lanka3 25.05.10, 19:10 czy ktoś był juz na wycieczne organizowanej przez biuro Abdar w Krakowie? Widze na ich stronie wycieczkę na Ukrainę od 3 czerwca i nie wiem czy sie zapisać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Orion Re: ABDAR Kraków IP: *.icpnet.pl 26.05.10, 15:11 Bylem z nimi we Lwowie,dopracowane wszystko,bez zarzutów. Wybieram się do Budapesztu. Odpowiedz Link Zgłoś
lanka3 Re: ABDAR Kraków 26.05.10, 20:15 dzięki, widziłam na ich stronie wycieczkę na Ukrainę, więc się zastanawiam czy się nie skusić, odwiedziłam już Petersburg, pora na Ukrainę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: ABDAR Kraków IP: *.ghnet.pl 27.06.10, 15:29 Wycieczka do Wiednia - świetna organizacja i profesjonalna,fachowa opieka pilota P.Roberta(wiedza i zaangażowanie).Bezpieczna podróż z doświadczonym kierowcą i masa wrażeń-polecamy wszystkim Ela i Kazek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: ABDAR Kraków IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.07.10, 11:57 Witam . polecam to biuro, byliśmy grupą na Ukrainie w maju tego roku,pełen profesjonalizm, wszystko dopracowane,p. Dawid pilot, niesamowita wiedza o regionie,miło słucha się takich ludzi. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lanka3 Re: ABDAR Kraków IP: *.punkt.opole.pl 12.07.10, 19:12 cieszę sie z takich opinii bo 12 sierpnia jadę z nimi na Ukrainę a myśle też o nocy muzeów 27 sierpnia w Berlinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tybr Nie polecam biura "Abdar"... IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.12, 09:48 Telefon w sprawie wyjazdu (poniedzialek), info od biura "nie wiadomo czy wycieczka sie odbedzie, nie ma chetnych, prosze dzwonic w srode." Ok, dzwonie w srode... zonk, autokar pelen wszystkie miejsca wykupione, przykro nam... Mysle sobie co jest... w ciagu jednego dnia zapelnili caly autokar... dziwne, swoimi kanałami dowiaduje sie, ze na wycieczke dla osob prywatnych jedzie jakas szkola.... no cholera mnie chciala wziasc, oglaszaja sie wszedzie, internet, slupy oswietleniowe (miejsce nielagalne, ale dla nich to bez znaczenia), a tu nagle na wycieczke dla wszystkich, jedzie cala klasa z jakiesj pier**** szkoly, haloooo macie przeciez oferty dla szkol.... Czemu robicie ludzi w jajo i ich oszukujecie?! Nie prosciej powiedziec, wie Pan co jednak robimy ta wycieczke dla szkoly i jest ok, a nie klamstwa i krecenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biuro abdar Re: Nie polecam biura "Abdar"... IP: *.77.classcom.pl 05.04.12, 10:52 Witam, może niektóre biura obojętnie by przeszły obok takiego wpisu,ale nie my... Naprawdę przez tyle lat zbieraliśmy tylko pozytywne opinie. Zacznijmy od tego, że szkoły nie jeżdżą w terminach zarezerwowanych dla indywidualnych (szkoły jeżdżą w tygodniu, a indywidualni w week-end). Poza tym żadna ze szkół nie zgłosiła się w poniedziałek przed świętami na jakąkolwiek Wycieczkę . SWOJĄ DROGĄ UWIELBIAMY KLIENTÓW KTÓRZY NIE POLECAJĄ WYJAZDÓW Z NAMI, CHOCIAŻ NIE BYLI. Natomiast jeżeli Pan/Pani nie jest tchórzem ani żadnym anonimem z KONKURENCJI proszę o telefon na nr 728939278, żeby wyjaśnić ta sprawę do końca. Biuro Podróży Abdar biuro@abdar.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tybr Re: Nie polecam biura "Abdar"... IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.12, 20:02 > Witam, > może niektóre biura obojętnie by przeszły obok takiego wpisu,ale nie my... Napr > awdę przez tyle lat zbieraliśmy tylko pozytywne opinie. Zacznijmy od tego, że s > zkoły nie jeżdżą w terminach zarezerwowanych dla indywidualnych (szkoły jeżdżą > w tygodniu, a indywidualni w week-end). Poza tym żadna ze szkół nie zgłosiła si > ę w poniedziałek przed świętami na jakąkolwiek Wycieczkę . SWOJĄ DROGĄ UWIELBIA > MY KLIENTÓW KTÓRZY NIE POLECAJĄ WYJAZDÓW Z NAMI, CHOCIAŻ NIE BYLI. Natomiast je > żeli Pan/Pani nie jest tchórzem ani żadnym anonimem z KONKURENCJI proszę o tele > fon na nr 728939278, żeby wyjaśnić ta sprawę do końca. > Biuro Podróży Abdar biuro@abdar.pl Niestety musicie pogodzić się z tym, że czasami będziecie mieli negatywne opinie na wasz temat, życie nie jest usłane różami. Macie bujną wyobraźnię, z tym poniedziałkiem przed świętami, skąd ta pewność, że chodzi o ten poniedziałek?! Otóż muszę wam powiedzieć, że dotyczyło to innego poniedziałku i sytuacja o której piszę miała miejsce. W ciągu jednego dnia nie da zapełnić się całego autokaru, jeśli wcześniej wogóle nie było chętnych, jest to poprostu niemożliwe, jeszcze raz powiem macie bujną wyobraźnię. Widać też, że nie umiecie zachować się w internecie, naruszacie podstawowe zasady etykietki w sieci globalnej... pisanie dużą literą uznawane jest za krzyk, więc proszę nie krzyczeć, bo z krzykaczami nie lubię rozmawiać. Nie jestem tchórzem i nie robię ludzi w jajo... nie jestem też z konkurencji, choć mówiąć tak międzynami, wasze biuro wogóle nie liczy się na lokalnym rynku turystycznym, o krajowym rynku już nie wspomnę. Nie mam zamiaru do Państwa dzwonić i wyjaśniać jeszcze raz tej sprawy, jeszcze raz się przez państwa denerwować. Radzę tylko, żeby Państwo nauczyli się jak dobrze planować wycieczki, bo z takimi wysokami to długo Państwo nie pobedą na rynku turystycznym. Pozdrawiam Ps. Bazuję też na negatywnych opiniach innych ludzi na Państwa temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: ABDAR Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.14, 12:17 Mam mieszane odczucia. Dwa lata temu byłam z nimi w Budapeszcie i było fantastycznie, przedwczoraj wróciłam z wycieczki do Wiednia i choć Wiedeń spodobał mi się ogromnie,to organizacja- leżała martwym bykiem. Pilotka p.Magda wykazała totalny brak zainteresowania grupą, nie czekała na nas w umówionym miejscu,przez co spora grupka osób biegała z obłędem w oczach o 1-ej w nocy w Sylwestra próbując ją dojrzeć w tłumie. Nie potrafiła też powiedzieć,gdzie mamy się przesiąść w Katowicach na bus do Krakowa,przez co omal nie spóźniliśmy się na busik. Niestety,wiedza tej dziewczyny i sposób wysławiania się pozostawia wiele do życzenia. Napisałam maila do biura,nie doczekałam się jednak żadnej odpowiedzi,najwyraźniej nie są zainteresowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaola Re: ABDAR Kraków IP: *.arcstudio.cz 12.01.14, 21:44 Ja też byłam z abdarem na sylwestrze w Wiedniu, ale pilotem był p. Robert - musieliśmy być w innym autobusie. Do naszej wycieczki nie mamy zastrzeżeń, hotel w którym spaliśmy ok jedzenie całkiem dobre pilot konkretny. Z mojej strony nie mam się do czego przyczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebaith Re: ABDAR Kraków IP: 212.244.16.* 04.01.11, 17:13 Byłem wraz z dziewczyna na sylwestrze 2009/2010 w Pradze. Jak na te pieniadze wszystko bylo ok, profesjonalna obsluga zarówno w biurze w krakowie jak i jesli chodzi o organizacje calej wycieczki, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonia Re: ABDAR Kraków IP: 81.21.200.* 05.01.11, 18:43 Ja również spędziłam sylwestra 2009-2010 w Pradze z biura ABDAR,ale pamiętam to trochę inaczej.Owszem,obsługa w biurze bez zarzutu,cała podróż w porządku,ale pilot był beznadziejny...Nie wiedział,co nam pokazać,miałam wrażenie,że jest tam pierwszy raz.No i chciał nas zostawić w mieście na kilkugodzinny "czas wolny"do północy,bo nie opłaci się wracać taki kawał drogi do hotelu.W tym deszczu to nie było zbyt fajne.Mimo to wybieram się w tym roku do Lwowa,licząc,że będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: ABDAR Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 20:33 biuro jak najbardziej do polecenia dla weekendowych turystów byliśmy już z nimi w Pradze,Wiedniu a teraz czas na Lwów pozdrawiamy Sylwek i Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lanka3 Re: ABDAR Kraków IP: *.252.23.174.internetia.net.pl 20.03.11, 22:53 no więc w sierpniu zeszłego roku pojechałam z biurem na Kresy, wszystko załatwiłam przez internet (biuro jest w krakowie), transport miałam od Katowic. Wycieczka była wspaniała - a najbardziej wspaniały był nasz pilot (chyba pan Darek ale nie pamietam za bardzo). Dojechalismy aż do Kamieńca Podolskiego, opieka pilota była super, a takiej wiedzy, jaką nas uraczył to tylko pozazdrościć, warunki bytowe dość znośne, każdy nocleg w innym miejscu więc trochę męczące to ciągłe pakowanie, ale ogólnie moge polecić. Planuje w tym roku wyjazd do Berlina na Noc Muzeów właśnie z tym biurem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hip Re: ABDAR Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 22:33 reklama, reklama,reklama...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lanka3 Re: ABDAR Kraków IP: *.252.23.174.internetia.net.pl 22.03.11, 17:13 e tam reklama, raz bylam z tego biura i bylo warto - jak podobał mi sie wyjazd do Petersburga to tez chwaliłam, a inne to biuro było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turystka Re: ABDAR Kraków IP: *.brzesko212.tnp.pl 03.05.11, 17:12 Chciałam bardzo podziękować biurze podróży "ABDAR" za super zorganizowaną wycieczkę na Ukrainę 29.04.2011 :) było naprawdę świetnie:) Niesamowita wiedza p. Oli dzięki której można było poznać ten kraj bliżej < Lwów> :) Komfort jazdy i doświadczenie kierowcy przy którym można było czuć się bezpiecznie podczas podróży:) Bardzo polecam te biuro:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A&P Re: ABDAR Kraków IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.11, 17:07 Polecamy to biuro podróży, byliśmy z nimi w Pradze. Pilot zorganizowany, rzeczowy, ciekawie opowiadał, kierowca i autobus bez zastrzeżeń, harmonogram wycieczki napięty ale warto. Polecamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lanka3 Re: ABDAR Kraków IP: *.252.23.174.internetia.net.pl 15.08.11, 19:45 też byłam w Pradze, było fajnie i nawet deszcz temu nie przeszkodził Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: ABDAR Kraków IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.09.11, 12:35 "Abdar" godne polecenia! Wraz z przyjaciółmi wybraliśmy się z tym biurem do Budapesztu (09.2011) Rzetelna i miła obsługa+ świetny pilot + piękne miasto= niezapomniane wrażenia! Polecam Biuro Abdar w imieniu swoim i przyjaciół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wycieczkowicz Re: ABDAR Kraków IP: *.internetia.net.pl 18.01.12, 16:46 a byłem z nimi na sylwestrze 2011/2012, wszystko kwestia jakie sie ma wymagania, autokar hmmm...szczerze mowiąc nie za bardzo wygodny,niby wszystko ok,ale podróz odbywa sie w nocy...a spanie i wyciagniecie nog w nim to mistrzostwo lekkiej atletyki... przyjazd w godzinach rannych i od razu zwiedzanie...mimo wszystko wypadaloby umyc sie i cos zjesc...wszyscy chodza z oczami na zapałki...sam Lwow wiadomo nie musze polecac...pozniej przyjazd do hotelu...tutaj o dziwo nie moge miec zadnych zastrzezen...z wierzchu budynki wygladaja jak wielkia plyta z okresu PRL za to w srodku...warunki bardzo dobre, pokoje 2 osobowe, z telewizorem lcd...posilki na bogato i tutaj wielki plus....co do oceny przewodniczki...no nie jest rewelacyjna...ale to pewnie z powodu iz mieszka we Lwowie na stale...i pewnie juz troszke sie zukranizowała...dzien samego sylwestra...hmmm na szybko wszystko..ale moze i lepiej... w dzien zwiedzanie...pozniej czas wolny ( wszyscy juz zaczynaja imprezowanie ) ok 23 miejscowego czasu wyjazd na rynek..tam przywitanie...pozniej powrot do hotelu i impreza na miejscu...tutaj nic nie mozna zarzucic...jedyny minus...to wyjazd nastepnego dnia ok 11-12 tutaj niestety pomysl nie trafiony,ludzie ledwo zyja...pakuja sie na szybko...a wiadomo kierowcy pedza jak wsciekli do domu...bo sami chca swietowac...no nic podsumowujac: za te pieniadze nie ma co narzekac, wlascicielka super...warunki bytowe dobre z plusem...małe korekty i bedzie idealnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawcio Re: ABDAR Kraków IP: *.kielce.vectranet.pl 08.03.12, 23:13 Co do dojazdów odrazu rano i zwiedzaniu po podrózy-to sie zdarza wszedzie nawet w wielkich biurach!ja z abdarem bylem wpradze na weekend i bylo super jak pamietam palcilem 170złi mialem w tym wszystko-jechalismyz grupa z uniwersytety w kielcach ale bylo super!!to jest biuro na miare obecnych czasów w tym roku tez sie z nimi wybieram do pragii i wiem z e warto!!!biuro na 5+:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośnica:) Re: ABDAR Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 29.07.12, 12:53 z Abdarem byłam na Morawskim Krasie - było super, wielki pozytyw, pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podróż Re: ABDAR Kraków IP: *.xdsl.centertel.pl 20.08.12, 01:29 Jako uczestnik wyjazdu do Rumuni (14-19.08.2012) mogę ocenić biuro na dobry (bardzo wysoki standard hotelu, ciekawe miejsca do zwiedzania, super transport). Ocenę zaniża źle przygotowany młody pilot Pan Łukasz (brak znajomości kraju i języka). Ze wcześniejszych opinii o wyjazdach na Ukrainę gdzie ludzie zachwycali się wiedzą pilotów ten był naprawdę mierny. Co prawda się dosyć starał ale nie wszystko można zaimprowizować. Pomijając jego wpadki których nie będę tu wymieniał pierwszy raz spotkaliśmy się z pilotem który sam podsumowuje wyjazd (przez mikrofon) - ocenia go za bardzo udany a grupę za dość udaną - zawsze sądziłem że to akurat należy do uczestników ... no cóż specjalista od PR ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: ABDAR Kraków IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.08.12, 17:52 Nie zgadzam się!!! Stanowczo!!!! Łukasz to świetny facet i był bardzo dobrze przygotowany. Człowieku, napisałeś że nie zna rumuńskiego, ale pominąłeś jeden fakt - zna biegle hiszpański i angielski (które były nawet bardziej przydatne niż rumuński). Jakie wpadki? Wpadki były tylko i wyłącznie po stronie uczestników- pijany starszy Pan, wegetarianki-malkontentki i wiele innych, szkoda, że oberwało się za to wszystko Łukaszowi... No cóż... Ja oceniam wszystko na 5, a Łukasza nawet na 5+ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: ABDAR Kraków IP: *.krosno.vectranet.pl 26.08.12, 20:14 zgadzam się, że Łukasz to świetny facet i b. dobrze przygotowany, wycieczka b. udana, Rumunia piękna ale więcej tolerancji dla wegetarian:) pozdrawiam jedna z uczestniczek wycieczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: ABDAR Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.12, 20:22 To była świetna wycieczka, pilot naprawdę super, Rumunia ciekawa i godna polecenia, z Abdaru - jak zawsze - jestem b. zadowolona, ale obsługa w hotelu trochę leniwa. Ludzie, trochę więcej tolerancji dla wegetarian :) Wegetarianie nie jedzą mięsa, jak problemem jest zrobić naleśnik albo ugotować makaron, to nie nazywajcie malkonetnetm kogoś, kto po 20 latach nie ma ochoty na "rosołek". Takich problemów nie ma w hotelach w Polsce i w wielu innych krajach Europy, do Rumunii będzie też przyjeżdżać więcej wegetarian, więc niech się uczą, pierwsze koty za płoty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opserwator Re: ABDAR Kraków IP: *.xdsl.centertel.pl 08.09.12, 00:49 Czyżby Rumunia była pod Hiszpańską okupacją?? Bo tylko wtedy język obcy jest bardziej przydatny niż miejscowy ;) Pamiętam, że ostatniego dnia nie mogliśmy wejść na wieżę widokową bo Pani w kasie mówiła tylko po rumuńsku - co za pech ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola h krakow Re: ABDAR Kraków IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.13, 14:16 Byłam z biurem abdar na wycieczce we Lwowie i kilku innych miejscach na Ukrainie na początku lipca 2013 r. Polecam to biuro, a ze mną 25 innych osób, z całego serca! Dobrze pomyślana trasa, świetni przewodnicy, znakomity hotel, a w nim b. dobre jedzenie, kierowca bez zarzutu na dodatek z wiedzą o miejscach które zwiedzaliśmy itd. Przemiła i kompetentna p. Magda B.- pilptka. Chcemy z nimi jeszcze pojechać w inne miejsca> pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biadoliny Radłowsk Re: ABDAR Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.14, 11:02 Niech żyje ABDAR ! Byliśmy z nimi w Warszawie 30.04.2014 r. ze wszystkimi uczniami gimnazjum (66 osób). Wycieczka znakomita! Atmosfera Super! Zabawa przednia! Wszystko zaplanowane i zorganizowane bez zarzutu! Polecamy to biuro wszystkim, którzy jeszcze szukają swojego dobrego przyjaciela - biura podróży - jest niezawodne! Warszawę zwiedziliśmy dokładnie, za niewielkie pieniądze, w optymalnie opracowanym czasie. Zobaczyliśmy wszystko, to co warto zobaczyć w mieście. Dzieci zachwycone, opiekunowie również. Pozdrawiamy Pracowników Biura Abdar i liczymy na dalszą współpracę. P O L E C A M Y !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bulku Re: ABDAR Kraków 18.06.17, 21:04 Witam! Właśnie wróciliśmy z wycieczki do Rumunii.Organizacja bez zarzutu.Wszystko dopięte na ostatni guzik.Jechaliśmy z Wrocławia.W Krakowie już na nas czekała Pani z biura.Nie musiałam nigdzie biegać i pytać.A to ważne gdy człowiek jest w stresie.Hotel w którym spaliśmy bardzo pozytywny.Rumuni uśmiechnięci i życzliwi.Rumunia w ogóle jako kraj przepiękna.Nie słuchajcie stereotypów,ze tam sami Cyganie.Jest ich tyle co w Polsce.Kraj rozwijający się,kwitnący i pełen turystów z całego świata.Pilot Pan Maciej-kompetentny człowiek na odpowiednim miejscu.Duża wiedza,którą umie również przekazać.Kierowcy Pan Paweł i Pan Krzysztof to prawdziwi fachowcy.Wozili nas po tych serpentynach z wprawą i bezpieczeństwem godnym rajdowców.Jestem wszystkim bardzo wdzięczna,że dzięki nim zobaczyłam piękny kawałek świata i szczęśliwie wróciliśmy do Krakowa.Tu na dworcu czekał już na nas przedstawiciel biura i zapakował do autobusu do Wrocławia.Nic dodać nic ująć.Jesteśmy z mężem pod wrażeniem i jestem pewna że następnym razem również wyjadę z tym biurem.Dziękuję.Wrocławianie:} Odpowiedz Link Zgłoś