Dodaj do ulubionych

Jaworzyna Tour

• Gość: KM Re: Jaworzyna Tour IP: *.243.stormmedia.pl 09.04.14, 16:30
      POLECAM. Bardzo fajne biuro - sprawna organizacja, świetne ośrodki, kadra młoda, mająca dobry kontakt z dziećmi, dokładnie weryfikowana co jest chyba ewenementem
      • prunio4 Re: Jaworzyna Tour 16.12.15, 09:37
        wysłałam dziecko raz. mając nadzieję na polską, solidna firmę z tradycjami. i nastąpiło wielkie rozczarowanie. wyjazd narciarsko-snowboardowy, na w którym dzieci spędziły czas głównie na zewnątrz oczekiwaniu na przypadkowy autokar dowożący je na stok. kadra grupowała dzieci według wzrostu, a nie umiejętności jazdy. dziecko spędziło po godzinie, 1,5 na stoku, zjeżdżając po dwa, trzy, razy czekając na zjazd pozostałych, słabiej radzących sobie z jazdą. z wyjazdu zapamiętało wieczne czekanie na transport lub rówieśników, a nie zabawę i jazdę na stoku. może to kwestia zupełnie niezorganizowanej pani kierownik wyjazdu, która nie potrafiła do końca zorganizować się.,. ale z Jaworzyną nie wyśle niestety dziecka. ani ja, ani znajomi, którzy namówili nas na wyjazd. zaznaczam, że nie jestem żadną konkurencją.
    • Gość: Kuba Re: Jaworzyna Tour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.14, 15:03
      Nie polecam wyjazdu z biura podróży Jaworzyna. 2 lata temu byłem na obozie młodzieżowym w Rimini. Opiekunowie byli strasznie rygorystyczni, z ludźmi którzy mieli już 18 lat obchodzili się jak z dziećmi. Jeśli ktoś chce się naprawdę wybawić to proponuję poszukać innej opcji!
      • Gość: mika Re: Jaworzyna Tour IP: 62.244.129.* 09.07.14, 22:54
        tak, innej opcji najlepiej takie, jak opisują w ostatnim Newsweeku z chlaniem, paleniem i zabawami
        Czytajac taką "negatywną" opinię cieszę się, ze są biura wychowujące taką "prawiedorosłą" młodzież i nie akceptujące zabawy bez granic aby tylko spzredać imprezę..
        tak trzymajcie bo te imprezy sa tak samo dla "dzieci" jak i dla rodziców zeby spali spokojnie
        • Gość: mir Re: Jaworzyna Tour IP: *.pl 23.07.14, 11:54
          Bieszczady rewelacyjne zajęcia i kadra. Kierownik bardzo przyjemny i zabawny. Tak trzymać, polecam
      • bonawentura9 Re: Jaworzyna Tour 16.12.15, 15:14
        Przejeździłem z jaworzyną całe dzieciństwo. Na pierwszy obóz zagraniczny pojechałem w wieku 15 lat i powiem szczerze zawsze się znajdą takie grupki kozaków, którym się mylą obozy z wczasami... Gdyby coś Ci się stało to by był płacz i dzwonienie po rodzince ale przecież jesteś dorosły :D
    • Gość: AM Re: Jaworzyna Tour IP: *.243.stormmedia.pl 01.09.14, 11:42
      Polecam. Wysłałam moich synów po raz kolejny, znakomici opiekunowie, dobre jedzenie, z ośrodków, w których były moje maluchy polecam Murzasihle, Bieszczady-Polańczyk, Burzenin-wojskowa kolonia lub sportowa czy Łebę. Na zagranicę póki co nie chcę wysyłać, może jak podrosną
      • pat.woj78 Re: Jaworzyna Tour 18.09.14, 10:42
        a
        • pat.woj78 Re: Jaworzyna Tour 18.09.14, 10:43
          POLECAM GORĄCO. Solidne biuro, dobra kadra, wiele zajęć
          • Gość: ulubiona Re: Jaworzyna Tour IP: *.connectic.pl 12.10.14, 12:04
            biuro spoko.
            Pieniadze marne - dlatego zawsze z nimi negocjujcie stawkę bo inaczej dadzą wam 500 zł brutto ;)
            Nie dajcie się murzynić.
    • lula5-0 Re: Jaworzyna Tour 20.10.14, 10:49
      Ja z tych opinii nie potrafię wyciągnąć wniosków. Od skrajnie negatywnych do super pozytywnych. Też szukam dobrego biura na najbliższe ferie i nie wiem co wybrać
      • Gość: Iga Re: Jaworzyna Tour IP: *.static.ip.netia.com.pl 24.10.14, 19:43
        moje 2 sztuki jeżdżą z Jaworzyną od 5 lat i nadal będę wysyłać...a jak czytam te negatywne opinie.... net przyjmie wszystko anonimowo czy to skargę uczestnika ze nie pozwalali pić czy rozżalonej kadry że musiała zajmować się dziećmi... wszystkim nie dogodzisz. Po roku chciałam zmienić i przetestować innych i...za rok znów pojechały z Jaworzyną. Oferta zgodna w 100 procentach z katalogiem, kadra dba o dzieci, ośrodki o dobrym standardzie - a to najważniejsze.
        W sumie organizatrów na rynku nie ma za dużo wiec i tak musisz sama wybrać :)
        Ja z doświadczeń własnych polecam Jaworzynę
        Iga
        • coorah Re: Jaworzyna Tour 04.06.15, 23:14
          Witam. Po negatywnych komentarzach widzę, że konkurencja nie śpi - czuwa. Wiele słów, które tutaj padło są moim zdaniem kłamstwem. Mam wieloletnie zaufanie do firmy i wychowawców, jakich zatrudnia Jaworzyna. Po przeczytaniu wielu wypowiedzi, chciałabym odnieść się do kilku z nich.

1. Po pierwsze, jeśli komuś coś nie pasuje, to dlaczego woli pisać swoje żale na forum, zamiast udać się do kierownika biura, spotkać z dyrekcją firmy? Przecież to nic nie kosztuje, a może rozwiać i rozwiązać wiele problemów. Wielu z Was zapewne pracuje w różnych firmach, ośrodkach... i też nie chcielibyście aby Wasi pracownicy, współpracownicy, klienci, pisali o Was negatywne komentarze nie wyjaśniając sprawy i niedomówień z Wami osobiście. Fajnie jest krytykować i to najlepiej anonimowo. Kiedy ja miałam jakieś uwagi co do pracy kierownika, kadry - od razu to wyjaśniałam i wszystko było dobrze. :)

2. Kierownicy kolonii i kadra zawsze reagują na każde uwagi rodziców - nawet najmniejsze, najdrobniejsze. Z tego co wiem, (moje obserwacje, moich znajomych) nigdy nie było zaniedbania ze strony kadry w przypadku jakiś sugestii rodziców. Ja się z czymś takim nie spotkałam. A tak jak mówię - Jaworzyna wzbudza moje zaufanie już od wielu lat. Weźmy pod uwagę, że nasze dzieci często coś wyolbrzymiają, bo się z czymś nie zgadzają i chcą załatwić sprawę z korzyścią dla siebie. Mogą podkoloryzować sprawę, upiększyć albo wyolbrzymić, tylko, żeby wyszło na ich.

3. Kolejna kwestia - kwestia samej kadry. Myślę, że jeden z ważniejszych "punktów" kolonii. Otóż nigdy nie spotkałam się z sytuacją, że z Jaworzyny jechała ZŁA kadra. Jedni pracują lepiej, inni trochę gorzej (bo dopiero się uczą i nabywają doświadczenia), ale zawsze są to ludzie z pasją, radością, powołaniem. Zawsze na kolonię jedzie jedna "starsza" osoba (czy to kierownik, czy ktoś z kadry, od kogo reszta może czerpać wiedzę i inspirację). Wychowawcy pilnują dzieci, nie tylko dbając o ich bezpieczeństwo. Dbają o nie chociażby podając leki na zlecenie rodziców (nigdy mnie nie zawiedli w tej kwestii), przypominając o odpowiednim ubiorze (dziecko zawsze było stosownie ubrane do pogody i okoliczności typu: wycieczka, spacer, plażowanie), o przygotowaniu picia na dłuższe wycieczki (zawsze po zapytaniu, czy miało ze sobą picie odpowiadało, że "tak, bo Pani milion razy przypominała"), zabawiając (nie tylko realizując program, ale też wymyślając nowe zabawy chociażby w deszczowe dni). Po słowach: "Mamo, Pani znowu kazała się wrócić do pokoju po picie.... Mamo, Pani znowu kazała nam nosić czapki, a wiesz, że ja nie lubię... powiedz jej, że nie muszę... Mamo, Pani znowu nas ciągle liczyła i marudziła, że mamy chodzić parami..." uśmiech sam pojawia się na twarzy. Bo wiem, że dzieci są dopilnowane i bezpieczne.

4. Kwestia picia, bulwersująca wielu rodziców wyżej. Dzieci dostają pieniądze kieszonkowe po to, aby wydawać je między innymi na przyjemności (słodkości), ale też właśnie na picie. Z tego co wiem, Panie zawsze o napojach przypominają i o tym, żeby zrobić sobie zapas (a jestem na tym punkcie wyczulona). Ośrodki mają napoje do dyspozycji, często można sobie uzupełnić zapas po śniadaniu, pobierając picie z kuchni. W niektórych ośrodkach stoją bańki z wodą na korytarzach hotelowych. Nie wymagajmy też, aby wychowawca zajrzał każdemu dziecku do plecaka. Ważne, że przypomina zbiorowo. A jeśli dziecko mimo przypomnień, zapomni... nie wińmy hotelu/ośrodka. Poszukajmy winy u swojego dziecka. Jeśli jednak dziecko wciąż skarży się na brak picia, to zamiast pisać głupoty, zadzwońcie do kierownika, wychowawcy... Ja tak zrobiłam - to nic nie kosztuje a rozwieje wiele wątpliwości.

5. A co do ratowników - posyłałam dziecko nad morze. No cóż, to są ratownicy i chyba oni wiedzą, jak sprawić by dzieci były bezpieczne w wodzie. Oni za nie odpowiadają, razem z wychowawcą. Jeśli potrzebna jest rozgrzewka - to widocznie jest. Jeśli mówi, że można wejść tylko do pasa, to tak jest. Chyba lepiej zastosować się do kilku ograniczeń niż dowiedzieć się, że nasze dziecko właśnie się utopiło. Sama wielokrotnie widziałam, jak ratownicy pilnują na plażach grupy dzieci. Jeśli myślicie, że to takie proste zadanie, biorąc pod uwagę ilość plażowiczów w wakacje to stańcie na brzegu i weźcie odpowiedzialność za nieswoje dzieci. Polecam. Satysfakcja gwarantowana. Powiecie pewnie: "ale im za to płacimy". Płacimy przecież za OPIEKĘ nad naszymi dziećmi :) Ich bezpieczeństwo jest najważniejsze. A jeśli chcecie, żeby Wasze dziecko nurkowało, wypływało na głęboką wodę, to pojedźcie z nim na wczasy i sami, NA WŁASNĄ odpowiedzialność się nim zaopiekujcie na tej "głebokiej wodzie".

Z zawodu jestem nauczycielką, więc może mam większą wyrozumiałość do takich organizacji niż Wy. Ale uwierzcie mi, praca z dziećmi to ciężka praca i zamiast się oburzać doceńmy, jaki trud muszą włożyć Ci ludzie, żeby nasze dzieci miały udane wczasy a my... dwa tygodnie wolnego :) W szkole obecnie nie liczy się nic oprócz Internetu, komputera, telewizjii... podejrzewam, że w Waszych domach też. Więc nie jest łatwo zorganizować dzieciom czas w taki sposób, aby zainteresować ich czymś innym niż właśnie tym - uzależniającą technologią. Wpadłam na forum przypadkiem, ale po przeczytaniu tych komentarzy postanowiłam w końcu zabrać głos.

Ps. Moje dziecko znów jedzie z Jaworzyną... szczęśliwe... :)
    • gazeta.jaworzyna Re: Jaworzyna Tour 12.06.15, 08:12
      Witam,
      według mnie BT Jaworzyna traci swój wysoki poziom a jeździłam z biurem w 2013 roku i w 2015roku.
      Będąc w Krynicy na początku czerwca wybrałam się na wycieczkę: Beskid Niski, Kwiatoń cerkiewka wpisana na listę UNESCO, stadnina koni i Wysowa. Pani przewodnik wołała Beskid Niski. Wsiadając do busika mówiłam Kwiatoń i nie było żadnego odzewu ze strony Pani przewodnik. W Krzyżowej Pani stwierdziła, że dzisiaj cerkiewki w Kwiatoniu nie będziemy zwiedzać tylko cerkiewkę w Bereście. Ja pojechałam tylko na tą wycieczkę ze względu na Kwiatoń. W Bereście informacje o cerkiewce wygłaszał ksiądz, który więcej czasu poświęcił jakości jego miodów nad miodami ze sklepu i ich sprzedaży oraz sprzedaży książeczek, folderów i widokówek. A o samej cerkiewce, ja laik, opowiedziałabym ciekawiej niż on.
      Potem jechaliśmy do stadniny koni. Pani przewodnik opowiadała o 8 cerkiewkach wpisanych na listę UNESCO przy czym w Małopolsce 3 i na nieszczęście przejeżdżaliśmy koło cerkiewki w Kwiatoniu. Nawet nie wspomniała obecnym o fakcie że to właśnie ta cerkiewka, którą mijamy. Ja upierałam się aby stanąć ponieważ ta cerkiewka była w programie wycieczki. Ale niestety pojechaliśmy dalej. W stadninie rozmawiałam z przewodnikiem i pytałam dlaczego nie Kwiatoń skoro to był program wycieczki. Pani stwierdziła, że którą cerkiew zwiedzamy zależy od biura i tam powinnam zgłaszać swoje pretensje. Na moje usilne prośby zatrzymaliśmy się na chwilkę pod zamkniętą cerkiewką.
      W drodze powrotnej przejeżdżaliśmy koło cerkiewki w Brunarach i ponownie Pani nie poinformowała całej wycieczki o tym fakcie.
      Jestem bardzo niezadowolona z tej wycieczki i jakości usług oferowanych przez biuro i przewodnika w tej wycieczce.
      Takie błędne informacje są, jak dla mnie, spadkiem poziomu usług i celowym wprowadzaniem w błąd uczestników. Wycieczka była niezgodna z programem oferowanym przez biuro. Ja jestem bardzo niezadowolona.
      St. Małgorzata
      • Gość: semik Re: Jaworzyna Tour IP: *.internetia.net.pl 17.06.15, 16:00
        Czytam ten post i nie mogę zrozumieć o co chodzi. jaworzyna Tour to przecież biuro z ofertą dla dzieci - stad ich znam bo moje jeżdżą od lat z Jaworzyną właśnie. Natomiast tu jakieś cerkiewki....czy aby autor nie pomylił biur z jaworzyną z Krynicy ? Chyba raczej na pewno :)
        • gazeta.jaworzyna Re: Jaworzyna Tour 17.06.15, 21:25
          Przepraszam pomyliłam mnie chodziło o Jaworzynę w Krynicy Zdrój
        • Gość: ZIOMASY Re: Jaworzyna Tour IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.15, 13:07
          ZIOMKI POZDRAWIAJĄ NAJSUPERAŚNIEJSZĄ KADRĘ I SUPER KIERO PANA MICHAŁA !
          • Gość: mag999 Re: Jaworzyna Tour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.15, 15:25
            Chwalę sobie Jaworzynę. Jedno z większych biur, ciekawa oferta wyjazdów, jestem ich stałym klientem, wysłałam dzieci juz naście razy i wracają zadowolone. Miałam jedno spięcie z wychowawcą syna kilka lat temu, ale raczej to ja byłam nadgorliwą mamą. Odpowiedzialna, zaangażowana kadra, smaczne wyżywienie i ogromna ilość zajęć/atrakcji.
    • wbzawadzka Re: Jaworzyna Tour znakomite biuro 22.10.15, 21:09
      Polecam Jaworzyna Tour - daję link: www.jaworzyna.com.pl Solidne biuro, ciekawa oferta, wysłałam pierwszy raz moją pociechę jak miała 5 lat i od 3 lat wysyłam co roku i jest bardzo zadowolona. Oprócz kolonii i obozów mają specjalny program, akademię szkrabusiów dla najmłodszych.
    • anetalatala Re: Jaworzyna Tour 13.03.16, 18:02
      Serdecznie polecam to biuro! Moja córeczka (lat 13) była na obozie do Bułgarii w zeszłym roku. Znakomita kadra wychowawcza, doskonale pilnowali młodzież, jedzonko bardzo smaczne, ciekawe wycieczki. Po raz kolejny interesujemy się ofertami z tego biura, tym razem do Hiszpanii. Jeszcze raz gorąco polecam
    • anetalatala Re: Jaworzyna Tour 13.03.16, 18:08
      Super biuro! Polecam każdemu kto chce zafundować swojemu dziecku ciekawe i aktywne wakacje.
      • maria-95 Re: Jaworzyna Tour 21.06.16, 14:04
        Moje dziecko jedzie w tym roku pierwszy raz i już na starcie jestem mocno zdegustowana i zbulwersowana. Obóz od 27.06-7.07 !!! wyjazd ok. 22-giej pociągiem całą noc nad ranem przesiadka. Powrót 6 .07 ok. 3 nad ranem w Warszawie. Z 11-dniowego pobytu za 2000 robi się ledwie 9 dni + koszmarna podróż nocna.Uważam jest to OSZUSTWO i naciąganie ludzi. Jedyna nadzieja ze program będzie atrakcyjny a kadra odpowiedzialna..
        • Gość: border Re: Jaworzyna Tour IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.16, 23:36
          Zastanawiam się jak można przeczytaćofertę, wybrać, doczytać, zakupić znając warunki a później pisać o OSZUSTWIE...gdzie tu logika...
    • Gość: Rodzic Re: Jaworzyna Tour IP: *.155.53.185.ajc.com.pl 17.07.16, 14:40
      Dzisiaj wróciła moja córka z obozu w Rimini organizowanego przez BT Jaworzyna Tour. Uśmiechnięta, zadowolona, pełna pozytywnych wrażeń. Jedzenie bardzo dobre, wychowawcy mili, opieka na wysokim poziomie. Szczególne podziękowania kieruję do rezydenta Pana Pawła K. za opanowanie, profesjonalne podejście i wyjaśnienie drobnego nieporozumienia podczas odjazdu młodzieży. Z taką kadrą można swobodnie wysłać swoje pociechy na obóz.
      • ubeaty Re: Jaworzyna Tour 24.07.16, 23:24
        1.Wyjazd nocny pociągiem na kolonie dzieci to całkowita pomyłka !
        Dzieci były wykończone na drugi dzien, upchnięte w 8 osób w 1 przedziale, w nocy nie spały w ogóle, na następny dzień zero spania, normalny program jakby nigdy nic.

TO TRZEBA ZMIENIĆ! Można jechać pociągiem w dzień

2. Nuda, nuda wieczorami - graly z braku laku na komorkach - komórki dostępne przez caly dzień
        Jedyna atrakcja to dyskoteka-nikt nie chciał tam chodzic

3.Dzieci niepilnowane - chodzily spac w nocy kiedy chciały

4. W 1 dzień moje dziecko poparzylo się woda z bojlera - temp.wody - 80stopni - nikt dzieci nie ostrzegl o tym

5. Dziecko gnębione przez starsze dziewczyny z grupy (wyzwiska, obelgi,wysmiewanie się-jesteś grzybem, zaraza, a fuj itd) - po mojej interwencji telefonicznej nic się nie zmienilo , bezkarność

6.Wychowawcy kompletnie zieloni - młode dziewczyny nie mające pojęcia i doświadczenia w pracy z dziecmiWpisz swoją odpowiedź
        • merida1008 Re: Jaworzyna Tour 20.08.16, 13:13
          Czytając powyższy wpis nie jesteśmy zdziwieni niezadowoleniem z opieki oraz z programu jednak uważamy, że zarzuty powinny dotyczyć samego uczestnika a nie kadry czy organizatora.
          To uczestnik miał problem z przystosowaniem się i integracją z grupą. Dziecko nie do końca przygotowane do wyjazdu kolonijnego. Każda próba zachęcenia uczestnika kolonii do czynnego udziału w zajęciach kończyła się fiaskiem. Telefon komórkowy stanowił główną rozrywkę dla dziecka a program, który został w pełni zrealizowany z udziałem pozostały 44 uczestników kolonii nie spotkał się z akceptacją tylko jednego kolonisty.
          Uważamy, że problem tkwi albo w błędnym doborze oferty pod względem programu (a do wybory było ponad 30 innych ofert) lub po prostu w negatywnym nastawieniu samego uczestnika do jakiegokolwiek wyjazdu kolonijnego.
      • Gość: Ann Re: Jaworzyna Tour IP: *.toya.net.pl 02.08.16, 13:51
        Witam. Dzieci miały wpisane, że obóz trwał o 2 dni dłużej niż faktycznie. Pani z biura warszawskiego udzieliła nieprawidłowych informacji co do standardu zakwaterowania, który był poniżej poziomu dopuszczalności. Wychowawcą mojego syna była dziewczynka 19 letnia, co jest kpiną. Jedzenie przyzwoite, natomiast reszta zdecydowanie na nie.
    • piotrbamar Re: Jaworzyna Tour 31.07.18, 12:30
      Witam. Biuro właśnie odwołało wyjazd dla mojego dziecka. Niby zgodnie z prawem, ale odwołany wyjazd na 5 dni przed wyjazdem to.... I co ja mam teraz z dzieckiem zrobić?. Ja osobiście nie polecam tego biura. Taka sytuacja nie zdarza się pierwszy raz. Firma bierze pieniądze na wyjazd, obraca nimi przez dwa miesiące, a potem odwołuje wyjazd i zwraca pieniądze. Firma w ten sposób finansuje sobie działalność, a rozczarowani rodzice zostają bez wakacji dla swoich dzieci. Nie polecam tej firmy.
    • Gość: a Re: Jaworzyna Tour IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 24.07.21, 12:26
      W tym roku moja córka była w Zawoi. Według oferty dzieci miały korzystać dużo z basenu (jeden z programów 4 żywioły), a nie korzystały ani razu- dodam, że przez cały okres były upały. Dalej- oferta tak wyglądała- galeria zdjęć, że basen był na terenie ośrodka (niestety to taka świadoma zmyłka, na którą nabrało się wiele osób). Warto jeszcze dodać, że najbardziej wydawałoby sie sensowna wędrówka na Babią Górę nie została przeprowadzona (na zapytanie - stwierdzono, że nie ma przedwodnika). O wszystkim napisałem do BIURA Jaworzyny- odzew ZEROWY, żadnych przeprosin, wyjasnień etc. Korzystałem do tej pory z Almatura i zapewne przy nich pozostanę.
      • Gość: Monika Re: Jaworzyna Tour IP: *.fiberlink.pl 09.08.22, 17:53
        Właśnie moja córka jest dokładnie na tym samym wyjeździe i mam jeszcze gorsze odczucia. A ośrodek Zawojanka - brak słów jaki tam syf
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka