Dodaj do ulubionych

jak działają biura podróży :( np TUI

IP: 195.164.0.* 24.07.13, 09:19
u mnie tak:
do momentu wykupienia wycieczki kontakt mailowy bezproblemowy, pytanie i odpowiedź w trybie natychmiastowym;

po wykupieniu wycieczki, trzy dni czekam na odpowiedź:( - mail, dwa telefony i wizyta osobista w biurze nie przyniosły efektu:(, bo Pani "jeszcze nie otrzymała odpowiedzi z centrali":(

Obserwuj wątek
    • Gość: Kicia Re: jak działają biura podróży :( np TUI IP: 88.220.127.* 24.07.13, 10:19
      Ale co? Mają ci rów lizać codziennie?

Max 2-3 dni przed wylotem dostaniesz umowę, godziny odlotu.

Latam z różnych biur, z żadnym nie miałam problemów, a TIU przebiło wszystkie biura oferując na Rodos opcje VIP przy odlocie do Polski.
      • Gość: Kasia Re: jak działają biura podróży :( np TUI IP: 195.164.0.* 24.07.13, 10:33
        a cóż to za wulgarne odzywki ? obraziłam cię czymś ?
        • Gość: Pusia Re: jak działają biura podróży :( np TUI IP: 88.220.127.* 24.07.13, 10:46
          Naiwnością, infantylnością zapytania :-P

Jak nie wiesz jak wygląda procedura zakupu wycieczki u organizatora to może poczytaj najpierw fora, popytaj u organizatorów. To nie boli, zapewniam.
          • Gość: Kasia Re: jak działają biura podróży :( np TUI IP: 195.164.0.* 24.07.13, 10:56

> Naiwnością, infantylnością zapytania :-P

? tzn, cóż infantylnego wyczytałaś Kiciu/Pusiu?

• Gość: Kicia/Pusia Re: jak działają biura podróży :( np TUI IP: 88.220.127.* 24.07.13, 11:09
              Twoja niewiedza mnie poraziła, ot, tyle.
              • Gość: Kasia Re: jak działają biura podróży :( np TUI IP: 195.164.0.* 24.07.13, 11:23
                potrafisz napisać konkretnie, czego nie wiem, co cię tak poraża ?
                • 1landrynka Re: jak działają biura podróży :( np TUI 24.07.13, 11:24
                  Kasiu droga odpuść ;-P
              • Gość: pies Re: jak działają biura podróży :( np TUI IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.07.13, 16:13
                Kicia/Pusia - lecz się, a nie obrażaj forumowiczów. Taka znawczyni, a strzela kulą w płot - w TUI nie dostajesz umowy 2 dni przed wylotem, ale dokładnie w momencie zrobienia rezerwacji, czy jest to 10 miesięcy, czy 1 dzień do wylotu.
                Pies
                • noemi123 Re: jak działają biura podróży :( np TUI 25.07.13, 11:52
                  Oj psie
                  popatrz

a ja dostałam za TUI na dwa dni przed odlotem na Rodos :-)

I co teraz mi napiszesz?
                  • Gość: Ala Re: jak działają biura podróży :( np TUI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.13, 13:41
                    Umowę z TUI dostałaś na 2 dni przed odlotem? No to wtedy zarezerwowałaś wyjazd, bo umowę w TUI zawsze dostaje się w momencie rezerwacji, latam z nimi od lat (w tym roku dwukrotnie, z jednego wyjazdu już wróciłam) i jest tak jak pisze pies.
                  • Gość: ciekawaswiata Re: jak działają biura podróży :( np TUI IP: *.devs.futuro.pl 25.07.13, 14:13
                    Jeśli dwa dni temu podpisałaś umowę to Pies ma rację. Jeśli rezerwacja i/lub zaliczka była dużo wcześniej to jesteś łoś, że wpłacasz / rezerwujesz bez umowy i godzisz się dostać coś wiążącego dopiero dwa dni przed wyjazdem. To świadczy już nie tylko o beznadziejnej polityce biura ale także o tym, że to właśnie tobie można zalecić czytanie forów i zdrowy rozsądek.
          • anubis76x Re: jak działają biura podróży :( np TUI 24.07.13, 11:25
            Bez przesady miałem to samo, kupowałem przez neta, otrzymałem umowę przedwstępną którą miałem podpisać i odesłać meilem potem zero odzewu dopiero przedostatniego dnia otrzymałem potwierdzenie godzin i miejsca wylotu. Wystarczyła by informacja że taka informacja przyjdzie na 2 dni przed i po wszystkim.
          • Gość: ciekawaswiata Re: jak działają biura podróży :( np TUI IP: *.devs.futuro.pl 24.07.13, 16:34
            Co za porażka, odzywać się takim tonem nie wnosząc nic do dyskusji. Co jej da czytanie forów? Czy to przyspieszy kontakt z centrali? A odpowiedzi na zadawane biurom pytania (w dodatku nie o prognozę pogody tylko konkrety dot. bagażu) to nie "PROCEDURA" tylko elementarz obsługi klienta, w biznesie jest też coś takiego jak obsługa posprzedażowa. TUI zachowuje się kiepsko, ale twój komentarz to już dno.
    • dociekliwy_0 Re: jak działają biura podróży :( np TUI 24.07.13, 10:43
      Przecież kupując wycieczkę w TUI otrzymujesz dostęp do panelu MyTui.pl. tam masz wszystkie dane, które jak to piszesz udostępnia centrala.

Stamtąd też musisz sobie wydrukować dokumenty podróży etc.
      • Gość: Kasia Re: jak działają biura podróży :( np TUI IP: 195.164.0.* 24.07.13, 11:01
        akurat dokumenty podróży mogę sobie wydrukować i to zrobiłam, chociaż niektórzy myśleli inaczej;)
        ale zgłosić bagaż sportowy mogę już tylko w biurze...
        • dociekliwy_0 Re: jak działają biura podróży :( np TUI 24.07.13, 11:37
          To co innego, fakt w panelu takiej opcji nie ma.
    • beaho Re: jak działają biura podróży :( np TUI 28.07.13, 22:26
      Mylicie 2 dokumenty. Dokument rezerwacji wycieczki dostajesz w momencie rezerwacji i opłaty całkowitej badź wpłaty zaliczki. Natomiast dokumenty podróży zawierające ostateczne informacje o godz wylotu oraz polisę ubezpieczeniową otrzymujesz 2 dni przed wylotem.
    • hallorent Re: jak działają biura podróży :( np TUI 31.07.13, 15:35
      Poszukujesz idealnego noclegu na wakacje ?

Hallorent.pl to serwis na którym znajdziesz ogłoszenia najmu obiektów takich, jak: domki letniskowe, apartamenty, kwatery prywatne, mieszkania dla turystów, pokoje dla turystów, łódki, kajaki, rowerki wodne, samochody.
    • pigue Re:obsługa Alfa Star 04.08.13, 07:56
      no cóż , pracuje w łódzkim oddziale pani Krawczyk, przemiła, prze, prze i ta tym się kończy. Sama pochwaliła mi się , że wcześniej pracowała w Wezyrze. Może zatrudniono Ją ze względu na to prze, gdyż pani jest kompletnie nie zorientowana jeśli chodzi o Egipt, nawet nie potrafi powiedzieć na jakie wycieczki potrzebuje wizę. Plecie coś o tym ,ze sytuacja ciągle się zmienia pod tym względem i muszę spytać rezydenta na miejscu. A wydawało mi się , że biuro, które uzyskało certyfikat "z Egiptu" zatrudnia odpowiednich ludzi.Jak widać ów certyfikat można sobie kupić podobnie jak Rzetelna Firma.
    • thlaspi_arvense Re: jak działają biura podróży :( np TUI 10.08.13, 15:56
      lepiej sobie samemu zorganizować wycieczkę
      • Gość: Ruby Re: jak działają biura podróży :( np TUI IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.13, 17:36
        Bardzo odkrywcze, tylko nie każdy ma na to czas i ochotę, i nie zawsze się to opłaca.
    • Gość: Batida Re: jak działają biura podróży :( np TUI IP: *.kielce.vectranet.pl 12.08.13, 15:51
      Dużo zależy od konkretnego biura podróży. Jeżdżę z różnymi biurami i faktycznie czasem wygląda to nieciekawie, ale czasem przeciwnie - nie mogę na nic narzekać. W tym roku byłem na przykład z tym biurem: www.time4travel.pl i mieć żadnych zastrzeżeń

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka