Dodaj do ulubionych

Travelplanet - zaryzykować?

IP: *.gorzow.mm.pl 09.06.13, 11:13
Mają teraz fajną promocję, że opłacają dodatkowo parking. No oferta kusząca. Niby jest znaczek rzetelnej firmy i na tę chwilę żadnych długów. Nigdy nie kupowałąm wczasów przez internetowego pośrednika - do tej pory albo w biurze turystycznym stacjonarnym albo bezpośrednio u organizatora przez internet. Kupowaliście wczasy za ich pośrednictwem? Można zaryzykować, są rzeczywiście rzetelni? Czy nie spotka mnie jakaś niemiła niespodzianka?
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Travelplanet - zaryzykować? IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.13, 12:12
      ja nie polecam
      kupiłam firsta, a po jakimś czasie dostałam maila, że zerwali współpracę z pośrednikiem i od tej pory nie obsługują mojej rezerwacji i dalej mam już kontaktować się bezpośrednio z biurem - wydawało mi się, że skoro sprzedali mi wycieczkę, powinni doprowadzić sprawę do końca
      • Gość: to Re: Travelplanet - zaryzykować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.13, 17:47
        www.wezyrholidays.pl/docs/dokumenty/oswiadczenie_Wezyr_Holidays_Travelplanet.pdf
        • anamaria74 Re: Travelplanet - zaryzykować? 09.06.13, 19:47
          No tak ale akurat inni turoperatorzy, bardziej wiarygodni niż Wezyr np Itaka czy Rainbow współpracują dalej z nimi. No ale rzeczywiście dam sobie spokój chyba i zarezerwuję bezpośrednio u organizatora.
          • Gość: web Re: Travelplanet - zaryzykować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.13, 12:36
            nie
    • Gość: betka Re: Travelplanet - zaryzykować? IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.13, 16:34
      Jest tylu sprawdzonych, rzetelnych agentów, że chyba nie warto kupować u spółek z kapitałem zagranicznym. Tym bardziej że największe portale / sieci biur moooooocno się chwieją w posadach.
      • Gość: gosc Re: Travelplanet - zaryzykować? IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.13, 17:53
        kup tam gdzie mozesz zaplacic karta kredytowa u nich mozna unikaj malych agentow
        • Gość: kinek Re: Travelplanet - zaryzykować? IP: *.jmdi.pl 18.06.13, 22:09
          Hehe ale kryptoreklama.

Według rapotu NIK tylko 10% wycieczek sprzedanych w upadłych biurach była zakupiona w małych biurach agencyjnych.

Ciekawe z czego pójdzie ten chargeback, jak taki cwaniak w przypadku ogłoszenia upadłości dużego wyczyści lub zamknie konto.
          • Gość: kinek Re: Travelplanet - zaryzykować? IP: *.jmdi.pl 18.06.13, 22:12
            Ach i przypominam, że w lutym 2013 Wezyr wypowiedział Travelplanet umowę agencyjną za zbyt duże opóźnienia w płatnościach.
            • Gość: web Re: Travelplanet - zaryzykować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.13, 09:30
              najbardziej odpowiedzialny jest właśnie mały agent. On odpowiada całym swoim majątkiem, a spółka z o,o do wysokości wkładu czyli jakieś max 50tyś. Wiekszość osób, które nie poleciało na bo kupilo bankrutów nabyli te wczasy w duzych portalach typu travelplanet, fly, wakacje itp.
              Zacznijcie używać rozumu...
          • Gość: Anka Re: Travelplanet - zaryzykować? IP: *.ip.netia.com.pl 19.06.13, 10:27
            niezależnie gdzie kupisz to kasa na chargeback w pierwszej kolejności pójdzie z konta firmy u której płaciłeś (czyli np. agenta, a nie organizatora - tu niestety agent jest pokrzywdzony), a jeżeli tam nie ma kasy to idzie to z ubezpieczenia VISA/Mastercard.
            Generalnie jakie to ma znaczenie czy kupiłam u pana Kazia czy u dużego pośrednika. Jeżeli biuro ma paść to wszyscy są w tej samej sytuacji. Pamiętajmy: pan Kazio nie wyjmie dobrowolnie ze swojej kieszeni i nie odda nam kasy żebyśmy byli zadowoleni.
            • Gość: gosc Re: Travelplanet - zaryzykować? IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.13, 11:34
              taka różnica ze pan Kazio terminala nie ma
              • Gość: Betka Re: Travelplanet - zaryzykować? IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.13, 12:24
                Właśnie, dlatego nie upadnie. Po pierwsze- bo mysli, po drugie- bo nie sprzedaje badziewia.
                • Gość: gosc Re: Travelplanet - zaryzykować? IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.13, 12:38
                  sky club przedawali wszyscy pan Kazio tez i jakos nie słyszałam żebyKazio wracał pieniadze Kazio teraz ma problemy bo spada ilosc klientow wiec wypisuje głupoty na konkurentów
                  • Gość: z innej beczki Re: Travelplanet - zaryzykować? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 19.06.13, 17:58
                    Najśmieszniejsze jest to, że niejeden myśli iż jedzie z "Kazio Travel" gdzie tylko kupił np. Triadę. Więc jeszcze pewnie jak Triada padła, to pomyślał "mnie problem nie dotyczy bo ja jade z Kazio Travel" i pewnie jeszcze było: "haha a sąsiadowi ta Tyrada czy jak jej tam padła" :)
                    • Gość: gosc Re: Travelplanet - zaryzykować? IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.13, 19:20
                      a jeszcze zapomniałes dodac ze nie wiedzą ze Kazio za nic nie odpowiada i wrazie bankructwa sie wypnie a płatnosci kartą nie przyjmuje
                      • Gość: anna Re: Travelplanet - zaryzykować? IP: *.devs.futuro.pl 24.06.13, 10:45
                        Hmmm.... a możecie powiedzieć, kiedy ostatnio upadł AGENT, nie ORGANIZATOR? Bo ja nie słyszałam o takim upadku. Z tego co wiem, travelplanet to największy agent w kraju.
            • lukasz.zst Re: Travelplanet - zaryzykować? 29.06.13, 08:52
              Państwo zaczęło chronić bankrutujące biura podróżny co jest nie dopuszczalne i współpracuje z MasterCard i visa . Państwo wolało Zamienic ustawę żeby bronic biuro podroży niż zmianę ustawy o turystyce np choćby ubezpieczenia
              Czas na zamianę karty kredytowej na american expres i diners club w usłudze charge-back
              www.rp.pl/artykul/705167,1024428-Visa-i-Master-Card-ustapily-w-kwestii-charge-back.html
              www.tur-info.pl/p/ak_id,41305,,karta_kredytowa,platnosc_karta,biuro_podrozy,agent_turystyczny,charge-back.html
    • Gość: ola Re: Travelplanet - zaryzykować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.13, 16:46
      Ja korzystam z Travelplanet co roku,polecam:)
    • Gość: Miła Re: Travelplanet - zaryzykować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.13, 19:47
      W tym biurze kupowałem wycieczki już 4 razy nawet wtedy gdy splajtowalo sky to oni mi oddali kasę za ostatnia wpłatę. Nie mam żadnych zastrzeżen
      • Gość: kacper Re: Travelplanet - zaryzykować? IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.13, 20:12
        Ja się zawiodłam .. .GTI upadło ,wylot za parę godzin ,a biuro Travelplanet nie wysłało żadnego powiadomienia w dniu wylotu. A ,,byłam,, ich stałą klientką..
        • jetta6 Re: Nie polecam! 27.06.13, 10:01
          Z b.waznych powodów nie mogłam lecieć na wycieczkę,którą u nich wykupiłam. Nie przełożyli mi terminu i zabrali pieniądze. Radzę uważać.
          • Gość: ania Re: Nie polecam! IP: *.mofnet.gov.pl 15.07.13, 14:42
            Dziewczyno, to touroperator nie przełożył Ci i zabrał pieniądze.
            Pośrednik to nie instytucja charytatywna - mieli Ci z własnej kieszeni oddać?
            "Z ważnych powodów" - jak powiedział ktoś pewnego razu słusznie "trzeba się było ubezpieczyć", sorry za brutalność.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka