Gość: ciekawska IP: *.eltronik.net.pl 27.06.04, 11:11 poszukuję delfinarium!! gdzie najbliżej??/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anula36 Re: delfinarium 27.06.04, 11:48 Gość portalu: ciekawska napisał(a): > poszukuję delfinarium!! gdzie najbliżej??/ Ostatnio czytalam o wakacjach z delfinami na Krymie. Organizuje je biuro Gryf z Katowic , adres: www.gryftravel.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pancio Re: delfinarium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.04, 13:34 przepraszam za błąd w wyrazie delfinarium (ó) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: delfinarium 27.06.04, 11:54 na Krymie, a nie delfinarium, ale pokazy delfinów w ZOO w Lizbonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pancio Re: delfinarium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.04, 13:32 polecam delfinarióm na wyspach kanaryjskich konkretnie na teneryfie . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: delfinarium 27.06.04, 13:37 tylko,ze delfiny krzymskie tez nei plywaja w morzu a w delfinarium, gdzie pokazy maja i polywac znimi mozna;) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: delfinarium 29.06.04, 09:41 Najblizej? Warna, przy wylotowce na Zlote Piaski. Corka byla zachwycona. Ceny niskie. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: delfinarium 28.09.04, 17:17 Ceny niskie? Szesnaście lewa za łeb, czyli cztry dychy w złotych to mało? Zważywszy, zebilet do kia kosztuje 4 lewa, a dobry obiad dziesięć? Wyskośc cen jest wzgledna, dla mnie delfinarium było stnowczo za drogie, w Bułgarii jest mnóstwo ciekawszych rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: delfinarium IP: *.iel.wroc.pl 05.07.04, 12:46 Najbliższe delfinarium, o którym wiem, jest niedaleko Wiednia, tam jest wiele atrakcji razem, safari, delfinarium itp., niestety nie pamiętam nazwy miejscowości dokładnie, byłam tam w 1980 roku, jeśli chcesz mogę poszukać, gdzieś na pewno znajdę tę nazwę ale to może potrwać kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulha Re: delfinarium IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.04, 00:50 Warna. Poza tym w takim wielkim parku zoologicznym w środkowej Szwecji (jeśli rozważasz podróż do Szwecji, poszukam i wykopię nazwę): to jest małe. W warneńskim byłam dawno, ale ciepło wspominam. Aha, popisy delfinów oglądałam także w jakimś aquaparku w Katalonii. Krym odradzam, bynajmniej nie ze względów czysto turystycznych, ale z powodu tych nieszczęsnych wiz. Mnie wyleczyli z pomysłu wyjazdu do Petersburga. Wiza załatwiana osobiście i jeszcze obowiązkowy meldunek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: delfinarium IP: *.iel.wroc.pl 09.07.04, 11:09 Kiedy byłaś w Warnie? Ja byłam tam jakieś 15 lat temu i wyszłąm zszokowana. Pokazy łączyli z koncertem rockowym - jeden wielki hałas i te biedne delfiny. To dla nich musi być koszmar. Wiem, że są również bez koncertów, ale mniepasowało tylko późne popołudnie i wystarczyło mi, zraziłam się do bułgarskiego delfinarium chyba na zawsze. Już lepiej jest w Constacny w Rumuii. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.lasek Re: delfinarium 09.07.04, 22:49 w Katalonii delfinarium znajduje sie w Blanes ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: delfinarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 23:06 Chciałabym dowiedzieć się,gdzie oprócz Krymu,można jeszcze popływać z delfinami? Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Wiza na Krym? 28.09.04, 17:24 Coś mi sie zdaje, ze Krym jest na Ukrainie, a tm jeżdzimy bez wiz, chyba, ze się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
paluszek11 Re: delfinarium 30.09.04, 11:19 Ale przecież Krym jest na Ukrainie, a na Ukrainę nie potrzebujemy jako Polacy wiz. Odpowiedz Link Zgłoś
paluszek11 Re: delfinarium 30.09.04, 11:19 przepraszam, nie zauważyłam wcześniejszych wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: delfinarium IP: *.zabrze.net.pl 16.09.04, 16:48 z tego co widziałam - Kłajpeda na Litwie. płacisz za sam pokaz (12 LT) - na pietrze, ale na parterze mozesz ogladać delfiny przez szybę. Odpowiedz Link Zgłoś
zalewajka Re: delfinarium 04.01.05, 14:00 Super Delfinarium i z tego co pamiętam największe w Europie jest w Holandii. Byłam parę lat temu i wróciłam zachwycona. Obiecałam że wrócę tam z dziećmi i w tym roku się wybieram. Nie można pływac z delfinami (wtedy jak byłam nie można było) ale jest tam duzo atrakcji i jest to wycieczka na cały dzień. Są również foki które się karmi i ogląda ich popisy, słonie morskie (super) oraz płaszczki które dzieci mogą karmić a one za pokarm robią popisy. No i oczywiście delfiny. Jest tez super knajpka pod wodą gdzie siedzi sie obok szyby gdzie przepływaja delfiny. Dla zainteresowanych podaje namiary www.dolfinarium.nl/ Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś