da.killa 23.03.04, 05:53 W czym piszecie strony? Jakich przeglądarek używacie do testowania? da.killa PS. w sumie to zawsze mi brakowało forum o webolstwie. :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ted.allrightsreserved Re: narzędzia 23.03.04, 12:37 zdecydowanie notatnik ostatnio, dzieki edytorowi, ktory 'sam' formatuje tagi zafundowalem sobie godzine dodatkowego poprawiania w przypadku tabel i div posilkuje sie kompozytorem stron z mozilli - swietnie pokazuje rozklad testuje w IE i Mozilli, na wiecej przegladarek nie zgadza sie moj windoz Odpowiedz Link
da.killa Re: narzędzia 23.03.04, 14:45 Ja używam Quanty - bardzo dobry edytor do (X)HTML, CSS, PHP i paru innych rzeczy. Od razu z menedżerem projektów, uploaderem itp. Wygodny i wydajny. Niestety tylko pod Linuksa, ale innego systemu i tak nie mam :) Testuje strony pod Mozillą, Operą i IE 6.0 SP1 (odpalanym dzięki Wine). Ale IE nienawidzę - bardzo ograniczająca przeglądarka, która mało umie, a część tego co portafi robi źle. Wrrrrr! da.killa Odpowiedz Link
vviosna Re: narzędzia 23.03.04, 21:21 jak juz robie - to wylacznie w notatniku, znaczniki wklejajac wimmera a pozniej ctrl-c, clrl-v Odpowiedz Link
da.killa Re: narzędzia 24.03.04, 00:57 Notatnika? Nie lepiej sięgnąć po edytor, który pokoloruje kod, zapisuje we właściwym kodowaniu, podpowiada atrybuty itd.? nie jakiś klikator, tylko edytor tekstowy z ułatwiaczami - jakiś Zajączek czy Edytor Znaczników, żeby wymienić pierwsze lepsze dwa darmowe. Chyba, że tak się męczycie za jakieś straszne grzechy :) Odpowiedz Link
ted.allrightsreserved Re: narzędzia 23.03.04, 22:22 o tak:), stronka byla piekna w mozilli moje szczescie ulecialo po wlaczeniu IE, ramki ktore w mozilli sie zgrywaly w ie za cholere nie chcialy sie zmiescic Odpowiedz Link
gooser Re: narzędzia 05.05.04, 17:15 Pajączek 4.8.0 polecam :] bardzo wygodne narzędzie :] podgląd, kolorowanie znaczników, autokorekta niektórych słów, autouzupełnianie tagów itd. niestety trzeba mieć cracka :] -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=- gOOser® Hacking is not for Fun - Hacking is for Knowledge! Odpowiedz Link
da.killa Re: narzędzia 05.05.04, 20:26 gooser napisał: > niestety trzeba mieć cracka :] To ty jesteś hacker czy cracker? > -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=- Jednak cracker, hacker miałby porządny delimiter. da.killa Odpowiedz Link
rubeus Re: narzędzia 18.12.04, 21:17 darmowa alternatywa dla pajączka - Zajączek z amigo software... Funkcje prawie te same co w pajączku... Ale, że jestem : a) wygodnicki b) 99% tego co tworzę to galerie grafiki c) nie lubię bawić się w HTML'u Więc używam połączenia - generatora galerii z przeglądarki grafiki i frontpage'a :-p ... Wiem, że frontpage zostawia śmietnik w kodzie (a prawdziwi webmasterzy dążą do tego aby ich kod wyglądał nieskazitelnie i nie zawierał niczego co nie jest naprawdę potrzebne... ) ale jak na razie nie potrzeuję niczego lepszego... A ze wszekich statystyk generowanych przez stat4u.pl, wynika niezbicie, że 90% przeglądających moje strony używa IE... Odpowiedz Link