Gość: Aga IP: *.fazos.com.pl 18.08.11, 08:06 ktoś dołączył?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: TURYSTKA Re: Bella Italia Itaka 03.09.11 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.11, 09:30 TAK, JA;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Bella Italia Itaka 03.09.11 IP: *.fazos.com.pl 22.08.11, 13:35 to jeszcze trochę i pełny autokar:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TURYSTKA Re: Bella Italia Itaka 03.09.11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 21:59 A wiesz Aga ile osób juz jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Bella Italia Itaka 03.09.11 IP: *.fazos.com.pl 23.08.11, 09:44 Na początku sierpnia było jeszcze 9 wolnych miejsc- tyle wiem:) Ale myślę, ze standardowo bedzie komplet:) Wycieczka będzie na 100% bo przyszły już umowy, a 2 lata temu 2 tyg. przed wyjazdem inna wybrana, przez nas została odwołana. Kiedy bookowałaś wyjazd? Gdzie wsiadacie?:) Ja jadę z mężem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turystka Re: Bella Italia Itaka 03.09.11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 17:56 Ja będę wyjeżdżać z kolegą z Białegostoku, a bilet rezerwowaliśmy jakoś tak na początku lipca, tez dostałam umowę więc wydaje mi się że wycieczka powinna się odbyć. Jeździłaś już na objazdówki z Itaką, bo w moim przypadku to pierwsza styczność z tym biurem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Bella Italia Itaka 03.09.11 IP: *.fazos.com.pl 24.08.11, 07:52 To też mój pierwszy wyjazd z Itaka, ale na tej wycieczce była moja przyjaciólka chyba 2 lata temu i wróciła zachwycona, przede wszystkim dlatego, ze mozna tyle zobaczyć. Podpytałam co i jak, jedynie pogodę miała nieciekawą ale jechala na początku pażdziernika, mimo to wróciła opalona. Chwaliła posiłki (pasta, pasta, pasta), pilotkę organizację. Była zachwycona Capri, zwróciła uwagę ze Wlochy są ogólnie brudne i im bardziej na południe tym gorszy hotel. Ale wróciła zadowolona i poleca :) Mam nadzieje ze obecne upaly ok 35 stopni sie skoncza do naszego wyjazdu i ze podróz szybko minie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turystka Re: Bella Italia Itaka 03.09.11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 20:34 Miło słyszeć:) tez mam nadzieję że podróż szybko minie i w miarę porządny autobus dadzą. Poczytałam troszkę opinii na temat tej wycieczki i opinie są różne, mam nadzieję że u nas będzie fajnie i będzie kompetentny pilot. Właściwie to skąd wyjeżdżacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Bella Italia Itaka 03.09.11 IP: *.com.pl 25.08.11, 07:38 Z Chorzowa, ale wszystkie busy jada do Opola i tam zbiórka-akurat dla nas to nie jest korzystne bo się cofamy ale damy rade:) warto wziąc cos cieplejszego na rejs na Capri podobno mocno wieje. Wydaje mi się, że wyjazd jest juz opanowany do perfekcji bo to chyba jedna z pierwszych wycieczek jaką Itaka ma w ofercie, jeszcze parę dni i w drogę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turystka Re: Bella Italia Itaka 03.09.11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 21:18 mam nadzieję że będzie fajnie, ja dopiero zacznę w weekend się pakować, na razie jestem w proszku;) bardzo szybko czas upłynął od momentu rezerwacji, a słuchaj...dostałaś pewnie umowę listownie, warunki uczestnictwa i informacje o polisie ( właśnie...chodzi mi o ta polisę, czy my cos dostaniemy jakiś dokument ? wiem że mamy ubezpieczenie simple ale właściwie jakby fizycznie nic nie dostalismy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Bella Italia Itaka 03.09.11 IP: *.fazos.com.pl 26.08.11, 09:58 tak, dostałam dokładnie to co ty, a co do fizycznego posiadania to nie wiem, nie sądze-do tej pory w żadnym biurze nie dostawalismy zadnego ubezpieczenia do reki wiec chyba tu bedzie podobnie (?). Ja tez narazie w rozsypce :) w tym upale nie ma opcji na praoswanie, szykowanie i myslenie tez:) kupiłam naraze przewodnik i się zachwycam:) i liczę (naiwna), że euro jeszcze spadnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turystka Re: Bella Italia Itaka 03.09.11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 09:50 No tak, to można powiedzieć że masz pogodę prawie jak we Włoszech:) , w naszym regionie Polski mamy zwykle mniej parę dobrych stopni, w końcu północ i południe;) także jest ciepło ale nie gorąco. Ale mam nadzieję że za tydzień troszkę się ochłodzi, podróż będzie mniej męcząca. Jeśli chodzi o Euro to ja już kupiłam, z miesiąc wcześniej jak taniej było, czasem ten mój pośpiech z planowaniem na dobre wychodzi, zresztą jest jeszcze tydzień a z walutami to nic nie wiadomo. Ja to właśnie kończę śniadanie i powoli przymierzam do pakowania hehe przynajmniej próby zapakowania ;) miłego dnia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Bella Italia Itaka 03.09.11 IP: *.compnet.com.pl 27.08.11, 11:44 jest strasznie! parno duszno, w nocy tem nie schodzi ponizej 21 stopni:( ale nazzcescie tylko do jutra:))) bdziemy miec zaprawe:) na podroz ma sie ochlodzic a na nasz wyjazd narazie pokazuja we wloszech 27-28 do rzymu, potem powyzej 30 ale to niezle zasze lepiej 28 niz 37:))) a u nas na wyjazd ok 21 :) nasyzm najwiekszym ukropem byla sewilla w sierpniu w ubieglym roku gdzie termometry pokazywaly.... 42 stopnie :) ale bylo jak dla mnie przyjmeniej niz teraz:) udalo ci sie swietnie z tymi euro:) zazdroszcze:) milego i udanego pakowania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turystka Re: Bella Italia Itaka 03.09.11 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.11, 07:15 jak tam przygotowania?, ja jeszcze niestety nie do końca spakowana, ciężko wybrać co zabrać ze sobą :D ale od dziś już się mobilizuję bo sie nie wyrobie, mam nadzieje ze Ci lepiej idzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Bella Italia Itaka 03.09.11 IP: *.fazos.com.pl 29.08.11, 07:23 :) nie, nie, ja sie jeszcze nie pakuje:) dopiero w piatek:) narazie tylko przegląd co jeszcze muze kupic, co zabrac bo ptoem sie okazuje ze warto było wiąż to, a tamtego nie :) pogoda nadal w prognozach bez zmian:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TURYSTKA Re: Bella Italia Itaka 03.09.11 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.11, 07:13 ..cóż mogę dodać, ja w końcu po całym tygodniu biegania, załatwiania spraw w pracy, spraw związanych z wyjazdem jestem w końcu spakowana i wydaje mi się ( o ile o czymś nie zapomniałam : D ) gotowa do drogi, także do zobaczenia wkrótce...życzę Tobie i sobie szczęśliwej i udanej podróży:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Bella Italia Itaka 03.09.11 IP: *.fazos.com.pl 02.09.11, 08:09 :) gratulacje:) ja juz prawie na końcówce:) do zobaczenia i bezpieczneij i fantastycznej wyprawy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łosio Re: Bella Italia Itaka 03.09.11 IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.14, 13:01 Byłem na tej wycieczce w 2013. Poniżej podaję link do zapisu trasy urządzeniem GPS. Można z niego odczytać np. czasy przejazdu. chomik uj.pl/losio91/Trasy+GPS/GPS+Italia+2013,3699093703.rar Odpowiedz Link Zgłoś