorek albo w czwartek(20.01.!!!)- w koncu.!!!! czy ktoś będzie mieszkał pod 14-stką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: TBS - ZIELNA IP: *.devs.futuro.pl 14.01.05, 16:32 ja bede mieszkala pod 14, dzisiaj zadzwonilam do tbs i bede podpisywala umowe w srode a klucze dadza w czwartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOKATOR Re: TBS - ZIELNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.05, 16:55 heheh nie wiem jak z cukrem ale bedziemy mieli na pewno 40 % rozmównicę z akcyzą lub "BEZ" heheh KLATKA 14 na górze szkod aże nie będzie windy ale jakoś damy rade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . FITNESS PLANET ul.INFLANCKA 4 ZAPRASZA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.05, 20:27 www.fitnessplanet.strefa.pl klub dla pań Odpowiedz Link Zgłoś
kacha43 Re; Zielna 14.01.05, 20:46 dzwonilam kolo 11 do TBSu i pani mi powiedziala ze 20 ma byc zasiedlana w najblizszym tygodniu i mam zaczac pakowac kartony. Skad, Krogulcu, informacje o 25.stycznia? Nie zalamuj ludzi. Fajnie, ze nasze pietro juz sie poznalo.bylam tam dzis po poludniu i nic sie nie dzialo, cicho, ciemno, glucho. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edki16 Re: Re; Zielna 20/10 14.01.05, 22:11 Mój brat nie ma niestety internetu ale prosił aby pozdrowić sąsiadów z klatki 20, on z rodzinką będzie mieszkał pod 10. :) E. Odpowiedz Link Zgłoś
krogulec_dp Re: Re; Zielna 15.01.05, 15:40 kacha43 napisała: > dzwonilam kolo 11 do TBSu i pani mi powiedziala ze 20 ma byc zasiedlana w > najblizszym tygodniu i mam zaczac pakowac kartony. Skad, Krogulcu, informacje o > 25.stycznia? Nie zalamuj ludzi. Fajnie, ze nasze pietro juz sie poznalo.bylam > tam dzis po poludniu i nic sie nie dzialo, cicho, ciemno, glucho. pozdrawiam Stąd, że na taki termin jestem zapisany. I tak po wielkich bojach bo początkowo Pani chciała mnie umówić na 28-go (!). A przecież klatka nr 20 miała być oddawana następnego dnia... Jestem strasznie rozczarowany i zły - głównie na siebie - bo jak widać zadziałała zasada "kto pierwszy ten lepszy", a ja naiwnie uwierzyłem, że będzie tak jak mówili. Kto dzwonił do TBSu i nie "czekał na telefon" pewnie zapisał się na wcześniejsze terminu. Mój znajomy z klatki 22 już w poniedziałek ma odbiór! Odpowiedz Link Zgłoś
ad15 Re: Re; Zielna 15.01.05, 23:06 My umowę podpisaliśmy 14.01 klatka 16, odbiór w poniedziałek 17.01. Problem tylko jest z zakładem energetycznym. Po podpisaniu umowy z zakładem energetycznym musimy czekac na prąd do 27.01. Nie wiem czy uda się załatwić cos wczesniej, będziemy próbowac w poniedziałek. Czy ktos z Was spotkał sie z podobnym problemem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: FITNESS PLANET ul.INFLANCKA 4 ZAPRASZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 14:09 Polecam wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: FITNESS PLANET ul.INFLANCKA 4 ZAPRASZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 13:30 przynajmniej jest tu super fitness dla Pań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: FITNESS PLANET ul.INFLANCKA 4 ZAPRASZA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.05, 17:32 Jest fajny Odpowiedz Link Zgłoś
krysia.25 Re: TBS - ZIELNA 17.01.05, 09:41 witam olu!!! w takim razie bedziemy sąsiadkami! my odbieramy klucze 21, ale dopiero się zacznie: prąd, gaz i takie tam!!! uff, chciałabym mieć to już za sobą!!! w ogóle nie wiem, jak to dalej wygląda... Krysia.25 krysia.8@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
papryka75 Re: TBS - ZIELNA 17.01.05, 11:46 tak się składa że my podpisujemy umowę 28 a odbieramy klucze 31.. nie powiem żebym się cieszyła, ale z drugiej strony nie mam zamiaru rozdzierać z tego powodu szat..trudno..przeprowadzka po prostu będzie na szybko.. jak wszystko w tym zwariowanym świecie to mówiliśmy my mieszkańcy Zielnej 20/12.. przyszli mieszkańcy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.01.05, 13:14 Witajcie! My umowę podpisujemy 24.01.05r. (10/6) Ps.Stella a kiedy Wy? pozdrawiam lara Odpowiedz Link Zgłoś
kacha43 Re: TBS - ZIELNA 17.01.05, 14:12 Hej Papryczko! tu Kaśka z 20/13. Też mam na 28 rano podpisywanie umowy, a na 31 w poniedziałek odbiór kluczy. Niech i tak będzie. Pozdrawiam i do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
krogulec_dp Re: TBS - ZIELNA 17.01.05, 16:50 Byłem dzisiaj na Zielnej i udało mi się nawet wejść do swojego mieszkanka (20/14). Odbiory klatki nr 20 są najprawdopodobniej tak późno ponieważ... jeszcze trwają prace (!). Panowie, jak widziałem, coś tam jeszcze malują, widziałem u kogoś wannę w dużym pokoju itd. ;-) Byłem też przy odbiorze mieszkania znajomego w klatce nr 22 i powiem Wam, że jestem pod wrażeniem. Mieszkania są dość dobrze wykończone. Bardzo ładna klatka schodowa. W samych mieszkaniach wzmocnione drzwi wejściowe z dwoma zamkami (!), ładne drzwi w środku mieszkania, porządne okna itd. Niestety nie ma nawet m2 kafelka - linoleum w przepokoju (imitujące klepki), kuchni i lazience (imitujące kafle - nawet całkiem ładne, jak na linoleum oczywiście ;-))), a w pokojach oczywiście wykładzina dywanowa (beżowa). Ma to jednak też swoje plusy - cena m2 mieszkania była przez to pewnie niższa, a można sobie zrobić jak się chce (trzeba się trochę pocieszyć, hehe). Kuchenki są z segmentu low-level ;-) ale na szczęście gazowe (ktoś wydaje mi się straszył, że będą elektryczne). W kuchni jest też dwukomorowy zlewozmyk ze stali nierdzewnej i szafka. Poza tym z ciekawostek: podprowadzone złącza telefoniczne - więc panowie z TePsy czy Dialogu nie będą wiercić w ścianach, okna dachowe (jeżeli ktoś ma) to nie zwyczajne "plastiki" ale porządne drewniane okna FAKRO, parapety przy oknach tradycyjnych drewniane a nie z płyty (duży plus). To tak tyle z grubsza. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania to proszę pisać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A & D Re: TBS - ZIELNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.05, 17:43 Witajcie! Dzwoniłam dziś rano do TBS-U i podpisanie umowy mam na 28, a odbiór kluczy 31. Nie powiem żebym była z tego powodu zadowolona...no ale cóź mogę zrobić. Drażni mnie strasznie niesłowność Pań z TBS-U. Dziwi mnie to, że Nasza klatka (Zielna 20) była jedną z najszybciej wybudowanych i wykończonych...a tu nagle odbiór na samym końcu... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
krogulec_dp Re: TBS - ZIELNA 17.01.05, 17:55 > Witajcie! > Dzwoniłam dziś rano do TBS-U i podpisanie umowy mam na 28, a odbiór kluczy 31. > Nie powiem żebym była z tego powodu zadowolona...no ale cóź mogę zrobić. Drażni > mnie strasznie niesłowność Pań z TBS-U. Dziwi mnie to, że Nasza klatka (Zielna > 20) była jedną z najszybciej wybudowanych i wykończonych...a tu nagle odbiór na > samym końcu... > > Pozdrawiam! Najszybciej zrobiona = najgorzej zrobiona. Chyba mają sporo poprawek :-( W Waszym mieszkaniu też coś jeszcze dzisiaj robili z tego co widziałem. U mnie pod 14-tką widziałem np. szpary pomiędzy ściankami działowymi, a sufitem i to praktycznie w całym mieszkaniu :-((( Inna sprawa, że Zakład Energetyczny ma ponoć prąd dla całego budynku podpiąć dopiero 27-go, więc w sumie i tak wcześniej zamieszkać się nie da, bo prąd do mieszkań może być podpięty dopiero jak zostanie podpięty do całego budynku. Chociaż ja z moją szanowną małżonką chętnie bym już się wprowadzić i mieszkał te 1,5 tygodnia choćby przy świeczkach ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
krogulec_dp Re: TBS - ZIELNA 17.01.05, 17:59 Sorry, źle się wyraziłem. Nie tyle szpary tylko szczelinę/pęknięcie (ponoc budynek pracuje ale coś trochę za szybko to pęka i na zbyt dużej powierzchni...) Odpowiedz Link Zgłoś
papryka75 Re: TBS - ZIELNA 18.01.05, 08:34 częśc Kochani sąsiedzi! przeraza mnie detektyw krogulec... i jego opowieści o różnych obliczach naszych mieszkanek.. (dobrze że o tych dobrych opowiedziałeś, bo to równoważy mój stan ducha). Ja już się pogodziłam z odbiorem kluczy 31 stycznia. Chciałabym jednak 1 luty spędzić już zupełnie "u siebie", bo pewnie jak wielu z was siedzęna wynajmowanym i nie chciałabym ani przez moment płacić czynszu podwójnie.. Mam prośbę do tych szczęśliwców którzy w najbliższym czasie będą odbierać lub już odebrali klucze.. opowiedzcie nam o tym .. liczymy na szczegółowe relacje. Ogólnie chodzi o to, że chciałabym być w stanie oszacować, czy jeśli klucz odbierzemy w poniedziałek 31,01 to czy tego samego dnia uda mi się przeprowadzić, czy też mam o tym zapomnieć?? Pozdrawiam całe Forum Zielna TBS- Papryka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stelnet Re: TBS - ZIELNA IP: *.prw.pl 18.01.05, 09:28 No witajcie ! Lara - umowe podpisałam wczoraj czyli 17.01 odbiór mam na 19.01 :-). natomiast jeżeli chodzi o energie to wyglada to troszeczke inaczej jak ktoś tu podał a mianowicie byłam wczoraj w energetyce podpisałam umowe na dostarczenie prądu i faktycznie najwczesniej mogą przyjechać 27 stycznia ale nie dlatego, że dopiero puszczą prąd tylko dlatego, że nie mają kogo wysłać :-( Jeżeli ma ktoś znajomości to wiadomo może podłączyć się wczesniej :-) pozdrawiam i szukam ... Stelnet Odpowiedz Link Zgłoś
kacha43 Re: TBS - ZIELNA 18.01.05, 12:23 Do mieszkańców 20! Myślę,że 31 będzie można się wprowadzić, bo byłam w mieszkaniu jak juz było zrobione i wygląda naprawdę fajnie. Tylko przewieźc kartony. Myślę, że w jakiś weekend będzie okazja żeby sie bliżej poznać i zrobić spotkanie lokatorów. W ogóle to jest strasznie fajne, że jeszcze się nie znamy a tak sobie piszemy. Ja idę w piątek 28, jak najwcześniej się da.I mam nadzieję, że wszystko pójdzie sprawnie. A czy detektyw Krogulec wie dlaczego nie podłączyli prądu? Bo było mówione, że zasiedlać będą dopiero jak nas podłączą. Skąd takie rozbieżności? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krogulec_dp Re: TBS - ZIELNA 18.01.05, 22:26 > (...) A czy detektyw Krogulec wie dlaczego > nie podłączyli prądu? Bo było mówione, że zasiedlać będą dopiero jak nas > podłączą. Skąd takie rozbieżności? Pozdrawiam Jaki tam detektyw ;-) Nie wiem jak jest z tym prądem. Może rzeczywiście energetyka nie ma kogo wysłać... Może coś jest tam jeszcze nie skończone... Nie mam żadnych "wtyków" w TBSie - opisałem po prostu to co widziałem... Moja teoria jest taka ;-) Ze strony TBS myślę, że sprawa pewnie wyglądała tak: niektórym już niedługo mija 18-miesięcy od daty podpisania umowy, a odbiory tylu mieszkań będą przecież trwać 2 tygodnie, więc nie czekając na fizyczne podpięcie prądu (nie zdziwiło by mnie jakby formalnie już jest wszystko było załatwione ;-) rozpoczeli wydawanie mieszkań aby zmieścić się z terminami. Być może są do tego jeszcze jakieś naciski (ludzie non stop dzwonili, minął już blisko miesiąc od "uroczystego otwarcia" naszego budynku pod okiem prezydenta Dutkiewicza itd.). Ale to tylko taka moja osobista teoria... Na osłodę serc powiem, że siostra mojej żony mieszka w TBS firmy Intakus przy Kiełczowskiej/Poleskiej i to w jaki sposób tam oddawali mieszkania to był istny dramat. Brud, robotnicy wszędzie, pootwierane mieszkania, kontakty w mieszkaniu mieli wkręcane dopiero podczas odbioru, a ściany jeszcze były mokre od farby (!). O położonych chodnikach wokół budynku mogli zapomnieć, a zamiast windy był pusty szyb zabezpieczony prowizorycznie kilkoma deskami (cud, że się nikomu nic nie stało, a przecież wiele rodzin wprowadzało się z małymi dziećmi). O tym, że spóźnili się z oddawaniem o ponad 3 miesiące nawet nie będę wspominał bo to w polskiej budowlance oczywiste ;-))) Tak więc cieszmy się z tego co mamy/będziemy mieli. Ja osobiście uważam, że nasze mieszkanka naprawdę są super, a cały budynek i otoczenie wykończone lepiej niż jak to robi niejeden "komercyjny" deweloper. Te kilka dni bez prądu jakoś się jeszcze przetrzyma. Najważniejsze, że w końcu w swoich własnych czterech kątach ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
krysia.25 Re: TBS - ZIELNA 18.01.05, 14:47 Witaj Krogulcu! dzięki za taki wyczerpujący opis mieszkania, sąsiadka -brama 14 Odpowiedz Link Zgłoś
mrynka Re: TBS - ZIELNA 18.01.05, 10:05 Dzisiaj odebraliśmy mieszkanko. Poszło dosyć sprawnie ok pół godziny. Mamy już klucze i jesteśmy szczęśliwi. Państwo z Tbs-u liczą wszystko po kolei czyli ilość kontaktów, włączników,kloszy,drzwi,okna(uc hylne czy też nie), wywietrzniki,spisywane są stany liczników wodomierzy i licznika ciepła wraz z numerami seryjnymi. U nas była pęknięta ściana( taka drobna ryska) zostało to zapisane i jutro przyjdą panowie na poprawkę. Ogólnie jest ok. Są zamki na wyposażeniu dwie wkładki w systemie jednego klucza ale najgorszej klasy A. Zamki 30/40 ze śrubą 80. Dają też dwa klucze do skrzynki pocztowej, po trzy do zamków w drzwiach, jeden do drzwi wejściowych, jeden do wózkarni i jeden do piwnicy. To chyba z grubsza wszystko. Pozdrawiam mrynka Odpowiedz Link Zgłoś
mrynka Re: TBS - ZIELNA 18.01.05, 10:08 Do Papryczki. Jeśli rano będziesz odbierać tak jak my czyli ok. 8,30 to spokojnie zdążysz się przeprowadzić do wieczora. mrynka Zielna 18/4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOKATOR kl 14 Re: TBS - ZIELNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.05, 11:45 witam wszystkich jak mam ktoś kogoś z ELEKTRYKI aby podłączył wcześniej (spokojnie dam w łape tak zwana , zwał jak zwał dawać PRĄD.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia.25 Re: TBS - ZIELNA IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 19.01.05, 08:48 Lokatorze spod 14-stki!!! załatw tego prądu troszkę więcej dla sąsiadki z tej samej bramy!!!! Krysia.25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stelnet Re: TBS - ZIELNA IP: *.prw.pl 19.01.05, 11:03 Witajcie ! no niestety nie przyjełam mieszkania za dużo usterek :-( 1. ściany w nich dziury rysy itd. 2. narożniki (jeśli można je tak nazwać :-( 3. Uszczelka w oknie 4. braki silikonu 5. w łazience pod grzejnikiem ściana w opłakanym stanie :-( chyba mam pechowe mieszkanie :-( mam nadzieję, że Wasze nie są aż w takim stanie , ale miejcie oczy szeroko otwarte ponieważ przy pierwszym malowaniu ścian na kolor wszystko tak wyjdzie że trzeba bedzie samemu zrobić szlify itd :-( no więdz mam nadzieję, że za dwa tygodnie się wprowadzimy :-) ale już do ładnego mieszkanka :-) POWODZENIA I UWAŻAJCIE !!! pozdrawiam Stelnet i reszta rodzinki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.01.05, 12:40 Witaj Stella! Przykro mi, że tak wyszło z Waszym mieszkaniem, ale wydaje mi się, że w wielu mieszkaniach podobne niedociągnięcia będą. Nie ma co ukrywać, że firma, która robiła to się nie starała. To było widać podczas budowy. Dlatego przy odbiorach musimy na wszystko zwracać uwagę i zbyt pochopnie nie godzić się na odbiór. Dobrze zrobiłaś nie odbierając mieszkania - podobnie bym postąpiła. Miejmy nadzieję, że postarają się przy poprawkach. Pozdrawiam lara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stelnet Re: TBS - ZIELNA IP: *.prw.pl 19.01.05, 12:54 Dzięki Lara :-) Wiem, że podjełam dobrą decyzję, nawet jak zrobią 80% tego co wykryłam to już będzie dobrze - mam nadzieję oczywiście , że zrobią 100% no ale pożyjemy zobaczymy. Jestem dobrej myśli chociaż jest mi przykro :-( musiałam gazownie wstrzymać bo mieli przyjść w piątek :-( eh ! A ty kiedy ? stelnet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOKATOR Re: TBS - ZIELNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.05, 12:42 krysiu prąd to narazie będziemy mieć 40% , nie 220V więc na własna odpowiedzialność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOKATOR Re: TBS - ZIELNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.05, 12:54 momencik a jak te usterki sie zgłasza i wszystko będzie w protokole zdawczo-odbiorczym ale sie odbierze mieszkanie to co w tedy , poprostu robotników będziemy mieć w chacie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stelnet Re: TBS - ZIELNA IP: *.prw.pl 19.01.05, 13:00 LOKATORZE dokładnie tak jak piszesz. A przy usterkach tego typu czyli ściany lepiej w domu nie być bo będą szlifować czyli syf syf i jeszcze raz syf. No mam nadzieję, że to w 2 tyg. się zamknie bo tak naprawde to roboty jest na dwa dni no ale widomo jak jest :-( pozdrawiam i jeszcze raz UWAŻAJCIE SĄSIEDZI stelnet :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lara Re: TBS - ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.01.05, 13:34 Stella! My w poniedziałek podpisujemy umowę, a odbiór we wtorek - lecz to się jeszcze okaże. lara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOKATOR Re: TBS - ZIELNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.05, 13:39 no spoko STELA tylko sprawa wygląda tak albo wprowadzimy sie i przezyjemy malowanko i po sprawie albo zapłace za następny miesiąc wynajmowania i bede w plecy 800zł JAK MYŚLISZ CO WYBIORĘ .... oby na głowe nie kapało , były sciany , drzwi i już tam jestesmy POZRO 4 ALL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stelnet Re: TBS - ZIELNA IP: *.prw.pl 19.01.05, 14:26 masz racje, ja mam tą komfortową sytuacje, ze w chwili obecnej mam gdzie przeczekać i nie muszę płacić :-) no mam nadzieję, że twoje mieszkanko nie bedzie miało usterek :-) czego życze Wszystkim :-) pozdrawiam stelnet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOKATOR Re: TBS - ZIELNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.05, 16:00 no oby . trzeba być dobrej myśli i mieć oczy na karku jutro wszystko wyjdzie na jaw więc napiszemy info z wizji lokalnej na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
krysia.25 Re: TBS - ZIELNA 19.01.05, 17:06 Gość portalu: LOKATOR napisał(a): > no oby . trzeba być dobrej myśli i mieć oczy na karku > jutro wszystko wyjdzie na jaw więc napiszemy info z wizji lokalnej na 100% jak myślicie, czy w każdym mieszkaniu "coś" trzeba będzie naprawiać? Mam nadzieję, że pod 14-stką będzie o.k.! a w ogóle, zastanawiam się, czy ja dobrze tego forum używam:) Odpowiedz Link Zgłoś
krysia.25 To naprawdę już!!!! 20.01.05, 13:40 dziś podpisanie umowy, jutro odbiór i od razu założenie liczników "prądowych", a w poniedziałek -gaz! byle stały cztery ściany i sufit nie spadał na głowę!!! Pani na UL.Powstańców była- o dziwo miła( nawet sama zrobiła ksero umowy najmu).Trzeba mieć ze sobą najlepiej parę kopii umowy najmu i prąd załatwiać na Powstańców, a nie na Trzebnickiej.krysia.25 Odpowiedz Link Zgłoś
krysia.25 Re: To naprawdę już!!!! 21.01.05, 12:21 mam już mieszkanie!!!!!!!!!!!!!! jest śliczne i duże(bo puste:) )mamy już prąd i naprawdę - jest super. zatkało nas i w ogóle -bierzcie te mieszkania! żadnych usterek, mieszkanie jasne, dwa balkony i dwa pokoje. a co u Was, Drodzy sąsiedzi? Krysia Kamińska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stelnet Re: To naprawdę już!!!! IP: *.prw.pl 21.01.05, 13:53 krysiu.25, Gratuluje,że Twoje mieszkanie jest ok :-) Ale nie mów, że mieszkania nie maja usterek ponieważ niestety moje ma i to dużo :-( ja byłam z fachowcem od budowlanki i gdybym była sama to powiedziałabym , że mieszkanie jest idealne i oczywiście usterek bym nie widziała :-( tak jak wcześniej napisałam MIEJCIE OCZY SZEROKO OTWARTE !!! i oby nikt nie musiał tak jak ja nie przyjąć kluczy - bo to jest straszne :-( pozdrawiam i mam nadzieję, że jeszcze troszeczke i będziemy też na Zielnej :-) stelnet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia.25 Re: To naprawdę już!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:20 witaj stelnet! nasze mieszkanie o dziwo wygląda naprawdę ładnie i przyzwoicie. widać, że robotnicy byli, bo zostawili puste puszki po piwie w naszej szafce pod zlewem. obyś już niedługo mogła cieszyć się swoim własnym M. pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na Zielnej!!! nad wszystkim czuwa Gospodarz Domu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stelnet Re: To naprawdę już!!!! IP: *.prw.pl 21.01.05, 14:38 Krysiu, moje też jest śliczne i dlatego jest mi tak bardzo przykro, że jeszcze nie mogę w nim być :-( do zobaczenia na Zielnej :-) pozdrawiam stelnet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia.25 Re: To naprawdę już!!!! IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 24.01.05, 13:57 witam, czy ktoś już mieszka na Zielnej? U mnie już jest prąd i gaz, ale nie mam mebli. szczególnie mebli w kuchni... Odpowiedz Link Zgłoś
soncia Re: To naprawdę już!!!! 24.01.05, 17:54 Czy ktoś z mieszkajacych juz przy Zielnej wie czy są anteny zbiorcze do TV? bo własnych nie mozna montować tak w "instrukcji" pisze.Moje drugie pytanie: Czy ktoś wie jaka sieć telefonów :Tepsa czy Dialog ma w okolicy swoją tzw"iglicę" I jeszcze jedno :Czy wiadomo komuś o mozliwości szybkiego podłączenia się do internetu np:poprzez siec osiedlową?Czy w mieszkaniach jest wystarczjąco ciepło? i czy woda do kapieli jest gorąca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lara Re: To naprawdę już!!!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 24.01.05, 18:22 Witajcie! My już mamy klucze, dzisiaj podłączyli nam prąd. Wszystko jest ok. Na dniach przeprowadzka. Martwi mnie jedno, że wiosną na naszych trawnikach się nie zazileleni, bo one są nagminnie deptane przez ludzi (naszych sąsiadów). Szkodaby było jak w miejscu gdzie powinna wyrosnąć trawa będzie błoto :( pozdrawiam lara Odpowiedz Link Zgłoś
mirv Re: To naprawdę już!!!! 25.01.05, 08:00 Hej, tu zielna 4/9 juz mam termin podpisania umowey na 27 stycznia aa 28 odbieram klucze... i tu właśnie mam pytanie, słyszałem że nie wszyscy odbierają, bo ponoć w niektórych moeszkaniach są pewnie niedociągnięcia, a ja należe raczej do ludków, ktorzy najpierw troche chcą pomieszkać a potem dopiero remontowac :) czy komuś cos wiadomo? inna sprawa - ile czekaliscie na podłączenie prądu? Rozumiem, że tego samego dnia co podpisaliście umowę poszliście załatwiac prąd? Pozdrowionka :) i do zobaczenia wkrótce :) Mirek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.25 Re: To naprawdę już!!!! IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 25.01.05, 08:16 cześć Mirek! my odebraliśmy mieszkanie od razu-pewnie pod wpływem adrenaliny. jest ładne, jasne, fajne ma wykładziny(naprawdę!), ma kuchenkę, zlew z szafką.wiadomo, że nie robili tego dla siebie i "jakieś" niedociągnięcia na pewno wyjdą, ale i tak jest fajnie.prąd załatwiać od razu, skseruj sobie umowę najmu i na Powstańców, a nie na Trzebnicką.na razie, później jeszcze napiszę... Odpowiedz Link Zgłoś
mirv Re: To naprawdę już!!!! 25.01.05, 08:21 A możesz podać mi jakiś telefon na Powstańców? Bo na Trezbnickiej zaproponowali mi środę, to od piątku dro środy to trace weekend a tak to już bym troche gratów przerzucił :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.25 Re: To naprawdę już!!!! IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 25.01.05, 10:53 332 26 41 , 332-21 11, trzeba tam osobiście załatwiać.Nam podłączyli szybko, ponieważ już tam w bramie u kogoś z dołu podłączali, więc było im " po drodze". Odpowiedz Link Zgłoś
krysia.25 Re: To naprawdę już!!!! 25.01.05, 11:25 a czy ktoś może wie, czy kiedyś będzie można założyć sobie "satelitę?"jestem przyzwyczajona do kablówki, a pewnie będziemy mieć standartowe kanały. a czy TPSA kręci się tam w pobliżu? a w ogóle , tyle mam pytań... jak się mieszka, Sąsiedzi? Na razie pewnie cicho... Odpowiedz Link Zgłoś
krogulec_dp Re: To naprawdę już!!!! 25.01.05, 15:39 krysia.25 napisała: > a czy ktoś może wie, czy kiedyś będzie można założyć sobie "satelitę?"jestem > przyzwyczajona do kablówki, a pewnie będziemy mieć standartowe kanały. a czy > TPSA kręci się tam w pobliżu? a w ogóle , tyle mam pytań... > jak się mieszka, Sąsiedzi? Na razie pewnie cicho... O tepsie już ktoś niżej napisał więc nie będę się wypowiadał. Co do satelitek to nie można ich instalować na dachu lub elewacji budynku. Nie ma za to nic o balkonach, więc jeżeli ktoś takowy posiada (ja niestety nie :-( ) to chyba może przymocować "talerz" do barierki ochronnej - w myśl zasady "wszystko co nie jest zabronione, jest dozwolone" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
krogulec_dp Re: To naprawdę już!!!! 25.01.05, 15:48 krogulec_dp napisał: > krysia.25 napisała: > > > a czy ktoś może wie, czy kiedyś będzie można założyć sobie "satelitę?"jes > tem > > przyzwyczajona do kablówki, a pewnie będziemy mieć standartowe kanały. a > czy > > TPSA kręci się tam w pobliżu? a w ogóle , tyle mam pytań... > > jak się mieszka, Sąsiedzi? Na razie pewnie cicho... > > O tepsie już ktoś niżej napisał więc nie będę się wypowiadał. Co do satelitek > to nie można ich instalować na dachu lub elewacji budynku. Nie ma za to nic o > balkonach, więc jeżeli ktoś takowy posiada (ja niestety nie :-( ) to chyba może > > przymocować "talerz" do barierki ochronnej - w myśl zasady "wszystko co nie > jest zabronione, jest dozwolone" ;-) Cofam to co napisałem :-( "Instrukcja eksploatacji budynku mieszkalnego wielorodzinnego przy ul. Zielnej we Wrocławiu", jaką otrzymałem przy podpisywaniu umowy mówi: "Zabrania się bez uzystanie zgody Zarządcy Budynku instalowania anten radiowo-telewizyjnych (...) na balustradach oraz na powierzchniach balkonów." (pkt. 1.9 str. 5) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.25 Re: To naprawdę już!!!! IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 25.01.05, 08:00 witam sąsiadów! Faktycznie, trawa powinna być i to w dużej ilości!:) w końcu dzieci gdzieś muszą się bawić. mam nadzieję, że drodzy sąsiedzi oszcządzą trochę trawy!!!ja mam balkon od strony "podwórka", więc będę gonić... ale tak jakoś myślę, że razem będziemy dbać o "nasze wspólne dobro" i w zapomnianym już czynie społecznym będziemu sadzić drzewa, budować mosty, trasy W-Z..., a przynajmniej dbać o to, żeby było miło. ja już mam klucze, ale dopiero w piątek przewozimy graty.pozdrawiam-krysia.25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Tepsa, anteny i woda IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.05, 08:06 Anteny zbiorcze są w każdym mieszkaniu. Jest też sieć telefoniczna. Można się podłaczyć - wczoraj chodził facet z Tepsy i proponował podłaczenie (czyba za 10 zł. Jest też cieplutko (na klatce schodowej jest cieplej niż w moim poprzednim mieszkaniu kiedykolwiek). Woda w kranie jest gorąca. Ja już przeprowadzkę z meblami i ciuchami mam za sobą. Koszmar. Ale całkiem przyjemny - bo u siebie. Życzę wszystkim powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A & D Re: Tepsa, anteny i woda IP: *.magma / *.magma-net.pl 25.01.05, 20:57 Witajcie drodzy sąsiedzi! My umowę podpisaliśmy w piątek(21), klucze dostaliśmy w poniedziałek, a dziś podłączyli nam prąd. Ogólnie jest ok., w kilku miejscach na ścianach są małe pęknięcia...gdzie niegdzie ściany są niedomalowane i nie działa nam domofon...ale jeszcze nie wiem dlaczego. Na klatce cicho, głucho...wprowadziliśmy się do bramy nr 20 jako pierwsi. W mieszkanku jest cieplutko i przyjemnie. Na dniach zwozimy rzeczy...do zobaczenia na Zielnej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krogulec_dp Re: Tepsa, anteny i woda 26.01.05, 00:37 Gość portalu: A & D napisał(a): > Witajcie drodzy sąsiedzi! > My umowę podpisaliśmy w piątek(21), klucze dostaliśmy w poniedziałek, a dziś > podłączyli nam prąd. Ogólnie jest ok., w kilku miejscach na ścianach są małe > pęknięcia...gdzie niegdzie ściany są niedomalowane i nie działa nam > domofon...ale jeszcze nie wiem dlaczego. Na klatce cicho, > głucho...wprowadziliśmy się do bramy nr 20 jako pierwsi. W mieszkanku jest > cieplutko i przyjemnie. Na dniach zwozimy rzeczy...do zobaczenia na Zielnej!!! Gratuluję! Jak Wam się to udało ;-))) skoro wcześniej pisaliście: > Re: TBS - ZIELNA > Autor: Gość: A & D IP: *.wroclaw.dialog.net.pl > Data: 17.01.2005 17:43 + dodaj do ulubionych wątków > Witajcie! > Dzwoniłam dziś rano do TBS-U i podpisanie umowy mam na 28, a odbiór kluczy > 31. > Nie powiem żebym była z tego powodu zadowolona...no ale cóź mogę zrobić. Drażni > mnie strasznie niesłowność Pań z TBS-U. Dziwi mnie to, że Nasza klatka (Zielna > 20) była jedną z najszybciej wybudowanych i wykończonych...a tu nagle odbiór na > samym końcu... > > Pozdrawiam! Napiszcie jaki nr mieszkania. Bo tu jest już kilku chętnych do pożyczania cukru ;-))) Co do niedomalowanych ścian to sam to zauważyłem ale to szczegół... Ważne, że ogrzewania nie wyłączają na noc jak to miało miejsce na początku tygodnia ;-) Pozdrawiam sąsiadów z klatki 20 i naszego całego budyneczku ;-)Jak na razie klatka nr 20 jest chyba najpełniej reprezentowana na tym forum ;-))) P.S. Już niedługo będziemy mogli dyskutować na własnym forum - lada moment ruszy strona i forum www.psiepole.pl, w tym część poświęcona oczywiście Zielnej! Szczegóły wkrótce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A & D Re: Tepsa, anteny i woda IP: *.magma / *.magma-net.pl 26.01.05, 07:20 Witam! W piatek (21) pojechalismy na Zielna zobaczyc co i jak, spotkalismy tam pania z działu inwestycji i zaczęliśmy podpytywać czy nie dałoby się troszkę wcześniej...pani mówiła, że to niemożliwe z jednego powodu, a mianowicie w Naszych piwnicach swoje rzeczy mają budowlańcy i dlatego Nasza klatka idzie na koniec(nie można poprostu narazie korzystać z tych piwnic). Więc my zaczęliśmy dalej prosić i zapewniać, że my tej piwnicy na teraz nie potrzebujemy...zależy nam na mieszkaniu i takie tam...pani kazała nam jechac do TBS-u i tam powołać się na jej pozytywne zdanie w tej sprawie i dalej prosić. W TBS-E nie trzeba było długo prosić...powiedzieliśmy, że studenci..że sesja...praca, no i wynajęte mieszkanie do końca stycznia...umowę podpisałam po 15 minutach rozmowy...a klucze w poniedziałek...mieliśmy wyjątkowe szczęście. Co do numeru mieszkania Krogulec to jesteśmy sąsiadami zza ściany..jak będziemy wchodzić do swoich mieszkanek z dużymi zakupami to będziemy się przepraszać i wchodzić pojedyńczo...:-) Te drzwi koło Twojego mieszkania to Nasze...nr 15 Pozdrawiam!!! Asia i Daniel Odpowiedz Link Zgłoś
stelnet Re: Tepsa, anteny i woda 26.01.05, 09:09 Cześć Wszystkim ! no i doczekałam się - na dzisiaj mam mieć gotowe mieszkanie po poprawkach no i na pewno już jutro klucze odbiore :-) jutro też mi podłączą energie i gaz i można się wprowadzać :-) o rany to był tydzień męczarni, bywaliśmy na Zielnej i widzieliśmy tych szczęsliwych sąsiadów i te pozapalane światła ech - było mineło :-) już do Was dołączamy :-) do zobaczenia MRUKI - do zobaczenia na balkonie :-) (szkło masz ? ) pozdrawiamy stelnet, Marcel i Patryk nasz skarb - 3letni :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.25 Re: Tepsa, anteny i woda IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 26.01.05, 09:28 witaj stelnet! fajnie, że w końcu załatiwał wszystko. a w której bramie bramie miszkacie? pewnie w innej, niż ja, ale moglibyśmy się spotykać. proponuję spotkanie sąsiadów, może jakieś kiełbaski na wiosnę? pozdrawiam Wszystkich Sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
krogulec_dp Re: Tepsa, anteny i woda 26.01.05, 11:01 > W piatek (21) pojechalismy na Zielna zobaczyc co i jak, spotkalismy tam pania > z działu inwestycji i zaczęliśmy podpytywać czy nie dałoby się troszkę > wcześniej... (...) Ale historia :-) No to rzeczywiście fart ;-))) Co do tych drzwi obok siebie to też już na to zwróciliśmy uwagę ;-))) Pozdrawiamy Leszek i Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.25 Re: Tepsa, anteny i woda IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 27.01.05, 10:12 witam, nie mogłam uwierzyć w to, że za 10 zł. podłączają telefony, więc zadzwoniłam i się dowiedziałam, że najpierw musi być zrobiony " wywiad techniczny", a potem faktycznie -10 zł. i już. czy ktoś z Was juz może podpisał umowę z TPSa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grażka DLACZEGO?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 09:23 A czemu nie piszecie na forum www.forumtbs.pl ?? To by bardzo pomogło chętnym na TBS. Wasze rozterki, zmagania, to zankomita pomoc przy wyborze. A tu niestety nie każdy zagląda... A o wrocławskim TBSie nie ma tam wielu informacji. Za to z innych miast mnóstwo!! Odpowiedz Link Zgłoś
stelnet Re: DLACZEGO?? 26.01.05, 09:39 Gość portalu: grażka napisał(a): > A czemu nie piszecie na forum www.forumtbs.pl ?? > To by bardzo pomogło chętnym na TBS. Wasze rozterki, zmagania, to zankomita > pomoc przy wyborze. A tu niestety nie każdy zagląda... > A o wrocławskim TBSie nie ma tam wielu informacji. > Za to z innych miast mnóstwo!! witaj grażka, sądzę , że to przyzwyczajenie- tu się poznaliśmy tu wszystko się zaczeło :-) ale faktycznie naszymi postami moglibyśmy pomóc innym ! pozdrawiam i również zapraszam na www.forumtbs.pl Stelnet Odpowiedz Link Zgłoś
krysia.25 kim jest typowy sąsiad z Zielnej? 26.01.05, 10:23 witam! mam pytanie, kim jest taki przeciętny sąsiad z ul. Zielnej? My(ja i mój narzeczony(najemna:)) mamy po -dzieścia lat, pracujemy sobie i nie mamy samochodu!!! A Wy, szanowni sąsiedzi? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krogulec_dp Re: kim jest typowy sąsiad z Zielnej? 26.01.05, 11:10 > witam! > > mam pytanie, kim jest taki przeciętny sąsiad z ul. Zielnej? My(ja i mój > narzeczony(najemna:)) mamy po -dzieścia lat, pracujemy sobie i nie mamy > samochodu!!! A Wy, szanowni sąsiedzi? > pozdrawiam Jak znam życie to mało osób zdecyduje się na taki internetowy ekshibicjonizm ;- ))) Ja mam 27 lat (jeszcze ;-), Moja Szanowna Małżonka :-) jest młodsza ale nie powiem o ile bo wiek kobiet to temat dla nich drażliwy ;-))). Jesteśmy niecałe pół roku po ślubie, oboje pracujemy, samochód mamy (wzięty optymistycznie na raty, które nas teraz zabijają hihi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZEGORZ ZIELNA jest SPOKO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.05, 15:41 witam na zielnej mieszka się zajebiście , nasz BOXER ryje w śniegu z radości , mieszkanko poprostu rewelacja , szkoda że jeszcze nie ma mebli. NO I CO NAJWĄŻNIEJSZE NIECH PODŁACZAJA JAKIŚ NECIOR BO ZWARIUJE..... chyba mam wiertarke bo za cholerę nie mogę sie wiercić w sufit.... 2 dziury = 2 godziny ALE JAZDA Odpowiedz Link Zgłoś
krogulec_dp Re: ZIELNA jest SPOKO 26.01.05, 16:10 Z netem (siecią osiedlową) może być problem bo nie widziałem nigdzie gniazdek RJ-45 czyli trzeba by poprowadzić sieć strukturalną po całym budynku, a na to wątpię aby TBS szybko się zgodził w nowiusieńkim budynku... W TP S.A. można już podłączać telefony za 10 zł więc pewnym wyjściem jest Neostrada (od 59 zł/m-c za 128 kbit). Ewentualnie możn by też poczekać na Dialog, który pewnie niedługo się pojawi, i skorzystać z Dialogowego DSL'a. Być może ktoś też będzie chciał np. wziąć większą Neostradę i rozdzielić pasmo drogą radiową? Czas pokaże ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psiepolanin Re: ZIELNA jest SPOKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 19:25 HE HE!!! NA DIALOG TO SOBIE POCZEKACIE, BO NIE MA PO NIEPARZYSTEJ STORNIE STUDZIENEK TEJŻE FIRMY. Ich linia kończy się na przeciw estakady i jest przeprowadzona na drugą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
elpe1 Re: ZIELNA jest SPOKO 27.01.05, 10:11 Nieparzystaj stronie czego (ulicy)? Jezeli chodzi o Zielną to przecież nasze klatki schodowe przy Zielnej mają PARZYSTE numery, no chyba że w matematyce coś się zmieniło ;> Ale jak widzę kolega z TP SA nadaje :) Odpowiedz Link Zgłoś
elpe1 Re: ZIELNA jest SPOKO 27.01.05, 10:18 Gość portalu: Psiepolanin napisał(a): > HE HE!!! NA DIALOG TO SOBIE POCZEKACIE, BO NIE MA PO NIEPARZYSTEJ STORNIE > STUDZIENEK TEJŻE FIRMY. Ich linia kończy się na przeciw estakady i jest > przeprowadzona na drugą stronę. Przepraszam ta dop. miału Ttutaj iśc :) Nieparzystaj stronie czego (ulicy)? Jezeli chodzi o Zielną to przecież nasze klatki schodowe przy Zielnej mają PARZYSTE numery, no chyba że w matematyce coś się zmieniło ;> Ale jak widzę kolega z TP SA nadaje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psiepolanin Re: ZIELNA jest SPOKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 11:07 Krzywoustego!! Po nieparzystej stronie Krzywosutego nie m linii Dialogu. Wiem bo się o nią starałem. I dlatego korzystam z TPsy :) Innej możliwości na tym kochanym Psim Polu nie ma. Miła dzielnica. Zapomniana przez wszystkich. Ale już niedługo się wyprowadzam do miasta na szczęście!! Starczy mi 26 lat na Psim Polu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stelnet Re: ZIELNA jest SPOKO IP: *.prw.pl 27.01.05, 13:12 Cześć , no ja już też jestm na Zielnej - odebrałam klucze, tak jak mówiłam 80% usterek zrobione ale jest ok :-). i mam teraz pytanie drodzy sąsiedzi czy ktoś z Was będzie wymieniał kuchenke na inną ? jak to wygląda pod kątem TBS-u ? pozdrawiam stelnet Odpowiedz Link Zgłoś
soncia Re: Zimne grzejniki 27.01.05, 16:11 Dziś tj.27-ego w moim mieszkaniu w bramie 10 -kaloryfery po nagrzaniu się zrobiły się ZIMNE! :-((( i pomimo ustawienia na max nie nagrzewały się -czy ktoś z Was miał podobne odczucia? w mieszkaniu bylo ledwo 16 st. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka klatka 14 Re: Zimne grzejniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 08:12 czesc Wczoraj wszedzie byly zimne grzejniki bo chyba wyłaczyli grznie na troche.U mnie tez najcieplej nie jest bo strasznie wieje z kratek wentylacyjnych.nie wiem ile mam stopni bo nie mam niestety termometru.Jak sie wprowadzi wiecej osob i wszyscy juz beda grzac w mieszkania to zrobi sie cieplej.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta br8 Re: Zimne grzejniki IP: 217.96.31.* 28.01.05, 19:51 u mnie grzejniki są ok, byłam dzisiaj przezchwile (2h) i grzały, czy ktoś już sie wprowadził tak na całego , jak długo czeka się na podłączenie prądu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: Zimne grzejniki IP: 62.233.176.* 28.01.05, 21:59 Witam wszystkich :D dopiero trafiłam na to forum, tez niedlugo wprowadze sie na Zielną, poki co byłam dzis złożyć wnioski o podłączenie prądu i gazu, i będą podłączac w srode wiec nie mam sie co spieszyc z wprowadzaniem :) a o jakich to usterkach mowicie ? czy orientujecie sie moze czy jest jakas siłownia w poblizu ? :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lara TBS ZIELNA IP: *.kom / *.kom-net.pl 29.01.05, 11:02 Witajcie! My jesteśmy już po większej przeprowadzce, zostało nam jeszcze trochę rzeczy podręczynych do przewiezienia. Muszę powiedzieć, że w nocy jest cisza i bardzo przyjemnie się śpi, nie słychać samochodów i szumów jak przy ruchliwej ulicy. To wspaniałe uczucie być już u siebie mimo, że jeszcze na kartonach :) pozdrawiam lara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZESIEK 14 Re: TBS ZIELNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.05, 12:23 no kartony to pewno jeszcze przez miesiąc póki mebelki są robione ale i tak jest zajebiście. kórna jak DIALOGU nie ma to troszku lipa bo w TPSIE jest dziadowskie ograniczenie, no nic pozyjemy zobaczymy POZDRO 4 ALL Odpowiedz Link Zgłoś
papryka75 Re: kim jest typowy sąsiad z Zielnej? 30.01.05, 12:12 dawno nie byłam na naszym forum.. sorrky ale praca.. no i nie chciałam denerwować się waszym szczęściem.. po prostu zazdrość mnie zżerała, że wy tam już a ja jeszcze nie.. Nadchodzi jednak ten dzień.. jutro (poniedziałek 31 odbieram klucze).. przy okazji powiem wam, że nieźle się bawiłam przy podpisywaniu umowy.. ale o tym już w cztery oczy.. bo może te PANIE tam też to forum czytują... Zresztąja nie o tym... Chciałam się przedstawić, bo wygląda na to że sąsiadów już troszke znam.. witam Leszka i Agę spod 14 i Asie z Danielem spod 15!!!!! Mam na imię Patrycja lat.. wstyd.. to nie powiem ;) Będziemy mieszkać pod 12 razem z moim mężem Markiem. Nie jesteśmy sami.. wprowadzają sie z nami dwie papużki faliste Gucio i Marcel.. Już nie mogęsię doczekać kiedy was poznam... tym bardziej że z tym cukrem to nie żart, bo zgodnie z planem prąd to i moze będziemy mieć od wtorku ..ale gaz.. by zjeść coś ciepłego to dopiero w piatek. Papa - i do zobaczenia.... Papryka75 Odpowiedz Link Zgłoś
soncia Re: zimne grzejnki 30.01.05, 14:51 Dziś j.w niedzielę.przed południem zaprosiłam gości żeby pochwalic się nowym mieszkaniem-wszystkim b.się podobało tylko....grzejniki były zimne jak lód w mieszkaniu ledwo 15 st.B mi sie to nie podoba-to już nie pierwszy raz-a przecież od dnia podpisania umowy płacimy za czynsz i za media.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A & D Re: zimne grzejnki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.05, 16:11 Witam serdecznie! Zamieszkuję na Zielnej (20/15) już kilka dni i mogę przedstawić swoje uwagi. Ogólnie można powiedzieć,że jest ok.,poza jednym bardzo ważnym szczegółem...mieszkania nie można nagrzać. Mam aneks kuchenny razem z pokojem, w aneksie nad kuchenka mam dwie kratki wentylacyjne z których potwornie wieje (papierowe ręczniki, które stoją na kuchence pod kratkami cały czas powiewają). Wieje rónież z wywietrzników w oknach (na szczęście można je zamknąć). Na dodatek dziś od rana nie działają grzejniki i nie ma ciepłej wody...i nie dzieje się tak po raz pierwszy. Bardzo proszę o opinie innych mieszkańców...czy w ich mieszkaniach również są kratki wentylacyjne, które zamiast wyciągać powietrze to wdmuchują je do mieszkania. Naprawdę ciężko się mieszka w tem. 16 stopni. Pozdrawiam i czekam na kolejnych sąsiadów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kacha43 do 3 piętra zielnej 20! 30.01.05, 17:31 w poniedziałek się zobaczymy! Patrycja, o której sie wprowadzasz? A może w ogóle nie zdążysz przeczytać tej wiadomości bo szybciej się zobaczymy? Prąd ma byc we wtorek, przynajmniej pod 13! A u Ciebie? Może Daniel poczęstuje nas ciepłą herbatą ? Do zobaczenia jutro, mam nadzieję! Z Tobą i całą reszta naszego pięterka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papryka75 Re: do 3 piętra zielnej 20! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 14:14 hej Kacha! już odebrałam klucze.. są małe rysy na ścianie w kuchni i rozwalone drzwi od łazienki, ale protokół .. i przyjeliśmy to z całym dobrodziejstwem inwentarza.... bardzo zależało nam na czasie.. ten prąd.. jeśli da rade żeby był we wtorek to ekstra.. ja wprowadzkę na całego urządzać będę dopiero od wtorku rano.. ale chcemy nocować już na zielnej we wtorek.. nawet jeśli przy świeczkach ;).. moze załapiemy sięna podłączenie przy okazji "13"?? Pozdrawiam szanowną koleżankę.. i nie mogę siedoczekać kiedy sie poznamy! Patrycja Odpowiedz Link Zgłoś
krogulec_dp Re: do 3 piętra zielnej 20! 31.01.05, 15:44 U nas drzwi do łazienki też są uszkodzone (pożółkłe i napęczniałe chyba od wody), w pokoju uderzone w róg (panowie przy okazji wyrąbali zdaje się dziurę w linoleum), a trzecie mają źle przykręconą klamkę... ;-) Wszystkim, którzy się wprowadzają radzę włączyć na maks. grzejniki bo mieszkania będą się kilka dni nagrzewać. My dogrzewamy od 2 dni piecykiem i dalej jest zimno brrrrrrr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: zimne grzejnki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.05, 23:20 podobnie jest mnie, grzejniki są zimne i nie wiem komu to zgłosić? Czy jest ktoś, kto czuwa nad naszym budynkiem i zapewnia serwis wszystkich urządzeń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka klatka 14 Re: zimne grzejnki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 08:16 U mnie tez sa kratki wentylacyjne w aneksie kuchennym i w łazience wieje z nich strasznie ale tak podobno ma byc po to zeby sciany sie suszyly.Ja na poczatku zakleiłam te kratki ale nie wolno. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania171 Re: zimne grzejnki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.05, 09:37 Sprawy eksploatacyjne "zalatwia" ROM na ul Tylnej 14- wczoraj gdy próbowalalm się z nimi skontaktować -to caly czas było zajęte ,a gdy już ktoś odebrał telefon z drugiej strony ,to przełączono mnie dalej i w nieskończoność słuchałam automatycznej melodyjki:-( spróbujcie może Wy tam zadzwonić - może szczęście dopisze Wam bardziej. Numer telefonu na Tylna jest na stronie TBS-u i w dokumenach które odstaliśmy też powinien być. Odpowiedz Link Zgłoś
krogulec_dp Re: zimne grzejnki 01.02.05, 14:17 Ja się dodzwoniłem. Z tymi grzejnikami to wersja oficjalna jest taka, że nawaliły obie pompy - jedna w czwartek, a druga w niedzielę. Ponoć z winy mieszkańców bo "robią zwarcia w instalacji elektrycznej" ;-) Od innego faceta dowiedziałem się jednak, że z całą kotłownią jest masa problemów być może jest nawet źle zaprojektowana (!) - cały czas ponoć się głowią co z tym fantem zrobić i tak naprawdę nie wiadomo kiedy coś z tym definitywnie zrobią. Pocieszające jest jedynie to, że gość mówił o dniach, a nie tygodniach ;-))) P.S. Numer telefonu do administracji jest na książeczce opłat ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZESIEK 14 Re: zimne grzejnki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.05, 16:28 dobra niedługo już wiosna DAMY RADE TERAZ WANIEJSZE SPRAWY heheheh INTERNET!! dzwoniem do DIALOGU LIPA nie ma tam kabli , dzwoniem do CHELLO lipa nie ma jeszcze we wroclawiu internetu, zostaje jakis PROVIDER z osiedlowka lub TEPSa min. abonament telefoniczny pod neo 42,70 jakos tak i 128kb neo 59zl +10 zl zalenie. 9ograniczenie 5GB)sciaganie. cos slyszalem na poczatku o COM NECIE ktos cos wie????? Odpowiedz Link Zgłoś
krysia.25 internet 02.02.05, 08:08 a może o internet spytać się gdzieś w okolicy plebanii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZESIEK 14 Re: internet IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.05, 10:06 heheheheh DOBRE plebania leci w TV. KTOŚ COŚ wi co z tym COMNETEM????? Odpowiedz Link Zgłoś
zielna1 Re: internet 02.02.05, 10:47 witam ! odnosnie netu to jest obok jakis KOM-NET ale u nas w bloku nie maja zamiaru na razie podlaczyc u nas ,podobno jak bedziemy sie upominac to cos zrobia z tym ale musi nas byc wielu zainteresowanych !!!! jak bede w domu to zapisze telefon i mozna dzwonic do nich i krzyczec !!!! pozdrawiam Macko!10/6 Odpowiedz Link Zgłoś
zielna1 Re: internet 02.02.05, 10:59 o mam www.kom-net.pl/ raczej tylko oni moga cos zrobic w tej sprawie maja oni podlaczone te bloki za naszymi te deweloperskie klatki 29 i cos tam dalej prosze dzwoncie !!!!!!! a jak cos bedziecie wiedzieli to pisac prosze na forum !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZESIEK 14 Re: internet IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.05, 11:46 sprawa wygląda tak KOMNET odpada na 100% nie ma dlanas przyłączeń to już nie wiem zostaje TYLK TPSA MONOPOLISTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.25 Re: internet IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 02.02.05, 12:05 internet to nie wszystko, niech oddadzą nam ciepło!!! a w ogóle, to jak się mieszka i gdzie można zamówić rolety, bo wszyscy mnie widzą !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZESIEK 14 Re: internet IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.05, 17:29 ooje wszyscy ....ja nic nie widziałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
zielna1 Re: ???? 03.02.05, 08:05 oojej!! jaka szkoda ze bedziesz miala roletki hihihihi!!! jak sie wprowadzalem to jakis koles brykal po klatkach i oferowal ,ale zaraz obok zielnej sa ze trzy firmy .od strony krzywo. jakby co ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.25 Re: ???? IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 04.02.05, 08:32 i ja głupia na tego "brykającego faceta" się zgodziłam!! ostatni raz w życiu!!! a teraz-zęby w ścianę i nie ma jezdenia:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrzESIEK 14 INTEGRACJA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.05, 11:22 ale od tych noszenia mebli boli mnie głowa MASAKRA dzięki Maciek za pomoc z natą, bo słabooooo to widzę jak by cie nie było hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.25 14 IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 04.02.05, 11:39 witam, czy ktoś z Państwa mieszka pod 14-stką? k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek 14 Re: 14 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.05, 17:48 jeśli chodzi o klatkę no to my mieszkamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: 14 IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.05, 07:15 Ja też mieszkam pod 14-stka. I bardzo sie ciesze bo, bo miałem mieszkać przy wyjeździe od Krzywoustego - a tam głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: 14 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 08:18 No własnie sasiedzi z klatki 14 trzeba byłoby sie jakoś poznać , bo wkoncu bedziemy razem mieszkac.Można by bylo zorganizowac jakies spotkanie i wypic jakies piwko mozna u mnie w mieszkaniu.Co prawda jest male ale jakos sie pomiescimy. MACIEK dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: 14 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 09:25 a jak cos to podaje gg 6515201 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.25(jeszcze0 Re: 14 IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 07.02.05, 09:50 witam, ja mieszkam pod 14-stką, na I piętrze. czy jest jakiś sąsiad na forum? a Ty, Olka, na którym piętrze mieszkasz? pozdrawiam! jak się wam mieszka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek 14 Re: 14 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.05, 09:56 LUDZIE DO CH................. jak wy wnosicie te meble cała klatka jest rozje..a , to jest wasza klatka więc szanujcie ją, a druga sprawa TE je..e pety na klatce ja jebie w domu też rzucacie pety na podłogę.... a tak wsumie to POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: 14 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 10:41 Ja mieszkam na czwartym pietrze pod 15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.25 Re: 14 IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 07.02.05, 10:44 z tym śmieceniem i niszczeniem to masz Grzesiek rację przecież te mieszkania mają nam służyć lata! ja to nawet zmywam koło drzwi, pozmywałabym całą klatkę, ale ludzie noszą jakieś meble i chodzą jeszcze "fachowcy od mebli, paneli i w ogóle" i brudzą. może innymi słowami, ale popieram ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: 14 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 11:00 no wlasnie ktos z naszej klatki i z mojego pietra poobija ostatnio sciany na wszysrkich pietrach wiem ze z naszego bo sa dziury w scianach od samego dołu do gory Odpowiedz Link Zgłoś
zielna1 Re: TBS - ZIELNA 08.02.05, 09:17 olka -dzisiaj u pawelka na jakis browarek podaj adresik wszystkim bo ja nie znam pewno sie nie obrazi hahahah !!!!1 pawelek- jak cos nie tak to napisz !!!!! krysia- przyjdz napewno !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elpe1 Re: TBS - ZIELNA 08.02.05, 10:16 "Izi" Maciek - nie wiem o której bede dlatego rano Ci krzyczałem że wieczorkiem sie zdzwonimy bo zgodnie z obietnicą masz u ns browara za targanie kafelek :) Tak wiec do zdzwonienia sie wieczorem. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
olkakw Re: TBS - ZIELNA 08.02.05, 10:41 czesc no dobra Maciek ja sie chetnie piwka napije. No to do wieczorka Odpowiedz Link Zgłoś
olkakw Re: TBS - ZIELNA 08.02.05, 11:18 ja nie widze przeszkod zeby dzisiaj i jutro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZESIEK Re: TBS - ZIELNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.05, 12:41 heheh olka dobre dobre Prosze państwa na osiedlu ponoć ma powstać osiedlówka tylko chcą sprawdzić jakie bedzie zainteresowanie. numer kontaktowy 661604373 Pan Andrzej. jak ktoś chce to zapisywać sie na liste koszt chyba coś koło 40 paru złotych. INforMACJA WYSTAWIONA GRZECZNOŚCIOWO od MAĆKA. do dzieła ZIELARZE muhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
elpe1 Re: TBS - ZIELNA 08.02.05, 12:48 zielna1 napisał: > jak nie dzisiaj to jutro !!! Nie sa przewidywane imprezy w najblizszym czasie !!! Pozdrawiam, Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
olkakw Re: TBS - ZIELNA 08.02.05, 12:56 o to bardzo niedobrze, ze nie bedzie imprez u ciebie! W kazdym badż razie u mnie beda ale jak nie chcesz sie bawic to trudno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: TBS - ZIELNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.05, 13:10 oj Pawciu nie ładnie nie ładnie..... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.jola Re: TBS - ZIELNA 08.02.05, 19:21 Dziś byłam w ROM-ie na ul.Tylnej ( z tyłu kościoła obok naszego budynku ) i rozmawiałam z panem Sionkiem. To bardzo życzliwy i pomocny człowiek i wie jak rozwiązać nasze problemy. Gorąco polecam. W sprawach technicznych możemy się kontaktować z panem Zbigniewem Misteckim, on też wiele może... Odpowiedz Link Zgłoś
krysia.25 Re: TBS - ZIELNA 09.02.05, 10:15 witam, wczoraj było u mnie skręcanie szafy:).. uff, dziś ciężko oddychać...:) te szafy są tak skomplikowane, szczególnie dla mnie, bo mam słabą trochę głowę. no dobra..., ja -szczerze pisząc-, nie znam jeszcze żadnego Szanownego Sąsiada osobiście.Ujawnijcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
zielna1 Re: TBS - ZIELNA 09.02.05, 11:35 a moglas wpasc do nas !! bys poznala szanownego sasiada, moze by cos poradzil na te skrecanie jest to wielki gosc w skrecaniu np. szafek pytaj na forum a napewno sie odezwie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
krysia.25 Re: TBS - ZIELNA 09.02.05, 11:53 czy ten Sąsiad, co "skręca" te szafki to p.Maciek? u nas wczoraj mała impreza była, bo dziś do pracy. Szafa stoi, dziś będzie miała "plecy" i wprowadzam ciuchy.I taka ciekawostka: mój kolega miał mieć balkon i go nie ma, więc może ktoś ma za dużo o jeden i by się podzielił? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: TBS - ZIELNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 11:37 heheheh my tez skrecalismy szafe z sasaisem z klatki 10 i jego żoną fajnie bylo.W jaki sposób mamy się ujawnic?Ja mieszkam w klatce 14 mieszkanie 15a ty? olka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: TBS - ZIELNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.05, 11:41 oj Krysiu Krysiu.... naprawde nie było słychać jak skręcamy te szafki...hehehehe oj już troszkę szfek :) skręciliśmy szczególnie tych 40 % z akcyzą jak coś to jesteśmy zawsze chętni na skręcanie HEHEHEHE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: TBS - ZIELNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 13:23 Ten sasiad to grzesiek z 14 a Maciek nam pomagał, bo my czesto sobie cos tam skręcamy.Jakby co to zapraszamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: TBS - ZIELNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.05, 12:25 olka to skręca tam i tu .... misku ale z ciebie skręcacz :) hmy a może tak jakiś BEER walniemy ludzie wszyscy razem w knajpce obok z jakimś żarełkiem co wy na to ? można by się poznać :) Odpowiedz Link Zgłoś
krysia.25 Re: TBS - ZIELNA 10.02.05, 13:05 czesc Grzesiek, jestem za, tylko gdzie tam jest jakis klub? chyba w Zakładowym Domu Kultury... Odpowiedz Link Zgłoś
krysia.25 Re: TBS - ZIELNA 10.02.05, 12:35 witam Sąsiadów, czy już się wszyscy wprowadzili? u nas(krysia+Piotrek) jest dobrze, szafa stoi, zawias się chwieje...trzeba dokręcić!:) idzie wiosna, a już niedługo będziemy piec kiełbaski na "łące" :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: TBS - ZIELNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 13:31 Cos tam sasiad Maciek mowil ze jest jakas knajpka to moglibysmy pojsc na piwo w piatek lub sobote. A w zakladowym domu kultury tez chyba cos jest.Tylko ze nie badzo sa chetni widze.Wszyscy po domach pocichu skrtecaja;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: TBS - ZIELNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.05, 14:10 oj to fakt .... PARÓWKOWYM SKRYTOŻERCOM MÓWIMY NIE :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: TBS - ZIELNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 21:48 u nas już NEO działa hehehe WKOŃCU POZDRO DLA WSZYSTKICH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: TBS - ZIELNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 14:39 oj idzie Krysiu idzie.Bardzo dobrze bo juz mam dosyc zimy, chociaz tak krotko byla w tym roku.Pod ktorym ty nr mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
zielna1 Re: TBS - ZIELNA 11.02.05, 15:35 a u nas zawsze była wiosna!! prawda OLA ? i my sie zimy nie boimy !!!!! Macko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: TBS - ZIELNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 22:40 prawda prawda Macku.Bo jak czlowiek sie od srodka rozgrzeje to mu zima nie straszna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: TBS - ZIELNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 18:36 SPOKOJNIE ja proponuje nieprzekszykujmy się na FORUM muhahahah ludzie skręcacie czy co bo masakra jak na cmentarzu taka cisza POZDRO 4 ALL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.25 uwaga na wiercenie!!! IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 14.02.05, 08:47 no i stało się! dziura jest , nawet niezła ,w łazience. nic nie można wiercić bez zgody, bo nie wiesz,Drogi Sąsiedzie, gdzie nagle wyskoczy rura!!!miało jej tam nie być a jest. Przepraszam wszystkich Sąsiadów za utrudnienia w mieszkaniu, związane z dziurą w rurze c.o. w naszym lokum. proszę o wyrozumiałość, bo nie jest mi łatwo i tak.Krysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: uwaga na wiercenie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 09:27 Acha to dlatego nie grzeja kaloryfery. No trudno Krysiu zdarza sie.A czy wiadomo może kiedy bedziemy mieli juz ogrzewanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.25 Re: uwaga na wiercenie!!! IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 14.02.05, 10:01 dziś przyjedzie Pan od napraw, ale dopiero koło poludnia, ponieważ jest na innej budowie. nie jest tak tragicznie- pod 12-stką(?) zalana piwnica.dziurka u nas mała, ale kawałek rurki trzeba wymienić.rurka taka zwykła, pcv i w ogóle w miejscu dość dziwnym, jak na rurę . krysia.25 Odpowiedz Link Zgłoś
zielna1 Re: uwaga na wiercenie!!! 14.02.05, 10:07 eeeetam !!!!! browarek wszystko zalatwi jakby co!!! i sie zapomni ola musze sie zastanowic czy cos, u was sie bedzie dziialo jak jest zimno??? wiecej w...... trzeba bedzie ??? damy rade ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.25 Re: uwaga na wiercenie!!! IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 14.02.05, 10:26 coś tam w lodówce jest...trochę poszło na skrecanie, ale starczy, a sklepów pełno w koło:)dzięki za wyrozumiałość... Odpowiedz Link Zgłoś
zielna1 Re: uwaga na wiercenie!!! 14.02.05, 10:37 spoko damy rade moze cos dzisiaj damy ? tak jakos pod tego walentego i te rury !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: uwaga na wiercenie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 11:31 Ja mysle ze ta rura to z niczym nie koliduje Maciek.U nas wcale nie jest zimno rano bylo ponad 20 stopni wiec chyba damy rade.Jak cos to grzesiek jest caly czas teraz w domu bo urlop ma. a ja bede po 16.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zielna1 Re: uwaga na wiercenie!!! 14.02.05, 11:42 ja tylko tak dla zwiekszenia mocy !!!!! wiem ze nie jest zimno u was bo nigdy nie bylo nawet jak zakrecicie !! ja bede okolo 18 dopiero dzisiaj okolo 20sadze ze sie zobaczymy / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: uwaga na wiercenie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 11:49 ok pasuje, czekamy na was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.25 juz po!!! IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 15.02.05, 08:17 nie mam juz dziurawej rury! tylko ścianę, ale to szczegół... Pan Wojtek (macher od C.O.) potrafi wszystko i naprawdę zna się na rzeczy!Jakby ktoś chciał tel., bo np. ma dziurę,albo kłopot z grzejnikami-polecam K.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: juz po!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 09:21 Miejmy nadzieje ze juz nie bedzie potrzebny ten pan od CO.Cieszymy sie ze juz wszystko jest ok i pozdrawiamy.Krysiu pod ktorym mieszkasz nr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.25 Re: juz po!!! IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 15.02.05, 09:34 mieszkamy(ja z narzeczonym-Piotrkiem) pod 8.Rano wychodzimy do pracy i nie ma nas czasem do wieczora, bo trzeba kupić jakieś sprzęty do domu.Piszę z pracy, bo w domu oczywiście nie mamy netu, nawet telefonu.Jeszcze... a jak się udała impreza i czy w ogóle była jakaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: juz po!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 09:46 A ja z moim narzeczonym mieszkamy pod 15.Imprezy niestety wczoraj nie bylo bo montowali nam kuchnie do 20 a potem to juz sie nam nie chcialo bo trzeba bylo wszystko sprzatac.Nas tez nie ma prawie caly dzien w domu bo również pracujemy i tak jak ty po pracy jezdzimy do sklepów bo ciagle nam jest cos potrzebne.Ale po pracy zawsze odrazu przyjezdzamy do domu bo mamy malego pieska i trzeba z nim wyjsc na dwor.Jak cos to zapraszamy kiedys do nas jak bedziecie mieli czas bo trzebaby bylo sie jakos poznac.podaje swoj nr gg 6515201 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: juz po!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 00:39 pod 8 a to już wszystko jasne to tam gdzie są cały czas imprezy !!!! hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.25 Re: juz po!!! IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 17.02.05, 08:02 właśnie coś mało mamy imprez! a przynajmniej są bardzo ciche. krysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: juz po!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 08:17 Jak to mało u nas sa czesto imprezki.Ale musimy zrobic jakas wieksza tak zeby sie poznac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: imprezki !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 10:38 o witam kolege jak tam zlew juz dziala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzsiek Re: imprezki !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.05, 12:02 maciek już z nami nie może coraz to lepsze wymówki robi by nie skręcać hihihihiihihihihihi muhahahahah :) POZDRO 4 ALL ps. dzisjaj bedziesz hockery juz skręcone ale trzeba jeszcze dokręcić hehe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: imprezki !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 15:40 czy jest ktos z klatki 8 ? :DDDDDDDDD bo cos rzadko widuje kogokolwiek :-DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: imprezki !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 18:14 Nie tu tylko jest klatka 14 i 10 bo inne klatki cos jakies malo gadatliwe sa Odpowiedz Link Zgłoś
zielna1 Re: imprezki !!! 18.02.05, 09:45 grzes dzisiaj wpadne do was nawet sam ,zlew dziala a wczoraj nawet wrota w lodowce zmienilem, tak wiec prawie koniec bedzie w kuchni teraz tylko stolik zamontowac i bedzie git !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stelnet Re: imprezki !!! IP: *.prw.pl 18.02.05, 09:48 Witam imprezowych sąsiadów :-) no i własnie gdzie są sąsiedzi z innych klatek ? naprzykład z 18 ? Jedynie znam MRUKową rodzinkę :-P HALOOOOOOOOOO jest tu ktoś ? pozdrawiam i mam nadzieję, że odnajdą się :-) Stelnet i reszta rodzinki Odpowiedz Link Zgłoś
soncia Re: atlas do kafelków 19.02.05, 06:55 Oddam b.chętnie cały worek "Atlasu"-został mi po kładzeniu kafelków-może ktoś potrzebuje? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziemowit Re: imprezki !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:08 też umieramy z nudów Zielna 20 m 5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: imprezki !!! IP: 217.96.31.* 19.02.05, 09:23 no hej , ja jestem z 8, też rzadko kogoś tam widuje, pod jakim nr mieszkasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystek Re: imprezki !!! IP: 213.77.10.* 23.02.05, 21:09 Ja jestem z klatki 8 a właściwie to dopiero będe bo jeszcze troszkę pan z kafelkami w łazience szaleje ale już finiszuje kiedy zamieszkam to niewiem ale faktycznie spokojna klatka przynajmniej narazie ale to dobrze bo mam małe dziecko więc niech lepiej zostanie spokojna ta ósemka.Pozdrawiam wszystkich a piwa z jakimiś sąsiadami to chętnie się napije. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: imprezki !!! IP: 217.96.31.* 26.02.05, 08:24 hi, ja mieszkam pod 3 , też mam dziecko, ale już w wieku przedszkolnym, jest spokojnie rzeczywiście, też się cieszę, przypadkiem nie mieszkasz pod 5 (widziałam tam ładnego bobaska - może to twój) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: juz po!!! IP: 217.96.31.* 19.02.05, 09:16 mieszkasz w bramie 8- no to chyba jesteśmy sąsiadami, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: juz po!!! IP: 62.233.176.* 20.02.05, 10:23 Mieszkam w bramie 8 pod 8 :DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: juz po!!! IP: 62.233.176.* 20.02.05, 11:31 Aneta a Tyy przypadkiem nie mieszkasz na samej gorze, i wczoraj nie bylo u Ciebie jakiejs imprezy? bo po rurach niosło :DDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.25 Re:re:rE:Reee IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 21.02.05, 09:02 no i co tam słychać u nas na Zielnej? taka cisza czasami, że zastanawiam, czy faktycznie ktoś tam mieszka! i, niestety, bałwan stracił głowę-dla kogo i w jakich okolicznościach-to pozostanie tajemnicą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re:re:rE:Reee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.05, 09:40 czesc Krysiu co tam u was slychac?U nas weekend minął bardzo spokojnie.Nic nie skręcaliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.25 Re:re:rE:Reee IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 21.02.05, 10:59 czesc ola, u nas też spokój, skręciliśmy tylko 1 małą śrubkę i ...spać. wstyd!!! a tak poza tym, cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZESiek Re:re:rE:Reee IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.05, 17:46 no ja skręciłem kiche hehhehehe i pare śrubek i jak wieżdzałem na zielną to też skręciłem nawet pare razy , no i COLD BEER tez skręciłem .... a tak w sumie to coś bym skręcił... POZDRO 4 ALL Odpowiedz Link Zgłoś
krogulec_dp Zimno w mieszkaniach na ostatnich piętrach 22.02.05, 11:27 Witam wszystkich! Chciałbym poprosić wszystkich sąsiadów mieszkających na ostatnich piętrach w mieszkaniach z tzw. skosami o informację jak u Was wygląda sprawa z temperaturą. My mieszkamy w mieszkaniu dwupokojowym w bramie 20. U nas to zagadnienie wygląda tragicznie - wszystkie kaloryfery są ustawione w pozycji max, a mimo to musimy nieustannie dogrzewać grzejnikiem konwekcyjnym... W sypialni w której nie przebywamy z powodu zimna można już wyczuć wilgoć. Byłem wczoraj wczoraj w tej sprawie w administracji TBS na Tylnej. Okazuje się, że nie jestem pierwszy i prawdopodobnie zimno jest w wielu takich mieszkaniach, a winika to z wadliwego ocieplenia ścian z oknami połaciowymi :-( Jest bardzo prawdopodobne, że będą nam pruć ściany aby od nowa położyć izolację! :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZESIEK Re: Zimno w mieszkaniach na ostatnich piętrach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.05, 11:58 stary to masz cholernego pecha my mamy zakręcony kaloryfery i mam tam 23-25 stopni więc hawaje jak diabli .... UPs przynajmniej nam nie będą próć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka klatka 14 Re: Zimno w mieszkaniach na ostatnich piętrach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 12:03 Witam ja też mieszkam w mieszkaniu na poddaszu ale u mnie jest cieplo czasami przy odkreconych wszystkich grzejnika na maxa temperatura siegala 26 stopni.Jak zakrece grzejniki na pare godzin( bo czasami tak robie jak mnie w domu nie ma) to po powrocie jest tak okolo 21 - 21,5 stopnia.Tylko ze ja mam mieszkanie jednopokojowe i w pokoju jest aneks kuchenny wiec sie tez tam czasem cos gotuje.Ja napewno nie pozwole zeby mi sciany pruli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Zimno w mieszkaniach na ostatnich piętrach IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.05, 06:58 No to współczuję. Miałem możliwość wyboru mieszkania - albo na poddaszu, albo na parterze (były to dwa ostatnie mieszkania). Na poddaszu nie myło balkonu, więc wybrałem parter. No i jak widzę nie mama co żałować, bo balkonik jest ładny a w domku cieplutko. Na max grzejników jeszcze nigdy nie ustawiałem, bo nie było takiej potrzeby. Przy 3 chodzę w krótkim rękawku.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mirv Internet na Zielnej 23.02.05, 11:06 Witam, jestem Waszym sąsiadem z bramy nr 4 i poza zimnem w mieszkaniu na 2 piętrze doskwiera mi jeszcze jedno - brak internetu. Dowiadywałem się w tej kwestii w samym TBSie i powiedzieli mi , żebym sobie dał spokój i założył Neostradę, jednak skierowano mnie w tym temacie do Pana, który niebardzo zdawał się orientować czym się różni dostęp do internetu przez neostradę, a sieć osiedlowa z dostępem do Internetu. Rozmawiałem już również z jedną z firm, która zaproponowała, że nas podłączy , zrobi nam sieć osiedlową za 49zł brutto miesięcznie, a opłata instalacyjna między 200-300zł , w zależności od zainteresowania. Z tego jednak co wiem to spotkali się z niechęcią ze strony zarządu TBSu. Mam propozycję, żeby zrobić taką naszą prywatną listę osób zainteresowanych podłączeniem do internetu drogą inną niż przez TP S.A. i jeśli okaże się, że jest duże zainteresowanie to chyba nas Zarząd nie spławi? W razie czego podaje mój namiar na GG:245693. Pozdrawiam Mirek W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kry.. pytanie... IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 23.02.05, 13:32 witam mieszkańców!!! a tak z innej beczki... skoro jest mieszkanie, jest praca i jest narzeczony, to czy może ktoś wie, gdzie można odbyć nauki przedmałżeńskie(najlepiej skrócone!)pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
mirv Re: pytanie... 23.02.05, 13:58 W sumie to do kościoła nie mamy daleko :) może po sąsiedzku :) Pozdrowionka Mirek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZESIEK Re: pytanie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.05, 15:40 krysia wpadnij do mnie na nauki z rozmuwnicą 40% z akcyzą .... jak coś .. spowiedzi też udzielam POZDRAWIAM KS. Grzegorz II Wielki Odpowiedz Link Zgłoś
elpe1 Re: pytanie... 24.02.05, 14:51 Czesc, My uczęszczaliśmy na nauki na ul. Sw. Antoniego - było szybko i przyjemnie :) Jezeli chcesz wiecej informacji pisz na travel@windtravel.pl Pozdr, elpe Odpowiedz Link Zgłoś
ataman00 Re: Internet na Zielnej 15.03.05, 12:19 także czekam na normalny internet na Zielnej ( 20m5). Telekomuna jest droga i każemu udostępnia dane swojego internauty bez orzeczenia sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
natkam1 Re: Zimno w mieszkaniach na ostatnich piętrach 25.02.05, 18:05 Witam... Mieszkamy w bramie nr.4 na poddaszu i jest barrdzo zimno, bo przy grzejnikach włączonych na maxa mamy w pokoju 16 stopni. Facet z tbsa przychodził już 2 razy i mierzył temperaturę w pokojach. My podobno pierwsi zgłosiliśmy problem. Mam w domu 2 miesięczne dziecko i nie bawi mnie ta sytuacja. Podobno nic nie zrobią w najbliższym czasie, bo muszą spisać protokoły, skontaktowwać się z wykonawcą domu czyli z Wrobisem i ustalić przyczynę problemu. Czyli pewnie sprawa pociągnie się do wiosny, a my będziemy płacić za ogrzewanie więcej niż pozostali nieszkańcy-mając zinmo w mieszkaniach. Nie wiem jak Ty ale ja chyba napiszę pisemko do tbsa, że nie wywiązują się z umowy i w związku z tym ja też nie jestem zobowiązania do placenia czynszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziemowit Re: Zimno w mieszkaniach na ostatnich piętrach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:10 nie tylko u ciebie jest zimno u nas 20 pod 5 jest także zimno. ataman00@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ataman00 Re: Zimno w mieszkaniach na ostatnich piętrach 17.03.05, 14:13 nie tylko u Ciebie jest zimno u mnie pod piątka także nie grzeją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.26 do Sąsiadów z 14-stki IP: *.math.uni.wroc.pl 11.05.05, 11:01 Szanowni Sąsiedzi, jest taki straszny syf na naszej klatce...Nasi dozorcy sprzątają i wtedy jest czysto, ale niestety zaraz znowu straszy...Uważajcie na swoje rowery i wózki,a jak się coś wyleje - to przecież można to zmyć! Ale tak sobie myślę, że chyba Ci, co tak śmiecą akurat nie wchodza na tą stronę... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: juz po!!! IP: 217.96.31.* 26.02.05, 08:15 nie miałam kiedy wejść na internet, ale nie, nie mieszkam na górze, tylko na dole pod 3 , cały czas mi się wydawało,że te imprezy są pod 6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: juz po!!! IP: 217.96.31.* 26.02.05, 11:14 generalnie w sprawie jakichkolwiek imprezek reklamacje po 6, w nocy z 19 na 20 myślałam,że dostanę szału Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.26 Złodzieje i oprychy !!! IP: *.math.uni.wroc.pl 23.03.05, 08:11 pojawiły się oprychy. krążą po piwnicach, a wczoraj była też policja. zaglądnijcie sąsiedzi do Waszych piwnic i zobaczcie, czy wszystko jest na miejscu. UWAGA!!! Szanowni Sąsiedzi z bramy nr. 14: proszę, domykajcie za soba drzwi wejściowe, bo same się nie zamkną!!! pozdrawiam, krysia.26 Odpowiedz Link Zgłoś
zielna1 Re: TBS - internet 24.02.05, 11:07 to mialo byc tak ! poczytajcie sobie na ten temat albo zadzwoncie • Internet na Zielnej (1) trustmaan to jest zalozone nowe forum i tam jest wszystko wyjasnione bo ze nie mamy netu to wielka ku....... bo musze brykac do sasiada i mu glowe zawracac co nie sasiad ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: TBS - internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 11:16 wez przestan, jestes zawsze mile widziany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: TBS - internet IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.05, 11:58 mówiłem że MACIULA to wariat MUHAHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystek Re: TBS - internet IP: 213.77.10.* 24.02.05, 19:11 Apropo internetu to już dawno temu jakieś cztery miesiące poinformowałem firmę LANET która zajmuje się internetem radiowym we wrocławiu ( na dodatek synchronicznym ) że na początku roku 2005 na psim polu w okolicach ulicy Zielnej zostanie oddanych do użytku ponad 160 mieszkań i jaka jest szansa na to że zainstalują koło nas swój przekaźnik po dwuch tygodniach dostałem odpowiedź że poinformowano zarząd LANET o całej sprawie pomyślałem fajnie punkt dla nas , po następnych dwuch tygodniach dostałem kolejną odpowiedź że firma LANET złoży ofertę TBS-owi a ten jak wyrazi zgodę to wchodzą w ten interes i znowu punkt dla nas niestety ostatni bo do dzisiaj nie otrzymałem żadnej wiadomości myśle że TBS ma w nosie internautów, przykre to ale chyba prawdziwe zwłaszcza żę tyle się mówi o powszechnym dostępie do internetu, a miało być tak pięknie. Pozdrawiam wszystkich lokatorów KRYSTEK 8 Odpowiedz Link Zgłoś
mrynka Re: TBS - ZŁODZIEJE I OPRYCHY 25.02.05, 08:31 Witam wszystkich mieszkańców Zielnej. Zaczęły się kręcić po naszym nowym pięknym osiedlu jakieś oprychy i inne menelstwo, zaglądające do niżej położonych mieszkań, głównie tych położonych na parterze od strony podwórka. Proszę wszystkich sąsiadów o szczególną czujność gdyż tylko sąsiedzka pomoc i oko sąsiada skutecznie odstraszy ewentualnych amatorów cudzego mienia. A druga sprawa może ktoś wie gdzie się znajduje najbliższy komisariat pozdr. mrynka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: TBS - ZŁODZIEJE I OPRYCHY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 10:26 No wlasnie mi sie tez wydawało ze wczoraj widziałam jakis 2 mlodych ludzi ktorzy chodzili i zagladali po btramach najpierw widzialam jak wchodza do mojej bramy a za jakas chwile wchodzili do innej wiec chyba nie przyszli tam nikogo odwiedzic Odpowiedz Link Zgłoś
krogulec_dp Re: TBS - ZŁODZIEJE I OPRYCHY 25.02.05, 14:35 Najbliższy komisariat jest stosunkowo niedaleko - ul. Kiełczowska 15 (zaraz za tzw. "Blaszakiem") tel. 345 78 94. A co do złodziejaszków, naciągaczy, meneli itp. to prędzej czy później można się było tego spodziewać. Podstawowa sprawa to pilnowanie aby drzwi do klatek były zawsze zamknięte (czesto się zdaża ich otwieranie na jakiś czas przy wnoszeniu gratów), nie wpuszczanie roznosicieli ulotek i żadnych podejrzanych osób. Dodatkowym problemem jest to, że mało kto zna już wszystkich swoich sąsiadów z klatki, do każdego przychodzą goście na "parapetówy" itp. więc tym trudniej jest wyłuskać "podejrzanego osobnika". Dlatego tym bardziej należy zachować czujność i zgłaszać takich typków Policji. Nawet jeżeli Policja zjawi się po czasie to sama jej obecność pokaże, że mieszkańcy czuwają i (mam nadzieję) odstraszy potencjalnych amatorów cudzego mienia. Podobnie z menelami - zero tolerancji - ostatnio widziałem już dwóch, którzy obciągali sobie wino marki wino pod murkiem od strony ul. Krzywoustego. Jak się ich nie będzie przeganiać to zaraz będziemy mieli śmierdzące od moczu boksy parkingowe, a dzieci (ja jeszcze co prawda nie posiadam ;-) życiowe lekcje spędzania wolnego czasu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stelnet Re: TBS - ZŁODZIEJE I OPRYCHY IP: *.prw.pl 25.02.05, 14:39 witam, no właśnie ja widziałam we wtorek ok 19:00 na naszym "pięknym dziedzińcu" trzech młodych "łysych" ok 17-20 lat którzy kręcili się i z 15 min stali w okolicach bramy nr 12 i 10 :-( i potem sobie poszli ale długo dyskutowali i rozglądali się. Prawde powiedziawszy to bałam się wejść do bramy i tak chodziłam z synkiem i spoglądałam ukratkiem na nich. Ciekawa jestem czy na zamontowanie żaluzji antywłamaniowych musi być zgoda TBS-u - jak sądzicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stelnet Re: TBS - ZŁODZIEJE I OPRYCHY IP: *.prw.pl 25.02.05, 14:42 to jeszcze raz ja - chciałabym dodać,że oczywiście NIC NIEMAM DO " ŁYSYCH" :-) pozdrawiam stelnet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: TBS - ZŁODZIEJE I OPRYCHY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 15:00 no ja wlasnie takich dwoch wczoraj widzialam tak chodzili i sie rozgladali ale do nikogo w odwiedziny nie przyszli bo widzialam ich pod dwoma klatkami, wiec raczej mało prawdopodobne, ze maja w obu klatkach znajomych.Ja tez mam już dosyc tych wszystkich montażystów rolet i ubezpieczycieli co chwile sie krecą.Na nich tez trzeba uważać bo są tez tacy co wchodzą do mieszkania pod pretekstem pomiaru i wyceny i patrza sobie co kto w domu ma a potem drogo wycenia rolety tak zeby ktos nie byl zainteresowany kupnem ale chatke maja juz oblukaną. Pozdrawiam wszystkich i zycze milego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: TBS - ZŁODZIEJE I OPRYCHY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.05, 17:09 jejku jaka ta moja OLa mądra ...hmy jestsem ciekaw olu skąd ci takie rzeczy przyszły do głowy heheheheh już wiem ...... i ty tez heheh ale dobrze, dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
soncia Re: TBS - ZŁODZIEJE I OPRYCHY+KRADZIEŻ 25.02.05, 17:35 W mojej bramie nr.10 został ukradziny "samozamykacz"do drzwi!!!Jeszcze przedwczoraj był!!Z mojego balkonu od strony Zielnej widać skup złomu-pewnie te typki to zrobiły!Sprzedali i mieli na wino! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: TBS - ZŁODZIEJE I OPRYCHY+KRADZIEŻ IP: 62.233.176.* 26.02.05, 14:34 to fakt okolica jest srednio ciekawa wiec mozna bylo domyslec sie ze NASZ budynek wzbudzi zainteresowanie, ale jest jeszcze jedna sprawa. Chodzi o parkingi. Moje okna wychodzą na wyzej wspomniany skup złomu :D i często zastanawiam sie czy niektorzy parkując auta myslą o innych czy generalnie mają to gdzies. Wiadomo ze miejsca nie jest zbyt duzo dlatego trzeba parkowac tak zeby umozliwic to tez innym a nie stawac bezsensownie po srodku w odległosci po 1,5 metra od aut z obu stron. W godzinach rannych kiedy wiekszosc z nas jest w pracy parking pustoszeje natomiast pozniej nie ma gdzie stanąć właśnie dzięki niektorym- tu szczegolne podziękowania dla wlasciciela bezowej skody ktora od 2 dni pod grubą wartswą sniegu stoi w poprzek :DDDDDDDDDDDDDDD. przez to juz ktorys raz musimy parkowac pod płotem złomu :DDDDDD hehe :))))) POZDRAWIAM :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: TBS - ZŁODZIEJE I OPRYCHY+KRADZIEŻ IP: 217.96.31.* 26.02.05, 14:41 witam sąsiadkę, Psie Pole, szczególnie to stare, rzeczywiście jest nie ciekawe, a jak ci się tak poza tym mieszka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: TBS - ZŁODZIEJE I OPRYCHY+KRADZIEŻ IP: 62.233.176.* 26.02.05, 14:51 a dziekuje mieszka sie wspaniale- coprawda bardzo prowizorycznie jak narazie :DDDDDDD ze względu na brak funduszy lodówke zastępuje karton a worku na balkonie, w oknach przytrzasnięte kotary, telewizor sniezy :DDDDDD hehe poza tym musze zgłosic bo mi wanna cieknie :DDD i nie wiem moze komus tez sie to przytrafilo bo mi w jednym z pokoi nad kaloryferem jakby tynk pęka :/ Pomijając to wszystko to jest naprawde rewelacyjnie :-DDDDDD Obczaiłam juz ze od strony skupu złomu w tej wielkiej szklarni mieszka sarenka, powaznie :)))) Rzuciłam jej jablko i pomarancze, trzeba ją utuczyc bo jak sie zrobi ciepło, to zamierzam ją upolowac a wtedy jakis grill na polance czy cos ... :DD hehehe A jak u Ciebie, jak sie mieszka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: TBS - ZŁODZIEJE I OPRYCHY+KRADZIEŻ IP: 217.96.31.* 26.02.05, 14:54 W sumie fajnie, na razie nic się nie psuje, wkurza mnie tylko wieczorne wyłanczanie kaloryferów, lodówkę co prawda mam , ale generalnie to też jeszcze dużo prowizorki, jak chcesz coś potrzymać w lodówce, to urzyczę ci miejsce , musisz tylko zejść na parter, dzisiaj muszę wyczaić sarenkę, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: TBS - ZŁODZIEJE I OPRYCHY+KRADZIEŻ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.02.05, 13:02 Milka nie wiesz co sie robi wtedy.......spóść powietrze jak sie powtórzy i następnym razem baran sie zastanowi jak stawiać złom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka silownia na psim polu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 11:31 Witam Od paru dni szukamy z moim chlopakiem silowni na psim polu i okazuje sie ze oprocz tego fitnes clubu,to niesety nic nie ma>W zwiażku z tym chciałam was zapytac czy ktos z was podobnie jak my chcialby chodzic gdzies na silownie i moze ktos cos wie o jakiejs w poblizu. Odpowiedz Link Zgłoś
krysia.25 Re: silownia na psim polu 01.03.05, 15:02 czesc, ja właśnie też sobie czegoś szukałam, ale niestety... w końcu zapisałam się do Galerii Dominikańskiej(tam na dachu, ale jeszcze nie byłam, więc nie wiem, czy w ogóle jest o.k.). myślałam, że to Aktywne Centrum Zdrowia ma w ofercie jakąś siłownię, albo cos takiego, ale niestety tylko szkoła rodzenia nam pozostaje,więc pewnie Grzesiek nie będzie się chciał zapisać:).byłam na stronie tego Fitness Planet(ul.Inflancka), ale żadna rewelacja. a juz sobie kupiłam nawet nowy strój! właściwie, to nie mam jeszcze mebli, więc mogłabym poskakać w domu, ale mi sie nie chce! dobra siłka jest w Body Fit-na ul. Dubois!!!pozdrawiam i apel do Sąsiadów z 14- tki: zamykajcie drzwi, bo nam się oprychy zlecą !!!!!!!!!!!!!!!!! Krysia.26(już) Odpowiedz Link Zgłoś
zielna1 Re: TBS - cisza ? 02.03.05, 09:11 co sie dzieje ? umarli wszyscy czy sie wyprowadzili ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: TBS - cisza ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 09:28 No ostatnio cos słabo jest.Nikt nic nie chce pisac.Mi sie ostatnio tez nic nie chce, caly czas zmeczona jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
krysia.25 Re: TBS - cisza ? 02.03.05, 10:00 no właśnie, dopiero jak coś się komuś stanie, to wtedy pisze!!! ja np. mam pomarańczową ścianę i nie wiem jaki kolor dobrać do dalszych eksperymentów ściennych. i czekam na meble kuchenne i nie mogę się doczekać. i na wiosnę też czekam i nie mogę sie doczekać również... czy ktoś na forum malował już swoje upragnione ściany jakimiś żywymi kolorami? ola- więcej energii!!!! zobacz, jakie słońce ładne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: TBS - cisza ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 11:38 no wlasnie dobrze ze to slonce jest bo juz bym chyba wcale sil nie miala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: TBS - cisza ? IP: *.koelner.pl / *.koelner.pl 02.03.05, 12:55 Witam. Czytam wasze forum z zaciekawieniem, ponieważ starałam sie o Mieszkanie na Zielnej lecz niestety zbyt późno się zgłosilam. Wiem, że jeszcze budują na Dolnobrzeskiej, ale chciałabym dowiedzieć się jakie wysokie są opłaty za mieszkanie około 33 m2. Na Krzywoustego czynsz wynosi 430 zł, a u Was jak kalkulują sie opłaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: TBS - cisza ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 13:12 chyba raczej wszedzie jest tak samo 7,95 za mkw + oplaty za media, ktore sa tez raczej zblizone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: TBS - cisza ? IP: *.koelner.pl / *.koelner.pl 02.03.05, 15:35 Dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: TBS - cisza ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.05, 06:51 Za 30 m2 na Zielnej zapłacisz (czynszem, c.o. ścieki, podgrzanie wody i zimna woda) jakieś 330 - 350 zł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k forum TBS ZIelna IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.03.05, 21:15 Tu macie specjalne forum Waszego domu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=21789 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Re: TBS - cisza ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.05, 21:46 w tym fitnesie co ci się tak nie podoba jest też pomarańczowo , czy to nie ironia losu ? Zobacz jak tam jest zanim coś napiszesz . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krysia.25 Re: TBS - cisza ? 04.03.05, 12:40 do "zdziwionej" szczerze pisząc, to byłam tylko na stronie, więc nie wiem, czy jest pomarańczowo. a tak w ogóle to podoba mi się kolor pomarańczowy-właśnie dlatego mam taką ścianę. swoje zdanie na temat danego Klubu moge mieć, więc nie wiem, o co się tak burzysz!? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: TBS - cisza ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 13:06 Ja tez jestem zdania ze ten fittnes club na psiaku to do najlepszych nie nalezy.A tak wogole to co za bezsens otworzyc klub tylko dla kobiet.Moze kasy na sprzet dla mezczyzn nie mieli bo niestety ale duzo wiecej kosztuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Re: TBS - cisza ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.03.05, 17:40 Jak można oceniać "coś" nie znając. To totalna ignorancja. Ja jestem zadowolona z istnienia klubu tylko dla Pań. Udałam się tam i muszę powiedzieć że ktoś sporo kasy tam władował,a tak na marginesie to zrobienie siłowni dla facetów to jest o wiele mniejszy wydatek znalazłam a allegro całą siłownię za 30 tyś.(dla facetów).Myśle że otwarcie takigo fitnessu było dobrą decyzją.(panuje tam piękny zapach pasuje do pomarańczowych ścian to coś nowego ) pazdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: TBS - cisza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 17:54 za 30 tys cala silownia hehheh to sie tylko tak nazywa ze cala a tak naprawde to trzeba tam jeszcze troche sprzetu dokupic wiem bo widzialam ta silke na allegro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: TBS - cisza ? IP: 62.233.176.* 04.03.05, 22:49 zauwazam pewne symptomy przewrazliwienia...nie kazdemu musi pasowac ten fitnes club ale to jeszcze nie przejaw ignorancji ;-))) mi np. nie pasuje brak plynu do demakijazu w solarium przy klubie :DDDDD hehe Odpowiedz Link Zgłoś
soncia Re: TBS - 13.03.05, 18:55 Drodzy "Forumowicze" może zaczęlibysmy poruszać w tym miejscu problemy i tematy bardziej ważkie niż problem wacików na siłowni czy też imprezek (na takowe można się umówić prywatnie).Jak Wam się mieszka? Jak rozwiązujecie problem usterek w mieszkaniu? Mnie np.interesuje czy w swoich mieszkaniach wszystkie okna macie "uchylne"? W moim tak nie jest..kiedy zwróciłam się o wymianę okuć w oknie tak by się uchylało (mieszkam na parterze)to musiałam zapłacić 186 zł netto! Chciałabym też dowiedzieć się czy macie problemy z wentylacją w mieszkaniach- Ja odnosze wrażenie że w moim z kratek wentylacyjnych wieje na stronę pomieszczenia! W łazience po powieszeniu prania straszne odczuwa się wilgoć.Jeszcze jedno pytanie- u mnie w klatce nr 10 na poziomie tzw"0" wejście od Zielnej nie ma włącznika swiatła!!podejrzewam ,że światło powinno się włączyć i jest to regulowane "czujnikiem"(ale nie zauważyłam by się kiedykolwiek zaświeciło).Jest to b.kłopotliwe jak się schodzi wieczorem do piwnicy bo nie mozna trafić kluczem do zamka.Czy w Waszych klatkach też tak jest? Czy nic Wam nie wiadomo o TV-kablowej? Pozdrawiam wszystkich mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: TBS - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 19:42 Forum jest od tego zeby rozmawiac o wszystkim jednych interesuja waciki i imprezy a innych a innych mechanizmy w oknach.My np. mamy wszystkie uchylne i ten problem nas nie dotyczy wiec interesujemy sie imprezami heheheh.Odnosnie kratek wieje z nich i to bardzo, a właczników na poziomie 0 nie ma w zadnej klatce.O telewizji kablowej nic nie slyszalam ale pewnie bedzie tak jak z netem osiedlowym ze TBS nie zgodzi sie.Słyszalam tylko ze jedna z lokatorek dzwonila do tbsu i pytala o tv kablowa to jej powiedzieli nikt do nich nie wystapil jeszcze z oferta w co tak naprawde nie wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.26 Re: TBS - IP: *.math.uni.wroc.pl 14.03.05, 09:01 ja np. lubię imprezki i to tez jest interesujące i wazne:))) - pozdrawiam olę i grzesia. co do usterek, to na razie nie wykryłam takowych, chyba że jeszcze wyjdą.denerwuje mnie tylko to, że sąsiedzi z klatki 14-stki nie domykają drzwi wejściowych i każdy sobie może wejść. a tak ogólnie jestem zadowolona, zwłaszcza,że idzie wiosna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: TBS - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 08:44 czesc Krysiu serdecznie dziekujemy za pozdrowienia.U nas tez jak narazie nie ma zadnych usterek i jestesmy zadowoleni z mieszkanka.Tez sie cieszymy ze powoli zbliza sie wiosna tylko ciekawa jestem jak ten snieg stopnieje to pewnie na tych polach to pelno wody bedzie.Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
mirv Re: TBS - 19.03.05, 08:37 Hej, u mnie też nie ma włącznika przy wejściu do klatki i trzeba po ciemku wleźc na parter, poszukać gdzieś z boku włącznika (modląc sie po drodze, żeby nie trafić w dzwonek sasiada - szczególnie o 2 w nocy :>) a jeśli chodzi o sprawy sieci czy kablówki to nie ma szans, w tym piep....nym TBSie nie ma żadnej poważnej osoby, która miałaby coś do powiedzenia i z która mozna by pogadać - oni tu wszyscy przypominają konstrukcje żelbetowe, które chyba tylko czołgiem mozna ruszyć :( Trzeba by jakiś poważniejszych kroków, może jak to sugeruje jeden z mieszkańców naszego bloku - gdzieś wyżej uderzyć? do Urzedu Gminy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanity Re: TBS - IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.03.05, 13:35 Witam wszystkich TBSiaków :) Marzy mi sie mieszkanko w przyszlym roku, a ze dziura budzetowa znaczna, to mysle o TBS-ie. Czytam Wasze opinie i generalnie sa rozne, ale jakby tak zebrac wszystko razem do kupy, to polecacie? W sumie to wydaje mi sie to atrakcyjne gdyby nie wysokosc czynszu ;( Za 60 mkw z tego co sie orientuje trzeba wybulic z 700 zl miesiecznie razem z mediami. Czy nie lepiej jednak wziac kredyt na wlasne M? Obciazenie w sumie podobne...Ech, juz sama nie wiem, poradzcie prosze! Poki co zycze samych szczesliwych chwil na Zielnej i pozdrawiam wszystkich szczesliwych posiadaczy 4 kątów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: TBS - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 17:47 Jasne że lepszy kredyt jeśli tylko masz zdolność kredytową. My też zastanawiamy się nad TBSem bo w naszym przypadku to jedyna możliwość posiadania własnego M. Koszt tańszy niż przy wynajęciu. A niestety na kredyt i mieszkanie własnościowe nas nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania171 światło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 22:38 Włączników na światło nie ma -bo powinno się ono palić całą noc tak jak latarnie (uruchamiane czujnikiem zmierzchowym). W sobote wpuszczając panów z TBS-u ( mieskzanie nr 2 na parterze i niestety wszyscy dzownią do nas) dopadłam ich ,pytając " co z tym światłem?" Panowie zdzwili się , zrobili wielkie oczy po czym w sekund pięć przełączyli jakiś bezpiecznik w skrzyneczce koło skrzynek pocztowych i juz jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal internet IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.05, 07:36 Ktoś wie z kim można się kontaktować w TBS na Tylniej w sprawie internetu? A może gdzieś wyżej wiecie gdzie cisnąć? Dajcie znać, bo wkońcu przydało by sie coś z tym zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanity Re: internet IP: *.h / *.hdf.com.pl 21.03.05, 13:28 Kurcze, wlasnie dowiedzialam sie, ze budowa TBS-u na Górniczej (Pilczyce) ruszy dopiero w 2006 roku, buuuuuuuu. A teraz to tylko Lesnica, a tam podobno nieciekawie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 14:06 ja czytalam na innym forum tbs ze na gornicza jest 4 razy wiecej chetnych niz mieszkan i szanse maja tylko ci co zlozyli wnioski w 2003r wiec zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanity inne TBS-y IP: *.h / *.hdf.com.pl 21.03.05, 15:46 Dżizas, no to niezle! Nie wiedzialam, ze w ogole sa juz zapisy na cos, czego nie ma...Ja nie bede na pewno czekac az do 2007, moze sa jeszcze jakies inne planowane TBS-y? Czy jedyna firma, ktora sie tym zajmuje to ta z Trzebnickiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: inne TBS-y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 19:57 Wiem, że TBS przy ulicy Poleskiej (ten statek) jest wybudowany przez Intakusa...ale oni już chyba nie planują żadnych tego typu budów. aczkowliek pewna nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanity Re: internet IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.05, 21:15 Mialas racje - na TBS na Pilczycach jest juz zlozonych ponad 600 wnioskow, a mieszkan nieco ponad 100... Jestem w szoku!Nawet nie oglaszali naboru a tu tyle podan, ciekawe skad,he..Narazie jest wiec tylko Lesnica, ale slyszalam, ze to bardzo nieciekawa czesc miasta. Zreszta sam fakt, iz nie ma na nia zbyt wielu chetnych o czyms swiadczy..Sama juz nie wiem...:( Odpowiedz Link Zgłoś
zielna1 Re: internet 23.03.05, 08:31 ale pamietaj ze w lesnicy bedziesz miala bardzo zielono ,nie jest tam tak bardzo zle !!!! no moze dla tych co nie maja pracy np.na opolskiej ulicy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanity Re: Lesnica IP: *.h / *.hdf.com.pl 23.03.05, 09:22 Albo jak ktos ma pracę za Sępolnem :) Odleglosc odlegloscia, ale mam obawy co do reputacji tej czesci miasta, slyszalam, ze tam bardzo nieciekawie jest :/ A propos Opolskiej, to wlasnie sie tam zwalniaja 2 mieszkania TBS: jedno- i dwupokojowe, chetni maja okazje sie zalapac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.26 Re: Lesnica IP: *.math.uni.wroc.pl 23.03.05, 09:54 a na Psim Polu to niby super bezpiecznie jest? chociaż szczerze pisząc, zaskoczona jestem uprzejmością sklepikarzy(no, nie wszystkich oczywiscie)i nie jest tak tragicznie...gdyby jeszcze nikt nie włamywał się do piwnic.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanity Re: Lesnica IP: *.h / *.hdf.com.pl 23.03.05, 12:09 No w sumie masz racje, zlodzieje znajda sie wszedzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TBS OPŁATY CZYNSZOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 13:04 Czy moglibyście wpisać w tym watku opłaty czynszowe? To mogłaby być bardzo cenna informacja dla innych osób starających się o mieszkanie we Wrocławiu. www.forumtbs.pl/viewtopic.php?t=4 Odpowiedz Link Zgłoś
zielna1 Re: ŚWIĘTA !!! 26.03.05, 09:06 ŻYCZYMY WSZYSTKIEGO NAJ..... Z OKAZJI ŚWIĄT WIELKANOCNYCH !!!!! WSZYSTKIM SASIADOM Z ZIELNEJ I NIE TYLKO !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.26 Re: ŚWIĘTA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 19:14 dzięki za życzenia i Wesołych.....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: ŚWIĘTA !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 15:47 a co tu taka cisza po swietach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: ŚWIĘTA !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.05, 16:17 misku wszyscy teraz lewitacie mają po świętach Odpowiedz Link Zgłoś
soncia Re: ZAPAL ŚWIECZKĘ!!! 03.04.05, 12:51 Zapal w oknie swojego mieszkania świeczkę dla Ojca Świętego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.26 Re: ZAPAL ŚWIECZKĘ!!! IP: *.math.uni.wroc.pl 04.04.05, 13:16 zapalimy... Odpowiedz Link Zgłoś
rafflo internet 05.04.05, 13:54 kto w klatce 14 - stej ma listę w sprawie założenia internetu? Chciałabym sie dopisać. Ula Odpowiedz Link Zgłoś
elpe1 Re: internet 09.04.05, 21:46 Cześć! My z bramy 16 też jesteśmy zainteresowani Internetem. Czy w naszej bramie też ktoś jest zainteresowany? Może już jest jakaś lista - to my chętnie się wpiszemy:) Odpowiedz Link Zgłoś
rafflo Re: internet 11.04.05, 06:55 Firma INTELKOM planuje założyć nam sieć. Dzwoniłem do nich i podobno na razie zbierane są podpisy chętnych. Lista krąży gdzieś po Zielnej (ale do mnie nie dotarła i szczerze mówiąc chyba mało kto o niej słyszał). Jak kroś widział poszukiwaną listę to niech da znać: Zielna 14/3. Odpowiedz Link Zgłoś
zielna1 Re: internet 11.04.05, 08:20 Osoby zaintersowane szczegółami proszone są o kontakt na forum lub pod numerami tel: 353-5-174, 661-604-374, 661-604-373, www.lpt.pl, lpt@lpt.pl jak chcecie net to moze u niego rozmawialem i sie zapisalem ,jest to net radiowy bo tbs ma problem jakis !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rafflo Re: internet 11.04.05, 13:34 Cze Zielna1. A jak wyglądają opłaty i przyłączenie do sieci? Odpowiedz Link Zgłoś
zielna1 Re: internet 12.04.05, 08:27 zadzwon prosze do tego kolesia od netu i on wszystko ci opowie bo cena zalezy od ilosci zgloszen !!!!! podalem namiary !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trustmaan1 Re: internet 14.04.05, 20:07 OD 10.05.2005 NA ULICY SYCOWSKIEJ,ZIELNEJ, CENTRUM PSIEGO POLA BEDZIE DOSTĘPNY INTERNET DROGĄ RADIOWA KOSZT PODŁĄCZENIA DO 50-199 PLN, ABONAMENT MIESIĘCZNY 49,00 PLN , KONTAKT WWW.LPT.PL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.K. "Niezła Impra?" IP: *.math.uni.wroc.pl 11.04.05, 10:41 .........ślady " imprezy" widoczne jeszcze dzisiaj rano. Współczuję szczerze temu, kto miał awanturę wczoraj na chacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YO YO Re: "Niezła Impra?" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 22:45 no niezłe zjeby, jeszcze raz tak koleś czaśnie tak dzwiami to pójde i przyjebie typowi bo chamstwa nie zniese hehehehe ZJEBY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystek 8 / 2 Re: internet IP: 213.77.10.* 31.05.05, 20:59 w tej chwili jedna z firm instaluje dostęp do sieci drogą radiwą , tylko że u niektórych może wystąpić problem natury technicznej poprostu nie będą w zasięgu sieci ale na pocieszenie powim że firma INTELKOM jest na ostatnim etapie porozumienia się z TBS-em ( w samym zarządzie jest złożona oferta o któtą się sami upomnieli u INTELKOM-u na rece dyrektora Mirosława.M , zeszły piątek ) jkest to oferta na onrmalną sieć LAN , a to że lista niedotarła do wszystkich to nic nie szkodzi bo do takiej sieci można się podessać w każdej chwili tylko żeby była. Pana MIrosława można atakować w tej sprawiepod numerem 325 28 44. Pozdrawiam wszystkich mieszkańców " Kto ile ma cierpliwości, tyle ma mądrości". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość cisza IP: *.math.uni.wroc.pl 06.06.05, 09:22 cześć, co tu taka cisza? chyba już nikomu się nic nie psuje... a u kogo ostatnio leciał Papa Dance? :) Odpowiedz Link Zgłoś
soncia Re: 10 17.04.05, 21:50 Tak! W bramie nr.10 mieszka kilka rodzin...po 2 mieszkania na piętrze :-))))))w tym JA Odpowiedz Link Zgłoś
zielna1 Re: 10 19.04.05, 08:55 tyle to ja wiem !! ja np.mieszkam pod 6 !!! a ty ? Odpowiedz Link Zgłoś
krysia.25 Re: 10 19.04.05, 12:11 a kto, oprócz mnie, mieszka pod 14-stką? Domykajcie ludzie drzwi wejściowe, bo same się nie zamykają! i w ogóle, co u Was słychać, bo 5taka cisza na forum... meble macie? ja czekam na jednąszafkę już pięć tygodni i się wkurzam. ale tak w ogóle, to jest fajnie ( oprócz małego incydentu z "nadpobudliwym" Sąsiadem:) Odpowiedz Link Zgłoś
soncia Re: 10 20.04.05, 13:58 Mieszkam w bramie nr.10 m 2 i b.mi przykro że Panu spod 6 została zalana piwnica!!(?) U mnie podłoga w łazience i w "szachcie" z licznikami pozostawałą sucha-co przez tydzień sprwdzało kilku hydraulików.Dopiero specjaliści wczoraj znaleźli przy ścianie wanny źródło przecieku.Ale za to pięknie posprzątałam tę zalaną piwnicę i mam nadzieję że awaria się nie powtórzy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zielna1 Re: 10 22.04.05, 10:31 oj serdecznie dziekuje i wcale nie mialem pretensji zadnych do panstwa ,myslalem ze oni posprzatali te piwnice tak naprawde ,to fajnie mam sasiadke jedna !!!!!!!!! pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
soncia Re: 10 26.04.05, 10:37 Dziś na spacerze z psem w kirunku rzeki Widawa spatkałam 2 sarny!!!szkoda że dookoła tyle śmieci i brudu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jez czynsze na Zielnej IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 26.04.05, 16:54 Witajcie! Podzielcie się swoimi doświadczeniami jako opłacaczy czynszów w Waszym TBSie. Ile przeciętnie kosztują miesięcznie 2 pokojowe mieszkania i 3pokojowe . Warto starać się o mieszkanie w TBSie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka ZŁODZIEJE qrva !!!!!!! IP: 62.233.176.* 18.05.05, 20:07 zaczne od pytania czy moze przypadkiem widzial ktos tej nocy z wtorku na srode jakis ludzi kręcoących sie między samochodami kolo godziny 4. Szczegolnie pytanie kieruję do tych mieszkancow ktorzy mają okna wychodzące na " skup złomu" moze akurat ktos przypadkiem zauwazył dziwnych typów kręcoących się miedzy samochodami. Otoz z auta mojego meza zgineły swiatła kierunkowskazu, oraz halogeny ! do tego oczywiscie dobrali sie do lusterek. Widziałam tez ze auta dookoła bloku tez są nieco wybrakowane i w niektorych brakuje lusterek, gdzies tez halogenów. No co to ma do cholery znaczyc, powybijałabym smarkaczy, a rączki odrąbała siekierą. Jesli ktos zyczliwy byłby w stanie w tej sprawie pomoc to będe wdzięczna. Co mnie najbardziej wkurza to fakt ze mimo ze auto postawione pod samymi oknami, pod latarnią nie było w stanie uchronic przed kradziezą, no mam nadzieje ze takim małym skurw***elom Bozia łapki powykręca. Odpowiedz Link Zgłoś
zielna1 Re: TBS - ZIELNA 22.05.05, 19:32 witam i widze ze nikt nie klika !!! z tymi pier.......... złodziejami to raczej nic nie zrobimy, zawsze byli i beda ,mam nadzieje ze nikogo nie uraze . ale niezle jest jak ma sie neta w domu, mam nadzieje ze ktos cos napisze . moze moja sasiadka cos kliknie co tam u niej ? (soncia) pozdrawiam i zachecam do zapoznania sie wtedy bedzie latwiej poskromic zlodzieja !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
soncia Re: TBS - ZIELNA 22.05.05, 21:30 Moje okna "wychodzą"akurat na "złomiarza".Nieciekawe typy tam się kręcą.Mnie osobiście denerwuje fakt, że ktoś ciągle otwiera drzwi wyjściowe od strony Zielnej i żeby się nie zamykały podpiera je kostką chodnikową.Po co? w celu wietrzenia? A może to dzieciaki?Zamknięte drzwi to podstawa bezpieczeństwa.Już widziałam jak podejrzane typy od złomiarza wchodzą na naszą klatke schodową.Może zaczną szukać czegos w piwnicach?Dziś w komorze śmietnikowej też siedziały sobie 2 typy "na pikniku" aż nieprzyjemnie było mi smiecie wyrzucać Odpowiedz Link Zgłoś
soncia Re: TBS - ZIELNA 06.06.05, 20:09 A mi w nocy ukradli dekle w samochodzie sztuk 4 !nawet nie nowe były bo 3- letnie.Auto parkuję w miejscu garażowym, gdzie złodziej ma ułatwione zadanie bo nikt go nawet z okna nie zobaczy...ech..na złodzieja nie ma rady...A moje pytania do mieszkańców: Czy ubezpieczyliście swoje mieszkania? Kto z Was korzysta z TV poprzez antene satelitaną? Czy potrzeba było zgody TBS-u na montaz anteny??Jak oceniacie naszą "parę sprzątającą" buddynek i teren posesji? (:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.26 Re: TBS - ZIELNA IP: *.math.uni.wroc.pl 07.06.05, 09:47 cześć to przykre,że tak kradną!jeszcze w takim niby "fajnym" garażu:) w zasadzie do pary sprzatającej dużo zarzutów nie mam.ZA TO MOI NIEKTÓRZY SĄSIEDZI Z 14-STKI NIE GRZESZĄ CZYSTOŚCIĄ. Chodzi mi głównie o rzucanie petów na klatkę, butelki po piersiówkach i ten syf na ścianach od wózków.również podłoga jest brudna od wózków - szczególnie jednego! ja tam mogę koło swoich drzwi sprzatać, ale jak ktoś wyrzyca śmieci na klatkę, to chyba nie nędzie zbytnio czysto.mam nadzieje, że to było zdarzenie icydentalne:) chociaż chyba ten, kto to robi nie czyta tego forum... a czy u Was na klatce ulatnia się czasami gaz? bo ja mam takie wrażenie, jakby u nas się ulatniał P.S.pozdro dla Oli i Grzesia(co tak cicho?) Odpowiedz Link Zgłoś
soncia Re: TBS - ZIELNA 10.06.05, 07:11 Dzis 10.06 rano-jeszcze przed godziną 7-ą zauważyłam że jeden samochód w miejscu "garażowym"stoi pozbawiny kół!!Czyżby sam właściciel postawił sobie auto na cegłach?Czy to złodzieje.Te miejsca parkingowe to naprawdę raj dla złodzieja. Druga sprawa: Wczoraj nad Widawą zobaczyłam sforę psów z mysliwymi z bronią- chyba polowali na nasze sarenki...:-((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: TBS - ZIELNA IP: 62.233.176.* 12.06.05, 20:01 a to szkoda sarenek, szczegolnie jednej ktorą sobie upatrzyłam :D mnie za to denerwuje jedno auto ktore czasme podjezdza pod nasz budynek ( to chyba nie mieszkaniec ino znajomy jakis ) i z takim uporem wali w klakson ze obawiam sie iz nastepnym razem nie zdołam sie pohamowac i rzuce czyms ciężkim :D a mam pytanie do mieszkancow innych klatek: mianowicie czy u was tez tak cuchnie na klatkach ? jakby antybiotykami ... ja nie wiem czy to grzyb czy co... to nie codziennie ale raz na jakis czas. Czasem to paskudztwo przedziera sie tez do mieszkania oczywiscie po chwili sie tego nie czuje bo sie mozna szybko przyzwyczaic ale hmmmm ... :/ Oraz - pozdrawiam :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YO YO Re: TBS - ZIELNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.05, 16:49 te małżeństwo z 14 co taki burdel robia z tymi śmieciami wywalonymi pietro niżej to mieszkaja pod 9 wieśniaki przeokrótne i koleś leje żone jakis damski boxer. ale widocznie żonie to pasuje jak dalej jest z nim więc jazda heheh a zauważyliście że w klatce 14 w jak sie w chodzi od tyłu to zaraz na rogu przy schodach jest zawsze mokro , chyba rura pekła jakaś w ścianie POZDRO 4 ALL oprócz dzwi nr.9 hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia Re: TBS - ZIELNA IP: *.math.uni.wroc.pl 01.07.05, 07:51 cześć, już myślałam, że to o moim małżeństwie, bo akurat od soboty jesteśmy legalnym MAŁŻEŃSTWEM spod 14-stki!!! na razie nic nie wypada na klatkę i nawet jest spokój, więc może to tylko była jednorazowa "impreza"? pozdrawiam wszystkim!Krysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: TBS - ZIELNA IP: *.slupiec.net 05.07.05, 13:15 Mam nietypowa prosbe - mozecie m podac kod pocztowy dla blokow na Zielnej we Wroclawiu? Mam tam znajomych, chcialbym wsylac im kartke, a niezrecznie jest mi sie pytac ich o kod pocztowy :) Dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YO YO Re: TBS - ZIELNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.05, 13:23 to nie było jednorazowe koles co wchile ja leje, i trzaskaja drzwiami w nocy WIEŚNIAKI mało powiedziane WALĄ jak chol...... dla reszty normalnych sasiadów POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
zielna1 Re: TBS - ZIELNA 21.07.05, 17:01 Sąsiedzi! Czy ktoś widział zeby w nocy ze środy na czwartek (20-21.07) ktoś próbował dostać sie do naszej bramy od strony zielnej?, bo ewidentnie widać ze ktoś grzebał przy drzwiach. Musimy się jakos zabezpieczyć przed złodziejami! Mozna np. zamykać drzwi na klucz po godz. 22-23 wtedy tylko do bramy by się dostali osoby które mają klucz. Napiszcie co o tym sądzicie, ewnentualnie zaproponujcie coś. Ps.Czy sąsiedzi z ostatniego piętra śledzą forum? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany "pod klucz" - nieatrakcyjny stan nowych mieszkań! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 19:19 Zastanawiam się nad mieszkaniem tbsowym na leśnicy, ale oglądając zdjęcia przeraziłem się stanem określanym jako "pod klucz"! ta wykładzina PCV, biały montaż w łazience (głównie niezabudowana wanna) czy szafka w kuchni przeraziły mnie. Czy możliwe byłoby wykończenie tych mieszkań wg własnych upodobań? Panele w pokojach, kafelki własnego wyboru w kuchnia i w łazience, zabudowana wanna. Czy robi się takie rzeczy samemu, czy zleca robotnikom w czasie prac wykończeniowych? Ktoś z Was na Zielnej pozmieniał sobie w jakikolwiek sposób owe wykonanie "pod klucz"? Odpowiedz Link Zgłoś
mrynka POŻAR POD 20-tką 22.07.05, 22:45 Dzisiaj paliło się w bramie nr 20. Czy ktoś wie jaka była przyczyna pożaru? Czy mieszkanie bardzo ucierpiało? A domownicy? Odpowiedz Link Zgłoś
dorothei Re: POŻAR POD 20-tką 25.07.05, 10:31 Podobno to z winy zle założonej instalacji elektrycznej, ale szczegółów nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
soncia Re: POŻAR POD 20-tką 25.07.05, 10:40 Ja słyszałam zupełnie inną wersję..ale nie chcę krzywdzić nikogo plotkami.Dzine że w domu w czasie "pożaru"byli obecni domownicy i nie reagowali..Na szczęście nic sie nikomu nie stało.Myśle ,że to po prostu pozostawiony garnek na gazie narobił tyle dymu...Szkoda tylko że straż pozarna musiała okno wybijać i teraz zamist szyby jakś dykta w oknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.25 Re: "pod klucz" - nieatrakcyjny stan nowych miesz IP: *.math.uni.wroc.pl 25.07.05, 12:37 osobiście uważam, że nie ma co wybrzydzać. szafkę z kuchni można wynieść, kafelki kupić, wykładzinę zerwać, zabudować wannę... ja np. cieszyłam się i z wykładzin, i z białego montażu w łazience(ważne, że jest gdzie "to" zrobić:), Odpowiedz Link Zgłoś
soncia Re: "pod klucz" - nieatrakcyjny stan nowych miesz 25.07.05, 17:49 Ja też uważam że nie ma co wybrzydzać-a jak sie komuś nie podoba to może sobie kupić mieszkanie w u dewelopera za 2500zl za a m kw a nie za 530.. jak w naszym TBS .I u dewelopera będzie miał mieszkanie bez podłóg, bez armatury,bez wanny,bez stolarki drzwiowej...nie wspomnę o kafelkach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaint Re: "pod klucz" - nieatrakcyjny stan nowych miesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 19:29 Jeżeli Waszym zdaniem odrobinę lepszy komfort mieszkania to wybrzydzania - dziękuję w takim razie za wszelkie rady. Wykładziny PCV w kuchni czy łazience to najprostszy sposób do pogarszającego się stanu mieszkania. W razie zalania taka wilgość jest fatalna. Uważam, że nawet najtańsze kafelki są o niebo lepsze od PCV. Chociazby biorąc pod uwagę strone estetyczną. Kafelki wyglądają po prostu ładniej. Ja rozumiem, że TBS wykonuje to najtańszym kosztem - byle móc zamieszkać. Jednakże wolę dołozyć te 5 tyś i "polepszyć" komfort mieszkania dla siebie i swojej rodziny. A na mieszkanie własnościowe mnie po prostu nie stać, niestety. A miłym Paniom serdecznie już podziękuję. Nie ma to jak dobre słowo i rada dla innego forumowicza. Z pozdrowieniami. Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: "pod klucz" - nieatrakcyjny stan nowych miesz IP: *.os.kn.pl 25.07.05, 22:16 Sprawdż Wojtku naprawdę czy Cię nie stać... Opłaty w TBS są tak wysokie, że z powodzeniem można płacić ratę kredytu i jest szansa że kiedyż tam to mieszkanie będzie twoje a nie TBS - su przecież to totalna komuna i mydlenie oczu. Sam pomysł miał być OK. TBS - mieszkania dla średnio zamożnych młodych ludzi ale to jest kich czynsze są zabójcze sprawdź w pobliskim dachbudzie jak jak się płaci miesięcznie i młodzi mogą sobie płacić raty. TBS to rozbój w biały dzień, zobacz ile ludzi stamtąd ucieka... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia.25 Re: "pod klucz" - nieatrakcyjny stan nowych miesz IP: *.math.uni.wroc.pl 26.07.05, 08:18 Wojtku, nie ma co się tak denerwować.Przecież nikt nie zmusi Cię, żebyś trzymał te wykładziny do końca życia. Mnie akurat na razie nie stać na kafelki, więc cieszę się i z wykładzin.Myślę(wiem), że ludzie na Zielnej robią sobie różne rzeczy w swoich mieszkaniach.A szafki pod zlewozmywak to już chyba nikt nie ma, czyba że w piwnicy(chociaż i tam nie są czasami bezpieczne:) Alu, ja akurat nie jestem taką ryzykantką, aby brać kredyt na pół życia(myślę, że tyle pożyłabym:)i stresować się w pracy, czy nie zredukują etatu, albo czy będę zdrowa przez ten cały czas.Moje opłaty w TBS nie są wysokie(może to jakiś "dobry" TBS?).Ustawa o TBS również może ulec zmianie i będzie można wykupić swoje własne M2. A tak w ogóle, to nie ma co się tak denerwować, jeden pójdzie do TBs-u, a jeden nie. Nie ma co się nawzajem przekonywać o swoich racjach i kłócić, i obrażać.Taki ładny dzień dzisiaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: "pod klucz" - nieatrakcyjny stan nowych miesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 22:17 Witam wszystkich. A szczególnie pana od polepszania komfortu i pania Ale znawce TBsu. Alu nie wiem skad masz takie informacje na temat TBSu ale są one mylne.Ja tam jestem bardzo zadowolona z mieszkania i nigdy w zyciu nie wzielabym kredytu po to zeby go splacac cale zycie i zastanawiac sie czy bede miala na kolejną rate. A teraz pare slow do pana Wojtka Jak ci sie standard nie podoba to kup sobie mieszkanie wlasnosciowe i zrobisz sobie jak zechcesz.Mozesz tez odrazu zrezygnowac z wykonczenia mieszkania i polozyc sobie kafelki i panele ale na swoj wlasny koszt.I uwazam ze takie pieprzenie o wykladzinie pcv od ktorej zrobi sie wilgoc i niezabudowanej wannie to jest troche przesada.Nie wiem co ty sobie gosciu wyobrazasz ze dasz 700 zl i w palacu bedziesz mieszkal.Tak mozesz pojsc do robotnikow jak jeszcze beda budowac i powiedziec im ze ci sie wykonczenia nie podobaja i ze chcesz marmurowe podlogi i oczywiscie zrobia ci to. Ludzie to maja pomysly.Facet zaplac sobie 3600zl/mkw to bedziesz sobie mogl wybierac wykonczenia chociaz tez jest niewielkie pole do popisu. I nie dziekuj pania za rady bo co one maja ci poradzic tu nic nie ma do radzenia.Albo ci to odpowiada i kupujesz mieszkanie albo ni i nie kupujesz proste.Wiekszosc ludzi polozyla sobie kafelki i panele i juz zapomnieli ze szafki pod zlewami staly i nie wiem facet po co tak zawracac duperelami ludziom glowe. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: "pod klucz" - nieatrakcyjny stan nowych miesz IP: *.os.kn.pl 26.07.05, 22:48 Nie denerwuj się tak mocno, bierz przykład z koleżanki z poprzedniego postu. Fakt jest taki, że jak kupujesz mieszkanie od dewelopera to masz mieszkanie bezczynszowe i nie płacisz nikomu niepotrzebnie kasy do kieszeni. A co za różnica czy płacisz ratę kredytu czy 500 stówek czynszu. Jak straci się pracę to i tak kasy będzie brak czy na kredyt czy na czynsz. Ja jestem w tak dobrej sytuacji,że nie mam kredytu i mogę sobie zapłącić fakture 120 zł obejmującą opłatę administracyjną, wodę, ścieki, śmieci, energię wspólną i mieć jeszcze kaskę na inne życiowe przyjemności. A TBS.. no cóż wiem coś otym bo mam znajomych którzy mieli mniej szczęścia w życiu a może posłuchali kogoś życzliwego i nabyli takie lokum a teraz próbują się tego pozbyć.... i nie denerwuj się tak mocno bo rzeczywiście nie warto.. A może kompleksik??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: "pod klucz" - nieatrakcyjny stan nowych miesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 18:13 Nie denerwuje sie tylko wkurza mnie takie gadanie.Mieszkaj sobie u dewelopera i plac sobioe swoja fakture.Ja np. uwazam ze glupota jest wydawanie tyle pieniedzy na zakup mieszkania i co z tego ze placisz fakture 120zl ja place 300 zl ale za mieszkanie zaplacilam 1/10 tego co ty i wcale nie zaluje a wrecz przeciwnie jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: "pod klucz" - nieatrakcyjny stan nowych miesz 05.06.06, 22:04 300zł? Czynsz w TBS? To chyba jesteście wybitnymi szczęściarzami. Pierwsze słyszę, żeby taki niski czynsz był w którymkolwiek z wrocławskich TBSów. Sama mieszkam w jednym i za 50m2 bulę prawie 600zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: "pod klucz" - nieatrakcyjny stan nowych miesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 23:06 cóż za nerwowa osoba, hm. Proponuje przeczytac mój pierwszy post, a dopiero potem innych obrażać i niepotrzebnie się unosić. Zadałem tam tylko pytania, Może je powtórzę skoro nadto nerwowej Pani Oli umknęły: "Czy możliwe byłoby wykończenie tych mieszkań wg własnych upodobań?... Czy robi się takie rzeczy samemu, czy zleca robotnikom w czasie prac wykończeniowych? Ktoś z Was na Zielnej pozmieniał sobie w jakikolwiek sposób owe wykonanie "pod klucz"??" To tyle. Jesli nie zna Pani Ola odpowiedzi na te pytania po co pisze takie farmazony o kupowaniu nowego mieszkania?? Jak już wspomniałem dla mnie to istotna różnica dopłacać do każdego metra po 1500 zł a niżeli dopłacic do odrobinę lepszego standardu. Ale fakt. Niektórym to ciężko zrozmuieć nawet najprostsze pytania. No nic, nie mniej jednak dziękuję za wszelkie rady, nawet to pisane w przypływie ogromnej furii. Poza tym Pani Olu, złość piekności szkodzi. Życzę miłego mieszkania i mnóstwo cierpliwości dla Pani sąsiadów ;) Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
dorothei Re: "pod klucz" - nieatrakcyjny stan nowych miesz 27.07.05, 11:44 Niestety nie kazdy ma zdolnosc kredytowa i moze sobie pozwolic na mieszkanie od developera, tak jak to bylo w moim i mojego meza przypadku. Ale jestesmy bardzo zadowoleni z mieszkania na Zielnej mimo podwyzszonego czynszu. Jezeli chodzi o wykonczenia mieszkan to niestety nie ma mozliwosci dogadania sie z robotnikami (probowalismy), zeby zamiast np. wykladziny polozyli kupione przez nas kafelki. Ale nie byl to dla nas zaden problem:) Wykladziny sie zerwalo, wanne obudowało, szafki spod zlewu pozbylo i jest tak jak chcielismy Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: "pod klucz" - nieatrakcyjny stan nowych miesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 12:44 No i własnie kazdy sobie poradzil i mieszka ma urzadzone mieszkanie jak chce i nie robi problemu na necie ze standard byl zbyt niski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: "pod klucz" - nieatrakcyjny stan nowych miesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:08 Właśnie będę się wprowadzała do nowego mieszkania na ul. Krępickiej i mam pytanie do Was mieszkańców z ul. Zielnej,ponieważ ja również chcę zerwać położone już wykładziny i położyć kafelki i panele to czy musieliście mieć zgodę TBS-u na zerwanie ich i wyrzucenie? Czy można to zrobić bez ich wiedzy i czy później nie będzie, że mam przywrócić mieszkanie do stanu pierwotnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: "pod klucz" - nieatrakcyjny stan nowych miesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 18:04 Najlepiej napisac prosbe o zgode do TBSu oni zawsze sie zgadzaja ale lepiej napisac bo potem jak ci sie cos stanie np. rura ci peknie i trzeba bedzie zrywac kafelki to nikt ci za nie pieniedzy nie odda jak zgody nie bedziesz miala.A jak bedzie to awaria z ich winy i bedziesz miala zgode to juz na ich koszt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: "pod klucz" - nieatrakcyjny stan nowych miesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 19:14 Dzięki serdeczne za rzeczowa odpowiedź i na temat ;) To, że z robotnikami nie idzie się dogadać nie jest jeszcze takie złe, sam potrafię wykonać te rzeczy i będę miał chociaz pewność, że żadnej fuszerki nie ma!! Najważnijesze że można te pecefałki ruszyć! Mam nadzieję, że i wkrótce my powiemy "jest tak jak chcieliśmy". Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
stelnet Re: kablówka - co jest grane ? 11.08.05, 13:53 Hej, hej ! czy ktoś sie orientuje co z tą cholerną kablówką jest - bedzie czy nie bedzie ? :-) pozdrawiam wszystkich stelnet Odpowiedz Link Zgłoś
krysia.25 Re: kablówka - co jest grane ? 11.08.05, 13:56 o, ja też chcę kablówkę! tylko nic jeszcze nie słyszałam na ten temat. czy ktokolwiek może mi przybliżyć temat? pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legusek Re: "pod klucz" - nieatrakcyjny stan nowych miesz IP: *.os.kn.pl 11.08.05, 16:40 Czy to Ty Mefiu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AR Re: "pod klucz" - nieatrakcyjny stan nowych miesz IP: 62.111.181.* 11.08.05, 18:56 A co to za gościu wydziera się na balkonie i "wyśpiewuje" przyśpiewki kibica Ślaska? Koszmar jakis. Odpowiedz Link Zgłoś
frafal Internet 16.08.05, 10:31 Czy wiecie coś o stałym łaczu na Zielnej? Z kim można się kontaktować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: "pod klucz" - nieatrakcyjny stan nowych miesz IP: *.skrzynka.wroc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 21:35 Witam wszystkich mieszkańców Zielnej. Jestem siostrą jednego z lokatorów z pod 18-tki. Mam putanie, czy ten "KIBIC" Śląska mieszka na 1 piętrze pod 16?? Jeśli tak to go znam i doprowadzę do porządku!!! Pozdarwiam serdecznie. Ps. Super macie to forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AR Re: "pod klucz" - nieatrakcyjny stan nowych miesz IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.09.05, 01:26 Nie, na drugim:) I chyba pod 14. Odpowiedz Link Zgłoś
zielna1 zimno w mieszkaniu ? 20.09.05, 09:58 dzwonilem do tbs i od dzisiaj bedzie cieplo w kaloryferach u nas !! Odpowiedz Link Zgłoś
soncia Re: Kradzieże 06.10.05, 16:33 Dziś w nocy poraz drugi włamano mi sie do auta-uradziono radio...wybito szybę :-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stelnet Re: TBS - ZIELNA IP: *.prw.pl 05.01.06, 09:58 Drodzy mieszkańcy - sąsiedzi :-) Jak zdążyliście zapewne zauważyć nasz "ukochany" TBS nie ma zamiaru współpracować z żadną telewizją kablową a dodatkowo nie wyraża zgody na zamontowanie anten satelitarnych (z moich informacji) :-( Więdz nie wiem ja WY myślicie ale ja napewno czuje sie pokrzywdzona tym bardziej, że np. Leśnica która dopiero co została oddana do użytku już ma podłączony internet a my nawet tego nie mamy :-( w związku z tym mam propozycję napisania oficjalnego pisma do TBS-u dotyczącego ogłoszenia przetargu na dostawę telewizji kablowej. Co o tym sądzicie ???? mam nadzieję, że jeszcze ktoś tu zagląda :-) pozdrawiam stelnet Odpowiedz Link Zgłoś
rafflo Re: TBS - ZIELNA 26.01.06, 13:28 ja jestem za kablówką (chociaż powiem szczerze że bardziej chodzi mi o internet. Od pół roku próbuję się podłączyć, ale bezskutecznie. Nie mam zasięgu radiowego, a kabli jak wiesz TBS nie chce położyć. Chętnie bym coś z tym zrobił! tylko brakuje mi już pomysłów.) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maxima79 Re: TBS - ZIELNA 17.03.06, 10:02 Witam wszystkich. Już nideługo zaczną budować nowe mieszkanka na Zielnej. Mam pytanko - czy to prawda, że większość mieskzań jednopokojowych jest z aneksem kuchennym, bo ja wolałabym osobną kuchnię. I jak to jest z tymi kafelkami w kuchni i łazience? Trzeba zgody TBS-u czy nie i czy robią problemy z tym? Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów :-) Jeśli macie jakieś ciekawe rady na co zwrócić uwagę np. przy odbiorze itp. to chętnie poczytam. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
adako-karmelkowa Re: TBS - ZIELNA 08.05.06, 22:45 Kurde tyle już mieszkam na Zielnej a dopiero teraz tu trafiłem!!! Tylko ostatnio coś cicho. GG: 513842 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielna1 Re: TBS - ZIELNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 22:34 bo radosc z własnego M znikneła !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: TBS - ZIELNA forum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.06.06, 21:25 zielna.kn.pl/forum/ Odpowiedz Link Zgłoś
mirv Re: TBS - ZIELNA 14.05.06, 14:15 Hej, z tego co wiem, to faktycznie tka zwane kawalerki są z aneksami, natomiast co do kafelek i ogólnie remontów, to nikt mi jeszcze nie przyszedł sprawdzić czy aby nie zmieniłem standardu mieszkania, ale faktycznie warto chyba za radą jednego z forumowiczów formalnie taką prośbę o zgodę wnieść do TBSu, u nich jest tak, ze dzisiaj są w rewelacyjnym nastroju, a jutro jadą po Tobie jak po.... no nie będę się wyrażał. Jedna rada, z nimi lepiej WSZYSTKO mieć na piśmie... Pozdowionka Mirek GG:245693 Odpowiedz Link Zgłoś
mirv Re: TBS - ZIELNA 14.05.06, 13:26 Witam , dawno nie byłem na forum i nie wiem czy ktoś poruszał ten temat ale mnie np bardzo irytuje również fakt, że TBS nie śpieszy się z wynikającym z umowy najmu rozliczeniem ciepła i wody, jakie winien dokonywać odpowiednio co 12 i 6 miesięcy, z poprzedniego rozliczenia domyślam się że róznież jak wtedy mam nadpłatę i w jakiś sposób chciałbym odzyskać moje pieniądze, które od paru miesięcy już powinienem dostać lub też wiedzieć jaką mam ewentualną niedpołatę. Nie chciałbym bowiem aby się okazało, e za rok przyślą mi informację o łącznej niedopłacie np rzędu 1000zł... W zwązku z tym w poniedziałek mam zamiar dostaczyć im pismo w którym domagam się na podstawie paragrafu 5, punkt 3 umowy niezwłocznego rozliczenia tych mediów... Co do kablówki i internetu to mi już ręce opadają.... przecież teraz są takie możliwości aby mieć wszytsko w jednym. Kable od zbiorczej telewizji są już poprowadzone i tymi samymi kablami można puścić kablówkę. Jeśli chodzi o internet to zmuszony byłem założyć sobie telefon w TP SA i płacić comiesięcznie 130zł za abonament tel wraz z najtańszą neostradą, podczas kiedy to większość operatorów oferuje internet za około 50zł miesięcznie.... Myślę, ze trzeba by zrobić jakieś pospolite ruszenie, zebrać podpisy wszytskich lub znacznej części mieszkańców i zanieść taki wniosek do Zarządu TBSów, ale nie na Tylną, tylko na Przybyszewskiego. Mirek GG: 245693 Odpowiedz Link Zgłoś
krogulec_dp Garaże - sposób na samochodowych złodziei 25.01.06, 13:06 Jestem jednym z nielicznych lokatorów ;-) który szarpnął się na boks garażowy. 400 zł kaucji, 85 zł mies. za gwarancję swojego miejsca parkingowego ale niestety nie za ochronę przed złodziejami, których jest coraz więcej na Zielnej - także w boksach, gdzie panują dla nich idealne warunki. Mnie to też spotkało właśnie - 3 tyg. temu obie tablice rej., wczoraj lusterka... :-( Nie wiem czy zwróciliście uwagę, że na pierwotnym projekcie (a właściciwie jego wizualizacji na Trzebnickiej) zamiast boksów są normalne garaże. Boksy pod naszym budynkiem (a przynajmniej ich część) również można by na garaże łatwo przerobić - wystarczy zamontować bramy, których koszt jest stosunkowo niewielki (650-1000 zł). Pomysł (po nieoficjalnych konsultacjach telefonicznych z pracownikami TBS) jest taki aby zwrócić się do TBS-u z petycją o montaż takich bram. Największe szanse powodzenia będą gdy pod takim pismem podpisze się większa liczba osób, najlepiej nie tylko wynajmujących obecnie boksy ale też tych, którzy potencjalnie byliby zainteresowani wynajmem garaży. Koszty wynajmu boksów po przeróbkach byłyby prawdopodobnie trochę wyższe niż obecnie ale wg mnie lepiej płacić np. 100 zł za własny garaż niż 85 zł za miejsce postojowe. Prawdopodobnie też doszła by też jakaś jednorazowa opłata partycypacyjna pokrywająca częściowo montaż bram. Nie jest to może mało ale na dłuższą metę się opłaca. Zainteresowanych przerobieniem boksów na garaże (szczególnie obecnych najemców) proszę o kontakt. Mogę zająć się przygotowaniem stosownego pisma - chodzi tylko o podpisy. Proszę o kontakt na email krogulec@dobreprogramy.pl Mam nadzieję, że ktoś tu jeszcze zagląda ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
irecic Mieszkania na poddaszu 07.06.06, 20:53 Zwracam się z pytaniem do wszystkich lokatorów mieszkających na poddaszu. Czy mają państwo problemy z ogrzewaniem swoich mieszkań? Myślę,że rachunki które w ostatnim czasie otrzymaliśmy (olbrzymie dopłaty lub bilans na zero), nie są powodem do zadowolenia. W porównaniu do sąsiadów z niższych kondygnacji, którzy mają po kilkaset złotych zwrotu wypadam dość blado. Na dodatek interwencje w TBS na Tylnej są bezsensowne. Pan jest bardzo miły ale mówi lokatorom tylko to co chcieliby oni usłyszeć, robi nadzieję na gruntowne ocieplenie ostatniej kondygnacji. Niestety nic takiego nie będzie miało miejsca, bo zdaniem Wrobisu budynek jest należycie ocieplony. Myślę, że interwencje indywidualne u prezesa TBS przy ul. Przybyszewskiego mogą coś zmienić, ale najlepsza byłaby zbiorowa inicjatywa wielu mieszkańców, którzy mają ten sam problem (chodzi również o złą wentylację i nawiew zimnego powietrza do mieszkań). Pozdrawiam i proszę o opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Mieszkania na poddaszu IP: *.media4.pl 11.10.06, 22:20 Mam ten sam problem, wiele razy interweniowaliśmy, ale przez prawie 2 lata nic nie zostało zrobione. A w zimie temperatura spada nawet do 14 st. Jestem jak najardziej za skrzyknięciem mieszkańców i wspólnej walce. Może gdybyśmy wszyscy zagrozili,że nie będziemy opłacać czynszu TBS w końcu zabrałby się do roboty.Zapraszam do napisania na adres nataliagl@op.pl wszystkich, którzy mają z tym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek-palka Re: Garaże - sposób na samochodowych złodziei 25.10.18, 15:52 Polecam boksy polskiego producenta, do kupienia w ich oficjalnym sklepie sklep.sabaj.pl Mam taki od kilku lat i nie zamieniłbym nawet na piwnicę. W końcu nie musimy się męczyć z sezonowym sprzętem sportowym w domu, albo wywozić do rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmik11 Re: TBS - ZIELNA 26.05.06, 14:57 witam wszystkich mieszkańców ul.Zielnej.jak wam może wiadomo już nie długo rozpocznie się budowa nowego budynku w TBS-ach przy tej ulicy.Mam więc pytanie o konfort i wykończenie mieszkań i o wysokość opłat całkowitych co do jakiego metrażu.Pytam bo będę sam lokatorem tego budynku i nie wiem czy moja radość z własnego kąta jest słuszna. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: TBS - ZIELNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.06, 12:56 no stary lepiej miec swoje własne niz wynajmowac - proste i logoiczne , o wykonczenie sie nie martw jest OK ps. MIRAS a co do rozliczeń to trzeba zrobić zadyme bo to jest złodziejstwo , chca nas najnormalniej w swiecie okraść te wyliczenia sa wyssane z palca - absolutnie nie zgadzaja sie z umoewą ani z licznikami POZDRO 4 ALL Odpowiedz Link Zgłoś
rafflo Re: TBS - ZIELNA 19.06.06, 16:14 Ja mieszkam na wysokim parterze i jest o.k., ale ci którzy mieszkają na poddaszu maja przesrane. Jest źle ułożona izolacja i zimą jest 18 stopni przy maksymalnym grzaniu (no i rachunki są wysokie) Standard wykonania jest spoko: są wykładziny, armatura sanitarna, zlew i kuchenka. Każdy ma piwnicę. Opłaty są tochę wyższe niż w normalnych spółdzielniach - no ale to TBS. I jeszcze coś o paniach z naszej administracji - są do bani i nie znają się na swojej robocie - albo im sie nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: TBS - ZIELNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 15:18 Możesz podać ile wynoszą opłaty za wodę,ścieki ,ogrzewanie itp ja niedługo odbieram mieszkanie na Górniczej i chciała bym mniej więcej wiedzieć jakie czekają mnie opłaty.Moje mieszkanie będzie miało 58m i zameldowane będą 4 osoby. Odpowiedz Link Zgłoś