glo1004 29.10.07, 23:34 Hej! co myślicie o inwestycji Ganta przy ul. Opolskiej? czy ktoś słyszał o sortowni śmieci, która ma powstać właśnie przy ul. Opolskiej? Nie wiecie, w którym miejscu? będę wdzięczna za wszelkie informacje:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: simsim Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 10:36 b.trudny (?) będzie wyjazd na ul. Opolską z tego budynku zwłaszcza rano, jednocześnie przez tory i zapchaną drogę bez sygnalizacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 11:30 wyzjad nieciekawy, a nie widać, żeby w bliskiej przysłości planowano poszerzenie jezdni w tym miejscu, chyba najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji byłaby sygnalizacja świetlna, bo inaczej wyjazd z osiedla będzie graniczył z cudem lub wymuszaniem pierszeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
glo1004 Re: Gant-ul.Opolska 01.11.07, 12:12 no fakt-wyjazd nieciekawy. A coś jeszcze jest niepokojącego tam:)? Odpowiedz Link Zgłoś
fido1979 Re: Gant-ul.Opolska 01.11.07, 15:00 Gant ma przy Opolskiej jedno z tańszych mieszkań we Wrocku. Dają miejsce postojowe pod chmurką gratis. Jeśli komuś wygodnie jest tam mieszkać, to czemu nie. Trzeba im też przyznać, że sposób płatności oferowany przez nich też jest ciekawy. System 10%-80%-10% może w przypadku niektórych pomóc naprawdę sporo obniżyć koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
glo1004 Re: Gant-ul.Opolska 01.11.07, 18:33 muszę trochę skorygować:) system płatności 10%-90% i niekoniecznie są to jedne z niższych cen. Trzeci blok wystartował z bardzo wysokimi jak na tą okolicę cenami, teraz obniżyli i rzeczywiście można się zastanawiać nad kupnem, chociaż tereny nie są szczególnie atrakcyjne.Słyszeliśmy też coś o wysypisku śmieci, które ma powstać przy Opolskiej, tylko nie wiem dokładnie, w którym miejscu.Niestety nie ma tak dobrze, żeby była nasika cena i piękna lokalizacja w jednym :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tachtachunow Re: Gant-ul.Opolska IP: *.wroclaw.mm.pl 06.01.08, 19:18 Jaka jest tam w tej chwili cena? Odpowiedz Link Zgłoś
andzialipka Re: Gant-ul.Opolska 10.10.09, 12:18 G prawda, nic nie ma u nich za darmo, miejsce kosztuje 6k, i nie ma ani jednego wolnego dla gości! Wszystko wysprzedane, jak by Kantowi na wino brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Gant-ul.Opolska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.11.07, 19:25 Ja właśnie kupiłem mieszkanie w ostatnim bloku. Opolska jest głośna ale na końcu osiedla jest już znacznie ciszej. A co do sortowni śmieci to nikt z Urzędu Miasta nie wie o takich planach. Ja mam nadzieję, że jest to plotka. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
glo1004 Re: Gant-ul.Opolska 01.11.07, 20:11 właśnie szukamy informacji o ewentualnej sortowni śmieci przy Opolskiej, ale nic nie znaleźliśmy. Może rzeczywiście to plotka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Gant-ul.Opolska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.11.07, 21:53 Właśnie dzisiaj dowiedziałem się od znajomych, którzy całe życie mieszkają na Księżu Wielkim, że sortowniaśmieci miała być planowana na terenie zajezdni autobusowej na Opolskiej. W chwili obecnej znajduje się tam jakaś firma produkująca maszyny i sortowni nie będzie:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 20:28 w Siechnicach jest taniej i lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Re: Gant-ul.Opolska IP: *.as.kn.pl 01.11.07, 22:17 :) Taniej na pewno, ale czy lepiej to już zależy jakie kto ma potrzeby. Dla mnie nawet Radwanice były za daleko od Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 06.01.08, 16:29 witam zastanawiam sie nad kupnem mieszaknia w tej inwestycji, ma ktoś jakieś opinie albo ktoś już kupił tam mieszaknie? byłem na budowie trzeba powiedzieć ze wszystko idzie do przodu, trochę martwi mnie lokalizacja, hałas ul, opolskiej oraz bliskość pociągów ale z drugiej strony atrakcyjna cena jak na mieszkania we wrocławiu, z góry dzięki za wszystkie opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANDREW Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 07:18 Ja już zakupiłem mieszkanie w ostatnim budynku nr bogajże 129 -jest niski - 2 piętra a więc kameralny. Co do pociągów to raczej ich nie usłyszymy natomiast prawda jest, że ulica Opolska jest stosunkowo głośna ale w głębi osiedla hałas nie powinien zbytni przeszkadzać. W biurze Ganta dowiedziałem się, że w najbliższym czasie ma być przebudowa ul. Opolskiej co znacznie zmniejszy emisję hałasu. Inwestycja wydaje się być rozsądną- ceny jak na wrocław w miarę, do tramwaju 300m a dojazd tramwajem do Centrum to jedyne 15 min w godzinach szczytu. W dzisiejszcych czasach , kiedy to deweloperom zależy bardziej niż kupującym może warto byłoby na Gancie wymusić postawienie ekranów dźwiękoszczelnych przy budynku postawionym w sąsiedztwie ulicy. Pozdrawiam i zapraszam do wymiany poglądów na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 28.02.08, 10:11 Witam wszystkich serdecznie. Ja własnie zarezerwowałam mieszkanie na Opolskiej, ale zastanawiam sie jeszcze nad ul. Litewską (mieszkanie większe o 13 m, cena ta sama, ale blokowisko - niestety). Opolska - Ładna okolica z tyłu osiedla - domki jednorodzinne, na pewno nie powstanie żaden moloch przed oknami, nie słychać chałasu z głównej ulicy - sprawdzałam (ostatni blok 2 pietrowy)mogliby nie podsypywać ziemi pod balkony im wyżej parter tym lepiej. Oddanie budynków planowane na 30.09.2007 - na dzień dzisiejszy moze być 2 tyg.wcześniej. - Acha nie wiem czy zwróciliście uwage w umowie jest zapis ze nalezy w ciagu 60 dni wykonać podłączenie kuchenki, zlewozmywaka no i prac w łazience, jezeli się tego nie wykona to będzie kara w wysokości 5000 co o tym sądzicie? Bo ja nie zdąże z kuchnią i łazienką w 2 m-ce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 16:35 Może tam i pięknie ale chyba od tyłu, bo od przodu wygląda bardzo ciasno. Przecież to jest blokowisko !!! A jak z parkingami? Z zewnątrz wygląda jakby sąsiedzi mogli sobie zaglądać do okien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 28.02.08, 17:30 Wiem, że z przodu wygląda niezbyt zachęcająco, pomiędzy pierwszym a drugim blokiem jest wg. mnie wystarczajaca ilość miejsca (są tam przewidziane place zabaw) natomiast pomiędzy drugim a trzecim - odległość jest rzeczywiście za mała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 28.02.08, 17:33 zapomniałam o parkingach - są miejsca postojowe lub garaże do wykupienia - szczerze - nie znalazlam developera który buduje teraz z garażami i to zadecydowało o zakupie. Oczywiście są miejsca postojowe koło budynków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 19:54 Mam również rezerwację mieszkania w ostatnim bloku na Opolskiej i uważam,że to dobry wybór. Także myslałem o Litewskiej jednak przekonała mnie kameralna zabudowa Ganta. Litewska to betonowy moloch nie wspominając przy tym o codziennych udrękach komunikacyjnych. Na opolskiej do petli tramwajowej nie jest tak daleko zwłaszcza drogą prowadząca za budynkiem nr 129. Co do podłączenia kuchenki i odpływów to raczej norma, spotkałem się juz z zapisem, że po tym terminie deweloper na koszt lokatora zrobi te podłaczenia co z pewnościa wyjdzie drożej. Pozdrawiam sasiadkę i zapraszam do dalszych dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 28.02.08, 20:30 Z tego co się zdążyłam zorientować wykończenia o którym wspomniałam nie wykonuje developer, poinformowano mnie, że w mieszkaniach, które nie zostaną sprzedane - te prace będą wykonane przez developera. I właśnie martwi mnie ten termin - gdzie ja znajdę porządnego, nie zajętego fachowca w dobrej cenie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 20:43 Faktycznie te prace trzeba wykonac samemu ale to nie jest taki problem. W swoim wcześniejszym poście chciasłem jedynie powiedzieć, że inni deweloperzy w przypadku niedotrzymania tego terminu prace takowe wykonuja na koszt lokatora i zapewniam cię ,że słono sobie za to liczą. Mam namiary na solidną ekipę wykończeniowa i jakby co służe pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 28.02.08, 20:48 ok. Dziękuję. Jakoś damy radę - byle do września :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scarlet Re: Gant-ul.Opolska IP: 89.174.34.* 28.02.08, 21:17 witam, ja tez mam kupione mieszkanie w trzeciem bloku, mam pytanie o termin oddania mieszkań, czy coś się zmieniło?? ja w umowie mam zapisane że odbiór będzie w listopadzie, natomiast tu na forum mówicie o wrześniu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 21:22 Witam Z umowy wynika, że mieszkania oddadzą najpóźniej do końca listopada jednakże z uwagi na zaawanosowanie prac spowodowane także lekką zimą mieszkania mogą oddać juz we wrześniu - pozdrawiam tych z trzeciego bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Gant-ul.Opolska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.08, 22:53 Witam przyszłych sąsiadów ze 129. Rzeczywiście w umowie jest wskazany listopad jako data najpóźniejsza. Jest także zapis, że za zgodą kupującego mieszkanie można odebrać już od sierpnia (w zależności od terminu ukończenia budowy). A odnosząc się do terminu 60 dni na podłączenie kuchenki i urządzeń w łazience nie jest to wcale aż tak krótki termin. Da się to zrobić. Standard na rynku to termin od 60 do 90 dni. pozdrawiam piter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.08, 12:33 Witam sąsiada ze 129, bardzo pasowałby mi termin sierpniowy , ale ostatecznie wrzesień tez może być. Zapraszam do wymiany poglądów i spostrzeżeń - pozdrawiam Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
ropniak1 Re: Gant-ul.Opolska 12.03.08, 16:40 Witam, jestem o krok kupienia mieszkania w bloku 123- okna nie od ulicy i też cały czas myślę o szerokościach pokoi......teoretycznie będę to 310 i 280, ale w praktyce..... Pozdrawiam, być może wszystkich sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 12.03.08, 19:01 www.gunb.gov.pl/ Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. "§ 94. 1. W budynku wielorodzinnym szerokość w świetle ścian pomieszczeń powinna wynosić co najmniej: 1) pokoju sypialnego przewidzianego dla jednej osoby - 2,2 m, 2) pokoju sypialnego przewidzianego dla dwóch osób - 2,7 m, 3) kuchni w mieszkaniu jednopokojowym - 1,8 m, 4) kuchni w mieszkaniu wielopokojowym - 2,4 m. 2. W mieszkaniu co najmniej jeden pokój powinien mieć powierzchnię nie mniejszą niŜ 16 m2." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faust Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 08:13 Rozporządzenie ciekawe,ja kupuje mieszkanie 2 pokojowe 33,17m2 mam zamiar mieszkac tam sam,a jak za 2lata wprowadzi sie moja żona np,to co przyjdzie inspektor i nas wywalą?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczko Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 14:02 wiec kupiles mieszkanko C13 na pierwszym pietrze. to , ktore ja chcialem kupic. pod koniec pazdziernika mialem jeszcze wazna rezerwacje i gdy chcialem podpisac umowe to sie okazalo, ze to mieszkanie zostalo juz sprzedane. bardzo sie wtedy rozczarowalem i bylem strasznie wk... , gdyz zalezalo mi wlasnie na tym mieszkaniu. GANT sie tlumaczyl tym, ze mieli jakis problem w systemie przez pare dni i ze juz nic nie da sie z tym zrobic bo kto inny podpisal juz umowe. teraz wiem, ze to wlasnie Ty. oczywiście nie mam do Ciebie zadnych pretensji dzisiaj o to bo to zapewne nie Twoja wina. ostatecznie kupilem identyczne mieszkanie piewtro wyzej. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faust Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 15:16 Mozliwe, że zarezerwowali dla Ciebie moją rezerwację, ja dokonałem rezerwacji w I połowie października. Dzowniłem później do nich, żeby zlikiwdowali ze strony www status wolne,bo faktycznie mogliby kogoś wprowadzić w błąd i Ciebie wprowadzili. Pod koniec października to już było po mojej umowie przedwstępnej;) Pozdrawiam więc sąsiada,mam nadzieje, że nie będziesz mi zrzucał niczego na balkon, albo coś gorszego;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczko Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 18:10 tak szczerze mowiac to wtedy w pazdzierniku to tak pół zartem, pół serio mówilem sobie, ze ''tego'' z pod 13tki to napewno nie polubie, ale teraz juz inaczej mysle i z usmiechem na twarzy wracam do tego tematu. nie masz sie czego obawiac, nie bede dla Ciebie złośliwy i mam nadzieje, z sie polubimy. ewidentnie GANT zawinil rezerwujac dla mnie mieszkanie, ktore bylo wczesniej sprzedane. w tej chwili to juz dla mnie jest niewazne i nie zamierzam nikogo obwiniac. dawno juz o tym zapomnialem. mysle, ze na drugim pietrze tez bedzie mi sie dobrze mieszkalo. przynajmniej nikt mi nie bedzie po suficie chodzil i halasowal z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faust Re: Gant-ul.Opolska IP: *.centertel.pl 13.03.08, 20:23 To był oczywiście żart z mojej strony;) Także mam nadzieje, że będzie się nam dobrze mieszkało na ul. Opolskiej 129. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 11:52 Z ta sortownia smieci to moze sie komus pomylilo? Soortownia smieci powstala, ale na ul. szczecinskiej. Byc moze byly plany co do Opolskiej, ale skoro jest na Szczecinskiej (niedawno otwarta) to raczej nie bedzie na Opolskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyl Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 07:35 czy wiecie coś o firmie Kąty I, bo przecież z tą firmą podpisuje się umowę ,co w przypadku upadku tej spółki czy gant ponosi jakieś konsekwencje.odpisujcie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
carinanna Re: Gant-ul.Opolska = Tęczowe Osiedle 18.01.08, 19:43 Oferta firmy deweloperskiej "Gant". Więcej informacji oraz możliwość dyskusji na forum inwestycji, znajdziecie tu: 500m.pl/mieszkanie1,1348.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Gant-ul.Opolska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.08, 11:49 Miały być dwie tego typu inwestycje.Sortownia TRANSFORMERSU{WPO jest na Szczecińskiej}ale ta koncepcja upadła.Druga to-kruszarnia gruzu rozbiórkowo-budowlanego naprzeciw byłej zajezdni na Opolskiej.Obie upadły ale tak naprawdę nie były by uciążliwe.To samo z krematorium co miało powstać w niedalekich Radwanicach.Mieszkańcy Radwanic skutecznie je oprotestowali,nie dziwie się bo jest jakaś presja psychiczna że miało by się takie sąsiedztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polpol Re: Gant-ul.Opolska IP: *.e-wro.net.pl 14.02.08, 22:50 www.radioram.pl/articles/view/4968/ulica-krakowska-we-wroclawiu-przestanie-straszyc Ulica Krakowska we Wrocławiu przestanie straszyć Remont jednej z głównych dróg w mieście miał się rozpocząć jesienią, ale firma, która odpadła w przetargu, poskarżyła się do sądu. Sędzia oddalił odwołanie. - Teraz będzie można wreszcie zacząć - mówi Jolanta Pituła z zarządu dróg i utrzymania miasta. Robotnicy mogą zająć się zniszczoną ulicą prawdopodobnie już za trzy tygodnie. TA ULICA PROWADZI BEZPOŚREDNIO DO OPOLSKIEJ Z CENTRUM WROCŁAWIA ZOSTANIE WYMIENONA CAŁA JEZDNIA I CZĘŚĆ TOROWISKA, TAK ŻE PODRÓZ DO MIASTA ZAMIENI SIĘ Z PĘTLI 5 W PRZEJAŻDZKE A W PLANIE ZAGOSPODAROWANIA MIASTA LINIA TRAMWAJOWA MA BYC PODCIAGNIETA DALEJ NA OPOLSKA AZ DO RADWANIC WIEC PIERWSZY PRZYSTANEK ZA PĘTLĄ TO BĘDZIE GANT, ALE NA TO JESZCZE MUSIMY POCZEKAC 4 LATA AŻ OPOLSKA BĘDZIE 2PASMOWĄ WYJAZDÓWKĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emb Re: Gant-ul.Opolska IP: *.nsn.uu3.net 28.02.08, 17:16 Opolska nie będzie poszerzana. Tak usłyszałem w urzędzie miejskim. Nie jest w interesie Wrocławia budowanie dróg dla mieszkańców wiosek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek dobra rada Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 19:58 Dobra rada - w przyszłości w Urzędzie Miejskim rozmawiaj z zatrudnionymi tam urzednikami a nie podsłuchuj mniej rozgarnniętych interesantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emb Re: Gant-ul.Opolska IP: *.nsn.uu3.net 29.02.08, 14:28 jesli uwazasz szefa departamentu za nierozgarnietego interesanta to juz twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 20:51 Pogratulować znajomości z szefem departamentu który nie wie, że Opolska znajduje się w rejonie administracyjnym Wrocławia. Marnie wróżę temu miastu na przyszłość. Przy okazji pytanie Czy Maślice to już Wrocław? - Bo nie wiem czy stadion wybudują w mieście czy na wiosce??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLPOL Re: Gant-ul.Opolska IP: *.e-wro.net.pl 06.03.08, 22:22 invest.wroclaw.pl/news,73,co_z_ta_krakowska.html Co z tą Krakowską? Dodano: 11:15 06-03-2008 • Dodał: Jarek • Źródło: wroclaw24.net Będzie remont jednej z najbardziej dziurawych ulic w Europie. Prace mają ruszyć jeszcze w marcu. Do Zarządu Dróg i Utrzymania Miasta dotarł wreszcie na piśmie ogłoszony 14 lutego wyrok sądu gospodarczego we Wrocławiu. Umożliwi to podpisanie umowy między miastem a wykonawcą, a w rezultacie rozpoczęcie prac remontowych. Przetarg na remont ulicy rozstrzygnięty został w październiku ubiegłego roku. Zadecydowano wtedy, że prace przeprowadzi konsorcjum firm Heilit + Woerner, Strabag i Polski Asfalt. Wynik przetargu oprotestowali jednak pozostali uczestnicy. Kiedy ZDIK a następnie Urząd Zamówień Publicznych odrzucił odwołanie, konsorcjum firm Ziajka Zbigniew Przedsiębiorstwo Drogowe i Dromet zaskarżyło decyzję do sądu. 14 lutego sąd gospodarczy we Wrocławiu ogłosił wyrok zatwierdzający wcześniejszą decyzję komisji przetargowej ZDIKu. Aby jednak zarząd mógł podpisać umowę z wykonawcą, sąd musiał przesłać mu swoją decyzję na piśmie. Po podpisaniu umowy, nadzór nad realizacją inwestycji przejmie nowo powstała spółka miejska Wrocławskie Inwestycje. Przewidywany czas rozpoczęcia prac to przełom marca i kwietnia. -Wszystkim nam zależy, żeby nastąpiło to jak najszybciej – mówi Ewa Mazur, rzecznik Zarządu Dróg i Utrzymania Miasta. – Przebudowa ma potrwać 13 miesięcy i musi zostać ukończona zanim ruszą prace na ulicy Pułaskiego. Rok w jedną stronę - Dopóki nie podpiszemy umowy, nie możemy podać konkretnych informacji dotyczących terminów i etapowania prac - twierdzi Mazur. - Jeśli będziemy się trzymać wcześniejszych ustaleń, pierwszy etap remontu obejmie pas jezdni prowadzący w stronę centrum miasta oraz torowisko. Wjeżdżający do Wrocławia od strony ulicy Opolskiej będą zmuszeni do korzystania z objazdu, najprawdopodobniej przez ulice Armii Krajowej, Hubską i Pułaskiego. Na czas remontu tramwaje zostaną zastąpione przez komunikację autobusową. Co się zmieni? Szerokość drogi pozostanie taka sama, ale uciążliwą i zniszczoną kostkę zastąpi nawierzchnia bitumiczna. Powstaną perony przystankowe, a przy skrzyżowaniu z ulicą Na Niskich Łąkach ekran akustyczny, chroniący przed hałasem pobliską szkołę. – Chociaż Krakowska jest uznawana za najgłośniejszą ulicę we Wrocławiu, to ze względu na małą ilość budynków mieszkalnych nie zachodzi potrzeba stawiania większej ilości takich ekranów – dodaje Ewa Mazur. Lecą klucze Wrocławianie, którzy muszą codziennie przejeżdżać ulicą Krakowskiej, powoli tracą cierpliwość. Na remont czekają już wiele lat. Każdy kolejny dzień zwłoki odczuwają bardo dotkliwie. – Urwane tłumiki, obtłuczone zawieszenia, zgubione koła – to tylko kilka problemów wymienianych przez Wojciecha Micacha, pracownika warsztatu samochodowego na Krakowskiej. Ponadto korki, brak przejść dla pieszych i hałas. – W godzinach szczytu klucze same spadają nam z wieszaków – skarży się. Jaką sytuację przewiduje podczas remontu? – Będzie tragedia. Ale niech już zaczną. KRAKOWSKA DO REMONTU LEPSZY DOJAZD DO OPOLSKIEJ Z CENTRUM!!! NAWET TRAMWAJEM ALE TO ZA KILKANAŚCIE MIESIĘCY NARAZIE TRZEBA BĘDZIE SIĘ MĘCZYĆ I ZWŁASZCZA BĘDZIE TO UCIĄŻLIWE JAK BĘDĄ ODBIORY I MEBLOWANIE.CZŁOWIEK NA ZBYTY PYSK BĘDZIE LECIAŁ ZOBACZYĆ CO EKIPA ROBI ALBO ODEBRĆ MEBLE KAFELKI A TU KOREK I CIĘZKO BĘDZIE SIĘ DOSTAĆ NA OPOLSKĄ Z CENTRUM Odpowiedz Link Zgłoś
patiiraf Re: Gant-ul.Opolska 02.03.08, 18:17 Witamy wszystkich przyszłych sasiadów.My kupilismy mieszkanko w budynku 123.Jesteśmy dobrej myśli i czekamy na wszelkie informacje o postępach prac :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 19:09 W biurze Ganta powiedziano mi, że osiedle będzie ogrodzone i monitorowane - wie ktoś coś na ten temat??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Gant-ul.Opolska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.08, 20:09 W momencie kupna mieszkania (listopad 2007) Gant zastanawiał się ogrodzeniem osiedla. Decyzja na TAK zapadła na początku br. roku. W ubiegłą niedzielę na targach mieszkaniowych w NOT potwierdzona została ta informacja. Nowościa jest dla mnie monitoring bo tego Gant nie potwierdzał jeszcze tydzień temu. pzdr piter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 20:30 Podczas rozmowy w biurze Ganta ( na początku lutego ) przekazano mi, że osiedle będzie ogrodzone przystosowane do monitoringu i tylko od mieszkańców osiedla - wspólnoty będzie zależał fakt uruchomienia monitoringu. Domyślam się,że chodzi o koszty z tym związane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolska 129 Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 10:47 witam, ja zakupiłem mieszkanie w budynku nr 129. To, że obiekty będą ogrodzone widziałem, natomiast nic nie było wiadomo o monitoringu. Jeżeli będzie to zalezne od wspólnot mieszkaniowych to wydaje mi się, że warto wynajac jakąś firmie, która będzie zajmowała się ochroną obszaru, będa to na prawdę niskie kwoty na tyle osób, a będziemy czuli się bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 12:04 Popieram kolegę, koszt wynajęcia firmy, w tym gścia który będzie otwierał szlaban, po przeliczeniu na mieszkańców osiedla będzie znikomy. Jak już wcześniej pisałem poinformowano mnie w Gancie, że to od wspólnoty będzie zależał monitoring natomist firma ma oddac budynki przystosowane do monitoringu tj. wyposażone w niezbędne instalacie. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 04.03.08, 10:56 tez orzygladam sie tej inwestycji ale tylko pod warunkiem ze bedzie grodzona bo okolica niestety..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolska 129 Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 11:01 Okolica taka sama jak i wszędzie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 04.03.08, 11:05 jesli za standard uzdamy porozbijane butelki na ulicy to tak :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolska 129 Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 12:16 Nie wiem o czym piszesz, ale argument conajmniej smieszny, widzialem robite butelki w Rynku we Wrocławiu i co w związku z tym? Nic. Nie będę pisał o wszechobenych w całym miescie, okolicy i kraju psich kupach. Często jezdze opolską, jakoś nie widziałem stojacych masowo na poboczach pojazdów, z przebitymi kołami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 04.03.08, 12:30 Monitoring musi być. Mój znajomy opowiadał, że jakiś czas temu złodzieje spenetrowali 16 samochodów w parkingu podziemnym (miejsca postojowe) oczywiście nikt nic nie słyszał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolska 129 Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 08:29 Wprowadzimy sie wszysyc trzeba bedzie za rok lub troche wczesniej zrobic jakies zebranie mieszkancow Tęczowego Osielda;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 09:18 Myślę, że zebranie zrobimy jeszcze w tym roku w sprawie monitoringu natomiast z pewnością będa i tacy którzy będą się chcieli spotkać w okresie odbioru mieszkań aby przegadać niektóre istotne sprawy bo z pewnością takowe się znajdą. Mam nadzieję, że dzięki temu forum łatwiej będzie się nam skrzyknąć. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 05.03.08, 09:32 Ja nadal czekam na dokładne potwierdzenie wymiaru garażu, mam nadzieję, że zmieszczę tam swoje kombi - bo inaczej nici z mieszkania :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancz Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 22:18 Czy ktoś wie czy miejsca parkingowe oferowane przez Ganta beda miały tzw. zamykany słupek? - inni deweloperzy takie oferuja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancz Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 17:44 Byłem na budowie, maluja juz elewacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLPOL Re: Gant-ul.Opolska IP: *.e-wro.net.pl 06.03.08, 22:24 invest.wroclaw.pl/news,73,co_z_ta_krakowska.html Co z tą Krakowską? Dodano: 11:15 06-03-2008 • Dodał: Jarek • Źródło: wroclaw24.net Będzie remont jednej z najbardziej dziurawych ulic w Europie. Prace mają ruszyć jeszcze w marcu. Do Zarządu Dróg i Utrzymania Miasta dotarł wreszcie na piśmie ogłoszony 14 lutego wyrok sądu gospodarczego we Wrocławiu. Umożliwi to podpisanie umowy między miastem a wykonawcą, a w rezultacie rozpoczęcie prac remontowych. Przetarg na remont ulicy rozstrzygnięty został w październiku ubiegłego roku. Zadecydowano wtedy, że prace przeprowadzi konsorcjum firm Heilit + Woerner, Strabag i Polski Asfalt. Wynik przetargu oprotestowali jednak pozostali uczestnicy. Kiedy ZDIK a następnie Urząd Zamówień Publicznych odrzucił odwołanie, konsorcjum firm Ziajka Zbigniew Przedsiębiorstwo Drogowe i Dromet zaskarżyło decyzję do sądu. 14 lutego sąd gospodarczy we Wrocławiu ogłosił wyrok zatwierdzający wcześniejszą decyzję komisji przetargowej ZDIKu. Aby jednak zarząd mógł podpisać umowę z wykonawcą, sąd musiał przesłać mu swoją decyzję na piśmie. Po podpisaniu umowy, nadzór nad realizacją inwestycji przejmie nowo powstała spółka miejska Wrocławskie Inwestycje. Przewidywany czas rozpoczęcia prac to przełom marca i kwietnia. -Wszystkim nam zależy, żeby nastąpiło to jak najszybciej – mówi Ewa Mazur, rzecznik Zarządu Dróg i Utrzymania Miasta. – Przebudowa ma potrwać 13 miesięcy i musi zostać ukończona zanim ruszą prace na ulicy Pułaskiego. Rok w jedną stronę - Dopóki nie podpiszemy umowy, nie możemy podać konkretnych informacji dotyczących terminów i etapowania prac - twierdzi Mazur. - Jeśli będziemy się trzymać wcześniejszych ustaleń, pierwszy etap remontu obejmie pas jezdni prowadzący w stronę centrum miasta oraz torowisko. Wjeżdżający do Wrocławia od strony ulicy Opolskiej będą zmuszeni do korzystania z objazdu, najprawdopodobniej przez ulice Armii Krajowej, Hubską i Pułaskiego. Na czas remontu tramwaje zostaną zastąpione przez komunikację autobusową. Co się zmieni? Szerokość drogi pozostanie taka sama, ale uciążliwą i zniszczoną kostkę zastąpi nawierzchnia bitumiczna. Powstaną perony przystankowe, a przy skrzyżowaniu z ulicą Na Niskich Łąkach ekran akustyczny, chroniący przed hałasem pobliską szkołę. – Chociaż Krakowska jest uznawana za najgłośniejszą ulicę we Wrocławiu, to ze względu na małą ilość budynków mieszkalnych nie zachodzi potrzeba stawiania większej ilości takich ekranów – dodaje Ewa Mazur. Lecą klucze Wrocławianie, którzy muszą codziennie przejeżdżać ulicą Krakowskiej, powoli tracą cierpliwość. Na remont czekają już wiele lat. Każdy kolejny dzień zwłoki odczuwają bardo dotkliwie. – Urwane tłumiki, obtłuczone zawieszenia, zgubione koła – to tylko kilka problemów wymienianych przez Wojciecha Micacha, pracownika warsztatu samochodowego na Krakowskiej. Ponadto korki, brak przejść dla pieszych i hałas. – W godzinach szczytu klucze same spadają nam z wieszaków – skarży się. Jaką sytuację przewiduje podczas remontu? – Będzie tragedia. Ale niech już zaczną. KRAKOWSKA DO REMONTU LEPSZY DOJAZD DO OPOLSKIEJ Z CENTRUM!!! NAWET TRAMWAJEM ALE TO ZA KILKANAŚCIE MIESIĘCY NARAZIE TRZEBA BĘDZIE SIĘ MĘCZYĆ I ZWŁASZCZA BĘDZIE TO UCIĄŻLIWE JAK BĘDĄ ODBIORY I MEBLOWANIE.CZŁOWIEK NA ZBYTY PYSK BĘDZIE LECIAŁ ZOBACZYĆ CO EKIPA ROBI ALBO ODEBRĆ MEBLE KAFELKI A TU KOREK I CIĘZKO BĘDZIE SIĘ DOSTAĆ NA OPOLSKĄ Z CENTRUM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 07:35 W sumie to dobra wiadomość, w końcu remont tych ulic planowany był od dawna. A co do dojazdu to w sumie od stronu Bielan nie jest on taki zły.Może zdążą przed oddaniem mieszkań??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolska 129 Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 09:30 Dzowniłem do Ganta, niebawem ma być dzień otrwary, będzie można wejść do swojego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczko Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 14:10 Witam i gorąco pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów z Opolskiej 129 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Gant-ul.Opolska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.08, 19:30 Oprócz drzwi otwartych, można już się umawiać z przedstawicielem dewelopera i razem wchodzić do swojego mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.08, 20:04 A da radę przejść do mieszkania bo podobno na budowie straszne błoto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Gant-ul.Opolska IP: 194.146.120.* 11.03.08, 16:58 Ja jeszcze na budowie nie byłem więc nie mam pojęcia czy jest tam duże błoto. Mam zamiar wybrać się po świętach wielkanocnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 11.03.08, 20:16 A ja widziałam moje potencjalne mieszkanie od wewnatrz, najmniejszy pokój ma mniej szerokosci niz 2,2m - wg mnie bubel jest jeszcze jeden - zwróciliście uwage na pion rur biegnacy w kuchni w ostatniej bramie w mieszkaniu 3 pokojowym - uniemożliwia on optymalne wykorzystanie powierzchni kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Gant-ul.Opolska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.08, 20:34 Dzisiaj dowiedziałem się w Gancie, że termin na oglądanie mieszkań został ustalony na 18 kwietnia. Należy zadzwonić do nich przed 18 kwietnia i umówic się na konkretną godzinę. Następne drzwi otwarte planują dopiero w lipcu. Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scarlet Re: Gant-ul.Opolska IP: 89.174.34.* 10.04.08, 21:35 witam,czy podczas dnia otwartego będzie możliwość obejrzenia mieszkań we wszystkich budynkach?czy tylko w 123?pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Gant-ul.Opolska IP: 194.146.120.* 11.04.08, 15:53 Ja mam kupione mieszkanie w budynku 129 i zapewniono mnie, że będę mógł wejść do swojego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scarlet Re: Gant-ul.Opolska IP: 89.174.34.* 12.04.08, 12:30 dzięki za info pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczko Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 12:34 Jestem ciekaw, kto Cie zapewniał. Obys sie nie zdziwil, bo z tego co ja wiem to 18 kwietnia beda dostepne do obejrzenia tylko mieszkania w budynku 123. I nic sie raczej w tej kwestii nie zmieni do piatku (dzwonilem przed chwila do GANTA). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Gant-ul.Opolska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.08, 18:51 Dzięki za info. Dzisiaj potwierdziłem możliwość oglądania mieszkań tylko w budynku 123. Reszta zostanie udostępniona "może za miesiące". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczko Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 20:01 jakoś to będzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 11.03.08, 20:19 Nie łam się, zawsze możesz zmienić samochód na mniejszy :) albo ściągać zderzak przed parkowaniem - mi brakuje 13 cm :( a tak na serio mierzyłeś swój samochód - może sie zmieści... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 00:14 wydaje mi się, że są to jedynie miejca postojowe otwarte w ogólnym garażu, a więc uniemożliwiające przetrzymywanie rowerów, opon itp. - stąd mniejsza szerokość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faust Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 08:28 Może ktos podać Dz.U. tego rozporządzenia? W PRL tak było, że robiono jakieś normy w wielkości mieszkań. Jak to sypialnia na jendą osobę, a jak będą spały tam dwie lub więcej osób to kogoś zamkną??:D Jakieś głupoty ktoś gada;)Ja będę mieszkał po 13;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczko Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 20:18 Andrew, z tego co widze to bedziemy ''sąsiadami'', zapraszam Ciebie oraz innych zainteresowanych mieszkańców na dyskusje oraz wymiane spostrzeżeń odnośnie inwestycji na Opolskiej 129, mój nr gg 6742571 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: Gant-ul.Opolska IP: *.korbank.pl 19.04.08, 19:01 Powiedziano mi,ze miejsca postojowe beda mialy zamkniecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczko Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 14:22 ja garaż już wykupiłem (Opolska129). jezeli chodzi o wymiary to szerokosc 2,86m długość 4,76m wysokość 2,90m. Garaży ma byc zaledwie kilka na blok , wiec radze sie pospieszyć z zakupem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 10.03.08, 20:25 Wiem, znam te wymiary ale właśnie chodzi o to że jest za krótki - będzie problem z samochodem typu combi :( poza tym z tego co się orientuję to wymiary garażu to min. 3x6 więc jak można sprzedawać miejsce postojowe jako garaż. Wiem, nie muszę go kupować, ale jak nie kupię to gdzie będe trzymac np. opony zimowe przecież nie ma piwnicy... nadal czekam na odpowiedź z Ganta - może cos uda się zrobić z tym garażem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczko Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 21:38 hm... z tym garażem to rzeczywisćie nieciekawie, jesli Twoje auto tam sie nie zmiesci to moje również. mam nadzieje, ze jakos rozwiąże sie ten problem. mam zamiar wybrać się w tym tygodniu na teren budowy i zobaczyć jak to wszystko wygląda w rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 10.03.08, 21:56 W tym garażu nie zmieści się większość dużych combi, nie wpominając o rowerach, oponach, choince itp. rzeczy. W moim przypadku garaż jest priorytetem - chociażby dlatego, że nie ma piwnicy. Wymiary znane mi były wcześniej, dlatego czekam na ostateczny pomiar na budowie długości i szerokości garaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 10.03.08, 22:07 A tak na marginesie, jak zobaczylismy to mieszkanie i że ma jeszcze garaż, to chcielismy je natychmiast kupić. Teraz gdy ochłoneliśmy dostrzegamy w tej inwestycji kilka błędów w projekcie. Chociażby wielkość tego "nieszczęsnego garażu". Ponadto przeczytałam w Rozporządzeniu Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 r. że zgodnie z § 94. punkt 1. W budynku wielorodzinnym szerokość w świetle ścian pomieszczeń powinna wynosić co najmniej: 1) pokoju sypialnego przewidzianego dla jednej osoby - 2,2 m, a w najmniejszym pokoju (mieszkanie 3 pokojowe) ma ok 2 m szerokości - nie wiem czy ktoś zwrócił na to uwage?? Tak więc inwestycja nie jest już tak super atrakcyjna szczegolnie za tą cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 23:42 Jeśli jest tak jak piszesz to jak urząd odbierze ten budynek zgodnie z prawem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 11.03.08, 08:11 Właśnie się też nad tym zastanawiałam, specjalistą w tej dziedzinie nie jestem - po prostu takie info znalazłam w tym rozporządzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolska 129 Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.08, 15:04 Nie wiem, ale w PRL budowalo sie duzo wezej,wiec nie wiem jak ma sie to do chwili obecnej. Sprawdzalem na planie w moim mieszkaniu pokoj najmniejszy bedzie szerszy. Ktos kupił mieszkanie z węższym pokojem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolska 129 Re: Gant-ul.Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.08, 15:05 Gant buduje nie od dzis, wydaje mi sie, ze nie zrobiliby takiego bubla;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kant Re: Gant-ul.Opolska IP: *.e-wro.net.pl 12.03.08, 20:31 www.gant.pl/opolska/realizacja/opolska53_3_08.jpg jak malowane:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kant Re: Gant-ul.Opolska IP: *.e-wro.net.pl 12.03.08, 20:32 www.gant.pl/opolska/realizacja/opolska54_3_08.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goorek Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 22:48 Witam i pozdrawiam wszystkich potencjalnych sąsiadów bloku 123, klatki A :) czy ktoś może powiedzieć coś o tej "wizytacji" własnego mieszkania, można się umawiać z przedstawicielem ganta pojedynczo czy konieczna jest większa ekipa? bardzo ich trzeba "wymęczyć"? w końcu to jeszcze teren budowy:) z tego co ostatnio widziałem na miejscu to jest spore błotko ale do środka sie można pewnie jakoś dostać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 08:38 Ponoć "zwiedzać" mieszkania w bloku 123 można będzie w kwietniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Gant-ul.Opolska IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.03.08, 14:24 Mieszkania można będzie oglądać pojedynczo. Wystarczy się umówić z przedstawicielem Ganta (ponoć za Opolską odpowiedzialny jest Pan Przemek). Ja szykuję się na wizytację w pierwszej połowie kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris32 Re: Gant-ul.Opolska: uważajcie na problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 14:35 Gant ma problemy z oddaniem bloku przy Kaszubskiej. Kolega, który kupił tam mieszkanie czeka na akt notarialny już rok. Ignorują jego prośby. Po prostu sie nie odzywają. Manipulują danymi itp. Dużo usterek. Przypilnujcie sobie aktów notarialnych. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty-you Re: Gant-ul.Opolska 21.03.08, 21:05 Gość portalu: zuzia napisał(a): > Monitoring musi być. Mój znajomy opowiadał, że jakiś czas temu > złodzieje spenetrowali 16 samochodów w parkingu podziemnym (miejsca > postojowe) oczywiście nikt nic nie słyszał. NAJGORSZE JEST TO żE WłASNIE W TEJ OKOLICY ZłODZIEJ CHCąC UKRAść SAMOCHóD - UKRADL RAZEM Z DZIECKIEM W FOTELIKU (KIEDY MATKA DZIECKA NA CHWILKE WYSIADłA Z SAMOCHODUU!!) NA SZCZESCIE GDY SIE ZORIENTOWAL PORZUCIL SAMOCHOD KILKA METROW DALEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 07:14 Jakie to ma znaczenie skoro złodziej był ze Starego Miasta???. Tak w ogóle to niestety okazja czyni złodzieja a tej tu nie brakowało, co to w ogóle za matka która " na chwilkę wysiadła z samochodu" - pogratulować wyobraźni , jak mówią głupich nie sieją - sami rosną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faust Re: Gant-ul.Opolska IP: *.centertel.pl 27.03.08, 21:10 Witam, Gant ma jakieś problemy z przekazaniem właścicielom mieszkań aktów notarialny. Ktoś pytał się o co chodzi. Ja jutro zadzownie do Gant i poprosze o wyjaśnienia. Mam jeszcze inne pytanie, budynek zostanie odebrany po tym jak zainstalujemy sanitariaty, bedziemy mieli na to 60 dni. Co natomiast z mieszkaniami niesprzedanymi? Pytał się ktoś o to. Kurde mam coraz więcej pytań, a Kaszubksza mnie zaniepokoiła, odsyłam do ich forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 27.03.08, 22:26 Z tego co ja się dowiedziałam w Gant, poinformowano mnie, że mieszkania nie sprzedane - będa wykończone na koszt developera. Ja już zrezygnowałam z Ganta... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faust Re: Gant-ul.Opolska IP: *.centertel.pl 27.03.08, 23:04 Zrezygnowałaś tzn? Ale nie miałaś chyba podpisanej umowy przedwstepnej,prawda? I na jakiego developera sie zdecyodwalas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Gant-ul.Opolska IP: *.lanet.net.pl 28.03.08, 18:37 Mało brakowało a podpisalibyśmy umowę, mieliśmy tylko rezerwacje lokalu, którą przedłużalismy, głównie z powodu garażu zrezygnowalismy, ale też projekt mieszkania wzbudził nasze wątpliwości pisałam o tym poniżej - głównie chodziło o niefunkcjonalną kuchnię. A mieszkania ciagle szukam, uważam że jest dużo ofert na rynku i naprawdę jest w czym przebierać - trzeba tylko znaleźć... poza tym uważam że ceny mogą trochę spaść więc poczekam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolipop Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 13:00 jedni rezygnują a drudzy kupują, gant zszedł z cen, można negocjować, można wynegocjować miejsce parkingowe zewnętrze lub wewnętrzne, garaż. A w dodatku dają ci darmowy sprzęt AGD do kuchni i RTV do salonu. Teraz do każdego mieszkania dorzucają klimatyzację gratis wraz z montażem. www.gant.pl/CMS/promocje/promocje.html Wiem że ,nie którzy klienci próbują wynegocjować darmowy serwis klimatyzacji. To też jest plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gant-ul.Opolska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.08, 15:45 Mieszkam od 2,5 roku w tej okolicy i z dużym zainteresowaniem przyglądam się powstawaniu Tęczowego Osiedla. Cieszę sie bardzo, ze rosną nowe, kolorowe budynki, bo dzięki temu będzie ładniej, bardziej miejsko, no i zostaną rozebrane szpetne komórki na podwórku jednej z kamienic. Może tez niektórzy przestaną wieszać pranie na podwórku, co się niestety zdarza. Co do bezpieczeństwa, to z całą stanowczością stwierdzam, że do tej pory nikt mi nie przebił opon w samochodzie (przeciwnie, sąsiad mnie powiadomił, ze zostawiłam włączone światła), nikt mnie nie okradł, napadł itp. Ja też nie tez nie dopuściłam się rzeczonych czynów. Mam nadzieję, ze i nowi lokatorzy Księża Wielkiego będą grzeczni:-) A propos rozbitych butelek, ich ilość nie dorównuje tym, które leżą w okolicach Rynku. Pozdrawiam Ta z drugiej strony ogrodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j... Re: Gant-ul.Opolska IP: *.tktelekom.pl 28.07.08, 23:17 Żałosne że chcecie mieszkać w mrówkowcach przy Opolskiej !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
luiza1003 Re: Gant-ul.Opolska 28.03.08, 03:23 Witam, jestem z Bydgoszczy i wlasnie przyjelam oferte pracy we Wroclawiu. Z zainteresowaniem obejrzalam oferte Ganta i przeczytalam Wasze posty... Pytanie: czy umowa przedwstepna nastepuje po rezerwacji, czy jest jednoznaczna z rezerwacja? Chodzi glownie o to, ile czasu mialabym na wplacenie 10% wartosci. Rozumiem, ze mieszkania oddawane sa w stanie deweloperskim, ktory obejmuje wszystko oprócz pomalowania ścian, białego montażu, ułożonych podłóg i stolarki wewnętrznej. Czy cos ominelam? Jeszcze jedno, ktos wspomnial, ze ulica Opolska jest b. chalasliwa - czy to jest ta ulica od strony zewnetrznej bloku 123? Z kolei jest malo miejsca pomiedzy blokami 125 i 129. Trudno tu o kompromis... Dlaczego na dzien dzisiejszy jest tak malo mieszkan sprzedanych w bloku 121? Czy ten blok rowniez oddany w tym roku? Dziekuje i pozdrawiam ~ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 09:28 Witam! 10 procent musisz wpłacić do miesiąca od chwili zawarcia rezerwacji.Mieszkania będa oddawane w stanie deweloperskim tak jak to opisałaś.Istotnie ulica Opolska jest hałaśliwa i jest to ta ulica przy budynku 123. Wybranie mieszkania jest swego rodzaju kompromisem pomiędzy ciszą a swego rodzaju ciasnotą pomiędzy budynkami 125 i 129. Budyne3k 121 jest stosunkowo dużym budynkiem i posiada wiele mieszkań jednopokojowych o powierzchni ok. 30m a te trudniej się sprzedają. Mieszkania 30 m - dwupokojowe zostały sprzedane stosunkowo szybko. Wszystkie bloki maja być oddane w tym roku. Jeżeli zrobisz rezerwację do końca marca możesz liczyć na bonusy w postaci darmowego wyposażenia ieszkaniw w sprzęt RTV i AGD - pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza1003 Re: Gant-ul.Opolska 28.03.08, 22:17 Dziekuje. Dzis dokonalam rezerwacji:) Mam pytanie, na planie mieszkania sa 2 wydzielone narożne prostokaty, jeden jest przy wannie, drugi w pokoju przy miejscu na szafe wnekową i trzeci w kuchni. Co to moze oznaczac? Z pewnoscia nie jest to miejsce na sprzet AGD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 07:44 Witam,te prostokąty o których piszesz z pewnością nie są miejscem na sprzęt AGD, podejrzewam,że są to zabudowane elementy mieszkania za którymi będą przebiegać instalacje c.o. itp. Ja w swoim mieszkaniu mam tak samo. Trzeba jednak przyzynać, że powierzchnie te nie są wliczane do metrażu. W przypaku kuchni trzeba będzie znależć dobrego projektanta który to "jakoś" zamaskuje - pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faust Re: Gant-ul.Opolska IP: *.centertel.pl 31.03.08, 19:01 Coś nieciekawego dzieje się przy Kaszubskiej. Mam nadzieje, że z oddaniem do urzytku naszej inwestycji nie będzie problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac POCIąG... IP: *.lanet.net.pl 15.04.08, 18:36 patrze na mapę i widzę, że niedaleko tego osiedla przebiega trasa kolejowa czy ktoś się orientuje jaka jest odległość od budynku 125? czy często tamtędy jeżdzą pociągi? oraz czy ktoś móglby opisać z której strony znajdują się bramy w budynku 125 i 121 ? z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: POCIąG... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.08, 19:18 Odległość jest stosunkowo duza i przejeżdzające pociągi nie powinny byc problemem dla uszu.Wszystkie klatki wejściowe do budynków są od strony ulicy Opolskiej - pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: IP: *.lanet.net.pl 16.04.08, 21:04 bramy od ulicy opolskiej dla budynku 123, 125, 129 ale jak to wygląda dla budynku 121? bramy skierowane są w stronę osiedla czy w stronę kamienic ? i najwazniejsze - jaki to kierunek ? północny-wschód czy północny zachód? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: IP: 194.146.120.* 17.04.08, 12:32 Dla budynku 121 bramy skierowane są na kamienice i bloki starego Księża Małego - czyli północny-wschód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystna Re: Budynek 121 IP: *.korbank.pl 19.04.08, 18:47 Na planie mieszkan tego budynku male mieszkania jednostronne sa od poludnowego zachodu sloneczne i od strony wejscia do klatek schodowych i halasu zapewne tu nie bedzie bo budynek dlugi i tylko miejsca parkingowe kolo budynku i garaze wewnatrz takze powinno byc spokojnie na mini osiedlu .Do tej pory jest promocja na sprzet RTV i AGD przy zakupach mieszkan ,z tego co mi mowiono prace budowlane ida szybciej niz sie spodziewano i budynki powininny byc oddane terminowo lub nawet wczesniej a czy beda jakies problemy z czyms to sie dopiero okaze przy odbiorach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLPOL Przedszkole IP: 156.17.122.* 25.04.08, 12:01 www.tf.pl/view.php?art=34874 Ponoć Gant chce w jednym z lokali usługowych przy Opolskiej chce otworzyć mini przedszkole. Taki projekt juz działa w jego inwestycji w Krakowie ponoć ma to być w pierwszym bloku ze względu na to że tam są duze powierzchnie użytkowe a z tyłu za blokiem jest plac zabawa a całość ma być ogrodzona. W ten sposób chcą zwabić potencjalnych nowych klientów młode małżenstwa z dziećmi. Pewnie ma być ograniczona ilość miejsc i z pierwszeństwem dla dzieci mieszkańców osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 125 Forum Opolskiej ze zdjęciami zapraszam IP: 156.17.122.* 25.04.08, 14:50 forum.investmap.pl/viewtopic.php?f=3&t=321 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyderca Re: Przedszkole IP: *.crowley.pl 25.04.08, 15:31 I gdzie niby te malzenstwa z dziecmi maja mieszkac? W 40metrowych 2pokojowych klitkach? A glownie takie lokale Gant na Opolskiej oferuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 16:00 Na 40m spoko 3 osoby moga zamieszkać, w końcu od czegoś trzeba zacząć. Idąc Twoim tokiem rozumowania 3 osobowa rodzina powinna mieć co najmniej 3 pokoje i 60m powierzchni, niestety takie rzeczy zdarzają się jedynie u jednego z operatoró sieci komórkowej. Jak mawiał Forrest Gump - nie raz po prostu kamieni brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyderca Re: Przedszkole IP: *.lanet.net.pl 25.04.08, 22:15 Mogą zamieszkać, ale prędzej czy później pojawi się problem za małej powierzchni. Dlatego lepiej od razu przecierpieć wyższą cenę, jakoś zakombinowac i kupić większe i mieć spokój. Takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolipop Re: Przedszkole-szyderca IP: *.e-wro.net.pl 25.04.08, 22:26 pojawi się i co!!!! sprzedasz puszki i dołożysz i kupisz nowe większe ,jak ktoś potrzebuje mieszkania a go nie stać to co, zadłuższysz się o ile ci dadzą kredyt i będziesz cały miesiąc kombinował żeby mieć na ratę. Lepiej mieć swoje małe M niż życie zszargane. I tak byś cały dzień musiał siedzieć w pracy i zarabiać na te raty bo na giełdę nie masz kasy żeby zainwestować, I co całe życie w Tesco i Biedronce będziesz się zywił bo oszczedzasz a spac mozna na 30-40 m bo i tak tylko podczas snu będziesz w domu bo tak cały czas w pracy. Jak ktoś jest kozak finansowy to nie kupuje na opolskiej tylkow Odra Tower albo Sky Tower lub u wingsów. Więc aktualne rozkłady mieszkań są robione pod klientów których stać na zakup takiego mieszkania z kredytu, a jak ktoś jest szlachcic bo mu duszno na 40 m to niech znika na ranczo za miasto tam też jest Tesco i Biedronka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Przedszkole-szyderca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 06:23 Nic dodać, nić ująć -C'est La Vie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gant Re: Gant-ul.Opolska IP: 193.239.59.* 26.04.08, 14:32 Odradzam każdemu kupno mieszkania od tej firmy i jakiejkolwiek spółki-córki Ganta. Klientów "Przy Kaszubskiej" zwodzą od roku z podpisaniem aktów notarialnych. Powód- brak pozwolenia na użytkowanie. To się nazywa profesjonalizm. Umowy konstruują w ten sposób, że za nic nie ponoszą odpowiedzialności. Powodzenia w wywalaniu pieniędzy na kolejne g. Ganta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczko Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 16:26 urzekła mnie Twoja historia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kil Re: Gant-ul.Opolska-wzory umów IP: *.e-wro.net.pl 08.05.08, 14:45 www.gant.pl/index.php?strona=artykuly_disp&id_kategorie=8 Wzor przedwstępnej umowy sprzedaży lokalu mieszkalnego na ul.opolskiej: - prawo własności gruntu www.gant.pl/artykuly/opolska%20u ... snosci.pdf - prawo wieczystego użytkowania gruntu www.gant.pl/artykuly/opolska%20umowa%20wieczyste%20uzytkowanie.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark13 Re: Gant-ul.Opolska IP: *.nsn-inter.net 09.05.08, 12:33 Witam wszystkich, Rowniez zastanawiam sie nad kupnem mieszkania w tej okolicy. Orientujecie sie moze czy ceny mieszkan na stronie internetowaj Gant'a sa do negocjacji? Ktos probowal? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalimata Re: Gant-ul.Opolska IP: *.e-wro.net.pl 09.05.08, 17:52 pewnie są zawsze jakiś procent możesz ztargować im większe mieszkanie tym większy upust albo ci dadzą miejsce postojowe gratis tak jak mieli w promocji albo ci może pod budynkiem z garażu zejdą z ceny, albo dadzą za darmo jak kupisz 4 pokojowe największe tylko skąd kasę brać??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alibaba nowa strona www GANTA i opolskiej IP: *.e-wro.net.pl 15.05.08, 22:38 www.gant.pl/CMS/Opolska/opis_inwestycji.html NOWA STRONA INWESTYCJI NA ULICY OPOLSKIEJ Z FILMEM:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m&m Re: Gant-ul.Opolska-BLOK 121 IP: *.lanet.net.pl 19.05.08, 18:41 witajcie, czy ktos z Was zakupil mieszkanie w bloku nr 121?my jestesmy o krok od podpisania umowy,ale wciaz zastanawiamy sie czy te pokoje nie beda za waskie i za ciemne.Moze komus udalo sie tam np wejsc :D i zobacyzc jak wygladaj te mieszkanka?dziekuje za wszelkie informacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Gant-ul.Opolska-BLOK 121 IP: *.e-wro.net.pl 19.06.08, 18:48 ZAPRASZAM WSZYSTKICH DO NOWEGO FORUM POSWIĘCONEGO INWESTYCJI GANTA WE WROCŁAWIU PRZY UL. OPOLSKIEJ ZDJĘCIA, KOMENTARZE, INFORMACJĘ Z BIURA SPRZEDAŻY!!!!! www.teczowe-osiedle.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j. Re: Gant-ul.Opolska-BLOK 121 IP: *.tktelekom.pl 28.07.08, 23:22 lepiej kup sobie gdzie indziej!!!!!przynajmniej nie bedziesz truł życia miejscowym>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolipop Re: Gant-ul.Opolska-BLOK 121 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 13:01 jedni rezygnują a drudzy kupują, gant zszedł z cen, można negocjować, można wynegocjować miejsce parkingowe zewnętrze lub wewnętrzne, garaż. A w dodatku dają ci darmowy sprzęt AGD do kuchni i RTV do salonu. Teraz do każdego mieszkania dorzucają klimatyzację gratis wraz z montażem. www.gant.pl/CMS/promocje/promocje.html Wiem że ,nie którzy klienci próbują wynegocjować darmowy serwis klimatyzacji. To też jest plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Gant-ul.Opolska-BLOK 121 IP: *.e-wro.net.pl 30.07.08, 18:26 Na stronie Ganta w cenniku mieszkań małe zmiany... Jest czasem troszkę taniej, większość cen mieszkań pozostała bez zmian... ale jednak na parterze w klatce A chyba, 123, mieszkanie potaniało z 236 na 225. Jest kilka takich przypadków. Myślałam, ze te mieszkania są tak tanie, ze tańsze nie będą. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Gant-ul.Opolska-BLOK 121 IP: 79.97.244.* 30.07.08, 18:38 nie sprzedali 45% mieszkan !!! tylko frajer teraz by kupil. To sie MUSI skonczyc dobra promocja/obnizka bo inaczej przez nastepne 5 lat beda te mieszkania sprzedawac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Gant-ul.Opolska-BLOK 121 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 22:25 Sprzedali 75% mieszkań, a 18% jest zarezerwowanych, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaje Re: Gant-ul.Opolska-BLOK 121 IP: *.nsn-inter.net 17.09.08, 08:40 jestes bliski prawdy w 121 jest wolnych prawie 28% i czesc jest zarezerwowana, czyli sprzedali kolo 60% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: Gant-ul.Opolska-BLOK 121 IP: 86.47.47.* 17.09.08, 11:41 Przeciez nie beda tych mieszkan sprzedawac przez nastepne 5 lat wiec by sie ich pozbyc obniza cene- jest to logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaje Re: Gant-ul.Opolska-BLOK 121 IP: *.nsn-inter.net 17.09.08, 12:42 No ale popatrzylem dalej na ich stronke i moge pogratulowac GAntowi Opolska w polowie sierpnia miala jeszcze 200 mieszkan nie sprzedanych, a dzis na stronei widac ze sporo ponad 100 sprzedali, no to gratuluje, zostale same kichy kolo 60 mieszkan - no to akcja promocyjna sie udala ;) jestem ciekaw jakie byly ceny transakcyjne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliberr Re: Gant-ul.Opolska IP: 78.152.205.* 30.07.08, 19:27 a moze cos o Akme? jakies doswiadczenia z tym developerem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Gant-ul.Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 12:37 Oszust zawsze już pozostanie oszustem Odpowiedz Link Zgłoś