Gość: yrec61 IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.12, 13:22 Moim zdaniem nie ma nic ciekawego, już w ubiegłym roku musiałem wybrać inne biuro z powodu kiepskiej ofert, choć z RT byłem zawsze zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.12, 14:52 Mnie w tej ofercie interesowały imprezy 7+7, jednak są mało ciekawe. Chciałem pojechać do Andaluzji. Owszem jest takowa impreza, jednak o zgrozo 2 dni z 7-miu przeznaczonych na objazd to zwyczajne plażowanie. Czyżby Andaluzja była tak mało ciekawa, że biuro nie jest w stanie wypełnić pełnego czasu na zwiedzanie ? Przecież jeśli miałbym ochotę wypocząć, to wykupiłbym sobie dodatkowy tydzień pobytu. Kolejna sprawa dotyczy bardzo ciekawej imprezy "Izrael nie tylko dla pielgrzymów". Dlaczego wyloty są tylko z Warszawy ? To też jakieś nieporozumienie i kpina z turystów. Dochodzę do wniosku, że RT lekko schodzi na psy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shirley Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.12, 19:55 A ja mam inną refleksję na temat między innymi wspomnianej wycieczki po Andaluzji - żałuję, że sezon na południową Europę zaczyna się w maju, a nie miesiąc wcześniej, od początku kwietnia, bo właśnie w tym terminie chętnie pojechałabym np. na południe Hiszpanii, na wyspy greckie, na Sycylię. Wiem, że z pogodą jest wtedy większe ryzyko, ale nie każdy lubi upał, a sama byłam w Hiszpanii w kwietniu i w październiku - i żyję.:) RT ma ofertę wypoczynku na Costa del Sol poza sezonem letnim, ale skierowaną tylko do seniorów - terminy były bodajże do końca października, a następne są od marca. Jak dla mnie super, no ale za młoda jestem.:/ Co do ofert na 2013 rok, to żadnych nowości nie widzę, ale podobają mi się wycieczki po wyspach greckich - Mykonos i Santorini oraz Santorini i półwysep Peloponez). No ale oczywiście od czerwca.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shirley Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.12, 20:00 A co do dwóch dni wolnych w Andaluzji, to jeden można przeznaczyć na samodzielne zwiedzanie Malagi.:) Natomiast rzeczywiście - mogliby chociaż zrobić pełny jeden dzień w Kordobie, jeden w Sewilli, jeden w Granadzie, dwa rozdysponować pomiędzy Kadyksem, Jerez oraz Gibraltarem i zostawić tylko jeden wolny. Odpowiedz Link Zgłoś
a-k-k Re: RT ma już ofertę LATO 2013 24.10.12, 14:53 Mam niestety to samo zdanie. Katalog zimowy 2012/2013 jest dużo ciekawszy, tylko że na wakacje chciałabym pojechać w terminie lipiec-wrzesień a nie w lutym czy marcu. Oj rozczarowałam się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzka Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.12, 16:59 No ceny też nie są zachęcające, moim zdaniem dość wyśrubowane, ale czekam na oferty z innych biur to wtedy można będzie porównać. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_ja1 Re: RT ma już ofertę LATO 2013 24.10.12, 17:51 Czekałam na Majorkę ceny wysokie a najgorszy mizerny wybór Alcudia 0. Ciekawe co będzie dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.cela.pl 24.10.12, 22:21 Wszystko zależy kto ma jakie oczekiwania. Ja przejrzałam kilka katalogów i z tego RT zdecydowałam się na wycieczkę "Kuba - wyspa jak wulkan gorąca". Podobno na Kubie jest przepięknie, mam nadzieję że będę zadowolona po powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.akson.waw.supermedia.pl 25.10.12, 09:45 Ja najbardziej czekam na Rodos i szczerze w RT nie ma hotelu, który by mi odpowiadał (a np hotel 4* z kiepskimi ocenami na holidaycheck kosztuje ok 9800 za 2+1 w czerwcu. Nie mało). Itaka i TUI mają - według mnie - lepsze hotele w tej cenie. Tylko zobaczymy czy się powtórzą w 2013 r. Odpowiedz Link Zgłoś
yrec61 Re: RT ma już ofertę LATO 2013 25.10.12, 12:08 To jednak się potwierdza, mają coraz gorzej dopracowane programy zwiedzania, brak nowych i interesujących tras, a jak kiedyś podesłałem im własny program zwiedzania Turcji Zachodniej, to go zubożyli i "poszatkowali" go na dwie imprezy i oddzielnie są to dwie mało bogate wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmaria Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.bb.online.no 25.10.12, 17:44 To prawda mimo, że korzystam z tego biura od kilku lat to w niektórych programach niestety brakuje dość ciekawych atrakcji mimo,że często są na trasie zwiedzania albo wystarczyło by dodać jeden dzień by je zobaczyć. Już 3 sezon mam nadzieje na jakąś fajną wycieczkę po Chinach w ich wydaniu ale na obajzdówce Chiny z tybetem brakuje Szanghaju by była to idealna wycieczka a na Cesarskich pominięto Xian z terakotową armią, Oto Ameryka przydałoby się poświęcić jeden dzień by zobaczyć wodospad Niagara będąc na wschodnim wybrzeżu. Kusi mnie też Indonezja ale brakuje mi tych smoków z komodo do kompletu,jest tyle ciekawych miejsc tylko z powodu tych niedostatków programowych ciężko się zdecydować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malina Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.promax.media.pl 25.10.12, 18:11 Bardzo wysokie ceny!!! Skoro teraz są takie drogie oferty to co będzie potem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.12, 19:21 nie jest to ciekawa oferta, to fakt, ale tak naprawdę trzeba mieć porównanie z innymi, żeby ocenić ten rynek teraz nie jest łatwy, pożyjemy -zobaczymy chyba pozostają: albo super ciekawy last, albo ...samemu ruszyć dupencję :) i sobie zorganizować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.10.12, 20:28 A JA myślę że takie będą ceny Bo jak rok pokazał niskie ceny równa się niepwena przyszłość biura i bankructwo Widzę że biura też podnoszą gwarancje ubezpieczeniowe W sumie coś za coś lepiej dopłacić 200 -300 zł i mieć pewne że się poleci OLa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisełka Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.12, 12:03 Mimo że katalogi nie dotarły do agentów, ceny już rosną w górę!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.cela.pl 29.10.12, 12:29 Porównałam właśnie ceny na Fuercie RT z katalogiem innego biura i właściwie niczym się one nie różnią wielkim. U RT o ile się nie mylę, są wliczone do ceny wycieczki też opłaty transferowe i lotniskowe, a z tego co pisze w katalogu np. I. już trzeba to sobie indywidualnie dodać. Ceny idą w górę i to nie tylko w branży turystycznej, więc wszędzie jest po prostu drożej, tyle że ze swojego doświadczenia wiem, że zazwyczaj cena przekłada się na jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.12, 16:18 kurcze wszyscy maja problem z cenami, nie nauczyliscie sie po tych wakacjach, ze urlop musi kosztowac! Jak chcecie to jedzcie w kolejne wakacje z jakims podrzednym biurem i pozniej beda was sciagac po 2 dniach siedzenia na lotnisku. Mi sie oferta Rainbow bardzo podoba i napewno wybiore sie z nimi na urlop! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bjk Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.12, 13:21 To bardzo dobrze, że Ci się BARDZO PODOBA:) Jedź i nie wyśmiewaj innych, że tacy biedni. Każdy chce wydać jak najmniej i to chyba logiczne. Poczekamy i zobaczymy czy to taka jak mówisz super oferta. Jak dla mnie ceny i oferta taka sobie - przeciętne hotele w Hiszpanii (do tego mały wybór) w cenie powyżej 4tyś w czerwcu. Jak dla mnie to trochę przesada a parę razy już w Hiszpanii byłem. No cóż ale skoro twierdzisz, że to super cena....Zobaczymy za tydzień, może dwa kiedy pojawią się oferty innych biur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.12, 14:35 popatrzmy choćby na Kambodżę - myślę, marzę, ale na razie mnie nie stać :( w RT - tydzień jest za 7k z okładem plus jakieś sto parę dolców na miejscu, i ewentulanie kolejny tydzień w Pattaya lub na wysepce, na której nie ma co robić tydzień - KoSamet, cena zależna od hotelu, ale min 8k w TUI 2 tygodnie za ok 6k / średnia/, plus 60$ z wizą i na pewno lepsze hotele przelot i tu i tu tym samym badziewiastym czarterem takie porównanie znalazłam, z kierunków które mnie interesują jak jest naprawdę, nie wiem, ale czytam to co Wy w katalogach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.12, 19:25 Zachowują się jak kramarze. Mimo że katalogów jeszcze nie rozesłali na bardziej atrakcyjne kierunki/terminy na który zaczął się popyt, już podnieśli ceny nawet o kilkaset zł. Jeśli oferta first jest już zmieniana po trzech dniach sprzedaży to żle świadczy o BP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.dynamic.mm.pl 27.10.12, 21:40 Jeszcze trochę i będą inne oferty. Biura też muszą- powinny się liczyć z klientem i ceny pewnie nie będą złe. Jednak z biurem jest bezpiecznie pomimo różnych wpadek , zawsze dostaje się pomoc ,a samemu to pewnie nie ,i tu jest problem. Zawsze z biurem jadę i tak zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.free.aero2.net.pl 29.10.12, 00:01 Ja też wolę podróżować z biurem niż na własną rękę. Przynajmniej podczas zorganizowanego wyjazdu nie trzeba się o nic martwić o ile nie trafimy na jakieś kiepskie biuro podróży, które w międzyczasie ogłosi upadłość. Akurat z Rainbow byłem już na wakacjach i co do tamtego wyjazdu nie mam żadnych zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredka2222 Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.as13285.net 04.11.12, 22:51 jesli byłas na zorganizowanej w Izraelu to prosze Cie odpowiedz mi bo mam kilka pytan wz z tym ze sie tam wybieram. Odpowiedz prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radzio Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.12, 13:07 W takim razie porozmawiamy po wakacjach i zobaczymy kto na nie wogole pojechal, bo zaplacil 1000zl i chcial miec all inclisiv w Hiszpanii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.akson.waw.supermedia.pl 29.10.12, 13:20 Ale to nie chodzi o to, że jest drogo. Tylko, że jak juz mam wydać te kilka lub kilkanaście tysięcy to chcę mieć dobry "produkt"(tzn hotel, który będzie spełniał w 100% moje oczekiwania, wcale nie wygórowane). Nie liczę na to, że zapłacę 1000 PLN i będę miała czerwony dywan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.10.12, 13:33 Dobrze powiedziane, otóż to. Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredka2222 Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.as13285.net 04.11.12, 22:49 a byłeś moze w Izraelu na zorganizowanej przez Rainbow Tour? Mam kilka pytań jesli byłeś? odpowiedz proszę Odpowiedz Link Zgłoś
barbara4.12 Re: RT ma już ofertę LATO 2013 12.11.12, 14:16 Ja byłam w tym roku z RT w Izraelu i Jordani. Pisz na priv: wanda1926@interia.pl. Odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
onyks_malowany Re: RT ma już ofertę LATO 2013 29.10.12, 10:39 jadę w najwyższym sezonie (styczen/luty) do Tajlandii i Kambodży. Zaczynamy od Bangkoku, potem pociągiem do granicy z Kambodżą (pociąg kosztuje 4.80 zł /os). Potem autobusem, 4 dni w Siem Reap ze zwiedzaniem Angkor Wat, potem Pattaya, Ko Samet, Ko Land, ze zwiedzaniem parku narodowego, rezerwatu słoni. Wizyta w Alcatraz i inne atrakcje. Wszystko organizuje sama. Jest to bajecznie proste. Wszelkie informacje, rozkłady jazdy, ceny sa w internecie. Wyjazd na 16 dni, bilety KLM: WAW-BKK-WAW 2.500 zł/os. Hotele min. 3 gwiazki rezerwowane na booking.com. Przewidywana cena na osobę (jedzenia nie liczę, bo jest tańsze niż u nas, a tutaj też trzeba jeść) 2.500 zł + 1.200 zł (max.) = 3.700 zł. Nie rozumiem, co to znaczy wiza w TUI za 60 USD? Kambodżańska wiza przez internet kosztuje 25 USD! Namawiam do organizowania sobie wyjazdu na własną rekę. Akurat w Tajlandii jest to dziecinnie proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wew Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.12, 14:59 dziękuje ale to nie na temat . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazelka Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.cela.pl 31.10.12, 11:16 Wszystko zależy, co kogo interesuje. Wg mnie jest kilka ciekawych miejsc, które sama wezmę pod uwagę wybierając wycieczkę. Korcił mnie zawsze Krym i akurat jest w katalogu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzanka Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.12, 17:22 a może ktos ma ochotę na Bałkany w przyszłym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.net155.okay.pl 03.11.12, 19:17 Mam olbrzymią ochotę na Bałkany - towarzystwa brak....chętnie dołączę - jestem konkretna i zdecydowana, podaj namiary :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.12, 16:13 Tylko nie bierzcie MIędzy niebem, ziemią a morzem. Dla mnie duże rozczarowanie, program poszatkowany, więcej czasu w autokarze niż na zwiedzaniu. Lepiej na 2 razy a po kawałku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: RT ma już ofertę LATO 2013 IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.12, 18:20 onyks popieram, ale jak juz krytykujesz, to najpierw doczytaj Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka005 Re: RT ma już ofertę LATO 2013 11.11.12, 21:53 zastanawiałam się między Czas na Bałkany a Bałkany są super - wycieczka w przyszłym roku - maj-czerwiec Odpowiedz Link Zgłoś