Dodaj do ulubionych

gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczarowały

• a1ma Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 02.08.10, 13:50
      Może nie do końca rozczarowały mnie, bo wiele więcej się nie spodziewałam, ale
      na pewno nie wrócę do Egiptu ani do Tunezji. Męczy mnie "kultura" nagabywaczy,
      niemożność spokojnego przejścia ulicą, Arabowie "pożerający wzrokiem" turystki i
      pozwalający sobie na niewybredne komentarze - dla mnie żenujące.
      • ametystowa.pani Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 26.01.16, 21:35
        Może za wiele to ja jeszcze nie widziałam ale jak widzę to zależy od gustu, preferencji co dla kogo jest ważne. Widzę tu negatywne opinię o miejscach które lubię. Ja pokochałam Wenecję, Budapeszt lubię, Egipt przez historię i zabytki również bardzo fajny, mnie kurorty i baseny w ogóle nie interesują. Kair okropne miasto ale i tak w ogólnym rozrachunku dla mnie klimatyczny kraj.Turcja przepiękna Istambuł, Efez i Kapadocja przede wszystkim. Praga urokliwa, Belgia też uroczy kraj a przede wszystkim Dinant i Brugia.

Co mnie nie powala to np. Paryż-bardzo starałam się tam znaleźć ten romantyzm co niby ma;) niestety, nawet fajerwerki pod wieżą ( w sumie kupą złomu co tylko w nocy jakoś wygląda) nie pomogły. Również Wiedeń mi się nie podoba, Berlin też nie. Neapol brzydki, choć pobliskie Pompeje dla mnie rewelacja.
    • saharaonline Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 23.08.10, 13:01
      Tunezja w całej swojej okropnej rozciąglości
    • Gość: Ahmed Jestem turkiem i zachecam panie do odwiedzin! IP: 193.164.157.* 07.09.10, 13:40
      Moj ojciec pracowal w Polsce a pozniej wrocilismy do mojego kraju. Wszystkie panie zapraszam! Wiem ze wam sie u mnie podoba. Dostaniecie duzo wiecej niz mozecie przeczytac w reklamie biura podrozy. Przyjezdzajcie najchetniej same do Turcji. Tu faceci sa bardzo mili i na pewno nie bedziecsie sie czuc samotne. A moze ktras przesle swoje foto? Mam maly hotel na wybrzezu i moge dac znizke. Ahmed.wakacje@google.com
    • Gość: Gosc Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.chello.pl 07.09.10, 13:44
      Jak szukasz czegość orginalnego na urlop to sprawdź tutaj htp://www.airportsbase.com
      Dalego wyspy na Karaibach czy Mauritius blisko Chrowacja,Gracja,małe wysepki Włoskie:Vulcano,Liprai,Stromboli
      Świat jest piekny nic tylko podróżowac
    • Gość: justy26 Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: 213.76.149.* 07.09.10, 13:58
      ja tez zdecydowanie polecam Sardynie!Z Berlina lata easyjet, mozna wynajac samochod i zwiedzic wiele pieknych miejsc...
    • turecky Nigdy nie jadę 2 razy do tego samego kraju 07.09.10, 14:04
      Z zasady ....
      Każdy urlop w innym kraju ... dopóki krajów wystarczy.
    • Gość: KATARZYNELLA Re: gdzie nie warto jechać? Bergen dla deszczowcow IP: 193.111.166.* 07.09.10, 14:30
      Pięknie ale pada, pada, pada.
    • Gość: kosa Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: 195.150.233.* 07.09.10, 16:16
      a mnie najbardziej rozczarowaly KIELCE dziadostwo nuda e szkoda gadac .
      • Gość: kaja Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.14-2.cable.virginmedia.com 07.09.10, 17:29
        Kielce, faktycznie. Męczy już oczekiwanie na otwarcie kieleckiego muzeum Liroya...

a poważnie, Tunezja straszliwą jest. Na pustynię nie dotarliśmy, za to zjechaliśmy wzdłuż wybrzeże. Nie uświadczyłam egzotyki, nie liznął mnie nawet orient (paru panów w koszulkach Armaniego ze straganu próbowało, ale nie podołali - szybciej biegam niż oni w swoich przyciasnych ciuszkach). Do meczetów wchodzić nie można, w Katarginie leżą gdzieniegdzie jakieś kamloty, ale głównie pamiętam klimatyzowaną aptekę, w której kupowaliśmy stoperan i rezydencję prezydentam którą trzeba obchodzić okrężną drogą. Medina każda taka sama - zatrzęsienie fajek wodnych, dywanów, apaszek, tandetnych popielniczek i srednio atrakcyjnych wyrobów biżuteryjnych. Zarcie bez szału, fajki wodne także, tradycyjna mona herbata miętowa to bodaj najjaśniejsza gwiazda pobytu. Hotele wszędzie takie same więc nie ma w ogóle o czym pisać. Wyjątkowym doświadczeniem było obserwowanie okrutnego traktowania zwierząt przez miejscowych co w połączeniu z ich natarczywym 'one dinar' na bazarze i odrażającymi spojrzeniami użelowanych lalusiów na każdym kroku obrzydziło mi tę nację na wszech czas. Także absolunt brak umiejetności posługiwania się językiem angielskim (któego, gwoli ścisłości, nie spodziewałam się po 'przeciętnych zjadaczach chleba' tylko po obsłudze bazy turystycznej. Oczywiście angielski poprawiał się krajanom kiedy trzeba było wykrzyczeć coś o cyckach/nogach/oczach/ustach i ewentualnym wieczornym spotkaniu przy basenie/plaży/dyskotece. Dyskotekowych 'przyjemności' nie próbowałam, ale wstawiłam w cudzysłów, bo nie spodziewałabym się raczej poziomu wyższego niż remiza pod Pułtuskiem (więcej reflektorów jasna sprawa i raz na tydzień pewnie 'piana party', ale poza tym Panderoza z filmu 'u pana Boga za piecem' zapewne bije te tunezyjskie lokale na głowę). Morze + plaża = tortura przez poziom zasolenia i poziom temperatury połączony z brakiem 'wiatru od morza' (tak, wiem, musi być gorąco, ale tam było najgoręcej do tej pory a bawiłam już w klimacie śródziemnomorskim), sama plaża jako kupa piachu znacznie mniej przyjemna niż chociażby plaże nadbałtyckie: brudniejsza i 'niemiła w dotyku'. Podsumowując: w Tunezji wszystko nie - nieoryginalne, nieciekawe, nieprzyjazne, nie sprzyjające relaksowi i wyluzowaniu się. pozytywne strony: b. tania woda mineralna (w Europie takiego luksusu nie ma), tradycyjna herbata miętowa, ogólnie stosunkowo niskie ceny, niezłe lody (czasem). Aha, przy wylocie okradziono mnie na lotnisku. okradła mnie obsługa lotniska - wyjęła z mojego bagażu pakunek z biżuterią zwabiona najpewniej błyskiem moich kolczyków, które na ich nieszczęscie były jakims badzieiwem z H&M, które sprytnie oszukiwało błyskiem a'la Svarowski. Niestety troba została przy procesie kradzieży rozdarta w sposób dośc brutalny i zawiązana na odp""""" zeby mi się majtki w luku bagazowym nie wysypały. O biegunce nie piszę, bo każdy uczestnik mojej eskapady jechał oczekując 'klątwy faraona'.

Miejsca fenomenalne:
        -Norwegia (piękna jak z obrazka w mieście i na wsi, pogodna chociaz zimna, życzliwi ludzie komunikujący się swietnie po angielsku, interesujące muzea)
        -wyspa Skiathos w Grecji (b. turystyczna, ale w stylu folkowego jarmarku, a nie betonowej dżungli + niesamowita przyroda + białe plaże i czysciutkie morze)
        -Wiedeń (uporządkowany, klasyczny, elegancki i dostojny)
        -Budapeszt i Węgry jako takie
        • Gość: qwertyuiop Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 10:27
          w Tunezji nie ma "zemsty faraona"
          "zemsta faraona" jak sama nazwa wskazuje jest w Egipcie.
          reszty nawet nie skomentuje bo rece opadaja.
    • Gość: lonely.stoner Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: 194.176.105.* 07.09.10, 17:08
      najwieksza beznadzieja - tunezja, i w ogole wszsytkie chyba kraje muzulmanskie od tej pory, nigdy tam juz nie pojade!!! nawet za darmo!!! tak kultura nie jest przyjazna dla kobiety - uprzedzam wszsytkie jasnowlose, nawet jesli pojedziecie ze swoim mezem, bratem i dziadkiem to i tak kazdy przechodzacy facet bedzie was zaczepial i sie obelsnie slinil na wasz widok, ja po miesicie poruszalam sie tylko w dlugiej do ziemi sukni i z zakrytymi ramionami- przy 30 stopniach(a podobno tunzeja to jeden z bardziej liberalnych krajow muzulmanskich - ciezko mi sobie wyborazic co musi byc w innych??), wszedzie napotykaly mnie natretne spojrzenia kobiet9to jeszcze da sie zniesc) i te obrzydliwe cmokania i zaczepki ze storny mezczyzn, bleh...ohyda, nawet mojego faceta zaczepiali pewnie czy mnie nie sprzeda :( jedyne miejsce gdzie czulam sie w miare ok to byl kurort, tam obsluga chyba byla bardziej nawykla do widoku blondynki w normlanym plazowym stroju.

Nie wyobrazam sobie tam ponownie jechac, w centrum miasta, na Medinei czulam sie wrecz zagrozona tak gestniala atmosfera wokol nas. Mmozep ojade tam kiedys jako stara, otyla pani hehe, chociaz nie wiem czy takiej tej przepuszcza?? ewentualnie inna opcja to noszenie burki a to mnie w 30 stopniwoym upale nie bawi.
    • Gość: Le.O.N. Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.ip.netia.com.pl 07.09.10, 17:20
      Polskie morze (tzn. Bałtyckie) - pod każdym względem w wyjątkiem jednego, bardzo ładne plaże, duże, szerokie, ładna roślinność, ładny piasek. Reszta rozczarowuje i powstrzymuje mnie od jeżdżenia tam.
    • Gość: Regionalny Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: 188.33.83.* 07.09.10, 17:37
      Wenecja w Warmińsko-mazurskim....
      Totalne rozczarowanie.....;(
    • Gość: m-a Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 19:12
      "Fuentaventura" mogła cię rozczarować, bo na pewno nikogo nie powinna rozczarować Fuerteventura ;)
      • zlotajagoda Polskie wybrzeże w sezonie 07.09.10, 21:35
        Prawdziwy dramat. O ile zimą jest super - latem po prostu nie da się. Zwarty, dziki tłum żądny wódki i prymitywnej rozrywki.

Co mnie zachwyciło - estońskie wyspy. Oaza spokoju i pięknej, niczym nie skażonej przyrody. Fantastyczne plaże. I świetna kuchnia.
    • grazka15 Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 08.09.10, 01:01
      Gość portalu: olek napisał(a):

> W katalogach biur podróży zawsze jest wszystko pięknie opisane :)
      > a więc jakie miejsca was rozczarowały ?
      > nie chodzi mi tutaj o hotele ( tych nie oceniamy) i organizację wyjazdu ale
      > samo miejsce, kraj lub miasto.

wg mnie nie ma miejsca, gdzie nie warto jechać, bo wszędzie warto, tylko trzeba wiedzieć co sie lubi;)
      mnie w zasadzie nic nie rozczarowało, bo każde miejsce do którego pojechałam znałam z przewodników, zdjęć, filmów itd. i był to świadomy wybór....ale wiedziałam, że jedne miejsca mogą się spodobać bardziej inne mniej. Najbardziej jestem zachwycona Chinami (chociaż przed wyjazdem miałam mieszane uczucia), najmniej Malediwami.....i odpowiadając na post mogę powiedzieć, że Malediwy to jest miejsce, które mnie rozczarowalo i do którego nie wrócę, choć wiedziałam czego się tam spodziewać.... luksusowy hotel, "własna" plaża, "prywatne" leżaki, uginające się palmy przy nieprzyzwoicie turkusowej wodzie itd. ...i że jest nudno..;) ale wszystkim się ta nuda podobałą to może warto pojechać?? i ten raj zobaczyć....po pierwszym dniu miałam dość;) Na szczęście trzeciego dnia mogłam wrócić na Sri Lankę:)
      Od Malediwów bardziej podoba mi się Turcja (byłam 3 razy w różnych rejonach) i Grecja (4 razy), Hiszpania (7 razy-kontynent + różne wyspy ), Włochy, nie mówiąc o Meksyku, Tajlandii i innych dalszych kierunkach. Malediwom mówię zdecydowanie NIE!
      Ale co kto lubi;)

• Gość: a Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.10, 23:00
      Egipt, Tunezja- w zasadzie za poprzednikami i to co w poniżej...
      Maroko- samo w sobie krajobrazowo jest piękne, ale ludzie potwornie męczący. Drażniły mnie te wszystkie spojrzenia, gwizdy, a przede wszystkim targowanie. Nie cierpię sie targować! Na targach nawet nie można spojrzec na cokolwiek, bo sprzedwaca juz uznawał towar za kupiony, ceny pierwotne z kosmosu,moze to ich kultura to targowanie ale osobiście czułam sie jakby ze mnie robili idiotke podając tak zawyżone ceny. Rozumiem trochę drozej, bo chce sobie dorobić, ale nie pzrebicie kilku,a czasem i 10cio krotne. I sprzedawca nie rozumie ze czegoś po prostu nie chę kupic, i już. I leci sprzedwca za mna przez pół targu żebym jednak kupiła. Na początku grzecznie odmawiałam, 10 razy? Nie wystraczy no to 20, później zmęczona tym wszystkim zaczynałam być niegrzeczna. A tak na prawdę mieli czasem fajne rzeczy i gdyby nie byli tak natarczywi to kupiłabym na prawdę dużo więcej. Bo miałam ochotę tylko już mnie zabawa w kotka i myszkę na każdym kroku drażniła.
      Poza tym szczególnie w Maroko jeszcze- na każdym kroku wyciągnięte ręce zeby im coś dać, nie mozna było zrobić ogólnego zdjęcia krajobrazu, zeby zaraz ktos nie wyleciał z łapą o zapłatę za fotografowanie (rzekomo jego), albo wpychanie się przed aparat w takim samym celu. Gdy dostał wg jego uznania za mało następowało obraźliwe fukanie. Bo im sie wydaje że ja śpię na forsie. Chęć oskubania na kazdym kroku- mało to wszystko przyjemne.
      • matanzas Nasze wybrzeże ,mazury 09.09.10, 07:35
        Zimne brudne morze ,ceny z kosmosu
      • agulha Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 20.11.10, 02:11
        Niestety w krajach arabskich/Bliskiego Wschodu tak jest. Mam dokładnie tak samo: kupiłabym dużo więcej, gdyby nie byli tak namolni, gdyby można było najpierw obejrzeć towar, potem zapytać o cenę (niechby nawet taką wstępną, do potargowania się) i kupić albo nie.
        Nadmienię jeszcze, że w obrębie jednego i tego samego kraju można zauważyć, że to zjawisko obecne jest tam, gdzie koncentrują się turyści, a może go nie być wcale lub niemal wcale tam, gdzie chodzą miejscowi. Dwa przykłady: Wielki Bazar w Stambule (śliczny, ale koszmar pod tym względem) w porównaniu z położonymi wokół ulicami ze sklepikami i straganami (też bazar w sumie) - kupowałyśmy tam zabawki i sprzedawcy zachowywali się zupełnie "po europejsku". Przykład drugi: Egipt z rejsem po Nilu (rejs cudowny, ale w każdym odwiedzanym miejscu tylko ręce wyciągnięte po bakszysz za nic i natrętni sprzedawcy, że nie można nawet przelotnie spojrzeć na towar) w porównaniu z pobytem w Kairze (poza ścisłym sąsiedztwem piramid, jest spoko. Napiwki wypada dawać, dają także zamożniejsi miejscowi, ale nie są one wymuszane).
        OK, ale to było poza tematem trochę. Moje największe rozczarowania:
        1. Wyspy Kanaryjskie. Nie za bardzo było co robić poza plażowaniem, którego nie cierpię. Muszę przyznać, że na moje kiepskie wspomnienia znacznie wpłynęła pogoda. Było niecodziennie gorąco, przez pierwsze dni 38 stopni i non stop bolała mnie głowa. Potem zelżało i jeździłam trochę po wyspie
        2. Cyklady. Na szczęście były wycieczki fakultatywne, bo bym tam z nudów umarła. To było dawno temu, hotel kawał drogi za miasteczkiem, to także wpłynęło na wrażenia.
        Na ogół jeździmy samodzielnie na wakacje (głównie Europa), oprócz stricte zwiedzania moją ogromną przyjemnością jest kontakt z miejscowymi, małe pogaduszki, drobne zakupy, pytanie o drogę, poznawanie różnych miejscowych zwyczajów. Ostatnio znudziło mnie już trochę zwiedzanie wielkich miast (męczące) i najbardziej mnie cieszy leniwa samodzielna "objazdówka" samochodem po prowincji (francuskiej, niemieckiej, austriackiej, szwedzkiej itp.). Ale - co kto lubi.
    • tylduska Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 09.09.10, 16:19
      Z grupą nie warto jechać na Sardynię, ta kraina jest bardziej atrakcyjna kiedy zwiedza się ją samemu lub z grupa znajomych. zbyt wiele jest ciekawych miejsc, które grupy omijają, a samemu można dotrzeć do intrygujących, ciekawych zabytków po Nuragach.
      • Gość: moje rozczarowania Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.telpol.net.pl 10.10.10, 14:55
        Moje rozczarowanie to lektura ciekawych skądinąd postów, niestety niemiłosiernie kaleczonych błędami ortograficznymi...Na przykład niedługo będę się zastanawiać, czy prawidłowo to BRUD czy BRÓD ( w sensie nieczystości) Żal...
    • a1ma Corleone 18.11.10, 14:06
      Miasteczko niby sławne na cały świat, a dla turystów nie ma tam NIC. Nie warto, no chyba żeby sobie zrobić zdjęcie z tabliczką z nazwą miasta ;)
    • grekan Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 20.11.10, 13:11
      Dla mnie Grecja, Grecja i jeszcze raz Grecja, wyspy od 20 lat; rok bez Grecji bylby rokiem straconym.Piekna tez Czarnogora.
      • marysia49 R Taba-hotel Sonesta Beach 22.11.10, 19:48
        brud i mizeria
        • Gość: gość rozczarowanie IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 11:11
          Rozczarowanie to zdecydowanie Alanya w Turcji strasznie wilgotny klimat jedna wielka dyskoteka ( chciaz byłam nastawiona na imprezy to tam jednak jest mega kicz )plaża mało ciekawa nawet ta Kleopatry. Chorwacja piękne widoki i morze owszem ale jak dla mnie 0 klimatu jakiegokolwiek, klimat tworzą ludzie a oni jacyś tacy...mało fajni, kamulce na plażach to kolejny minus z którym sie liczyłam. jednym słowem widoki zostały stłamszone prze brak klimatu i kosmiczne ceny. Tam nie wrócę.

Natomiast Grecja i wyspy greckie to jest to co kocham. Klimat, plaże,pogodę wesołych rozśpiewanych Greków, jedzenie i ceny :) Nie koniecznie piszę tu o kurortach na Rodos czy Krecie :)
    • Gość: Gość Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.static.chello.pl 12.07.13, 17:57
      Prosimy o odpowiedź na kilka pytań, które pozwolą nam lepiej dopracować koncepcję narzędzia wspierającego zarządzanie ofertą agenta, pośrednika lub touroperatora i współpracę pomiędzy tymi podmiotami.

Link: www.interankiety.pl/interankieta/139c2a2250610b2285674c48c927f45c.xml
      • Gość: olek Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.static.chello.pl 17.07.13, 13:30
        Prosimy o odpowiedź na kilka pytań, które pozwolą nam lepiej dopracować koncepcję narzędzia wspierającego zarządzanie ofertą agenta, pośrednika lub touroperatora i współpracę pomiędzy tymi podmiotami.
        Link: docs.google.com/forms/d/14Gbz8sjMuT9meFo9E6PqAGBYsLUgKc4S7hMGsENKzT0/viewform
    • Gość: Lifter Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: 213.231.192.* 25.07.13, 19:08
      Ja dokladnie studiuje kraj jak i konkretne miejsce, w ktore sie udaje, wiec zwykle wiem czego sie spodziewac. Na Fuertaventure i Lanzarotte jechalem dokladnie wiedzac czego sie spodziewac i strasznie mi sie te wulkaniczne krajobrazy podobaly, a ze mieszkalem w bardzo "zazielenionym" hotelu, to i zieleni mi nie brakowalo.

Ogolnie staram sie cieszyc wyjazdem, nowym - innym niz zwykle mam wokol - otoczeniem wiec zadna z destynacji nie byla dla mnie jakims ogolnym rozczarowaniem. Owszem, wiecej sobie obiecywalem po Tunezji, ale i tak byly urokliwe miejsca i lokacje, wiec nie narzekam.

Kreta byla swietna, takze dlatego ze mieszkalismy na totalnym zadupiu. Wedrowki do Big Marketu (sklepik o powierzchni 20 m2 :)) godzine poprzez porosniete tymiankiem skalki i wzgorza. Alez sie wtedy opalilem. Niemal puste plaze, wycieczka na Santoryn.

W turcji zawsze trafialy sie wycieczki w takie miejsca, ze szczeka opada (Kapadocja! Ludzie, koniecznie odwiedzcie Kapadocje!!! bedac w w Turcji). Egpit to piekne rafy, duzo zabytkow, i w ogole egzotyka - ogladanie spadajacych gwiazd na pustyni... ech... wschod slonca na gorze Mojzesza.... ech.... Wyspy Kanaryjskie - wspomniane postapokaliptyczne krajobrazy. Kenia - cudowne safari i spacer sawanna o swicie, a takze niesamowicie sympatyczni Kenijczycy. Tunezja - Sahara, medyny w miastach, ruiny amifteatru, nocne spacery po Sousse.

WSZEDZIE z checia bym powrocil. :)

• Gość: ania Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: 109.207.99.* 26.07.13, 07:33
        Jedynym miejscem ,które mnie rozczarowało to Tunezja...Jakoś poza pięknymi piaszczystymi plażami i nienajgorszą kuchnią nie urzekło mnie w niej nic......
        • Gość: . Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.13, 13:19
          ja mam podobne odczucia - nigdy więcej tunezji.
    • Gość: yz Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.158.216.102.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.07.13, 15:39
      Indonezja - objazd po wyspie Jawa , dluugie przejazdy, korki . Za wyjątkiem świątyń Prambanan, Borobodur i wulkanu Bromo to nic specjalnego tam nie ma, są bliższe i ciekawsze kraje w azji.
      Bali miejscowość Sanur - kiepska plaża, hotel na hotelu plus mnogo sklepów z tandetą i miejscową cepelią. No ale jak to brzmi - byliśmy na Bali !
      • voyager747 Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 22.06.14, 12:15
        na Bali się nie jedzie po to, aby brzmiało czy siedzieć w Sanur, tylko zwiedzać wyspę, świątynie, krajobrazy, wodospady, pola ryżowe itp.
      • maigold Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 22.06.14, 13:04
        Bali nigdy mnie nie kusiło, ale mam nadzieję, że pozostałe 5 wysp, które zwiedzę będzie ciekawych:)
    • mlarka Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 19.09.14, 23:00
      A według mnie nie ma miejsca, które może rozczarować. Jeżeli człowiek jest ciekawy świata, to wszystko co zobaczy, doceni. Wszędzie gdzie byłam mi się podobało, bo wszędzie było trochę inaczej. Inne zabytki, inna kultura itd.
      • Gość: Mania100 Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.cela.pl 09.10.14, 18:54
        Mam podobnie. Jeszcze nie rozczarowało mnie żadne miejsce w którym byłam. Może dlatego że staram się jeździć po sezonie więc nie ma wielu turystów. Plaże są pustawe, a zabytki nieoblegane. Wybieram miejsca z dala od zgiełku, centrum miasta, dyskotek. Jest wiele miejsc do których chętnie wracam lub wrócę. Mam też miejsca o których marzę i chce kiedyś odwiedzić.
    • Gość: 11notka Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.uw-fw1.rtr.net.uw.edu.pl 11.10.14, 18:01
      Ja nie byłam zadowolona z wycieczki do Gruzji. Kraj piękny, ale poza oglądaniem skarbów natury niewiele tam do zwiedzania
    • holidayservice Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 18.10.14, 12:31
      Jeżeli brakuje Wam zieleni to polecam grecką wyspę Lefkadę - coś niesamowitego! Ogrom zieleni na bardzo górzystym terenie, masa stateczków na wodzie, spokój, magia.. Dodatkowo jeśli ktoś czuje się pewnie za kierownicą to jest to idealne miejsce dla sprawdzenia swoich umiejętności. Niezliczona ilość krętych dróg które prowadzą do takich miejsc, gdzie zapiera dech w piesiach! (np. Porto Katsiki). Polecam sprawdzić ofertę biura podróży Grecos. Rewelacja!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka