Dodaj do ulubionych

Dobre Biuro podróży

IP: *.ip.netia.com.pl 21.08.12, 12:10
W którym biurze w Warszawie teraz najlepiej wybierać wycieczki. Są takie biura , które mają wszystkich organizatorów, dużych i małych. W CH LAND jest multita, można tam porównać ofertę wszystkich firm i często zdarza się, że ten sam hotel ma kilku organizatorów i w tym samym czasie a ceny różnią się znacząco? Lepiej kupić w takim biurze które ma wszystkich, może doradzić co wybrać, czy przez internet bezpośrednio u operatora? Na pewno nie w portalach internetowych bo jakość obsługi pozostawia wiele do życzenia, a jak coś zarezerwowałem to okazało się, ze nieaktualne i proponują coś innego, zazwyczaj gorszego lub droższego. Najlepiej pojechać do dobrego biura i załatwić wszystko na miejscu. Czy się myle?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ada Re: Dobre Biuro podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.12, 20:27
      Mnie szkoda czasu na chodzenie po biurach i wybieranie ofert. Kupuję bezpośrednio przez internet na stronie Neckermanna, TUI, Itaki, Rainbow Tours i nie narzekam na te biura. Czasem korzystam z pośrednictwa portalu www.easygo.pl - bez zarzutów, szybko, sprawnie.
      Oczywiście wcześniej sprawdzam opinie o hotelach i miejscach, do których się wybieram na różnych portalach, to bardziej wiarygodne niż opinia sprzedawcy - agenta, który nigdy tam nie był i zachwala wszystko o co spytasz.
      • jakanu Re: Dobre Biuro podróży 22.08.12, 10:44
        Masz jeszcze wakacje.pl, czy travelplanet.pl, które to mają oferty większości liczących się na rynku biur.
    • Gość: Sylwia Re: Dobre Biuro podróży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.12, 13:55
      A moim zdaniem tylko TUI, byłam z nimi już 9 razy na urlopie, a mój brat z rodzinką 6 razy i zawsze wszystko było bez zarzutu, zawsze mieliśmy bardzo udane wyjazdy, ja rezerwuję albo u nich w biurze albo przez ich stronę internetową.
    • Gość: toja Re: Dobre Biuro podróży IP: 217.153.153.* 23.08.12, 14:04
      a po co jeździć po biurach. Po co kupować przez pośredników? Jak można nie wychodząc z domu dokonać takiej rezerwacji bezpośrednio na stronie BP?
      Po co mi rady osób, które wcisną nam biuro, z którego mają najwyższą prowizję? Nie mówiąc już o tym, żeby jakiś agent mi wybierał hotel czy miejsce moich wakacji, o zgrozo!
    • Gość: Genewa Re: Dobre Biuro podróży IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.08.12, 21:47
      Rezerwuję zawsze wakacje przez stronę BP Rainbow Tours, nie korzystam z pośredników, jak dotąd udawało mi się kupić lasty w naprawdę dobrych cenach. Najlepiej samemu na spokojnie przejrzeć oferty i zdecydować na spokojnie, co nas najbardziej interesuje.
      • Gość: Zuza Re: Dobre Biuro podróży IP: *.183.240.174.dsl.dynamic.t-mobile.pl 23.08.12, 22:23
        Ja korzystan z usług touroperatora BeeFree, wyjazdy z nimi do Egiptu, czy Turcji naprawdę zapadły Mi w pamięć;) W tym roku wakacje dopiero przede mna, więc już odliczam dni do urlopu.
        • voyager747 Re: Dobre Biuro podróży 24.08.12, 00:25
          bee free to się reklamuje na forum od dawna w ten sposób
          • Gość: Iga Re: Dobre Biuro podróży IP: *.cela.pl 26.08.12, 22:30
            To już jest lekka paranoja, bo wymienienie jakiegokolwiek biura z nazwy wychodzi na to, że jest reklamą. Po to są te wątki i fora, żeby można było wymienić się doświadczeniami, a jeśli ktoś jest zadowolony, to co, nie wolno tym się podzielić? Chyba lekka przesada.
            • voyager747 Re: Dobre Biuro podróży 26.08.12, 23:22
              wolno, ale bee free samo sobie takie opinie pisze, po prostu
            • voyager747 Re: Dobre Biuro podróży 26.08.12, 23:24
              to może niech Zuza napisze gdzie była, kiedy, jaki hotel i jak było ?
              • Gość: Zuza Re: Dobre Biuro podróży IP: *.183.235.245.dsl.dynamic.t-mobile.pl 27.08.12, 16:45
                29 sierpnia, czyli za dwa dni wylatuje do Turcji, ze wspomnianym wcześniej biurem, którego nazwy nie będę podawała, bo zaraz będzie, że reklama. Tak jak wcześniej pisałam, wakacje dopiero przede mną. Zeszłoroczne spędziłam w Egipcie, a 2 lata temu też byłam w Turcji. Egipt- hotel Faraanaheights, do plaży podjeżdzało się busikiem, ale w żaden sposób mi to nie przeszkadzało, zawsze chciałam odwiedzić kraj arabski i udało mi się to. Niestety z jedzeniem to było różnie, ale stosowaliśmy się do kieliszeczka przed posiłkiem:D
                • voyager747 Re: Dobre Biuro podróży 27.08.12, 18:18
                  to super, a do Portugalii, albo Hiszpanii też latają ?
                  • Gość: sylgo Re: Dobre Biuro podróży IP: *.play-internet.pl 27.08.12, 20:52
                    A ja miałam taką sytuację, że na bemowie też jest takie biuro-pośrednik różnych touroperatorów i ceny były znacznie wyższe niż na stronach biur, więc nawet nie pytałam , ja zwykle wykupuje wycieczki w Alfa Starze lub w Itace i rezerwuje przez internet, tak jest mi najwygodniej i nie miałam nigdy żadnych większych problemów z nimi, urlop mam dopiero we wrześniu i rozglądam się za jakąś wycieczką, koniecznie Portugalia, najlepiej wybrzeże Algarve, jedziemy z dzieciakami, więc przydałby się jakiś hotel z udogodnieniami i bogatą ofertą dla najmłodszych, dlatego biorę się za czytanie opinii o hotelach w tamtym regionie.
                    • voyager747 Re: Dobre Biuro podróży 27.08.12, 21:17
                      w Portugalii to hotele są niezłe, ja tylko na Maderze byłem i w Lizbonie, ale hotele spoko.
                      • Gość: Koralik Re: Dobre Biuro podróży IP: *.cela.pl 27.08.12, 21:59
                        Wszystko zależy od tego jaki hotel się wybierze. Tyle, że ja wolę zapłacić kilka złotych więcej, ale mieć komfort prawdziwy i uwielbiany przeze mnie widok na morze...
                        • voyager747 Re: Dobre Biuro podróży 27.08.12, 22:23
                          4 * na Maderze, to już wypas jak dla mnie, Villa Gale np. jeden z lepszych hoteli w jakim byłem.
                          • Gość: sylgo Re: Dobre Biuro podróży IP: *.play-internet.pl 28.08.12, 12:50
                            Ja na Maderze już byłam i to właśnie w tym hotelu, faktycznie wspominam go super, dlatego interesuje mnie teraz wybrzeże Algarve, owszem chce mieć widok na ocean, ale muszę również myśleć o tym, żeby dzieciaki miały zapewnioną rozrywkę, dlatego szukam hotelu żeby " wilk był syty i owca cała"
                            • Gość: Zuza Re: Dobre Biuro podróży IP: *.183.249.79.dsl.dynamic.t-mobile.pl 28.08.12, 14:06
                              Mają wycieczki do Egiptu, Turcji, Tunezji napewno o Portugalii i Hiszpanii nie slyszalam, ale pewnie na stronie jest napisane gdzie mozna z nimi pojechac.
                              • Gość: Aleksandra Re: Dobre Biuro podróży IP: *.free.aero2.net.pl 28.08.12, 15:55
                                W Rainbow mają fajną wycieczkę objazdowo-wypoczynkową Portugalia i Hiszpania-pół na pół. Już się na nią zdecydowałam. W Portugalii zakochałam się trzy lata temu. Byłam tam na wymianie studenckiej, a teraz już po studiach postanowiłam znów tam pojechac i przy okazji zwiedzic Hiszpanię.
                            • voyager747 Re: Dobre Biuro podróży 28.08.12, 18:57
                              ale skoro na Maderze są fajne hotele, to na lądzie chyba też... tutaj byłem tylko w Lizbonie i było ok.
                              • Gość: sylgo Re: Dobre Biuro podróży IP: *.play-internet.pl 29.08.12, 18:24
                                Z Rainbow, wogóle z grupą RT mam kiepskie wspomnienia, zresztą wpadł mi w ręce rating biur podróży, chyba w Rzeczpospolitej i grupa RT ma negatywną ocenę, dlatego szukam ofert w tych stabilnych finansowo biurach, które są w czołówce, czyli Neckermann, Itaka lub Alfa Star.
                                • voyager747 Re: Dobre Biuro podróży 29.08.12, 18:31
                                  Alfa Star to inna liga niż te wymienione
                                • Gość: cat black Re: Dobre Biuro podróży IP: 81.219.189.* 16.09.12, 22:15
                                  Byłam i z neckermanem i z Alfa Starem. To pierwsze ma trochę drogo i przyznam szczerze, że po powrocie z organizowanych przez nich miałam wrażenie, że troszkę przepłaciłam... z alfastarem było okej. Nie bardzo drogo, bez problemów na lotnisku czy w hotelu. Tylko niestety kilka dni chorowałam także urlopu w 100% nie mogłam wykorzystać, ale w pozostałe dni było naprawdę fajnie.
                                • Gość: Mariola Re: Dobre Biuro podróży IP: *.183.244.251.dsl.dynamic.t-mobile.pl 29.09.12, 16:30
                                  Pierwsze słysze, że rainbow ma słabą kondycję finansową, ktoś jakieś bzdury wygaduje! Najpierw należy sprawdzić, a nie wypisywac takie głupoty.
            • Gość: Janusz Re: Dobre Biuro podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.12, 10:57
              Kiedyś kupowałem u organizatora ale potem okazało się że gdzie indziej jest i taniej i większy wybór. Póżniej chodziłem po biurach ale to też wymaga czasu ja rezerwuję przez portale wakacje.pl , nawyjazdy.pl lub eturystyka. Z każdego coś procedury wyglądają tak samo
              Sugeruję się często oceną hoteli które na tych portalach są a w tradycyjnym biurze nie pokazują że hotel ma 4 punkty na 10. Więc to plus. W dzisiejszych czasach przywykliśmy do wygody więc to duży plus porównać ceny 5 minut a jak mam stronę organizatora to muszę skakać z rainbowa na itakę , z itaki na Tui. Portale mają te same ceny a i często dbają lepiej o klientów. Potwierdzają godziny , proponują rezerwację parkingu. Jednym słowem kompleksowo
      • Gość: Nelka Re: Dobre Biuro podróży IP: *.183.244.251.dsl.dynamic.t-mobile.pl 30.09.12, 00:08
        Jak dla mnie dobrym biurem jest Rainbow, od 3 lat korzystam z ich usług, moi znajomi również i jesteśmy zadowoleni. Odwiedziłam z nimi już Włochy, Grecję i Turcję. W ta zimę planuję wybrać się na narty, zobaczymy jeszcze gdzie, jakie będą oferty.
    • Gość: anja Re: Dobre Biuro podróży IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.08.12, 11:15
      najwyzsze noty ma w tej chwili itaka.nie myl agencji z biurem.kupuj w biurze
      • Gość: Romek Re: Dobre Biuro podróży IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.08.12, 19:23
        Z itaką jeszcze nigdy nie byłem na wczasach. Od dwóch lat jeżdżę z rainbow i jestem zadowolony z tego biura. Z wcześniejszymi biurami podróży miewałem niestety pewne problemy związane, np. z przekładaniem terminu czy godziny wyjazdu, co było dla mnie kompletnym nieporozumieniem. Tak jak mówię przekonałem się do rainbow i pewnie następne wczasy znów wykupię właśnie u nich.
        • Gość: albwu ceny hoteli IP: *.icpnet.pl 31.08.12, 22:56
          To że kilka biur podróży ma w ofercie ten sam hotel w różnej cenie to NIE OZNACZA ten sam standard. Duże hotele mają różne części (piętra albo skrzydła) o różnym standardzie i różnej cenie. Ponadto należy porównać wszystkie usługi wliczone w cenę, a nie tylko hotel.
    • logostour1 Re: Dobre Biuro podróży 06.09.12, 13:42
      Witamy,

jeśli szukasz opinii o biurach podróży polecamy zajrzeć do rankingów publikowanych ostatnio w mediach. Na przykład zauktualizowane zestawienie przygotowane przez dziennikarzy Rzeczpospolitej travel-fan.pl/news/aktualny-ranking-polskich-biur-podrozy/) - tam po raz kolejny Logos Tour został zaliczony do grona najbardziej stabilnych finansowo :)

Zachęcamy też do zasięgnięcia opinii u samych turystów, którzy odwiedzili z nami już niejeden zakątek Świata! Znajdziesz ich bez problemu na naszym Facebooku (www.facebook.com/LogosTour).

Pozdrawiamy!
      Biuro Turystyki ZNP LogosTour | e-mail: opinie@logostour.pl
    • kaska527 Re: Dobre Biuro podróży 12.10.12, 10:04
      Witam.
      Najlepiej poszukać jakiegoś dobrego biura agencyjnego w okolicy.U przedstawiciela biura wiadomo ze kupisz ofertę ich wlasną ( która jest zawsze najlepsza i ostatnia).My korzystamy z oferty zaprzyjaznionych agentów . Wystarczy że zadzwonię , podam co mnie interesuje i załatwione. W biurze mateo-tours chorzów i holidaytravel chorzów. Wybierają dla mnie hotel który mnie może zadowolic ,zawsze porównując u kilku operatorów i podają z najlepszą cene w danym terminie.Zgadzam sie z Michałem że oferty na portalu nie zawsze sa aktualne .Załatwiłam już sobie ofertę na następne wakacje 2013r .
      Czekam na lato.
      • krakowskim_targiem Re: Dobre Biuro podróży 12.10.12, 11:00
        ja po tegorocznych atrakcjach z upadkami biur chyba bym się nie pakowała w takie ryzyko... wolę sobie sama wczasy zorganizować tak jak lubię, no i wiem że nikt nagle nie każe mi wracać do domu ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka