Dodaj do ulubionych

Gant-ul.Opolska

29.10.07, 23:34
Hej! co myślicie o inwestycji Ganta przy ul. Opolskiej? czy ktoś słyszał o
sortowni śmieci, która ma powstać właśnie przy ul. Opolskiej? Nie wiecie, w
którym miejscu?
będę wdzięczna za wszelkie informacje:)
Obserwuj wątek
    • Gość: simsim Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 10:36
      b.trudny (?) będzie wyjazd na ul. Opolską z tego budynku
      zwłaszcza rano, jednocześnie przez tory i zapchaną drogę bez
      sygnalizacji
      • Gość: pepe Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 11:30
        wyzjad nieciekawy, a nie widać, żeby w bliskiej przysłości planowano
        poszerzenie jezdni w tym miejscu, chyba najlepszym rozwiązaniem w tej
        sytuacji byłaby sygnalizacja świetlna, bo inaczej wyjazd z osiedla
        będzie graniczył z cudem lub wymuszaniem pierszeństwa
    • glo1004 Re: Gant-ul.Opolska 01.11.07, 12:12
      no fakt-wyjazd nieciekawy. A coś jeszcze jest niepokojącego tam:)?
    • fido1979 Re: Gant-ul.Opolska 01.11.07, 15:00
      Gant ma przy Opolskiej jedno z tańszych mieszkań we Wrocku. Dają
      miejsce postojowe pod chmurką gratis. Jeśli komuś wygodnie jest tam
      mieszkać, to czemu nie. Trzeba im też przyznać, że sposób płatności
      oferowany przez nich też jest ciekawy. System 10%-80%-10% może w
      przypadku niektórych pomóc naprawdę sporo obniżyć koszty.
      • glo1004 Re: Gant-ul.Opolska 01.11.07, 18:33
        muszę trochę skorygować:) system płatności 10%-90% i niekoniecznie są to jedne z
        niższych cen. Trzeci blok wystartował z bardzo wysokimi jak na tą okolicę
        cenami, teraz obniżyli i rzeczywiście można się zastanawiać nad kupnem, chociaż
        tereny nie są szczególnie atrakcyjne.Słyszeliśmy też coś o wysypisku śmieci,
        które ma powstać przy Opolskiej, tylko nie wiem dokładnie, w którym
        miejscu.Niestety nie ma tak dobrze, żeby była nasika cena i piękna lokalizacja w
        jednym :(
        • Gość: Tachtachunow Re: Gant-ul.Opolska IP: *.wroclaw.mm.pl 06.01.08, 19:18
          Jaka jest tam w tej chwili cena?
      • andzialipka Re: Gant-ul.Opolska 10.10.09, 12:18
        G prawda, nic nie ma u nich za darmo, miejsce kosztuje 6k, i nie ma
        ani jednego wolnego dla gości! Wszystko wysprzedane, jak by Kantowi
        na wino brakowało.
    • Gość: Piter Re: Gant-ul.Opolska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.11.07, 19:25
      Ja właśnie kupiłem mieszkanie w ostatnim bloku. Opolska jest głośna
      ale na końcu osiedla jest już znacznie ciszej. A co do sortowni
      śmieci to nikt z Urzędu Miasta nie wie o takich planach. Ja mam
      nadzieję, że jest to plotka.

pozdrawiam
      • glo1004 Re: Gant-ul.Opolska 01.11.07, 20:11
        właśnie szukamy informacji o ewentualnej sortowni śmieci przy Opolskiej, ale nic
        nie znaleźliśmy. Może rzeczywiście to plotka.
        • Gość: Piter Re: Gant-ul.Opolska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.11.07, 21:53
          Właśnie dzisiaj dowiedziałem się od znajomych, którzy całe życie
          mieszkają na Księżu Wielkim, że sortowniaśmieci miała być planowana
          na terenie zajezdni autobusowej na Opolskiej. W chwili obecnej
          znajduje się tam jakaś firma produkująca maszyny i sortowni nie
          będzie:)

pzdr
    • Gość: gość Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 20:28
      w Siechnicach jest taniej i lepiej.
      • Gość: jjj Re: Gant-ul.Opolska IP: *.as.kn.pl 01.11.07, 22:17
        :) Taniej na pewno, ale czy lepiej to już zależy jakie kto ma potrzeby. Dla mnie
        nawet Radwanice były za daleko od Wrocławia.
    • Gość: mar Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 06.01.08, 16:29
      witam
      zastanawiam sie nad kupnem mieszaknia w tej inwestycji, ma ktoś
      jakieś opinie albo ktoś już kupił tam mieszaknie? byłem na budowie
      trzeba powiedzieć ze wszystko idzie do przodu, trochę martwi mnie
      lokalizacja, hałas ul, opolskiej oraz bliskość pociągów ale z
      drugiej strony atrakcyjna cena jak na mieszkania we wrocławiu, z
      góry dzięki za wszystkie opinie
      • Gość: ANDREW Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 07:18
        Ja już zakupiłem mieszkanie w ostatnim budynku nr bogajże 129 -jest niski - 2 piętra a więc kameralny. Co do pociągów to raczej ich nie usłyszymy natomiast prawda jest, że ulica Opolska jest stosunkowo głośna ale w głębi osiedla hałas nie powinien zbytni przeszkadzać. W biurze Ganta dowiedziałem się, że w najbliższym czasie ma być przebudowa ul. Opolskiej co znacznie zmniejszy emisję hałasu. Inwestycja wydaje się być rozsądną- ceny jak na wrocław w miarę, do tramwaju 300m a dojazd tramwajem do Centrum to jedyne 15 min w godzinach szczytu. W dzisiejszcych czasach , kiedy to deweloperom zależy bardziej niż kupującym może warto byłoby na Gancie wymusić postawienie ekranów dźwiękoszczelnych przy budynku postawionym w sąsiedztwie ulicy. Pozdrawiam i zapraszam do wymiany poglądów na ten temat.
        • Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 28.02.08, 10:11
          Witam wszystkich serdecznie.
          Ja własnie zarezerwowałam mieszkanie na Opolskiej, ale zastanawiam
          sie jeszcze nad ul. Litewską (mieszkanie większe o 13 m, cena ta
          sama, ale blokowisko - niestety).
          Opolska - Ładna okolica z tyłu osiedla - domki jednorodzinne, na
          pewno nie powstanie żaden moloch przed oknami, nie słychać chałasu z
          głównej ulicy - sprawdzałam (ostatni blok 2 pietrowy)mogliby nie
          podsypywać ziemi pod balkony im wyżej parter tym lepiej. Oddanie
          budynków planowane na 30.09.2007 - na dzień dzisiejszy moze być 2
          tyg.wcześniej. - Acha nie wiem czy zwróciliście uwage w umowie jest
          zapis ze nalezy w ciagu 60 dni wykonać podłączenie kuchenki,
          zlewozmywaka no i prac w łazience, jezeli się tego nie wykona to
          będzie kara w wysokości 5000 co o tym sądzicie? Bo ja nie zdąże z
          kuchnią i łazienką w 2 m-ce.
          • Gość: gość Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 16:35
            Może tam i pięknie ale chyba od tyłu, bo od przodu wygląda bardzo
            ciasno. Przecież to jest blokowisko !!!
            A jak z parkingami? Z zewnątrz wygląda jakby sąsiedzi mogli sobie
            zaglądać do okien.
            • Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 28.02.08, 17:30
              Wiem, że z przodu wygląda niezbyt zachęcająco, pomiędzy pierwszym a
              drugim blokiem jest wg. mnie wystarczajaca ilość miejsca (są tam
              przewidziane place zabaw) natomiast pomiędzy drugim a trzecim -
              odległość jest rzeczywiście za mała.
              • Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 28.02.08, 17:33
                zapomniałam o parkingach - są miejsca postojowe lub garaże do
                wykupienia - szczerze - nie znalazlam developera który buduje teraz
                z garażami i to zadecydowało o zakupie. Oczywiście są miejsca
                postojowe koło budynków.
          • Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 19:54
            Mam również rezerwację mieszkania w ostatnim bloku na Opolskiej i uważam,że to dobry wybór. Także myslałem o Litewskiej jednak przekonała mnie kameralna zabudowa Ganta. Litewska to betonowy moloch nie wspominając przy tym o codziennych udrękach komunikacyjnych. Na opolskiej do petli tramwajowej nie jest tak daleko zwłaszcza drogą prowadząca za budynkiem nr 129. Co do podłączenia kuchenki i odpływów to raczej norma, spotkałem się juz z zapisem, że po tym terminie deweloper na koszt lokatora zrobi te podłaczenia co z pewnościa wyjdzie drożej. Pozdrawiam sasiadkę i zapraszam do dalszych dyskusji.
            • Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 28.02.08, 20:30
              Z tego co się zdążyłam zorientować wykończenia o którym wspomniałam
              nie wykonuje developer, poinformowano mnie, że w mieszkaniach, które
              nie zostaną sprzedane - te prace będą wykonane przez developera. I
              właśnie martwi mnie ten termin - gdzie ja znajdę porządnego, nie
              zajętego fachowca w dobrej cenie ??
              • Gość: Andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 20:43
                Faktycznie te prace trzeba wykonac samemu ale to nie jest taki problem. W swoim wcześniejszym poście chciasłem jedynie powiedzieć, że inni deweloperzy w przypadku niedotrzymania tego terminu prace takowe wykonuja na koszt lokatora i zapewniam cię ,że słono sobie za to liczą. Mam namiary na solidną ekipę wykończeniowa i jakby co służe pomocą.
                • Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 28.02.08, 20:48
                  ok. Dziękuję. Jakoś damy radę - byle do września :)
                  • Gość: scarlet Re: Gant-ul.Opolska IP: 89.174.34.* 28.02.08, 21:17
                    witam, ja tez mam kupione mieszkanie w trzeciem bloku, mam pytanie o termin
                    oddania mieszkań, czy coś się zmieniło?? ja w umowie mam zapisane że odbiór
                    będzie w listopadzie, natomiast tu na forum mówicie o wrześniu. pozdrawiam
                    • Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 21:22
                      Witam
                      Z umowy wynika, że mieszkania oddadzą najpóźniej do końca listopada jednakże z uwagi na zaawanosowanie prac spowodowane także lekką zimą mieszkania mogą oddać juz we wrześniu - pozdrawiam tych z trzeciego bloku.
                      • Gość: Piter Re: Gant-ul.Opolska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.08, 22:53
                        Witam przyszłych sąsiadów ze 129.
                        Rzeczywiście w umowie jest wskazany listopad jako data
                        najpóźniejsza. Jest także zapis, że za zgodą kupującego mieszkanie
                        można odebrać już od sierpnia (w zależności od terminu ukończenia
                        budowy).
                        A odnosząc się do terminu 60 dni na podłączenie kuchenki i urządzeń
                        w łazience nie jest to wcale aż tak krótki termin. Da się to zrobić.
                        Standard na rynku to termin od 60 do 90 dni.

pozdrawiam
                        piter
                        • Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.08, 12:33
                          Witam sąsiada ze 129, bardzo pasowałby mi termin sierpniowy , ale ostatecznie wrzesień tez może być. Zapraszam do wymiany poglądów i spostrzeżeń - pozdrawiam Andrzej.
              • ropniak1 Re: Gant-ul.Opolska 12.03.08, 16:40
                Witam,
                jestem o krok kupienia mieszkania w bloku 123- okna nie od ulicy i
                też cały czas myślę o szerokościach pokoi......teoretycznie będę to
                310 i 280, ale w praktyce.....
                Pozdrawiam, być może wszystkich sąsiadów.
                • Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 12.03.08, 19:01
                  www.gunb.gov.pl/ Rozporządzenie Ministra Infrastruktury
                  z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim
                  powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie.

"§ 94. 1. W budynku wielorodzinnym szerokość w świetle ścian
                  pomieszczeń powinna wynosić co najmniej:
                  1) pokoju sypialnego przewidzianego dla jednej osoby - 2,2 m,
                  2) pokoju sypialnego przewidzianego dla dwóch osób - 2,7 m,
                  3) kuchni w mieszkaniu jednopokojowym - 1,8 m,
                  4) kuchni w mieszkaniu wielopokojowym - 2,4 m.
                  2. W mieszkaniu co najmniej jeden pokój powinien mieć powierzchnię
                  nie mniejszą niŜ 16 m2."
                  • Gość: faust Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 08:13
                    Rozporządzenie ciekawe,ja kupuje mieszkanie 2 pokojowe 33,17m2 mam
                    zamiar mieszkac tam sam,a jak za 2lata wprowadzi sie moja żona np,to
                    co przyjdzie inspektor i nas wywalą?:)
                    • Gość: oczko Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 14:02
                      wiec kupiles mieszkanko C13 na pierwszym pietrze. to , ktore ja
                      chcialem kupic. pod koniec pazdziernika mialem jeszcze wazna
                      rezerwacje i gdy chcialem podpisac umowe to sie okazalo, ze to
                      mieszkanie zostalo juz sprzedane. bardzo sie wtedy rozczarowalem i
                      bylem strasznie wk... , gdyz zalezalo mi wlasnie na tym mieszkaniu.
                      GANT sie tlumaczyl tym, ze mieli jakis problem w systemie przez
                      pare dni i ze juz nic nie da sie z tym zrobic bo kto inny podpisal
                      juz umowe. teraz wiem, ze to wlasnie Ty. oczywiście nie mam do
                      Ciebie zadnych pretensji dzisiaj o to bo to zapewne nie Twoja wina.
                      ostatecznie kupilem identyczne mieszkanie piewtro wyzej. pozdrawiam.
                      • Gość: faust Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 15:16
                        Mozliwe, że zarezerwowali dla Ciebie moją rezerwację, ja dokonałem
                        rezerwacji w I połowie października. Dzowniłem później do nich, żeby
                        zlikiwdowali ze strony www status wolne,bo faktycznie mogliby kogoś
                        wprowadzić w błąd i Ciebie wprowadzili. Pod koniec października to
                        już było po mojej umowie przedwstępnej;) Pozdrawiam więc sąsiada,mam
                        nadzieje, że nie będziesz mi zrzucał niczego na balkon, albo coś
                        gorszego;]
                        • Gość: oczko Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 18:10
                          tak szczerze mowiac to wtedy w pazdzierniku to tak pół zartem, pół
                          serio mówilem sobie, ze ''tego'' z pod 13tki to napewno nie polubie,
                          ale teraz juz inaczej mysle i z usmiechem na twarzy wracam do tego
                          tematu. nie masz sie czego obawiac, nie bede dla Ciebie złośliwy i
                          mam nadzieje, z sie polubimy. ewidentnie GANT zawinil rezerwujac dla
                          mnie mieszkanie, ktore bylo wczesniej sprzedane. w tej chwili to juz
                          dla mnie jest niewazne i nie zamierzam nikogo obwiniac. dawno juz o
                          tym zapomnialem. mysle, ze na drugim pietrze tez bedzie mi sie
                          dobrze mieszkalo. przynajmniej nikt mi nie bedzie po suficie chodzil
                          i halasowal z góry.
                          • Gość: faust Re: Gant-ul.Opolska IP: *.centertel.pl 13.03.08, 20:23
                            To był oczywiście żart z mojej strony;) Także mam nadzieje, że
                            będzie się nam dobrze mieszkało na ul. Opolskiej 129.
    • Gość: chris Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 11:52
      Z ta sortownia smieci to moze sie komus pomylilo? Soortownia smieci
      powstala, ale na ul. szczecinskiej. Byc moze byly plany co do
      Opolskiej, ale skoro jest na Szczecinskiej (niedawno otwarta) to
      raczej nie bedzie na Opolskiej.
      • Gość: bazyl Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 07:35
        czy wiecie coś o firmie Kąty I, bo przecież z tą firmą podpisuje się umowę ,co w
        przypadku upadku tej spółki czy gant ponosi jakieś konsekwencje.odpisujcie dzięki
    • carinanna Re: Gant-ul.Opolska = Tęczowe Osiedle 18.01.08, 19:43
      Oferta firmy deweloperskiej "Gant".
      Więcej informacji oraz możliwość dyskusji na forum inwestycji, znajdziecie tu: 500m.pl/mieszkanie1,1348.htm
      • Gość: Martix Re: Gant-ul.Opolska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.08, 11:49
        Miały być dwie tego typu inwestycje.Sortownia TRANSFORMERSU{WPO jest
        na Szczecińskiej}ale ta koncepcja upadła.Druga to-kruszarnia gruzu
        rozbiórkowo-budowlanego naprzeciw byłej zajezdni na Opolskiej.Obie
        upadły ale tak naprawdę nie były by uciążliwe.To samo z krematorium
        co miało powstać w niedalekich Radwanicach.Mieszkańcy Radwanic
        skutecznie je oprotestowali,nie dziwie się bo jest jakaś presja
        psychiczna że miało by się takie sąsiedztwo.
        • Gość: polpol Re: Gant-ul.Opolska IP: *.e-wro.net.pl 14.02.08, 22:50
          www.radioram.pl/articles/view/4968/ulica-krakowska-we-wroclawiu-przestanie-straszyc

Ulica Krakowska we Wrocławiu przestanie straszyć
          Remont jednej z głównych dróg w mieście miał się rozpocząć jesienią,
          ale firma, która odpadła w przetargu, poskarżyła się do sądu. Sędzia
          oddalił odwołanie. - Teraz będzie można wreszcie zacząć - mówi
          Jolanta Pituła z zarządu dróg i utrzymania miasta.

Robotnicy mogą zająć się zniszczoną ulicą prawdopodobnie już za trzy
          tygodnie.

TA ULICA PROWADZI BEZPOŚREDNIO DO OPOLSKIEJ Z CENTRUM WROCŁAWIA
          ZOSTANIE WYMIENONA CAŁA JEZDNIA I CZĘŚĆ TOROWISKA, TAK ŻE PODRÓZ DO
          MIASTA ZAMIENI SIĘ Z PĘTLI 5 W PRZEJAŻDZKE A W PLANIE
          ZAGOSPODAROWANIA MIASTA LINIA TRAMWAJOWA MA BYC PODCIAGNIETA DALEJ
          NA OPOLSKA AZ DO RADWANIC WIEC PIERWSZY PRZYSTANEK ZA PĘTLĄ TO
          BĘDZIE GANT, ALE NA TO JESZCZE MUSIMY POCZEKAC 4 LATA AŻ OPOLSKA
          BĘDZIE 2PASMOWĄ WYJAZDÓWKĄ
          • Gość: emb Re: Gant-ul.Opolska IP: *.nsn.uu3.net 28.02.08, 17:16
            Opolska nie będzie poszerzana. Tak usłyszałem w urzędzie miejskim. Nie jest w interesie Wrocławia budowanie dróg dla mieszkańców wiosek.
            • Gość: Wujek dobra rada Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 19:58
              Dobra rada - w przyszłości w Urzędzie Miejskim rozmawiaj z zatrudnionymi tam urzednikami a nie podsłuchuj mniej rozgarnniętych interesantów.
              • Gość: emb Re: Gant-ul.Opolska IP: *.nsn.uu3.net 29.02.08, 14:28
                jesli uwazasz szefa departamentu za nierozgarnietego interesanta to juz twój problem.
                • Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 20:51
                  Pogratulować znajomości z szefem departamentu który nie wie, że Opolska znajduje się w rejonie administracyjnym Wrocławia. Marnie wróżę temu miastu na przyszłość. Przy okazji pytanie Czy Maślice to już Wrocław? - Bo nie wiem czy stadion wybudują w mieście czy na wiosce???
          • Gość: POLPOL Re: Gant-ul.Opolska IP: *.e-wro.net.pl 06.03.08, 22:22
            invest.wroclaw.pl/news,73,co_z_ta_krakowska.html
            Co z tą Krakowską?
            Dodano: 11:15 06-03-2008 • Dodał: Jarek • Źródło: wroclaw24.net
            Będzie remont jednej z najbardziej dziurawych ulic w Europie. Prace
            mają ruszyć jeszcze w marcu.
            Do Zarządu Dróg i Utrzymania Miasta dotarł wreszcie na piśmie
            ogłoszony 14 lutego wyrok sądu gospodarczego we Wrocławiu. Umożliwi
            to podpisanie umowy między miastem a wykonawcą, a w rezultacie
            rozpoczęcie prac remontowych.

Przetarg na remont ulicy rozstrzygnięty został w październiku
            ubiegłego roku. Zadecydowano wtedy, że prace przeprowadzi konsorcjum
            firm Heilit + Woerner, Strabag i Polski Asfalt. Wynik przetargu
            oprotestowali jednak pozostali uczestnicy.

Kiedy ZDIK a następnie Urząd Zamówień Publicznych odrzucił
            odwołanie, konsorcjum firm Ziajka Zbigniew Przedsiębiorstwo Drogowe
            i Dromet zaskarżyło decyzję do sądu. 14 lutego sąd gospodarczy we
            Wrocławiu ogłosił wyrok zatwierdzający wcześniejszą decyzję komisji
            przetargowej ZDIKu. Aby jednak zarząd mógł podpisać umowę z
            wykonawcą, sąd musiał przesłać mu swoją decyzję na piśmie. Po
            podpisaniu umowy, nadzór nad realizacją inwestycji przejmie nowo
            powstała spółka miejska Wrocławskie Inwestycje. Przewidywany czas
            rozpoczęcia prac to przełom marca i kwietnia. -Wszystkim nam zależy,
            żeby nastąpiło to jak najszybciej – mówi Ewa Mazur, rzecznik Zarządu
            Dróg i Utrzymania Miasta. – Przebudowa ma potrwać 13 miesięcy i musi
            zostać ukończona zanim ruszą prace na ulicy Pułaskiego.

Rok w jedną stronę

- Dopóki nie podpiszemy umowy, nie możemy podać konkretnych
            informacji dotyczących terminów i etapowania prac - twierdzi Mazur. -
            Jeśli będziemy się trzymać wcześniejszych ustaleń, pierwszy etap
            remontu obejmie pas jezdni prowadzący w stronę centrum miasta oraz
            torowisko. Wjeżdżający do Wrocławia od strony ulicy Opolskiej będą
            zmuszeni do korzystania z objazdu, najprawdopodobniej przez ulice
            Armii Krajowej, Hubską i Pułaskiego.

Na czas remontu tramwaje zostaną zastąpione przez komunikację
            autobusową. Co się zmieni? Szerokość drogi pozostanie taka sama, ale
            uciążliwą i zniszczoną kostkę zastąpi nawierzchnia bitumiczna.
            Powstaną perony przystankowe, a przy skrzyżowaniu z ulicą Na Niskich
            Łąkach ekran akustyczny, chroniący przed hałasem pobliską szkołę. –
            Chociaż Krakowska jest uznawana za najgłośniejszą ulicę we
            Wrocławiu, to ze względu na małą ilość budynków mieszkalnych nie
            zachodzi potrzeba stawiania większej ilości takich ekranów – dodaje
            Ewa Mazur.

Lecą klucze

Wrocławianie, którzy muszą codziennie przejeżdżać ulicą Krakowskiej,
            powoli tracą cierpliwość. Na remont czekają już wiele lat. Każdy
            kolejny dzień zwłoki odczuwają bardo dotkliwie. – Urwane tłumiki,
            obtłuczone zawieszenia, zgubione koła – to tylko kilka problemów
            wymienianych przez Wojciecha Micacha, pracownika warsztatu
            samochodowego na Krakowskiej. Ponadto korki, brak przejść dla
            pieszych i hałas. – W godzinach szczytu klucze same spadają nam z
            wieszaków – skarży się. Jaką sytuację przewiduje podczas remontu? –
            Będzie tragedia. Ale niech już zaczną.

KRAKOWSKA DO REMONTU LEPSZY DOJAZD DO OPOLSKIEJ Z CENTRUM!!! NAWET
            TRAMWAJEM ALE TO ZA KILKANAŚCIE MIESIĘCY NARAZIE TRZEBA BĘDZIE SIĘ
            MĘCZYĆ I ZWŁASZCZA BĘDZIE TO UCIĄŻLIWE JAK BĘDĄ ODBIORY I
            MEBLOWANIE.CZŁOWIEK NA ZBYTY PYSK BĘDZIE LECIAŁ ZOBACZYĆ CO EKIPA
            ROBI ALBO ODEBRĆ MEBLE KAFELKI A TU KOREK I CIĘZKO BĘDZIE SIĘ DOSTAĆ
            NA OPOLSKĄ Z CENTRUM
    • patiiraf Re: Gant-ul.Opolska 02.03.08, 18:17
      Witamy wszystkich przyszłych sasiadów.My kupilismy mieszkanko w budynku 123.Jesteśmy dobrej myśli i czekamy na wszelkie informacje o postępach prac :))
      • Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 19:09
        W biurze Ganta powiedziano mi, że osiedle będzie ogrodzone i monitorowane - wie ktoś coś na ten temat???
        • Gość: Piter Re: Gant-ul.Opolska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.08, 20:09
          W momencie kupna mieszkania (listopad 2007) Gant zastanawiał się
          ogrodzeniem osiedla. Decyzja na TAK zapadła na początku br. roku. W
          ubiegłą niedzielę na targach mieszkaniowych w NOT potwierdzona
          została ta informacja. Nowościa jest dla mnie monitoring bo tego
          Gant nie potwierdzał jeszcze tydzień temu.

pzdr
          piter
          • Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 20:30
            Podczas rozmowy w biurze Ganta ( na początku lutego ) przekazano mi, że osiedle będzie ogrodzone przystosowane do monitoringu i tylko od mieszkańców osiedla - wspólnoty będzie zależał fakt uruchomienia monitoringu. Domyślam się,że chodzi o koszty z tym związane.
            • Gość: opolska 129 Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 10:47
              witam, ja zakupiłem mieszkanie w budynku nr 129. To, że obiekty będą
              ogrodzone widziałem, natomiast nic nie było wiadomo o monitoringu.
              Jeżeli będzie to zalezne od wspólnot mieszkaniowych to wydaje mi
              się, że warto wynajac jakąś firmie, która będzie zajmowała się
              ochroną obszaru, będa to na prawdę niskie kwoty na tyle osób, a
              będziemy czuli się bezpieczniej.
              • Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 12:04
                Popieram kolegę, koszt wynajęcia firmy, w tym gścia który będzie otwierał szlaban, po przeliczeniu na mieszkańców osiedla będzie znikomy. Jak już wcześniej pisałem poinformowano mnie w Gancie, że to od wspólnoty będzie zależał monitoring natomist firma ma oddac budynki przystosowane do monitoringu tj. wyposażone w niezbędne instalacie.
                pozdr.
            • Gość: ula Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 04.03.08, 10:56
              tez orzygladam sie tej inwestycji ale tylko pod warunkiem ze bedzie
              grodzona bo okolica niestety.....
              • Gość: opolska 129 Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 11:01
                Okolica taka sama jak i wszędzie;)
                • Gość: ula Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 04.03.08, 11:05
                  jesli za standard uzdamy porozbijane butelki na ulicy to tak :-)
                  • Gość: opolska 129 Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 12:16
                    Nie wiem o czym piszesz, ale argument conajmniej smieszny, widzialem
                    robite butelki w Rynku we Wrocławiu i co w związku z tym? Nic. Nie
                    będę pisał o wszechobenych w całym miescie, okolicy i kraju psich
                    kupach. Często jezdze opolską, jakoś nie widziałem stojacych masowo
                    na poboczach pojazdów, z przebitymi kołami.
                    • Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 04.03.08, 12:30
                      Monitoring musi być. Mój znajomy opowiadał, że jakiś czas temu
                      złodzieje spenetrowali 16 samochodów w parkingu podziemnym (miejsca
                      postojowe) oczywiście nikt nic nie słyszał.
                      • Gość: opolska 129 Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 08:29
                        Wprowadzimy sie wszysyc trzeba bedzie za rok lub troche wczesniej
                        zrobic jakies zebranie mieszkancow Tęczowego Osielda;)
                        • Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 09:18
                          Myślę, że zebranie zrobimy jeszcze w tym roku w sprawie monitoringu natomiast z pewnością będa i tacy którzy będą się chcieli spotkać w okresie odbioru mieszkań aby przegadać niektóre istotne sprawy bo z pewnością takowe się znajdą. Mam nadzieję, że dzięki temu forum łatwiej będzie się nam skrzyknąć. Pozdr.
                          • Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 05.03.08, 09:32
                            Ja nadal czekam na dokładne potwierdzenie wymiaru garażu, mam
                            nadzieję, że zmieszczę tam swoje kombi - bo inaczej nici z
                            mieszkania :(
                            • Gość: ancz Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 22:18
                              Czy ktoś wie czy miejsca parkingowe oferowane przez Ganta beda miały tzw. zamykany słupek? - inni deweloperzy takie oferuja?
                              • Gość: ancz Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 17:44
                                Byłem na budowie, maluja juz elewacje.
                                • Gość: POLPOL Re: Gant-ul.Opolska IP: *.e-wro.net.pl 06.03.08, 22:24
                                  invest.wroclaw.pl/news,73,co_z_ta_krakowska.html

Co z tą Krakowską?

Dodano: 11:15 06-03-2008 • Dodał: Jarek • Źródło: wroclaw24.net

Będzie remont jednej z najbardziej dziurawych ulic w Europie. Prace
                                  mają ruszyć jeszcze w marcu.
                                  Do Zarządu Dróg i Utrzymania Miasta dotarł wreszcie na piśmie
                                  ogłoszony 14 lutego wyrok sądu gospodarczego we Wrocławiu. Umożliwi
                                  to podpisanie umowy między miastem a wykonawcą, a w rezultacie
                                  rozpoczęcie prac remontowych.

Przetarg na remont ulicy rozstrzygnięty został w październiku
                                  ubiegłego roku. Zadecydowano wtedy, że prace przeprowadzi konsorcjum
                                  firm Heilit + Woerner, Strabag i Polski Asfalt. Wynik przetargu
                                  oprotestowali jednak pozostali uczestnicy.

Kiedy ZDIK a następnie Urząd Zamówień Publicznych odrzucił
                                  odwołanie, konsorcjum firm Ziajka Zbigniew Przedsiębiorstwo Drogowe
                                  i Dromet zaskarżyło decyzję do sądu. 14 lutego sąd gospodarczy we
                                  Wrocławiu ogłosił wyrok zatwierdzający wcześniejszą decyzję komisji
                                  przetargowej ZDIKu. Aby jednak zarząd mógł podpisać umowę z
                                  wykonawcą, sąd musiał przesłać mu swoją decyzję na piśmie. Po
                                  podpisaniu umowy, nadzór nad realizacją inwestycji przejmie nowo
                                  powstała spółka miejska Wrocławskie Inwestycje. Przewidywany czas
                                  rozpoczęcia prac to przełom marca i kwietnia. -Wszystkim nam zależy,
                                  żeby nastąpiło to jak najszybciej – mówi Ewa Mazur, rzecznik Zarządu
                                  Dróg i Utrzymania Miasta. – Przebudowa ma potrwać 13 miesięcy i musi
                                  zostać ukończona zanim ruszą prace na ulicy Pułaskiego.

Rok w jedną stronę

- Dopóki nie podpiszemy umowy, nie możemy podać konkretnych
                                  informacji dotyczących terminów i etapowania prac - twierdzi Mazur. -
                                  Jeśli będziemy się trzymać wcześniejszych ustaleń, pierwszy etap
                                  remontu obejmie pas jezdni prowadzący w stronę centrum miasta oraz
                                  torowisko. Wjeżdżający do Wrocławia od strony ulicy Opolskiej będą
                                  zmuszeni do korzystania z objazdu, najprawdopodobniej przez ulice
                                  Armii Krajowej, Hubską i Pułaskiego.

Na czas remontu tramwaje zostaną zastąpione przez komunikację
                                  autobusową. Co się zmieni? Szerokość drogi pozostanie taka sama, ale
                                  uciążliwą i zniszczoną kostkę zastąpi nawierzchnia bitumiczna.
                                  Powstaną perony przystankowe, a przy skrzyżowaniu z ulicą Na Niskich
                                  Łąkach ekran akustyczny, chroniący przed hałasem pobliską szkołę. –
                                  Chociaż Krakowska jest uznawana za najgłośniejszą ulicę we
                                  Wrocławiu, to ze względu na małą ilość budynków mieszkalnych nie
                                  zachodzi potrzeba stawiania większej ilości takich ekranów – dodaje
                                  Ewa Mazur.

Lecą klucze

Wrocławianie, którzy muszą codziennie przejeżdżać ulicą Krakowskiej,
                                  powoli tracą cierpliwość. Na remont czekają już wiele lat. Każdy
                                  kolejny dzień zwłoki odczuwają bardo dotkliwie. – Urwane tłumiki,
                                  obtłuczone zawieszenia, zgubione koła – to tylko kilka problemów
                                  wymienianych przez Wojciecha Micacha, pracownika warsztatu
                                  samochodowego na Krakowskiej. Ponadto korki, brak przejść dla
                                  pieszych i hałas. – W godzinach szczytu klucze same spadają nam z
                                  wieszaków – skarży się. Jaką sytuację przewiduje podczas remontu? –
                                  Będzie tragedia. Ale niech już zaczną.

KRAKOWSKA DO REMONTU LEPSZY DOJAZD DO OPOLSKIEJ Z CENTRUM!!! NAWET
                                  TRAMWAJEM ALE TO ZA KILKANAŚCIE MIESIĘCY NARAZIE TRZEBA BĘDZIE SIĘ
                                  MĘCZYĆ I ZWŁASZCZA BĘDZIE TO UCIĄŻLIWE JAK BĘDĄ ODBIORY I
                                  MEBLOWANIE.CZŁOWIEK NA ZBYTY PYSK BĘDZIE LECIAŁ ZOBACZYĆ CO EKIPA
                                  ROBI ALBO ODEBRĆ MEBLE KAFELKI A TU KOREK I CIĘZKO BĘDZIE SIĘ DOSTAĆ
                                  NA OPOLSKĄ Z CENTRUM
                                  • Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 07:35
                                    W sumie to dobra wiadomość, w końcu remont tych ulic planowany był od dawna. A co do dojazdu to w sumie od stronu Bielan nie jest on taki zły.Może zdążą przed oddaniem mieszkań???
                                    • Gość: opolska 129 Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 09:30
                                      Dzowniłem do Ganta, niebawem ma być dzień otrwary, będzie można
                                      wejść do swojego mieszkania.
                                      • Gość: oczko Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 14:10
                                        Witam i gorąco pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów z Opolskiej
                                        129 :-)
                                      • Gość: Piter Re: Gant-ul.Opolska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.08, 19:30
                                        Oprócz drzwi otwartych, można już się umawiać z przedstawicielem
                                        dewelopera i razem wchodzić do swojego mieszkania
                                        • Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.08, 20:04
                                          A da radę przejść do mieszkania bo podobno na budowie straszne błoto?
                                          • Gość: Piter Re: Gant-ul.Opolska IP: 194.146.120.* 11.03.08, 16:58
                                            Ja jeszcze na budowie nie byłem więc nie mam pojęcia czy jest tam
                                            duże błoto. Mam zamiar wybrać się po świętach wielkanocnych.
                                            • Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 11.03.08, 20:16
                                              A ja widziałam moje potencjalne mieszkanie od wewnatrz, najmniejszy
                                              pokój ma mniej szerokosci niz 2,2m - wg mnie bubel jest jeszcze
                                              jeden - zwróciliście uwage na pion rur biegnacy w kuchni w ostatniej
                                              bramie w mieszkaniu 3 pokojowym - uniemożliwia on optymalne
                                              wykorzystanie powierzchni kuchni.
                                            • Gość: Piter Re: Gant-ul.Opolska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.08, 20:34
                                              Dzisiaj dowiedziałem się w Gancie, że termin na oglądanie mieszkań
                                              został ustalony na 18 kwietnia. Należy zadzwonić do nich przed 18
                                              kwietnia i umówic się na konkretną godzinę. Następne drzwi otwarte
                                              planują dopiero w lipcu. Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów.
                                              • Gość: scarlet Re: Gant-ul.Opolska IP: 89.174.34.* 10.04.08, 21:35
                                                witam,czy podczas dnia otwartego będzie możliwość obejrzenia mieszkań we
                                                wszystkich budynkach?czy tylko w 123?pozdr
                                                • Gość: Piter Re: Gant-ul.Opolska IP: 194.146.120.* 11.04.08, 15:53
                                                  Ja mam kupione mieszkanie w budynku 129 i zapewniono mnie, że będę
                                                  mógł wejść do swojego mieszkania.
                                                  • Gość: scarlet Re: Gant-ul.Opolska IP: 89.174.34.* 12.04.08, 12:30
                                                    dzięki za info pozdrawiam
                                                  • Gość: oczko Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 12:34
                                                    Jestem ciekaw, kto Cie zapewniał. Obys sie nie zdziwil, bo z tego co
                                                    ja wiem to 18 kwietnia beda dostepne do obejrzenia tylko mieszkania
                                                    w budynku 123. I nic sie raczej w tej kwestii nie zmieni do piatku
                                                    (dzwonilem przed chwila do GANTA). Pozdrawiam.
                                                  • Gość: Piter Re: Gant-ul.Opolska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.08, 18:51
                                                    Dzięki za info. Dzisiaj potwierdziłem możliwość oglądania mieszkań
                                                    tylko w budynku 123. Reszta zostanie udostępniona "może za
                                                    miesiące". Pozdrawiam
                                          • Gość: oczko Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 20:01
                                            jakoś to będzie ;-)
                                            • Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 11.03.08, 20:19
                                              Nie łam się, zawsze możesz zmienić samochód na mniejszy :) albo
                                              ściągać zderzak przed parkowaniem - mi brakuje 13 cm :(

a tak na serio mierzyłeś swój samochód - może sie zmieści...
                                              • Gość: gość Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 00:14
                                                wydaje mi się, że są to jedynie miejca postojowe otwarte w ogólnym
                                                garażu, a więc uniemożliwiające przetrzymywanie rowerów, opon itp. -
                                                stąd mniejsza szerokość.
                                                • Gość: faust Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 08:28
                                                  Może ktos podać Dz.U. tego rozporządzenia? W PRL tak było, że
                                                  robiono jakieś normy w wielkości mieszkań. Jak to sypialnia na jendą
                                                  osobę, a jak będą spały tam dwie lub więcej osób to kogoś zamkną??:D
                                                  Jakieś głupoty ktoś gada;)Ja będę mieszkał po 13;)
                                          • Gość: oczko Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 20:18
                                            Andrew, z tego co widze to bedziemy ''sąsiadami'', zapraszam Ciebie
                                            oraz innych zainteresowanych mieszkańców na dyskusje oraz wymiane
                                            spostrzeżeń odnośnie inwestycji na Opolskiej 129, mój nr gg 6742571
                              • Gość: Krystyna Re: Gant-ul.Opolska IP: *.korbank.pl 19.04.08, 19:01
                                Powiedziano mi,ze miejsca postojowe beda mialy zamkniecie.
                            • Gość: oczko Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 14:22
                              ja garaż już wykupiłem (Opolska129). jezeli chodzi o wymiary to
                              szerokosc 2,86m długość 4,76m wysokość 2,90m. Garaży ma byc zaledwie
                              kilka na blok , wiec radze sie pospieszyć z zakupem.
                              • Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 10.03.08, 20:25
                                Wiem, znam te wymiary ale właśnie chodzi o to że jest za krótki -
                                będzie problem z samochodem typu combi :( poza tym z tego co się
                                orientuję to wymiary garażu to min. 3x6 więc jak można sprzedawać
                                miejsce postojowe jako garaż. Wiem, nie muszę go kupować, ale jak
                                nie kupię to gdzie będe trzymac np. opony zimowe przecież nie ma
                                piwnicy... nadal czekam na odpowiedź z Ganta - może cos uda się
                                zrobić z tym garażem...
                                • Gość: oczko Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 21:38
                                  hm... z tym garażem to rzeczywisćie nieciekawie, jesli Twoje auto
                                  tam sie nie zmiesci to moje również. mam nadzieje, ze jakos rozwiąże
                                  sie ten problem. mam zamiar wybrać się w tym tygodniu na teren
                                  budowy i zobaczyć jak to wszystko wygląda w rzeczywistości.
                                  • Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 10.03.08, 21:56
                                    W tym garażu nie zmieści się większość dużych combi, nie wpominając
                                    o rowerach, oponach, choince itp. rzeczy. W moim przypadku garaż
                                    jest priorytetem - chociażby dlatego, że nie ma piwnicy. Wymiary
                                    znane mi były wcześniej, dlatego czekam na ostateczny pomiar na
                                    budowie długości i szerokości garaży.
                                    • Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 10.03.08, 22:07
                                      A tak na marginesie, jak zobaczylismy to mieszkanie i że ma jeszcze
                                      garaż, to chcielismy je natychmiast kupić. Teraz gdy ochłoneliśmy
                                      dostrzegamy w tej inwestycji kilka błędów w projekcie. Chociażby
                                      wielkość tego "nieszczęsnego garażu". Ponadto przeczytałam w
                                      Rozporządzeniu Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 r.
                                      że zgodnie z § 94. punkt 1. W budynku wielorodzinnym szerokość w
                                      świetle ścian pomieszczeń powinna wynosić co najmniej:
                                      1) pokoju sypialnego przewidzianego dla jednej osoby - 2,2 m, a w
                                      najmniejszym pokoju (mieszkanie 3 pokojowe) ma ok 2 m szerokości -
                                      nie wiem czy ktoś zwrócił na to uwage?? Tak więc inwestycja nie jest
                                      już tak super atrakcyjna szczegolnie za tą cenę.
                                      • Gość: gość Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 23:42
                                        Jeśli jest tak jak piszesz to jak urząd odbierze ten budynek zgodnie
                                        z prawem ?
                                        • Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 11.03.08, 08:11
                                          Właśnie się też nad tym zastanawiałam, specjalistą w tej dziedzinie
                                          nie jestem - po prostu takie info znalazłam w tym rozporządzeniu.
                                          • Gość: opolska 129 Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.08, 15:04
                                            Nie wiem, ale w PRL budowalo sie duzo wezej,wiec nie wiem jak ma sie
                                            to do chwili obecnej. Sprawdzalem na planie w moim mieszkaniu pokoj
                                            najmniejszy bedzie szerszy. Ktos kupił mieszkanie z węższym pokojem?
                                          • Gość: opolska 129 Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.08, 15:05
                                            Gant buduje nie od dzis, wydaje mi sie, ze nie zrobiliby takiego
                                            bubla;)
                                            • Gość: kant Re: Gant-ul.Opolska IP: *.e-wro.net.pl 12.03.08, 20:31
                                              www.gant.pl/opolska/realizacja/opolska53_3_08.jpg

jak malowane:)
                                            • Gość: kant Re: Gant-ul.Opolska IP: *.e-wro.net.pl 12.03.08, 20:32
                                              www.gant.pl/opolska/realizacja/opolska54_3_08.jpg
                                              • Gość: goorek Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 22:48
                                                Witam i pozdrawiam wszystkich potencjalnych sąsiadów bloku 123, klatki A :) czy
                                                ktoś może powiedzieć coś o tej "wizytacji" własnego mieszkania, można się
                                                umawiać z przedstawicielem ganta pojedynczo czy konieczna jest większa ekipa?
                                                bardzo ich trzeba "wymęczyć"? w końcu to jeszcze teren budowy:) z tego co
                                                ostatnio widziałem na miejscu to jest spore błotko ale do środka sie można
                                                pewnie jakoś dostać
                                                • Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 08:38
                                                  Ponoć "zwiedzać" mieszkania w bloku 123 można będzie w kwietniu
                                                • Gość: Piter Re: Gant-ul.Opolska IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.03.08, 14:24
                                                  Mieszkania można będzie oglądać pojedynczo. Wystarczy się umówić z
                                                  przedstawicielem Ganta (ponoć za Opolską odpowiedzialny jest Pan
                                                  Przemek). Ja szykuję się na wizytację w pierwszej połowie kwietnia.

• Gość: Kris32 Re: Gant-ul.Opolska: uważajcie na problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 14:35
                                                    Gant ma problemy z oddaniem bloku przy Kaszubskiej. Kolega, który kupił tam mieszkanie czeka na akt notarialny już rok. Ignorują jego prośby. Po prostu sie nie odzywają. Manipulują danymi itp. Dużo usterek. Przypilnujcie sobie aktów notarialnych.
                      • qwerty-you Re: Gant-ul.Opolska 21.03.08, 21:05
                        Gość portalu: zuzia napisał(a):

> Monitoring musi być. Mój znajomy opowiadał, że jakiś czas temu
                        > złodzieje spenetrowali 16 samochodów w parkingu podziemnym (miejsca
                        > postojowe) oczywiście nikt nic nie słyszał.

NAJGORSZE JEST TO żE WłASNIE W TEJ OKOLICY ZłODZIEJ CHCąC UKRAść SAMOCHóD -
                        UKRADL RAZEM Z DZIECKIEM W FOTELIKU (KIEDY MATKA DZIECKA NA CHWILKE WYSIADłA Z
                        SAMOCHODUU!!) NA SZCZESCIE GDY SIE ZORIENTOWAL PORZUCIL SAMOCHOD KILKA METROW DALEJ.
                        • Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 07:14
                          Jakie to ma znaczenie skoro złodziej był ze Starego Miasta???. Tak w ogóle to niestety okazja czyni złodzieja a tej tu nie brakowało, co to w ogóle za matka która " na chwilkę wysiadła z samochodu" - pogratulować wyobraźni , jak mówią głupich nie sieją - sami rosną.
                          • Gość: faust Re: Gant-ul.Opolska IP: *.centertel.pl 27.03.08, 21:10
                            Witam, Gant ma jakieś problemy z przekazaniem właścicielom mieszkań
                            aktów notarialny. Ktoś pytał się o co chodzi. Ja jutro zadzownie do
                            Gant i poprosze o wyjaśnienia.
                            Mam jeszcze inne pytanie, budynek zostanie odebrany po tym jak
                            zainstalujemy sanitariaty, bedziemy mieli na to 60 dni. Co natomiast
                            z mieszkaniami niesprzedanymi? Pytał się ktoś o to. Kurde mam coraz
                            więcej pytań, a Kaszubksza mnie zaniepokoiła, odsyłam do ich forum.
                            • Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 27.03.08, 22:26
                              Z tego co ja się dowiedziałam w Gant, poinformowano mnie, że
                              mieszkania nie sprzedane - będa wykończone na koszt developera. Ja
                              już zrezygnowałam z Ganta... :)
                              • Gość: faust Re: Gant-ul.Opolska IP: *.centertel.pl 27.03.08, 23:04
                                Zrezygnowałaś tzn? Ale nie miałaś chyba podpisanej umowy
                                przedwstepnej,prawda? I na jakiego developera sie zdecyodwalas?
                                • Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 28.03.08, 18:37
                                  Mało brakowało a podpisalibyśmy umowę, mieliśmy tylko rezerwacje
                                  lokalu, którą przedłużalismy, głównie z powodu garażu
                                  zrezygnowalismy, ale też projekt mieszkania wzbudził nasze
                                  wątpliwości pisałam o tym poniżej - głównie chodziło o
                                  niefunkcjonalną kuchnię. A mieszkania ciagle szukam, uważam że jest
                                  dużo ofert na rynku i naprawdę jest w czym przebierać - trzeba tylko
                                  znaleźć... poza tym uważam że ceny mogą trochę spaść więc poczekam:)
                                  • Gość: lolipop Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 13:00
                                    jedni rezygnują a drudzy kupują, gant zszedł z cen, można
                                    negocjować, można wynegocjować miejsce parkingowe zewnętrze lub
                                    wewnętrzne, garaż. A w dodatku dają ci darmowy sprzęt AGD do kuchni
                                    i RTV do salonu. Teraz do każdego mieszkania dorzucają klimatyzację
                                    gratis wraz z montażem.

www.gant.pl/CMS/promocje/promocje.html
                                    Wiem że ,nie którzy klienci próbują wynegocjować darmowy serwis
                                    klimatyzacji. To też jest plus.
              • Gość: Gość Re: Gant-ul.Opolska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.08, 15:45
                Mieszkam od 2,5 roku w tej okolicy i z dużym zainteresowaniem przyglądam się
                powstawaniu Tęczowego Osiedla. Cieszę sie bardzo, ze rosną nowe, kolorowe
                budynki, bo dzięki temu będzie ładniej, bardziej miejsko, no i zostaną rozebrane
                szpetne komórki na podwórku jednej z kamienic. Może tez niektórzy przestaną
                wieszać pranie na podwórku, co się niestety zdarza.
                Co do bezpieczeństwa, to z całą stanowczością stwierdzam, że do tej pory nikt mi
                nie przebił opon w samochodzie (przeciwnie, sąsiad mnie powiadomił, ze
                zostawiłam włączone światła), nikt mnie nie okradł, napadł itp. Ja też nie tez
                nie dopuściłam się rzeczonych czynów. Mam nadzieję, ze i nowi lokatorzy Księża
                Wielkiego będą grzeczni:-)
                A propos rozbitych butelek, ich ilość nie dorównuje tym, które leżą w okolicach
                Rynku.
                Pozdrawiam
                Ta z drugiej strony ogrodzenia.
                • Gość: j... Re: Gant-ul.Opolska IP: *.tktelekom.pl 28.07.08, 23:17
                  Żałosne że chcecie mieszkać w mrówkowcach przy Opolskiej !!!!!
    • luiza1003 Re: Gant-ul.Opolska 28.03.08, 03:23
      Witam, jestem z Bydgoszczy i wlasnie przyjelam oferte pracy we Wroclawiu. Z
      zainteresowaniem obejrzalam oferte Ganta i przeczytalam Wasze posty...

Pytanie: czy umowa przedwstepna nastepuje po rezerwacji, czy jest jednoznaczna z
      rezerwacja? Chodzi glownie o to, ile czasu mialabym na wplacenie 10% wartosci.

Rozumiem, ze mieszkania oddawane sa w stanie deweloperskim, ktory obejmuje
      wszystko oprócz pomalowania ścian, białego montażu, ułożonych podłóg i stolarki
      wewnętrznej. Czy cos ominelam?

Jeszcze jedno, ktos wspomnial, ze ulica Opolska jest b. chalasliwa - czy to jest
      ta ulica od strony zewnetrznej bloku 123? Z kolei jest malo miejsca pomiedzy
      blokami 125 i 129. Trudno tu o kompromis...

Dlaczego na dzien dzisiejszy jest tak malo mieszkan sprzedanych w bloku 121? Czy
      ten blok rowniez oddany w tym roku?

Dziekuje i pozdrawiam ~

• Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 09:28
        Witam!
        10 procent musisz wpłacić do miesiąca od chwili zawarcia rezerwacji.Mieszkania będa oddawane w stanie deweloperskim tak jak to opisałaś.Istotnie ulica Opolska jest hałaśliwa i jest to ta ulica przy budynku 123. Wybranie mieszkania jest swego rodzaju kompromisem pomiędzy ciszą a swego rodzaju ciasnotą pomiędzy budynkami 125 i 129.
        Budyne3k 121 jest stosunkowo dużym budynkiem i posiada wiele mieszkań jednopokojowych o powierzchni ok. 30m a te trudniej się sprzedają. Mieszkania 30 m - dwupokojowe zostały sprzedane stosunkowo szybko. Wszystkie bloki maja być oddane w tym roku. Jeżeli zrobisz rezerwację do końca marca możesz liczyć na bonusy w postaci darmowego wyposażenia ieszkaniw w sprzęt RTV i AGD - pozdrawiam.
        • luiza1003 Re: Gant-ul.Opolska 28.03.08, 22:17
          Dziekuje. Dzis dokonalam rezerwacji:)

Mam pytanie, na planie mieszkania sa 2 wydzielone narożne prostokaty, jeden jest przy wannie, drugi w pokoju przy miejscu na szafe wnekową i trzeci w kuchni. Co to moze oznaczac? Z pewnoscia nie jest to miejsce na sprzet AGD.
          • Gość: Andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 07:44
            Witam,te prostokąty o których piszesz z pewnością nie są miejscem na sprzęt AGD, podejrzewam,że są to zabudowane elementy mieszkania za którymi będą przebiegać instalacje c.o. itp. Ja w swoim mieszkaniu mam tak samo. Trzeba jednak przyzynać, że powierzchnie te nie są wliczane do metrażu. W przypaku kuchni trzeba będzie znależć dobrego projektanta który to "jakoś" zamaskuje - pozdrawiam.
            • Gość: faust Re: Gant-ul.Opolska IP: *.centertel.pl 31.03.08, 19:01
              Coś nieciekawego dzieje się przy Kaszubskiej. Mam nadzieje, że z
              oddaniem do urzytku naszej inwestycji nie będzie problemu.
    • Gość: mac POCIąG... IP: *.lanet.net.pl 15.04.08, 18:36
      patrze na mapę i widzę, że niedaleko tego osiedla przebiega trasa kolejowa czy
      ktoś się orientuje jaka jest odległość od budynku 125? czy często tamtędy jeżdzą
      pociągi?

oraz czy ktoś móglby opisać z której strony znajdują się bramy w budynku 125 i
      121 ?
      z góry dzięki
      • Gość: andrew Re: POCIąG... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.08, 19:18
        Odległość jest stosunkowo duza i przejeżdzające pociągi nie powinny byc problemem dla uszu.Wszystkie klatki wejściowe do budynków są od strony ulicy Opolskiej - pozdrawiam.
        • Gość: mac Re: IP: *.lanet.net.pl 16.04.08, 21:04
          bramy od ulicy opolskiej dla budynku 123, 125, 129 ale jak to wygląda dla
          budynku 121? bramy skierowane są w stronę osiedla czy w stronę kamienic ? i
          najwazniejsze - jaki to kierunek ? północny-wschód czy północny zachód?
          • Gość: Piter Re: IP: 194.146.120.* 17.04.08, 12:32
            Dla budynku 121 bramy skierowane są na kamienice i bloki starego
            Księża Małego - czyli północny-wschód
            • Gość: krystna Re: Budynek 121 IP: *.korbank.pl 19.04.08, 18:47
              Na planie mieszkan tego budynku male mieszkania jednostronne sa od poludnowego
              zachodu sloneczne i od strony wejscia do klatek schodowych i halasu zapewne tu
              nie bedzie bo budynek dlugi i tylko miejsca parkingowe kolo budynku i garaze
              wewnatrz takze powinno byc spokojnie na mini osiedlu .Do tej pory jest promocja
              na sprzet RTV i AGD przy zakupach mieszkan ,z tego co mi mowiono prace budowlane
              ida szybciej niz sie spodziewano i budynki powininny byc oddane terminowo lub
              nawet wczesniej a czy beda jakies problemy z czyms to sie dopiero okaze przy
              odbiorach.
              • Gość: POLPOL Przedszkole IP: 156.17.122.* 25.04.08, 12:01
                www.tf.pl/view.php?art=34874

Ponoć Gant chce w jednym z lokali usługowych przy Opolskiej chce
                otworzyć mini przedszkole. Taki projekt juz działa w jego inwestycji
                w Krakowie ponoć ma to być w pierwszym bloku ze względu na to że tam
                są duze powierzchnie użytkowe a z tyłu za blokiem jest plac zabawa a
                całość ma być ogrodzona. W ten sposób chcą zwabić potencjalnych
                nowych klientów młode małżenstwa z dziećmi. Pewnie ma być
                ograniczona ilość miejsc i z pierwszeństwem dla dzieci mieszkańców
                osiedla.
                • Gość: 125 Forum Opolskiej ze zdjęciami zapraszam IP: 156.17.122.* 25.04.08, 14:50
                  forum.investmap.pl/viewtopic.php?f=3&t=321
                • Gość: szyderca Re: Przedszkole IP: *.crowley.pl 25.04.08, 15:31
                  I gdzie niby te malzenstwa z dziecmi maja mieszkac? W 40metrowych 2pokojowych
                  klitkach? A glownie takie lokale Gant na Opolskiej oferuje!
                  • Gość: andrew Re: Przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 16:00
                    Na 40m spoko 3 osoby moga zamieszkać, w końcu od czegoś trzeba zacząć. Idąc Twoim tokiem rozumowania 3 osobowa rodzina powinna mieć co najmniej 3 pokoje i 60m powierzchni, niestety takie rzeczy zdarzają się jedynie u jednego z operatoró sieci komórkowej. Jak mawiał Forrest Gump - nie raz po prostu kamieni brak.
                    • Gość: szyderca Re: Przedszkole IP: *.lanet.net.pl 25.04.08, 22:15
                      Mogą zamieszkać, ale prędzej czy później pojawi się problem za małej powierzchni. Dlatego lepiej od razu przecierpieć wyższą cenę, jakoś zakombinowac i kupić większe i mieć spokój. Takie jest moje zdanie.
                      • Gość: lolipop Re: Przedszkole-szyderca IP: *.e-wro.net.pl 25.04.08, 22:26
                        pojawi się i co!!!! sprzedasz puszki i dołożysz i kupisz nowe
                        większe ,jak ktoś potrzebuje mieszkania a go nie stać to co,
                        zadłuższysz się o ile ci dadzą kredyt i będziesz cały miesiąc
                        kombinował żeby mieć na ratę. Lepiej mieć swoje małe M niż życie
                        zszargane. I tak byś cały dzień musiał siedzieć w pracy i zarabiać
                        na te raty bo na giełdę nie masz kasy żeby zainwestować, I co całe
                        życie w Tesco i Biedronce będziesz się zywił bo oszczedzasz a spac
                        mozna na 30-40 m bo i tak tylko podczas snu będziesz w domu bo tak
                        cały czas w pracy. Jak ktoś jest kozak finansowy to nie kupuje na
                        opolskiej tylkow Odra Tower albo Sky Tower lub u wingsów. Więc
                        aktualne rozkłady mieszkań są robione pod klientów których stać na
                        zakup takiego mieszkania z kredytu, a jak ktoś jest szlachcic bo mu
                        duszno na 40 m to niech znika na ranczo za miasto tam też jest Tesco
                        i Biedronka
                        • Gość: andrew Re: Przedszkole-szyderca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 06:23
                          Nic dodać, nić ująć -C'est La Vie.
    • Gość: Gant Re: Gant-ul.Opolska IP: 193.239.59.* 26.04.08, 14:32
      Odradzam każdemu kupno mieszkania od tej firmy i jakiejkolwiek spółki-córki Ganta. Klientów "Przy Kaszubskiej" zwodzą od roku z podpisaniem aktów notarialnych. Powód- brak pozwolenia na użytkowanie. To się nazywa profesjonalizm. Umowy konstruują w ten sposób, że za nic nie ponoszą odpowiedzialności.
      Powodzenia w wywalaniu pieniędzy na kolejne g. Ganta.
      • Gość: oczko Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 16:26
        urzekła mnie Twoja historia...
        • Gość: kil Re: Gant-ul.Opolska-wzory umów IP: *.e-wro.net.pl 08.05.08, 14:45
          www.gant.pl/index.php?strona=artykuly_disp&id_kategorie=8
          Wzor przedwstępnej umowy sprzedaży lokalu mieszkalnego na
          ul.opolskiej:

- prawo własności gruntu

www.gant.pl/artykuly/opolska%20u ... snosci.pdf

- prawo wieczystego użytkowania gruntu

www.gant.pl/artykuly/opolska%20umowa%20wieczyste%20uzytkowanie.pdf
    • Gość: mark13 Re: Gant-ul.Opolska IP: *.nsn-inter.net 09.05.08, 12:33
      Witam wszystkich,

Rowniez zastanawiam sie nad kupnem mieszkania w tej okolicy.
      Orientujecie sie moze czy ceny mieszkan na stronie internetowaj Gant'a sa do
      negocjacji? Ktos probowal?

Pozdrowienia
      • Gość: kalimata Re: Gant-ul.Opolska IP: *.e-wro.net.pl 09.05.08, 17:52
        pewnie są zawsze jakiś procent możesz ztargować im większe
        mieszkanie tym większy upust albo ci dadzą miejsce postojowe gratis
        tak jak mieli w promocji albo ci może pod budynkiem z garażu zejdą z
        ceny, albo dadzą za darmo jak kupisz 4 pokojowe największe tylko
        skąd kasę brać???
        • Gość: alibaba nowa strona www GANTA i opolskiej IP: *.e-wro.net.pl 15.05.08, 22:38
          www.gant.pl/CMS/Opolska/opis_inwestycji.html

NOWA STRONA INWESTYCJI NA ULICY OPOLSKIEJ Z FILMEM:)
    • Gość: m&m Re: Gant-ul.Opolska-BLOK 121 IP: *.lanet.net.pl 19.05.08, 18:41
      witajcie, czy ktos z Was zakupil mieszkanie w bloku nr 121?my jestesmy o krok od podpisania umowy,ale wciaz zastanawiamy sie czy te pokoje nie beda za waskie i za ciemne.Moze komus udalo sie tam np wejsc :D i zobacyzc jak wygladaj te mieszkanka?dziekuje za wszelkie informacje!
      • Gość: GOŚĆ Re: Gant-ul.Opolska-BLOK 121 IP: *.e-wro.net.pl 19.06.08, 18:48
        ZAPRASZAM WSZYSTKICH DO NOWEGO FORUM POSWIĘCONEGO INWESTYCJI GANTA
        WE WROCŁAWIU PRZY UL. OPOLSKIEJ ZDJĘCIA, KOMENTARZE, INFORMACJĘ Z
        BIURA SPRZEDAŻY!!!!!

www.teczowe-osiedle.pl/
      • Gość: j. Re: Gant-ul.Opolska-BLOK 121 IP: *.tktelekom.pl 28.07.08, 23:22
        lepiej kup sobie gdzie indziej!!!!!przynajmniej nie bedziesz truł życia
        miejscowym>>>>
        • Gość: lolipop Re: Gant-ul.Opolska-BLOK 121 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 13:01
          jedni rezygnują a drudzy kupują, gant zszedł z cen, można
          negocjować, można wynegocjować miejsce parkingowe zewnętrze lub
          wewnętrzne, garaż. A w dodatku dają ci darmowy sprzęt AGD do kuchni
          i RTV do salonu. Teraz do każdego mieszkania dorzucają klimatyzację
          gratis wraz z montażem.

www.gant.pl/CMS/promocje/promocje.html
          Wiem że ,nie którzy klienci próbują wynegocjować darmowy serwis
          klimatyzacji. To też jest plus.

• Gość: ala Re: Gant-ul.Opolska-BLOK 121 IP: *.e-wro.net.pl 30.07.08, 18:26
            Na stronie Ganta w cenniku mieszkań małe zmiany...
            Jest czasem troszkę taniej, większość cen mieszkań pozostała bez
            zmian... ale jednak
            na parterze w klatce A chyba, 123, mieszkanie potaniało z 236 na
            225. Jest kilka takich przypadków.
            Myślałam, ze te mieszkania są tak tanie, ze tańsze nie będą.
            pozdrawiam
            • Gość: kk Re: Gant-ul.Opolska-BLOK 121 IP: 79.97.244.* 30.07.08, 18:38
              nie sprzedali 45% mieszkan !!! tylko frajer teraz by kupil. To sie MUSI skonczyc
              dobra promocja/obnizka bo inaczej przez nastepne 5 lat beda te mieszkania sprzedawac
              • Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska-BLOK 121 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 22:25
                Sprzedali 75% mieszkań, a 18% jest zarezerwowanych,
                • Gość: zaje Re: Gant-ul.Opolska-BLOK 121 IP: *.nsn-inter.net 17.09.08, 08:40
                  jestes bliski prawdy
                  w 121 jest wolnych prawie 28% i czesc jest zarezerwowana, czyli sprzedali kolo 60%
                  • Gość: BB Re: Gant-ul.Opolska-BLOK 121 IP: 86.47.47.* 17.09.08, 11:41
                    Przeciez nie beda tych mieszkan sprzedawac przez nastepne 5 lat wiec by sie ich
                    pozbyc obniza cene- jest to logiczne.
                  • Gość: zaje Re: Gant-ul.Opolska-BLOK 121 IP: *.nsn-inter.net 17.09.08, 12:42
                    No ale popatrzylem dalej na ich stronke i moge pogratulowac GAntowi
                    Opolska w polowie sierpnia miala jeszcze 200 mieszkan nie sprzedanych, a dzis na
                    stronei widac ze sporo ponad 100 sprzedali, no to gratuluje, zostale same kichy
                    kolo 60 mieszkan - no to akcja promocyjna sie udala ;) jestem ciekaw jakie byly
                    ceny transakcyjne
    • Gość: koliberr Re: Gant-ul.Opolska IP: 78.152.205.* 30.07.08, 19:27
      a moze cos o Akme? jakies doswiadczenia z tym developerem?
      • Gość: Arek Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 12:37
        Oszust zawsze już pozostanie oszustem
        • Gość: tęczowyadmin Re: Gant-ul.Opolska IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.08, 18:29