Dodaj do ulubionych

Itaka ignoruje klientów

19.06.13, 17:38
12.06.2013 odstąpiłam od umowy z powodu zmiany miejsca wylotu. Zgodnie z artykułem 14 ustęp 5 i 6 ustawy o usługach turystycznych, powinnam otrzymać zwrot wszystkich wniesionych świadczeń bez obowiązku zapłaty kary umownej. Zwrotu ma nastąpić w trybie natychmiastowym.
12.06.2013 prosiłam o zwrot wpłaconej kwoty. Nikt się nie odezwał i pieniędzy nie oddał. 17.06.2013 telefonicznie proszę o zwrot, obiecują jutro. 18.06.2013 e-mailem żądam zwrotu wpłaconej kwoty. Otrzymuję informację, że mają na to 10 dni roboczych. Ustawa ich nie obowiązuje tylko przepisy wewnętrzne. 19.06.2013 konto nadal puste a Biuro Obsługi Klienta Itaki zajmujące się zwrotami nie odpowiada na 2 moje e-maile.
Czyżby jakieś problemy finansowe Itaki powodują zwłokę w oddaniu pieniędzy i nieprzestrzeganie zapisów ustawy o usługach turystycznych, która ich obowiązuje?
Obserwuj wątek
    • Gość: ciekawaswiata Re: Itaka ignoruje klientów IP: *.play-internet.pl 19.06.13, 20:30
      Bardzo mi przykro, że urlop ci sie nie udał, naprawde. Nie wyobrazam sobie wscieklosci i rozczarowania. Niestety, musze cie dobic, w Itace jestes jak w fast foodzie, nastepny prosze. Totalna zlewka indywidualnego klienta. Trzeba sie z tym liczyc wykupujac u nich wczasy, ze przemial i siła skali robia swoje, żenada ale niestety nie dziwi mnie ich zachowanie. Takich żuczków jak ty mają na pęczki. Szlag mnie trafia, ze nie ma u nas kultury dobrych praktyk, kwitnie robienie z klienta idioty. Tak jest w wielu branzach. Niestety. Pozostaje robic to co ty, naglasniac takie przypadki, ale robiac to anonimowo tez chyba niewiele zdzialasz.
    • maigold Re: Itaka ignoruje klientów 19.06.13, 21:50
      Byłam na wielu objazdówkach z Itaką i byłam zadowolona, co jednak nie przeszkadza mi skrytykować polityki biura w sprawie czarterów z wielu lotnisk i zbyt licznych terminów objazdówek. Ewidentnie tym walczą o klienta, kusząc perspektywą wylotu z bliskich lotnisk. Nie dziwię się, że dla człowieka jadącego na wypoczynek z dzieckiem ma to ogromne znaczenie. Co do objazdówek to nawet najniższa cena w styczniu nie skusi mnie na rezerwacje , bo wiem, że wybrany termin może nie dojść do skutku. Z Itaką proponuję nastawić się tylko na last minute, na wyjazdy potwierdzone.
    • gryjt Re: Itaka ignoruje klientów 19.06.13, 21:52
      współczuje. ile to energii by zaplanować wyjazd a jak się już dokona wyboru to zmienią miejsce wylotu, a najgorzej to gdy leci się z jednego lotniska a wraca do innego. i jak tak zmienią na 2-3 dni przed wylotem a tu już urlop w pracy wzięty no i brak forsy aby polecieć gdzie indziej. A skąd dokąd i kiedy miałeś lecieć?
      • Gość: xxx Re: Itaka ignoruje klientów IP: *.xdsl.centertel.pl 19.06.13, 22:03
        Wiem, jak to jest, kiedy dochodzi to zmiany istotnych warunków umowy krótko przed wylotem. Mam to wątpliwe szczęście, że ta przyjemność spotkała mnie dwukrotnie, oczywiście u różnych organizatorów.
        Będę nieuprzejma, ale uważam, że sami pozwalamy na stosowanie skandalicznych praktyk wobec nas, zwykle zajmując stanowisko typu: "tak to jest", duży przerób". Wystarczy, że każdy z tak potraktowanych będzie konsekwentnie dochodził swoich praw, a organizatorom nie będzie się opłacało nie wywiązywanie z umów, ewentualnie okazywanie lekceważenia w inny sposób. Tymczasem każdy "odwołany" poprzestaje na wydobyciu z biura pieniędzy i jest zadowolony, kiedy uzyska świadczenia w rozsądnym terminie. Taka postawa nie doprowadzi do pozytywnych zmian w świadomości zarządów i właścicieli biur podróży. To już lepiej postawić na samoorganizację.
        • Gość: gosc Re: Itaka ignoruje klientów IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.13, 23:29
          ja co prawda nie korzystałem z objazdówek Itaki, ale interesują mnie kierunki egzotyczne.
          I jak widzę obowiązkowe dopłaty do np. przelotów/przejazdów wewnętrznych, nie ujęte w cenie podstawowej wycieczki / ale jako dopłaty obowiązkowe/ - to pusty śmiech mnie ogarnia ...
          Na pewno będę omijał szerokim łukiem to biuro :(
          • maigold Re: Itaka ignoruje klientów 20.06.13, 17:18
            Takie cudaczne dopłaty są w katalogach i często znikają krótko przed wyjazdem. Może to forma asekuracji przed zwyżką cen, w końcu takie katalogi są drukowane 8-7 miesięcy przed sezonem. Polecam Itakę tylko na last minute.
            • paragazet Re: Itaka ignoruje klientów 03.07.15, 20:20
              Szukam dziewczyny z lotniska Dalaman - Wrocław lądowanie 29.06.2015. Kiedy mnie odnajdziesz? Wycieczka była w terminie 15-

29.06.2015, może była w marmaris, może ktoś zna kogoś z lotniska, albo z biura podróży. Jeśli też leciałeś tym samolotem

odezwij się. daaab@poczta.onet.pl
      • gryjt Re: Itaka ignoruje klientów 04.09.13, 18:07
        Siostrze skrócili pobyt tygodniowy w Turcji z powodu zmiany lotniska. Zamiast lecieć w nocy z soboty na niedzielę to wylot był w sobotę, ale wczesnym rankiem . Rezydent tłumaczył, że nie ma innych możliwości, a za stracony dzień i całodzienne wyżywienie oraz zmianę lotniska po złożeniu reklamacji otrzyma rekompensatę w kraju. Owszem otrzymała, ale bon na 100zł do wykorzystania w kolejnej imprezie tylko, że nie planuje kolejnych wyjazdów. Czy to ma być poważne potraktowanie klienta?!
    • Gość: nanino Re: Itaka ignoruje klientów IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.13, 07:38
      Najlepszy sposób to pismo ze skargą do UOKiK z kopią do Itaki. Biuro i klienta wiążą zapisy umowy i przepisy wewnętrzne nie mają tu nic do rzeczy.Opowieści o przepisach wewnętrznych to gra na zwłokę.
      • Gość: zenek Re: Itaka ignoruje klientów IP: *.nowysacz.vectranet.pl 20.06.13, 07:45
        To za co oni znaleźli się wśród 30 liderów turystyki wyjazdowej?

www.rp.pl/temat/984572.html
        • Gość: Malgonek Re: Itaka ignoruje klientów IP: *.psse.katowice.pl 20.06.13, 11:15
          mnie właśnie odwołali wylot 22 z Katowic , może być Kraków , oczywiscie się zgodziłąm i czekam na potwierdzenie czy znajdzie się dla mnie miejsce w samolocie . I nie wiem lecę w sobotę czy nie lecę :/
          • Gość: neta Re: Itaka ignoruje klientów IP: 194.150.167.* 20.06.13, 12:08
            Mnie odwołali wylot z Katowic. Na potwierdzenie miejsca w samolocie wylatującym z Warszawy czekałam 4 dni i okazało się, że brak miejsc :( Na zwrot pieniędzy czekałam 7 dni - codziennie wykonywałam kilka telefonów. Nic zatem nowego.
          • Gość: olusia Re: Itaka ignoruje klientów IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.13, 15:27
            a gdzie maiałaś lecieć ?
            • Gość: Malgonek Re: Itaka ignoruje klientów IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.13, 17:24
              Turcja
              • Gość: olusia Re: Itaka ignoruje klientów IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.13, 21:47
                To dziwne bo Turcja to dość popularny kierunek, ja zaczynam się też obawiać o mój lat lecę z Katowic do Korfu
              • Gość: ha Re: Itaka ignoruje klientów IP: *.syrion.pl 20.06.13, 22:12
                Jak z Krakowa i do Krakowa to pół biedy, gorzej jak leci się z jednego a wraca do innego i to jeszcze w środku nocy :( chyba wolałabym zmienić rezerwacje...
      • Gość: adam Re: Itaka ignoruje klientów IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.13, 10:40
        Nie potrzeba nawet skargi.Wystarczy tylko wspomnieć o takim zamiarze w mailu do Biura Itaki.W obawie przed wysoką karą kasę oddają najpózniej następnego dnia i jeszcze przepraszają za zwłokę.UOKiK to najlepsze rozwiązanie na podobne problemy.To jedyna instytucja,której tak naprawdę obawiają się wszystkie Biura Podróży.
    • Gość: Gość Re: Itaka ignoruje klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.13, 08:42
      Miałem dość podobną sytuację w RT (anulowanie lotu z lotniska lokalnego), jednak zwrot kasy otrzymałem już następnego dnia i dlatego wybrałem inną wycieczkę z ich oferty. Udowodnili mi, że klienta traktują poważnie.
      • Gość: sisi Re: Itaka ignoruje klientów IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.06.13, 09:06
        Rany-nie straszcie. Nie ma Turcji z Katowic?? Niemozliwe!
    • Gość: manu Re: Itaka ignoruje klientów IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.13, 10:24
      No i ja po wielu takich sytuacjach, które na szczeście mnie nie dotknęły wybieram zawsze Warszawę na miejsce wylotu, choc bliżej mam Łódź czy Bydgoszcz. I tak muszę dojechać. Ale jeśli ktoś mieszka w Katowicach to nie dziwię się, że bierze miejscowe lotnisko, to super wygoda. Gorzej, jeśli w drodze powrotnej wysadzą np. w Gdańsku :-(
      Granda. Oferują gruszki na wierzbie, żeby złapać klienta, a potem wiadomo, samo życie :-(
      Natomiast jeżeli mają 10 dni roboczych na oddanie kasy, czyli w sumie dwa tygodnie, jeśli nie ma środku żadnego święta, to ja bym nie liczył na cud, w końcu odsetki lecą...
    • Gość: AK Ignorujemy Itakę IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.13, 15:10
      Przyłączam się do narzekania na Itakę.
      Ewidentnie idą na ilość zamiast na jakość.
      Skrócili mi pobyt o 12 godzin , praktycznie o cały dzien ponieważ zamiast wyjeżdzac o 16 zostalismy sciągnięci o 4 rano.
      Oczywiscie jak wyjazd jest po polnocy to liczą to jako kolejny dzien pobytu.
      Inni , tez z Itaki, wyjeżdzali 15 min po połnocy i tez oczywiscie mieli zaliczony dzien pobytu.
      Ja nie zamierzam juz nigdy kupowac u nich żadnych wycieczek. Klienci głosują nogami i portfelami. Wiem, że nie ma biura bez wpadek, ale dopoki bedziemy sie zgadzac na takie praktyki , to będziemy oszukiwani dalej.
      • maigold Re: Ignorujemy Itakę 21.06.13, 15:56
        Korzystanie z usług Itaki wymaga jednak sporo przezorności. Na wielu objazdówkach spotykałam ludzi, których wycieczka nie doszła do skutku, proponowano im prawie w ostatniej chwili zamianę. Mają sporo objazdówek, w których nie mają konkurencji niestety.
      • gryjt Re: Ignorujemy Itakę 21.06.13, 19:13
        Może nie jestem super podróżnikiem ale wybierając wycieczkę przeliczam na ilość noclegów. Biura oferują 14, 15, 16 dni ale i tak wychodzi to na 14 noclegów ;),
        Lecąc samolotem trzeba się liczyć że godziny lotów się zmieniają i to chyba wina przewoźnika a nie biura, rzadko jest że samolot wylatuje szybciej, ale takie kilku godzinne zmiany bywają. Kwestia gustu jest czy wolę mieć wylot wcześniej ale bez opóźnień czy później ale siedzieć na lotnisku ;)
        • Gość: AK Re: Ignorujemy Itakę IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.13, 20:37
          Przyznaj , że jak kupujesz wycieczkę sprawdzasz godziny wylotów bo np lecisz z małym dzieckiem, bo płacisz sporo kasy i ten jeden dzien przy pobycie tygodniowym robi ci róznice. Mi robi, szczególnie jesli w tytule Itaka reklamuje wyjazd na 8 dni , co okazuje się bzdurą.
          Poza tym jak cie wiozą na samolot to czy lecisz w nocy, rano czy popołudniu , to i tak swoje na lotnisku odsiedzisz i są to minimum 2 godziny.
          Jestem usługodawcą w pewnej dziedzinie i wiem , że klienci mają prawo wymagać dobrej jakości skoro za nią płaca i tak samo wymagam jej ja, ale skoro Tobie wszystko jedno, to twoja sprawa.
          • Gość: coś Wam powiem Re: Ignorujemy Itakę IP: *.wroclaw.vectranet.pl 21.06.13, 21:52
            A ja bym dodał, ze w tym roku ceny sa wyższe od tych sprzed 2-3 lat o dobre tysiąc zł na wczasach od osoby. Tym bardziej mamy prawo wymagać.
            Dodatkowo biuro niemieckie ponosi większe koszty - płaci pracownikowi 2 tys. euro, polskie - 2 tys. PLN. A ceny się zrownaly bo mimo wszytsko było trochę taniej z Polski.
        • Gość: coś Wam powiem Re: Ignorujemy Itakę IP: *.wroclaw.vectranet.pl 21.06.13, 20:38
          W tym roku to już przeholowali z optymizmem, wylotami lokalnymi na mało popularne kierunki przy samodzielnym czarterowaniu itp.
          Jest za mało chętnych, czasem też robią międzylądowania, więc jest n. wspólny samolot z WRO na Teneryfę i Lanzarote.
          Ale mało chętnych - to poniekąd można zrozumieć.
          Natomiast jeśli później na różnych "eksperckich" portalach typu gazetaprawna, onet, interia Itaka będzie robić propagandę sukcesu, że jakie to rekordy sprzedaży w tym roku pobili że dodatkowe samoloty musieli podstawiać - trzeba będzie ostro zareagować.
          • Gość: megi Re: Ignorujemy Itakę IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.13, 23:37
            Ceny wczasów w Itace zdecydowanie poszły w górę i to chyba więcej niż 1000 zł, obsługa na infolinii jest tragiczna i "mydli oczy" a nie udziela rzeczowych informacji, a szału w ofertach nie ma i nawet b. droga wycieczka nie gwarantuje dobrego zakwaterowania. Nie wiem czy nie lepiej jechać z "obcym" biurem, bo ceny i tak się wyrównały, a przynajmniej serwis pewniejszy.
            • Gość: Ania Re: Ignorujemy Itakę IP: 217.6.44.* 29.08.13, 09:32
              Biuro Itaka po prostu czuje się zbyt pewnie na polskim rynku. Taka prawda. Nawet jeśli odejdzie 1000 osób to przyjdzie kolejne, nie wszyscy czytają takie fora i nie wszyscy wiedzą, żę oferty tej firmy nie są tak różowe. Objazdówki do Włoch są tragicznie rozplanowane. A ja osobiście zadowolona byłam jedynie z Chorwacji. No ale mają swoich klientów, swoją drogą sama nie wiem dlaczego, bo te hotele, wcale nie są tak świetne, no chyba że te najdroższe, z oferty Itaki i Gali.Jeśli firma ma tylu klientów to nie musi o nich dbać. Jeśli klientów w małym biurze jest 10 razy mniej, to biuro się stara, żeby wszystko było ok. Ja korzystam ostatnio z ofert małych biur i jeszcze się nie zawiodłam;-) A na Itace już tak i to nie raz.
    • Gość: Themi Re: Itaka ignoruje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.13, 01:55
      Kancelaria Themi zbiera pokrzywdzonych przez Itakę w związku z rażąco krzywdzącym naruszeniem norm ustawy o usługach turystycznych wobec wybuchu wojny domowej w Egipcie. Kancelaria reprezentuje już wielu pokrzywdzonych turystów turnusów w Egipcie, które zostały bądź odwołane bądź przerwane w trakcie ich trwania wobec czego przyjmuje kolejnych Klientów bez pobierania jakichkolwiek opłat wstępnych, jedynie na wynagrodzeniu stosunkowym płatnym dopiero po uzyskaniu prawomocnego wyroku. Znamy doskonale sprawę ostatnich wycieczek do Egiptu, nie tylko z relacji naszych Klientów, lecz również bezpośrednio od aplikanta adwokackiego naszej kancelarii, który również miał wątpliwą - jak twierdzi - przyjemność uczestniczyć w ostatnim Egipskim turnusie z biurem podróży Itaka. Prawdopodobieństwo odzyskania kwot wpłaconych jest wobec licznych uchybień biura podróży niezwykle wysoka, realne też jest uzyskanie słusznych zadośćuczynień a w uzasadnionych przypadkach także odszkodowań. Zgłoszenia mogą być dokonywane za pośrednictwem strony internetowej odszkodowanie.themi.pl poprzez formularz zgłoszeniowy lub telefonicznie.
      • Gość: Wawa Re: Itaka ignoruje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.13, 02:02
        W połowie turnusu przedstawiciele Itaki przerwali nagle moje wakacje w Egipcie, wsadzili do samolotu i wysłali do kraju. Nie chcą też oddać mi pieniędzy. Razem z nami na wakacjach był prawnik z krakowskiej kancelarii themi. Wysłałem mu już pełnomocnictwo do pozwu zbiorowego a razem ze mną przyjaciele z którymi tam byliśmy. Nie biorą pieniędzy z góry a dopiero po wygranej sprawie. Wszyscy którzy zostali też tak potraktowani jak my powinni wytoczyć pozew - kontakt jest na ich stronie odszkodowanie.themi.pl. Im więcej osób się zgłosi tym niższe będą koszty sądowe i większa szansa na wygraną.
    • dedikodu Re: Itaka ignoruje klientów 01.09.13, 10:33
      Z Itaką jeździłam od pięciu lat, dwa razy do roku.
      Zawsze wszystko było w miarę ok, byłam zadowolona z wakacji, bo nie należę do ludzi, którzy na byle co narzekają.

W tym roku jednak miarka się przebrała.
      Wybrałam hotel 4* w Turcji, kosztujący ponad 3500 zł, co też mnie zmyliło że jakość będzie odpowiednia, a to co zastaliśmy na miejscu odbiegało od jakichkolwiek standardów, był to pensjonat może na 2,5 *.
      Opisałam wszystko w wątku: forum.gazeta.pl/forum/w,660,146416445,146416445,SIMIN_Akyarlar_Bodrum_opinia_po_powrocie.html

Rezydentka tylko rozkładała ręce, radziła pisać reklamacje do Itaki, zresztą na miejscu wszyscy zgłaszali jej stale wszystkie nieprawidłowości, również na piśmie (którego nie chciała podpisać).

Cała grupa po powrocie pisała reklamacje; my od Itaki dostaliśmy odpowiedź, że proponują w ramach rekompensaty bony na kolejne wakacje (tylko my już nigdy z nimi nie zamierzamy jechać) albo 500 zł/ 2 osoby, co przy cenie wycieczki stanowiło śmieszną kwotę i oczywiście nie zgodziliśmy się na takie "odszkodowanie".
      Styl pisma był lekceważący, pełno błędów (w nazwie hotelu, miejscu wylotu), szkoda mówić...
      Sprawa została zgłoszona do Rzecznika Praw Konsumentów i teraz on się będzie w naszym imieniu kontaktował z Itaką.

Poza tym również na miesiąc przed wyjazdem zmieniono nam miejsce wylotu, co wiązało się z jazdą dodatkowe 2 h w każdą stronę
    • Gość: anna Re: Itaka ignoruje klientów IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.14, 16:57
      W pełni się zgadzam. Zmiany portów lotniczych z Katowic na Warszawe na miesiąc przed wylotem to powszechny proceder, w tym roku odwołano nasze wczasy/objazdówkę Gruzje Armenię na trzy dni przed wylotem. Itaka z która wspólpracujemy od lat niestety obniża poziom usług(chociaż w mediach zapewnia , że jest nr 1), stawia na ilośc nie na jakość. Kilka razy zamawialiśmy np. pokoj z widokiem na morze, którego na miejscu nie otrzymaliśmy. Poziom wiedzy i kompetencji rezydentów często fatalny. W tym roku na dobre pożegnalismy sie z tym biurem.
      • Gość: optymista Re: Itaka ignoruje klientów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.08.14, 14:03
        Zamiast się cieszyć, że was stać i jesteście zdrowi, że w ogóle możecie gdzieś polecieć/pojechać to jeszcze narzekacie. Jak zachorujecie np. na raka to już nigdzie nie wyjedziecie. Cieszcie się, że żaden z tych samolotów którymi lataliście nie spadł. Gdzie wylądował to już jest chyba mało ważne...
      • Gość: ona Re: Itaka ignoruje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.14, 21:37
        Gość portalu: anna napisał(a): Kilka razy zamawialiśmy np. pokoj z widokiem na mor
        > ze, którego na miejscu nie otrzymaliśmy. Poziom wiedzy i kompetencji rezydentów
        > często fatalny.
        Kilka razy byliście niezadowoleni z Itaki i mimo tego nadal kupowaliście wczasy w tym biurze ? Trudno zrozumieć:)
    • aflatok Re: Itaka ignoruje klientów 05.11.14, 14:58
      Coraz częściej przekonuje się, że mniejszy TO bardziej się stara i dopieszcza klienta, a wielkie molochy działają schematycznie według zasady: zapłaciłeś to spadaj. Nie ma mowy o indywidualnym podejściu do klienta.
      Ale do rzeczy: wykupiłam wycieczkę objazdowa z krótkim pobytem po w klasie ELITE Dreamliner ( za co sporo dopłaciłam bo miałam nadzieję, że w tej klasie takie rzeczy to bez problemu się załatwia!!! ).
      Miałam dwie prośby:
      1. zmiana posiłku ( mam nietolerancje pokarmowa na różne rzeczy)
      i 2. możliwość dopłaty do innego hotelu w części pobytowej.
      Na obydwie prośby dostałam odpowiedź negatywną.
      Więc teraz zostałam z dodatkowym bagażem w postaci własnego jedzenia i z rozczarowaniem. I będę czuła niesmak aż do dnia wyjazdu, no chyba, że miejsce i widoki mi to zrekompensują - na co mam ogromną nadziej
      • agulha Re: Itaka ignoruje klientów 05.11.14, 17:32
        Wiesz co, pogadaj przez telefon z pracownikiem linii lotniczej. Być może ci z biura podróży to są tępe trepy. Mnie przed laty udzielono (w Finnair) takiej porady i to się sprawdza. Wybrać sobie posiłek (w sensie skomponować - poproszę to, to i tamto) można tylko w klasie business. W klasie ekonomicznej na normalnej stronie rezerwacyjnej jest tylko kilka rodzajów posiłków (wegetariańskie, koszerne, hinduskie, dla niemowląt). ALE!!! KAŻDA linia lotnicza, jeżeli w ogóle na danym locie karmi (wydaje posiłek) ma także tak zwane posiłki specjalne (special meals) i one odpowiadają już dietom medyczny. Mnie doradzono dietę "bland" (dosłownie: mdła, czyli słabo przyprawiona; przeznaczona chyba dla ludzi z problemami z układem trawiennym - ja takowych nie mam, ale to, czego nie mogę jeść, sprawia, że akurat ta dieta zwykle mi pasuje). Od tej pory, ile razy dzwoniłam i pytałam, czy to był LOT, czy Lufa, czy inna linia, to mieli tę dietę. No więc wypytaj pracownika, czy któraś z tych diet medycznych to nie jest to, czego Tobie potrzeba.
        • Gość: Jihn Re: Itaka ignoruje klientów IP: *.219.115.81-c3.net.pl 06.11.14, 08:55
          Jak się chce to wiele można .Podejrzewam że z lenistwa pracownik biura pokpił sprawę.Myślę,że gdybyś przed kupieniem imprezy zapytała o te dwie kwestie byłyby raczej załatwione.Na Itakę coraz więcej pojawia się negatywnych opinii .
    • Gość: klient Re: Itaka ignoruje klientów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.18, 21:07
      Opinia dotyczy wakacji na Kos w czerwcu 2018. W tym miejscu chciałbym ocenić opiekę Itaki nad jej klientami. Otóż okazuje się, że skończyła się ona wraz z pojawieniem się pierwszych kłopotów. Nasz samolot powrotny, opóźniony o ponad 3h, zamiast we Wrocławiu wylądował w Katowicach 27 czerwca 2018, ok. godz. 1:00. Tam przetrzymano nas z niemowlakami oraz starszymi ludźmi ponad 20h, karmiąc nas nieprawdziwymi informacjami o mających się pojawić autobusach, a później o samolocie, który miał nas zabrać do Wrocławia.
      Opieka miejscowej przedstawicielki Itaki, do której ludzie zwrócili się o pomoc sprowadziła się do odpowiedzi, że ona nic nie wie, a biuro nie ponosi żadnej odpowiedzialności za to zdarzenie i że ona nic w tej sprawie robić nie musi. Po czym ludzie byli wypraszani ze stoiska Itaki, a nawet parokrotnie wzywano ochronę lotniska i policję w celu pozbycia się klientów zwracających się do tej Pani o pomoc. Nic nie pomagały argumenty o marznących i płaczących dzieciach - tej pani to po prostu nie obchodziło.
      Chciałbym wierzyć, że był to problem tej jednej przedstawicielki Itaki z Katowickiego lotniska, ponieważ ludzie, którzy lecieli tym samym lotem z innych biur podróży spotkali się z nieporównywalnie lepszym przyjęciem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka