Dodaj do ulubionych

WPB-Partynice

• Gość: JerzyR Skandal! Skandal i kretynizm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.06, 21:18
      Kto to wymyslił, aby montowac liczniki ciepła w sezonie grzewczym!
      Jest godz. 21,14 a grzejniki nadal zimne!!!!
      Moze lepiej w montowac w nocy gdy temp. spada do zera albo zaczekac na mrozy:(
      Jest to niedopuszczalne, kolejny dzien jade wiele godzin na grzejniku
      konwektorowym, a zapowiada sie kolejne 4 dni.
      Instalacja zapowietrzona - jej odpowietrzeie i rozruch zajmuje kilka godzin.

JR
      • Gość: sąsiadka Re: Skandal! Skandal i kretynizm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.06, 20:58
        A ja się cieszę, że montują!! Czas najwyższy płacić za to co faktycznie zużyje
        każdy z poszczególnych właścicieli mieszkań. I nie uważam tego za skandal. W
        końcu takie było życzenie większości członków naszej Wspólnoty. Co poniektórzy
        muszą się z tym pogodzić. I dlaczego czekać na kolejny sezon grzewczy (w
        przyszłym roku), jak można to zrobić już teraz.
        • gabi120 Re: Skandal! Skandal i kretynizm 12.11.06, 22:31
          JerzR napisal:"Instalacja zapowietrzona - jej odpowietrzenie i rozruch zajmuje
          kilka godzin."- a ja biedna kobietka zalatwiam to w 3 minuty. Trzeba myslec
          glowa, a nie...
          • Gość: JerzyR Re: Skandal! Skandal i kretynizm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.06, 00:16
            jeśli monteży zapominają otweorzyć zawór odpowietrzający na pionie to sobie
            możesz odpowietrzać d...

JR
            • Gość: JerzyR Re: Skandal! Skandal i kretynizm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.06, 00:22
              miało być monterzy...
              Zapomniałem, że miałem nie odpowiadać na posty tej pani pod moim adresem.

JR
              • Gość: JerzyR Re: Skandal! Skandal i kretynizm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.06, 18:00
                polska jezyk byc trudna:)
                mialo byc monteży

JR
                • Gość: JerzyR Re: Skandal! Skandal i kretynizm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.06, 19:42
                  przecież napisałem poprawnie i kto się podszywa pod moja ksywke?

JR
          • Gość: poli Re: Skandal! Skandal i kretynizm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.06, 15:14
            Ma Pani rację!! Po prostu wykazuje Pani logiczne myślenie w przeciwieństwie do
            jednego takiego "szczególnego" forumowicza :-))
            • Gość: kursor Re: Skandal! Skandal i kretynizm IP: *.icm.edu.pl 13.11.06, 16:14
              szczegolnie, ze ta Pani mieszka w Krzyki II i nie za bardzo wie o czym pisze...
              • gabi120 Re: Skandal! Skandal i kretynizm 13.11.06, 20:26
                Ale grzejniki umiem odpowietrzac...
                • Gość: kursor Re: Skandal! Skandal i kretynizm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.06, 23:01
                  jest sie czym pochwalic...
                  • gabi120 Re: Skandal! Skandal i kretynizm 15.11.06, 00:02
                    Jest..
    • Gość: Łukasz Antena satelitarna na dachu IP: *.crowley.pl 13.12.06, 16:15
      Witam, mieszkam przy ul. Przyjaźni (budynek A) i mam okna na stronę północno
      zachodnią - czyli żadnych szasn na założenie własnej anteny.
      I tu pojawia się pytanie - czy są chętni, żeby taką antenę zorganizować tak jak
      antenę zbiorczą?
      Pytałem naszego zarządcy, czy jest taka możliwość żeby swoją antenę zamontować
      na dachu, ale oczywiście "nie da się" - bo rękojmia......., ale w budynku B
      komuś ta sztuka się udała. Jest antena na dachu!
      Czy ktoś wie jak takiej sztuki dokonać (legalnie)?
      • Gość: sasiad Re: Antena satelitarna na dachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 10:00
        musicie zmienić Zarządce.... a może niech wspólnoty dogadają się wspólnie w
        kilku kwestiach, będzie taniej np:
        -zbiorcza satelita
        -wspólny plac zabaw
        -ogrodzenie osiedla+ strażnicy osiedlowi
        -itd....
        • Gość: ~xl Re: Antena satelitarna na dachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 14:44
          A świstak siedzi i zawija w sreberka....znając mentalność społeczeństwa to
          mało prawdopodobne.... a tak z innej beczki to na osiedlu nie ma raczej miejsca
          na plac zabaw.... nie wiem może się mylę???
          • Gość: sasiad Wandal wśród mieszkańców osiedla??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 12:35
            Komu przeszkadzała świąteczna choinka na naszym trawniku? Jaki bałwan wyrwał
            drzewko z korzeniami i zniszczył oświetlenie.... brak słów.
            • Gość: sąsiadka Re: Wandal wśród mieszkańców osiedla??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.12.06, 19:19
              może nasza świąteczna choinka nie podobała się komuś z sąsiedniego budynku?? Na
              szczęście dziś znów się świeci i cieszy nasze oczy.
    • Gość: qwerty Re: WPB-Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 12:31
      to raczej był złodziej- u nas mu się nie udało to ukradł choinkę w tym samym
      dniu w Stalmoncie- piszą na forum o tym....
      • Gość: ~inka Re: WPB-Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 13:17
        ogrodzić osiedle!!!
    • Gość: JFK Strona internetowa wspolnoty Partynicka 36-50 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 13:35
      no więc z nowym rokiem mamy swoją stronę internetową pod adresem
      www.partynicka3650.vulcan.pl uważam, że całkiem fajna choć brakuje tam
      jakiegoś forum ;) pozdrawiam sąsiadów.
      • Gość: sasiad Re: Strona internetowa wspolnoty Partynicka 36-50 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 10:01
        Stronka ciekawa i pewnie się jeszcze rozwinie, należą sie podziękowania
        autorowi i wykonawcy projektu naszej www!
    • Gość: ppp Ulga odsetkowa IP: *.telsat.wroc.pl 18.01.07, 20:05
      Witam Wszystkich
      Czy ktoś może już korzystał (bądź zamierza) z ulgi odsetkowej? W tym roku
      chciałbym zacząć odliczać tą ulgę, jednak mam mały problem. Mianowicie jednym z
      warunków jest, że kredyt nie może być wykorzystany na zakup gruntów, jednak od
      WPB kupiłem lokal mieszkalny i udział w nieruchomości wspólnej (gruncie) co
      jest osobno rozdzielone w akcie notarialnym, ale cena jest za całość! WPB
      tłumaczy (i słusznie), że nie mają obowiązku rozdzileać VAT, gdy nieruchomość
      jest trwale z gruntem związana. Jednak musze mieć jakś podstawe do wyceny
      samego lokalu lub gruntu. Czy ktoś wie jak ten problem rozwiązać?
      • Gość: stalmontowiec po cyrylu - ważne !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 16:07
        witam sąsiadów z przeciwka

nie znam waszego zarządcy, więc korzystam z forum - mam nadzieję, że zglosicie,
        że nad zakładem fryzjerskim (Partynicka 34e) oderwał się wam spory kawał blachy
        z dachu. Jest to element wykańczający gzyms na płaskiej części dachu, narożnej
        wieży. Kawał tej blachy leży jeszcze na dachu - trzeba go jak najszybciej
        sprzątnąć, aby nikomu nie spadł na głowę.

pozdrawiam
        • Gość: ~nowy śnieg nas zasypał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 09:59
          ... i nikt go nie sprząta- ktoś zawalił sprawę
          • Gość: ixii Re: śnieg nas zasypał... IP: *.anr.gov.pl 24.01.07, 10:44
            proszę o obiektywizm!!! O tej godz., z której jest post, tereny wokół budynku
            były odśnieżone!!!
            • Gość: nowy Re: śnieg nas zasypał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 14:48
              a o 7.30- kiedy ludzie idą do pracy nie był... firma sprzątająca zawaliła to
              proste!!!
              • Gość: pokby Re: śnieg nas zasypał... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.07, 19:46
                to w końcu kiedy ten śnieg nas zasypał????
                • Gość: kjh Re: śnieg nas zasypał... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.07, 20:13
                  a może to białe myszki.........
                  • Gość: sasiad Re: śnieg nas zasypał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 14:29
                    może nie wszyscy pamiętają ale rok temu to cały teren był wysprzątany
                    mechanicznie przez specjalistyczny sprzęt i wysypany piaskiem- nawet parkingi a
                    teraz.....
                    • Gość: qwerty Re: śnieg nas zasypał... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.07, 20:29
                      a teraz mamy odśnieżanie i posypywanie piaskiem z samego rana i nawet w
                      godzinach wieczornych. Podjazdy są czarne i wejścia do klatek również. I nawet
                      sprzęt mechaniczny jeździ. Ale jak się nie chce to się nie widzi....
                      • Gość: inka Re: śnieg nas zasypał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 09:10
                        tak tak a z parkingu nawet wyjechać nie można-sam lód na drodze -chcę i widzę!
                        • Gość: poi Re: śnieg nas zasypał... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.07, 11:09
                          z tego wynika, że trzeba podnieść samochody, odśnieżyć i wtedy będzie można
                          wyjechać...
                          • Gość: lol Re: śnieg nas zasypał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 12:25
                            samo się stopi...i spłynie na ulicę-tzn.lodowe jeziorko- ktoś wie kiedy
                            zaczynają robić tą straszną drogę?
                            • Gość: ixi Re: śnieg nas zasypał... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.07, 22:45
                              można sprawdzić na stronach UM Wrocławia
                              • Gość: mruu Re: śnieg nas zasypał... IP: *.20.54.194.generacja.pl 30.01.07, 10:50
                                Na stronach UM jest informacja o tym, że ul. Przyjaźni ma być gruntownie
                                przebudowana, termin rozpoczęcia prac to 2010 rok. Pamiętam jak WPB roznosiło
                                po mieszkaniach swoją ofertę na zarząd nieruchomością, było tam napisane, że
                                prowadzą rozmowy z miastem w celu przyspieszenia tego remontu. Ciekawe czy ta
                                informacja była prawdziwa, czy raczej należało ją traktować jako "kiełbasę
                                wyborczą". Poza tym jestem ciekawy czy będzie remontowana ul. Partynicka, bo o
                                tym z tego co wiem nic się nie mówi.
                                Pzdro
      • Gość: silen Re: Ulga odsetkowa IP: 195.85.249.* 27.02.07, 11:55
        witam,
        czy wiesz cos wiecej na ten temat? jak obliczyc czesc ceny przypadajaca na
        grunt? W informacji podatkowej twierdza, ze trzeba wziac ceny rynkowe gruntu i
        obliczyc ile to bedzie w cenie. Co jesli kuilem mieszkanie za 250 tys, a
        kredytu mam 200 tys, czy te 50 tys gotowka moge przyjac ze zaplacilem za grunt
        i odliczam odsetki w calosci, oczywiscie do limitu 189 tys zl?
        • Gość: x Re: Ulga odsetkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 14:42
          musisz zobaczyć na fa za konkretne wpłaty z banku dla dewelopera ( wypłacane
          transze kredytu)i czy tam był ujęty grunt. Jak był to musisz ten grunt odjąć.
          Jeżeli najpierw płaciłeś gotówką i ta wpłata w całości została zafakrurowana na
          grunt to nie musisz obliczać proporcji i odliczasz odsetki od 189 tys.
          pzdr
    • Gość: Pedro Re: WPB-Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 14:39
      o ile pamiętam w osiedlowej gazetce było napisane,że Partynicka ma być
      robiona w tym roku.... droga jest tragiczna.......
    • Gość: Ela Głowice do kaloryferów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 09:16
      Mimo zakręconych grzejników co jakiś czas zawory puszczają ciepło na
      kaloryfery,czy istnieją zawory pozbawione takiej funkcji? Jak tak o jakie i
      gdzie i za ile można je kupić?
      • Gość: sasiad Re: Głowice do kaloryferów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 09:58
        łatwiej zakręcić zawory kulowe w skrzynce rozdzielczej i po sprawie....ale nie
        można wychładzać mieszkania bo pojawi się grzyb....
    • Gość: sasiad Re: WPB-Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 10:21
      A kiedy zabranie wspólnoty- ktoś coś wie???
      • Gość: pixi Re: WPB-Partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.07, 22:38
        na pewno do końca marca - tak mówi ustawa.
        • Gość: qwerty Re: WPB-Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 13:47
          jak na chwilę obecną to nie ma czego się czepiać-dają radę.
    • Gość: sasiad Slalom gigant na drodze.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 10:14
      nie dość,że zalana to jeszcze trzeba omijać wyrwy w jezdni..... pozdrawiam
      wszystkich kierowców.
    • Gość: xls Re: WPB-Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 11:29
      coś się dzieje w sprawie usterek- dziś trwaja jakieś prace na dachu....
    • Gość: Wiewióra Re: WPB-Partynice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 13:05
      Ja juz mieszkam od kilku dni i właściwe poważnych usterek nie zauważyłam.
      Okazało się, że (jak wszędzie) miałam krzywy sufit w łazience. A developer nie
      zauważył braku farby na barierce balkonowej. Wkurzające jest to, ze mieszkanie
      odebrałam jeszcze w grudniu a nie funkcjonują jeszcze windy.
      • Gość: JerzyR Re: WPB-Partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.07, 14:44
        chyba ktoś pomylił wątek - pewnie chodziło o WPB Mój Dom... a to zupełnie inna
        firma i prosimy nie mylić się na przyszłość:)
        W budynkach WPB Sp. z o.o. nie ma wind - sa tylko 3 piętra.

JerzyR
        • karols.1 Zebranie wspólnoty 22/02/2007 23.02.07, 08:11
          Witajcie Sąsiedzi,

ponieważ nie mogłem być na zebraniu wspólnoty (pracuję w czwartki do 18:00) czy
          znajdzie się ktoś uprzejmy i streści w kilku zdaniach przebieg tego spotkania?
          Co ważnego postanowiono?

z góry Wszystkim dziękuję.
          • Gość: JerzyR Re: Zebranie wspólnoty 22/02/2007 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.07, 00:24
            a to ciekawe. Było zebranie? Nic nie wisiało na tablicy ani mnie nie
            poinformowano listownie:(
            Czy chodzi o wspólnote "Partynicka 36 - 50"??

JR
            • Gość: redo Re: Zebranie wspólnoty 22/02/2007 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.07, 10:31
              chodzi o inną wspólnotę. Nie "Partynicka 36-50"
          • Gość: d. Re: Zebranie wspólnoty 22/02/2007 IP: *.telsat.wroc.pl 25.02.07, 23:25
            Chodzi o wspólnotę obejmującą budynki A i B - Krzyki II. Zebranie zaczęło się od
            awantury, bo okazało się, że prawo głosu mają tylko te osoby, które mają już
            księgi wieczyste (a nie tylko akty notarialne). Prawo głosu przysługiwało 25
            właścicielom, z czego na zebranie przyszło chyba siedmiu. Ale ponieważ wszystko
            odbywało się zgodnie z prawem, kłótnia się skończyła i zaczęły się konkrety.

Wspólnota dostała nazwę "Przyjaźń". Spośród mieszkańców wybrany został 7-osobowy
            zarząd. Zatwierdzono plan gospodarczy obowiązujący do końca 2007 roku (zaliczki
            na media, fundusz remontowy itp.). Zarządcą zostało oczywiście WPB.

Regulamin porządku domowego nie został na razie zatwierdzony. Mamy czas do końca
            marca na zaproponowanie własnych zapisów (można je wrzucać do skrzynek
            kontaktowych na klatkach). Uchwalimy go na następnym zebraniu.
            • karols.1 Re: Zebranie wspólnoty 22/02/2007 26.02.07, 07:58
              Dziękuję za info.

Mam taką propozycję. Skoro wspólnota budynków A i B Krzyki II ma już swoją
              nazwę, "Przyjaźń", może załóżmy nowy wątek dla tych budynków.
              Unikniemy nieporozumień i mieszania tematów.

Co Wy na to ??
              • Gość: d. Re: Zebranie wspólnoty 22/02/2007 IP: *.telsat.wroc.pl 26.02.07, 23:35
                Popieram!
              • sev_k Re: Zebranie wspólnoty 22/02/2007 04.03.07, 19:33
                W 100% popieram, skoro oficjalnie mamy już swoja wspólnotę... to i wątek by się
                przydał :-)

pozdr
                Sev_K
                • karols.1 Re: Zebranie wspólnoty 22/02/2007 05.03.07, 09:36
                  W związku z tak licznym poparciem ;-))) zapodałem nowy wątek:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=58464243
                  Mieszkańców budynków przy ul. Przyjaźni od 34 i Partynickiej od 34 budynki A i
                  B Krzyki II zapraszam do odwiedzania i udziału w tym wątku.
                  • Gość: sasiad Zebranie wspólnoty -36-50 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 12:02
                    Witam, jutro zebranie Wspólnoty- "nic o nas bez nas" a więc oby nas mieszkańców
                    pojawiło się jak najwięcej.
    • Gość: sąsiad Re: zebranie partynicka 36-50 IP: *.telsat.wroc.pl 21.03.07, 22:52
      Odnosnie zebrania wspolnoty partynicka 36-50. Zebrania sa dlugie i meczace ale
      skoro inicjatywa lezy po naszej stronie - bo to nasze to proponuje wiekszy
      ciezar przerzucic na strone internetu i za pomoca tego medium dyskutowaci
      porozumiewac sie- wygodne dla kazdego w wolnej dla niego chwili.
      Wniosek 1. na imieniny dla Pana mieszkajacego nad wjazdem do garazu - pilka :)

santadomingo@tlen.pl
      • Gość: sasiad Re: zebranie partynicka 36-50 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 08:48
        no i tabliczka...... ale czekolady:)
    • Gość: sasiadka Re: WPB-Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 08:50
      ponoć ma powstać plac zabaw... tylko w którym miejscu???
      • Gość: Zoja Re: WPB-Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 09:05
        Może przy śmietniku?
        • Gość: sasiad Re: WPB-Partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.07, 18:05
          W planie finansowym na zebraniu wspólnoty ujęto kwoty na opiekę nad zielenią-
          to może ktoś się by się zainteresował zniszczoną zielenią w tym zarośniętymi
          skalniakami!!!!
          • Gość: ~inka Re: WPB-Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 11:12
            no i posprzątać kupy po psach!!!!
            • Gość: sasiad Re: WPB-Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 10:05
              Może warto zająć się zielenią na osiedlu- jej stan jest tragiczny:(
              • Gość: Bone Re: WPB-Partynice IP: *.telsat.wroc.pl 10.05.07, 15:57
                Dobra uwaga!!!
              • Gość: Kisia Re: WPB-Partynice IP: *.telsat.wroc.pl 10.05.07, 16:00
                Fajnie, że już zostały zamlowane gryzmoły na ścianach naszych bloków!!!
                Brawa dla zarządcy za szybkie działanie.
    • Gość: bb internet IP: *.generacja.pl 29.05.07, 22:10
      mam pytanie jak załatwić internet
      bb
      • Gość: sasiad Re: internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 10:35
        normalnie w Dialogu, TPSA... itd- masz kabel tel. w domu- podpinasz i działa.
        • Gość: pobi Re: internet IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.07, 17:24
          albo w firmie TELSAT, która rozprowadzała okablowanie na budynku - ul.
          Skarbowców 71. Można sprawdzić nr w internecie lub zadzwonić do Zarządcy, to
          poda.
          • Gość: ~lol Re: internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:00
            można też pokusić się o łaczność radiową...:)
        • kalafior2756 wpb wroclaw witkowska 29.01.08, 17:55
          witam wszystkich mam pytanie czy ktos juz zakupil mieszkanie na witkowskiej jak tak to moze mi doradzicie czy warto
    • Gość: Daria Małe Potworki na skuterku IP: *.telsat.wroc.pl 21.06.07, 16:35
      Witam!

Czy ktoś z Państwa orientuje się, do kogo należą dzieci krążące godzinami na
      czerwonym skuterze po naszym osiedlu? To trwa już kilka dni! Dzisiaj (21
      czerwca) zaczęły koło południa i jeździły nawet w czasie burzy.

Czy nikomu poza mną to nie przeszkadza? Jedni ludzie mają malutkie dzieci, inni
      pracują umysłowo w domu, jeszcze inni chcieliby po prostu odpocząć i nie marzą o
      tym, żeby im ktoś całymi godzinami jeździł pod oknami. Rozmawiałam ze Strażą
      Miejską, ale nie wykazali specjalnego zainteresowania.

Mam tego NAPRAWDĘ dość!
      • Gość: Bone Re: Małe Potworki na skuterku IP: *.telsat.wroc.pl 22.06.07, 00:02
        Nie wiem czy je dzieci krążą godzinami na skuterze ale mi też to strasznie
        przeszkadza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: kicek Re: Małe Potworki na skuterku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.07, 23:18
          Tel. na policję i po sprawie...
          • Gość: sasiad Re: Małe Potworki na skuterku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 09:39
            dokładnie-dzieciaki nie mają pewnie uprawnień do poruszania się czymś takim,
            osiedle nie jest miejscem do jazdy qudem, ciekawe czy pojazdy są zarejstrowane
            i mają polisę OC. W prawie drogowym quad traktowany jest jako "pojazd
            samochodowy inny"-aby prowadzić coś takiego potrzebne jest prawojazdy "B".
            • Gość: Daria Re: Małe Potworki na skuterku IP: *.telsat.wroc.pl 27.06.07, 16:57
              Niestety, mają prawo. Miałam nieprzyjemność rozmawiać z matką tego dzieciaka w
              niedzielę. Skuter jest zarejestrowany, dziecko skończyło 13 lat i ma kartę
              motorowerową. Jedyne poważne wykroczenie - przewożenie pasażerów bez kasku.

Z wypowiedzi szanownej mamusi wynikało, że tak jak jedni dorośli jeżdżą
              samochodami, a inni nie, tak też jej dziecko jeździ na skuterze, podczas gdy
              inne biegają po podwórku albo jeżdżą na rowerach. A że boi się o niego, to nie
              pozwala mu jeździć po normalnych ulicach tylko po osiedlowych.

Puściła mimo uszu uwagi na temat przeszkadzania innym mieszkańcom - według niej
              samochody po osiedlu też jeżdżą i nikomu to nie przeszkadza. Może ja się
              czepiam, ale samochody z reguły są cichsze niż skutery i nie jeżdżą w kółko
              między blokami przez 5 godzin dla rozrywki.

Na koniec oświadczyła, żeby nie straszyć jej policją, bo jej ojciec chrzestny
              jest komendantem KWP (ciekawe który - ten, co odszedł na emeryturę w maju,
              obecny - pełniący obowiązki komendanta, czy ten z Gdańska, który być może
              dopiero tu przyjedzie :P ). Taaa, jasne - a mój ojciec chrzestny mieszka na
              Sycylii i niejednego komendanta posłał do piachu... Szkoda słów.

O dziwo, jak na razie (odpukać w niemalowane i 3 razy splunąć przez lewe ramię!)
              młody nie jeździ. Mam nadzieję, że rodzice znajdą mu inną rozrywkę na wakacje, a
              jazdę skuterkiem zorganizują mu gdzieś indziej.

Na zakończenie - proszę, reagujcie! Mieszkamy w dużym, głośnym mieście i
              większość z nas chce mieć w domu trochę spokoju. Wiem, że najłatwiej zamknąć się
              w 4 ścianach, zacisnąć zęby i brać innych na przeczekanie, ale to do niczego nie
              prowadzi. Upominajcie ludzi, którzy puszczają muzykę na całe osiedle,
              przeganiajcie dzieci niszczące elewacje, zwracajcie uwagę właścicielom psów
              zanieczyszczających trawniki i chodniki. Jak trzeba, wzywajcie odpowiednie
              służby. Udawanie, że nic się nie widzi i nie słyszy nie poprawi sytuacji.
              • Gość: sasiad Re: Małe Potworki na skuterku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 11:48
                Karta rowerowa nie uprawnia do poruszanie się quadem-tylko motorowerem o
                pojemności max 50ccm. Jeśli ktoś wydał dowód ejestracyjny na quada z opisem
                motorower- to nie życzę pierwszej kontroli drogówki nawet komendant nie
                pomoże...
                • Gość: Daria Re: Małe Potworki na skuterku IP: *.telsat.wroc.pl 28.06.07, 18:26
                  Jakim quadem??? Nie jeżdżą quadem, tylko skuterem i to takim niespecjalnie dużym
                  (na pewno ma małą pojemność). I to jest karta motorowerowa, nie rowerowa.
                  • Gość: sasiad Re: Małe Potworki na skuterku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 13:28
                    ups...wkradło się nieporozumienie- jakiś czas temu ktos szalał na quadzie-
                    małolat jakiś- myślałem,że o tym mowa...skuterkiem mogą sobie pomykać...
                    • Gość: sąsiedzi Ławeczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 10:18
                      Dziękujemy za ławki na osiedlu-jak widać cieszą się popularnością wsód
                      mieszkańców.
    • Gość: xxl Re: WPB-Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 11:22
      postawiono też kosze -ciekawe jaki będzie dalszy krok w usprawnianiu naszego
      osiedla- może macie jakieś propozycje???
      • Gość: Bone remont Partynickiej IP: *.telsat.wroc.pl 16.07.07, 00:07
        miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,4316303.html
        • Gość: zdziwiony Re: remont Partynickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 11:24
          .....ijasne a prace zaczną sie zimą...
          • Gość: sasiad Re: remont Partynickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 15:09
            to już nie jest droga tylko wertepy....wpadli chłopaki na gościnne
            występy z Wąchocka i asfalt zwinęli:)
            • Gość: ina Re: remont Partynickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 10:14
              kosmos....
              • Gość: sasiad Re: remont Partynickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 11:03
                czy nasz zarządca może podać jakieś informacje odnośnie remontu ulic?
                To co się dzieje to komunikacyjny koszmar!
                • Gość: zdegustowany Re: remont Partynickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 13:00
                  zarządca włączył latem ogrzewanie i śpi:)
                • Gość: JerzyR Re: remont Partynickiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.09.07, 23:23
                  wg informacji uzyskanych w ZDiK, do 28 wrzesnia ma być oddana Jeździecka i
                  udrożniona Krzycka. Rozpoczną sie prace na Partynickiej.
                  • Gość: sasiad Re: remont Partynickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 14:27
                    jak widać zima nas prędzej dopadnie
                    • Gość: kierowca Re: remont Partynickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 14:36
                      Mają 28 oddać Jeździecką- może wtedy ruszą z naszymi wertepami...
                      • Gość: też kierowca Re: remont Partynickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 12:32
                        oddali i co nikt nie zabiera się do remontu tego wertepowiska....
                        • Gość: zły Re: remont Partynickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 12:44
                          pytałem jednego z pracowników wykonawcy- raczej nie ma szans na
                          remont tzw"wertepowiska " w tym roku:(
                          • Gość: Bone Re: remont Partynickiej IP: *.telsat.wroc.pl 03.11.07, 09:53
                            Na szczęście jednak rozpocznie się remont Partynickiej jeszcze w tym
                            roku !!!

miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35754,4636926.html
                            • Gość: sasiad Re: remont Partynickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 12:43
                              no tak a kiedy finisz- ktoś wie??? Inaczej samochody zniszczą nam
                              kostkę na drogach osiedlowych..
                          • Gość: sasiad Re: remont Partynickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 10:45
                            iijasne takie zapowiedzi były już trzy:) i nic z tego nie wyszło:)
                            • Gość: tekla Re: remont Partynickiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.07, 18:14
                              a jednak coś się dzieje... buduja drogę no i mam nadzieję,że w nowym
                              spożywczym będzie alkohol- czego więcej do szczęścia potrzeba!
                              • Gość: pedro Re: remont Partynickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 11:08
                                rozumu
                              • Gość: nel Re:alkohol w nowym-starym sklepie IP: *.telsat.wroc.pl 16.11.07, 22:52
                                nie będzie alkoholu, to wspólnota (głupia) zagłosowała przeciw,
                                • Gość: ~szkoda Re:alkohol w nowym-starym sklepie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 10:46
                                  piwko jeszcze nikomu nie zaszkodziło....:(
                                  • Gość: sasiad Re:alkohol w nowym-starym sklepie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 14:44
                                    dokładnie-przecież mieszkańcy to normalni ludzie, nie ma u
                                    nas "elementu" a więc może jednak wspólnota zgodzi się na piwko w
                                    sklepie osiedlowym???
                                    • Gość: danka Re:alkohol w nowym-starym sklepie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.07, 13:23
                                      od piwa głowa się kiwa
                                      • Gość: xxl Re:alkohol w nowym-starym sklepie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 14:22
                                        lepiej niech wprowadzą prasę i bilety- piwo kupisz sobie w markecie.
                                        • karols.1 Proszę o pomoc - Zaginął kot 29.11.07, 22:05

Drodzy mieszkańcy WPB Przyjaźni i Partynickiej,

Zaginął kot, który spacerował po dachu budynku Partynicka 34 Przyjaźni 34.

Kot ma przy czerwonej obroży wisiorek z tel kontaktowym.

Jest biały w szarobure plamy z plamką na nosie. Podobno w poniedziałek lub
                                          wtorek 26-27.11 chodził wokół budynków z niebieskimi dachami (budowa z etapu I)

Jeżeli spotkaliście tego osobnika proszę o kontakt pod nr tel 501 539 573.

Dziękuję za pomoc ,
                                          Karol
                                        • karols.1 Proszę o pomoc - Zaginął kot 29.11.07, 22:08

Drodzy mieszkańcy WPB Przyjaźni i Partynickiej,

Zaginął kot, który spacerował po dachu budynku Partynicka 34 Przyjaźni 34.

Kot ma przy czerwonej obroży wisiorek z tel kontaktowym.

Jest biały w szarobure plamy z plamką na nosie. Podobno w poniedziałek lub
                                          wtorek 26-27.11 chodził wokół budynków z niebieskimi dachami (budowa z etapu I)

Jeżeli spotkaliście tego osobnika proszę o kontakt pod nr tel 501 539 573.

Dziękuję za pomoc ,
                                          Karol

• Gość: ewa Re: Proszę o pomoc - Zaginął kot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 15:41
                                            nie martw się pewnie się znajdzie
                                            • Gość: sasiad Błoto na osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 14:19
                                              czy ktoś wie dlaczego ludki od wykopów nie sprzątają po sobie...
                                              nasze osiedle nie jest już placem budowy.... może warto poinformować
                                              Straż Miejską?
                                              • Gość: mieszkaniec Re: Błoto na osiedlu IP: *.telsat.wroc.pl 27.12.07, 21:36
                                                pewnie ze warto, tylko od czego jest zarzadca ? ten nasz ma to w
                                                dupie a na najblizszym zebraniu pewnie podwyzszy sobie pensje

kablowki jak nie bylo tak nie ma !!!!!!!!!!
                                                • Gość: też mieszkaniec Re: Błoto na osiedlu IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 29.12.07, 21:16
                                                  błoto, błotem- deszcz zmyje ale popatrzcie na parkingi wszędzie
                                                  plamy po olejech silnikowych-ludzie poprawcie swoje graty albo
                                                  oddajcie na złom!!! Olej strasznie zanieczyszcza środowisko!
                                                  • Gość: zły Re: Błoto na osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 12:18
                                                    Psie kupy też zanieczyszczają - mimo tabliczek właściciele kilku
                                                    kundli nic sobie z tego nie robią-psy s.... gdzie chca -skandal!
                                                  • Gość: sasiad Re: Błoto na osiedlu IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 15.01.08, 20:23
                                                    co prawda to prawda
                                                  • otu85 Re: Błoto na osiedlu 23.02.08, 16:22
                                                    ...może trochę zamieszam w rozwijającym sie temacie. W styczniu odbierałam
                                                    mieszkanie dla teściowej u innego developera. Już wiem, że bez pomocy fachowca z
                                                    wiedzą o zasadach sztuki budowlanej nie powinno się tego robić. Polecam
                                                    inżyniera Pana Sławka 601641550.Też mi polecono. Zapłaciłam 250zł za pomoc w
                                                    protokolarnym odbiorze mieszkania (jak potrzeba wystawia fakturę).
                                                    Zaoszczędziłam parę tysięcy złotych. Nie była bym w stanie wraz z mężem wyłapać
                                                    wszystkich istotnych usterek. Pozdrawiam miłośników własnych m2.
                                                  • Gość: ~kierowca Re: Błoto na osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 12:14
                                                    Kiedy Polaqua- a raczej Polpartacze zakończą wykopaliska na miejscu
                                                    gdzie kiedyś była ulica???? Osiedle jest praktycznie odcięte od
                                                    świata .... błoto błotem ale te okopy.....
                                                  • Gość: ~sasiad Re: Błoto na osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 09:24
                                                    Pozakładano lampy uliczne, zakończono wykopy na klepisku....może im
                                                    się uda do końca wakacji... oby...
                                                  • Gość: ~zmarznięty zimno nam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 12:37
                                                    Mam nadzieję,że mimo panującego lata ktoś włączy ogrzewanie w nocy
                                                    jest po 7 stopni... brryyy..
                                                  • Gość: już mi ciepło Re: zimno nam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 13:03
                                                    Już jest ciepło-dzięki za szybką reakcję:)
                                                  • Gość: zainteresowany Co z drogą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 13:48
                                                    Jakieś wieści w sprawie ukończenia drogi....Polpartacze wylalli
                                                    pierwszą warstwę asfaltu i dalej ryją w drodze tak w tych samych
                                                    miejscach co wcześniej-czy tam nikt nie liczy kosztów? To już nie
                                                    jest nawet śmieszne ale stało się nudne........
                                                  • Gość: kierowca Re: Co z drogą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 12:39
                                                    Jest droga... ale te miejsca parkingowe w kopertach na tak wąskiej
                                                    drodze to jakiś żart... dalej policjant na drodze jest przeznaczony
                                                    raczej dla aut terenowych... mam nadzieję,że nie odbiorą tej
                                                    inwestycji bo chyba cos jest nie tak
                                                  • Gość: ~sąsiad Re: Co z drogą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 13:34
                                                    Ciesz się,ze masz po czym jeździć:)
    • Gość: m@ciek Re: WPB-Partynice IP: *.rainbownet.pl 18.09.07, 14:01
      NIERUCHOMOŚCI
      www.domagent.pl
      DOM I MIESZKANIE
    • Gość: Staszek Wynajmę miejsce w parkingu podziemnym Przyjaźni 34 IP: *.telsat.wroc.pl 19.12.07, 21:07
      Witam,

Mam do wynajęcia miejsce w parkingu podziemnym Przyjaźni 34 (wielu chyba lepiej skojarzy, gdy podam nazwę WPB Krzyki II).
      Zainteresowanych proszę o kontakt na e-mail: stwoj(malpa)wp(kropka)pl
      Niezinteresowanych przepraszam.
      A wszystkim sąsiadom przy okazji życzę Wesołych Świąt.

Staszek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka