Dodaj do ulubionych

Jak zaczac

10.05.06, 16:23
Hej
Chce zalozyc dzialalnosc w oparciu o strone internetowa. Czy pomoglibyscie mi
w uporzadkowaniu mojej wiedzy na temat co dokladnie i jak (i za ile) mam
zrobic?

(1) Wykupilem domene(z koncowka .eu)
(2) chce zalozyc teraz strone, ktora byla by tam podczepiona. Jak/gdzie
wynajac server ile to moze kosztowac? Potrzebne mi sa 5-6 postron, niewiele
zdjec, moze byc mail, ale nie musi.
(3) Jak podpiac sie do czegos takiego jak PayPal - ile to kosztuje, czy placi
sie za transakcje czy stale miesieczne fee?
(4) inne?

Dzieki wielkie
D
Obserwuj wątek
    • tommy_from_cracow Re: Jak zaczac 10.05.06, 16:37
      Witaj,

Czy zalozyles chociaz na moment google na nos? Domena Eu kosztuje jak ostatnio sprawdzalem 60 PLN, mozesz sie zalapac napromocje i przez firme hostingowa zamowic zarowno domene jak i miejsce na serwerze. Sam serwer to bardzo rozne ceny ale widze ze wymagan nie masz wielkich wiec zapewne taki 30-40PLN rocznie zupelnie Ci wystarczy. Patrz np: boo.pl albo webd.pl ja z nich kozystam i nienazekam, a podobnych ofert jest mnostwo. Nie masz wyskakujacych oienek, zadnych reklam, jedna baze danych, konto pocztowe (mowie o najtanszych ofertach, ktore zawsze mozesz rozszezyc). Z adminem mozesz sie dogadac zeby podpial domene pod adres Twjego konta.
      PayPal jest chyba darmowy, kozystam z PayU to miedzynarodowe i tam oplat chyba nie ma albo jakies groszowe doslownie, nigdy rachunek mnie nie przerazil. Sprawdz poprostu na ich stronie, Rzeczywiscie bardzo wygodna sprawa...
      No i kwestia strony a tu juz ciezko mi powiedziec ceny chyba moga byc bardzo, bardzo zroznicowane. Firmy nie zawsze zrobia profesjonalna strone, ale jesli zalezy Ci np na fakturze etc. no to jest to rozwiazanie. Ja osobiscie szukalbym prywaciazy- zazwyczaj taniej i niejednokrotnie lepiej. Czlowiek orkiestra-php, html, grafika i jeszcze moze strona administrowac!

Pozdrawiam i zycze powodzenia!
      • borowczana Re: Jak zaczac 10.05.06, 16:40
        dzieki. Domene mam juz (a wlasciwie 3) teraz musze znalezc magika, ktory
        stworzy ladna strone...

• garyoldman Re: Jak zaczac 16.05.06, 15:02
          Ofert na tym forum nie brakuje :) nawet za 80 do 100 zł ktoś robi :)

pozdrawiam!
        • pyton31 Re: Jak zaczac 01.06.06, 14:36
          Mogę pomóc i wszystkim się zająć za niewielką opłatą, mój email
          arturborzym@aster.pl, czekam na info...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka