Dodaj do ulubionych

W ramach oszczędności

31.12.09, 16:39
Myślę że o wiele zdrowiej być kierownikiem obozu uczącym uczestników jazdy na nartach na stoku niż przebywać w ośrodku przy nudnych dokumentach i odpowiadać za całość.

kierownik obozu/instruktor narciarstwa
Dział: Dam pracę

Data wstawienia: 2009-12-30 13:53:22
Data ważności: 2010-01-29
Województwo: -wszystkie-

INSTRUKTOR NARCIARSTWA / SNOWBOARDU
Biuro Podróży Vogue Travel - organizator wypoczynku dla dzieci i młodzieży poszukuje kierownika obozu z uprawnieniami instruktora narciarstwa lub snowboardu na wyjazd z dziećmi i młodzieżą na zimowiska. Zainteresowane osoby proszę o przesłanie CV na adres: rekrutacja@voguetravel.pl

Ogłoszeniodawca
Firma: Vogue Travel
WWW: strona www
Osoba: magdalena zdrojewska
E-mail: rekrutacja@voguetravel.pl

Obserwuj wątek
    • free-znowak Re: W ramach oszczędności 01.01.10, 11:57
      Mogę się mylić - ale to NIELEGALNE! Długie lata minęły od czasu gdy
      ostatni raz pełniłem funkcję kierownika - może więc logika
      nielegalności się zmieniła? Byłem kierownikiem obozu i jednocześnie
      wychowawcą i miałem grube kłopoty z kuratoryjnym kontrolerem (nie ja
      tylko biuro) które skończyły się przysłaniem jeszcze jednego
      wychowawcy. Kierownik ma zapewniać całość organizacji i nadzór nad
      programem i wychowawcami, bo jakby coś się stało to zawsze dostanie
      po karku że czegoś ON właśnie niedopełnił - bo jak miał pilnować np.
      zawartości kotła w kuchni gdy instruował narciarzy na stoku?!
      • pogoda2010 Re: W ramach oszczędności 10.01.10, 13:26
        no to się Pan myli, proszę zapoznać się z przepisami kuratoriów oświaty, kierownik obozu to osoba której nie podlega grupa, a to ze funkcjonuje jako instruktor w jakiejkolwiek dziedzinie nie narusza żadnych przepisów.
        Poza tym reliktem są już kierownicy którzy przyjeżdżają na ośrodek i nic innego nie robią tylko siedzą i palą papierosy - te czasy już dawno minęły. Teraz kierownik aktywnie angażuje się w podany program całego obozu właśnie poprzez instruktaż poszczególnych bloków zajęć. Jak ktoś jest sfrustrowany i nie może dostać pracy bo nie umie nic innego robić a prace na obozie traktuje jak wakacje dla całej rodziny która sobie zaprasza do pokoju, to już jego problem. Dobrzy organizatorzy turystyki zapewniają profesjonalną kadrę która potrafi i chce robić coś więcej niż tylko pierdzieć w stołek.

jestem doświadczonym kierownikiem obozu, jeżdżę z wieloma biurami, najlepszymi wg mnie w Polsce, jestem również instruktorem survivalu i bardzo się ciesze że mam możliwość zrobienia czegoś więcej na turnusie niż tylko przeglądanie papierów i zaglądanie do kotła! (a proszę których naprawdę nie jest jakiś ogrom).

Pozdrawiam wszystkich, a sfrustrowanym radze zmienić zajęcie dla dobra uczestników obozu!!!
      • pogoda2010 Re: W ramach oszczędności 10.01.10, 13:36
        jeszcze dodam, apropo tytułu, że to nie jest kwestia oszczędności biur, tylko
        zatrudnienia kreatywnych ludzi podsiadających pasję, potrafiących podzielić się
        tą pasją z dziećmi.
        jeśli chodziłoby o oszczędności to myślę że biura zatrudniałyby właśnie takich
        "zwykłych" kierowników, którzy są słabiej wynagradzani.
        • anastasi33 GRATULACJE 10.01.10, 17:31
          Składam gratulacje za kreatywność. Z pewnością jest pan rozchwytywany przez biura .Myślę że pan wie co to znaczy praca instruktora i z jaką odpowiedzialnością się to wiąże. Myślę oprócz tych duch funkcji perfekcyjnie wykonywanych pełni pan również funkcję pilota a oczywiście biuro płaci tylko za jedną funkcję . Bo przecież po co zatrudniać prawdziwego instruktora(za co pewnie płacą dzieci) przecież koszty byłyby straszne:
          Cennik na sezon 2008/2009
          Cena określa wartość za 1 godzinę nauki 1 osoby.
          1 godzina
          1 osoba 60
          2 osoby 40
          3 osoby 30
          4 osoby 25
          Szkolenia grupowe od 5 do 10 osób - 120zł + vat za 1 godzinę szkolenia całej grupy!!!

Poniżej wkleiłam zakres obowiązków i czynności kierownika obozu zimowiska, Może warto sobie przypomnieć:

ZAKRES OBOWIĄZKÓW, ODPOWIEDZIALNOŚCI I UPRAWNIEŃ
          KIEROW¬NIKA KOLONII / OBOZU / ZIMOWISKA
          Do obowiązków kierownika należy:
          1. Czuwanie nad zdrowiem, życiem i bezpieczeństwem uczestników kolonii
          2. Zapoznanie wychowawców i innych pracowników placówki z obowiązującymi zarządzeniami, instrukcjami
          i wytycznymi władz oświatowych, bezpieczeństwa i higieny pracy
          3. Ustalenie – wspólnie z radą pedagogiczną – instrukcji wewnętrznych, które w warunkach danej placówki są niezbędne do utrzymania wymaganego stanu bezpieczeństwa i higieny
          4. Kierowanie prawidłowym pod względem organizacyjnym i wychowawczym biegiem życia na kolonii,
          a w szczególności: układanie planów zajęć, ustalanie zakresu pracy i obowiązków wychowawców i pozosta-łego personelu oraz kontrola ich pracy, ustalanie wytycznych dotyczących imprez okolicznościowych, prac świetlicowych, wycieczek, form nawiązania i utrzymania kontaktu z ludnością, wgląd w kulturę życia codziennego, wytyczne i kontrola w zakresie stosowania środków wychowawczych
          5. Nadzorowanie działalności personelu placówki w czasie zajęć w zakresie stosowania zasad higieny i bezpie-czeństwa w placówce
          6. Ustalanie i zatwierdzanie terminarzy i harmonogramów prac, dyżurów, zastępstw, imprez, przewodniczenie na odprawach personelu kolonijnego, współpraca z lekarzem, nadzór i kontrola ogólnej pracy w zakresie higieny
          7. Kontrola stanu obiektu – w tym całego terenu placówki
          8. Wydawanie dyspozycji w sprawach gospodarczych, dysponowanie środkami pieniężnymi określonymi w bu¬dżecie. Odpowiedzialność za całokształt gospodarki finansowej, inwentarz i wyposażenie
          9. Składanie wszelkich sprawozdań jednostce organizującej kolonię. Udzielanie informacji i wyjaśnień orga-nom przeprowadzającym kontrolę
          10. Podjęcie niezbędnych kroków w razie nieszczęśliwego wypadku, a przede wszystkim niezwłoczne zapew-nienie poszkodowanemu pomocy i opieki, powiadomienie o wypadku rodziny poszkodowanego lub opie¬ku-na, organizatora placówki i kuratora oświaty właściwego dla siedziby placówki
          11. Analizowanie (na posiedzeniu rady pedagogicznej placówki i przy współudziale komisji) wypadków uczes-tników lub pracowników, w celu ustalenia przyczyn i stosowania skutecznych sposobów zapobiegania podobnym wypadkom w przyszłości
          Należy pamiętać o tym że:
          Na koloniach obowiązuje zasada jednoosobowego kierownictwa i odpowiedzialności za podjęte decyzje. Wska¬zane jest jednak, aby trudne decyzje wychowawcze omawiane były na forum rady pedagogicznej.
          Zakres odpowiedzialności oraz podstawowe uprawnienia
          kierownika kolonii / obozu / zimowiska
          I. Kierownik koloni i/ obozu / zimowiska podlega służbowo organizatorowi tj. , który także sprawuje nadzór nad całością funkcjonowania placówki (w oparciu o art. 23 KP).
          1. Kierownik współpracuje z organizatorem w należytym przygotowaniu placówki do jej uruchomienia
          2. Przyjmuje i zdaje protokołem zdawczo-odbiorczym ośrodek wraz z wyposażeniem, (odpowiada mate-rial¬nie za powierzone mienie)
          II. Kierownik kolonii / zimowiska jest bezpośrednim przełożonym wszystkich osób zatrudnionych w ośro¬dku
          1. W porozumieniu z organizatorem, kierownik zgodnie z art. 52 §1 KP ma prawo rozwiązać umowę
          o pracę z pracownikiem, który nie wywiązuje się ze swoich obowiązków
          2. Ustala w oparciu o art. 94 KP pkt. 1, 2, 3, 4 zakres obowiązków i odpowiedzialności pracowników gospodarczych, nadzoruje i kontroluje pracę całego personelu zatrudnionego w ośrodku
          3. Zapoznaje personel z jego obowiązkami, ustala zakres odpowiedzialności poszczególnych osób za sprzęt i jego należyte wykorzystanie
          4. Prowadzi odprawy z personelem według uznania i potrzeby
          5. Załatwia sprawy meldunkowe osób dorosłych i dzieci przebywających w ośrodku
          6. Sprawdza karty kwalifikacyjne dzieci i pracownicze książeczki zdrowia podległego personelu w odnie-sieniu do stanu zdrowia (wskazań i przeciwwskazań lekarza)
          7. Sporządza indywidualne opinie z pracy wychowawców zatrudnionych na kolonii / obozie/ zimowisku
          III. Odpowiada za prawidłową organizację życia na kolonii / obozie / zimowisku zgodnie z wytycznymi organizatora
          1. Odpowiada za poziom pracy dydaktyczno-wychowawczej i kulturalno-rozrywkowej
          2. Opracowuje ramowy plan pracy i czuwa nad jego realizacją
          IV. Odpowiada za bezpieczeństwo dzieci od momentu zbiórki wyjazdowej do przejęcia dzieci przez rodziców po zakończeniu turnusu
          1. Czuwa nad zdrowiem, życiem i bezpieczeństwem uczestników kolonii / zimowiska, a także odpowiada za zaznajomienie dzieci i podległego personelu z zasadami i przepisami BHP, prowadząc w tym zakresie nadzór i kontrolę
          2. Przestrzega i stosuje się do ogólnie obowiązujących przepisów w zakresie bezpieczeństwa przeciw¬po¬ża-rowego
          3. Niezwłocznie powiadamia organizatora kolonii /obozu / zimowiska o zaistnieniu okoliczności zagrażających zdrowiu lub życiu dzieci i personelu
          V. Kierownik kolonii / zimowiska odpowiada za:
          1. Prawidłowe żywienie dzieci
          2. Prawidłowe i racjonalne wykorzystanie sprzętu, urządzeń i pomieszczeń
          3. Prawidłowe prowadzenie dokumentacji i rozliczeń finansowych wg obowiązujących wzorów i prze-pisów
          4. Prawidłowe i terminowe regulowanie wszelkich zobowiązań finansowych i materialnych oraz doko¬na-nie rozliczeń finansowych na rzecz organizatora kolonii / obozu / zimowiska w podanym przez niego terminie
          5. Prawidłowe wykorzystanie środków finansowych przydzielonych na prowadzenie kolonii / zimowiska
          VI. Kierownik kolonii / obozu / zimowiska zobowiązany jest do przestrzegania zasady oszczędnego gospodarowania materiałami i środkami finansowymi przeznaczonymi do prowadzenia kolonii / obozu / zimowiska
          VII. Opracowuje i składa organizatorowi sprawozdanie opisowe z przebiegu turnusu oraz sprawozdanie statys-tyczno-finansowe
          VIII. Protokolarnie przekazuje organizatorowi obiekt kolonijny / obozowy / zimowiskowy
          Ponosi pełną odpowiedzialność materialną za braki powstałe w czasie trwania kolonii / zimowiska
          IX. Kierownik kolonii / obozu / zimowiska prowadzi książkę finansową przychodów i rozchodów gotówki, w oparciu o otrzymaną dokumentację
          X. Książka finansowa wraz z dokumentami musi być przedłożona organizatorowi kolonii / obozu / zimowiska nie później niż 7 dni od daty zakończenia turnusu. Do rozliczenia musi być załączone oświadczenie inten¬denta i kierownika, że kolonia / zimowisko nie posiada żadnych zobowiązań finansowych
          XI. Stan żywności zakupionej podczas turnusu winien być uzgodniony z kartoteką ilościowo-wartościową pro¬wadzoną przez magazyniera względnie intendenta
          XII. Kierownik kolonii / obozu / zimowiska po zakończonej akcji letniej lub zimowej przekazuje w formie pisemnej organizatorowi swoje propozycje odnośnie prac remontowych i ewentualnego wyposażenia w niezbędne materiały, które przyczynią się do polepszenia warunków pobytu dzieci w danym obiekcie kolonijnym
          w roku następnym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka