Dodaj do ulubionych

Unikajcie EXIM Tours

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 00:12
Totalna klapa w Tunezji. Hotel 4-gwiazdkowy Kheops jest syfiasty, bez
klimatyzaji, ze słabą klimą w pokojach. Zupełnie nie zgadza się z obrazkiem w
katalogu. Niedobre jedzenie, brak potraw wegetariańskich. Także brak
rezerwacji potraw bezmięsnych w samolocie. Przejazd z lotniska autobusem bez
klimatyzacji. Brak pokoju rodzinnego, a w małym pokoju dostawka niewykonalna.
Nie ma animacji, a wszystko za dopłatą.
Tyle z relacji mojej dziewczyny - osobiście dołączę za tydzień, po zrobieniu
awantury u agenta (Kronos Travel z Warszawy).
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 09:15
      Wiesz co tak to jest z plotakmi.Byles na miejccu?Nie,to co gadasz.Panienka
      Twoja nie wiadomo jakie ma nastawienie. Zeby z braku klimatyzacji w autobusie
      wiozacym ludzi z lotniska, robic problem to juz szczyt.Moze limuzynami powinni
      byli ja wiezc?No i tak,bardzo wazne,tak dlugo sie leci tym samolotem ze trzeba
      koniecznie cos zjesc.Wlasnie tacy sa Polacy,najwazniejsze zarcie. Matko
      jedyna,nawet gdyby zjadla bulke z maslem i ciastko bo zazwyczaj daja, to by
      wytrzymala te 2 h.
      Ludzi opanujcie sie!!!!!!!!
      • Gość: bebe Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 02.07.04, 17:12
        Macie rację, dla naszych rodaków najważniejsze jest jedzenie - nie wiadomo
        jakie - i komunikacja. Odpoczynek, widoki,wycieczki się nie liczą.To stwierdzam
        po czytaniu wypowiedzi na forum.Acha, i wielka nerwowość, obawy,pytających ,
        którzy po każdym nastraszeniu gotowi są zostać w domu.
    • Gość: Ethlinn Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 13:46
      Hotel 4-gwiazdkowy Kheops jest syfiasty

Tzn. jaki?

bez
      > klimatyzaji, ze słabą klimą w pokojach.

To w końcu z klima czy bez? I co to znaczy słaba?

Niedobre jedzenie

Rzecz gustu oczywiście, ale możesz sprecyzować co to znaczy "niedobre"?
      Rozumiem, że podawali nieświeże, zepsute, czy tak?

brak potraw wegetariańskich.

hm, rozumiem że namietnie do wszystkiego mięso wrzucali, tak?

Przejazd z lotniska autobusem bez
      > klimatyzacji

Tak z ciekawości, jak daleko był ten hotel od lotniska?

Nie ma animacji

A miała być?

a wszystko za dopłatą.

A ile koszowała ta wycieczka? Zakładam, że miała być to all inclusive?

osobiście dołączę za tydzień, po zrobieniu
      > awantury u agenta

Aaaa, czyli dziewczę ma 2 lewe rączki buzi otworzyć nie umie, wiec naśle na
      nich swojego chłopaka?
      Pozdrawiam

• Gość: aneta Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.04, 21:11
        DOBRE!!!!podoba mi się ta wypowiedź i poprzednie komentarze zresztą
        też.Trafiłeś (aś) w samo sedno.
      • Gość: malgo5 Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 23:06
      • malgo5 Re: Unikajcie EXIM Tours 16.07.04, 23:28
        Odpowiadam( od końca): dziewczę jest zaradne -na szczęście zna języki( jest
        tłumaczem) buzię potrafi otworzyć- poprosiła o dodatkowe ręczniki, dodatkowe
        łózko dla dziecka, ale niestety prośby o zmianę obrusu i pościeli pozostały bez
        odzewu. Tak się składa, że dzięki znajomości języków porozmawiałam z obsługą
        hotelu ( cóż za nielojalność wobec właściciela tego przybytku;)- doradzili mi,
        żebym żywiła się na mieście i na przyszłe wakacje polecili inne hotele. Mój
        chłopak chciał po prostu ostrzec ewentualnych gości Kheopsa.
        Wycieczka kosztowała 6 i pół tysiąca. Nie była all inclusive, ale nie
        narzekałam na ilość posiłków i płatne napoje tylko na ich jakość.
        W biurze podróży zaznaczyłam, że zależy mi na animacjach- to
        ułatwia "zagospodarowanie" czasu dzieciom. I zapewniono mnie, że animacje są,
        jest także mini -club. W porównaniu z poprzednimi wyjazdami- totalna klęska
        mini -clubu nie ma w ogóle, a animacje ograniczają się do godzinnego programu
        wieczorem.
        Hotel - 2 i pół godziny jazdy od lotniska autokarem bez klimy:).
        Z potraw bezmięsnych do wyboru ryż i ziemniaki- były jeszcze surówki, ale te
        odradził kelner- prosił, żeby powąchać - zrobiliśmy to i oczywiście
        przyznaliśmy mu rację. Jedzenie było zepsute, a pomidory spleśniałe- znowu
        przydała się znajomośc języków obcych- dowiedzieliśmy się, że są kupowane
        nadgniłe, co by było taniej. Klima przynajmniej w naszym pokoju nie działała- 5
        razy był Pan, który próbował ją naprawić, ale nie udało się. A hotel JEST
        SYFIASTY, brudny, lepki i z karaluchami.
        • Gość: Ethlinn Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 18:33
          > Odpowiadam( od końca): dziewczę jest zaradne -na szczęście zna języki( jest
          > tłumaczem) buzię potrafi otworzyć- poprosiła o dodatkowe ręczniki, dodatkowe
          > łózko dla dziecka, ale niestety prośby o zmianę obrusu i pościeli pozostały
          bez
          >
          > odzewu. Tak się składa, że dzięki znajomości języków porozmawiałam z obsługą
          > hotelu ( cóż za nielojalność wobec właściciela tego przybytku;)- doradzili
          mi,
          > żebym żywiła się na mieście i na przyszłe wakacje polecili inne hotele. Mój
          > chłopak chciał po prostu ostrzec ewentualnych gości Kheopsa.
          > Wycieczka kosztowała 6 i pół tysiąca. Nie była all inclusive, ale nie
          > narzekałam na ilość posiłków i płatne napoje tylko na ich jakość.
          > W biurze podróży zaznaczyłam, że zależy mi na animacjach- to
          > ułatwia "zagospodarowanie" czasu dzieciom. I zapewniono mnie, że animacje są,
          > jest także mini -club. W porównaniu z poprzednimi wyjazdami- totalna klęska
          > mini -clubu nie ma w ogóle, a animacje ograniczają się do godzinnego programu
          > wieczorem.
          > Hotel - 2 i pół godziny jazdy od lotniska autokarem bez klimy:).
          > Z potraw bezmięsnych do wyboru ryż i ziemniaki- były jeszcze surówki, ale te
          > odradził kelner- prosił, żeby powąchać - zrobiliśmy to i oczywiście
          > przyznaliśmy mu rację. Jedzenie było zepsute, a pomidory spleśniałe- znowu
          > przydała się znajomośc języków obcych- dowiedzieliśmy się, że są kupowane
          > nadgniłe, co by było taniej. Klima przynajmniej w naszym pokoju nie działała-
          5
          >
          > razy był Pan, który próbował ją naprawić, ale nie udało się. A hotel JEST
          > SYFIASTY, brudny, lepki i z karaluchami.

No i ten opis trochę rozjaśnił sytuację;-) A próbowałaś rozmawiać z rezydentem?
          Jeśli tak - jak reagował (bo z opisu wynika że tak średnio)?
          Kwestię hotelu tak czy siak zgłoś w biurze - Ty już raczej nic z tego mieć nie
          będziesz, ale jeśli firma solidna, powinni na przyszłość z takiego hotelu
          zrezygnować.
          Jeśli tego o czym zapewniano Cię w biurze podóży nie było podczas wycieczki,
          próbuj wycieczkę reklamować; ale wiesz jak to jest - najpewniej zaproponują Ci
          zniżki przy następnym wyjeździe;-P
          Swoja drogą dobrze, że się tutaj odezwałaś, bo Twój chłopak troche zamieszania
          narobił;-)
      • Gość: Ann Re: Unikajcie EXIM Tours IP: 195.205.43.* 22.07.04, 18:18
        a o hotelu Kheops w katalogu Eximu pisze: Starszy hotel wybudowany w stylu
        arabskim bla-bla bla.... pokoje: każdy z 276 przytulnie urządzonych, centralnie
        klimatyzowanych dwuosobowych pokoi z możliwością 2 dostawek bla, bla bla.....
        No i o uprawianiu sportów: BEZPŁATNIE: brodzik dla dzieci, basen, kryty basen.
        ODPŁATNIE: sauna, masaże, fitnes centrum, 3 korty tenisowe, tenis stołowy,
        sporty wodne na plaży <BR> hm... jak ktoś czytać nie umie to się potem dziwi,
        oj, dziwi....
        • malgo5 Re: Unikajcie EXIM Tours 24.07.04, 00:00
          Po pierwsze: nie "pisze", tylko jest napisane. Po drugie: w wyborze oferty
          ludzie kierują się nie tylko tym, co jest napisane w katalogu, ale także opinią
          pracowników biura, którzy ponoć tam byli. Zawsze szczegółowo określamy nasze
          wymagania i zadajemy mnóstwo pytań- a to, że w Eximie wcisną Ci każdy kit, żeby
          tylko sprzedać wycieczkę do SYFIASTEGO hotelu to już inna sprawa.
      • Gość: Gosia Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 24.08.04, 18:36
        KLIMA to znaczy klimat...
    • Gość: tudej Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 22:28
      Chyba muszę wszystkich dyskutantów przeprosić oraz organizatorów wycieczki
      panią Izę Pietrzak z Exim Tours rekomendującą hotel Kheops, panią Agnieszką
      Sochę kierownika biura oraz agenta Bożennę Krzywdziuk (Kronos Travel).
      Już rozumiem, że wszystko jest w porządku:
      - 4 gwiazdki - dało Min.Turystyki Tunezji
      - rekomendacja hotelu przez pracownika Exim - to była osobista opinia
      - w hotelu śmierdzi i jest "zużyty" - ale katalog stwierdza, że hotel nie jest
      nowy ("klasyczny")
      - oczekiwanie większego pokoju - błędem agenta
      - brak posiłków wegetariańskich podczas podróży - nie ma umowy z przwoźnikiem

Oczywiście biuro mi pomoże: zadzwoni do rezydenta, żeby w pokoju było tyle
      ręczników ile osób, ale nic więcej.

Jeżeli dyskutantom forum nie przeszkadzają powyższe tłumaczenia, oraz olanie
      problemów klienta przez rezydenta, agenta i operatora - to zapraszam na tą samą
      wycieczkę. Zmarnujcie nerwy oraz 6,5 tys pln. Powodzenia.
      • Gość: Oleg Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 09:24
        Człowieku,czy ty przeczytałeś uważnie co napisałeś? Nie ośmieszaj się ,bo twoja
        dziewczyna to już zrobiła relacjonując tobie swój pobyt. Jeżeli wyżywienie nie
        odpowiada trzeba siedzieć w domu i samemu sobie przygotować ,myśleliście że
        skoro pojedziecie do Tunezji bedzie schabowy+kapusta zasmażana ew. pierogi z
        miese?Czy na wakacje się jedzie tylko i wyłącznie dla jedzenia i wybrzydzania?
        Ja, osobiście nie zgadzam się z opinią twojej dziewczyny bo mam inne zdanie na
        ten temat a jezeli jesteście aż tak wymagający trzeba było wykupić hotel 5
        gwiazdkowy z all inclusive.
        Chciałbym tylko jeszcze ci dodać ,że bardzo nieładnie tak "operować" imionami i
        nazwiskami jest to mało kulturalne i wskazuje na brak twojej inteligencji oraz
        to jakim jesteś naprwade człowiekiem .
        • ack1 Re: Unikajcie EXIM Tours 05.07.04, 09:40
          Witam ,
          Rzeczywiscie , niektóre hotele są zużyte , a zdjęcia
          w katalogu mocno podkolorowane.
          Byłem 2 lata temu z rodziną w tunezji , oferta All inclusive
          jedzenie pyszne ,w dużym wyborze ..
          Animacja aż do bólu.
          tylko dwa dni lało...wydałem ok 6000 PLN za 3 osoby
          potem nad polskim morzem 1 tydzień 2Ooo pln

za to lało przez tydzień.

Do wszystkiego należy podchodzić filozoficznie
          pozdrawiam

ackrajewski

• Gość: tudej Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 23:58
          1. Jesteśmy jaroszami i nie jemy mięsa, więc Twoich propozycji, Oleg, nie mogę
          przyjąć.
          2. Dlaczego przeszkadzają Ci informacje podane w poście? Może pomogą uniknąć
          podobnej sytuacji innym potencjalnym klientom, np. moim sąsiadam i znajomy z
          Powiśla i Śródmieścia. Zresztą pani agent (Kronos Tavel) jest zadowolona z -
          jak powiedziała - "reklamy". Trudno mi jest precyzyjnie określić, kto miał
          największy udział w "przerobieniu" mnie. Wiem, kto brał w tym udział:
          - firma Exim Tours
          - jej pracownicy: pani Iza Pietrzak rekomendującą hotel Kheops oraz pani
          Agnieszka Socha kierownik biura przy ul. Pięknej
          - agent Bożenna Krzywdziuk (Kronos Travel).
          • Gość: Aa Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.bluu.net / *.bluu.net 07.07.04, 11:49
            Skoro jesteście jaroszami to po co bierzecie ofertę z wyżywieniem!! Poza tym
            nie wierzę że w hotelu są podawane tylko potrawy mięsne skoro jest to szwedzki
            stół. Moim zdaniem typowi z was malkontenci.
          • Gość: bingo Re: Unikajcie tudeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 10:40
            Jeżeli tak łatwo przychodzi Ci operowanie imionami i nazwiskami innych osób,to
            może sam sie przedstawisz,co umożliwiło by personelowi innych biur Twoją
            identyfikacje.Sądze że takiej mendzie juz nikt nigdy by nic nie sprzedał.
        • Gość: wardare - do Olega Re: Unikajcie EXIM Tours IP: 195.117.149.* 22.07.04, 11:48
          Szanowny baranie Olegu.
          Tych bzdur, które wypisujesz, czytać wprost się nie da.
          Jeśli ktoś pisze, że mu się nie podobało - to znaczy, że tak było. Oczywiście.
          Ty możesz mieć inne zdanie - ale to Twój problem. Co do nazwisk - osoby,
          wymienione w komentarzu sa osobami publicznymi, reprezentującymi swoją firmę -
          i o ile mam prawo powiedzieć, że Exim jest słabym biurem, tak samo mogę
          powiedzieć, że pani Xsińska, która w tym biurze pracuje jest nieuprzejma i
          niekompetentna.
          Co do oczekiwań - biura zwykle pytają nas czego oczekujemy i jeśli po opisie
          naszych oczekiwań trafiamy do badziewnego hotelu - to znaczy, że nas OSZUKANO.
          Tak jak w omawianym przypadku. I tyle.

A moja osobista uwaga do Ciebie baranie - zapewne pracujesz w Eximie i jesteś
          jedną z wymienionych osób.

Pozdrawiam
          • Gość: Oleg Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 14:12
            To,co napisałeś świadczy o twojej kulturze osobistej.Potrafisz tylko wyzywać
            innych a sam nawet boisz się zalogować pod swym pierwotnym nick-iem.
            Chciałbym dodać iż nie jestem pracownikiem biura Exim lub innego ,jestem
            turystą korzystającym z ich ofert tak samo jak ty i uważnie czytam opienie
            innych ludzi ktorych nie neguję.Właśnie swoim poście przedstawiłeś swoją osobę
            jako prostacką która w życiu mało daje a oczekuje bardzo duzo od innych.
            Chciałbym tobie jeszcze zacytować to co powinienieś zawsze wiedzieć :"jeżeli
            nie ma się "miedzi" na wakacje które w pełni spełniają twoje oczekiwania , to
            się w domu na tyłku siedzi".
            Myślę że to byłoby wszystko co chciałem napisać do ciebie bo nie mam ochoty
            dalej z tobą dyskutawać bo jednak jesteś osobą z małym ilorazem inteligencji a
            jeżeli chodzi o pisanie pełnych danych osobowych to jak wcześniej ktoś napisał
            jest to karalne ale masz inne zdanie na ten temat ,wiec może sam się wszystkim
            przedstawisz z pełnego imienia i nazwiska ???
    • Gość: Tuptuś Re: Unikajcie EXIM Tours IP: 80.51.254.* 05.07.04, 18:08
      Jestem zaskoczony - byłem z tym biurem w listopadzie w Tunezji i byłem bardzo
      zadowolony.
      • Gość: tudej Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 23:44
        Nie wykluczam, że to możliwe, bo sprawdzając biuro nie spotkałem wcześniej
        radykalnych opini u znajomych, którzy jechali z nimi np. do Turcji.
        Nie zmieni to faktów: śmierdzący hotel, brak ciepłej wody w kranach, paskudne i
        żle podane jedzenie oraz totalna, totalna olewka przez biuro i agenta.
        • Gość: Oleg Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 16:33
          Myślę kolego że przesadzasz, robisz aferę ,krytykujesz wszystkich a sam nawet
          nie masz pojecia jakie naprawdę panują tam waruki w hotelu.Wszystko bym
          zrozumiał gdybyś przyjechał i opisał nam całą sytuację ale musimy brać poprawkę
          do tego co opisujesz bo być może twoje kobieta grubo przesadza a to ze
          jesteście wegetarianami to wasza osobista sprawa i musiscie się dostosować do
          innych klientów którzy nie są a jest ich pewnie 90% wiecej.Jeżeli macie takie
          wymagania to jak już pisałem powinniscie wykupić hotel 5 gwiazdkowy ale jeżeli
          nie stać was na taki dodatkowy luksus to trzeba się dostosować do takich
          warunków życiowych na jaki was stać.
          Jeżeli masz jakieś żale to powinieneś tylko siebie bo chyba macie "przerost
          ambicji nad mozliwości" a ja już kiedyś spotkałem się na swoim wyjeżdzie z taką
          rodziną jak wy , wiec wiem jak to naprawdę jest.
          • Gość: tudej Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 23:45
            Nie wiem co wiesz o nas jako rodzinie, ale ja wiem wystarczająco dużo o jakości
            usług firmy Exim. Problem nie polega na tym, na co mnie stać, ale na tym, jaki
            standard kupuję, a jaki otrzymuję. Jeżeli ktoś daje syf obiecując 4 gwiazdki,
            to nie zamierzam spradzać, czy dostanę mniejszy syf za obietnicę pięciu
            gwiazdek.
            Oleg! Najpierw wyjeżdżasz o pierogach z mięsem i schabowym, a potem się
            czepiasz wegetarian. W tym hotelu wszyscy klienci są wkurzeni na Exim. Jak
            chcesz dowodów, to je otrzymasz, bo wiem, że współcześni klienci chętnie
            korzystają z aparatów i kamer cyfrowych.
            Oleg! Czy byłeś w tym hotelu? Dlaczego kwestionujesz relację z pierwszej ręki?
            • Gość: Oleg Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 09:19
              Nie czepiam się,ponieważ byłem już z tym biurem wraz z moją rodziną już 3 razy
              i dobrze wiem jakie opienie mieli ludzie którzy z nami wypoczywali w hotelach 4
              gwiazdkowych.Miałem takze okazję poznać dwoje ludzi którzy nie byli zadowoleni
              nawet z temperatury wody w basenie i przez całe dwa tygodnie skarzyli się na
              wszystko łacznie z wymiarami ręcznikow w łazienkach.Musimy być wszyscy świadomi
              tego że wypoczywamy w krajach arabskich które różnią się od naszej kultury
              łącznie z kuchnią regionalną.Pisałeś też o małej ilości ręczników w
              łazienkach,ja w Egipcie miałem tę samą sytuację ale zeszłem do recepcji i
              poprosiłem o dodatkowe ręczniki w ciągu 10 min. miałem już komplet dla całej
              rodziny przez moj tygodniowy pobyt.
              Chciałbym dodać że staram się być zawsze obiektywny ale to co ty opisujesz jest
              bardziej przesadzone oraz zbytnio się unosisz i masz pretensje do wszytskich
              wokoło a nie masz racji bo nie skorzystałeś z tego wyjazdu oraz nie miałeś
              okazji przekonać się osobiście.A jedynym świadectwiem jakie podejście masz do
              życia,ludzi jest to że "naskakujesz" i opisujesz pracowników biura po nazwisku
              a kultura wymaga tego aby uzywać imienia a jeżeli chodzi o nazwisko to zawsze
              dopisuje się pierwszą literę nazwiska, nawet w artykułach które ukazują się z
              gazecie dane osób są podawane w całości ale tylko jeżeli chodzi o imię.
              Jeżeli będziesz miał chwilę czasu aby poczytać inne posty zwróć uwagę że nikt z
              furowiczów nie uzywa całych danych pracownikow oraz ew. adresu biura w ktorym
              kupił wycieczkę a nie był z niej zadowolony.
              Trochę kultury i poszanowania ludzi by się przydało a wtedy napewno nie
              będziesz widział wszystkiego w "negatywnych kolorach" i inni będą dla ciebie
              milsi.
              • Gość: As Re: Unikajcie EXIM Tours IP: 83.238.0.* 08.07.04, 10:48
                Pisałeś też o małej ilości ręczników w
                > łazienkach,ja w Egipcie miałem tę samą sytuację ale zeszłem do recepcji i
                > poprosiłem o dodatkowe ręczniki w ciągu 10 min. miałem już komplet dla całej
                > rodziny przez moj tygodniowy pobyt.

mówi się: zszedłem, a nie zeszłem. To tak a'propos kultury, o której piszesz.
                Pozdrowienia
                • Gość: Oleg Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 11:24
                  Kultura nie ma nic wspolnego z pomyłką w pisowni bo inni ludzie mogą być
                  analfabetami ale mają w sobie kultury osobistej a po drugie ja nie mówię tylko
                  piszę.Jeżeli już czepiasz się słowek to sam zachowaj poprawną pisemną wypowiedż.
                  • Gość: As Re: Unikajcie EXIM Tours IP: 83.238.0.* 08.07.04, 14:06
                    > Kultura nie ma nic wspolnego z pomyłką w pisowni bo inni ludzie mogą być
                    > analfabetami ale mają w sobie kultury osobistej a po drugie ja nie mówię
                    tylko
                    > piszę.Jeżeli już czepiasz się słowek to sam zachowaj poprawną pisemną
                    wypowiedż

I znowu niepoprawnie stylistycznie. Powinno być "....ale mają kulturę
                    osobistą...." . Lepiej już nic nie pisz.
                    • Gość: Oleg Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 15:35
                      AS tu nie chodzi o pisownię tylko o fakty i nie udawaj takiego mądrego faceta
                      bo każdy potrafiłby robić poprawki do czyjeś pisowni gdyby siedział tak jak Ty
                      ze słownikiem w ręku,wertował w nim kartki i robił korekty dot. pisowni innym
                      furowiczom.
                      • Gość: :-) Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.aster.pl 16.07.04, 12:16
                        z czystej ciekawosci-kto to jest furowicz?nie sadze, ze to literowka bo juz
                        wczesniej padlo w twoim poscie to sformulowanie...
                      • Gość: rezydent Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 10:36
                        Pracowalem kiedys jako rezydent w Tunezji dla Eximu i potwierdzam wypowiedź
                        użytkownika "tudaj". A Ty Oleg ,nie zechciej zauważyc ,że dyskusja toczy się na
                        temat jednego konkretnego hotelu i nie przywoluj innych swoich doświadczeń z BP
                        Exim.
          • Gość: Inwalida Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.07.04, 17:19
            Jestem inwalidą. To moja indywidualna sprawa. Cóż, że winda nie działa. Według
            ciebie muszę dostosować się do innych klientów, których jest pewnie 90% więcej.
        • Gość: wera Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 12:19
          Uważam, że masz rację, ponieważ w hotelu 4 gwiazdkowym powinien obowiązywać
          odpowiedni standard za to przecież się płaci. A jazda nieklimatyzowanym busem w
          Tunezji to katorga, no chyba, że trwa parę minut. Domaganie się spełniania
          usług na odpowiednim poziomie przez biuro podróży jest naszym prawem, nie
          musimy zgadazać się na wszystko co nam wciskają. Ja rówież byłam z Eximem w
          Tunezji w Hammamecie, ale mój hotel i organizacja były bez zarzutu.
    • Gość: kudik Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 09:20
      szczerze to zupelnie mnie to nie przekonuje a wrecz brzmi jak stek bzur
      - ile bylo jazdy tym autokarem i gdzie jest napisane ze musi to byc auto z
      klima ?? a moze helikoterem do sypialni ?? no tak oczywiscie ladowales w kairze
      no i dwa dni jazdy autobusem bez klimy - wtedy mogloby to byc uciazliwe

- klima slaba czy nie ma klimy ?? troszke zdecydowania - albo znajomosci pojec -
      hotekl o ktorym piszesz ma klime centralna czyli wlaczana przez obsluge hotelu
      w okreslonych godzinach !!!

- generalnie juz nawet w opisie jest info ze hotel ten nie posiada pokoi
      rodzinnych

- cytuje opis hotelu: bezplatnie basen, brodzik, kryty basen
      odplatnie: sauna, masaze ....itp

LUDZIE NAUCZCIE SIE CZYTAC OFERTY !!!!!!!!!bo to co Ty wypisujesz to kompletna
      bzdura !!!
    • Gość: aga Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.raster.krakow.pl 09.07.04, 16:50
      A tak na marginesie to chciałam koledze przypomnieć ,że istnieje coś takiego
      jak ochrona danych osobowych. I w razie zgłoszenia jest to ścigane......
    • Gość: WybrykN. Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.its.waw.pl 12.07.04, 09:40
      No fajnie, ale jaka pogoda ? Dziewczynie się podoba ? Chyba nie pojechała tam
      tylko po to żeby się najeść ? Nie jest chyba tak źle, bo skoro nie porzuciła
      hotelu i nie wróciła do Polski z awanturą...

Poza tym, zanim się kogoś lub coś obsmaruje to najpierw trzeba to samemu
      sprawdzić ! W takiej sytuacji wymienianie z imienia i nazwiska osób zahacza o
      przestępstwo (ustawa o ochronie danych osobowych i pomówienia). Z tego co
      zrozumiałem to masz do swojej dziewczyny dolecieć ? Liczę na to, że jesteś
      prawdziwym mężczyzną a nie ciotą i dlatego nawet gdyby sprawozdanie Twojej
      dziewczyny okazało się najgorszą prawtą to i tak najważniejsze dla Ciebie
      będzie to, że mogłeś spędzić uroczy i emocjonujący urlop w jej wspaniałym
      towarzystwie! I takie głupoty jak brak potraw mięsnych w samolocie i przejazd z
      lotniska do hotelu autokarem bez klimatyzacji nie są dla takiego awanturniczego
      twardziela żadną przeszkodą ? Prawda ? Tym bardziej, że czeka tam Twoja
      najwspanialsza kobieta ! :)

A tak z ciekwości to czy byłeś osobiście w Eximie lub w Kronos Travel czy tylko
      odgrażasz się publicznie na forum ? Każde biuro podróży ma swojego szefa i to
      do niego bym udeżył osobiście w pierwszej kolejności. Tam u szefa złożył bym
      zażalenie i żądał bym natychmiastowego wyjaśnienia sprawy! Gdyby to nie
      poskutkowało to dopiero wtedy użył bym internetu, tyle że NIE BYŁ bym tak
      delikatny jak Ty!

Wierze, że jesteś prawdziwym mężczyzną i po powrocie do Polski zdasz osobistą
      relacje z Twojego pobytu w Tunezji (prawdziwego mężczyznę poznaje sie po tym
      jak kończy a nie jak zaczyna). Umówmy się, że za punkt honoru postawisz sobie
      po powrocie przeproszenie pań które opisałeś z imienia i nazwiska.. skoro znasz
      ich dane personalne to zawsze możesz wysłaś kwiaty przez gońca, no ale jako
      twardziel powinno Ci wystarczyć odwagi i stawić sie tam osobiscie i przeprosić
      te osoby. Ewentualnie, jeżeli pobyt okaże się fatalny udać się do szefów obu
      biór podrózy...
      Życzę udanego pobytu i pięknej słonecznej pogody bo w Polsce nie jest ona zbyt
      ciekawa. A ja niestety muszę siedzieć w pracy i co najwyżej mogę pomarzyć sobie
      o wyjeździe nad Zalew Zegrzyński (skąd nikąd też bardzo uroczy) :/ Takie
      życie...
      • Gość: :-) Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.era.pl 13.07.04, 14:15
        Myślę, że dokładnie i dobitnie wytłumaczyłeś temu facetowi na czym polegają
        wakacje i nie tylko :-) Popieram i pozdrawiam.
    • Gość: Marek Piotrowski Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.gda.computerland.pl 14.07.04, 15:02
      Cóż...
      1) Nie mam podstaw twierdzić, iż nie mówisz Prawdy - jednak na Twoim miejscu
      jednak bym najpierw rzecz sprawdził osobiście. Fakt że Kleos był najtańszy z
      4****... ale wiele osób stamtąd wypowiadało się pozytywnie. No i do
      ew.reklamacji niezbedne jest poswiadczenie rezydenta - pamiętaj o tym (jest
      gdzieś w regulaminie)

2)Ja byłem w Tunezji na przełomie czerwiec-lipiec i jestem bardzo zadowolony
      (choć byłem w hotelu sprzedawanym jako *** a w Czechach nawet jako ** - EL
      Bousten). Wszystko (no, prawie...) bylo OK, animacja wspaniała, klima działała
      itd. Piszę "prawie" bo wysiadła w moim pokoju ciepła woda - ale po interwencji
      po 24 godzinach bez gadania zmienili mi pokój więc bardzo pozytywnie.

3)Czasem jest tak ze ile osob tyle opinii. Nie jestem pewien czy Twoja
      dziewczyna bylaby zachwycona choc ja i moja rodzina (hotel swietnie nadaje sie
      do wyjazdow rodzinnych) bylem. Kwestia nastawienia, oczekiwan, niekiedy
      charakteru a niekiedy i szczescia.

Zrobiłem specjalnie full zdjęć, zrobię stronę i wrzucę na sieć bo naprawdę
      rzecz jest godna polecenia a informacje o hotelach są b. skąpe - a przecież
      warto wiedzieć gdzie jechać w okolicy, gdzie najtaniej kupić lody i owoce itd.
      Pojechałem w ciemno i akurat trafiłem.

pozdrawiam
      Marek
      mrb@pl-net.pl
      • Gość: Oleg Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 13:04
        Inawlida co ma winda do wyżywienia ??? Jak jedna nie działa to skorzystasz z
        drugiej windy a jeżeli masz wyżywienie w formie bufetu to nawet najbardziej
        wymagający wegetarianin zawsze cos dla siebie znajdzie :)
        • Gość: Oleg Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 13:07
          A jak ktoś chce się do czegoś przyczepić to zawsze się przyczepi nawet do tego
          że rogaliki na śniadanie są zbyt małe :(

"a...świstak siedzi i zawija je w te sreberka...":)
    • malgo5 Re: Unikajcie EXIM Tours 16.07.04, 20:18
      Wróciliśmy z Tunezji:). Polecany przez Exim czterogwiazdkowy hotel Kheops to
      totalne nieporozumienie- lepki od brudu, pięciocentymetrowy karaluch leżał pod
      naszym stołem w jadalni kilka dni, brudne obrusy i serwetki. Karaluchy były
      także w pokoju (uwieczniliśmy je na filmie;). Popsute windy, w których
      regularnie zacinali się hotelowi goście (półgodzinny pobyt w windzie bez
      wentylacji do przyjemnych nie należy)- na szczęście mieszkaliśmy na trzecim
      piętrze, a nasze dzieci nie używają już wózków, więc po prostu chodziliśmy
      schodami. Pościel nie zmieniona ani razu przez 2 tygodnie- a przecież to tylko
      2 prześcieradła. Jedzenie beznadziejne- no ale są restauracje w mieście. Brak
      mini-klubu, który figuruje w katalogowej ofercie. Dodam, że hotel polecany jest
      rodzinom z dziećmi, poza półgodzinną dyskoteką dla najmłodszych ( o 21-szej) w
      hotelu nie ma absolutnie żadnych atrakcji dla dzieci. Jedyny plus hotelu to
      basen. To był najgorszy wyjazd ze wszystkich - do krajów arabskich jeździmy już
      od ładnych paru lat przynajmniej raz w roku- pogoda nie zawodzi- ale na pewno
      już nigdy nie skorzystamy z usług Exim Tours, które nie wykazało najmniejszej
      chęci uwzględnienia zastrzeżeń klientów. Inne polskie biura też mają ten hotel
      w swojej ofercie, ale nie robiły problemów, kiedy goście załamani zastanymi w
      Kheopsie warunkami, żądali zmiany hotelu.
      • Gość: Klops Re: Unikajcie EXIM Tours IP: 212.160.172.* 19.07.04, 17:17
        Faktycznie w tym hotelu animacje są śladowe. Dlatego osoby lubiące
        zorganizowane formy aktywności (sport, zabawy) będą zawiedzone. Przy basenie
        nic się zwykle nie dzieje. Na plaży nie dzieje się nic nigdy.
        • Gość: Kasia Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.crowley.pl 23.07.04, 15:05
          Ja byłam w Tunezji w hotelu 2 gwaizdkowym i było wszystko w porządku. Posciel
          wymieniana, rećzniki tez. Posiłki słabe, ale nie po to sie jedzie ;-) Z Eximem
          byłam w Egipcie i biuro spisało sie na medal. Wszystko było OK. Hotel 4i pół
          gwiazdki. I co ciekawe podobny do tego 2-gwiazdkowego z Tunezji...
    • Gość: iwka Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.wroc.zigzag.pl 25.07.04, 11:32
      Zanim się zarezerwuje hotel , warto dowiedzieć się o nim jak najwięcej, choćby
      np z forum. Zawsze znajdą się osoby, które były i mogą dokładnie opisać co i
      jak. Nigdy nie nalezy w 100% polegac na opinii pracownika biura podróży.
      Wystarczy zadać sobie trochę trudu i obejdzie się bez rozczarowania i żalów.
    • Gość: norkor Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 19:23
      Ja miałem bardzo dobre doświadczenia z tym biurem. Byłem na wakacjach na
      Majorce w El Arenal hotel Torre Azul. Wszycy byli bardzo zadowoleni. Jeśli
      kolega chce mieć to o czym pisze to może niech wybierze się do 7 gwiazdkowego
      hotelu na wakacje do Burj al Arab w Dubaju w Zjednoczonych Emiratach Arabskich
      gdzie za dobę można zapłacić 2 000 $.
    • Gość: konsekwentna Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 11:31
      EXIM TOURS to bezczelni oszusci!!!
      Ostatniego dnia pobytu w Asuanie na statku Crocodile wyjazd do miejsca wylotu
      tj. Hurghady nastąpił według planu – 10.08.2004 około godz. 14.00. Również
      według planu ( w załączeniu), zapewnienia pilota p. F.W. oraz
      angielskojęzycznego „opiekuna” grupy, podróż z Asuanu do Hurghady (500 km)
      powinna trwać maksymalnie 8 godzin. Więc przyjazd do Hurghady winien nastąpić
      10.08.2004 max. ok. godz. 22.00. Część osób – tych z programów Sfinks4* i
      Nefretete4* miała zabukowany powrót czarterem firmy EXIM Tours na 11.08.2004 o
      godz. 3.45. Więc czasu na ostatni pobyt w hotelu było niewiele, bo pobudkę na
      wyjazd na lotnisko zapowiadano na godz. 01.00. Lecz i tak mielibyśmy 2-3
      godziny na odświeżenie się po długiej podróży autokarem i ewentualnie krótką
      drzemkę w hotelowym łóżku.
      Jazda w konwoju przebiegała wg planu, choć wszystkie autokary wyprzedzały nasz
      polski autokar. Do Hurghady dotarliśmy jako ostatni. Nasz arabski „opiekun” na
      migi próbował nam wyjaśniać kto będzie zakwaterowany w jakim hotelu. Dla osób
      wylatujących o świcie - najpierw miał to być jakiś hotel Marion Inn,
      potem „pilot” odebrał telefon i nastąpiła zmiana hotelu na inny, i jeszcze
      jedna zmiana – na hotel PANORAMA w miejscowości El Gouna. Na tym stanęło.
      Dojeżdżaliśmy do Hurghady.
      Na miejscu wreszcie pojawiła się polska pilotka – pani Magda, która przez 25
      minut zakwaterowywała pierwszą rodzinę pozostająca w Egipcie jeszcze przez
      tydzień. Pozostali uczestnicy wycieczki karnie czekali w autokarze. Po kolejnym
      długim oczekiwaniu na zakwaterowanie na pobyt stały kolejnej rodziny, okazało
      się, że pani Magda znikła bez słowa. Lecz w następnym hotelu zamieniła się w
      inną pilotkę panią Kasię, która pojawiła się „w zastępstwie koleżanki”.
      Zapytana przeze mnie, czy w pierwszej kolejności mogłyby być zawiezione do
      hotelu osoby wylatujące wcześnie rano, burknęła, że nie jest to możliwe,
      bo „przebieg transferu jest z góry ustalony”!!!! Lecz i pani Kasia przy
      następnym postoju przy hotelu „wyparowała” bez słowa. Zostaliśmy ponownie sami –
      tym razem tylko z kierowcą, bo i arabski mówiący po angielsku „opiekun” znikł
      na dobre.
      Wówczas zdaliśmy sobie sprawę, że to jest zwyczajne wytracanie czasu – tak,
      abyśmy w rzekomo zabukowanym dla nas hotelu Panorama znaleźli się na krótko
      przed odlotem i w związku z tym „nie mieli czasu na nocleg”.
      I znaleźliśmy się w hotelu Panorama – ok. godz. 00.15. Zadzwoniłam do p.
      Elżbiety (nr telefonu +20010...), która w dniu 04.08.2004 została nam
      przedstawiona jako rezydentka w Hurghadzie, lecz ta poinformowała mnie, że JUŻ
      NIE JEST REZYDENTKĄ i podała numer do p. Katarzyny Kassem (+20010...
      Zadzwoniła więc do niej. Powiedziała, że jest w drodze z Hurghady do El Gouny.
      Czekaliśmy na nią do godz. 01.00, gdy pojawiła się z inną grupą do
      zakwaterowania w hotelu Panorama. W grupie tej było kilkadziesiąt osób
      pozostających w Egipcie jeszcze tydzień oraz kilkanaście osób z innego programu
      objazdowego – tj. Nefretete 4*.
      Okazało się – o czym poinformował nas arabski pracownik EXIM Tours mówiący
      biegle po polsku– że – cytuję: „NIE MA DLA WAS POKOI I NIE BĘDZIE”. Gdy
      nalegaliśmy, aby pani Katarzyna – jako przedstawiciel EXIM Tours podpisała
      nasze oświadczenie, arabski pracownik EXIM Tours mówiący biegle po polsku
      dosłownie zasłaniał panią Katarzynę swoją osobą, nie dając jej dojść do słowa.
      Po ostrej wymianie zdań – w końcu oświadczył „NIE DOSTANIECIE SUCHEGO
      PROWIANTU” (!!!!!!!!!!!). (Przypominam, że ostatni posiłek jedliśmy na statku
      Crocodile w Asuanie o godz. 12.30!!!!!!!!).
      Zrobiło się już tak późno, że musieliśmy opuścić hotel, wsiąść do autokaru i
      jechać na lotnisko. Dotarliśmy tam około godz. 02.00. Za własne, a często
      pożyczone od przyjaciół pieniądze każdy z nas był zmuszony kupić za horrendalne
      ceny (kanapka na lotnisku w Hurghadzie kosztuje ok. 6 USD) coś do jedzenia.
      W ten oto sposób firma EXIM Tours Sp. z o.o., wykorzystując więc nasze
      zmęczenie, prostolinijność uczciwych ludzi oraz nieznajomość obcego kraju,
      spowodowała, że urlop nasz skończył się skrajnie nerwową sytuacją - podróżą non
      stop przez 18 godzin !!!! EGIPT EGIPT EGIPT EGIPT EGIPT EGIPT EGIPT EXIM EXIM
      EXIM EXIM EXIM EXIM EXIM EXIM TO OSZUŚCI!!!!!! LAST MINUTE LAST MINUTE LAST
      MINUTE LAST MINUTE LAST MINUTE LAST MINUTE LAST MINUTE LAST MINUTE
      • Gość: szamanka2000 Re: EXIM Tours IP: *.kg.net.pl / 80.51.87.* 22.08.04, 21:08
        Do Konsekwentnej
        Widze ze cały czas kopiujesz i wklejasz ten sam tekst.Beznadzieja. Byłam dwa
        razy z tym biurem podróży i jestem zadowolona.Aty tylko o jednym i tym
        samym.Piszesz o ostatnim dniu podróży a co z pozostałymi??Też nie były udane
        czy tylko chciałaś źle wypowiedzieć się o biurze Exim??
        Mam nadzieję że nie zobacze juz twojej 100 razy kopiowanej strony bo doprowadza
        mnie ona do furii.
    • Gość: Marek Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.visp.energis.pl 12.08.04, 14:14
      Tak sobie myślę, że o ile zarzuty o przebieg podróży itd. faktycznie można
      kierować do biura, to zarzuty odnośnie hotelu będą TAKIE SAME wobec każdego
      biura sprzedającego ten sam hotel.
      A rezydencji... chyba wszędzie są tacy sami (niestety).
      Mój (kobieta) tym razem był i tak lepszy niż w Chorwacji i na Węgrzech,
      bo chociaż go w Tunezji parę razy widziałem :):):)
      pozdrawiam
      Marek
      • Gość: Jeanette Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.crowley.pl 12.08.04, 14:48
        Jestem przerażona tym co przeczytałam. Wyjeżdzam z tym biurem 09 września do
        Tunezji, Monastir - Skanes hotel Palm Inn***. Może ktoś coś wie na ten temat??
    • Gość: Ukiel Re: Unikajcie EXIM Tours IP: *.soc.eu.mars / 217.96.29.* 13.08.04, 14:44
      Wystarczylo zajrzec najpierw na:

www.holidaycheck.de/hotel-Nabeul_hotel+Kheops+Kheops+Dolce+Vita-hid_29403-anz_mb.html

jesli sie zlamal link, trzeba recznie posklejac. Automatyczne tlumaczenie na
      angielski babel.altavista.com

Polecam ten link dla innych hoteli,

pz

Ukiel.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka