Gość: JerzyR Skandal! Skandal i kretynizm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.06, 21:18 Kto to wymyslił, aby montowac liczniki ciepła w sezonie grzewczym! Jest godz. 21,14 a grzejniki nadal zimne!!!! Moze lepiej w montowac w nocy gdy temp. spada do zera albo zaczekac na mrozy:( Jest to niedopuszczalne, kolejny dzien jade wiele godzin na grzejniku konwektorowym, a zapowiada sie kolejne 4 dni. Instalacja zapowietrzona - jej odpowietrzeie i rozruch zajmuje kilka godzin. JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Skandal! Skandal i kretynizm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.06, 20:58 A ja się cieszę, że montują!! Czas najwyższy płacić za to co faktycznie zużyje każdy z poszczególnych właścicieli mieszkań. I nie uważam tego za skandal. W końcu takie było życzenie większości członków naszej Wspólnoty. Co poniektórzy muszą się z tym pogodzić. I dlaczego czekać na kolejny sezon grzewczy (w przyszłym roku), jak można to zrobić już teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi120 Re: Skandal! Skandal i kretynizm 12.11.06, 22:31 JerzR napisal:"Instalacja zapowietrzona - jej odpowietrzenie i rozruch zajmuje kilka godzin."- a ja biedna kobietka zalatwiam to w 3 minuty. Trzeba myslec glowa, a nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: Skandal! Skandal i kretynizm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.06, 00:16 jeśli monteży zapominają otweorzyć zawór odpowietrzający na pionie to sobie możesz odpowietrzać d... JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: Skandal! Skandal i kretynizm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.06, 00:22 miało być monterzy... Zapomniałem, że miałem nie odpowiadać na posty tej pani pod moim adresem. JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: Skandal! Skandal i kretynizm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.06, 18:00 polska jezyk byc trudna:) mialo byc monteży JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: Skandal! Skandal i kretynizm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.06, 19:42 przecież napisałem poprawnie i kto się podszywa pod moja ksywke? JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli Re: Skandal! Skandal i kretynizm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.06, 15:14 Ma Pani rację!! Po prostu wykazuje Pani logiczne myślenie w przeciwieństwie do jednego takiego "szczególnego" forumowicza :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursor Re: Skandal! Skandal i kretynizm IP: *.icm.edu.pl 13.11.06, 16:14 szczegolnie, ze ta Pani mieszka w Krzyki II i nie za bardzo wie o czym pisze... Odpowiedz Link Zgłoś
gabi120 Re: Skandal! Skandal i kretynizm 13.11.06, 20:26 Ale grzejniki umiem odpowietrzac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursor Re: Skandal! Skandal i kretynizm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.06, 23:01 jest sie czym pochwalic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Antena satelitarna na dachu IP: *.crowley.pl 13.12.06, 16:15 Witam, mieszkam przy ul. Przyjaźni (budynek A) i mam okna na stronę północno zachodnią - czyli żadnych szasn na założenie własnej anteny. I tu pojawia się pytanie - czy są chętni, żeby taką antenę zorganizować tak jak antenę zbiorczą? Pytałem naszego zarządcy, czy jest taka możliwość żeby swoją antenę zamontować na dachu, ale oczywiście "nie da się" - bo rękojmia......., ale w budynku B komuś ta sztuka się udała. Jest antena na dachu! Czy ktoś wie jak takiej sztuki dokonać (legalnie)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Antena satelitarna na dachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 10:00 musicie zmienić Zarządce.... a może niech wspólnoty dogadają się wspólnie w kilku kwestiach, będzie taniej np: -zbiorcza satelita -wspólny plac zabaw -ogrodzenie osiedla+ strażnicy osiedlowi -itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~xl Re: Antena satelitarna na dachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 14:44 A świstak siedzi i zawija w sreberka....znając mentalność społeczeństwa to mało prawdopodobne.... a tak z innej beczki to na osiedlu nie ma raczej miejsca na plac zabaw.... nie wiem może się mylę??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Wandal wśród mieszkańców osiedla??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 12:35 Komu przeszkadzała świąteczna choinka na naszym trawniku? Jaki bałwan wyrwał drzewko z korzeniami i zniszczył oświetlenie.... brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Wandal wśród mieszkańców osiedla??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.12.06, 19:19 może nasza świąteczna choinka nie podobała się komuś z sąsiedniego budynku?? Na szczęście dziś znów się świeci i cieszy nasze oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: WPB-Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 12:31 to raczej był złodziej- u nas mu się nie udało to ukradł choinkę w tym samym dniu w Stalmoncie- piszą na forum o tym.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~inka Re: WPB-Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 13:17 ogrodzić osiedle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JFK Strona internetowa wspolnoty Partynicka 36-50 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 13:35 no więc z nowym rokiem mamy swoją stronę internetową pod adresem www.partynicka3650.vulcan.pl uważam, że całkiem fajna choć brakuje tam jakiegoś forum ;) pozdrawiam sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Strona internetowa wspolnoty Partynicka 36-50 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 10:01 Stronka ciekawa i pewnie się jeszcze rozwinie, należą sie podziękowania autorowi i wykonawcy projektu naszej www! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Ulga odsetkowa IP: *.telsat.wroc.pl 18.01.07, 20:05 Witam Wszystkich Czy ktoś może już korzystał (bądź zamierza) z ulgi odsetkowej? W tym roku chciałbym zacząć odliczać tą ulgę, jednak mam mały problem. Mianowicie jednym z warunków jest, że kredyt nie może być wykorzystany na zakup gruntów, jednak od WPB kupiłem lokal mieszkalny i udział w nieruchomości wspólnej (gruncie) co jest osobno rozdzielone w akcie notarialnym, ale cena jest za całość! WPB tłumaczy (i słusznie), że nie mają obowiązku rozdzileać VAT, gdy nieruchomość jest trwale z gruntem związana. Jednak musze mieć jakś podstawe do wyceny samego lokalu lub gruntu. Czy ktoś wie jak ten problem rozwiązać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stalmontowiec po cyrylu - ważne !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 16:07 witam sąsiadów z przeciwka nie znam waszego zarządcy, więc korzystam z forum - mam nadzieję, że zglosicie, że nad zakładem fryzjerskim (Partynicka 34e) oderwał się wam spory kawał blachy z dachu. Jest to element wykańczający gzyms na płaskiej części dachu, narożnej wieży. Kawał tej blachy leży jeszcze na dachu - trzeba go jak najszybciej sprzątnąć, aby nikomu nie spadł na głowę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~nowy śnieg nas zasypał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 09:59 ... i nikt go nie sprząta- ktoś zawalił sprawę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixii Re: śnieg nas zasypał... IP: *.anr.gov.pl 24.01.07, 10:44 proszę o obiektywizm!!! O tej godz., z której jest post, tereny wokół budynku były odśnieżone!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: śnieg nas zasypał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 14:48 a o 7.30- kiedy ludzie idą do pracy nie był... firma sprzątająca zawaliła to proste!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokby Re: śnieg nas zasypał... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.07, 19:46 to w końcu kiedy ten śnieg nas zasypał???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjh Re: śnieg nas zasypał... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.07, 20:13 a może to białe myszki......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: śnieg nas zasypał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 14:29 może nie wszyscy pamiętają ale rok temu to cały teren był wysprzątany mechanicznie przez specjalistyczny sprzęt i wysypany piaskiem- nawet parkingi a teraz..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: śnieg nas zasypał... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.07, 20:29 a teraz mamy odśnieżanie i posypywanie piaskiem z samego rana i nawet w godzinach wieczornych. Podjazdy są czarne i wejścia do klatek również. I nawet sprzęt mechaniczny jeździ. Ale jak się nie chce to się nie widzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: śnieg nas zasypał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 09:10 tak tak a z parkingu nawet wyjechać nie można-sam lód na drodze -chcę i widzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poi Re: śnieg nas zasypał... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.07, 11:09 z tego wynika, że trzeba podnieść samochody, odśnieżyć i wtedy będzie można wyjechać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: śnieg nas zasypał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 12:25 samo się stopi...i spłynie na ulicę-tzn.lodowe jeziorko- ktoś wie kiedy zaczynają robić tą straszną drogę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: śnieg nas zasypał... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.07, 22:45 można sprawdzić na stronach UM Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruu Re: śnieg nas zasypał... IP: *.20.54.194.generacja.pl 30.01.07, 10:50 Na stronach UM jest informacja o tym, że ul. Przyjaźni ma być gruntownie przebudowana, termin rozpoczęcia prac to 2010 rok. Pamiętam jak WPB roznosiło po mieszkaniach swoją ofertę na zarząd nieruchomością, było tam napisane, że prowadzą rozmowy z miastem w celu przyspieszenia tego remontu. Ciekawe czy ta informacja była prawdziwa, czy raczej należało ją traktować jako "kiełbasę wyborczą". Poza tym jestem ciekawy czy będzie remontowana ul. Partynicka, bo o tym z tego co wiem nic się nie mówi. Pzdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silen Re: Ulga odsetkowa IP: 195.85.249.* 27.02.07, 11:55 witam, czy wiesz cos wiecej na ten temat? jak obliczyc czesc ceny przypadajaca na grunt? W informacji podatkowej twierdza, ze trzeba wziac ceny rynkowe gruntu i obliczyc ile to bedzie w cenie. Co jesli kuilem mieszkanie za 250 tys, a kredytu mam 200 tys, czy te 50 tys gotowka moge przyjac ze zaplacilem za grunt i odliczam odsetki w calosci, oczywiscie do limitu 189 tys zl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Ulga odsetkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 14:42 musisz zobaczyć na fa za konkretne wpłaty z banku dla dewelopera ( wypłacane transze kredytu)i czy tam był ujęty grunt. Jak był to musisz ten grunt odjąć. Jeżeli najpierw płaciłeś gotówką i ta wpłata w całości została zafakrurowana na grunt to nie musisz obliczać proporcji i odliczasz odsetki od 189 tys. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: WPB-Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 14:39 o ile pamiętam w osiedlowej gazetce było napisane,że Partynicka ma być robiona w tym roku.... droga jest tragiczna....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Głowice do kaloryferów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 09:16 Mimo zakręconych grzejników co jakiś czas zawory puszczają ciepło na kaloryfery,czy istnieją zawory pozbawione takiej funkcji? Jak tak o jakie i gdzie i za ile można je kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Głowice do kaloryferów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 09:58 łatwiej zakręcić zawory kulowe w skrzynce rozdzielczej i po sprawie....ale nie można wychładzać mieszkania bo pojawi się grzyb.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: WPB-Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 10:21 A kiedy zabranie wspólnoty- ktoś coś wie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: WPB-Partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.07, 22:38 na pewno do końca marca - tak mówi ustawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: WPB-Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 13:47 jak na chwilę obecną to nie ma czego się czepiać-dają radę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Slalom gigant na drodze.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 10:14 nie dość,że zalana to jeszcze trzeba omijać wyrwy w jezdni..... pozdrawiam wszystkich kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xls Re: WPB-Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 11:29 coś się dzieje w sprawie usterek- dziś trwaja jakieś prace na dachu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiewióra Re: WPB-Partynice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 13:05 Ja juz mieszkam od kilku dni i właściwe poważnych usterek nie zauważyłam. Okazało się, że (jak wszędzie) miałam krzywy sufit w łazience. A developer nie zauważył braku farby na barierce balkonowej. Wkurzające jest to, ze mieszkanie odebrałam jeszcze w grudniu a nie funkcjonują jeszcze windy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB-Partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.07, 14:44 chyba ktoś pomylił wątek - pewnie chodziło o WPB Mój Dom... a to zupełnie inna firma i prosimy nie mylić się na przyszłość:) W budynkach WPB Sp. z o.o. nie ma wind - sa tylko 3 piętra. JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
karols.1 Zebranie wspólnoty 22/02/2007 23.02.07, 08:11 Witajcie Sąsiedzi, ponieważ nie mogłem być na zebraniu wspólnoty (pracuję w czwartki do 18:00) czy znajdzie się ktoś uprzejmy i streści w kilku zdaniach przebieg tego spotkania? Co ważnego postanowiono? z góry Wszystkim dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: Zebranie wspólnoty 22/02/2007 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.07, 00:24 a to ciekawe. Było zebranie? Nic nie wisiało na tablicy ani mnie nie poinformowano listownie:( Czy chodzi o wspólnote "Partynicka 36 - 50"?? JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redo Re: Zebranie wspólnoty 22/02/2007 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.07, 10:31 chodzi o inną wspólnotę. Nie "Partynicka 36-50" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d. Re: Zebranie wspólnoty 22/02/2007 IP: *.telsat.wroc.pl 25.02.07, 23:25 Chodzi o wspólnotę obejmującą budynki A i B - Krzyki II. Zebranie zaczęło się od awantury, bo okazało się, że prawo głosu mają tylko te osoby, które mają już księgi wieczyste (a nie tylko akty notarialne). Prawo głosu przysługiwało 25 właścicielom, z czego na zebranie przyszło chyba siedmiu. Ale ponieważ wszystko odbywało się zgodnie z prawem, kłótnia się skończyła i zaczęły się konkrety. Wspólnota dostała nazwę "Przyjaźń". Spośród mieszkańców wybrany został 7-osobowy zarząd. Zatwierdzono plan gospodarczy obowiązujący do końca 2007 roku (zaliczki na media, fundusz remontowy itp.). Zarządcą zostało oczywiście WPB. Regulamin porządku domowego nie został na razie zatwierdzony. Mamy czas do końca marca na zaproponowanie własnych zapisów (można je wrzucać do skrzynek kontaktowych na klatkach). Uchwalimy go na następnym zebraniu. Odpowiedz Link Zgłoś
karols.1 Re: Zebranie wspólnoty 22/02/2007 26.02.07, 07:58 Dziękuję za info. Mam taką propozycję. Skoro wspólnota budynków A i B Krzyki II ma już swoją nazwę, "Przyjaźń", może załóżmy nowy wątek dla tych budynków. Unikniemy nieporozumień i mieszania tematów. Co Wy na to ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d. Re: Zebranie wspólnoty 22/02/2007 IP: *.telsat.wroc.pl 26.02.07, 23:35 Popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
sev_k Re: Zebranie wspólnoty 22/02/2007 04.03.07, 19:33 W 100% popieram, skoro oficjalnie mamy już swoja wspólnotę... to i wątek by się przydał :-) pozdr Sev_K Odpowiedz Link Zgłoś
karols.1 Re: Zebranie wspólnoty 22/02/2007 05.03.07, 09:36 W związku z tak licznym poparciem ;-))) zapodałem nowy wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=58464243 Mieszkańców budynków przy ul. Przyjaźni od 34 i Partynickiej od 34 budynki A i B Krzyki II zapraszam do odwiedzania i udziału w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Zebranie wspólnoty -36-50 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 12:02 Witam, jutro zebranie Wspólnoty- "nic o nas bez nas" a więc oby nas mieszkańców pojawiło się jak najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: zebranie partynicka 36-50 IP: *.telsat.wroc.pl 21.03.07, 22:52 Odnosnie zebrania wspolnoty partynicka 36-50. Zebrania sa dlugie i meczace ale skoro inicjatywa lezy po naszej stronie - bo to nasze to proponuje wiekszy ciezar przerzucic na strone internetu i za pomoca tego medium dyskutowaci porozumiewac sie- wygodne dla kazdego w wolnej dla niego chwili. Wniosek 1. na imieniny dla Pana mieszkajacego nad wjazdem do garazu - pilka :) santadomingo@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: zebranie partynicka 36-50 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 08:48 no i tabliczka...... ale czekolady:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: WPB-Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 08:50 ponoć ma powstać plac zabaw... tylko w którym miejscu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoja Re: WPB-Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 09:05 Może przy śmietniku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: WPB-Partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.07, 18:05 W planie finansowym na zebraniu wspólnoty ujęto kwoty na opiekę nad zielenią- to może ktoś się by się zainteresował zniszczoną zielenią w tym zarośniętymi skalniakami!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~inka Re: WPB-Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 11:12 no i posprzątać kupy po psach!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: WPB-Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 10:05 Może warto zająć się zielenią na osiedlu- jej stan jest tragiczny:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bone Re: WPB-Partynice IP: *.telsat.wroc.pl 10.05.07, 15:57 Dobra uwaga!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kisia Re: WPB-Partynice IP: *.telsat.wroc.pl 10.05.07, 16:00 Fajnie, że już zostały zamlowane gryzmoły na ścianach naszych bloków!!! Brawa dla zarządcy za szybkie działanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb internet IP: *.generacja.pl 29.05.07, 22:10 mam pytanie jak załatwić internet bb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 10:35 normalnie w Dialogu, TPSA... itd- masz kabel tel. w domu- podpinasz i działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobi Re: internet IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.07, 17:24 albo w firmie TELSAT, która rozprowadzała okablowanie na budynku - ul. Skarbowców 71. Można sprawdzić nr w internecie lub zadzwonić do Zarządcy, to poda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~lol Re: internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:00 można też pokusić się o łaczność radiową...:) Odpowiedz Link Zgłoś
kalafior2756 wpb wroclaw witkowska 29.01.08, 17:55 witam wszystkich mam pytanie czy ktos juz zakupil mieszkanie na witkowskiej jak tak to moze mi doradzicie czy warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Małe Potworki na skuterku IP: *.telsat.wroc.pl 21.06.07, 16:35 Witam! Czy ktoś z Państwa orientuje się, do kogo należą dzieci krążące godzinami na czerwonym skuterze po naszym osiedlu? To trwa już kilka dni! Dzisiaj (21 czerwca) zaczęły koło południa i jeździły nawet w czasie burzy. Czy nikomu poza mną to nie przeszkadza? Jedni ludzie mają malutkie dzieci, inni pracują umysłowo w domu, jeszcze inni chcieliby po prostu odpocząć i nie marzą o tym, żeby im ktoś całymi godzinami jeździł pod oknami. Rozmawiałam ze Strażą Miejską, ale nie wykazali specjalnego zainteresowania. Mam tego NAPRAWDĘ dość! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bone Re: Małe Potworki na skuterku IP: *.telsat.wroc.pl 22.06.07, 00:02 Nie wiem czy je dzieci krążą godzinami na skuterze ale mi też to strasznie przeszkadza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicek Re: Małe Potworki na skuterku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.07, 23:18 Tel. na policję i po sprawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Małe Potworki na skuterku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 09:39 dokładnie-dzieciaki nie mają pewnie uprawnień do poruszania się czymś takim, osiedle nie jest miejscem do jazdy qudem, ciekawe czy pojazdy są zarejstrowane i mają polisę OC. W prawie drogowym quad traktowany jest jako "pojazd samochodowy inny"-aby prowadzić coś takiego potrzebne jest prawojazdy "B". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Małe Potworki na skuterku IP: *.telsat.wroc.pl 27.06.07, 16:57 Niestety, mają prawo. Miałam nieprzyjemność rozmawiać z matką tego dzieciaka w niedzielę. Skuter jest zarejestrowany, dziecko skończyło 13 lat i ma kartę motorowerową. Jedyne poważne wykroczenie - przewożenie pasażerów bez kasku. Z wypowiedzi szanownej mamusi wynikało, że tak jak jedni dorośli jeżdżą samochodami, a inni nie, tak też jej dziecko jeździ na skuterze, podczas gdy inne biegają po podwórku albo jeżdżą na rowerach. A że boi się o niego, to nie pozwala mu jeździć po normalnych ulicach tylko po osiedlowych. Puściła mimo uszu uwagi na temat przeszkadzania innym mieszkańcom - według niej samochody po osiedlu też jeżdżą i nikomu to nie przeszkadza. Może ja się czepiam, ale samochody z reguły są cichsze niż skutery i nie jeżdżą w kółko między blokami przez 5 godzin dla rozrywki. Na koniec oświadczyła, żeby nie straszyć jej policją, bo jej ojciec chrzestny jest komendantem KWP (ciekawe który - ten, co odszedł na emeryturę w maju, obecny - pełniący obowiązki komendanta, czy ten z Gdańska, który być może dopiero tu przyjedzie :P ). Taaa, jasne - a mój ojciec chrzestny mieszka na Sycylii i niejednego komendanta posłał do piachu... Szkoda słów. O dziwo, jak na razie (odpukać w niemalowane i 3 razy splunąć przez lewe ramię!) młody nie jeździ. Mam nadzieję, że rodzice znajdą mu inną rozrywkę na wakacje, a jazdę skuterkiem zorganizują mu gdzieś indziej. Na zakończenie - proszę, reagujcie! Mieszkamy w dużym, głośnym mieście i większość z nas chce mieć w domu trochę spokoju. Wiem, że najłatwiej zamknąć się w 4 ścianach, zacisnąć zęby i brać innych na przeczekanie, ale to do niczego nie prowadzi. Upominajcie ludzi, którzy puszczają muzykę na całe osiedle, przeganiajcie dzieci niszczące elewacje, zwracajcie uwagę właścicielom psów zanieczyszczających trawniki i chodniki. Jak trzeba, wzywajcie odpowiednie służby. Udawanie, że nic się nie widzi i nie słyszy nie poprawi sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Małe Potworki na skuterku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 11:48 Karta rowerowa nie uprawnia do poruszanie się quadem-tylko motorowerem o pojemności max 50ccm. Jeśli ktoś wydał dowód ejestracyjny na quada z opisem motorower- to nie życzę pierwszej kontroli drogówki nawet komendant nie pomoże... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Małe Potworki na skuterku IP: *.telsat.wroc.pl 28.06.07, 18:26 Jakim quadem??? Nie jeżdżą quadem, tylko skuterem i to takim niespecjalnie dużym (na pewno ma małą pojemność). I to jest karta motorowerowa, nie rowerowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Małe Potworki na skuterku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 13:28 ups...wkradło się nieporozumienie- jakiś czas temu ktos szalał na quadzie- małolat jakiś- myślałem,że o tym mowa...skuterkiem mogą sobie pomykać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Ławeczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 10:18 Dziękujemy za ławki na osiedlu-jak widać cieszą się popularnością wsód mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: WPB-Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 11:22 postawiono też kosze -ciekawe jaki będzie dalszy krok w usprawnianiu naszego osiedla- może macie jakieś propozycje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bone remont Partynickiej IP: *.telsat.wroc.pl 16.07.07, 00:07 miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,4316303.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: remont Partynickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 11:24 .....ijasne a prace zaczną sie zimą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: remont Partynickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 15:09 to już nie jest droga tylko wertepy....wpadli chłopaki na gościnne występy z Wąchocka i asfalt zwinęli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: remont Partynickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 10:14 kosmos.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: remont Partynickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 11:03 czy nasz zarządca może podać jakieś informacje odnośnie remontu ulic? To co się dzieje to komunikacyjny koszmar! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: remont Partynickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 13:00 zarządca włączył latem ogrzewanie i śpi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: remont Partynickiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.09.07, 23:23 wg informacji uzyskanych w ZDiK, do 28 wrzesnia ma być oddana Jeździecka i udrożniona Krzycka. Rozpoczną sie prace na Partynickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: remont Partynickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 14:27 jak widać zima nas prędzej dopadnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: remont Partynickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 14:36 Mają 28 oddać Jeździecką- może wtedy ruszą z naszymi wertepami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też kierowca Re: remont Partynickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 12:32 oddali i co nikt nie zabiera się do remontu tego wertepowiska.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Re: remont Partynickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 12:44 pytałem jednego z pracowników wykonawcy- raczej nie ma szans na remont tzw"wertepowiska " w tym roku:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bone Re: remont Partynickiej IP: *.telsat.wroc.pl 03.11.07, 09:53 Na szczęście jednak rozpocznie się remont Partynickiej jeszcze w tym roku !!! miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35754,4636926.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: remont Partynickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 12:43 no tak a kiedy finisz- ktoś wie??? Inaczej samochody zniszczą nam kostkę na drogach osiedlowych.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: remont Partynickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 10:45 iijasne takie zapowiedzi były już trzy:) i nic z tego nie wyszło:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla Re: remont Partynickiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.07, 18:14 a jednak coś się dzieje... buduja drogę no i mam nadzieję,że w nowym spożywczym będzie alkohol- czego więcej do szczęścia potrzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: remont Partynickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 11:08 rozumu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nel Re:alkohol w nowym-starym sklepie IP: *.telsat.wroc.pl 16.11.07, 22:52 nie będzie alkoholu, to wspólnota (głupia) zagłosowała przeciw, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~szkoda Re:alkohol w nowym-starym sklepie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 10:46 piwko jeszcze nikomu nie zaszkodziło....:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re:alkohol w nowym-starym sklepie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 14:44 dokładnie-przecież mieszkańcy to normalni ludzie, nie ma u nas "elementu" a więc może jednak wspólnota zgodzi się na piwko w sklepie osiedlowym??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re:alkohol w nowym-starym sklepie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.07, 13:23 od piwa głowa się kiwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re:alkohol w nowym-starym sklepie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 14:22 lepiej niech wprowadzą prasę i bilety- piwo kupisz sobie w markecie. Odpowiedz Link Zgłoś
karols.1 Proszę o pomoc - Zaginął kot 29.11.07, 22:05 Drodzy mieszkańcy WPB Przyjaźni i Partynickiej, Zaginął kot, który spacerował po dachu budynku Partynicka 34 Przyjaźni 34. Kot ma przy czerwonej obroży wisiorek z tel kontaktowym. Jest biały w szarobure plamy z plamką na nosie. Podobno w poniedziałek lub wtorek 26-27.11 chodził wokół budynków z niebieskimi dachami (budowa z etapu I) Jeżeli spotkaliście tego osobnika proszę o kontakt pod nr tel 501 539 573. Dziękuję za pomoc , Karol Odpowiedz Link Zgłoś
karols.1 Proszę o pomoc - Zaginął kot 29.11.07, 22:08 Drodzy mieszkańcy WPB Przyjaźni i Partynickiej, Zaginął kot, który spacerował po dachu budynku Partynicka 34 Przyjaźni 34. Kot ma przy czerwonej obroży wisiorek z tel kontaktowym. Jest biały w szarobure plamy z plamką na nosie. Podobno w poniedziałek lub wtorek 26-27.11 chodził wokół budynków z niebieskimi dachami (budowa z etapu I) Jeżeli spotkaliście tego osobnika proszę o kontakt pod nr tel 501 539 573. Dziękuję za pomoc , Karol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Proszę o pomoc - Zaginął kot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 15:41 nie martw się pewnie się znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Błoto na osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 14:19 czy ktoś wie dlaczego ludki od wykopów nie sprzątają po sobie... nasze osiedle nie jest już placem budowy.... może warto poinformować Straż Miejską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Błoto na osiedlu IP: *.telsat.wroc.pl 27.12.07, 21:36 pewnie ze warto, tylko od czego jest zarzadca ? ten nasz ma to w dupie a na najblizszym zebraniu pewnie podwyzszy sobie pensje kablowki jak nie bylo tak nie ma !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też mieszkaniec Re: Błoto na osiedlu IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 29.12.07, 21:16 błoto, błotem- deszcz zmyje ale popatrzcie na parkingi wszędzie plamy po olejech silnikowych-ludzie poprawcie swoje graty albo oddajcie na złom!!! Olej strasznie zanieczyszcza środowisko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Re: Błoto na osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 12:18 Psie kupy też zanieczyszczają - mimo tabliczek właściciele kilku kundli nic sobie z tego nie robią-psy s.... gdzie chca -skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Błoto na osiedlu IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 15.01.08, 20:23 co prawda to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
otu85 Re: Błoto na osiedlu 23.02.08, 16:22 ...może trochę zamieszam w rozwijającym sie temacie. W styczniu odbierałam mieszkanie dla teściowej u innego developera. Już wiem, że bez pomocy fachowca z wiedzą o zasadach sztuki budowlanej nie powinno się tego robić. Polecam inżyniera Pana Sławka 601641550.Też mi polecono. Zapłaciłam 250zł za pomoc w protokolarnym odbiorze mieszkania (jak potrzeba wystawia fakturę). Zaoszczędziłam parę tysięcy złotych. Nie była bym w stanie wraz z mężem wyłapać wszystkich istotnych usterek. Pozdrawiam miłośników własnych m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~kierowca Re: Błoto na osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 12:14 Kiedy Polaqua- a raczej Polpartacze zakończą wykopaliska na miejscu gdzie kiedyś była ulica???? Osiedle jest praktycznie odcięte od świata .... błoto błotem ale te okopy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~sasiad Re: Błoto na osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 09:24 Pozakładano lampy uliczne, zakończono wykopy na klepisku....może im się uda do końca wakacji... oby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~zmarznięty zimno nam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 12:37 Mam nadzieję,że mimo panującego lata ktoś włączy ogrzewanie w nocy jest po 7 stopni... brryyy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: już mi ciepło Re: zimno nam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 13:03 Już jest ciepło-dzięki za szybką reakcję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Co z drogą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 13:48 Jakieś wieści w sprawie ukończenia drogi....Polpartacze wylalli pierwszą warstwę asfaltu i dalej ryją w drodze tak w tych samych miejscach co wcześniej-czy tam nikt nie liczy kosztów? To już nie jest nawet śmieszne ale stało się nudne........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Co z drogą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 12:39 Jest droga... ale te miejsca parkingowe w kopertach na tak wąskiej drodze to jakiś żart... dalej policjant na drodze jest przeznaczony raczej dla aut terenowych... mam nadzieję,że nie odbiorą tej inwestycji bo chyba cos jest nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~sąsiad Re: Co z drogą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 13:34 Ciesz się,ze masz po czym jeździć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m@ciek Re: WPB-Partynice IP: *.rainbownet.pl 18.09.07, 14:01 NIERUCHOMOŚCI www.domagent.pl DOM I MIESZKANIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszek Wynajmę miejsce w parkingu podziemnym Przyjaźni 34 IP: *.telsat.wroc.pl 19.12.07, 21:07 Witam, Mam do wynajęcia miejsce w parkingu podziemnym Przyjaźni 34 (wielu chyba lepiej skojarzy, gdy podam nazwę WPB Krzyki II). Zainteresowanych proszę o kontakt na e-mail: stwoj(malpa)wp(kropka)pl Niezinteresowanych przepraszam. A wszystkim sąsiadom przy okazji życzę Wesołych Świąt. Staszek Odpowiedz Link Zgłoś