adek126 10.01.06, 19:32 Zielona Góra ma Gorzów, Częstochowa ma Lubliniec, Bydgoszcz ma Toruń, Gdańsk gdynie, a jakie miasto jest wrogiem Zawiercia???? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roberti.ori Re: Wróg Zawiercia 11.01.06, 00:04 zawiercie nie ma wrogów bo samo w sobie między ludzmi nie nalezy do przyjaznych, więcej ludzi stoi sobie wilkiem, nim jeden za drugim , choc nie wiem zupełnie dla czego, ponieważ zawiercie jako miasto ma wiele walorów.nie jestem z zawiercia, mieszkam tu dopiero dwa lata, to o czym inni opowiadają w przechwałkach było dla mnie normalnościa dzieciństwa, uważam że zamiast szukać wroga dla siebie powinno się w tym miescie wykorzystać spokój i ostoje, nic nie dają arbuzy pod pachami, bo choć tu dają poczucie wyzszości nad innymi to gdzie indziej mozna za nie stracić zęby na dzień dobry. nie szukajmy sobie wrogów ale pokażmy innym ze sa zalety są w ciszy i zieleni w tym miescie Odpowiedz Link
adam81w Re: Wróg Zawiercia 12.01.06, 03:04 nic nie > > dają arbuzy pod pachami, bardzo ciekawe ! czy to jest jakies wyrazenie slangowe ? albo wyrazenie z miejsca skad pochodzisz ? czy moglbys napisac co oznacza to wyrazenie Odpowiedz Link
adam81w Re: Wróg Zawiercia 13.01.06, 16:20 :) niezle a wiesz skad pochodzi to wyrazenie ? Odpowiedz Link
roberti.ori Re: Wróg Zawiercia 14.01.06, 19:28 nie wiem, nie zagłębiałem się nigdy skad pochodzi, po prostu podwórkowe powiedzenie. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Wróg Zawiercia 15.01.06, 00:25 Nie popieram takich bezsensownych rywalizacji, ale jeśli już mówimy o antagoniście dla Zawiercia to jest to na pewno Myszków. Odpowiedz Link